• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Jaja

1
Brann / Steffen Iversen
November 01, 2005, 22:45:52 PM
Quote from: "Lurkin"
Quote from: "Mico"
Quote from: "gull05"Hææ??? Nei dette tipper eg bare e noe f..... tull. Iversen havner i en stor klubb i England eller Tyskland event spania, men at han havner i Brann er 100% sikkert at han ikke gjør!


Iversen havner ikke i en storklubb i England. Det kan jeg garantere deg!
Mannen var en skandale i Tottenham, og ble ikke funnet god nok for Wolves heller!

I tyskland, Italia og Spania har de ikke samme kunnskap om mannen, så her kan han få en sjanse. Men vi skal ikke glemme at grunnen til at han fortsatt er i engen er at ingen store nok klubber ville ha ham tidligere.
I spania slår hodesterke spisser ofte til. Tror han bør prøve å komme seg dit.


Han var vel aldri en skandale i Spurs? Og han senket jo Spania, så de guttene vet nok hvem han er. Gresk fotball vil jo ha mannen. Og skal ikke se bort fra at han kan havne i Premier League. Er veldig mange spisser der borte som ikke er i nærheten av Iversen.


Om du mener han ikke var en skandale i Spurs kan du jo ta en tur til diverse spursforum og teste den påstanden. Han hadde noen gode sesonger, men de siste par var bent fram håpløse. Det var ikke uten grunn at han ble gitt bort til Wolves med ett år igjen av kontrakten.
Vi ser ham neppe i Premier League, om han ikke først parkerer i etasjen under og er med på et opprykk.
2
Brann / Brann-aktuelle spillere
October 27, 2005, 16:36:20 PM
Quote from: "TERD"
Quote from: "viks"Han vil utvilsomt gi oss bedre dekning, men han vil definitivt ikke direkte gå inn og heve nivået i forsvaret. Alderen taler ikke direkte til hans fordel heller.

Ikke enig. Hver gang jeg har sett han, har han imponert stort. Jeg mener han ville heve laget ganske så mye. Ellers har han jo perfekt "fotballalder", skjønt du sikter kanskje til utviklingspotensialet?

Dersom Sharner blir 1 år til, er jo ikke midstopper det mest prekære.


Har også latt meg imponere stort av ham i enkelte kamper. På den annen side har jeg også et minne om å se ham prestere helt elendig ved flere anledninger. Mitt inntrykk er at han er veldig opp og ned, neppe en spiller du finner i 11'eren hos et lag med ambisjoner om å kjempe helt i toppen.
3
Brann / Eg må le
October 26, 2005, 23:28:41 PM
Quote from: "rødesk"ka faen?
vi skulle hatt minst to spillere der.. opdal og scharner..


Hvem av de tre nominerte keeperne skulle veket plass for Opdal? Greit at han har hatt en grei sesong, men disse tre er på et høyere nivå per i dag, enkelt og greit.
4
Brann / Brann-aktuelle spillere
October 23, 2005, 20:13:37 PM
Quote from: "TERD"
Quote from: "Rasmus_brann"Alle ledd må forsterkes, må kansje begynne å se på midtstopper også, hvis Scharner forsvinner, nokken ideer??

Ja. Marcus Andreasson i Molde har imponert meg hver gang jeg har sett han. Stor, duellsterk, rask. Etter min mening en svært god tilvekst til Brann-forsvaret.


Skjønner hva du mener, for han har spilt en hel rekke gode kamper. På den annen side synes jeg også å ha sett ham levere en rekke elendige kamper, tror han er for ujevn til å skulle være et førstevalg. Og som erstatter for Scharner....La meg minne om at Bryne rykket ned med ham og Soma i forsvaret...
5
Brann / Tony Nkleko
October 20, 2005, 18:56:25 PM
Er vel egentlig bare til å slutte seg til i rekken som er imponert over ham i dag. Han løpte så mye at jeg var redd han skulle få heteslag utpå der.
6
Brann / Spark Mjelde naa!
October 03, 2005, 14:15:50 PM
Quote from: "Nixon"Det er verdt å legge merke til at en genierklært trener som Kjetil Rekdal nå møter kritikk fra både spillere, supportere og presse for sin håndtering av både trening, kamper og diverse mediautspill. At det nærmest har blitt regelen at VIF bytter både spillere og formasjon etter en halvtime viser at noe er galt der borte med laget som etter sigende har den beste stallen i Norge.

Og fjorårets komet Solbakken har, i likhet med laget sitt HamKam, hatt en middels sesong.

Så gresset er ikke alltid grønnere på andre siden...


Til tross for all den kritikken som rettes mot Rekdal i øyeblikket, laget er faktisk i gullkampen. Kritikken og misnøyen fra enkelte spillere er vel mer et tegn på at spilleren ønsker å prestere og er misfornøyd med å bli fratatt den muligheten. Sånn skal det vel også være om en har en ekstrem vinnermentalitet i en gruppe.
Med det sagt er det vel liten tvil om at byttet i går snudde kampbildet til deres fordel selv om det ikke ga seg utslag i poeng, før den justeringen så de sjanseløse ut, etter vil jeg påstå de var uheldige som ikke fikk med seg ett poeng.
Hadde gjerne byttet den type gnisninger mot den posisjonen vi er i i dag, og det hadde du også.

Trekk gjerne Solbakken inn, men tilbakeslaget der var da forventet. Ham Kam holder seg uansett på trygg avstand fra nedrykksstriden, og det er i nærheten av det maksimale de kan vente seg, så synes igjen han kan være fornøyd med sesongen sett under ett.

Diskusjonen generelt kommer vel til å fortsette gjennom vinteren uansett hva som skjer. Men personlig har jeg problemer med å identifisere en trener som garanterer bedre resultater enn Mjelde her til lands. Vi snakker maks om tre trenere som jeg umiddelbart ville forventet skulle heve resultatene, Rekdal, Berg og Hodgson. De resterende tippeligatrenerne ville vært et sjansespill og å bytte for variasjonens del har jeg liten tro på, ikke før etter at vi har sett nok en sesong med stagnasjon. De tre bedre alternativene er alle utelukket, så da får det bli opp til de som ønsker skifte å utpeke en realistisk kandidat som garanterer for resultater. Lykke til.
7
Brann / Lyn - Brann
September 26, 2005, 17:37:27 PM
Quote from: "megleren"Nå lurer jeg litt her. Hvem fant de fire fra Nigeria? Ikke Lyn og ikke Brynestad.  Men en agent fra Voss som lot de gå på skole i Oslo. De ble funnet av han i U 17 vm i Helsingfors. Og han betalte skolen for de. Han betalte bosted for de. Han inngikk en avtale med Lyn om at de skulle trene med lyn og spille der til hadde nok landskamper til å bli ekportert til England. Rene slavehandelen ja. Og en agent har ikke lov til å eie spillere. Men Lyn ved Morgan Andersen gikk med på avtalen for så å bryte den når han oppdaget at det gikk å tjene penger på pluss at  han visste om loven ang agenter. Han og Lyn driver et kynisk spill ang fire lovende spillere. Det samme gjør denne Agenten fra Voss ved navn Hauge. Men at Lyn ikke har skyld her også er bare tull. De driver på kanten av loven og utnytter det samme systemet som Hauge prøvde på. Lyn har aldri utviklet disse spillerne. De kom fiks ferdig fra Nigeria via Hauge. Som fant de og kjøpte de for småpenger fra klubbene i Nigeria. Og nå sitter Lyn igjen med noen av de? Tror nok dere vil se at Shittu stikker av med alle fire tilslutt. Og Lyn som lag blir den store taperen på dette.


Føler meg rimelig sikker på at ingen av guttene ante hva de gjorde da de skrev proffkontrakter med Lyn, iallefall ikke rekkevidden. Lyn er kanskje den aktøren med minst feil, men tror ikke klubben har så mye å være stolt av rundt sine handlinger i den saken heller. Juridisk sett har de nok handlet korrekt. Moralsk opererer de i beste fall i en gråsone.
9
Brann / Re: Klock av skade
September 15, 2005, 20:12:11 PM
Quote from: "oj3"


Regner med at skaden er forklaringen. Men man må jo spørre seg hva det er som beveger seg i hodene på dem som bestemte seg for å hente Klock og hvilken kartlegging av spillerens kvaliteter som ble gjort. Mannen satt i fjor på benken i første divisjon. Med meget god grunn.
10
Brann / UEFA cup - 1. runde
August 26, 2005, 12:42:01 PM
Litt feil i hukommelsen, 1-1 spilte vi mot dem, i en kamp vi burde ha punktert i følge rapportene. Slutt å være så fordømt negative til dette..
11
Brann / UEFA cup - 1. runde
August 26, 2005, 12:38:24 PM
Graver litt i hodet nå. Slo vi dem ikke i treningskamp på La Manga i vinter da`?
12
Brann / UEFA cup - 1. runde
August 26, 2005, 12:20:35 PM
Lokomotiv Moskva...
13
Brann / Alliansi - Brann
August 25, 2005, 20:48:11 PM
Quote from: "mobli"Når var forrige gang Brann vant borte i Europa?


Shelbourne i 96 var det vel.
14
Brann / Alliansi - Brann
August 25, 2005, 19:53:55 PM
Quote from: "bernu"Vi hadde ballen relativt mye hjemme på stadion, men det ble ikke mye mål av det... Der skapte vi ihvertfall sjanser.. det gjør vi ikke nå
Hmmm....


Ikke sjanser? Hvor følger du kampen? De stedene jeg leser ser det ut som vi har skapt noe. Men selvsagt ikke bra dette. Trenger et mål i løpet av de første tyve, ellers er jeg redd det blir mye krampaktige avslutninger som det har vært mye av i det siste. Håpet får jo være at våre gutter er bedre trent og orker mer av finnene mot slutten. (Men finner har jo for vane å være pumpet fulle på EPO på hjemmebane, så hvem vet.. ;))
15
Brann / Alliansi - Brann
August 25, 2005, 19:44:01 PM
Virker tregt ja, men samtidig er det vel vi som har ballen, dette skal jo gå uansett.
16
Brann / Alliansi - Brann
August 25, 2005, 19:06:43 PM
Quote from: "R.I.P.Super-ray"
Quote from: "Kenny"Ellers har Nhleko scoret 2 ganger for Viking allerede  :lol:


Den mannen skulle vi aldri sluppet. Makan til potensial. Nå ser han ut til å utvikler seg mer å mer, i tilegg til å få ut potensialet også. Knallspiss!


Nå scoret han jo faktisk to mål i en Uefa cupmatch i Branntrøyen også. Ingen grunn til å ta av over dette, laget Viking møter i dag er vel også om mulig svakere enn det Brann presterte å tape for den gang så...
17
Brann / FAEN
August 20, 2005, 22:16:13 PM
Quote from: "naitsirk"klock e rett og slett ikkje god nok.
vif slenge innpå muri når wæhler blir skada.brann erstatte ørn1 med klock.
ikkje bra nok spør du meg.
18
Brann / Branns utregning av ny kapasitet
July 14, 2005, 17:46:25 PM
Quote from: "krøvel vellevold"
Quote from: "Xminator"Så vidt jeg vet har ikke Brann noensinne hatt over 24000 sitteplasser heller.


Nei, men Viking har 15 300 sitteplasser, mens deres gamle stadion hadde 5500. Og selv om antall sitteplasser har økt med 178%, antall plasser under tak har økt med 178%, og de ikke lenger har løpebane rundt, så har de likevel ikke maktet å få et snitt mer enn 17% høyere enn hva de max klarte i snitt på det gamle stadionet.

Rosenborg har økt antallet sitteplasser fra 6000 til 21 400. Altså en økning på 257%. Antall plasser under tak har økt med ca 380%. Deres høyeste snitt på det nye stadionet ligger likevel bare 27% høyere enn snittrekorden fra den tiden de hadde løpebaner og folk stod i noen gresskråninger i svingene. Og det til tross for at da de satte ny rekord i fjor, hadde kampanjedager hvor de delte ut tusenvis av gratisbilletter.

Hvorfor skal Brann da få et snitt som er 56% høyere enn gjeldende snittrekord på Stadion, når vi med et nytt stadion likevel hadde fått en langt mindre revolusjonerende bedring enn det RBK og Viking har hatt?

Ikke kom med pisset om at "det er fordi Brann har en helt unik posisjon", for i så tilfelle burde ikke antallet sitteplasser og parkeringsplasser betydd en dritt. Da ville folk kommet uansett!
19
Brann / Kan Rosenborg blir seriemester 05?
June 28, 2005, 09:46:57 AM
Quote from: "Xminator"Jeg venter at Start snubler mot ett av de "dårlige" lagene. De klarte BG, blir spennende å se om de klarer FFK også.


Har følelsen av at de vil få med seg tre poeng derfra også, men nedturen vil tidsnok komme. Etter ferien har de vel bortekamper mot Lillestrøm og Viking som to av de tre første. Det blir den første store testen på hvor langt vi skal regne med Start. Før den tid skal de ha en tøff cupkamp mot et lag fra Oslo. Noterer meg at Hæstad har en vond ankel om dagen, er vel noe i retning av det første vi har hørt om skader i den klubben hele sesongen...se ikke bort i fra at det kommer flere av dem, flere av spillerne der hentes jo til stadighet med på landslaget også. På midtbanen har de allerede to spillere med 4 gule, Hæstad og Hardarson, som da altså må stå over for hvert eneste gule de får heretter. Sistemann i midtbanetroikaen har nådd tre kort. Totalt blir det nok mye karantener på den midtbanen utover høsten. Når en mister rytmen det gir å spille uke ut uke inn med en drillet ellever blir det fort mye stang ut. Tror ennå Start er lite å bekymre seg for, det av lagene i kobbelet som følger som makter å være stabilt gode gjennom høsten stikker nok av med det.

Havner vi foran Viking og Engen tror jeg veldig mye er gjort. Seier i de to hjemmekampene i høst vil bety mye.
20
Brann / Brann - Odd
June 26, 2005, 21:38:32 PM
Quote from: "Nixon"
Quote from: "Jaja"Personlig er jeg irritert over vår egen feighet. Kampen gjennom blir vi liggende med lavt press, som ofte medfører lav intensitet, noe det helt klart gjorde i dag. Mot et svekket bunnlag er dette for dårlig. Vi gir dem tid og rom til å bli trygge i en ny formasjon og Odd blir bare bedre og bedre så lenge kreftene deres holder. Er skuffet over at vi ikke tør mer, men begynner å like evnen vi har til å holde nullen.


Vel, vi får jo de overgangene vi skal. Så det er egentlig udyktighet som gjør at vi ikke skårer noen mål i dag. For jeg synes egentlig ikke at vi er feige. Sett i lys av det vi før har gjort på bortebane med hasardiøst offensivt spill, synes jeg at vi er fornuftige. Fornuftige, men dårlige.


Jada, overgangene får vi, så sånn sett er det en greit gjennomført taktikk, vanligvis setter vi en av dem. Dog er jeg av den oppfatning at Odd er et såpass svakt lag at vi ved å stå høyere ville ha skapt sjanser på løpende bånd. Så svake synes jeg Odd virker bakover basert på det jeg har sett tidligere i år, noe vi også så mot slutten da vi tar mer og mer over. Kanskje er det å dra det litt langt å sette merkelappen feigt på det vi gjennomfører, men synes det blir litt vel trygghetsorientert tatt i betraktning hvem som står på motsatt banehalvdel. Tror også den lave presshøyden medfører lavere intensitet, og dermed det vi opplever som litt daft spill i enkelte situasjoner.

Med det sagt, denne kampen hadde vi tapt tidligere sesonger i toppen, så misfornøyd er jeg ikke, skulle bare vært litt mer fornøyd akkurat nå. :)
21
Brann / Brann - Odd
June 26, 2005, 20:57:37 PM
Får da være måte på å skylde på dommeren i en kamp der vi slett ikke presterer selv.

De to omtalte situasjonene kan vel fort  gå begge veier. Isolert sett er vel Miller sin duell med Nilsson grei nok, men når situasjonen rett før med Fevang også er av det tvilsomme slaget er det ikke så merkelig at tvilen ikke kommer ham til gode også i den påfølgende situasjonen. Dessuten la dommeren listen lavt og blåste konsekvent for veldig mye, da virker den avblåsningen mindre graverende.

Winters situasjonen er vel typisk 50/50, de fleste her hadde vel klikket i vinkel om vi fikk en tilsvarende straffe mot oss på stadion? Skal heller ikke glemme at det angrepet starter med at Odd snytes for et frispark som på meg virker klarere enn vår situasjon.

Lite grunn til å henge seg opp i dommeren.

Personlig er jeg irritert over vår egen feighet. Kampen gjennom blir vi liggende med lavt press, som ofte medfører lav intensitet, noe det helt klart gjorde i dag. Mot et svekket bunnlag er dette for dårlig. Vi gir dem tid og rom til å bli trygge i en ny formasjon og Odd blir bare bedre og bedre så lenge kreftene deres holder. Er skuffet over at vi ikke tør mer, men begynner å like evnen vi har til å holde nullen.
22
Brann / Et artig Lyn-minne
May 29, 2005, 16:34:56 PM
Lyn er i det hele tatt et lag som har gitt oss gode minner oppgjennom. Cupkampen i '90 er nevnt alt. En annen 3-2 seier etter omtrent samme oppskrift kom i 2002, uten tre poeng i den kampen hadde vi gått ned det året. Samtidig gravla vi vel de små håpene Lyn ennå hadde om gull på det tidspunkt. For øvrig scorte vel Robbie Winters sitt første Brannmål i den kampen.

Satser på det blir en ny kamp for minnebøkene i kveld!
23
Brann / Krisemaksimering.
May 23, 2005, 14:02:23 PM
Quote from: "naitsirk"
Savna og ein mann på bakre stolp ved utlikninga te start. Headinga hadde vorte avklart om det sto ein dar


Er det deg Arne Scheie?
24
Brann / Trener Brann for lite ?
May 23, 2005, 13:39:20 PM
Quote from: "Chuggah"Så vidt jeg vet trener de normalt sett 2 ganger om dagen. Akkurat nå i det siste har det bare vært 1 trening om dagen pga. det tette kamp-programmet. Hvis det er sant at hver trening varer i 1 time, så synes jeg de bør doble dette.


1 time høres for lite ut, uansett kampprogram. Det er da heller ikke alle spillerne som deltar i alle kampene, så den blir for enkel. Det burde være et minimum at kroppen er forberedt på at belastningen varer minst like lenge som en kamp. Hvor banalt det enn høres ut tror jeg dette har en viss betydning.
25
Brann / Kem bør POL hente i sommer?
May 23, 2005, 12:53:48 PM
For guds skyld ikke Marcus Andreasson. Han og Soma spilte jo stoppere sammen i Bryne en sesong, og det var det siste vi så til den klubben i eliten. Han er god på sitt beste, men forferdelig ujevn, og er neppe løsningen på de problemene vi ser bak. Hvem det måtte være er ikke godt å si. Solide midtstoppere med fart er en mangelvare her til lands.
26
Brann / Trener Brann for lite ?
May 23, 2005, 12:49:27 PM
Man faller jo alltid sammen på slutten av kampene, så det er naturlig å stille spørsmålet. Men merket meg en uttalelse fra konsulent Solvang om at det kunne være smart å prikke den virkelige toppformen inn på høsten når de fleste lagene begynner å møte veggen. Lurer på om ikke realiteten er den at Brann kjører mye mengdetrening ennå, og at en ser resultatene av det mot slutten av kampene. I så fall bør vi være bedre enn de fleste når høsten kommer. Det blir vel bare å vente og se...
27
Brann / Andresen jogget tilbake på 2-3 målet...
May 23, 2005, 12:46:01 PM
Quote from: "enavgutta"Soma tenker tydeligvis bare på proffspill... triste saker. Må han heve hodet !!


Han har jo overhodet ikke noe grunn til å tenke proffspill for tiden, det budre kanskje noen hviske i øret hans. Det er helt i orden å ha tanker og ønsker om proffspill, men da får man også levere deretter på banen. Det Soma har levert så langt i år er pinlig for en mann med hans ambisjoner.
28
Brann / Kan mjelde forsvar ?
May 23, 2005, 12:35:38 PM
Quote from: "naitsirk"Kvifor er du brann supporter og ikkje enga supporter.
Det du skriv tilseier jo at du liker lag som enga, start,lsk,hamkam, odd osv


Latterlig påstand. Han påpeker med stor presisjon hva som kjennetegner lag som tar hjem seriemesterskap. Den kynismen som gjør at en med selvfølgelighet tar hjem den ene ett målseieren etter den andre. Lag som lekker som en sil bakover vinner aldri seriemesterskap, selv om det gjerne kan bety mye underholdning fremover. Det handler ikke om å kopiere stilen til noen av lagene du snakker om ,bare å ha en viss trygghet bakover, evne til å vinne kamper vi har full kontroll på. Så lite er det som skiller oss, samtidig virker det som det skal bli for mye.
29
Quote from: "Jonasbrann1"Flott at WInters og Sæternes spiller til hverandre, men kan ikke mjelde si at hvis de kommer alene med keeper skyter de selv?


Tanken bak pasningen er jo god, han burde dog sett at det var flere spillere rundt Winters, og dessuten er vel kvaliteten på pasningen så som så dessverre. Men isolert sett bør vi punktere der. Men igjen, for lite kynisk og litt for jålete. Vi skal gjøre det så forbannet fint, men etter min mening kan det like gjerne vente til vi har seieren i boks.
30
Quote from: "TERD"
Quote from: "Jaja"Problemet som virker tydelig er jo at de ikke aner hvordan de skal forsvare seg for å ri hjem en ledelse. Vi bare faller og faller til vi står inne i egen sekstenmeter.


Helt riktig. Vi kan jo også ta med at det bakre leddet i laget har vært mer eller mindre skadefire gjennom vinteren, det skulle være nok av tid til å drille inn dette.

Så til de taktiske spørsmålene. Hvorfor får vi ikke Helge inn som pitbull siste ti når det er åpenbart at det er mange tunge bein. Og fortell meg hvorfor det ikke blir holdt på ballen og brukt god tid når vi er i angrep med fem minutter igjen. Når vi leder er det meningsløst å pørve med en 50/50 gjennobruddsball slik vi gjør. DA er det tiden for å forsøke de håpløse tredvemetersskuddene, enten får du kanontreff, eller ballen går på tribunen og vi har tid til å komme hjem. Det eneste vi ikke skal gjøre er å gi dem muligheten til å vinne ballen, og det er selvsagt det vi gjør. Det er alt for forbannet jålete, selv de beste lagene i verden er kyniske når de har en ettmålsledelse.
31
Problemet som virker tydelig er jo at de ikke aner hvordan de skal forsvare seg for å ri hjem en ledelse. Vi bare faller og faller til vi står inne i egen sekstenmeter. Ingen spillere går i press på ballfører. Meningsløst. På 3-2 scoringen er vi to mot en, likevel får han lagt ballen tilbake, og selv om det er åpenbart hvor ballen vil komme søker vår spiller nummer to duellen i stedet for å fiske ballen. Ellers tillater vi Start å komme til sjanser selv når de slår feilpasninger. Håpløst. Det finnes ikke ord for å beskrive frustrasjonen.
33
Brann / Roy Helge Olsen!
May 06, 2005, 13:55:47 PM
Quote from: "pags"Jeg vil ikke skylde tapet på andre enn brann spillerene. MEN det er uting at et lag får starte med uthaling av tiden etter 17 minutter og drive på med det i nesten 70 minutter før dommeren gir kort. Glimt glimtet til med 2 minutters innkast, 1 minutts utspark osv.

Den typen fotball er møkka fotball og hører ikke hjemme i eliteserien. At man gjør det når man leder med 1 mål og det er 10 minutter igjen på klokken kan man jo forstå. Men i 70 minutter. Det er en vits. At dommeren ikke gir kort, kan bare forklares med at han sjøl ikke orker å løpe. Det så til tider ut som han ventet på kaffen mens glimt tok kast osv.


Her er et godt poeng i forhold til hva dommeren gjør galt. På den annen side var ikke uthalingen i går i nærheten av det verste vi har sett. Merket meg at keeper fikk klar beskjed ganske tidlig i andre omgang, og at femmeterne kom rimelig kontant etter det.

Ved skader er dommerne rimelig maktesløse, det er spillernes holdninger som er avgjørende for dette. En dommer kan ikke risikere å gi kort for en spiller som faktisk er alvorlig skadet, hvilket vel også var tilfelle med Cato Hansen i går.

Hva jeg ikke forstår er at han tillater så lang tid ved byttene, og særlig byttet som skjer omtrent i det 90. var latterlig. At en dommer nærmest lar seg gjøres narr av på den måten uten å dra opp et kort er merkelig. På den annen side var det gjerne det glimt ønsket, å få tiden til å gå enda litt mer..
I forhold til det som vanligvis blir gitt av tillegg var 5 minutter bra, selv om jeg mener man generelt må bli enda strengere på dette. Nå ble det vel i praksis spilt nærmere 6 i følge min klokke, men likevel, ingen tvil om at det lønner seg å hale ut. Men det er en del av spillet. Det vi bør bli flinkere på er å ikke rote ballen ut til kast, gi bort unødvendige frispark i slike faser av kampen. Det er enda et område der de taktiske manglene i Brannlaget er store.
34
Brann / Roy Helge Olsen!
May 06, 2005, 13:48:49 PM
Quote from: "Lurkin"
Quote from: "Sharpy"
5 av de 7 første innleggene skylder tapet (i hvert fall indirekte) på dommeren. Ett av innleggene sier sågar at hadde det ikke vært for dommeren, hadde Brann vunnet 4-3.

Personlig har jeg som sagt aldri sett Olsen så bra som i går. Det sier ikke nødvendigvis så fryktelig mye, men i går var det generelt lite å utsette på ham.


1. Jeg sier at vi hadde hatt minimum et mål og et straffe hadde dommeren holdt normalt nivå.

2. Lite å utsette på han? Dummeste jeg har hørt, jeg sier det igjen, et soleklart mål og et soleklart straffe.

3. Jeg ligger ikke skylden på dommeren for at vi tapte, vi slapp inn 3 mål på hjemmebane og kunne godt slippet inn flere. Det er uansett ikke godt nok så lenge vi spiller mot et lag i Tippeligaen, kanskje mot Barcalona, men i går spilte vi mot Runar Berg og Trond Fredrik Ludvigsen - ikke Ronaldinho og Eto.


1. Blablabla. Faktum er at det er lite sannsynlig at vi hadde hatt minimum ett mål (hvorfor minimum forresten? Er det andre tvilsomme situasjoner som kunne endt i mål?)
Annuleringen er helt grei, dessverre. Det avgjørende er om det er skudd eller takling som skjer i trekkene før Winters får ballen, etter min mening er det et skudd/pasning, og dermed en korrekt annulering, uansett hvor smertefullt det er å innrømme. Noen er kanskje uenig, men meningene er delte. Sannsynligvis ville de fleste dommere gjort som ham i den situasjonen.
Straffen er jeg mer enig i at vi skulle hatt, den har dog preg av ufrivillighet, men på dette nivået har spilleren seg selv å skylde om han ikke klarer å holde styr på armer. Det avgjørende må jo være at ballbanen etterpå ikke ville bli brutt av spillerens kropp, derfor klar straffe slik jeg ser situasjonen. Men ærlig talt er dette en 50/50 situasjon da avgjørelsen må tas på få sekunder. Ikke overhengende sannsynlig at noe bedre utfall ville vært gitt av en annen dommer.

2. Isolert sett er to situasjoner lite å utsette på en dommer, og begge situasjonene er i tillegg tvilsomme, da faller argumentet ditt rimelig kjapt. Hadde man hatt samme feilprosent hos Soma i kampen hadde vi maks sluppet inn to mål. Sånn til sammenligning...

3. Runar Berg og Trond Fredrik Ludvigsen er riktignok ikke på høyde med de nevnte herrer, men i norsk målestokk er de meget sterke spillere og har vært det i årevis allerede.
35
Brann / Along the boulevard of broken dreams
May 06, 2005, 13:34:46 PM
Quote from: "RC"
Quote from: "Nixon"Man kan ikke vise til hva en annen trener og et annet lag gjør. Og spesielt ikke Chelsea. Hadde stjernegalleriet der borte tabbet seg ut i kamp etter kamp er det ikke sikkert de hadde vært like kjepphøye.

Er man suveren ligaleder og har et hendig arbeidsuhell kan man saktens si det som Mourinho gjør. Noe helt annet når man i kamp etter kamp ikke på langt nær leverer som forventet.



Han sa jo før de startet sesongen at de kom til å vinne ligaen. De lå ikkje på toppen då. Og når de lå syv poeng bakk, sprudlet det selvtillit av de uansett. Vi er litt for ydmyke syntes eg.


Det er rimelig felles for de managere som har gode resultater i England at de backer sine spillere i ett og alt ovenfor media. Dog er det meget sannsynlig at det hele blir langt mer nyansert innenfor treningsfeltet. Det som i tillegg er felles er at de nevnte herrer har en gruppe der de vet det er et høyt ønske om å prestere, samtidig med at det er dobbel og trippel dekning på alle plasser. Ved arbeidsuhell er trusselen om å miste plassen noe mer reell om du har et par verdensklasse spillere i samme posisjon bak deg i køen. Du vet du må prestere.

For Brann sin del virker dette å være totalt manglende. Problemet er ikke hva laget har inne på sitt beste, men at evnen til å reprodusere prestasjonene ikke finnes. Det er helt utilgivelig, og kan vel best sammenlignes med å gå på jobb for kunne gjøre sine oppgaver halvparten av tiden.

Med tanke på at det blir skyldt på det mentale er det jo interessant å notere seg at den eneste spilleren som leverer jevnt og trutt på et godt nivå er den som benytter seg av egen psykolog. Kanskje en tanke for andre i spillergruppen å utvikle seg likedan på dette planet.
36
Brann / SCHARNER
April 28, 2005, 21:26:07 PM
Han er en av de verste, men dette er et symptom som brer seg gjennom hele Brannlaget. Burde vært innført symbolske bøter for spillere som prøver seg med slike hårreisende skudd som vi så i dag, på mandag, og i det hele tatt ser alt for ofte. Greit nok når vi leder, da kan slikt stykke opp spillet for motstanderen, men når vi jager må vi tørre å spille fotball.
37
Brann / VIF-Brann kl 20.05
April 17, 2005, 23:57:32 PM
Quote from: "Lurkin"Noen ting som irriterer meg.

1. Ingen som så at Fredheim Holm dyttet Knudsen med strake armer for å få ballen når han lagde 1-0?


Joda, har kjørt situasjonen et par ganger på videoen nå, virker som et ganske greit frispark. Dessverre slås det ikke ned noe videre på armbruk i år heller. Men slike situasjoner kommer fra tid til annen. Dessverre...

Quote from: "Lurkin"
2. Håkon satt seg rett før Berre sitt 1-0 mål, hadde han hatt guts til å stå så hadde han fått ned rett på seg og kunne holdt den, for den kom rett mot han.


Enig, men igjen sånt skjer. Handler om mangel på rutine, og med en urutinert keeper vil det skje.

Quote from: "Lurkin"
3. Hulsker sin albue i Opdal skulle vært gult kort nr 2, Gashi burde vært utvist tidlig, forbanna dverg.

Synes han er for gjerrig med kortene ja. Men ville også dradd frem Scharner tidlig i kampen, og ikke minst Brockens tackling som kun har som mål å sette Kvisvik ut av kampen. Det er slikt kortene burde være der for å stoppe.

Quote from: "Lurkin"
4. At Bengt ikke demper med venstre og lobber med høyre på den målsjansen.

Kommer en spiller ikke for langt i fra ham, var nok riktig ikke å dempe ballen.

Quote from: "Lurkin"
5. At Mons bytter altfor sent.

Ja, skriver litt om det i en annen tråd, orker ikke gjenta meg selv her :)
38
Brann / Medaljekandidat?
April 17, 2005, 22:40:41 PM
Svaret på spørsmålet du stiller i tittelen er selvsagt ja...har vansker med å plassere svært mange lag over oss når alt gjøres opp. En gullkandidat taper dog ikke i siste minutt på denne måten, liten tvil om det.

Så til alt det andre som skrives. Mjelde? Tja. Klør meg i hodet over at han bruker tid på å bytte da alle vet at den tiden får du aldri igjen. Disposisjonene han gjør fra benken er det største spørsmålet ved hans evner som trener, kanskje det koker litt vel mye? Byttet Miller/Winters kommer for sent, og irriterer meg ofte over at det ikke byttes i tide. Ellers var det klart at den sentrale midtbanen begynte å gå tom for krefter. Er vi etterpåkloke kan vi godt si at Miller burde vært satt inn på midten, og eventuelt Dylan på topp for Winters. Slik kampen utviklet seg tror jeg det ville vært heldig med to å pumpe baller på. Mot slutten ble det jo slått høyt på Miller et par ganger.
Tipper at Mjelde var redd fpr å slenge Miller inn sentralt i en kamp som koker, nettopp fordi han har det med å miste hodet som innbytter, tryggere å slippe ham til på topp. Ikke i tvil om at en skadefri Helge Haugen kunne vært gull verdt sentralt på midten mot slutten, tror byttet på midten ville kommet i så tilfelle.

Ellers har jeg kikket på baklengsene noen ganger på video. Greit at backene sliter, men det er en markering under enhver kritikk i begge tilfeller, ingen plukker opp nærmeste motstander. Dette er noe jeg føler vi ser gang på gang. Da er spørsmålet om fokuset på den defensive organiseringen er for svak, og igjen hvem som er ansvarlig for at denne skal sitte bedre. Synes vi burde være kommet lenger i organiseringen bak i år enn vi har. Med et helt nytt forsvar i fjor var slikt noe som ville skje fra tid til annen.

Dømmingen plager meg i dag, men det går selvsagt begge veier. Dog, Brocken bør få gult fior måten han bevisst tar Kvisvik på i første, tror den smellen preger ham store deler av kampen. Objektivt sett er vi nok heldige som ikke får Scharner i boken tidlig på samme grunnlag. Men vil heller ha dommere som tidlig slår ned på kyniske forsvarsspillere med en agenda som mer er å hindre spill enn å delta i det. Fotballen tjener på at den slags straffes.

MEN, jeg trodde vi hadde det rutinerte laget utpå der, da skal det ikke glippe sånn. Det så også ut som vi beholdt hodet der de mistet det. Faktisk imponert over hvordan vif klarer å prestere med så høyt tenningsnivå og grave fram en seier. Smerter å si det, men de har en vilje som kommer til å bety flere poeng enn jeg liker. Håper vi kan få se litt mer av akkurat det på stadion også..

Alt i alt. Surt, surt og atter surt. Føler med alle som er på vei over fjellet nå, tenk hvor god den turen hadde vært om vi hadde satt den siste i stedet. Typisk at vi ikke utnytter sjansen til å krype fra.
39
Brann / Hva het de......
March 30, 2005, 16:20:13 PM
Quote from: "Nixon"
Quote from: "Jaja"
Quote from: "Nixon"Snakker vi afrikanere på prøvespill glemmer jeg aldri Amadou Nije. Det var vel i 1989 i en sommerlig treningskamp mot Tottenham (?). Husker bare en detalj; en finte som vi aldri tidligere hadde sett maken til. Vi ble alle veldig imponert, men Teitur var ikke av samme oppfatning.


Nije var da vitterlig under kontrakt med Brann i alle fall i en sesong. Husker godt noe som må være den samme finten fra treningskamper på Nymarksgrusen det året, så absolutt ut som en brukbar spiller den gangen, men det ble vel med noen veldig få innhopp.


Det er mulig han var under kontrakt. Sjekket litt og fant han her:
http://www.skbrann.org/klubben/samlestats/import
Står oppført med 0 kamper og selvsagt 0 mål i 1989.
Noen som husker hvorfor han ikke engang fikk et innhopp?


Var sikker på at han hadde iallefall et innhopp, men listen er sikkert korrekt, blander nok med diverse treningskamper. Om jeg ikke husker helt feil kan nok hans manglende tillit ha sammenheng med Teiturs ønske om å matche en ung stril som het Mons eller noe...utvilsomt et stort feilgrep av Teitur.. :wink:
40
Brann / Hva het de......
March 30, 2005, 16:06:50 PM
Quote from: "Straffe!!!"I tillegg spilte Clive Allen en treningskamp på midten av 90-tallet, på prøvespill for kontrakt. Gamle Clive gjorde en forglemmelig innsats til stor glede for de få fremmøtte og stjal sågar et ferdigscoret mål. Han regnet det nok derfor som helt klart at han ville få kontrakt, men den gang ei.

Jeg mener å huske at dette forøvrig var kampen hvor afrikaneren Lucky Ochori prøvespilte på midtbanen, og lurer på om kampen gikk mot Wimbledon? Til tross for at dette var sommerens aller varmeste dag måtte (Un)Lucky gå av banen etter halvtid, ettersom han etter eget utsagn holdt på å fryse ihjel her oppe i det kalde nord.

Det er vel unødvendig å si at heller ikke han fikk kontraktsforslag...


Stemmer at denne kampen var mot Wimbledon. Det var vel også på mote å hente inn pensjonerte engelskmenn i norske klubber denne sesongen. Strømsgodset hadde den gamle storscorer Lee Chapman på en kort kontrakt, tror han scoret noe sånt som et mål i en cupkamp, og ellers bare trengte å møte på kampdagene. I stabæk hentet de inn tidligere landslagsspiller Paul Davis, som heller ikke er særlig husket for sine bravader i norsk fotball. Heligvis husket Brann å sjekke både fødselsdato og historikk på spilleren de hadde inne. Clive er vel i dag forøvrig reservelagstrener i Tottenham og ekspertkommentator hos ITV (?). Det har med andre ord bare gått nedover med ham etter at han ikke fikk kontrakt den gangen.
41
Brann / Hva het de......
March 30, 2005, 15:59:55 PM
Quote from: "Nixon"Snakker vi afrikanere på prøvespill glemmer jeg aldri Amadou Nije. Det var vel i 1989 i en sommerlig treningskamp mot Tottenham (?). Husker bare en detalj; en finte som vi aldri tidligere hadde sett maken til. Vi ble alle veldig imponert, men Teitur var ikke av samme oppfatning.


Nije var da vitterlig under kontrakt med Brann i alle fall i en sesong. Husker godt noe som må være den samme finten fra treningskamper på Nymarksgrusen det året, så absolutt ut som en brukbar spiller den gangen, men det ble vel med noen veldig få innhopp.
42
Brann / Brann fans vs IFK Göteborg Supporters
February 27, 2005, 18:59:45 PM
Quote from: "DJ_ADG"tidliger oppgjør som bare é fra teningskamper;

Quote11.02.2001 på La Manga
Brann - IFK Göteborg 6 - 2 (2-0)

Mål:
1-0 Raymond Kvisvik (8.), 2-0 Azar Karadas (31.), 2-1 Thomas Heed (54.), 3-1 Selvmål (62.), 4-1 Petter Furuseth Olsen (70.), 5-1 Joachim Walltin (73.), 5-2 Kabba Samura (79.), 6-2 Daniel Moen Hansen (85.)


Quote29.02.2004 på Eyravallen
IFK Göteborg - Brann 2 - 4 (0-2)

Mål:
0-1 Thomas Lund (27.), 0-2 Dylan Macallister (34.), 1-2 George Mourad (61.), 1-3 Macallister (str. 63.), 1-4 Egil Ulfstein (75.), 2-4 Peter Ijeh (86.)


I tillegg var IFK motstander i Kniksens minnekamp i november 1987, en kamp svenskene vant 2-0. Om jeg ikke husker feil var de vel regjerende UEFA cup mestere på det tidspunkt.
43
Brann / Mbulelo Mabizela
February 15, 2005, 17:57:48 PM
Merkelig rykte ja. At han ikke er ønsket i Rosenborg er jo ikke noe under, uten at det nødvendigvis har noe med ferdigheter å gjøre. Utenlandske spillere er jo ikke helt deres stil.

Ellers er vel Mabizela såvidt jeg husker kaptein for Sør Afrikas landslag, har iallefall vært det ved et par anledninger, til tross for at han ikke er gamle karen. Har en skuddfot som har gitt ham et par landslagsmål, og også i debuten sin for Tottenham ble den tatt fram. Tviler dog at han kan spille back. Om så var tilfelle hadde han nok blitt forsøkt på den plassen i tottenham, kriteriet for å få spille på en av backene der fram til i år har jo stort sett vært at en har tilgang på et par fotballsko. Er nok på en av de sentrale plassene han eventuelt ville finnes.

Rimelig sikker på at ferdighetene hans forsvarer plass på et hvert norsk lag, hva personlighet og tilasningsdyktighet gjelder aner jeg ikke. Men jeg tviler meget sterkt på at dette ryktet har noe som helst i seg, han er minst en hylle over det norske klubber har mulighet på.
44
Brann / burde vi rykke ned?
December 20, 2004, 13:04:56 PM
Som svar på spørsmålet, ja, vi hadde faktisk landslagsspillere i 1986. Erik Soler iallefall, og sitter med en følelse av at det var en spiller til som fikk en enslig kamp den sesongen. Men en landslagsspiller hadde vi iallefall den sesongen.
45
Brann / Oppdal....Er han god nok for Brann..
October 18, 2004, 15:14:46 PM
Quote from: "Xminator"Er Tommy Knarvik juvelen du sikter til?


Er nok Tommy Knarvik som står bak innlegget skal du se.
46
Brann / Billettfordelingen...... Ny tråd.
October 06, 2004, 20:58:14 PM
Quote from: "Nixon"Er ikke dette et resultat av at Brann har blitt mer attraktiv? Større sponsorinntekter må jo nødvendigvis føre til at det blir lovet vekk flere cupfinalebilletter. Og tar jeg ikke feil ble det i år solgt flere partoutkort enn noensinne. Og da blir det rett og slett ikke noe til overs for de mange som ikke ordnet det formelle med Brann eller BBB før sesongen.


Men har sponsorinntektene økt markant da? Når Brann snakker om bedre resultat enn ventet er det publikumsoppslutningen og ikke markedsinntekter man fremhever som hovedårsak. Får en snikende følelse av at en selger til samme pris men lover mer i form av slike fordeler.
47
Brann / Klar foran telefonen no?
October 02, 2004, 13:03:36 PM
Quote from: "supporter78"Bare det at forhandlere kan komme gjennom utenom den vanlige køen er ufattelig. Det er snakk om 2000 billetter. Det skulle ikke forundre meg om godt over 1000 er gått til "selskaper" som videreselger billetter.


Det er ganske vanvittig ja. Når de først baserer seg utelukkende på telefon burde det være et ærlig lotteri.
48
Brann / Klar foran telefonen no?
October 02, 2004, 12:48:35 PM
Quote from: "megleren"Her er noe rart ute å går. Jeg har ringt å spurt om disse nr tilhører Ticnet. Og det gjør de. Men de nr er kun for butikkene som selger billetter og de må bruke en tallkode for å få kontakt med ticnet sier de til meg. Sitter noen på de kodene eller jobber i innen bransjen??


Iallefall så kjenner de noen innen bransjen. Hvorfor tror du de forskjellige selskapene kan annonsere salg lenge før en eneste billett er solgt? Nemlig, de er så godt som 100% sikre på at de vil få en stor porsjon billetter med en gang disse legges ut for salg.
49
Brann / Klar foran telefonen no?
October 02, 2004, 12:46:20 PM
Quote from: "supporter78"**** er neppe en Brannsupporter. Han er nok bare her fordi han vet at han får selge billettene... Svartebørspakk


Det lyser vel egentlig klart gjennom. Kun skrivd innlegg i denne forbindelse regner jeg med.

Interessant det du skriver med nummerne, og logisk nok egentlig. Men var det noe lettere å komme gjennom om en ikke brukte (...) 500? Uansett merkelig at de kun annonserer et nummer.
50
Brann / Klar foran telefonen no?
October 02, 2004, 12:12:47 PM
Quote from: "olry"litt kjipt av ticnet å ha et "annet nummer" som bare et fåtallspersoner vet om og som tydeligvis var lettere å komme gjennom på..