Bergens Glade Gutter

Hensikten med grupperingen Bergens Glade Gutter er å kunne bidra til bedre stemning på Brann sine kamper. Vi har et sterkt fokus tribunekulturen, og målet er alltid at vi skal motivere og legge til rette for at medsupportere kan få være med å lage disse magiske stemnings-øyeblikkene på kamp. Utover det er selvsagt målet å gi best mulig støtte til laget vårt på banen. Det er lite som slår den opplevelsen når vi har knust en motstander på banen og samtidig vært med å laget magisk stemning på tribunen!

Grupperingen fungerer uten medlemsregister. Vi oppfordrer alle til å slutte opp om Bataljonen som klubbens offisielle supportergruppering.
Som oftest benytter vi oss av Bataljonen sine organiserte turer når vi reiser på bortekamper.
Ønsker man å være en del av Bergens Glade Gutter så må man gjøre seg fortjent til det. Kriteriene for å «være med» er et ekstra stort engasjement på tribunen, interesse for tribunekultur, reise på bortekamper osv. Alle er velkommen til å stå med oss på kamp så lenge man synger. Det er heller ikke noe kleskode for å være med i gruppen.

 

Bakgrunn

Bergens Glade Gutter er en supportergruppering som ble dannet før seriestart i 2008.
Til tross for eventyrlig stemning i gullsesongen 2007, så manglet det noe vesentlig på tribunen. En del år tidligere, når kjernen av supportere stod på langsiden på legendariske «Store Stå», flyttet mange av frontfigurene i supportermiljøet seg opp i hjørnet av Frydenbøtribunen på det som i dag er kjent som Felt Z. I antall var supportermiljøet fortsatt solid på Store Stå, men vi var plutselig ikke like bra organiserte som vi burde være.
Dette problemet fortsatte på mange måter når gamle Store Stå ble revet til fordel for ny tribune, og supportergjengen samlet seg i midten av Frydenbøtribunen.
I medgang når det kokte ble det startet sanger over alt på tribunen. Noen ganger endte det i kaos, andre ganger ble det bra trøkk. I motgang derimot slet vi, det var vanskelig å få trøkk på sangene og det var ingen med autoritet som tok ansvar på tribunen. På bortebane var det til tider enda dårligere. Vi hadde solid antall supportere på bortebane, men et stort ubrukt potensiale for å lage god stemning.

 

Formål

Spontanitet er en viktig egenskap på tribunen. Humoristiske sanger og rop kan lages på minuttet, og folk skal få synge nesten hva man måtte ønske ut ifra kampsituasjonen på banen. Det finnes derimot en gylden balansegang. Uten at vi skal diktere og bestemme hva folk skal synge, så trengs det noen som organiserer litt på tribunen.
Når laget møter motgang må noen stå frem å dra lasset på tribunen, få med seg resten av feltet og sørge for at vi som supportere fungerer som lagets 12. mann.
Etter scoring rabler det som regel totalt på Stadion, men vi trenger noen «utvalgte» som starter «Byen é Bergen», «Vi vinner serien i år» osv. Skal det bli skikkelig trøkk på slike sanger etter scoring, så er vi avhengig av timing og organisering.
Sangene må startes høyt og tydelig fra ett sted på tribunen, for å unngå 2-stemt synging, eller at det synges 2-3 forskjellige sanger samtidig.
På bortebane har vi alltid solid oppmøte på feltet, alt som kreves er en liten gjeng som drar lasset og motiverer medsupportere til å ta del i stemningen.

Uten at vi ønsker å definere oss som som ene eller andre, så er det ikke til å legge skjul på at Bergens Glade Gutter sees på som en ultras-gruppering.
Slike grupperinger har vært vanlig i store deler av Europa helt siden 60-tallet. Stemningen er alltid hoved fokuset, men det er også stor interesse for TIFO-arbeid, samhold og tribunementalitet.
Målet er derimot ikke å kopiere alt som skjer i andre deler av Europa. Vi vil fortsatt kjøre på med vår egen identitet, egne melodier og stil her i Bergen, slik vi har vært kjent for i lang tid.
For oss handler det om å samle alle Brann-supportere på tribunen!

 <- Kom i kontakt med BGG på Facebook!