• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - jako

1
Brann / Opdal til Spurs?
January 22, 2008, 18:25:50 PM
Quote from: "krøvel vellevold"Da sier det seg selv at de beste keeperne heller vil spille for klubber som Arsenal, ManU, Chelsea, Liverpool, Lyon, Ajax, Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Schalke, Feyenoord, PSV, Inter, Milan, Juventus, Benfica, Porto, Rangers, Celtic, osv. Kort sagt klubber som kan kjempe om ligatitler, og som deltar i CL regelmessig og har muligheten til å komme et stykke der.  Det er slike klubber som er interessante for de alle beste. Så får de andre nøye seg med dem på nivået under. Som f.eks. Opdal.


Halvparten av de klubbene du nevner er ikke mer attraktive enn Tottenham. Og de hadde neppe vært i stand til å hente Berbatov og Ramos. Tottenham er enten du liker det eller ikke, en av de klubbene som har størst potensiale til å bli blant de topp fire. At de vanlige fire er så mye bedre enn alle de andre lagene går jeg rett og slett ikke med på. Arsenal klarte å bryte seg inn i toppen uten å ha samme finansielle muskler som de andre klubbene, så hvorfor skulle ikke Tottenham klare det samme.
2
Kamper / BRANN - EVERTON
January 22, 2008, 18:04:30 PM
Quote from: "Ricky"
Quote from: "jako"Hadde min barndomsklubb Trane rykket opp og plutselig blitt en eliteserieklubb så er det ikke sikkert jeg hadde holdt med Brann om de hadde spilt i samme divisjon.Hvem ville du heiet på av Trane og Everton om de hadde møttes, da?


Hakkje peiling, men ser ikke helt relevansen.
3
Brann / Opdal til Spurs?
January 22, 2008, 16:46:17 PM
Quote from: "krøvel vellevold"En TOPPklubb i PL? Er Spurs en TOPPklubb i PL?

Spurs er en middelmådighet og har vært det i flere tiår. De kjemper aldri om titler, de har aldri spilt i CL, de skal heller ikke spille CL til høsten, og de skal sannsynligvis ikke spille UEFA-cup engang til høsten. Spurs er og blir et tullelag. De stiller rett og slett langt bak i køen når de beste spillerne (og keeperne i denne diskusjonen) velger klubb. Jeg kan virkelig ikke se at Spurs er et lag fullt av verdensstjerner. Så at de kan kjøpe hvem de vil ha, er bare tull. De beste spillerne i verden vil spille for klubber som kan vinne titler og spille CL. Tottenham er ikke et slik lag.

Spurs har muligens pengesterke folk i ryggen. Men det må de jo ha, hvis de skal holde følge med konkurrenter som ManU, Liverpool, Arsenal og Chelsea som omsetter for veldig mye mer enn Spurs.


Det var ikke så veldig lenge siden de rundspilte Arsenal i ligacupen. Om de ikke er en toppklubb p.d.d. så har de i all fall potensiale til å bli det. At de klarte å få tak i Ramos tyder jo på at det ikke er pengene det står på. Tottenham har kanskje den beste angrepsrekken i PL, problemet har vært det defensive. Får de orden på det kommer de til å være med å kjempe om den fjerde CL-plassen i England.

Strengt tatt er det vel ingen som kan kjøpe hvem de vil ha. Ikke en gang Real Madrid kan det. Men jeg mener at Tottenham gjennom sine penger og base i London er blant de mest attraktive klubbene i England.
4
Brann / Opdal til Spurs?
January 22, 2008, 16:35:39 PM
Quote from: "Langhår"
Quote from: "jako"


Er det en vill påstand og si at Opdal på sitt beste holder Buffon-nivå? Javel. Jeg synes ikke det. Faktisk så kan jeg ikke skjønne at det er så vanskelig å være enig i at et av de mest vesentlige skiller mellom ènere som Buffon på den ene siden og Opdal med flere på den andre er at Buffon spiller på høyt nivå oftere de aller fleste andre. Buffon er selvsagt en bedre keeper enn Opdal, men potensiale til Opdal mener jeg er stort nok til at har en mulighet til å nå samme nivå. Det som blandt annet må  til er at noen på et høyt nivå tørr å satse på ham. Akkurat slik Mjelde og Riisnes gjorde i Brann.

Når det gjelde Van der Sar lo jeg vel mest over at han ble nevnt som et eksempel sammen med Buffon. Buffon er i en annen klasse enn Van der Sar. Forskjellen mellom Van der Sar og Opdal er ikke så stor, bortsett fra at Van der Sar har langt mer rutine på et høyere nivå. Eneste måten å få den rutinen er å få sjansen. Dessuten fyller vel Van der Sar 38 år i år, noe som ikke akkurat er fordelaktig, selv for en keeper. Van der Sar er en keeper som var bedre før. Det trodde jeg var allment akseptert, selv blant United-fansen.


Helt enig i at Van der Sar ikke er i verdensklasse.

Synes forøvrig det er mer enn bare stabiliteten som er forskjellen på Opdal og Buffon. Opdal er en del tregere og har dårligere rekkevidde enn Buffon. Og jeg tror ikke han noen gang kommer opp på det nivået. Men det betyr ikke at jeg synes han ikke er en meget god keeper. Bare at potensialet er litt mer begrenset enn hva det du mener.
5
Kamper / BRANN - EVERTON
January 22, 2008, 16:23:40 PM
Quote from: "Klaus_Brann"
Quote from: "jako"Er folk godt beruset, så bør jo ikke vaktene slippe dem inn. Dette gjelder begge veier. Eneste stedet det kan oppstå problemer er på Frydenbø-tribunen, der bør man ta sine sikkerhetsmessige forhåndsregler. At det skal oppstå bråk andre steder ser jeg ingen grunn til. De fleste folkene som går på Stadion vet å oppføre seg.


Det skjer jo hver søndag jako. Dritings folk som så vidt klarer å holde balansen slipper glatt inn.

Du har rett i at "faren" for bråk er størst på Hansa, men det finnes nok potensielle bråkmakere på andre tribuner og. Hvis Brann blir pissa på, og det står en tulling av en bergenser og heier Everton frem foran en, er det nok fler som kan lage bråk av det.


Jeg har aldri opplevd at folk rundt meg har vært dritings når jeg har vært på Stadion. Det har derimot vært en del tilfeller ved bortekamper, men det er en annen diskusjon.

Hva legger du i potensielle bråkmakere. At folk slenger litt drit er da ikke verdens undergang. At det derimot skal bli voldelige handlinger ut av det kan jeg ikke forestille meg skal kunne skje på familietribunene på Stadion. Og jeg tviler på at du tror på det du heller. Så hva er da problemet?

Når Brann spilte hjemme mot Liverpool i 97 var det ganske mange Liverpool-supportere så satt spredt rundt omkring. Var det bråk da? Er det noen god grunn til at det skal bli annerledes nå?

Jeg har vært på Lerkendal i Real-Madrid drakt og det ingen noen problemer med. Under Arsenl-kampen på Lerkendal var det også ganske mange fra Arsenal-supportere som satt rundt omkring uten at det ble problemer av den grunn. Hvorfor skal dette være vanskeligere på Brann Stadion? Dett er jo tross alt fredelige Norge og ikke Tyrkia eller gamle Jugoslavia.
6
Kamper / BRANN - EVERTON
January 22, 2008, 16:04:49 PM
Quote from: "krøvel vellevold"
Quote from: "Marek"Så kan dere jo fortelle hvor i Bergen dere er fra og hvorfor dere ikke holder med det lokale laget. Dere holder med Brann fordi det er det beste laget i Bergen, ikke kom her og dra opp rørende historier om hvem som står deres hjerte nærmest.


Fordi folk føler seg mer som bergensere enn åsabuer, fanastriler, fyllingsdøler, etc. Folk har gjerne vokst opp i én bydel, bor i en annen nå, jobber i en tredje, osv. Jeg har ikke spesielle følelser for noen bydel i Bergen. Jeg føler ingen rivalisering med andre bydeler. Min patriotisme ligger i Bergen som helhet, og det tror jeg gjelder for de fleste bergensere.


Veldig mange bergensere er jo veldig patriotisk ovenfor bydelen de vokste opp i. De fleste fra f.eks. Sandviken er jo veldig kjær i den bydelen. Det samme gjelder jo folk fra Nordnes, Landås og Møllaren for å nevne noen andre eksempler. Når Fyllingen var oppe holdt jo mange fra dalen med Fyllingen da de spilte mot Brann. Så jeg er ikke så sikker på at alle ville holdt med Brann foran en lokal bydelsklubb de selv hadde spilt i da de var liten. Hadde min barndomsklubb Trane rykket opp og plutselig blitt en eliteserieklubb så er det ikke sikkert jeg hadde holdt med Brann om de hadde spilt i samme divisjon.
7
Brann / Billy Elliot er død.
January 22, 2008, 12:31:24 PM
Har hørt mange artige historier om denne treneren. Er dessverre for ung til å ha opplevd ham som trener selv, men husker godt den gangen han var innom banen i pausen i en eliteseriekamp på begynnelsen av nittitallet. Det var på den tiden medalje bare var en fjern drøm, så hans merritter var således ganske unike.

Bill Elliot er en ekte trenerlegende i Brann og vil alltid være en sentral del av Brann sin historie.

Hvil i fred Bill.
8
Kamper / BRANN - EVERTON
January 21, 2008, 21:06:27 PM
Quote from: "tonynord"
Quote from: "jako"Eneste måten å hindre det på er jo å være tidlig ute å kjøpe billetter. At Brann skal innføre noe tiltak mot dette kan jeg ikke forstå, siden det neppe er snakk om noe stort sikkerhetsproblem.


Store og store problem, men det kan bli bråk om fulle Everton-supportere og Brann-supportere ender opp på samme plass på tribunen. Spes om det overhode ikke går veien for ett av lagene...


Er folk godt beruset, så bør jo ikke vaktene slippe dem inn. Dette gjelder begge veier. Eneste stedet det kan oppstå problemer er på Frydenbø-tribunen, der bør man ta sine sikkerhetsmessige forhåndsregler. At det skal oppstå bråk andre steder ser jeg ingen grunn til. De fleste folkene som går på Stadion vet å oppføre seg.
9
Brann / Opdal til Spurs?
January 21, 2008, 20:55:47 PM
Quote from: "Langhår"
Quote from: "jako"Så du mener altså toppnivået hans er helt i verdensklasse, men at det kun er stabiliteten som hindrer han og bli klar for hvilken som helst europeisk toppklubb?
QuoteBeklager hvis du føler jeg misforstod deg. Det var ikke intensjonen. Synes likevel aggrisjonsnivået ditt er vel høyt.


Jeg er ikke aggressiv. Jeg blir bare oppgitt over din måte å diskutere på. Det går igjen i veldig mange av dine innlegg. Ikke bare der du svarer meg. Du tillegger folk meninger de ikke har for så å besvare noe som ikke er blitt sagt. Det er irriterende å blir tillagt meninger man ikke har. Som at du f.eks påstår at jeg mener at Opdal er en like god keeper som Buffon.
10
Kamper / BRANN - EVERTON
January 21, 2008, 20:39:48 PM
Eneste måten å hindre det på er jo å være tidlig ute å kjøpe billetter. At Brann skal innføre noe tiltak mot dette kan jeg ikke forstå, siden det neppe er snakk om noe stort sikkerhetsproblem.
11
Kamper / BRANN - EVERTON
January 21, 2008, 20:17:36 PM
Quote from: "HansaInferno"Hentet de ikke nettopp en spanjol på lån? Ferandes.. Trodde han spilte på motstatt flanke.


Fernandes er portugiser og spiller sentralt på midten.
12
Brann / Dødball 2008
January 21, 2008, 18:24:32 PM
Quote from: "Langhår"Husker en viss Andresen som bommet på et straffe i Fredrikstad i serieåpningen 06. Likevel var han sikkerheten selv ifjor.


Men jeg synes mer det var en god redning enn en dårlig straffe. Samme med bommen til Bjarnasson. Shabaan var helt ekstrem på begge de to straffene. Helstad sin mot Bryne var direkte svak og på nivå med Miller sin mot Start. Jeg har en veldig dårlig følelse når det gjelder ham. Det er viktig å ha en straffeskytter som også kan score når keeper går riktig vei.
13
Brann / Opdal til Spurs?
January 21, 2008, 18:16:05 PM
14
Kamper / BRANN - EVERTON
January 21, 2008, 15:10:02 PM
Quote from: "dudo"Spiller ikke Arteta primært på høyresiden? I så tilfelle kan PVM komme godt med, såfremt han ikke er overtent.


Det stemmer, selv om de dog skifter en del side underveis i kampen. På motsatt flanke kommer Everton mest sannsynlig til å bruke enten Pienaar, Osman eller Baines. Og det er vel på høyresiden vi er svakest defensivt med Huseklepp og Dahl?

Everton spiller veldig likt Brann, med stor gjennombruddshissighet og dobling på kantene. Så kantspillet blir veldig viktig i kampen.
15
Brann / Dødball 2008
January 20, 2008, 23:51:39 PM
Quote from: "dudo"Personlig synes jeg det er smått utrolig at folk trekker frem en straffe i katastrofesesongen 2002 som argument for noenting som helst.


Straffer er etter mitt syn noe man kan eller ikke kan. Jeg har sett Helstad ta straffe to ganger. Den ene med et stort press og den andre nærmest helt uten press. Han bommet på den det var størst press på, det tror jeg ikke var tilfeldig.
16
Brann / Opdal til Spurs?
January 20, 2008, 23:45:58 PM
Så du mener altså toppnivået hans er helt i verdensklasse, men at det kun er stabiliteten som hindrer han og bli klar for hvilken som helst europeisk toppklubb?

Det er jeg uenig i med tanke på at han ikke har samme rekkevidde som keepere som Cech, Buffon og Casillas. Er enig i at han sikkert vil bli bedre, men det har litt med talent og fysiske forutsetninger også å gjøre.

Beklager hvis du føler jeg misforstod deg. Det var ikke intensjonen. Synes likevel aggrisjonsnivået ditt er vel høyt.
17
Brann / Dødball 2008
January 20, 2008, 23:24:25 PM
Med en gang jeg tenker på Helstad og straffer tenker jeg på bommen på 16 mai 2002 mot Bryne. Tviler på at han har det som skal til, selv om han har blitt eldre. Således holder jeg Bjarnasson som et naturlig førstevalg. Han har riktignok bommet en gang han også, men det var mer en god redning enn en dårlig straffe. Men jeg tror Mjelde har god kontroll her.
18
Brann / Opdal til Spurs?
January 20, 2008, 23:10:42 PM
Quote from: "Langhår"Nei, Liverpool har Reina. Han er en tilnærmet komplett keeper. Merkelig forresten hvordan du klarer å blande inn Liverpool i enhver sammenheng her inne. Du snakker mer om Liverpoool enn du gjør om Everton. Du er et vandrende mindreverdighetskompleks. Forståelig nok, men hvorfor vil du deg selv så vondt at du må trekke det fram hele tiden. Nå kommer du vel løpende med at Everton ligger foran LFC på tabellen tenker jeg. Du er hjelpeløst forutsigbar.


Synes du er vel paranoid her. Synes selv det var et ganske legitimt spørsmål når du mener han er fullt på høyde med Buffon. En keeper som regnes som verdens beste av mange og følgelig også bedre enn Reina. Og hvis du mener han kan gå inn på hvilket som helst PL-lag så må du jo også mene at han også kunne spilt på Liverpool. Og som Liverpool supporter så ønsker jo kun det beste til klubben din ikke sant?

Jeg personlig ville ikke hatt ham i Everton, siden jeg synes Howard er en bedre keeper. Jeg holder også Reina, Van der Sar og Buffon et par hakk over Opdal.
19
Brann / Opdal til Spurs?
January 20, 2008, 22:49:51 PM
Enig med deg der HeiaBrann. Men jeg er også enig med Fabregas at det ville vært rart om Spurs skulle hente ham for å erstatte en keeper som Opdal i beste fall er på samme nivå med.

Btw Gordon i Sunderland er en veldig god keeper, men jeg tar poenget ditt:).
20
Brann / Opdal til Spurs?
January 20, 2008, 21:33:00 PM
Quote from: "Langhår"
Quote from: "HeiaBrann!"
Quote from: "Xminator"Sikte høyere enn Opdal? Hvorfor det? Opdal er blant de beste keeperene i Europa.

Morsom du... Kan vel trekke ut navn som Buffon, Van der Sar og så videre... Sorry, men Opdal kan ikke måle seg med noen av de....


At Opdal er god nok for Premier Leauge finnes det ingen tvil om. På sitt beste står han ikke tilbake for noen av de du nevner. Van der Sar? Hehe.


Kunne du tenkt å ha ham i mål i Liverpool? Tenker da med utgangspunkt at han skulle vekk fra Brann uansett.

Jeg synes Opdal er en veldig god keeper etter norsk standard. Men jeg synes han også har svakheter, bla synes jeg han har for dårlig rekkevidde. Han er drimot veldig gode reflekser. Og feltarbeidet synes jeg også han er ganske bra.
21
Kamper / BRANN - EVERTON
January 17, 2008, 09:57:42 AM
Så lenge man ikke skaffer seg billett på Frydenbøtribunen så bør det ikke by på noe problemer. Og hvis det er noen problemer så kan man eventuelt ta av seg effektene. Det var i all fall ingen problemer under Brann-Liverpool i 97. Jeg var også på Rosenborg sine CL-kamper i høst og holdt selvfølgelig med bortelaget, men kom aldri i klammeri med hjemmefansen selv om jeg satt på deres tribunedel. Jeg ser ingen gode grunner til at mine bysbarn i Bergen skal oppføre seg annerledes ved denne anledningen.
22
Kamper / Brann - Everton [The English thread]
January 14, 2008, 22:50:44 PM
-Goodison harder than Anfield-
Arsene Wenger

http://www.football365.com/story/0,17033,8652_3047160,00.html
23
Kamper / BRANN - EVERTON
January 13, 2008, 19:25:33 PM
Quote from: "Gubrask"1 måned til denne kampen nå..
Arh, aaaltfor lang fotballpause..


Du får finne deg en klubb i England hehe.
24
Brann / Bjarne Berg ut mot Revheim
January 12, 2008, 12:25:18 PM
Quote from: "Ricky"Revheim'en var jo blant annet frempå sommeren 2005, når Brann hadde solgt Kvisvik og folk var bekymret over om Brann hadde tenkt å selge seg ut av gullkampen nå når de endelig hadde realistiske muligheter. Vi lå jo på 2.plass, kun bak Start!
Revheim avviste helt å bruke sponsorhjelp til å hente nye spillere den sommeren, selv om investorene formelig skjøv penger opp i hendene på Brann. Men neida. Nå var det sannelig brukt nok penger på spillere, og troppen til Brann var mer enn god nok.

Det var den som kjent ikke. To-tre skader, og Brann sank som en stein på tabellen med Tom Sanne, Martin Knudsen og Fredrik Klock i hovedrollene. Etter sesongslutt sådde Revheim tvil om Mjeldes stilling som trener, som om det var der problemet lå, og ikke at vi lot være å forsterke stallen på sommeren når vi hadde alle muligheter til å gjøre det.

Som historien viser, både i gamle dager og nå, Magne Revheim og klubbens investorer går rett og slett ikke sammen. Og hver gang det bygger opp til en konflikt, så er det Magne Revheim som står igjen med lang nese til slutt fordi han vurderte saken feil. Jeg er stygt redd for at det blir tilfellet nå igjen, når vi nå skal ut i CL-kvalik og styrelederen vår er i åpen konflikt med Hardball, som lenge har stått klare til å skyte inn flere titalls millioner i spillerinvesteringer.


Nå skal ikke jeg gjøre dette til en Mjeldediskusjon, men å frata ham skyld for det som skjedde høsten i 2005 og kjøre alt over på Revheim synes jeg blir for lettvint. Stallen vår var jo strengt tatt god nok, men vi hadde et medisinsk støtteapperat som ikke gjorde en god nok jobb samt en kanskje litt for uerfaren trener som var litt for avhengig av enkeltspillere.

Det kan godt hende at Revheims tid er forbi,men jeg føler kritikken mot ham ikke står i stil med som har kommet frem i media.
25
Brann / Bjarne Berg ut mot Revheim
January 12, 2008, 00:34:52 AM
Kan noen forklare hvilken klønete uttalelser Revheim har kommet med som er så klønete. Jeg husker kun en kanskje to.

Den ene var dette spørsmålet fra en journalist som spurte om Mjelde var trener sesongen etter da kontrakten hans gikk ut det året.

Den andre var bråket rundt exiten til Teitur, da han mente han hadde lurt Brann da han sa opp stillingen sin og signerte for Lyn et par dager etter.

Jeg kan ikke huske at det er så mye mer, men andre kan kanskje hjelpe til? For dette er ikke grunnlag for den kritikken som har kommet frem her.
26
Brann / Bjarne Berg ut mot Revheim
January 11, 2008, 14:44:36 PM
Prinsipielt har jeg lite sans for at folk kjøper seg sportslig innflytelse gjennom bidrag til spillerkjøp. Jeg mener priært fotball skal overlates til de som beviselig har kompetanse på det feltet. Mitt inntrykk er at Revheim har vært flink til å la dem som har kompetanse på sitt felt fått lov til å jobbe i fred. En klønete uttalelse før 2006 sesongen endrer ikke på det.Når det gjelder Hardball har de meg bekjent liten erfaring fra spillet fotball, og således klarer ikke jeg å se hva de har å tilføye sportsklubben Brann sportslig. At de har lyktes på forretningsfronten kan så være, men det finnes nok av eksempler på dyktige forretningsfolk som har vært mer til belastning enn til lykke for en klubb. Newcastle er det siste eksempelet.
27
Kamper / BRANN - EVERTON
December 31, 2007, 12:52:30 PM
Quote from: "bulldog"vær også klar over at Moyes har gitt beskjed om at de skal prioritere ligaen og ikke cupene iår. er vi heldige velger han å spare folk som arteta, johnson etc.


Du bør ta den uttalelsen med en liten klype salt. Everton har stilt mannsterke i både Carling cup og UEFA cup. At man setter ligaen høyest betyr ikke nødvendigvis at bortprioriterer cupene. Men det er mulig en del av spillerne er engasjert i Afrika mesterskapet. Vet ikke når det er ferdig.
28
Kamper / BRANN - EVERTON
December 31, 2007, 04:32:02 AM
Quote from: "Nightfox"


Hadde jo vært sinnsykt uansett hvem som hadde vunnet. Men det hadde nok vært større for Brann. Det ville gjort oss mye større enn Rosenborg.

Du liker å være hypotetisk skjønner jeg. Her har vi en til deg. Hvis Brann hadde blitt kjøpt opp og flyttet til en annen by, hadde du fortsatt holdt med Brann da?
29
Kamper / BRANN - EVERTON
December 31, 2007, 04:21:58 AM
Hvorfor ikke begynne med personangrep så kommer du kanskje inn på et område du behersker.
30
Kamper / BRANN - EVERTON
December 31, 2007, 03:57:08 AM
Quote from: "krøvel vellevold"Så hvorfor holder bergensere med Brann, siddiser med Viking og trøndere med RBK da? Selvsagt har det noe med lokal tilhørighet å gjøre!  Og der ser jeg ikke hvordan Everton kommer inn i bildet i ditt tilfelle. Vi så jo i forbindelse med gullfeiringen hvor sterke bånd det er mellom Brann og Bergen.


Jeg var jo også å feiret gullet. Hadde Fyllingen vunnet i 90 så hadde det vært fest da også. Det handler om Bergensere som feirer seg selv. Bergen har levd fint uten Brann i 900 år, og Bergen hadde fort funnet seg en ny klubb om det skulle gå ad undas med Brann. Bataljonen er jo ikke engang Bergen sin største supporterklubb.
31
Kamper / BRANN - EVERTON
December 31, 2007, 03:43:59 AM
Quote from: "Mick"Jeg er enig at det er teit at man må forklare hvorfor man holder med en klubb og det vet jeg godt fordi jeg stadig må forklare hvorfor jeg holder med Brann og mange mener faktisk at man bør være født i Bergen for å holde med Brann. Det at man er der og støtter laget i tykt og tynt er nok.

Og jeg angriper ikke din rett til å holde med Everton, det kan du gjerne gjøre, men hvis du er en Brann supporter så holder du deg i det minste nøytral når når lagene møtes. Jeg skjønner logikken din, at Everton er et bedre lag og kan komme lengere, at Everton setter UEFA høyere osv, noe som kansje er sant, men Brann må få muligheten til å etablere en kultur for Europacup og derfor ser jeg som veldig viktig som Brann å gjøre det bra i denne turneringen, ikke bare med tanke på engasjement, men også  i forhold til neste års CL turnering og den generelle europa cup erfaringen. Jeg har også holdt med et engelsk lag fra barndommen, men hadde de møtt Brann hadde jeg heller gitt opp å holde med de enn å måtte heie på et annet lag en brann, uansett omstendigheter og uansett lag. Det skal du få slippe å gjøre, men det må være lov å sette spørsmåls tegn med ditt Brann engasjement når du heier på en motstander. Akkurat som du sikkert hadde rynket litt på nesen hvis jeg holdt med feks Hødd i en cup kamp mot Brann.

Jeg har ingen rett til å kalle deg en hobbysupporter, for jeg kjenner deg ikke, men hvis du virkelig håper Brann ryker ut av turneringen til fordel for Everton er det ihvertfall en grense for hva du er villig til å ofre for Brann, dvs grensen går ved Everton. Man kan ikke argumentere for at det er bedre eller dårligere om et eller annet lag går videre, man følger en klubb med hjertet og ikke med hodet. Det er vel antagligvis derfor du er både Brann og Everton supporter også derfor du bør holde deg nøytral i dette oppgjøret, for man kan ikke sette en pris på laget man holder med.


Er enig i mye av det du skriver. Og jeg kommer ikke til å juble så mye for noen av lagene slik som jeg pleier. Uansett hva jeg gjør så blir det jo feil. Jeg skrev tidligere i tråden at jeg håper begge lag kommer fra det med æren i behold, det står jeg fortsatt ved. Egentlig synes jeg det er noe skikkelig dritt at disse to lagene møtes. Og jeg håper for min egen del at jeg fortsatt vil ha et normalt forhold til begge klubbene etter at kampen er spilt ferdig.
32
Kamper / BRANN - EVERTON
December 31, 2007, 02:58:16 AM
Quote from: "Langhår"
Quote from: "jako"
Det finnes ingen fasit på hva som er ekte kjærlighet. Men jeg er enig i fra et logisk synspunkt så burde jeg holdt med Brann uansett, siden de kommer fra Bergen. Men jeg faller ned på Everton her, og har ingen andre forklariner enn det som allerede er skrevet. Men hvis du ikke er noen særlig stor supporter av LFC, hvorfor sitter du å quoter Shankly da? De fleste som jeg kjenner som holder med begge hadde store problemer med kampen i 97. Så det virker ikke som du er spesielt stor fan av Liverpool.


Angrep beste forsvar ja? Jeg sier jo nettopp det at jeg er veldig glad i LFC, men at jeg elsker Brann. Jeg holder med LFC alltid med unntak av når de spiller mot Brann. Det har jeg funnet ut i praksis. Du står nå ovenfor den samme situasjonen som jeg gjorde den gang. Du har landet på Everton. Du må gjerne stille spørsmål om mitt forhold til Liverpool, sannheten er jeg meget komfortabel med. Jeg er en stor tilhenger av LFC, den eneste klubben jeg rangerer et lite hestehode foran er min lokale klubb, Brann. Det lever både jeg og mine venner i LFC godt med.

Det er langt mer spesielt og svikte sitt eget "kjøtt og blod" for en klubb fra et annet land. Vi snakker tross alt om Bergen her Jako. En av dine mest fremtredende egenskaper så lenge jeg har lest dine innlegg har vært en nærmest grenseløs patriotisme for alt som angår Bergen og Norge. Du har tilogmed skrytt av dine bergenske aner og hvor mange generasjoner bergensere du kan telle bakover i din familie. Nå kommer det tilbake og biter deg i ræven. Overraskende at dette plutselig ikke betyr noe når Everton kommer til byen. Pussig.
33
Kamper / BRANN - EVERTON
December 30, 2007, 11:45:34 AM
Quote from: "Langhår"Faktum er uansett at Jako ikke har sitt hjerte i Brann. Det befinner seg på Goodison Park. Han er i beste fall Brannsymatisør på deltid, ikke supporter. En supporter støtter aldri motstanderlaget, det strider mot selve definisjonen av begrepet. Den er enormt grei.

Quote from: "Xminator"Det var nok en del som måtte ta noen runder med seg selv da vi spilte mot Liverpool. Jeg vet hvilken side av gjerdet jeg falt ned på den gang da. Jako får seg sikkert noen aha-opplevelser han også. Fotball er følelser, og fasiten får han ikke før kampene spilles.


Jeg kan skrive under på denne. For en som har fulgt LFC like lenge som Brann var det med sterkt ubehag jeg så fram mot UEFA-cupkampene mot Liverpool. Jo nærmere kampdagen kom, jo mer klart ble det for meg at jeg først og fremst er Bergenser og Branntilhenger. Jeg er glad i Liverpool, men jeg elsker Brann.

At Jako føler det annerledes er synd.


Det finnes ingen fasit på hva som er ekte kjærlighet. Men jeg er enig i fra et logisk synspunkt så burde jeg holdt med Brann uansett, siden de kommer fra Bergen. Men jeg faller ned på Everton her, og har ingen andre forklariner enn det som allerede er skrevet. Men hvis du ikke er noen særlig stor supporter av LFC, hvorfor sitter du å quoter Shankly da? De fleste som jeg kjenner som holder med begge hadde store problemer med kampen i 97. Så det virker ikke som du er spesielt stor fan av Liverpool.
34
Kamper / BRANN - EVERTON
December 30, 2007, 11:35:13 AM
Quote from: "Mick"


Det som er teit er at folk må forklare hvorfor man holder med det og det laget. Kjenner flere folk som har null bånd til Bergen, men likevel holder med Brann. Det betyr ikke at de er mindre Brann-supportere av den grunn.

Når det gjelder mitt forhold til Everton så var jeg veldig stor supporter da jeg var liten. Brann var en amatørklubb i en ubetydelig amatørserie som man stort sett fulgte kun fordi det var en fotballklubb fra Bergen. Var langt mer interessert i engelsk fotball. Men etterhvert som jeg ble eldre ble følelsene for Brann langt sterkere, men samtidig er lojaliteten til Everton stor. Og kampen mellom de to lagene blir veldig spesiell og det blir ikke lett å velge side, for meg. Men jeg holder en liten knapp på Everton fordi turnerineg betyr mer for dem enn for Brann. Brann har tatt gullet sitt og allerede kommet lengre enn man kunne forvente. Men jeg er skuffet over spillet og publikumsoppmøte. For Everton er det stikk motsatt. De har ikke vunnet noe siden 95 og Uefa-cupen er en gylden mulighet, selv om Bayern må sies å være favoritter. De har spilt veldig bra i Europa og turneringen er veldig viktig for fansen.

Om du ønsker å kalle meg hobbysupporter så skal du få lov til det. Vet ikke hva det er en gang. Men jeg tviler på at gleden min var mindre når vi vant gullet for meg enn hos noen andre. E-cupen handler mest om hva som er riktig der og da.
35
Kamper / BRANN - EVERTON
December 30, 2007, 02:06:24 AM
Quote from: "Klaus_Brann"
Quote from: "Stoffi"Jako, du driter deg loddrett ut. Gi fra deg partoutkortet til en brannsupporter.


Tror ikke mannen har partoutkort...


Nei det stemmer. Men billetter til denne kampen blir fikset. Og driter jeg meg ut fordi jeg holder med Everton? Ekte kjærlighet er da aldri en skam. Det må jo være en grunn til at en østlending holder med Brann?

PS: Kristoffer, du må jo virkelig vite hva du snakker om etter denne tiraden din mot Mjelde i høst. Helomvendingen din da Brann "plutselig" vant serien var mildt sagt komisk. Du er ikke tilfeldigvis i slekt med Kjell Kristian Rike?
36
Kamper / BRANN - EVERTON
December 30, 2007, 01:43:46 AM
Quote from: "Tobey"
Quote from: "jako"
Quote from: "krøvel vellevold"Her har altså laget fra Jakos egen hjemby (og som han i tillegg påstår å være supporter av) muligheten til å lage en kjempeskrell og all den positivitet og beundring det ville blitt som følge av det. Han som bor i Trondheim burde jo være spesielt opptatt av at Bergens Stolthet gjorde noe stort i Europa, sånn at han slipper å bli tytt ørene fulle av hvor fantastiske RBK er i Europa. Men likevel skal han altså holde med Branns MOTSTANDER. En klubb som neppe kommer til å feire noe videre avansement med noe annet enn et skuldertrekk. Det er for BRANN denne kampen er stor - ikke for Everton. Da er det merkelig at han som bergenser likevel holder med Everton.


Her tar du litt feil. UEFA-cupen er veldig verdsatt blant Everton-supporterne. De hadde fullt hus mot Zenit og har hatt masse tilreisende på bortekampene sine. Her i Bergen er det jo knapt nok noen som bryr seg. Vi klarte jo ikke engang å fylle mot Hamburg. En klubb som sikkert e fullt på høyde med Everton. Og det rett etter at seriemesterskapet vr i boks. Unnskyldningen var liksom at billettene var for dyre, yeah right. Det samme kommer til å bli om Brann slår Everton også. Ingen bryr seg noe særlig bortsett fra de mest loajale.


Greit at det kanskje er viktig for supporterne, men Evertons manager har gått ut og sagt at de prioriterer PL fremfor uefa ettersom Everton har ekstremt tett program rundt kampene mot brann


Han sa serien var viktigst, men for de som har fulgt klubben litt tettere så har man sett at Everton har stilt med sitt beste lag i Europa. Bortsett fra siste kampen mot Alkmaar.
37
Kamper / BRANN - EVERTON
December 28, 2007, 13:12:45 PM
Quote from: "krøvel vellevold"Her har altså laget fra Jakos egen hjemby (og som han i tillegg påstår å være supporter av) muligheten til å lage en kjempeskrell og all den positivitet og beundring det ville blitt som følge av det. Han som bor i Trondheim burde jo være spesielt opptatt av at Bergens Stolthet gjorde noe stort i Europa, sånn at han slipper å bli tytt ørene fulle av hvor fantastiske RBK er i Europa. Men likevel skal han altså holde med Branns MOTSTANDER. En klubb som neppe kommer til å feire noe videre avansement med noe annet enn et skuldertrekk. Det er for BRANN denne kampen er stor - ikke for Everton. Da er det merkelig at han som bergenser likevel holder med Everton.


Her tar du litt feil. UEFA-cupen er veldig verdsatt blant Everton-supporterne. De hadde fullt hus mot Zenit og har hatt masse tilreisende på bortekampene sine. Her i Bergen er det jo knapt nok noen som bryr seg. Vi klarte jo ikke engang å fylle mot Hamburg. En klubb som sikkert e fullt på høyde med Everton. Og det rett etter at seriemesterskapet vr i boks. Unnskyldningen var liksom at billettene var for dyre, yeah right. Det samme kommer til å bli om Brann slår Everton også. Ingen bryr seg noe særlig bortsett fra de mest loajale.
38
Kamper / BRANN - EVERTON
December 28, 2007, 12:42:55 PM
Quote from: "krøvel vellevold"Brann er Bergens eneste ansikt utad, når det gjelder fotball. Det kan det vel umulig være noen tvil om! Brann er heller ingen bydelsklubb.

Rosenborg representerer Trondheim. De representerer forsåvidt Norge når de spiller europacup, men jeg er ikke så opptatt av at Norge skal være best i verden. Jeg er mer opptatt av at Bergen skal være best i Norge. Og så lenge Rosenborg for meg representerer Trondheim (en rival til Bergen og Brann), så holder jeg ikke med dem.

Men hvem holder du med av Rosenborg og Fiorentina da? Heier du på RBK fordi det er "fint for norsk fotball" hvis de går videre? For i så fall begår du jo den dødssynden at du 13/14. februar og 22.februar håper at RBK går videre i e-cupen, mens du samtidig håper at Brann ryker ut!

Og skal du stå på bortetribunen på Stadion i Everton-drakt og gode deg hvis Helstad bommer for åpent mål, hvis Hanstveit blir rundingsbøye, og i det hele tatt stå der og håpe på at Brann taper? Kanskje også synge med på noen spottende sanger om Brann, Bergen og Branns spillere?


Brann representerer Bergen i form av å være det beste laget i by'n. Husker godt da Fyllingen var i eliten og alle holdt med dem i cupfinalen.

Håper Rosenborg taper 10-0 sammenlagt, minst. Var på alle CL-kampene og håpte selvsagt på motstanderlaget. Det er jo du som snakker om å ta hensyn til lokal tilhørighet ikk jeg. Til nasjonalfølelse har vi landslaget og det holder for meg. Bergen har aldri vært og kommer aldri til å bli en egen stat så da blir det tåpelig å snakke om nasjonalfølelse i forbindelse med Brann.

Selvfølgelig kommer jeg ikke til å gjøre det. Tviler på at jeg kommer til å gå i drakt i de hele tatt. Kommer ti å gå sivilt og forholde meg ganske rolig. Jeg håper Brann kommer fra det med æren i behold og gir Everton respektabel motstand. Men i mine øyne er denne turneringen viktigere for Everton enn Brann og det kommer til å påvirke meg i denne kampen.
39
Kamper / Brann - Everton [The English thread]
December 28, 2007, 12:20:11 PM
Quote from: "Nightfox"We know Everton, stupid. We don't need to watch another game to judge them although we know them allready.
40
Kamper / BRANN - EVERTON
December 27, 2007, 13:29:34 PM
Quote from: "Falkman"fair enough, vi er enige om å være uenige.. men jeg kommer aldri til å forstå hvordan det er mulig å ha et like lidenskapelig forhold til et lag  fra  et annet land, som det lokale laget man er født og oppvokst med.


Det forstår jeg, men nå var ikke Branninteressen så veldig stor da jeg var liten. Har egentlig ingen logiske forklaringer på det. Det er vel akkurat som homofile, de liker bare menn bedre av en eller annen grunn. Fortså det den som kan.
41
Kamper / BRANN - EVERTON
December 27, 2007, 13:23:55 PM
Quote from: "krøvel vellevold"
Jeg holder med Brann fordi det er Bergens fotballrepresentant utad. De andre lagene du nevner, representerer ikke andre enn seg selv.

Hva som er patetisk, er å være Brann-supporter som nå plutselig skal holde med motstanderen. Judas, er hva du er!
42
Kamper / BRANN - EVERTON
December 27, 2007, 13:11:04 PM
Quote from: "Falkman"Dersom man kaller seg Brann-supporter vil det være fullkomment latterlig å holde med Everton når vi møter dem,  hvordan man enn snur og vender på det.


Det skal du få lov til å mene. Så får jeg heller være uenig med deg. Jeg har holdt med Everton lengre enn jeg har holdt med Brann, og holder begge lagene veldig høyt. Kampen er mye viktigere for Everton enn for Brann og det kommert sikkert til å påvirke meg i den kampen.
43
Kamper / Brann - Everton [The English thread]
December 27, 2007, 13:02:54 PM
Manchester U.   19   36 - 9        45
Arsenal               19       36 - 15   44
Chelsea              19      29 - 14   38
Liverpool      18      33 - 12   36
Manchester City   18   25 - 20       34
Everton              19      34 - 18   33
Portsmouth    19   29 - 19         31
Aston Villa      19     33 - 25   30

Everton is three points behind top four, when the season is halfway through. I doubt that Rennes would have performed at the same level if they had played in the premiership. Everton finishes sixth last year as well and won all their matches at the group stage of the UEFA tournament.

Of course Brann got a small chance. But they are off season and were pretty lucky to get through the group stages. They were totally outplayed against Hamburg and the victory against Zagreb and the point against Rennes was a huge robbery. And none of the players in the starting eleven to Brann is good enough for Everton. I would rank Brann as good championship side, and a team that is normally beaten by every side in the Premier League.
44
Kamper / BRANN - EVERTON
December 27, 2007, 12:32:02 PM
Quote from: "krøvel vellevold"Enig! Syns det er patetisk med bergensere og/eller Brann-supportere som plutselig skal holde med et annet lag MOT Brann! Jævla svikere! De samme folkene bør virkelig ikke snakke høyt om Brann-spillere som "svikter" klubben ved å gå til andre klubber. Spesielt ikke om disse spillerne er annetstedsfra. For er det noen som virkelig er svikere, så er det BERGENSERE som holder med andre lag mot Brann. Uansett om det er et annet norsk lag eller et utenlandsk. Det er jo nesten mer patetisk å holde med et utenlandsk lag mot Brann! Hva i himmelens navn får dem til å ha et sterkere forhold til et lag fra et annet land, med hjemmebane 1000 kilometer unna, enn til laget fra deres egen hjemby? Sånn som han der Rune Engelsen som er bergenser men knapt bryr seg om Brann. Men Everton elsker han over alt på jord - fordi han fikk en drakt når han var liten. Hva faen betyr en jævla drakt vs din "etniske opprinnelse"?

Som jeg har sagt før: Jeg holder med Arsenal i England. Men aldri i verden om jeg ville holdt med dem mot laget som representerer min egen by! Og Branns resultater er MYE viktigere for meg enn Arsenals. Og det er fordi jeg er bergenser. Brann er Bergens representant utad.

Kunne forstått det mer om det fremdeles var 70-tall og engelske lag var lysår bedre enn norske. For mye av grunnen til dyrkingen av engelske lag fremfor norske, skyldes jo nettopp det faktum at fotballen var så ufattelig mye bedre i England. Men saken er jo at enkelte bergensere sikkert hadde holdt med lag som Nottingham og Leeds mot Brann nå i 2007, selv om disse antagelig er mye dårligere enn Brann. Det blir jo nesten litt latterlig å ha et favorittlag fra det O så store utland - 1000 kilometer unna , når disse gjerne holder et lavere nivå enn Brann som representerer deres egen by! Og likevel altså holde med dette dårligere laget fra langt pokkerivold vekke...
45
Kamper / Brann - Everton [The English thread]
December 27, 2007, 11:40:00 AM
Quote from: "krøvel vellevold"Anyway: I think we Norwegians have a bit more to say when we compare the level of the english league to the level of the norwegian league! Norwegians know a lot about english football, most games are on tv, and english league games have been on norwegian tv since 1969. We know both leagues. But what the hell do you englishmen now about norwegian football? Absolutely nothing! And you still think Rosenborg are the best team, even when they finish 5th - far behind the champions. It's like saying that Liverpool are the best team in England, just because they're the only english team who have won the Champions League the last 8 years.


I don't think the majority of this forum follows English football as close that you might think.
46
Kamper / Re: Forum fuckwits
December 27, 2007, 11:31:50 AM
Quote from: "Xminator"
Quote from: "Harry Klein"It's always an embarrassment to read posts from Brann fans desperate to talk their side up in the run-up to European fixtures, safe in the knowledge that we are possibly the worst side left in the competition (only Helsingborgs IF and Rosenborg look poorer in my book). It must be some really bad aquavita out there these days... Credit to the Evertonians on this post for having the politeness, not to mention the resilience, to even treat us as a serious contender in this tie. I do agree that Hamburg are as good as Everton, but we were not anywhere near beating them in our own ground. As for Rennes, to equate them with Everton is an insult to our English guests on this forum.


I repeat, Rennes is at least as good as Everton. That english football is shown more on TV then the french doesnt make it better.


Hamburg, maybe. Rennes is not even close. The best players from France don't play in their home league.
47
Kamper / Brann - Everton [The English thread]
December 23, 2007, 02:01:13 AM
Quote from: "Daffi"Well, actually, we almost beat Liverpool at home in 97, and they've won the whole damn thing.. Although, thats 10 years ago..


Pool didn't win the trophy i 97. They didn't even make to the final...
Actually Cup Winners cup is the only European Trophy they haven't won. But Everton won it back in 1985.

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Cup_Winners'_Cup
48
Kamper / Brann - Everton [The English thread]
December 23, 2007, 01:52:48 AM
Jack Rodwell 16! Future England Captain.
Bjarni Vidarsson 19. Those were the two other youngsters.
49
Kamper / BRANN - EVERTON
December 23, 2007, 01:39:54 AM
3000 i følge reglementet. Så det holder nok rikelig.
50
Kamper / BRANN - EVERTON
December 22, 2007, 21:53:18 PM
Noen som husker om det var vanskelig å skaffe seg billett til Liverpool-kampen? Husker kampen mot Sampdoria og mot Levski, det gikk jo ganske greit så lenge man var tidlig ute.

Er usikker på hvor stor interesse det blir for denne. Det er jo et enegelsk lag, men ikke en av de med største interesse i Norge.