• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - jako

1
Brann / Erfaring og trenere
July 30, 2007, 15:42:37 PM
Dette er ikke ment som en tråd om Mjelde, men en tråd som omhandler treneansettelser generelt.

http://fotball.adressa.no/eliteserien/article86567.ece

De gamle herrer Eggen og Drillo peker i denne artikkelen på trenerens manglende erfaring før han tiltrer i jobben. Jeg er selv veldig enig i dette og således vært forundret over de ansettelser som er gjort av toppklubbene de siste årene. Tørum, Bjørnebye og Myhre holder alle tre på å falle igjennom som hovedtrenere. At manglende erfaring og dertil autoritet er en del av årsaken er jeg rimelig overbevist om.

Når Brann ansatte Mjelde var det med bakrunn i den situasjoene Brann var i ved det tidspunktet. Det er jo rimelig opplagt at han aldri ville fått jobben med dagens rammebetingelser. Likevel har flere klubber kastet seg på bølgen og ansatt sylferske personer som hovedtrener. Selv om de har finansielle muskler og ambisjoner som burde tilsi at lang mer merriterte trenere skulle få jobben.

Ser også at enkelte har foreslått Andresen som ny hovedtrener i Brann ved en eventuel Mjelde exit. Er det noen som virkelig tror at denne mannen kan tilføre oss noe nytt som vi allerede ikke har?
2
Tifo, sanger o.l.... / Sang ettersøkes
March 08, 2007, 23:19:35 PM
Den 12. mann har en jævlig kul versjon av "Come on Eileen". Noe som vet hvor jeg kan skaffe den?
3
Brann / Sæternes
January 10, 2007, 12:25:18 PM
Jeg regner med Brann forlenger med denne karen også. Men hadde det ikke vært bedre å selge ham nå, mens vi fremdeles kan få penger for ham? Viking er jo interessert. Sist sesong viste at han tydelig er på hell. Farten er ikke den samme og med den har han også mistet litt av selvtillitten. Noe som har resultert i mindre effektivitet foran kassen.

Slik jeg ser det har han maks en, kanskje to, sesonger igjen. Og da lurer jeg på om vi ikke burde hentet inn en ny targetspiss som er av en litt yngre utgave enn Sæternes.
4
Brann / Landslagsuttaket
August 22, 2006, 14:57:02 PM
Helt latterlig at Hareide ikke tar ut Bjørn Dahl i landslagstroppen. I stedet tar han ut den gamle fjotten Basma, 34 år.

Alle som så landslaget mot Brasil, registrerte at Norge ikke hadde noe godt vingspill på høyresiden. Her ville Bjørn Dahl vært et utmerket valg. Hans offensive kvaliteter har gjort sitt til at Brann har fått en velfungerende høyreside igjen. Noe vi ikke har hatt siden Geddi sine "glansdager". Har virkelig begynt å miste troen på denne mannen sine evner som leder for landets beste. Han tar jo bare ut kompisene sine, er jo nesten et under at han endelig har begynt å vrake Petter Rudi.
5
Brann / Vi kommer tilbake
August 14, 2006, 08:58:25 AM
Skjønner at det er mange som er skuffet i dag. Men jeg er helt sikker på at vi reiser oss og slår Molde i neste seriekamp.

Vi må ikke glemme at vi fortsatt leder serien, og at det derfor er kun opp til oss selv om vi vinner eller ikke.

Vi har tapt tre kamper på rad hvor vi spillemessig har vært det beste laget. Det forteller meg at det snart vil snu. Forstår at mange frykter Rosenborg nå, men vi må huske at de fremdeles er bak oss. Samtidig har de hatt utrolig flaks i det siste, så de kommer ikke til å bare vinne fremover de heller.

Vi har nå fem hjemmekamper igjen. Vinner vi de samtidig som vi kaprer noen poeng på bortebane er jeg sikker på at det blir gull.

Kom igjen folkens dette er på ingen måte over.

Kom igjen Brann!
6
Tifo, sanger o.l.... / Artig vri fra VPN
August 12, 2006, 21:46:46 PM
7
Brann / Brann; Hall of Fame
August 12, 2006, 20:17:31 PM
Kjeder meg, så jeg lager en liten liste om hvem som har vært vår beste spillere i min Brann-historie. Fra 87 til idag.

Keepere:
Ikke så veldig prestisjetung kanskje, men den må med

1: Bjarni Sigurdsson (Husker han som en levende vegg fra barndomsårene)
2. Magnus Khilsedt (Ufortjent vil kanskje noen hevde, men jeg synes han leverte stabilt gode prestasjoner så lenge han var i Brann)
3. Håkon Opdal (Annentvalg på landslaget sier det meste, kan fort bli nr1)
4. Tore Andre Olsen ( Under tvil, men jeg likte han for godt til å la vær å ta ham med)
5. Bikri Kristinsson (PSV i Eindhoven, jeg sier ikke mer)

Forsvarspillere:

1. Per Egil Ahlsen ( Kongen av Bergen, og en av mine største forbilder som liten gutt, fantastisk spiller)
2. Roy Wassberg (Var utrolig god under Teitur Thordasson)
3. Tore Pedersen (Veldig god da han spilte på Brann, en type jeg har stor sans for)
4. Claus Lundekvam (Han må bare med, merket stor forskjell på laget med å uten ham)
5. Jan Halvor Halvorsen (En fighter man bare er nødt til å like, gav alt i hver duell)

Midtbanespillere:

1. Seyi Olofnjana (Hadde et toppkaliber vi muligens aldri får oppleve igjen på Stadion)
2. Svante Samuelsson (En sliter som var utrolig tung å miste, veldig sympatisk var han også)
3. Martin Andresen ( Min favorittspiller på dagens Brannlag, en leder som går utenpå de fleste)
4. Raymond Kvisvik (Redder oss to ganger fra nedrykk, en artist av de sjeldne)
5. Paul Scharner (Får femteplassen i kvivskarp konkurranse med Jan Ove Pedersen, Atle Torvanger, Fakiri, Charlie Miller og Magnus Johansson)

Angrepspillere:

1. Tore Andre Flo (Den beste spilleren jeg noen gang har sett aksle i den røde trøyen, måten han herjet med The Shite sine forsvarspillere på Stadion glemmer jeg aldri. Synd måten han tok farvel med klubben på ikke står i stil til prestasjonene)
2. Mons Ivar Mjelde (En målgarantist av den sjeldne sorten)
3. Thorstein Helstad (Toppscorer i Eliteserien to ganger)
4. Robbie Winters (Skotten som datt av bussen i inndalsveien har levert så det holder, en levende legende)
5. Trond Egil Soltvedt (Fantastisk målscorer da han var i klubben, måten han derimot forlot klubben på var direkte pinlig)

Mange nevt og sikkert mange glemt. Uansett føler jeg detter er en verdig liste.
8
Brann / Mjelde må bli!
June 05, 2006, 23:59:28 PM
Vil benytte meg av muligheten til å gi en stor kred til strilen fra Haus. Synes han har gjort alle negative spådommer til skamme i år. Brann er blitt bedre defensivt og er blitt flinkere til å gjøre taktsike grep underveis i kampen. Dette var mine største ankepunkter mot Mjelde før sesongen og nå er disse problemene løst.

I sommer skal Mjelde og Brann ta en evaluering av det som har skjedd så langt. Konklusjonen av den evalueringen bør være at Mjelde får fonyet tillit som Brann trener. Hvis han selv vil fortsette da.

Håper forresten også at Andresen signerer en ny langtidskontrakt med Brann. Denne sommeren bør være en utmerket anledning til kontrakstforhandlinger.
9
Brann / Defensiv midtbane!
May 20, 2006, 21:01:30 PM
Leste på ba.no at Suazo mest sannsynlig er ferdig i klubben. Ingen overraskelse akkurat.

Men likefullt svekker dette stallen vår. Spesielt den sentrale midtbanen. For hvem skal spille der om Haugen får karantene eller blir skadet?

Miller regner jeg som uaktuell etter den forferdelige førsteomgangen mot Stabæk. Da står vi igjen med Monkam, Zavrl og Guntveit. Sistnevte er skadet på ubestemt tid og ikke aktuell enda. Zavrl viste i følge media klare tempoproblemer i denne rollen i treningskampene, og Monkam er fremdels et usikkert kort.

Konklusjon bør vel her være at vi trenger nye folk i denne rollen. Men jeg er usikker på hvem. Synes det blir feil å hente inn en ny ikke EU spiller siden det vil forsure for Monkam med hensyn til en plass på benken og verdifull kamperfaring på slutten av kamper.

En liten nøtt dette for Per Ove og co skal bli spennende å se hva som skjer i overgansvinduet.
10
Brann / Spillestil!
May 15, 2006, 23:07:36 PM
Etter å ha sett alle Branns kamper så langt i år, slår det meg at vi har sluttet å spille fotball.

Ikke misforstå meg, jeg er kjempefornøyd med resultatene så langt, vi har gjort vår beste sesongåpning så lenge jeg kan huske. Så alt burde vel være såre vel.

Men jeg liker ikke måten Brann spiller fotball på. Det virker som hele spillestilen vår er basert på å spille langt enten i bakrom eller mot en stor sterk spiss som tar den ned og spiller den ut til Miller for at han skal finne på noe lurt.

Vi lager flotte mål bevares, men vi skaper mye færre sjanser nå enn vi gjorde før. Vi er også blitt bedre defensivt, men det virker som det kan ha gått på bekostning av det offensive. Ser også at Mjelde sier at han ønsker at Brann skal opptre mer kynisk da spesielt på bortebane. Noe som også har resultert i poeng, men også elendig underholdning. Spesielt annenomgangen mot Molde og førsteomgangen mot Sandefjord var direkte grusom.

Jeg biter også merke i meg at vi sjelden klarer å gjøre flere enn to trekk etter hverandre og sjelden spiller oss ut fra egen sekstenmeter. I stedet måker vi ballen fremover ofte uten adresse og ofte ut over sidelinjen. Dette mener jeg vi var mye flinkere til før og spesielt under Teitur. Ikke det at jeg ønsker at dette skal bli en Teitur VS Mjelde debatt.

Derfor håper jeg vi får se litt skikkelig fotballunderholdning i morgen, litt mer spill langs bakken og litt mer enn to pasninger etter hverandre. Men jeg har mine tvil. For det er ikke tilfeldig at Steffensen var assistent til Drillo før, og at Brann nå mer og mer begynner å spille den fotballen vi forbandt med lag som LSK og VIF. Eller som Helstad kalte det; Rævafotball.
11
Brann / VG tips
April 02, 2006, 10:20:24 AM
12
Brann / Per Ove må gå!
March 24, 2006, 23:50:48 PM
13
Brann / Midtbanesituasjonen!
March 11, 2006, 19:59:41 PM
Må innrømme at jeg ikke liker ståa på midtbanen vår. Jeg trodde før dette var en posisjon vi hadde kontroll på, men etter at friskmeldingen av Guntveit og Ludde er utsatt på ubestemt tid, samt at hverken Zavrl og Monkam er av den kvaliteten vi hadde håpet på begynner dette å se litt nervøst ut.

Greit de fire førstevalgene vår holder per i dag høy klasse. Huseklepp, Vaagan Moen, Andresen og Miller er alle gode fotballspillere. Men hva hvis noen av disse blir skadet, hvem skal da bekle midtbanen vår?
Den evige sliter Hlege Haugen ser ikke ut til å klare å ta det siste steget som skal til for å bli den toppspilleren vi hadde håpet på. Eguren hadde åpenbart psykiske mangler og forsvant tilbake til Uruguays kornåkre.

Av denne grunn blir jeg litt bekymret nå Mjelde sier de er fornøyd med den stallen vi allerede har. Dette er et lite skremmeskudd med tanke på at den sentrale midtbanen faktisk var bedre på samme tid i fjor.

Brann fikk beholde ca 10-12 millioner fra Scharner salget, uten at vi har sett noe som helst antydning til en erstatter. Er det ikke på tide å gjøre noe med det?
14
Brann / Ny spiss
January 09, 2006, 19:26:54 PM
http://pub.tv2.no/nettavisen/sport/article530055.ece

Ser her at Aalesund er på vei til å signere en klassespiss i følge nettavisen.

Hvis denne spissen er så god som de vil ha det til så burde Brann vært frempå her. Brassen er sikkert billigere enn Helstad og sikkert ikke så mye dårligere heller.

I så tilfelle vil spissproblemet være løst og vi kan konsentrere oss om å hente en skikkelig stopper og eventuelt en sentral midtbanespiller.