• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Morkel

1
Quote from: Lasaron on May 19, 2024, 07:57:45 AMPå de fem siste seriekampene våre der oppe, har vi fire tap og en uavgjort. Dog vant vi der i 2015, i 1. divisjon. Vi sliter der oppe.

Men det gjør Kristiansund også. De har 2 seiere på hjemmebane siden midten av August. En mot Åsane i fjor høst og en mot Tromsø i våres. Det er et ganske annet lag enn under Christian Michelsen. Sånn alt i alt et ganske spennende lag, mye ungt og de har vist at de kan stå opp mot både LSK og tidvis Bodø/Glimt. Men også et lag som det er lett å straffe pga manglende rutine. Brann skal være favoritter.
2
Quote from: gladiporno on May 16, 2024, 12:52:22 PM
Quote from: Morkel on May 16, 2024, 12:50:11 PM
Quote from: Lasaron on May 16, 2024, 11:50:18 AMMot Sarp kom Danilo inn og spilte venstreving.

Hvis det er skulle være forvirring her, så er det kanskje fordi han ble byttet inn mot en høyreving. Men de byttet plass på vingene. Det er klart at de har veldig lyst til å ha ham innovervendt.

Blir vel fort Dunsby som Soltvedt eventuelt må bryne seg på. Blir ikke enkelt det heller.

Ikke fullt like rask eller produktiv når det kommer til målpoeng. Men likevel en utfordrende spiller å møte ja.
3
Quote from: Lasaron on May 16, 2024, 11:50:18 AMMot Sarp kom Danilo inn og spilte venstreving.

Hvis det er skulle være forvirring her, så er det kanskje fordi han ble byttet inn mot en høyreving. Men de byttet plass på vingene. Det er klart at de har veldig lyst til å ha ham innovervendt.
4
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
May 15, 2024, 15:27:42 PM
Men Aafk har muligens satt seg litt på bakbeina i forhandlingene. De er tross alt i en utfordrende posisjon. Det sitter litt inne å selge sin beste spiller når man ligger på nedrykk.
5
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
May 15, 2024, 15:18:56 PM
Quote from: andreas1989 on May 15, 2024, 12:03:12 PMLSK blar opp 6 mill for AAFKs 24 årige midtbanespiller med navn Markus Karlsbakk.

6 mill altså for en midtbanespiller fra OBOS med kontrakt ut 2025 så da er vel standarden satt for priser i dette vinduet.

Han har vært et lysglimt i en ellers bekmørk Aalesund-sesong. Men 6 millioner virker veldig stivt ja.

Jeg trodde egentlig at prisen på Obos-spillere skyter litt i været på grunn av at handlingsrommet har blitt begrenset. Altså at det er få eliteserieklubber som har råd til å kjøpe etablerte eliteseriespillere. Samtidig ser jeg jo at LSK betalte 4,5 millioner for Kitolano som Bodø/Glimt også ønsket seg (Han og hadde 2 år igjen av kontrakten). Så nå skjønner jeg egentlig lite igjen.
6
Quote from: Leffen on May 14, 2024, 09:43:06 AMIfølge Fredrik Haugen passer Sandefjord oss godt fordi de vil spille fotball. Har de lagt om i år? Ikke sett noen kamper. I fjor ville de defintivt ikke det. For meg var det fjorårets mest frustrerende kamp. Vi tråklet oss inn på to meter i hele kampen, et par innlegg som ble klarert av de to store midtstopperne (vet at Taaje er borte) Håper i alle fall Sol får fripass på å skyte, orker ikke en kopi av 2023.

De har noe mer ballbesittelse i år enn i fjor. I fjor lå de på 49%, nå ligger de på rundt 54%. Ødegaard som trener har sånn jeg ser det alltid hatt ambisjoner om å lede et spillende lag. Men som det nevnes over her så er det nok et lite stykke mellom ambisjon og taktikk (når det først er beleilig å ligge lavere).

De kommer nok uansett til å komme til et fullsatt Brann stadion med en mer defensiv taktikk enn vanlig og med et ønske om å straffe et Brann som står høyt.
7
Sandefjord er et lag man ikke skal undervurdere. De er i slaget for tiden med seiere over Molde og Sarpsborg i de to siste. Og i begge kampene var de klart best. Så RBK - Sandefjord tidligere i år og de kunne fort vunnet den kampen også.

Må også ta med at vi bare tok 2 poeng mot dem i fjor. Så det er et lag vi ikke nødvendigvis står så bra mot. At de også har lavest "xG i mot" av samtlige Eliteserielag tyder på at de gode på å hindre motstander å komme i avslutningsposisjon.

De aller største profilene finner man vel likevel i spissrekken. Markovic, Ruud Tveter og Al-Saed er gode. Og dette er faktisk et lag som snitter nesten like mye som Brann per 90. Skaper ikke i nærheten like mye sjanser, men er mer effektive.

Det er alltid litt ekkelt med "lag med små navn" som presterer. Det forventes at Brann skal overkjøre FFK og Sandefjord, men det er ikke alltid like lett. Tror likevel på Brannseier, man er i dytten for tiden og skal være bedre spiller for spiller i de fleste posisjoner.

8
Quote from: Corran on May 13, 2024, 14:49:17 PMTror Palle er inne igjen neste kamp om han ikke er syk i flere dager


Grønner snakket visstnok med Palle etter kamp og han var bare litt smådårlig. Så var visstnok garantert klar i følge ham.
9
Quote from: Lasaron on May 10, 2024, 14:40:00 PMVa spiller ikke mot oss. Han fikk en lengre karantene i cupen etter et rødt kort.
te author=Lasaron link=msg=619639 date=1715348400]
Va spiller ikke mot oss. Han fikk en lengre karantene i cupen etter et rødt kort.
[/quote]

Han har scoret i de tre siste kampene ser jeg, så det er jo forsåvidt ikke så dumt for oss.
10
Blir ikke helt klok på LSK i år. Stor spenn i prestasjonene, høydepunktene har vel kommet i cupen. Men det står heller ikke verre til i serien enn at en seier over Brann tar dem opp på ti poeng. Blir en liten skjebnekamp her, stor forskjell å gå inn i 16.mai-kampen mot Viking på 8. og 13.plass.

Er ikke så kjent med Andreas Georgson. Av det jeg har sett virker det som de (som oss) ønsker å gjøre brudd høyt på banen. Prøver som svenske trenere flest å være relativt spillende. 4-3-3. Tror dette laget skal kle Brann ganske godt, men kan fort bli vanskeligere enn man tror. På papiret et ganske komplementært lag. Har gode stoppere, har en tilrettelegger i Åsen, raske vinger i Va og Kitalano og målscorer i Lehne-Olsen. Ikke toppklasse, men gode i de fleste ledd. Og ikke minst et ganske bra sammensatt lag mtp ferdigheter.   

Vinner vi her begynner vi å nærme oss et gullkamp-snitt. Det hadde vært kjekt inn mot Torsdagen. Vi lever med en uavgjort hvis vi får en seier mot Sandefjord. Men da er vi tilbake på topoengssnittet.
11
Quote from: pidre on May 06, 2024, 19:51:52 PM
Quote from: Pete05 on May 06, 2024, 14:00:31 PMWarming, blitt mer usikker. Ekstrem fysikk men mye skadet. Løper fra det meste og har et rykk som nok er unikt i norsk sammenheng. Men det virker ikke som han er veldig fotballsmart.


Dagens understatement.Hadde han hatt ekstrem fotballintellegens + rykket og farten han allerede besitter ville han ikke spilt i Brann.  Samtidig er det viktig å huske at  avgjørelser også er avhengig av form. Han virker å ha de instinktive egenskapene på plass, de er tross alt vanskeligst å lære. Timingen på løpet når han havner alene gjennom mot Odd er perfekt, så gjør han totalt feil valg når han skal overliste Hansen, han blir tvilende og gjør alt halveis. Men det siste er tross alt lettere å fikse og det handler også om rutine og form. Jeg tror han kan bli en god spiller hvis han holder seg skadefri. La oss legge vekk alle illusjoner om at han blir verdt 150 millioner, men det er lov å håpe at han klarer å stabilisere seg på et topp eliteserienivå. Så er vi så heldige nå at man har en del gode vinger, da har han tid til å spille seg i form som innbytter.
12
Brann / Re: Sesongen 2024
May 01, 2024, 23:11:46 PM
Quote from: RepublikkenBergen on May 01, 2024, 20:52:23 PMMå huske at Brann har en kamp mer enn de fleste.. Det er 3 poeng ned fra 3 til 8 plass..  Så mye kan snu på et par kamper...

Det kan alltid snu på et par kamper, sånn er fotball. Spesielt i Mai når kampene kommer så tett. Men det blir litt krisemaksimering å allerede nå begynne å se på hvor FFK, KBK og Odd ligger på tabellen. Det får vi heller ta om det blir en realitet. Akkurat nå tror jeg Brann bare må fokusere på seg selv og på å komme i form. Det positive er at med seier over RBK har man topoengsnitt.
13
Quote from: Lasaron on April 24, 2024, 05:55:13 AMDet der med å unngå brudd i kritiske posisjoner var jo LAN veldig opptatt av. Så her gjelder det å være mindre opptatt av det enn han var, for det var drepen på spilleglede, kreativitet og vågemot.

Det er klart at å være bedre enn dem på eget spill er viktigere enn å ta forbehold. Utfordringen til LAN var at han mente at motsatt banehalvdel var en kritisk posisjon, han ville ikke at man skulle ta risiko overhode. Jeg tenker mer på unødvendige balltap hvor man havner i undertall og hindrer midtbanen i gjøre close down. Gjerne feilpasninger i forsvar etc.. Risiko bør være proporsjonal med hva man kan tjene på det. Hvis en dribling i forsvar fører til at Finne kommer alene igjennom så kan det absolutt være den beste avgjørelsen.
14
Quote from: Dickens on April 23, 2024, 23:06:26 PM
Quote from: Giles on April 23, 2024, 17:09:18 PMKåffa hjemme på Ekeberg i første kamp på fornyet arena blir ingen walk in the park. Spillemessig er de verdt flere poeng enn de har fått og de skaper mange sjanser. Tror det blir tap.
Kan unngås med maksimal skjerping.

Et lag som Brann anno 2024 skal ikke tape mot en klubb som KFUM

"Gamle Brann", derimot.

Blir nok ingen "walk in the park", men mot slike lag bør vi være overlegen.

Jeg liker ikke så godt å spå fotballkamper, men spillestil-messig skal de hvert fall kle Brann. Så må vi forvente mye energi og et lag som muligens kommer til å løfte seg mot de store navnene. Det blir viktig å drepe den energien litt, stenge av rom, unngå å gi dem brudd i kritiske posisjoner, avslutte angrep og være gode på close down hvis de først vinner ballen. De er kvikke offensivt og har gode relasjoner, men defensivt er de litt naive. Få et tidlig mål her og det kan bli en morsom kamp for oss.
15
Kamper / Re: Brann 2 - kamper
April 22, 2024, 13:20:25 PM
Quote from: Lasaron on April 22, 2024, 12:43:41 PMBortekamp mot Ørn kl 16.

Forbundet gjør det ikke lett for supportere av lag som møter andrelag.

Samt spillere som skal kombinere spill på andrelag og semi-profesjonelle klubber med jobb/skole. Denne banen har vel også flombelysning, men hva er tanken? At lag i andre divisjon skal rekke å komme seg hjem med buss før det blir for sent?
16
Kamper / Re: Brann - Odd 21.04.2024 17:00
April 19, 2024, 10:26:20 AM
Quote from: Pete05 on April 19, 2024, 09:18:48 AM
Quote from: Morkel on April 19, 2024, 08:54:45 AM
Quote from: krakra on April 19, 2024, 06:43:07 AMFullstendig irrelevant, men ok

Ja, Bodø-Glimt har tjent mer på spillersalg de siste årene enn de har gjort på premiepenger, selv med europacup. Sikkert også en god del mer. Så forstår poenget ditt. Men for meg er ikke problemet at Brann kjøper 23-åringer. Strategien med å hente tidligere talenter i alderen 20-23 som ikke får ut potensialet sitt i utlandet er ikke dum. Utfordringen er at dette er nærmest den eneste overgangsstrategien per nå, med noen unntak. Men det betyr ikke at man skal kun hente 16-17 åringer heller. Hadde vært kult om Brann kunne vært som FC Nordsjælland, men jeg tror ikke på at man mestrer det, de klarer nok ikke å bygge det nettverket. Det Brann kan gjøre er å bli langt bedre på å utvikle og finne de beste unge spillerne og så kombinere det med dagens strategi. Da får man både talentene og kontinuitet.

B/G hadde vel ca 150 mill i inntekter på siste års prestasjon og Molde rundt det doble. Netto er det vel omtrent det samme i inntekter fra spillersalg og spilleinntekter. Samtidig henger det jo veldig ofte sammen, bra innsats i Europa øker prisene på spillerne. Så dette er et både/og spill.

Tror B/G har tjent snart 600 millioner på spillersalg, så var egentlig bare for å understreke det. Men det henger helt klart sammen. Og når alt kommer til alt så er det jo ikke slik at man feirer at en bergensk bedrift tjener masse penger, selv om det er bra så er det resultatene på banen som er det reele verdien Brann skal produsere.  Hadde man som rBK hatt et eiendomsselskap ved siden av og det tjente masse penger, så ville jo man syntes et var irrelevant om Brann ikke klarte å omsette det i sportslig suksess.
17
Kamper / Re: Brann - Odd 21.04.2024 17:00
April 19, 2024, 08:54:45 AM
Quote from: krakra on April 19, 2024, 06:43:07 AMFullstendig irrelevant, men ok

Ja, Bodø-Glimt har tjent mer på spillersalg de siste årene enn de har gjort på premiepenger, selv med europacup. Sikkert også en god del mer. Så forstår poenget ditt. Men for meg er ikke problemet at Brann kjøper 23-åringer. Strategien med å hente tidligere talenter i alderen 20-23 som ikke får ut potensialet sitt i utlandet er ikke dum. Utfordringen er at dette er nærmest den eneste overgangsstrategien per nå, med noen unntak. Men det betyr ikke at man skal kun hente 16-17 åringer heller. Hadde vært kult om Brann kunne vært som FC Nordsjælland, men jeg tror ikke på at man mestrer det, de klarer nok ikke å bygge det nettverket. Det Brann kan gjøre er å bli langt bedre på å utvikle og finne de beste unge spillerne og så kombinere det med dagens strategi. Da får man både talentene og kontinuitet.
18
Quote from: esp123 on April 17, 2024, 08:39:08 AMMen jeg sliter litt her fordi jeg ikke abonnerer på BT. Hva baserer Pamer sin påstand på?

Mye det samme som snakkes om her inne.  At det er rart at Brann blåser 4 millioner på en back hvis han ikke er god nok for å starte.

"Men Hellan er ikke engang i diskusjonen. Det til tross for at den unge, og meget raske backen, spilte for Brann 2 så sent som mandag. Der fikk han starte mot Hødd og spilte 77 minutter, noe Brann enkelt kunne justert dersom Eirik Horneland hadde ønsket det (Svenn Crones skade var allerede kartlagt på det tidspunktet). Men Horneland mener at Hellan har for tynt grunnlag til å kunne spille mot HamKam, og velger trolig å starte med venstrebeinte Ruben Kristiansen i stedet."
19
Ham-kam har færrest antall skudd på mål i eliteserien i år. 2 skudd på mål over 3 kamper er jo relativt svakt. De har også færrest mål med ett på tre kamper. De presterte riktignok greit mot Molde i perioder, men skal jo være en kamp Brann må vinne for å henge med i medaljekampen i år.
20
Kamper / Re: Brann - Fredrikstad 7. april kl 19:15
April 07, 2024, 23:03:25 PM
Hobber Nilsen og FFK gjør jo hva de kan for å ødelegge denne kampen. Men det må Brann også klare å håndtere. Det er realiteten i fotball, man kommer til å møte lag som vil sabotere for en hver pris og veike dommere som ikke bryr seg om fotball. Nå tror jeg Brann kommer til å ta dem i neste kamp, det er jo en klassiker at FFK er mer på hugget nå rett etter opprykk. Men man hadde nok sjanser til å ta dem og burde egentlig vunnet denne kampen hvis man hadde klart å holde hodet litt mer kaldt. Men men. Sånt skjer. Nå må man bare nullstille og være litt forbannet inn mot Viking. Vinner man der så har man topoengsnittet og da er det en grei seriestart.
21
Nå skal ikke jeg spå kamputfallet på forhånd, det er klart at det kan bli en annerledes kamp enn i fjor. Det er også mulig å redusere risikoen litt ved å unngå undøvendige balltap i angrep.
22
Quote from: BTBrann-treneren fortsetter med å si at Helland er flink til å bruke kroppen, flink til å komme først i bakrom for å avskjære angrep, flink til å kontrollere.

- Så skal vi jobbe med å få opp tempoet hans med ball, legger Horneland til.

Har tydeligvis en forse i close downs i følge treneren. Det er jo positivt. Med den høyden er det en fare for at man bruker litt tid på å komme opp i fart, men det handler jo også selvfølgelig om smartness. Brann trenger jo å utvikle spillere som evner å komme foran uansett hvor mye fart de har i beina. Med Rasmus Holten har man jo også en høy spiller med potensial til å bli veldig fysisk. Da er det viktig at de ikke kun stoler på fysikken, men utvikler andre faser av spillet sitt også.

Akkurat i Tromsø skulle jeg kanskje ønske at Brann lå litt mer kompakt i visse faser av spillet sitt, men det er klart at Horneland har en filosofi som han sjelden ønsker å vike fra. Med mindre han føler han må.

23
Quote from: Lasaron on March 29, 2024, 15:53:57 PMKan ikke Ruben spille, så er det inn med Helland. Det har gått bra før. Det er for risikabelt å starte med Japhet, men la ham få et innhopp.

Hvordan er farten og plasseringsevnen til Helland i åpent spill? I denne kampen møter vi jo et lag som gjerne vil forsøke å skape litt ubalanse i forsvaret til Brann og spille mellom eller bak midtstopperne. Såkalt rom 1 og 2.  Sery og Knudsen slet stort der oppe i fjor. Da fikk de strekk på forsvaret og scoret 3 ganske like mål på Brann.

Bare nysgjerrig på komboen Helland og Palle. Hvem skal i såfall følge løp og hvem skal støte. Tror Horneland er bevisst på at han ønsker en "close down-spiller" som kan følge løpene til Nordås, Romsaas, Erlien.
24
Brann / Re: Sesongen 2024
March 20, 2024, 12:53:38 PM
Quote from: Superjack on March 20, 2024, 09:16:00 AMLitt rart å høre de forskjellige synspunktene på Brann sin kamp mot Molde og av enkeltspillere.

Jeg fikk ikke sett den, og basert på de forskjellige meningene er jeg meget usikker.

Har litt følelse av at 24 sesongen behøver litt kamper som vipper rett vei i starten. Litt som Obos sesongen, for at dette skal bli veldig veldig bra.

Håper laget fokuserer maks på prestasjon i 90 minutter, og ikke på at de må vinne.

Grunnen til at det er forskjellige meninger er at det var et bra toppnivå og et lavt bunnivå. En kamp som bærer preg av nye konstellasjoner på begge lag. Jeg synes det tidvis er ganske bra offensivt, når de først får opp tempo og får satt relasjonene så spiller man jo tidvis ut Molde. Men kjøper Hornelands argument om at man ikke har den samme "desperasjonen" som man hadde i fjor. Både i presset, defensivt og foran mål må man være mye mer på. Det er på ingen måte krise nå, men mangler litt på der man var i fjor.
25
Ja, hvert fall for Vik. Vi vet jo ikke hva han sa som gjorde at linjedommer reagerte og resulterte i at han fikk direkte marsjordre.

Skjærvik får nok 2 kamper.

Acosta fikk vel 2 kamper karantene når var oppi ansiktet til Furebotn i 2016. Klar filming fra Sognal-spillerens side, men det har jo lite å si når man er oppi ansiktet på noen, da blir det slått ned på.

NFF sa dette:
-- Acosta utestenges i to kamper, etter en helhetsvurdering ut fra dommerens rapport. Det er i tråd med vanlig praksis for den type forseelser.

Så basert på det virker det som de er ganske konsekvente på minst 2 kamper karantene på "den type forselser".
26
Disiplinærutvalget møtes i morgen for å avgjøre karantenen til Vik og Skjærvik.
27
Sæter ble dømt på 3g når han stormet banen og dyttet Mathias Løvik i fjor. Så "Voldsom opptreden" er tydeligvis også en ting, men der spiller vel muligens inn at han løp fra benken. Solomon Owusu fikk 2 kamper i fjor for å ta kvelertak på Tagseth. Ellers finner jeg lite som ligner på nett. Bortsett fra Karim Essediri som fikk 3 kamper karantene for kvelertak i 2008.

Det virker uansett som man er litt mildere på disse straffene i Norge. I England er det 3 kamper karantene automatisk for "voldelig eller farlig opptreden" og i Frankrike fikk en spiller 4 kamper karantene for å ta kvelertak på en annen for typ 2 år siden. Men ser at det er mange slike episoder som ikke fikk rødt kort av dommer og derfor heller ikke har fått konsekvenser i ettertid. 
28
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
March 16, 2024, 14:30:18 PM
Dette er så flaut at man nesten heller burde gått for nok et Dan Riisnes-comeback.
29
Brann / Re: Felix Horn Myhre
March 13, 2024, 23:05:06 PM
Quote from: Kjell249 on March 13, 2024, 22:07:10 PMDet er stor forskjell på å avskrive, og hevde at en 19 åring som bare tidvis har fått vist hva som bor i han og nesten sammenhengende vært skadet i to år, skal komme inn og gjøre en like god jobb som en av norges beste midtbanespillere. Jeg også håper, men det er lov å være realistisk. Spesielt på Niklas sine vegne, og Emil for den saks skyld.

De må få tid, og taper vi poeng på våren, så får vi uansett mulighet å utvikle noen spillere som kan styrke oss på sikt.
På Niklas sine vegne så er jeg mer bekymret over skadesituasjonen enn kvalitet. Det vil komme etterhvert med spilletid.

Er helt enig med den generelle holdningen her. Lever fint med å avgi noen poeng i det korte løp hvis man klarer å få opp to nye midtbanespillere. Jeg er veldig komfortabel med at Brann jobber langsiktig, så lenge man kontinuerlig utvikler seg. Men ellers er jeg heller ikke så pessimistisk som mange andre. Jeg tror dette kan bli en fin sesong. Gull er nok selv med Felix utenfor rekkevidde, men bør kunne klare å henge med i medaljekampen.

Ellers er ikke vits i å kaste bort mye tid på hva Ballspark tenker. Men vil påpeke at de avskriver ham, de har gjort det ved flere anledninger. Så er jobben deres å selge aviser, så det vil jo alltid være himmel eller helvete der. Men din sobre tilnærming er langt mer matnyttig i en fotballdiskusjon.
30
Brann / Re: Felix Horn Myhre
March 13, 2024, 19:10:45 PM
Quote from: andreas1989 on March 13, 2024, 17:00:58 PMJeg har ikke orket å høre denne ukens Ballspark, men har Parmer avskrevet Wassberg(igjen)?

Nei, det var i fjor. Men de har ikke sagt noe som tilbakeviser den påstanden. På spørsmålet om at noen kan løfte seg og dekke inn for FHM svarer Bøyum: "Det er lov å tro at man vinner i lotto og". Den gjengen har ikke mye tillit til verken Wassberg eller Kornvig.
31
Brann / Re: Felix Horn Myhre
March 13, 2024, 15:22:57 PM
Det er verdt å merke seg at gullkalven til B/G Patrick Berg fikk lite spilletid når han var 19/20. Han var regelrett ute av et Bodø/Glimt som kjempet mot nedrykk og nektet å fornye kontrakten. Med Berg som med Wassberg ble det nærmest konludert med at han måtte bort for å lykkes. Jeg synes man er litt tidlig ute med å stemple Wassberg som en spiller som "ikke får det til" eller som "mangler sluttprodukt". Ballspark var i kjent tabloid stil raskt ute og konkluderte med at han ikke kom til å lykkes i Brann. Det er etter min mening alt for prematurt. Han må få jevnt med spilletid i en rolle som han passer i. Hvis noen så førsteomgangen borte mot B/G i fjor eller Rosenborg-kampen borte så vet man jo hva han kan. Branns egen gullkalv kan gjerne slippe presset som følger med å være barnebarn av en legende. Men vi trenger heller ikke å konkludere for mye på vegne av en 19 åring som kun var i god fysisk form halve fjorårssesongen og som også har blitt skjøvet litt rundt i ulike roller. 

32
Brann / Re: Sesongen 2024
March 08, 2024, 14:33:08 PM
Quote from: andreas1989 on March 08, 2024, 14:20:47 PMSom nevnt i en annen tråd så synes jeg de først og fremst er seige og ikke noe særlig imponerende.

Men det er klart at Amundsen, Dæhli og nevnte Gulbrandsen vil kunne gi dem et løft sammenliknet med 2023.

Man vet jo aldri før sesongen starter. Så litt innom Legia og Brugge-kampene. Der var de jo ikke veldig imponerende nei . Men det er noe med å få marginene med seg som ikke skal undervurderes.

Kan være man kan dra en fordel av at de nå presterer helt utenfor sesong. Vanskelig å skulle opprettholde en formtopp fra nå og frem til November.
33
Brann / Re: Sesongen 2024
March 08, 2024, 14:15:29 PM
Nå blir det etter alle solemerker 2 Champions league-plasser til Norge neste år. Det ville vært bra timing å unngå "mellomsesongen" i år. Molde har tydeligvis løst litt av scoringsproblemene sine med Gulbrandsen, vet jo aldri før serien starter, men de virker hvertfall mer på hugget. Vil nok bli et rotterace for å få pallplassering i år. Krysser fingre og tær for at Brann klarer å opprettholde nivået fra i fjor.
34
Brann / Re: Sesongen 2024
March 06, 2024, 20:43:03 PM
Quote from: andreas1989 on March 06, 2024, 16:24:22 PMDet meldes nå at Åsane har avlyst fredagens kamp.

Quote from: Billy Elliott on March 06, 2024, 16:09:11 PMAvlyst, melder Åsane nå. Sykt irriterende!

Begrunnelsen for at man kom så sent i gang med treningskampene er god den og jeg har isolert sett null problem med den.

Men når fasiten blir tre kamper på årets 11 første uker, der den første er preget av underlaget mot middels svensk motstand, så fulgt av to kamper mot Obos motstand, der iallfall i siste kamp er litt mentalt preget, så må man jo dessverre konkludere med at dette på papiret ikke er godt nok. Så kan selvfølgelig ikke Brann sin sportslige ledelse noe for at Åsane må avlyse.

Men av de oppsatte treningskampene så er jo det kun Molde som kvalifiserer som kvalifisert motstand. Er egentlig litt spent på hvilken motstand man vil få i Molde mtp at de spiller i Europa torsdagen?
Sogndal i siste kamp før serien sparkes i gang er jo heller ikke så veldig attraktivt. Tromsø på Alfheim blir fort den første virkelige testen for Brann og det er jo litt dumt at den testen først kommer i første tellende kamp.

Ja, Bodø/Glimt møter/har møtt blant annet Red Bull Salzburg, Sparta Praha, Malmø, Crystal Palace, etc.. Nå har de fått en standing som gjør det lettere for dem å møte bedre europeisk motstand, men Brann kunne unngått  Obos-motstanden. Åsane hadde vel forsåvidt vært greit som litt kamptrening i Bergen, men det er fint å matches litt mer. Viktigste er likevel å møte to Eliteserielag inn mot seriestarten, så man kjenner på nivået. Der møter også Bodø/Glimt Molde og Sarpsborg i de to siste kampene før det braker løs. Det er det nok en grunn for. Sånn sett kunne man byttet ut Sogndal med feks Viking så ville man speilet kampen mot Tromsø i litt større grad ferdighetsmessig.
35
Brann / Re: Talentarbeid
March 06, 2024, 10:36:28 AM
Quote from: Fusentast on March 06, 2024, 08:57:22 AMIkke et veldig imponerende antall fra Brann, men det er veeeeldig mange klubber representert her. Man kan jo neste mistenke NFF for å ha en distriktskvote...

https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/landslagsskolen/2024/uttak-equinor-talentleir-gutter2/

Det kan jo være typisk NFF-mentalitet å plukke ut et gitt antall fra hver krets. En liten holdover fra når Bjørnebye var utviklingsleder.
36
Brann / Re: Billettsalgstall
March 01, 2024, 10:33:23 AM
Quote from: Hickok on March 01, 2024, 05:19:38 AM
Quote from: Superjack on March 01, 2024, 00:43:38 AMAnnen sak. Mange som tenker seg til Tromsø?

Ilke vanskelig å tromme sammen mange hundre for å se Branndamene mot Barcelona i påsken, men hvor mange klares mot Tromsø i serieåpningen for herrene?
Jeg kjører en Ole Brumm, og får med meg begge. Kjenner jeg er klar for ny sesong nå.

Er tidspunktet berammet? Jeg kan vurdere å dra nordover, men da må jeg vite at jeg kommer meg hjem til jobb dagen etter. 
37
Brann / Re: Årsmøtet 2024
February 29, 2024, 13:54:35 PM
Quote from: andreas1989 on February 29, 2024, 13:29:08 PMStabæk kunne nok mobilisert langt flere på kampene sine med et moderne stadion, de mener det selv iallfall.

Uansett så tror jeg det spiller inn at det i området der er mer konkurranse om hva som skal være "hovedsporten". Tennis, golf, hockey og bandy står vel alle ganske så sterkt der i forhold til "normalen" så det er ikke opplagt at alle velger fotball.

Alle jeg kjenner fra Bærum holder enten med engelske lag eller lag fra andre steder i Norge. Jeg har liten tro på at de kan mobilisere veldig mye mer med bedre stadion. Måten de kan mobilisere på er ved å ligge i toppen av norsk fotball. De har ingen historie og liten tilhørighet i nærområdet. Men i 2008 trakk de en del fans og det var fordi de vant. Da kommer medgangssupporterne ut av buskene også fra omliggende områder.
38
Brann / Re: Årsmøtet 2024
February 29, 2024, 13:21:33 PM
Quote from: fortune on February 29, 2024, 11:58:30 AMOdd er flaggskipet i en kommune med 57 000 mennesker og et fylke med 177 000 mennesker. Bærum er som Oslo, hvor «alle» er innflyttet og så godt som ingen bryr seg om der lokale laget. Odd har stort sett også langt mer folk på kampene sine.

Det bor 190 000 mennesker i Asker og Bærum. Blant disse er det nok 30-40 000 som sogner til områder som trekker mot Strømsgodset (typ Hurum og Røyken). Men Bærum er blant Norges største kommuner og har vært det i lang tid. De har også trukket fans fra Asker fordi det ikke er noen gode lag her. Bærum har alltid vært den største kommunen uten en stor by og er ikke som Stavanger/Sandnes som plutselig har fått stor tilflytning. Problemet deres er manglende identitet og historie. Stabæk blir ikke av alle sett på som et sted som representerer Bærum som en helhet (og Bærumspatriotismen er heller ikke så stor, man bryr seg mer om lokal tilhørighet). Stabæk blir et "bydelslag". Dette er nok ikke alt altså, men jeg tror det er en stor del av utfordringen deres.
39
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 22, 2024, 09:54:44 AM
At Blomberg forsvinner på et tidspunkt falt jeg til ro med etter vårsesongen i fjor, Brann skal være en selgende klubb.
Eneste jeg bekymrer meg for er kontraktslengden hans. Har han 2 år igjen nå?

Ville vært fint å sitte igjen med litt penger for ham.

40
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 20, 2024, 12:40:32 PM
Quote from: andreas1989 on February 20, 2024, 12:09:53 PMBrann har jo Crone og Pedersen?

Vil tro at enten Haugen eller Bjørnshol er på vei ut og Bell skal vel erstatte Solbakken?

Tror ikke de selger Bjørnshol (de liker å bruke en mer defensiv back i bestemte kamper) og Haugen avslo de bud på i fjor, men kanskje hvis de får inn en erstatter de har mer tro på. At de brukte Bell på backen var nok mer unntaket ja. Men likevel et bilde på at det veksles ganske mye der.

Det kan selvfølgelig være et bilde på at de leter etter et mer fast alternativ, følelsen er likevel at det handler mer om det taktiske og at veien er kortere til førstelaget i Brann. Men det er jo vanskelig å vite. Så mest en følelse fra min side.
41
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 20, 2024, 12:08:04 PM
Quote from: andreas1989 on February 20, 2024, 11:33:32 AMAftenbladet melder at Viking og andre klubber også er på jakt etter Hellan.

Quote from: AftenbladetDet skal også være andre klubber enn Brann og Viking på banen, får Aftenbladet opplyst. Det betyr at det blir knallhard konkurranse om spilleren som trolig vil få en prislapp på rundt 5-6 millioner kroner.

Viking har vel både Hermann Haugen og Bjørnshol på høyrebacken, har vel også brukt Bell i den posisjonen selv når alle andre er skadefrie. Så veien er jo langt kortere til førstelaget i Brann.
42
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
February 18, 2024, 22:39:49 PM
Quote from: opplett on February 15, 2024, 21:26:23 PM
Quote from: opplett on February 15, 2024, 19:38:35 PMMathias Rasmussen har scoret mot Eintracht Frankfurt i Europaligaen

..og målgivende til mål nummer to. Det endte 2-2.

Scorte igjen i dag. Leverer i Belgias beste klubb. Kult å se at Brann klarer å bidra med spillere som spiller bra på kontinentet. Det har det ikke vært mye av de siste 15 årene. 
43
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
February 18, 2024, 22:36:50 PM
Quote from: Churchill on February 18, 2024, 20:40:38 PMAzar overtar hovedtreneransvaret i Start. Da er han nok tilbake i Brann-akademiet før vi aner det. Start er det rene kaoset for tiden.

Men har en tydelig stemme i garderoben da. Jeg vet ikke hvor god trener han er taktisk, men fremstår jo som en riktig type i en sånn situasjon. Noen som kan komme inn utenfra, samle troppen og riste litt opp i ting.
44
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 16, 2024, 12:05:49 PM
Quote from: Larsendos on February 16, 2024, 11:04:06 AM
Quote from: krakra on February 15, 2024, 23:41:57 PMAt Glimt ikke prioriteter spillerutvikling i en sluttspill-kamp i Europa er et tøvete poeng.

De kommer nok til å ha et yngre lag enn oss i årets ES også.

Mulig det, men litt interessant at de har arvtagere til Pellegrino i Bassi, Gulliksen og Zugelj, og så henter de heller en eldre erstatter for 50 millioner.

Zugelj er 24 i år. Så det er Gulliksen, Sjøvold, Kubr og Gulliksen som først og fremst vil være ungdomsalibiet per nå. Så henter de ikke Evjen og Hauge for så mye penger for å sette dem på benken. Wembangomo og Bjørkan er vel også ganske sikre. Derfor er jeg ganske trygg på at B/G kommer til å ha et førstelag bestående primært av spillere over 23/24.

Dette er altså ikke et argument for at Brann ikke skal hente ungdom. Man må bli bedre på å finne de beste 15-19-åringene. Men man må også være klar over at hvis man skal bruke B/G som et målbilde så graviterer de også mot å hente noe eldre spillere nå (23-27 i år, litt yngre i fjor). Snittet er ikke høyt, men majoriteten av laget er 24-27. Norge/Danmark er ikke utømmelig for unge, gode fotballspillere og skal man ha et snevert nedslagsfelt så er krever det mye å finne spillere med potensial for europeisk nivå.

En ting Brann må gå all in for er å finne alle de beste spillerne på Vestlandet. Helst i området nord for Stavanger til sør for Romsdalen. B/G har jo klart å ha de aller beste fra nord-norge i sitt lag. Det er en "lokal" kjerne som har vært viktig for dem og som er en naturlig del av deres identitet og kultur. Når Knutsen snakker om at Brann er laget i Norge med høyest potensial er nok dette en av tingene han tenker på.
45
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 15, 2024, 22:05:08 PM
Quote from: Larsendos on February 15, 2024, 21:57:24 PM
Quote from: Huff on February 15, 2024, 21:34:15 PM
Quote from: Larsendos on February 15, 2024, 21:10:19 PM
Quote from: krakra on February 15, 2024, 18:14:35 PMRasmussen var 22 år da han signerte for Brann, fylte 23 år etter sesongen. Dansken er 23 år, og fyller 24 år i april. Så han eldre enn Rasmussen var og er neppe en vi kan selge for veldig store summer.

Helt grei alder, men hvis Horneland og co har et ønske om å ta igjen Glimt og Molde økonomisk så skjer ikke det gjennom disse signeringene.
Men kan vi være så snill å slutte å måle oss mot de to klubbene økonomisk? Røkke er god for 40 000 millioner og Glimt er et engangstilfelle, som vi aldri kommer til å se igjen.

Så løsningen er at Brann gir opp å konkurrere med dem?
Vi kan vel slå dem, med svakere økonomi?

Ja, men det er litt ja takk begge deler. Brann er gode på mye nå og har hentet mye riktig, men de må bli mye bedre på utvikle spillere også. Akkurat nå er vi i en privilligert posisjon hvor A-laget er ganske komplett, da har vi mulighet til å løfte blikket litt og hente u20-spillere som kan vokse inn i rollene sine over et par år.
46
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 15, 2024, 21:57:11 PM
Så er det greit å merke seg at til tross for at Bodø/Glimt er langt bedre på å hente og utvikle unge spillere, så er det kun en spiller i startoppstillingen mot Ajax som var under 24 når han ble hentet til Bodø/Glimt (sist gang). Det er Grønbæk.  
47
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 15, 2024, 13:55:55 PM
Spilte sammen med Warming i Lyngby. Har det kommet et tips fra ham mon tro?
48
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 11, 2024, 16:43:59 PM
Hvorfor snakker man om å kvitte seg med de unge/yngre skadeutsatte spillerne, men ikke Kristiansen og Castro? Jeg ser liten vits i å slippe Warming pga en hamstringskade i nær fremtid.
49
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 02, 2024, 10:49:26 AM
Quote from: fortune on February 02, 2024, 07:05:20 AM45 millioner for Pellegrino kan da ikke stemme? Etter litt googling fant jeg denne fra Nettavisen:

«Det skal være snakk om en overgangssum på noen millioner kroner, ifølge Nettavisens opplysninger»


Ja, det har du rett i. Det var en feed hvor overgangssummen til Illic havnet hos Pellegrino. Forsåvidt betalingsvillige der borte, men det var jo forøvrig 10 gangen i overkant heldigvis.
50
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 02, 2024, 00:45:57 AM
Quote from: Gulløl on February 02, 2024, 00:31:17 AMDetter vel ikke nevnt før.

Klipp fra BA:
.......det var sterke indikasjoner på at Niklas Castro var et hett navn i Saudi-Arabia. Men sistnevnte er på vei tilbake fra skade, og dermed stilnet interessen. I hvert fall i dette overgangsvinduet.


https://www.ba.no/klokken-har-passert-midnatt-na-kan-eirik-horneland-smile/s/5-8-2517692

Ja, er ikke overrasket for at lag i Kina, Saudi Arabia og USA kan få øynene opp for ham. De elsker sånne vinger som stopper opp for å drible. Skulle Castro stabilisere seg på toppnivået sitt og holde seg skadefri kan han bli veldig god for Brann i år. Men her er det jo også mulighet til å få en del penger hvis det først er interesse. Man ser jo feks at det legges 45 millioner i potten for en 33 år gammel Pellegrino, så alder er tydeligvis ikke en hindring for å legge penger på bordet.