• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Morkel

101
Brann / Re: Sesongen 2019
March 18, 2019, 17:37:12 PM
Registrer forøvrig at kritikken mot Bamba har nådd Eurosport og Joacim Jonsson. Er denne skepsisen mot ham basert på treningskampene eller prestasjonene i fjor? Jeg mener på ingen måte at Bamba har slått gjennom i Brann enda, men det er verdt å merke seg at han scoret 4 mål på under 700 minutter. Alle i åpent spill. Tror scoringsraten hans i Brann havnet på 1 mål per 165 minutt. Hvis han opprettholder det i år, så bør han havne på 12-16 mål. Kan ikke huske at det var noen stor kritikk av Thorstein Helstad i 2006 når han scoret mindre på flere spilte minutter (3 mål på 750 min)i sin første sesong tilbake. Nå skal jeg ikke sammenligne de to, men det viser at man bør få lov å spille mer enn 700 min før man skal bedømmes.

Jeg støtter forøvrig en større bredde på spissplass. Vi trenger konkurranse der og Bamba har vært skadet. Men å begynne å snakke om å selge Bamba nå synes jeg virker litt rart, i hvert fall uten en klar påstand om hva Bamba mangler. Han har kanskje ikke prestert optimalt, men han har tross alt kun spilt 11 kamper for klubben.
102
Brann / Re: Sesongen 2019
March 18, 2019, 17:26:24 PM
Quote from: Spelaren on March 18, 2019, 16:42:47 PMDoddo er bekymret igjen :) . Opp og ned.

Jaja. Det er jobben til BT å lage litt engasjement rundt kjedelige ting som treningskamper. De kan spekulere. Den gjengse supporter har vel sett nok oppkjøringer til å vite at vintertabellen og den faktiske tabellen aldri er lik. Seieren over RBK og tapet mot Bodø/Glimt beviser at premissene mellom kampene er for ulike, det er ingen indikator på hvordan sesongen kommer til å gå. Den kan gi en pekepinn på formasjon, spillestil, form og førsteelver. Men med massive utskiftninger så er ikke det helt gitt heller.
103
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
March 08, 2019, 15:39:51 PM
Quote from: Crispo 2 on March 08, 2019, 14:50:06 PM
Quote from: Seriegull on March 08, 2019, 14:22:54 PMhttps://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2019/brann-ving_sto7176063/story.shtml

skal si det varte lenge..

Er det noe vi har lært så er det å aldri stole på Soltvedt når det gjelder disse tingene.

Hvis de har forhørt seg med agent er de kommet langt i kartleggingen. Soltvedt ønsker ikke å presse prisen opp.
104
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
March 08, 2019, 13:45:34 PM
Quote from: Huff on March 08, 2019, 13:16:09 PMRBK og S08 er visstnok også interesserte, begge er trolig mer attraktive enn oss, men sistnevnte klubb er kanskje kun mer attraktiv dersom han vil ut igjen, noe han gjerne ikke vil?

Sarpsborg er ikke mer attraktive enn Brann. De kan tilby mindre lønn, de har ikke e-cup, er tippet lavere på tabellen og har generelt mindre interesse rundt klubben. Greit, de kan sikkert tilby et stortalent bedre betingelser for utvikling og vise til mer suksess med å få frem spillere. Men Brann kan nærmest garantere at Berisha blir satset på både som ving og spiss, da skal man stille bedre enn S08 på de fleste parametere. Jeg er mer bekymret for "klubben hans" Viking og et RBK med midler og CL-kvalikk. De tingene kan ikke Brann konkurrere med per nå.
105
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
February 28, 2019, 13:58:52 PM
Det er litt risiko knyttet til å hente Kabran. Hadde han ligget stabilt på toppnivå ville han vært en spiller som var en av de beste i Eliteserien. Problemet er at han svinger mye i prestasjonene. Fra hælpasninger i bakrom og skudd i krysset til 5 elendige kamper på rad, hvor han ikke kommer til avslutning. Men som sagt, får man han i gang. Så er han en spiller som gjør litt uventede ting, han kan åpne forsvaret når det butter litt i mot. En slik type savner vi.

Ellers er jeg svært negativ til å bytte Acosta mot Kabran. Det vil bare flytte problemet fra et sted til et annet. Ja, vi har andre gode stoppere. Men vi vet enda ikke nivået i kamp for Löfgren, kanskje han trenger en sesong på aklimatisere seg, vi trenger også 4 gode stoppere i et hektisk kampprogram. Får vi skade på Vito så sliter vi allerede. Vi så i fjor at Azar sin tid som stopper nok dessverre er forbi.
106
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
February 15, 2019, 01:09:07 AM
Quote from: Gepard on February 14, 2019, 14:55:48 PMSpissen i Lan sin still må være en hardarbeidende signalspiller. Bamba daffer for mye, og har heller ikke en uttellingsprosent som er bra nok når en spiller i et system som gir spissen relativt få sjanser per kamp.

Nå må vi ikke gå i fella og blande "sterk" med "hardtarbeidende". Det er to litt forskjellige ting. Bamba er da veldig hardtarbeidende. Mer hardtarbeidende en Vilhjalmsson, som først og fremst er en senterspiss som trives i boks. Som vel ikke akkurat er kjent for å ha stor kondis. Jeg tipper Bamba legger ned ganske mange flere meter enn Islendingen.

107
Brann / Re: Sesongen 2019
February 15, 2019, 00:42:24 AM
Quote from: Huff on February 14, 2019, 21:34:28 PMHar lest saken selv, og det som bekymrer er at både BT og BAs utsendte er klokkeklare på at Opdal er bedre på strek, betydelig bedre. Pamer har vel nærmest presentert Johansen som en Radlinger light, med akkurat de samme styrkene og svakhetene, men svakere på stort sett alt med et mulig unntak i feltarbeidet. Johansen er og angivelig svakere enn Radlinger på streken, hvor østerrikeren ikke akkurat imponerte.

Streken er nok ganske riktig der Johansen er svakest, han er relativt stor og bruker derfor litt lenger tid på å flytte vekten. Mao reaksjonene hans er svakere. Men jeg opplever han ikke som betydelig dårligere på strek enn Opdal, ikke av det jeg har sett i hvert fall. Han dekker samtidig mer rom og er mye bedre enn både Opdal og Radlinger i feltet. Noe som er ganske viktig i Norge hvor det er stort fokus på innlegg og dødball. Så får man se sumasumarum i April.

I alle tilfeller er det for tidlig å konkludere noe som helst nå. Det tenker jeg man kan begynne å gjøre i kampene som leder opp mot seriestart. Dette gjelder i hvert fall Bamba som jeg mener IKKE burde være i toppform nå. Han skal ikke brenne noe krutt i de første treningskampene. La formtoppen begynne stigningen i siste treningskamp. Sånn var det med Helstad og sånn var det med Ojo i 2011.
108
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
February 14, 2019, 11:37:50 AM
Quote from: Gulløl on February 14, 2019, 11:27:40 AMTrolig bare en spiller som agenten spiller inn for å prøve å få en lettere overgang for Acosta. Siden ikke Start er interessert i denne midtstopperen tipper jeg han er både dårligere og dyrere enn Acosta. Men nå er Brann kjent for å selge billig og kjøpe dyrt så vi får se hva som skjer.

Nei, det kan godt hende han ikke er god nok. Men når han som 20-åring allerede har debutert for landslaget er det helt greit å sjekke ham ut. Min bekymring er at han er litt sped og liten for midtstopper å være. Med 176 cm og 63 kg er han ikke akkurat en som skal fylle rommet til Acosta, so to speak.

Jeg har lenge ment at Brann må fokusere på bestemte områder i spillerlogistikken sin, slik som feks Lillestrøm har gjort med Nigeria. Costa rica virker som et bra sted å starte siden man tydeligvis har opparbeidet seg litt kontakter der, det er mange spillere som trenger en mellomstopp før de blir proffer og det regner halve året.
109
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
February 07, 2019, 02:42:51 AM
Kabran har alle ferdigheter til å bli en veldig god spiller. Han er rask, ok med ballen i beina og en god avslutter. Får man han til å funke er han et kupp. Men det er det, man må få han til å funke optimalt. Det er en grunn for at han spiller fast på øverste nivå for første gang som 24-åring. Han spiller mye på momentum og av det jeg har sett av ham går han fra å være for god for eliteserien til Obos-nivå. Det svinger ekstremt i prestasjonene. Men som sagt stabiliserer man det nivået så har man en klassespiller.

110
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
February 05, 2019, 14:55:49 PM
Quote from: Superjack on February 04, 2019, 16:31:16 PMHar Teniste - Koomsom funket veldig bra?

Frem til skaden til Teniste funket det veldig bra. Etter det var flyten til Komsoon fraværende og de slo mye støttepasninger til hverandre langs sidelinjen som ikke førte til så veldig mye. Jeg tror det hadde mye å gjøre med at formen til Komsoon fikk en knekk på sommeren og hele rytmen dem i mellom forsvant litt.

I år håper jeg faktisk formstigningen til Gilbert begynner litt inn på våren og ikke nå. Hvis han er god fra Mai til November får vi betraktelig mer ut av ham enn om han er god fra Januar til Juni.
111
Brann / Re: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
January 30, 2019, 17:35:20 PM
Quote from: Gulløl on January 29, 2019, 23:30:56 PM
Quote from: Finfin respons on January 29, 2019, 23:10:41 PMA pro po Ulriken
No når Brann likevel har kranane på byggeplassen:

Kva er i vegen for å montere solceller på nokre av taka? Klubben har høge straumrekningar, så høge at det kan svare seg i lengda med solfangst? Kan lett bli ENOVAstønad til eit slikt pionerprosjekt. Men då lyt dei kaste seg rundt..
Godt forslag. Odd har slike planer.
http://naturpress.no/2018/03/06/solcelleanlegg-pa-skagerak-arena-odd/
Brann bør se på lønnsomheten i dette når tribuneprosjektet er ferdig. Er nok ikke noe problem å gjøre dette litt i etterkant. Pr. i dag har vel Brann sine vesle administrasjon nok med å få pågående tribuneprosjektet i havn med sikkert en haug med detaljer som skal være i orden til seriestart.

Men Odd får dette gratis. De får dekket alle utgifter av Skagerak energi (utenom støtte). Det må Brann også hvis de skal tjene litt penger. Det vil si at noen må komme opp med 14 millioner. Har Brann en energileverandør som sponsor eller mulig samarbeidspartner, som er villig til å legge så mye penger på bordet og kan bruke dette for å markedsføre seg?

Hvis Brann ikke får dekket en god del mer enn det Enova gjør så vil det nok fort ta noen tiår før panelene er nedbetalt og levetiden er vel effektivt på 20-30 år. Men får man det gratis er det selvfølgelig en no brainer.
112
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
January 25, 2019, 00:01:37 AM
Quote from: Falkman on January 24, 2019, 16:47:17 PM...men han er også vår dyreste spiller siden Demba  Nyren.

Dyreste siden Austin tror jeg. Han kosta vel 10 mill. (Som jeg nå ser at vi solgte for 2,5 mill igjen. Herregud er det rart det gikk som det gikk).
113
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
January 24, 2019, 15:45:18 PM
Quote from: Kagain on January 24, 2019, 14:03:35 PM
Quote from: ACHTUNG on January 24, 2019, 13:32:13 PMMulig at noen kan oppfatte det som plumpt av LAN å si at Brann ikke har blitt forsterket, men her er jeg helt på linje med mannen, for Brann har ikke blitt styrket. Og etter all sannsynlighet kan klubben bli ytterligere svekket, om det går slik jeg antar, at Vito forsvinner og muligens også Haugen finner seg ny arbeidsgiver.

Jeg har ikke tilgang til Bergens Tidende sitt betalte Brann-stoff. Er det noen som vet hva LAN tenker på med at Brann ikke er styrket? Det er blitt mer folksomt på midtbanen i alle fall, og man får jo håpe at denne har blitt styrket av innkjøpene. Hvis ikke er jo de ganske meningsløse...

Det handler først og fremst om hvem som har forsvunnet ut. Spesielt vingene med Vega, Braaten og en skadet Marengo. Det virker ikke som at han føler at Brann er betydelig svekket, men at kanskje balansen i laget er litt dårlig og at man summa summarum ikke har blitt bedre. Dette er også opp mot et mål å komme styrket ut av alle overgangsvinduer.
114
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
January 23, 2019, 12:47:02 PM
Quote from: Belfort on January 23, 2019, 12:14:09 PMEr Akintola venstre eller høyrebeint?

Høyre, men oppfatter ham som relativt sterk med begge føtter.
115
Brann / Re: Petter Strand
January 16, 2019, 08:20:03 AM
Quote from: krakra on January 15, 2019, 15:38:04 PMDet kommer jo an på. Hvis instruksen er hemmende for spillerens prestasjoner og ikke lar ham bruke sine spissferdigheter er det en tullete instruks. Hvis Helstad hadde fått instrukser fra Mjelde om å slutte å gå i bakrom, men heller møte i mellomrommet ville det ikke vært galt av ham om han ikke fulgte den. Vega er best når han drar innover. Får han ikke gjøre det blir han en dårligere spiller. En god trener finner roller der gode spillere får være gode.

LAN har vært gode på å finne roller der mer primtive spillere har blomstret, men har sviktet i langt større grad på de mer kreative, offensive spillerne.

Denne diskusjonen handler ikke om hvor mye man skal endre instruksjonene til Vega. Det handler om hvor mye man skal endre instruksjonene til de andre spillerne og tilpasse taktikken etter Vega. Hvis Vega  skal løpe inn i rommet til Haugen i alle angrep må man leve med at Haugen må posisjonere seg annerledes. Og Haugens styrke er nettopp i det rommet rett foran 16 meteren. Det samme gjelder spissen som i dagens taktikk sideforskyver, han må da posisjonere seg annerledes. LAN har vært tydelig på at hvis man skal bruke Vega må man bruke ham på det han er god på, så å kreve at Vega skal trekke utover blir litt feil. Han sa blant annet dette i fjor:

- Poenget er at hvis du skal spille med Vega, må han få være Vega. Da spiller du litt annerledes og lar ham være seg selv. Men da er det en forutsetning at han er i form og 100 prosent frisk. I fjor høst var han veldig viktig for oss, og nå begynner han å komme i form igjen, sier Nilsen.

Jeg elsker Vega som spiller og skulle gjerne sett ham mer i fjor, i hvert fall siden Koomson hadde en ujevn sesong. Jeg tror ikke det hadde skadet å gi Vega litt plass på banen, men jeg forstår likevel problemstillingen.
Vega har 0 assist i åpent spill på 48 kamper. Han er en spiller som har slitt litt med å tilpasse seg de offensive relasjonene og som krever litt plass.  Da handler det om mer enn bare å gi rom til å la ham utfolde seg kreativt. For det finnes spillere som er kreative individualister som samtidig fungerer godt med resten av laget. Og den tiden hvor en spiller kunne være Maradonna og spille utelukkende på sine egne ferdigheter er litt forbi.
116
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
January 15, 2019, 20:50:05 PM
Quote from: Falkman on January 15, 2019, 20:05:46 PM
Quote from: Lasaron on January 15, 2019, 19:09:19 PMIfølge internet har Glesnes til sammen scoret tre mål for Godset og Sarp, i NM og serie. Jeg vet ikke hvordan målene har kommet, men det alene er god nok grunn til at "ekstrem" skuddfot er en overdrivelse.

Ekstrem eller ikke, den suseren hans mot Start forrige sedong, var iallefall av det spektakulære slaget.

Man kan spekulere i om det er lykketreff, men det ser ut som han vet hva han gjør til en viss grad.

https://www.youtube.com/watch?v=K_fr2WSGQLM&t=3m40s
117
Brann / Re: Petter Strand
January 15, 2019, 10:55:12 AM
Quote from: Lasaron on January 15, 2019, 10:27:28 AMLitt merkelig å plassere venstrebeinte Vega på høyrekanten, da, hvis det er så viktig å holde bredden.

Nei, det er vel dilemmaet til LAN. For han har uttalt at han først og fremst ser Vega som innovervendt på høyresiden. Han er litt kompromissløs på dette, taktisk disposisjon virker nesten å trumfe prestasjoner til tider. Har vel noe å gjøre med at han er mer opptatt av hvordan kollektivet fungerer enn han er av hvordan enkeltpersoner gjør det.   
118
Brann / Re: Petter Strand
January 15, 2019, 02:19:19 AM
Quote from: Corran on January 14, 2019, 23:30:21 PM
Quote from: Falkman on January 14, 2019, 23:18:57 PM
Quote from: Huff on January 14, 2019, 22:52:25 PM
Quote from: Corran on January 14, 2019, 22:43:12 PMHer prates det om hvilken rolle Strand

Mao så er det først og fremst indreløper han skal være og da er det vel plassen til Barmen han er tiltenkt?

Eller skal Barmen tilføre duellstyrke ved siden av RYJ, og så har en Strand, Haugen og Komsoon/Løkberg foran dem - i en 4231-formasjon?

Har tenkt tanken, selv. Høres ikke så dumt ut.
Enig med den ja.
Mener også at LAN snakket litt om å snu 3er på midten fra 1-2 til 2-1
Blir da 4-2-1-3 men i praksis så blir det vel mer som dere nevner 4-2-3-1Det er ikke milevis mellom de taktikkene, men 4-2-1-3 ligger tettere på en 4-3-3. Lag som sverger til 4-2-3-1 har oftere vinger som ligger lavere og trekker inn i banen tidligere. Skarsfjord sverget til denne taktikken. Guastavino som likte å trekke innover blomstret, konvensjonelle 4-3-3-ving Bentley visnet.

Personlig tror jeg Koomson er en spiller som ville nytt godt av dette. Han lå noe lavere i banen i Sogndal og fikk rom til å utfordre tidligere, samt at han da også kunne slå innlegg tidligere. For Brann kommer han ofte til dødballinja før han utfordrer og da går farten ofte ut av mannen. Kan være noe med at lag ligger lavere mot Brann også muligens.
119
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
January 14, 2019, 22:17:40 PM
Quote from: krakra on January 14, 2019, 14:39:32 PMHvis en klubb har valget mellom Glesnes for 3 millioner og Acosta for 1,5 millioner tror jeg 9/10 velger Glesnes.

At Acosta var så mye bedre enn Glesnes i fjor støttes iallefall ikke av noen av spillerbørsene. Acosta scorte bedre, men det var ingen stor forskjell. Og Acosta har nok fått godt betalt av et sterkt kollektiv og en ryddegutt foran seg som har gitt enklere arbeidsvilkår. Glesnes har måttet spille på et lag der kollektivet ikke har fungert i det hele tatt.

Glesnes er nok en oppgradering fra Acosta, som til tross for en ganske ung alder har vært blant ligaens beste stoppere i flere år.

På Grønner / Vito sammenligningen din hang jeg ikke helt med. Men her er jeg helt enig. Glesnes er ikke milevis bak Acosta, jeg vil heller ikke protestere hvis man regner de som jevngode, tross mindre rutine på Gles. Han er også yngre og lokal. Det bør også nevnes at Glesnes spilte på et lag med særdeles lite defensiv støtte fra midtbanen, Stengel og Hauger sleit med å stenge av rommet foran forsvaret i fjor. Der fikk Acosta mer hjelp, selv etter SHN stakk.
120
Keepere er rare dyr da. De har egenskapen til å heve seg litt med motstanden. Men jeg fremdeles bekymret for at han trenger å bli litt varm i trøya.
121
Quote from: Lasaron on September 20, 2018, 12:22:39 PMOi. Jeg velger å se på dette som spennende.

Ja ok greit, skulle vi sikre gullet og Pettersen bidrar med noen matchvinnende redninger så går dette rett inn i historiebøkene.
122
Quote from: ACHTUNG on September 20, 2018, 11:45:46 AMDa får MP en gyllen mulighet til å vise både trenere, skeptikere og andre hva han duger til.

Men det handler ikke om skepsis til Pettersen. De fleste har tro på at han kan bli en god keeper. Det handler mer om at nesten ALLE keepere trenger et par kamper til å spille seg inn og ta nivået. Det har kanskje ikke så store konsekvenser at en ung spiss trenger litt tid og bommer på noen sjanser. Men når en keeper trenger tid på å spille seg inn så får man noen i sekken som man vanligvis ikke ville fått. Opdal slapp in 12 mål på sine første 3 kamper, i løpet av sesongen var han klar. De Gea ble vel slaktet etter sine første kamper for united, det er ikke så mange som har klagd på ham siden det. Slike historier finnes det mange av med keepere med mye mer rutine enn unge Pettersen.

Nedsiden og oppsiden her er enormt store. Kommer Pettersen seg dugelig gjennom dette vil han ha tatt store steg. Han vil vokse enormt på bare et par kamper. Gjør han noen tabber (som ikke trenger å være så uvanlig når man ennå ikke er varm i trøya) så må han bære MYE på sine skuldre. Viktig å støtte opp om ham uansett.
123
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
September 18, 2018, 15:25:18 PM
Quote from: Lasaron on September 18, 2018, 15:06:36 PMNå må vi ikke fylle stallen helt opp med leiesoldater. Det er ultrakjipt. Forøvrig er Abu hyllen vi bør hente fra, og fylle på med egne. Vet litt lite om Abu, hvilke posisjoner er han aktuell for i vår 4-3-3?

Helt klart den dype rollen i midten av midtbanetreeren. Han er en N'golo Kanté-type som sveiper foran forsvarsfireren. God på posisjonering, duellsterk og kan raskt sende ballen oppover på banen med presisjon. Tenk en mer fleksibel utgave av Sivert Heltne Nilsen som er flinkere til å sentre, men som muligens er litt svakere en mot en.

124
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
September 18, 2018, 15:13:50 PM
Quote from: ZsoltKorcsmar on September 18, 2018, 13:52:20 PM
Quote from: Gulløl on September 18, 2018, 13:22:45 PMPer Ove Ludvigsen og Rune Soltvedt, er dere på ballen ? Våger dere å sikte høyt og får dere styret og støttespillere (Mohn) med dere ? Om ikke gullet kommer hem i 2018 bør det legges tilrette for at det kommer hem i 2019 og den jobben bør være startet allerede nå. Bygge et lag og en stall som klarer å spille to kamper i uken neste høst og har muligheter til å komme videre i Europa der de virkelig store inntektene venter.
https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2018/de-ville-vaert-desperate-etter-a-fa-signert-ham_vif_sto6937147/story.shtml

Helt enig. Syntes også Herolind Shala bør være på blokken. Bare kontrakt med Start ut sesongen, ordentlig kriger som holder høyt eliteserienivå. Er vel forbundsytviklet også. En spillertype og mentalitet som ville sklidd rett inn i gruppen.

Det er slike spillere som Shala og Abu rosenborg har hatt enerett på nå i mange herens år. Visst vi kan «stjele» noen av disse er det gull. Trenger det for å kunne slå fra oss i europa, eliteserien og evt NM.

Det er lov å prøve seg, men det skal nok MYE til for å lokke ham over fjellet. Og det handler ikke om konkurranse eller penger, men at Abu og treneren har et nært forhold. Han kaller Deila for "pappa", han har bodd hjemme hos ham når han var i Godset og når han var i utlandet ringte de hverandre hver uke. Han er i korte trekk i Norge på grunn av Deila. VIF ville aldri fått en så god, etablert spiller hvis det ikke var for den forbindelsen.

Akkurat det er vanskelig for både Brann og RBK å matche og i seg selv så er det vel også litt fint at Deila har gjort så mye for at en ung gutt langt hjemmefra skal trives. Vi får nesten håpe en Europeisk klubb får øynene opp for Abu, for VIF er en medaljekandidat med ham på laget og en middelhavsfarer uten ham.
125
Brann / Re: Sesongen 2018
September 17, 2018, 13:39:01 PM
Sånn var det med Sapara i 2006 og, RBK har penger nok til å legge over 10 millioner på bordet for en spiller når de må ha det. Men det er ikke Jebali det handler om. Det handler om Brann. For det er fremdeles i LAN og laget sine hender.

Det er ikke rart vi blir litt pessimistiske av sånne ting som i går. Selvfølgelig får de det målet til slutt, selvfølgelig blir Abu skadet og Finne blir avblåst feilaktig igjennom som siste mann. RBK får som regel de marginene med seg. Men på samme måte som vi blir stresset av at RBK lykkes, vil RBK bli stresset over at Brann henger på. De skal igjennom et heftig kampprogram nå de neste 3 ukene, hvis Brann henger på som en klegg vil det også være en psykologisk faktor. RBK må være på tå hev i hver eneste kamp, det tar på for en litt over gjennomsnittet tynn tropp. 

RBK er favoritter fortsatt, det kan de bare få lov å være. De kan gjerne som noen eksperter allerede innkassere gullet nå. Så kan Brann konsentrere seg om å vinne kamper.
126
Brann / Re: Sesongen 2018
September 16, 2018, 22:53:44 PM
Quote from: Spelaren on September 16, 2018, 22:24:38 PMRbk snubler ikkje igjen så det må noen mirakler til.

Selvfølgelig kan de snuble. Dette er bare starten på det harde kampprogrammet. Det viktigste nå er at Brann  henger på RBK. Det kommer til å ta på for de å spille kamp hver 3/4 dag i 3 uker nå. Det er 7 kamper før 7.Oktober. Ikke har de spesielt bred tropp heller og de møter lag som er tunge å spille mot. Celtic, RB Leipzig, Sarpsborg, Molde og VIF. Det er mye vonde dueller i de kampene der og skal de få resultater må de holde opp en høy intensitet. Selvom de helt sikkert kommer til å nedprioritere cupkampen mot VIF. Noe annet er galskap.

Brann på sin side har motsatt problem, de må passe på å ikke miste drivet på de 6-7-8 dagene mellom kamp. Sandefjord, Tromsø og LSK virker som lette kamper. Men det er ikke det. Tromsø har prestert, men ikke fått resultatene. Sandefjord og LSK er desperate i bunnen av tabellen.

Vi har heldigvis fått sving på hjemmestatistikken. Nå handler det om å gi alt. Har vi to poeng opp til RBK i Oktober kan alt skje.
127
Brann / Re: Sesongen 2018
September 14, 2018, 00:34:50 AM
Quote from: blobby winters on September 13, 2018, 17:19:18 PM
Quote from: Corran on September 12, 2018, 22:15:15 PMDet eg lurer på er hvordan en boikott av en hjemmekamp rammer NFF?
Om en skulle boikotte så hadde jo Haugesundskampen vært mer effektiv for å få blest rundt det. Men uansett så mener jeg en boikott kun rammer Brann.
Lag bannere, Sørg for å ha supportere i nærheten av intervju soner som synger Hater NFF og Hater Discovery. Kjør på med fløyter og bråk så en ikke hører intervjuene på TV
Stå utenfor i de sonene det er Ballspark og andre sendinger og syng Hater og vis bannere.
Om mulig så kunne en kommet en gjeng så nært kommentatorene at en kunne ha forstyrret de med hater sanger o.l.
Vet ikke hvor gjennomførbart sånt er, men mye mer effektivt enn en boikott som de driter i og som går utover Brann.

Et annet alternativ er jo å reise på neste landskampene og demonstrert.

Boikott er helt meningsløst
Løsningen er at flere går på Stadion og færre ser kamper på TV - ikke det motsatte.
Si opp abonnement med Eurosport hvis du har lyst til å gjøre noe fornuftig og la dem vite at de fornyer når alle kampene spilles i helgen

Du har absolutt rett. En kordinert oppsigelse av abonnementer er mye mer fruktbart. Vi representerer et kjernepublikum for kanalene og hvis 50 mennesker går sammen og sier at man ønsker å si opp abonnement, og dette kommuniseres til kanalen vil det ha effekt. Det er ikke fordi de 50 i seg selv har verdi, men fordi man markerer at en fortsettelse av den samme linjen vil føre til et større kordinert tiltak. Eurosport er ikke hypp på en kordinert boikott av tjenestene sine, spesielt ikke blant mennesker som har et stort kontaktnett i supportermiljøet. En symbolsk aksjon er greit det, men de vet at det blåser over fort. Vil man såre dem så fjern livsgrunnlaget deres.
128
Brann / Re: Sesongen 2018
September 12, 2018, 10:37:19 AM
Quote from: osoerli on September 11, 2018, 15:14:58 PMVibeke sitter jo i styret i NTF og har vel dermed vore med og bestemt dette

Styret har vel lite innflytelse på akkurat dette. Det handler ikke om ansettelse, budsjettspørsmål, strategi eller forvaltning. Det er ansatte i NTF som skal forvalte klubbenes interesser, styret skal sikre at de har kapasitet til å gjøre det.
129
Brann / Re: Talentarbeid
September 10, 2018, 09:45:55 AM
Noen som vet hva slags spillertype denne Mikail Maden er? Spennende at han er på ungdomslandslag i Serbia. Hvis han er oppvokst i Norge, men havner på radaren der nede, må han ha noe for seg.
130
Brann / Re: Sesongen 2018
September 03, 2018, 17:28:11 PM
Quote from: Lasaron on September 03, 2018, 15:37:01 PMI fjor, etter 21 runder, lå vi på tredjeplass med 37 poeng. Nå er vi på andreplass med 44 poeng.

Og vi plukket 10 poeng på de siste 9 kampene. MEN vi gikk på noen blemmer som 0-4 mot KBK og 0-3 mot RBK hjemme. Vi hadde også LANs nye nemesiser Molde og VIF borte som vi tydeligvis alltid taper mot nå. Når vi er ferdig med Haugesund er vi ferdig med alle lag på øvre halvdel av tabellen (bortsett fra Tromsø som har plukket 3 poeng på 5-6 kamper). Rosenborg har fremdeles VIF, Molde og Sarpsborg igjen. De er med i cupen og Europa league. Vi møter stort sett lag som desperat kjemper mot nedrykk eller ligger midt på tabellen. Men det er lov å håpe at KBK, Godset og Odd har lite å spille om når det står henholdsvis 3, 2 og 1 runder igjen. Det er ikke umulig, selv om Godset fort ligger og vaker der nede hvis de fortsetter som nå. Dette kan fort bli en svært spennende høst.
131
Brann / Re: Sesongen 2018
September 03, 2018, 14:56:53 PM
Quote from: Jose Arrogantio on September 02, 2018, 19:22:45 PM
Quote from: Lasaron on September 02, 2018, 09:16:36 AMBA har en sak om formsvikten i dag. Både LAN og Wormgoor har fått komme til orde, og de har forskjellig syn på formsvikten. Vito mener laget mangler humør og spilleglede, glede, er for defensive i hodet osv. LAN peker på utskiftningene.

Jeg er enig med LAN. Jeg kjenner ikke til noen lag, noen sted, som har vunnet serien sin ved utskiftninger i løpet av sesongen. Jeg kjenner heller ikke til noen tilfeller av at nye spillere, i sesong, har gått rett inn på laget og levert fra første stund.

Merker jeg blir litt bekymret om kapteinen snakker om at laget mangler humør og spillerglede...

Kanskje, men det er bra at han adresserer det. Det hadde vært verre hvis de duret på og skulle late som at alt var greit. LAN sin fotball er fysisk og mentalt krevende, man skal holde intensitetsnivået oppe over flere måneder og han rullerer lite på førsteelver. Det setter nok sine spor i motivasjonen etterhvert. Se på opprykkslag, de klarer ofte å vinne mange poeng på ren vilje på våren, men etter hvert så klarer man ikke holde intensiteten oppe lenger og man begynner å tape kamper. Brann har litt mer enn bare vilje å spille på, men både i fjor og i år har det kommet en dupp på sommeren. I år har det dog vært bedre enn i fjor vi har falt fra 2,4 i snitt på de 14 første til 1,9 i snitt på de 7 siste. Det putter oss i paritet med medaljekonkurrentene, likevel langt bak Rosenborg på 2,8 i snitt.

Det er viktig at Brann jobber med det mentale nå. At de passer på å ikke overkompansere i gullkampen, får litt hvile og lar entusiasmen komme tilbake. VIF og Moldekampene bør legges på hylla nå, sånt skjer i løpet av en sesong. Det er noen tøffe bortekamper fremover. Spesielt Haugesund og Kristiansund, der trenger man å komme opp på nivået man var borte på våren.
132
Brann / Re: Halldor �?stervold Stenevik
August 30, 2018, 02:50:20 AM
Strømsgodsets U21-spillere har fått 22 minutter spilletid denne sesongen til sammen. Det er fordelt på 11 spillere, hvorav et par sikkert er på utlån. Strømsgodset har dobbel dekning med rutinerte spillere i posisjonene Stenevik kan spille. Samt 7 unge talenter på midtbanen. 5 av de har ikke spilt et minutt i år. Hvis man kritiserer LAN for å prioritere medaljekamp fremfor å gi unggutter spilletid, så må man også anerkjenne at Strømsgodset har gjort det samme de to siste årene. Og kanskje ikke bare for å unngå nedrykk siden de kom over oss i fjor..Men litt har nok nedrykksspøkelset hatt å si, siden de tross alt lå der nede på sommeren i fjor også.

Så det er viktig at Stenevik fremdeles er tålmodig. Han må nok også regne med å gå på et utlån til Obos. Han har noen gode egenskaper som gjør at han på sikt kan etablere seg i Eliteserien. Men av det jeg har sett av han må han stabilisere seg litt før han danker ut rekken av 26-30 år gamle spillere på Godset, som er alt for gode til å ligge å vake i nedrykks-sumpa. Han får ha lykke til mot alle andre enn oss.
133
Kamper / Re: VIF - Brann
August 25, 2018, 18:25:17 PM
Quote from: Ninja-Bob on August 25, 2018, 17:41:25 PMFryktar eg kjem til å befinne meg bak rattet under kampen i morgon. Veit nokon om den blir sendt på noko radio eller nettradio? Hadde ikkje BA sendingar i fjor? Finn ingenting om det no i år.

BAs radiosending fra Brannkamper tror jeg de sluttet med. Har ikke vært noe derfra siden 2016, tror jeg. I de tilfellene jeg er i farta under kamp (som ikke er ofte), pleier jeg bare å ha Eurosportappen på øret og høre på kommentatorene. Hvis du skulle gjøre det, så bare pass på å sette skjermen i svart eller noe, så du ikke kjører av veien når Bamba putter sitt tredje. 
134
Brann / Re: Sesongen 2018
August 25, 2018, 17:40:03 PM
Quote from: Norlings Hund 2 on August 25, 2018, 17:26:36 PM
Quote from: Ninja-Bob on August 25, 2018, 17:05:22 PMVestlandsvenen Ludwig Wittgenstein slo fast i Filosofiske undersøkelser, gitt ut i 1953 etter hans død, at det eit ord tyder kjem frå korleis det blir brukt i språket. Med andre ord blir meininga til eit ord til når ein ytrar det, ikkje når det blir skrive ned som ein uforanderleg definisjon i ei støvete ordbok.

Språk er levende, for all del - men skal da betydningen av f.eks. «sklie» (en svært promiskuøs jente) legges inn i ordboken?

Hvis betydningen er utbredt og etablert i språket, så synes jeg det. En større engelsk ordbok tar som regel med idiomer og slang som er langt mer obskure enn "sklie". Men hvis begrepet er fordomsfullt eller nedsettende bør dette påpekes, såklart.  
135
Brann / Re: Sesongen 2018
August 25, 2018, 17:28:07 PM
Quote from: Ninja-Bob on August 25, 2018, 17:05:22 PMVestlandsvenen Ludwig Wittgenstein slo fast i Filosofiske undersøkelser, gitt ut i 1953 etter hans død, at det eit ord tyder kjem frå korleis det blir brukt i språket. Med andre ord blir meininga til eit ord til når ein ytrar det, ikkje når det blir skrive ned som ein uforanderleg definisjon i ei støvete ordbok.

Liker at dette utviklet seg til en samtale om lingvistikk.

Men jeg må si meg enig. I denne sammenhengen er språk organisk og forandrer seg hele tiden. Og det skal det, fordi verden og mennesker forandrer seg. Det betyr ikke at man skal slippe tømmene helt og ikke bry seg om visse regler. Men at man må tilpasse semantikk og grammatikk kontinuerlig for at språket skal kunne brukes.
136
Brann / Re: Sesongen 2018
August 23, 2018, 22:57:07 PM
Quote from: Norlings Hund 2 on August 23, 2018, 16:19:51 PMSamtidig er det en overveiende sannsynlighet for at Molde tar alle tre poengene på hjemmebane.

Men Ranheim kan passere Molde med seier, det bør motivere litt.
137
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 22, 2018, 11:48:50 AM
Quote from: Lasaron on August 22, 2018, 11:28:25 AMOrdagic var ute av troppen sist kamp, så det kommer kanskje noe der også?

Han var småskadet da og virker ikke på meg som en spiller som klager så mye til media.
138
Brann / Re: Sesongen 2018
August 21, 2018, 11:43:50 AM
Quote from: ACHTUNG on August 21, 2018, 11:09:24 AMHverken Brann eller RBK bør være så kjepphøye, at FKH ignoreres. Brann kan gå på et bananskall i Oslo og det er ikke umulig at RBK kan kladde det til hjemme mot Godset.

Tenkte det samme selv. Det er kun 3 poeng ned til dem hvis vi taper mot Enga og de slår Stabæk. Men de har ganske mange vanskelige kamper igjen. RBK borte, Molde borte, Sarpsborg borte, Kristiansund borte. Men for all del de er et godt lag, begynner Brann å sløse med poengene har de nok "lette" kamper til å ta 20 poeng til.
139
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
August 21, 2018, 11:29:24 AM
Quote from: ACHTUNG on August 21, 2018, 11:11:37 AMLiseth har en imponerende fysikk, Brann bør signere ham og leie ham ut enten til Nest eller en bedre klubb. Brann bør ikke være så nazi at man ikke leier ut til ES-klubber, for jo høyere nivå de spiller på, jo bedre for Brann.

Liseth er spennende, OG jeg er uenig i Krakra i at Brann ikke har noen plan med yngre spillere (for å sette hans påstander litt på spissen). MEN jeg tror at per nå så prioriteres umiddelbar suksess og etablering i toppen av norsk fotball, fremfor å utvikle yngre spillere. Der tar jeg Krakra sitt argument med at for en yngre spillere fra lavere liga raskt ikke tjener på å gå til Brann for så å gå tilbake til OBOS på lån. Hvis veien til førsteplass i Brann er enormt lang, er man bedre tjent med å fortsette på det samme nivået og heller bli plukket opp av en klubb som satser på deg som første/andre valg. Personlig håper jeg selvfølgelig at Brann får tak i så mange gode, lokale, unge spillere som mulig.

Men er det slik at Liseth er relativt fysisk? Hvis Azar / Kjeldsrud forsvinner ut etter sesongen er det bedre å ha en slik spiller som det fysiske alibiet, en spiller med mer potensial. Det er jeg enig i. Men fortsatt usikker på om Liseth selv ville tjent på det og derfor er det ikke sikkert at han tar den sjansen på et stadium i karrieren sin hvor spilletid er ganske essensielt. 

140
Kamper / Re: VIF - Brann
August 21, 2018, 08:29:46 AM
Quote from: ACHTUNG on August 20, 2018, 09:59:55 AM
Quote from: Nixon on August 20, 2018, 09:25:39 AM
Quote from: ACHTUNG on August 20, 2018, 08:35:02 AMBrann møter VIF på verst tenkelig tidspunkt, for nå har de kommet i en lignende sone, som Molde har vært i.

Vel, et lag som vinner sin første kamp siden 26. mai bør vel vinne noen flere før man kan snakke om noen sone...

Jeg har ikke finstudert hva de har gjort resultatmessig i det siste, men det så definitivt ut som et lag som har funnet formen, det jeg så av VIF igår. Finne var ekstrem, han har en dødballfot som faktisk overgår Haugens.

De virket ikke fryktinngytende mot Tromsø, de var ok / periodevis bra mot et lag som har slitt like mye som dem selv de siste månedene. Kontrollerte, men kunne også fort sluppet inn et mål i andre. Likevel så er jeg veldig redd VIF. De er et lag som løfter seg 10 knepp når de møter oss uansett hvilken tilstand de er i. Merker meg også at Abu gir laget en ny dimensjon med å dekke enorme områder på midtbanen. De ble kritisert for å ikke hente en spiss før overgangsvinduet stengte, men Abu kan frigjøre mye offensive krefter ved å sikre rommet bakover. Svakheten til VIF tror jeg er på deres høyreside. Ejuke, Fredheim Holm og Nouri er nok noe svakere defensivt en høyresiden deres. Kanskje det er en ide å kaste inn en litt mer offensiv spiller enn Gilli denne kampen og utfordre de der de svakest? Muligens ikke kampen man skal ta store sjanser, men bare en tanke.
141
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 15, 2018, 22:36:32 PM
Quote from: Belfort on August 15, 2018, 21:54:53 PMKjelsrud blir. Til og med Sandefjord vil ikke ha han

Nei, virker som Fitim Azemi er mer aktuell for dem.
142
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 15, 2018, 20:16:26 PM
Men det kan forsåvidt være taktikk det og. Han sa at han var interessert i Skålevik.
143
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 15, 2018, 20:15:41 PM
Men nå melder Karlsen at det er usannsynlig at Skålevik går til Start nå, så... Rekdal sa også at han var fornøyd med de han hadde. Man vet ikke, men ble litt mer betrygget etter det intervjuet.
144
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 15, 2018, 20:12:42 PM
Quote from: tintin on August 15, 2018, 19:57:09 PMTror ikkje skåle går til start no.

I deadlinesendingen til Eurosport melder de at Start er på hugget for å hente Skålevik.
145
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 14, 2018, 11:27:35 AM

Quote from: AtroZ on August 14, 2018, 10:33:41 AMOpdal er 36 år gammel. Håper han skal være backup på korttidskontrakt, slik at Pettersen kan få spilletid på høyere nivå. Flott det.

Bra med Grøgaard inn i sommer.
Bra med Yttergård Jenssen.

Nå en målskårer !

Absolutt! Vil si at overgangsvinduet er ok hvis Brann klarer å få inn en habil målscorer nå.
146
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 10, 2018, 23:43:37 PM
Quote from: Lasaron on August 10, 2018, 22:25:54 PMVar inne på rbkweb. Ingen der skjelver i buksene.

Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva den gjengen synes. Det er folk her inne som er relativt fotballkompetente og følger Brann tett som ikke klarer å se potensialet i et godt kjøp. Så hvorfor skal de gjøre det?
Jeg mener å huske at Teniste var et forferdlig kjøp, Barmen fortjente ikke å spille for han traff stangen for mange ganger, Haugen hadde potensial men slo ikke fort nok igjennom, Sivert var for defensiv til å spille defensiv midt, Gilli var ræva, glansdagene til Braaten var forbi, Acosta gjorde for mange tabber, Vito var ikke god nok for prisen, Orry var ikke god nok, Skålevik scoret ikke nok mål, Ordagic var for veik i den ene kampen folk husket at han spilte, Radlinger var ikke egentlig god det var bare forsvaret. Vi har klart å levere greit i årets sesong selv om det har vært mye kritikk mot mer eller mindre alle årets Brannspillere i den første tiden de var i klubben.

Jeg tar ikke av fordi vi henter Jenssen. Men han er en spiller som absolutt kan levere under LAN. Altså som LAN kan få noe ekstra ut av. Han er mer spillende enn Sivert og personlighetsmessig tror jeg han passer godt inn.

Men det er ikke her vi vinner gullet. Kanskje det er her vi sikrer det. Men for å vinne gullet må vi nok ha inn en spiss som kan levere godt med målpoeng.
147
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 10, 2018, 12:16:59 PM
Quote from: Belfort on August 10, 2018, 10:33:21 AM
Quote from: krakra on August 10, 2018, 10:16:42 AMHvis Brann har seks millioner å svi av på en spiss bør vel denne Bamba være mulig å få til?

Meget overrasket om ikke Brann har forhørt seg om han

Jepp, men det er litt samme problemstilling som med Ohi. Det er interesse fra klubber i land hvor pengene sitter løst. Selv om ingen av de er interessert i å gå til Kina eller Russland så vil interessen derfra uansett øke prisen på spilleren betraktelig. 6 millioner blir småpenger i en slik sammenheng. Vi lever dessverre (for Brann) i en tid hvor utenlandske klubber pusher prisene kraftig opp på spillere som innehar et bra eliteserienivå. Med mer utvidet speiding trenger ikke lenger spillerne å komme opp i toppklubbene for å vise seg frem. Sånn tjener klubber som KBK, Stabæk og Ranheim på å sitte i båten. De får beholdt spilleren lenger og de får penger.
148
Brann / Re: Sesongen 2018
August 06, 2018, 13:29:38 PM
Quote from: Superjack on August 06, 2018, 08:46:10 AM
Quote from: Morkel on August 06, 2018, 00:31:50 AM
Quote from: Lasaron on August 06, 2018, 00:11:24 AMHan har gjort det noen ganger til. Han gjorde det såpass bra at jeg mente det var godt nok vikarnivå iallfall.

Vet det kan være vanskelig å huske spesifikt, jeg gjør det som sagt ikke selv. Men har du noen eksempler? Ville vært gøy å tatt en titt på hvilke kamper det var. Har sett mer eller mindre alle kampene siden Barmen ble tatt opp på A-laget, trenger bare litt drahjelp for å huske hvilke han var i den rollen.

Mot Strømsgodset hjemme i 16 sesongen
Borte mot RBK, ODD i 17 sesongen.
Borte mot LSK etter at han erstattet en katastrofe Orda midt i kampen denne sesongen.

Noen har litt bedre kontroll enn meg i hvert fall. Tommel opp. Ut i fra det kan man vel konkludere med at ingen av de kampene var defensive katastrofer. Kanskje ikke sterke offensive kamper heller, men det var ikke Barmens viktigste jobb å bidra til når han er i defensivt anker.

Jeg tror Barmen på sikt kan bli en av de beste ankerene i Eliteserien, det er ikke internasjonalt tilsnitt, men det er god kvalitet. Det han muligens mangler på SHN tar han igjen i bedre spill. Bekymringen nå blir hvem som skal ta indreløperrollen hans, Orry er det opplagte valget, men han er fremdeles best i boksen. Barmen har på mange måter vært god både i mellomrommet og i boksen.
149
Brann / Re: Sesongen 2018
August 06, 2018, 00:31:50 AM
Quote from: Lasaron on August 06, 2018, 00:11:24 AMHan har gjort det noen ganger til. Han gjorde det såpass bra at jeg mente det var godt nok vikarnivå iallfall.

Vet det kan være vanskelig å huske spesifikt, jeg gjør det som sagt ikke selv. Men har du noen eksempler? Ville vært gøy å tatt en titt på hvilke kamper det var. Har sett mer eller mindre alle kampene siden Barmen ble tatt opp på A-laget, trenger bare litt drahjelp for å huske hvilke han var i den rollen.
150
Brann / Re: Sesongen 2018
August 05, 2018, 23:20:52 PM
Quote from: Superjack on August 05, 2018, 22:44:47 PMI morgen overtar Barmen anker-rollen. Blir en merkedag. Mannen som skal styre Brann fra midten i mange sesonger med stor suksess. Vårt svar på Skammelsrud.

Ja, håper det er starten på en ny æra. Men har noen eksempler på kamper Barmen har spilt anker? Husker bare kampen mot KBK i Obos.