• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Morkel

1
Brann / Re: Sesongen 2024
March 20, 2024, 12:53:38 PM
Quote from: Superjack on March 20, 2024, 09:16:00 AMLitt rart å høre de forskjellige synspunktene på Brann sin kamp mot Molde og av enkeltspillere.

Jeg fikk ikke sett den, og basert på de forskjellige meningene er jeg meget usikker.

Har litt følelse av at 24 sesongen behøver litt kamper som vipper rett vei i starten. Litt som Obos sesongen, for at dette skal bli veldig veldig bra.

Håper laget fokuserer maks på prestasjon i 90 minutter, og ikke på at de må vinne.

Grunnen til at det er forskjellige meninger er at det var et bra toppnivå og et lavt bunnivå. En kamp som bærer preg av nye konstellasjoner på begge lag. Jeg synes det tidvis er ganske bra offensivt, når de først får opp tempo og får satt relasjonene så spiller man jo tidvis ut Molde. Men kjøper Hornelands argument om at man ikke har den samme "desperasjonen" som man hadde i fjor. Både i presset, defensivt og foran mål må man være mye mer på. Det er på ingen måte krise nå, men mangler litt på der man var i fjor.
2
Ja, hvert fall for Vik. Vi vet jo ikke hva han sa som gjorde at linjedommer reagerte og resulterte i at han fikk direkte marsjordre.

Skjærvik får nok 2 kamper.

Acosta fikk vel 2 kamper karantene når var oppi ansiktet til Furebotn i 2016. Klar filming fra Sognal-spillerens side, men det har jo lite å si når man er oppi ansiktet på noen, da blir det slått ned på.

NFF sa dette:
-- Acosta utestenges i to kamper, etter en helhetsvurdering ut fra dommerens rapport. Det er i tråd med vanlig praksis for den type forseelser.

Så basert på det virker det som de er ganske konsekvente på minst 2 kamper karantene på "den type forselser".
3
Disiplinærutvalget møtes i morgen for å avgjøre karantenen til Vik og Skjærvik.
4
Sæter ble dømt på 3g når han stormet banen og dyttet Mathias Løvik i fjor. Så "Voldsom opptreden" er tydeligvis også en ting, men der spiller vel muligens inn at han løp fra benken. Solomon Owusu fikk 2 kamper i fjor for å ta kvelertak på Tagseth. Ellers finner jeg lite som ligner på nett. Bortsett fra Karim Essediri som fikk 3 kamper karantene for kvelertak i 2008.

Det virker uansett som man er litt mildere på disse straffene i Norge. I England er det 3 kamper karantene automatisk for "voldelig eller farlig opptreden" og i Frankrike fikk en spiller 4 kamper karantene for å ta kvelertak på en annen for typ 2 år siden. Men ser at det er mange slike episoder som ikke fikk rødt kort av dommer og derfor heller ikke har fått konsekvenser i ettertid. 
5
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
March 16, 2024, 14:30:18 PM
Dette er så flaut at man nesten heller burde gått for nok et Dan Riisnes-comeback.
6
Brann / Re: Felix Horn Myhre
March 13, 2024, 23:05:06 PM
Quote from: Kjell249 on March 13, 2024, 22:07:10 PMDet er stor forskjell på å avskrive, og hevde at en 19 åring som bare tidvis har fått vist hva som bor i han og nesten sammenhengende vært skadet i to år, skal komme inn og gjøre en like god jobb som en av norges beste midtbanespillere. Jeg også håper, men det er lov å være realistisk. Spesielt på Niklas sine vegne, og Emil for den saks skyld.

De må få tid, og taper vi poeng på våren, så får vi uansett mulighet å utvikle noen spillere som kan styrke oss på sikt.
På Niklas sine vegne så er jeg mer bekymret over skadesituasjonen enn kvalitet. Det vil komme etterhvert med spilletid.

Er helt enig med den generelle holdningen her. Lever fint med å avgi noen poeng i det korte løp hvis man klarer å få opp to nye midtbanespillere. Jeg er veldig komfortabel med at Brann jobber langsiktig, så lenge man kontinuerlig utvikler seg. Men ellers er jeg heller ikke så pessimistisk som mange andre. Jeg tror dette kan bli en fin sesong. Gull er nok selv med Felix utenfor rekkevidde, men bør kunne klare å henge med i medaljekampen.

Ellers er ikke vits i å kaste bort mye tid på hva Ballspark tenker. Men vil påpeke at de avskriver ham, de har gjort det ved flere anledninger. Så er jobben deres å selge aviser, så det vil jo alltid være himmel eller helvete der. Men din sobre tilnærming er langt mer matnyttig i en fotballdiskusjon.
7
Brann / Re: Felix Horn Myhre
March 13, 2024, 19:10:45 PM
Quote from: andreas1989 on March 13, 2024, 17:00:58 PMJeg har ikke orket å høre denne ukens Ballspark, men har Parmer avskrevet Wassberg(igjen)?

Nei, det var i fjor. Men de har ikke sagt noe som tilbakeviser den påstanden. På spørsmålet om at noen kan løfte seg og dekke inn for FHM svarer Bøyum: "Det er lov å tro at man vinner i lotto og". Den gjengen har ikke mye tillit til verken Wassberg eller Kornvig.
8
Brann / Re: Felix Horn Myhre
March 13, 2024, 15:22:57 PM
Det er verdt å merke seg at gullkalven til B/G Patrick Berg fikk lite spilletid når han var 19/20. Han var regelrett ute av et Bodø/Glimt som kjempet mot nedrykk og nektet å fornye kontrakten. Med Berg som med Wassberg ble det nærmest konludert med at han måtte bort for å lykkes. Jeg synes man er litt tidlig ute med å stemple Wassberg som en spiller som "ikke får det til" eller som "mangler sluttprodukt". Ballspark var i kjent tabloid stil raskt ute og konkluderte med at han ikke kom til å lykkes i Brann. Det er etter min mening alt for prematurt. Han må få jevnt med spilletid i en rolle som han passer i. Hvis noen så førsteomgangen borte mot B/G i fjor eller Rosenborg-kampen borte så vet man jo hva han kan. Branns egen gullkalv kan gjerne slippe presset som følger med å være barnebarn av en legende. Men vi trenger heller ikke å konkludere for mye på vegne av en 19 åring som kun var i god fysisk form halve fjorårssesongen og som også har blitt skjøvet litt rundt i ulike roller. 

9
Brann / Re: Sesongen 2024
March 08, 2024, 14:33:08 PM
Quote from: andreas1989 on March 08, 2024, 14:20:47 PMSom nevnt i en annen tråd så synes jeg de først og fremst er seige og ikke noe særlig imponerende.

Men det er klart at Amundsen, Dæhli og nevnte Gulbrandsen vil kunne gi dem et løft sammenliknet med 2023.

Man vet jo aldri før sesongen starter. Så litt innom Legia og Brugge-kampene. Der var de jo ikke veldig imponerende nei . Men det er noe med å få marginene med seg som ikke skal undervurderes.

Kan være man kan dra en fordel av at de nå presterer helt utenfor sesong. Vanskelig å skulle opprettholde en formtopp fra nå og frem til November.
10
Brann / Re: Sesongen 2024
March 08, 2024, 14:15:29 PM
Nå blir det etter alle solemerker 2 Champions league-plasser til Norge neste år. Det ville vært bra timing å unngå "mellomsesongen" i år. Molde har tydeligvis løst litt av scoringsproblemene sine med Gulbrandsen, vet jo aldri før serien starter, men de virker hvertfall mer på hugget. Vil nok bli et rotterace for å få pallplassering i år. Krysser fingre og tær for at Brann klarer å opprettholde nivået fra i fjor.
11
Brann / Re: Sesongen 2024
March 06, 2024, 20:43:03 PM
Quote from: andreas1989 on March 06, 2024, 16:24:22 PMDet meldes nå at Åsane har avlyst fredagens kamp.

Quote from: Billy Elliott on March 06, 2024, 16:09:11 PMAvlyst, melder Åsane nå. Sykt irriterende!

Begrunnelsen for at man kom så sent i gang med treningskampene er god den og jeg har isolert sett null problem med den.

Men når fasiten blir tre kamper på årets 11 første uker, der den første er preget av underlaget mot middels svensk motstand, så fulgt av to kamper mot Obos motstand, der iallfall i siste kamp er litt mentalt preget, så må man jo dessverre konkludere med at dette på papiret ikke er godt nok. Så kan selvfølgelig ikke Brann sin sportslige ledelse noe for at Åsane må avlyse.

Men av de oppsatte treningskampene så er jo det kun Molde som kvalifiserer som kvalifisert motstand. Er egentlig litt spent på hvilken motstand man vil få i Molde mtp at de spiller i Europa torsdagen?
Sogndal i siste kamp før serien sparkes i gang er jo heller ikke så veldig attraktivt. Tromsø på Alfheim blir fort den første virkelige testen for Brann og det er jo litt dumt at den testen først kommer i første tellende kamp.

Ja, Bodø/Glimt møter/har møtt blant annet Red Bull Salzburg, Sparta Praha, Malmø, Crystal Palace, etc.. Nå har de fått en standing som gjør det lettere for dem å møte bedre europeisk motstand, men Brann kunne unngått  Obos-motstanden. Åsane hadde vel forsåvidt vært greit som litt kamptrening i Bergen, men det er fint å matches litt mer. Viktigste er likevel å møte to Eliteserielag inn mot seriestarten, så man kjenner på nivået. Der møter også Bodø/Glimt Molde og Sarpsborg i de to siste kampene før det braker løs. Det er det nok en grunn for. Sånn sett kunne man byttet ut Sogndal med feks Viking så ville man speilet kampen mot Tromsø i litt større grad ferdighetsmessig.
12
Brann / Re: Talentarbeid
March 06, 2024, 10:36:28 AM
Quote from: Fusentast on March 06, 2024, 08:57:22 AMIkke et veldig imponerende antall fra Brann, men det er veeeeldig mange klubber representert her. Man kan jo neste mistenke NFF for å ha en distriktskvote...

https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/landslagsskolen/2024/uttak-equinor-talentleir-gutter2/

Det kan jo være typisk NFF-mentalitet å plukke ut et gitt antall fra hver krets. En liten holdover fra når Bjørnebye var utviklingsleder.
13
Brann / Re: Billettsalgstall
March 01, 2024, 10:33:23 AM
Quote from: Hickok on March 01, 2024, 05:19:38 AM
Quote from: Superjack on March 01, 2024, 00:43:38 AMAnnen sak. Mange som tenker seg til Tromsø?

Ilke vanskelig å tromme sammen mange hundre for å se Branndamene mot Barcelona i påsken, men hvor mange klares mot Tromsø i serieåpningen for herrene?
Jeg kjører en Ole Brumm, og får med meg begge. Kjenner jeg er klar for ny sesong nå.

Er tidspunktet berammet? Jeg kan vurdere å dra nordover, men da må jeg vite at jeg kommer meg hjem til jobb dagen etter. 
14
Brann / Re: Årsmøtet 2024
February 29, 2024, 13:54:35 PM
Quote from: andreas1989 on February 29, 2024, 13:29:08 PMStabæk kunne nok mobilisert langt flere på kampene sine med et moderne stadion, de mener det selv iallfall.

Uansett så tror jeg det spiller inn at det i området der er mer konkurranse om hva som skal være "hovedsporten". Tennis, golf, hockey og bandy står vel alle ganske så sterkt der i forhold til "normalen" så det er ikke opplagt at alle velger fotball.

Alle jeg kjenner fra Bærum holder enten med engelske lag eller lag fra andre steder i Norge. Jeg har liten tro på at de kan mobilisere veldig mye mer med bedre stadion. Måten de kan mobilisere på er ved å ligge i toppen av norsk fotball. De har ingen historie og liten tilhørighet i nærområdet. Men i 2008 trakk de en del fans og det var fordi de vant. Da kommer medgangssupporterne ut av buskene også fra omliggende områder.
15
Brann / Re: Årsmøtet 2024
February 29, 2024, 13:21:33 PM
Quote from: fortune on February 29, 2024, 11:58:30 AMOdd er flaggskipet i en kommune med 57 000 mennesker og et fylke med 177 000 mennesker. Bærum er som Oslo, hvor «alle» er innflyttet og så godt som ingen bryr seg om der lokale laget. Odd har stort sett også langt mer folk på kampene sine.

Det bor 190 000 mennesker i Asker og Bærum. Blant disse er det nok 30-40 000 som sogner til områder som trekker mot Strømsgodset (typ Hurum og Røyken). Men Bærum er blant Norges største kommuner og har vært det i lang tid. De har også trukket fans fra Asker fordi det ikke er noen gode lag her. Bærum har alltid vært den største kommunen uten en stor by og er ikke som Stavanger/Sandnes som plutselig har fått stor tilflytning. Problemet deres er manglende identitet og historie. Stabæk blir ikke av alle sett på som et sted som representerer Bærum som en helhet (og Bærumspatriotismen er heller ikke så stor, man bryr seg mer om lokal tilhørighet). Stabæk blir et "bydelslag". Dette er nok ikke alt altså, men jeg tror det er en stor del av utfordringen deres.
16
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 22, 2024, 09:54:44 AM
At Blomberg forsvinner på et tidspunkt falt jeg til ro med etter vårsesongen i fjor, Brann skal være en selgende klubb.
Eneste jeg bekymrer meg for er kontraktslengden hans. Har han 2 år igjen nå?

Ville vært fint å sitte igjen med litt penger for ham.

17
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 20, 2024, 12:40:32 PM
Quote from: andreas1989 on February 20, 2024, 12:09:53 PMBrann har jo Crone og Pedersen?

Vil tro at enten Haugen eller Bjørnshol er på vei ut og Bell skal vel erstatte Solbakken?

Tror ikke de selger Bjørnshol (de liker å bruke en mer defensiv back i bestemte kamper) og Haugen avslo de bud på i fjor, men kanskje hvis de får inn en erstatter de har mer tro på. At de brukte Bell på backen var nok mer unntaket ja. Men likevel et bilde på at det veksles ganske mye der.

Det kan selvfølgelig være et bilde på at de leter etter et mer fast alternativ, følelsen er likevel at det handler mer om det taktiske og at veien er kortere til førstelaget i Brann. Men det er jo vanskelig å vite. Så mest en følelse fra min side.
18
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 20, 2024, 12:08:04 PM
Quote from: andreas1989 on February 20, 2024, 11:33:32 AMAftenbladet melder at Viking og andre klubber også er på jakt etter Hellan.

Quote from: AftenbladetDet skal også være andre klubber enn Brann og Viking på banen, får Aftenbladet opplyst. Det betyr at det blir knallhard konkurranse om spilleren som trolig vil få en prislapp på rundt 5-6 millioner kroner.

Viking har vel både Hermann Haugen og Bjørnshol på høyrebacken, har vel også brukt Bell i den posisjonen selv når alle andre er skadefrie. Så veien er jo langt kortere til førstelaget i Brann.
19
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
February 18, 2024, 22:39:49 PM
Quote from: opplett on February 15, 2024, 21:26:23 PM
Quote from: opplett on February 15, 2024, 19:38:35 PMMathias Rasmussen har scoret mot Eintracht Frankfurt i Europaligaen

..og målgivende til mål nummer to. Det endte 2-2.

Scorte igjen i dag. Leverer i Belgias beste klubb. Kult å se at Brann klarer å bidra med spillere som spiller bra på kontinentet. Det har det ikke vært mye av de siste 15 årene. 
20
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
February 18, 2024, 22:36:50 PM
Quote from: Churchill on February 18, 2024, 20:40:38 PMAzar overtar hovedtreneransvaret i Start. Da er han nok tilbake i Brann-akademiet før vi aner det. Start er det rene kaoset for tiden.

Men har en tydelig stemme i garderoben da. Jeg vet ikke hvor god trener han er taktisk, men fremstår jo som en riktig type i en sånn situasjon. Noen som kan komme inn utenfra, samle troppen og riste litt opp i ting.
21
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 16, 2024, 12:05:49 PM
Quote from: Larsendos on February 16, 2024, 11:04:06 AM
Quote from: krakra on February 15, 2024, 23:41:57 PMAt Glimt ikke prioriteter spillerutvikling i en sluttspill-kamp i Europa er et tøvete poeng.

De kommer nok til å ha et yngre lag enn oss i årets ES også.

Mulig det, men litt interessant at de har arvtagere til Pellegrino i Bassi, Gulliksen og Zugelj, og så henter de heller en eldre erstatter for 50 millioner.

Zugelj er 24 i år. Så det er Gulliksen, Sjøvold, Kubr og Gulliksen som først og fremst vil være ungdomsalibiet per nå. Så henter de ikke Evjen og Hauge for så mye penger for å sette dem på benken. Wembangomo og Bjørkan er vel også ganske sikre. Derfor er jeg ganske trygg på at B/G kommer til å ha et førstelag bestående primært av spillere over 23/24.

Dette er altså ikke et argument for at Brann ikke skal hente ungdom. Man må bli bedre på å finne de beste 15-19-åringene. Men man må også være klar over at hvis man skal bruke B/G som et målbilde så graviterer de også mot å hente noe eldre spillere nå (23-27 i år, litt yngre i fjor). Snittet er ikke høyt, men majoriteten av laget er 24-27. Norge/Danmark er ikke utømmelig for unge, gode fotballspillere og skal man ha et snevert nedslagsfelt så er krever det mye å finne spillere med potensial for europeisk nivå.

En ting Brann må gå all in for er å finne alle de beste spillerne på Vestlandet. Helst i området nord for Stavanger til sør for Romsdalen. B/G har jo klart å ha de aller beste fra nord-norge i sitt lag. Det er en "lokal" kjerne som har vært viktig for dem og som er en naturlig del av deres identitet og kultur. Når Knutsen snakker om at Brann er laget i Norge med høyest potensial er nok dette en av tingene han tenker på.
22
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 15, 2024, 22:05:08 PM
Quote from: Larsendos on February 15, 2024, 21:57:24 PM
Quote from: Huff on February 15, 2024, 21:34:15 PM
Quote from: Larsendos on February 15, 2024, 21:10:19 PM
Quote from: krakra on February 15, 2024, 18:14:35 PMRasmussen var 22 år da han signerte for Brann, fylte 23 år etter sesongen. Dansken er 23 år, og fyller 24 år i april. Så han eldre enn Rasmussen var og er neppe en vi kan selge for veldig store summer.

Helt grei alder, men hvis Horneland og co har et ønske om å ta igjen Glimt og Molde økonomisk så skjer ikke det gjennom disse signeringene.
Men kan vi være så snill å slutte å måle oss mot de to klubbene økonomisk? Røkke er god for 40 000 millioner og Glimt er et engangstilfelle, som vi aldri kommer til å se igjen.

Så løsningen er at Brann gir opp å konkurrere med dem?
Vi kan vel slå dem, med svakere økonomi?

Ja, men det er litt ja takk begge deler. Brann er gode på mye nå og har hentet mye riktig, men de må bli mye bedre på utvikle spillere også. Akkurat nå er vi i en privilligert posisjon hvor A-laget er ganske komplett, da har vi mulighet til å løfte blikket litt og hente u20-spillere som kan vokse inn i rollene sine over et par år.
23
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 15, 2024, 21:57:11 PM
Så er det greit å merke seg at til tross for at Bodø/Glimt er langt bedre på å hente og utvikle unge spillere, så er det kun en spiller i startoppstillingen mot Ajax som var under 24 når han ble hentet til Bodø/Glimt (sist gang). Det er Grønbæk.  
24
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 15, 2024, 13:55:55 PM
Spilte sammen med Warming i Lyngby. Har det kommet et tips fra ham mon tro?
25
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 11, 2024, 16:43:59 PM
Hvorfor snakker man om å kvitte seg med de unge/yngre skadeutsatte spillerne, men ikke Kristiansen og Castro? Jeg ser liten vits i å slippe Warming pga en hamstringskade i nær fremtid.
26
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 02, 2024, 10:49:26 AM
Quote from: fortune on February 02, 2024, 07:05:20 AM45 millioner for Pellegrino kan da ikke stemme? Etter litt googling fant jeg denne fra Nettavisen:

«Det skal være snakk om en overgangssum på noen millioner kroner, ifølge Nettavisens opplysninger»


Ja, det har du rett i. Det var en feed hvor overgangssummen til Illic havnet hos Pellegrino. Forsåvidt betalingsvillige der borte, men det var jo forøvrig 10 gangen i overkant heldigvis.
27
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 02, 2024, 00:45:57 AM
Quote from: Gulløl on February 02, 2024, 00:31:17 AMDetter vel ikke nevnt før.

Klipp fra BA:
.......det var sterke indikasjoner på at Niklas Castro var et hett navn i Saudi-Arabia. Men sistnevnte er på vei tilbake fra skade, og dermed stilnet interessen. I hvert fall i dette overgangsvinduet.


https://www.ba.no/klokken-har-passert-midnatt-na-kan-eirik-horneland-smile/s/5-8-2517692

Ja, er ikke overrasket for at lag i Kina, Saudi Arabia og USA kan få øynene opp for ham. De elsker sånne vinger som stopper opp for å drible. Skulle Castro stabilisere seg på toppnivået sitt og holde seg skadefri kan han bli veldig god for Brann i år. Men her er det jo også mulighet til å få en del penger hvis det først er interesse. Man ser jo feks at det legges 45 millioner i potten for en 33 år gammel Pellegrino, så alder er tydeligvis ikke en hindring for å legge penger på bordet.
28
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 01, 2024, 23:39:41 PM
Quote from: BrannAnd on February 01, 2024, 22:02:03 PMMå si jeg synes Therkildsen hadde vært en veldig bra signering. Synes han er undervurdert, alltid hatt sansen for han. Kan bekle flere posisjoner enn høyreback også om nødvendig, noe som det virker som man verdsetter i Brann.

Må jo nesten tro at Brann har vurdert eller vurderer ham. Til den prisen og siden Brann har raidet den klubben under Horneland, er det vel ikke en helt urealistisk signering. Spørsmålet er vel om han er god nok offensivt for å passe inn i Hornelands system(?). Er jo ikke umulig at de har andre i kikkerten og.
29
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 01, 2024, 23:33:47 PM
Quote from: andreas1989 on February 01, 2024, 22:00:11 PMFlere muligheter der fremme uten tvil.

Selv har jeg sansen for Castro, han er en litt anderledes type enn de mer typisk vingene som Warming, Mathisen og Blomberg må kunne sies å være.

Så må det taes med i betraktningen at både Warming og Blomberg gikk glipp av hele høstsesongen, men oppkjøringen er jo lang.

Castro er en litt annerledes type ja og vil bli en viktig spiller for oss i år. Imponerende å ende på 11 målpoeng i en sesong hvor han var så mye skada. Per spilte minutt lå han ikke så langt unna et målpoeng per 90 minutt, hvorav majoriteten var mål. Men jeg tror fremdeles Warming vil bli foretrukket på venstresiden da det er der han alltid har blitt brukt. Og jeg tror Blomberg og Mathisen vil bli foretrukket på høyre. Men jeg er ikke sikker altså. Det er ikke umulig å putte Warming på andre siden og som du sier blir det fort skader i år og.
30
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 01, 2024, 21:33:45 PM
Quote from: andreas1989 on February 01, 2024, 20:43:37 PMSlik er vel dekningen pr nu.

Dyngeland

Pedersen-Sery-Kristiansen-Soltvedt
Wassberg-SHN-Felix
Warming-Heggebø-Castro

Børsheim

Crone-Pallesen-Helland-Torsvik
Sande-(Tom)-Kartum
Blomberg-Heggebø-Simba

Stopperplassen og venstrebacken ser bra ut så lenge alle er friske og raske. Høyrebacken er den opplagte plassen der vi kan forsterke oss. På midtbanen er det gode spillere, men dekningen er jo plutselig litt tynn, egentlig bare Kartum som er et alternativ så vi må nok forvente oss at det skjer noe der.  Mathisen kan nok bli prøvd i en indreløper rolle i treningskampene. I de fremre rekker ser jo det egentlig veldig bra ut enn så lenge.


Fin den. Men jeg tenker Warming på venstreving og Blomberg på høyre på "førstelaget". Warming er vel mest vant på den siden og Blomberg et hakk foran Castro hvis han er skadefri.
31
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 01, 2024, 15:15:32 PM
Quote from: Billy Elliott on February 01, 2024, 10:58:03 AMHvis det er en eller annen plan om at Finne skal selges til sommeren (som Lillejord antyder i dagens BT) så må vi i alle fall ikke kvitte oss med Heggebø nå.

Dette har vært Branns akilleshæl så lenge jeg kan huske. Man har sjelden klart å fylle tomrommet etter nøkkelspillere som forsvinner. De to vanskeligste spillerne å erstatte nå er SHN og Finne. Her må Brann jobbe godt for å ligge i forkant. Og Heggebø er jo egentlig en perfekt kandidat, fremdeles u23, lokal og har et uforløst potensial.

15 millioner (hvis det er det vi kan forvente for Finne) er jo objektivt sett ikke så mye lenger hvis man tenker på verdien Finne produserer for klubben i mål og poeng. Men det er vanskelig å sette seg på bakbeina her og nekte ham et nytt eventyr hvis den sjanse byr seg.
32
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 31, 2024, 15:11:58 PM
Quote from: Erlend on January 31, 2024, 14:28:16 PMGenerelt for vinduet er det jo interessant å se hva som skjer i MLS, som har både prøvd seg på og ser ut til å raske med seg flere av norsk fotballs største profiler

Ja, åpner vinduet der nå? Det kan vel i såfall være litt kritisk, hvis de skulle få øye på noen i Brann.
33
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 31, 2024, 12:55:13 PM
Quote from: Hickok on January 31, 2024, 09:07:10 AMJeg tror prisnivået i Norge har gjort et nytt hopp i vinter etter kjøret Moillle og B/G har drevet med. Når Godset betaler nesten 6 mill for Taaje og Kristiansund betaler borti 4 mill for Alte fra Ranheim, så er nok fort 10 mill for Vesterlund der markedet er nå.

Objektivt sett er 10 millioner en fornuftig pris for Vesterlund, kanskje til og med mer. Men med et år igjen av kontrakten ville jeg trodd at det skulle ligge på ca. halvparten. Warming kom for 7-8 millioner med et år igjen og han er både bedre og yngre enn Vesterlund. Nå går Vesterlund inn på topp 10-lista over Utrechts dyreste spillere noensinne. Så er det jo klart at man kanskje ikke finner noen alternativer på det nivået som er så mye billigere, så det er vel alt i alt greit.
34
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 31, 2024, 00:54:30 AM
Quote from: ChristianC???? on January 31, 2024, 00:28:23 AMKan også nevne at jeg ser Lille har kommet til en enighet for Tiago Morais.

Det betyr at de kanskje melder seg ut av Ilic saken.

Quote from: ChristianC???? on January 31, 2024, 00:24:56 AMDa kan vi se at Jimmi Nagel Jacobsen er på jobb.

OB har lagt inn bud på Henrik Bjørdal (som jeg ønsker/ønsket til Brann tross alder) fra VIF, men budet er avslått.

Brann prøvde vel seg på ham når han var i Belgia.

Interssant spiller hvis man kunne fått ut potensialet hans. Men mildt sagt ujevn. 
35
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 31, 2024, 00:01:21 AM
Quote from: andreas1989 on January 30, 2024, 19:37:55 PMNederlandske medier/Twitter. Overgangen går igjennom da Tromsø har akseptert budet ,så det blir ikke noe Vesterlund i Brann.

Merkelig at Vesterlund går til en klubb hvor han ikke kommer til å være det opplagte førstevalget. Ter Avest vil jeg jo anta at vil bli foretrukket fremfor Vesterlund. Han er en eks-Serie A-back som de brukte litt penger på å hente og som har spilt ganske bra i den posisjonen. MEn hvem vet? Kanskje det er tenkt at Ter Avest forsvinner til sommeren. Uansett greit at Brann ikke ga 10 millioner her, det er litt i overkant for en spiller med et år igjen på det nivået.
36
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 30, 2024, 11:27:55 AM
Det er helt innafor å mislike at Finne/Heggebø spiller i VIF-drakt. Det er greit at det kommer litt vonde følelser når spillere man er glad i går gratis eller forsvinner til en rival. Men på et tidspunkt må også frontal cortex slå inn så man kan se ting litt i perspektiv. Dette handler også om hva Brann har gjort og gjør, med vekt på hvor mye de faktisk investerer i spillerne.

Samtidig er det en kjensgjerning at hvis vi ønsker oss Oslo-spillere som Horn Myhre, Mathisen og Castro. Så vil det også alltid være en fare for at gode bergensere går andre veien. Sånne uskrevne regler om at spillere ikke skal gå mellom rivaler er vel forbeholdt Tottenham/Arsenal og Real Madrid/Atletico, etc..  

Det beste her er jo hvis Brann blir så gode og er så flinke å forvalte lokale talenter at dette sjelden blir en problemstilling.

37
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 25, 2024, 00:06:30 AM
Quote from: Kagain on January 24, 2024, 14:44:03 PM
Quote from: Erlend on January 24, 2024, 10:43:59 AMEr det ikke ganske vanlig at kjøpende klubb og agenter snakker litt "på bakrommet" om noen grove rammer for en kontrakt? 

Jeg er usikker, jeg har sett for meg en flyt litt mer som at en klubb kommer med et bud, selgende klubb aksepterer bud og åpner med dette for at potensiell kjøperklubb og spiller går i dialog for å se om det er noe felles der.

Quote from: krakra on January 24, 2024, 11:34:00 AMKommer man med lønn og kontraktslengde så er det jo ikke avklaringer eller å "snakke sammen", men direkte forhandlinger. Dette gjøres ikke bare for å unngå unødvendig tidsbruk med bud på spillere som ikke er interessert. Det brukes også til å presse selgende klubber. Det så vi i sommer med SHN. Det ser man støtt og stadig ellers også. Spillere som fristes av gode tilbud fra klubber som ikke har lov å snakke med dem, og forsøker å sutre seg ut av deres nåværende kontrakt.

Ja, det er det inntrykket jeg har hatt fra Brekalo og Ilic og den gjengen der. Agenter får ikke gå i dialog med potensielt kjøpende klubb, og er derfor veldig mugne i media i håp om at de klarer å presse frem forhandlinger. Men jeg er jo ikke veldig bevandret i slike forhandlinger

Jeg er heller ingen innsider i denne verden, men jeg mistenker at det er langt mer vanlig enn man tror at agenter brukes som proxy for å sjekke ut rammebetingelser og inngå "tentative" avtaler. Nå har ikke jeg spilt FM på mange herrens år, men har fått med meg at det har vært en debatt om at spillet må bli mer realistisk ved at man kan starte opp dialog med spillers agent før overgangsum er godkjent. Og det er heller ikke så urealistisk, agenter er tross alt jevnlig i kontakt med klubber, så det er enkelt å starte en "uforpliktende" dialog. Jeg tror ikke vi skal ha noen illusjoner om at agenter har aversjon mot å  krysse noen juridiske og etiske grenser i jakten på et honorar. Dette er nok likevel i stor grad avhengig av relasjoner og hvor villig den andre klubben er til å spille med.

Tviler likevel at dette er tilfellet med Finne, han ville ikke snakket så åpent om det hvis han gikk bak klubbens rygg. Det er nok mer realistisk at Brann har tillat Finne å snakke med nevnte klubb. Enten før eller etter man har diskutert overgang.   
38
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 18, 2024, 23:56:16 PM
Quote from: Churchill on January 18, 2024, 20:37:49 PM
Quote from: Erlend on January 18, 2024, 14:18:54 PMhttps://www.tv2.no/sport/fotball/eliteserien/glimts-storsalg-kan-sette-fyr-pa-norsk-fotball-skred-kan-ramme-vif-og-brann/16383772/

Siden det ble etterlyst rykter, så har TV2 noen ganske løse spekulasjoner om at Heggebø er aktuell for å erstatte Ilic som er aktuell for å erstatte Faris.  Det eneste jeg anslår som særlig sannsynlig av disse er at Faris blir solgt, resten av dominoen stiller jeg meg heller tvilsom til

Kan aldri tenke meg at Ilic er aktuell for Glimt. Han passer rett og slett ikke inn i deres måte å spille på.

Det er vel først og fremst Nettavisen som har vært opptatt av at Kjetil Knutsen liker Ilic. Hvor mye hold det er i disse ryktene vet vel bare de. Vet at de var ute etter det serbiske stortalentet Milos Lukovic som nylig gikk til Spartak Moskva for 57 millioner. Han er av den mer bevegelige, spillende typen. Så de ser nok på flere alternativer uansett hva de mener om Ilic.

39
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 18, 2024, 14:01:36 PM
Quote from: krakra on January 18, 2024, 13:27:49 PMEr han klar igjen til mandag som han håper er det jo ingen sak, men er det en ny skade som drar mer og mer ut i tid igjen, så begynner jeg å miste troen på at han noen gang blir skikkelig klar.

Var jo litt sånn med Martin Andresen også husker jeg. Han gikk og bar på en lyskeskade hele første sesongen i Brann. Når han fikk en ny skade på treningsleir i Februar begynte man å snakke om at man hadde kjøpt katta i sekken.

Jeg er langt fra noen ekspert på muskel og strekkskader, så skal være forsiktig med å mene for mye om det. Men har jo opplevd at spillere kan slite med dette lenge, men også bli kvitt dem helt. Det er verre med skader i kneet og ankelen som setter seg. Tror hvert fall man skal vente med å konkludere noe, selv om Warming helt tydelig er litt kjeks.
40
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 18, 2024, 13:45:01 PM
Quote from: Churchill on January 18, 2024, 11:59:59 AM
Quote from: Morkel on January 17, 2024, 22:27:38 PM
Quote from: Churchill on January 17, 2024, 21:16:16 PMJeg tror ikke at hverken Ilic eller Zachariassen hadde passet inn i Brann sin turbo-stil. De løper ikke nok.

Er det ikke løpskapasiteten Zachariassen først og fremst er kjent for?

Han løper sikkert noe, men er jo veldig lite involvert i spillet. Han er god i boksen, det er vel det?

Det stemmer. Fant noe statistikk som sier at han har 69 pasninger i år, på 14 kamper blir det 4,9 per kamp.

Min skepsis til Z. handler likevel om 3 andre ting. Alder, lønn og motivasjon. Skal han komme tilbake nå må han løfte laget betraktelig og man må også spørre seg selv hvor mye rutine man trenger. Man trenger strengt tatt ikke mer enn en rutinert kontinuitetsbærer allá SHN.

Den andre utfordringen er generasjonsgapet. Vi trenger en spiller som skal ta over for SHN, her har man en perfekt mulighet til å sakte fase inn en yngre spiller over 1-2-3 år. Samt at Jensen Wassberg må få plass til å utvikle seg.

Skjønner hvorfor Horneland ønsker seg ham. En rutinert 4-3-3-spiller som kan bekle nær alle midtbane og angrepsroller. Det er fristende å hente noen som kan bidra til å skape resultater raskt og kortsiktig. For det er jo kravet Horneland alltid vil føle på, vi kan snakke mye om langsiktig utvikling, men det er de kortsiktige resultatene som avgjør om han lykkes i medias/supporteres øyne.

Jeg er ikke konsekvent på at Zachariassen ikke kan hentes tilbake. Men alt må ses i en større sammenheng. Hvis det gjør at Wassberg Jensen eller Blomberg blir sittende på benken, må man nesten forvente at Z. bidrar til seriegull eller gruppespill i Europa. Og så stor innflytelse tror jeg ikke han har alene.
41
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 17, 2024, 22:27:38 PM
Quote from: Churchill on January 17, 2024, 21:16:16 PMJeg tror ikke at hverken Ilic eller Zachariassen hadde passet inn i Brann sin turbo-stil. De løper ikke nok.

Er det ikke løpskapasiteten Zachariassen først og fremst er kjent for?
42
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 13, 2024, 01:12:24 AM
Quote from: Lasaron on January 12, 2024, 14:40:40 PM
Quote from: Morkel on January 12, 2024, 13:21:19 PM
Quote from: tovatle on January 11, 2024, 21:01:54 PMMatty Longstaff. Lenge ansett å være den neste store lokale stjernen i Newcastle. Scoret mot Manchester United og hadde en markedsverdi på 55 millioner kroner for 3 år siden.

Skader og formdupp har gjort at han nå står uten klubb. Han er fortsatt i tidlig 20-årene og har hele karrieren foran seg.

Aggressiv midtbanespiller med stor løpskraft og en god skuddfot.

Kanskje noen Newcastle fans her kan fortelle mer om han?


https://www.transfermarkt.com/matty-longstaff/profil/spieler/484387

Kunne det vært noe? Kanskje en kontrakt i Norge kunne fått gang på karrieren igjen?


Han har gått med en skade i fremre korsbånd i 2 år. Det er en skade man kan bli kvitt, men det kan også sette en stopper for karrieren. Var god som 18-åring og kunne etablert seg i PL uten skaden (bare å se på broren som var dårligere enn ham for 3-4 år siden), men jeg tror det er litt håpløst når han ikke klarer å ta nivå 4 i England. Rent risikomessig så tror jeg Brann har hatt nok skadete spillere fra før til at man skal ta sjansen på en som muligens trenger operasjoner for å funke.

Hey, Morkel er tilbake. En av mine favoritter her inne :)

Takk for det! Ditto. :)
43
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 12, 2024, 13:21:19 PM
Quote from: tovatle on January 11, 2024, 21:01:54 PMMatty Longstaff. Lenge ansett å være den neste store lokale stjernen i Newcastle. Scoret mot Manchester United og hadde en markedsverdi på 55 millioner kroner for 3 år siden.

Skader og formdupp har gjort at han nå står uten klubb. Han er fortsatt i tidlig 20-årene og har hele karrieren foran seg.

Aggressiv midtbanespiller med stor løpskraft og en god skuddfot.

Kanskje noen Newcastle fans her kan fortelle mer om han?


https://www.transfermarkt.com/matty-longstaff/profil/spieler/484387

Kunne det vært noe? Kanskje en kontrakt i Norge kunne fått gang på karrieren igjen?


Han har gått med en skade i fremre korsbånd i 2 år. Det er en skade man kan bli kvitt, men det kan også sette en stopper for karrieren. Var god som 18-åring og kunne etablert seg i PL uten skaden (bare å se på broren som var dårligere enn ham for 3-4 år siden), men jeg tror det er litt håpløst når han ikke klarer å ta nivå 4 i England. Rent risikomessig så tror jeg Brann har hatt nok skadete spillere fra før til at man skal ta sjansen på en som muligens trenger operasjoner for å funke.
44
Brann / Re: Sesongen 2021
December 17, 2020, 11:26:47 AM
Quote from: Nixon on December 17, 2020, 10:38:05 AMOg Glimt. Er det sannsynlig at et lag som har holdt koken hele sesongen, både hjemme og borte, på imponerende vis skulle få en negativ opplevelse av at mange flere i byen fikk ta del i festen? Tviler.

De hadde holdt koken hele sesongen. De ville vunnet serien. Men det ville nok følt ganske mye mer på presset med fulle tribuner og mer trøkk på bortebane. Det er en grunn for at lag vinner flere hjemmekamper og det handler ikke bare om baneforholdene. Akkurat psykologien i dette er jo vanskelig å pinpointe og spekulere i. Noen spillere blir bedre for fulle tribuner, noen spillere knekker under for presset. Vi kan jo spørre oss selv hvorfor Brann har blitt så dårlige på hjemmebane, noe som startet før restriksjonene kom.
45
Quote from: Giles on December 07, 2020, 16:08:12 PMBranns prestasjoner i år bør få alarmklokkene til å ringe. Brann er i bunnen fordi de fortjener det. Det hjelper litt at andre er like dårlige, men det blir feil fokus.
Hvis det er slik at KI og H har en plan, en spillestil de ønsker å dyrke må de nå få hente typer som kan fungere for dem.
Men kun om de har en spill-ide' som fordrer teknikk, intensivitet og fart.
Ingen vits i å bruke tid på fortidens fotball.

Jeg tror vi må gi KI litt mer tid. Han har måttet komme inn midt i en vanskelig sesong med et lag som ikke akkurat er godt trent eller har selvtilliten. Han begynte å tenke langsiktig mot neste sesong (i 4-3-3), men oppdaget at laget ikke klarte treningsmengden og ikke mestret spillet. De la om til 4-2-3-1 og fikk resultatene man trengte for å (forhåpentligvis) holde plassen. Spillemessig har det ikke vært elendig, man har vært gode i presset og etableringsspillet, men i siste ledd og defensivt har det vært (for det meste) elendig. 

Til våren har KI fått sette det han skal sette og fått innarbeidet treningsregimet sitt. Da føler jeg at det er lov å sette krav til både spill og resultater, men per nå så har han jo måttet redde det som reddes kan.

Personlig synes jeg at KI er litt lite progressiv i spillet. Man skulle selvfølgelig heller sett en mer tempodrevet type som Kjetil Knutsen i Brann. Men jeg føler vi må være pragmatiske og gi KI en sjanse.
46
Kamper / Re: Rosenborg - Brann. Kamptidspunkt: Usikkert
November 25, 2020, 08:00:59 AM
Brann var veldig heldig med dommeren i denne kampen. Det er også tabber i fleng hos RBK.

Likevel er opplever jeg ikke resultatet som blodig urettferdig sånn alt i alt. Det er en oppløftende kamp av Brann.

Hvis man tar vekk de første og siste 10-15 minuttene så er Brann stort sett det beste laget. I perioder sliter faktisk RBK med å etablere noe spill. Som er ganske imponerende med tanke med at man spiller med temposvake Forren og Fjoluson bak.
47
Brann / Re: Overganger hausten 2020
September 09, 2020, 14:05:10 PM
Quote from: gladiporno on September 09, 2020, 13:38:05 PMJeg kjenner ikke til disse folkene  personlig, men bakgrunnen deres kjenner jeg ganske godt til. Felles for dem er at ingen av dem har etter mitt syn gode forutsetninger for å ta kloke fotballrelaterte beslutninger. For eksempel valg av sportssjef, hva som strategisk lurt mht spillerlogistikk osv. Unntaket her er kanskje Siv Skard, men det er stor forskjell på kvinnefotball og herrefotball, ikke minst på hva som generer inntekt.

Det er forsåvidt greit, for styret skal som noen har sagt ikke detaljstyre. Man er da avhengig av at sportssjef tar de riktige beslutningene og leverer gode innstillinger til daglig leder og styret. Spørsmålet er om sportssjefen er kompetent nok til å evaluere treneren og om de som evaluerer sportssjefen har nok relevant kompetanse.

Men påstanden min fra forrige innlegg er flåsete, så den kan jeg trekke tilbake.

Dette er jo en kjent problemstilling. Saken er at den ikke er så unik for Brann. Klubbpresidenter og daglige ledere er ofte tidligere næringslivsledere, revisorer eller entreprenører. Det samme gjelder faktisk styrene rundt omkring, mye næringslivsfolk. Man ser feks nå i Manchester United hvor revisoren Ed Woodward skal rundt i Europa og kjøpe spillere. Det er ikke en knirkefri prosess.

Men jeg vil påstå at det også faktisk gjelder mange bransjer rundt omkring. Det er ikke alltid slik at direktørene eller styret i Equinor er ingeniører. De klarer likevel å finne de beste fagpersonene til å styre skuta og oppnå resultater. Så styret i Brann og daglig leder må sette parametere som Soltvedt måles på.

Det dumme i fotball er at treneren ofte trekker alt det negative fokuset og når han får sparken så kommer på en måte optimismen tilbake, og sportsjef, daglig leder og styret (i den rekkefølgen) får sjelden så mye av skylda. RBH overlevde 7 år med kontinuerlig nedgang (unntatt 2011), 4 trenere og et skokk med dårlige spillerkjøp. Dette også etter at han omtrent hadde to verv i Brann han burde blitt målt på.

For meg er sportssjefen like viktig som treneren. Lista for å miste jobben bør være (nesten) like lav som hos en trener. Jeg støtter kontinuitet, men helst etter at en sportssjef har bevist noe over flere år. En sportssjef bør måles på det som er satsningsområdene. Talentuvikling (antall talenter som lykkes på toppnivå), return on investment på spillersalg, velykkede overganger og på lang sikt resultater. Disse tingene er det lett for selv en ikke fotballfaglig person å vurdere, fordi det er veldig målbart.

Så tipper jeg at man vurderer Soltvedt ut fra noen parametere, men jeg er redd for at disse er veldig snille og at hvis man ikke lykkes, så er det litt sånn "det var dumt, lykke til neste år".
48
Brann / Re: Sesongen 2020
September 02, 2020, 11:25:39 AM
Quote from: gladiporno on September 02, 2020, 10:14:38 AMDet spørs hva formsvikten skyldes.

Det blir jo spekulasjon, men at de to siste sesongene har blitt ødelagt av skade bør jo være en faktor her. Spillere blir jo ikke bedre av å trene alternativt og sitte på tribunen.

Men det som slår meg er at Haugen virker litt resignert. Når han svarte på hvorfor han ble tatt ut ved pause mot Stabæk, så var han en slagen mann. Han er generelt litt slapp og nedpå for tiden, der han før tok sjanser, skjøt og slo tidlige innlegg, går han nå for det trygge.

Så det kan virke som det er litt mentalt også. Det kan være at han håpte på et lite utenlandseventyr i Danmark eller Belgia som han føler ble spolert av skadene. Og at han nå bare går litt på autopilot i Brann. Det kan være at han føler at han ikke får det helt til og er redd for å feile. I alle tilfeller så er det viktig at han får noen positive opplevelser. Et mål eller et par assist vil være bra for at han skal få troa igjen. Så trenger KI litt tid med Haugen for at det skal løsne.

49
Brann / Re: Overganger hausten 2020
August 28, 2020, 09:26:20 AM
Quote from: ZsoltKorcsmar on August 28, 2020, 09:07:05 AMSer forresten at Bt kjører en sak med overskrift «Brann vurderer om de kan kjøpe spillere fra trenerens bror».

Har ikke abo, mulig de navngir spillere, men visst ikke er nok noen av disse spillerne som er i stallen til agentbroren Kevin Ingebrigtsen aktuelle:

- Gjermund Åsen. Var jo linket til oss tidligere. Kan jo brukes som både indreløper og kant. God fot. Svært god i Ranheim, slitt litt etter at han gikk til RBK, ikke klart å prege kampene i like stor grad. Litt inn og ut av laget der.

-Milan Jevtovic. Kåre-favoritt. Hentet han til både RBK og APOEL. Hardtarbeidene ving som er god på å skjære inn og avslutte. God med begge bein mener jeg å huske, hadde en del målpoeng i eliteserien sist. I så tilfelle Taylor som ryker ut.

-Samuel Sahin-Radlinger. Vår gamle helt. Har vel stort sett vært 2-3 keeper etter at han forlot oss. Kåre ble nok imponert av han det året han var her. Vi utfordret jo RBK med Kåre i spissen bra det året og slo de vel også på Lerkendal(?). Opdal er snart ferdig, Ahmada har kun kontrakt ut året, så må fort på keeperjakt snart. Kan også nevnes at Radlinger og konen trivdes svært godt i Bergen og ville bli. LAN var storfan og kjempet lenge med ledelsen for å få han på permanent basis. Lønnskrav som ryktes rundt 3 mill stoppet overgangen den gang.

I tillegg er det en rekke tyskere, nederlendere, østerrikere, polakker etc. Stort nettverk/spillerstall nedover i europa.



Står ikke noen konkrete navn. Handler mer om problematikken rundt det etiske.

Men dette er noe jeg har etterspurt i åresvis, det er jo opplagt at Brann må heve seg på overgangsmarkedet. De må bli bedre på å finne de beste spillerne i Vestland og etablere en lokal stamme, men de må også heve nivået på de utenlandske spillerne de henter. Tor Kristian Karlsen sa for et par år siden at den beste strategien for speiding er å velge ut tre spesifikke områder hvor toppklubbene ikke har like store tilstedeværelse. Det var spesifikke deler av Afrika og Sør-Amerika. Men han nevnte også Øst/Sentra-Europa.

Man får jo på mange måter et speidernettverk gratis her gjennom broderen til broderen. Så får Peddien også bruke nettverket sitt litt til å ha følere andre steder.

Mannsverk hadde feks vært en stor signering. Jeg mener faktisk at det som skiller lag som Bodø/Glimt, Molde og Brann på sikt er dette. Å få tak i de beste spillerne fra Vestland og å spe på med spillere fra resten av Norge og utlandet i posisjonene som ikke dekkes. Men da med spillere som hever nivået i laget betraktelig. Gilli er en ok spiller han på sitt beste, men han hever ikke nivået i laget. Og skal vi bruke en utlendingskvoteplass så er ikke det for å fylle stallen, det kan unge, oppadstormene spillere gjøre bedre.
50
Som Kåre sa etter kampen "Nå har hjulene på toget så smått begynt å rulle".

Det er en vei å gå, men det er noen fine tendenser. Tempoet er høyere og man tar større sjanser, som ofte ender opp i feilpasninger, men det er bra at man tørr igjen og når relasjonene setter seg så blir det bedre.

Det jeg savner er mer bevegelse. Venstresiden med Strand og Taylor er noe mer bevegelige, men bør gjerne ha enda mer løp i mellomrommene.

Haugen og Barmen tror jeg rett og slett man må gi litt tid før man kaster en dom. Spesielt Haugen tror jeg er en av spillerne som må gjøre den største omstillingen, i tillegg til at han ikke er i nærheten av formen han var i for 3 år siden.

Man skal huske at RBK tapte sine 3 første kamper under KI. Det tar tid å sette offensive systemer og legge om spillet.
Jeg vil heller at grunnarbeidet legges nå og man etablerer et spill som fungerer, enn at man skal gli på en "ny trener"-effekt som forsvinner om 4 kamper.

Nå hadde RBK da et bedre lag enn det Brann har nå, og de hadde ikke vært under strenge offensive dogmer som var etablert over 5 år. Så man må nok vente litt utover høsten før det eventuelt svinger skikkelig av Brann. Men så lenge det er bedring å spore fra kamp til kamp og man plukker ok med poeng underveis, så skal jeg si meg fornøyd.