• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Morkel

51
Kamper / Re: Ranheim - Brann 04.08.19 kl 18:00
August 04, 2019, 19:11:35 PM
Ordagic spilte ikke de to første kampene mot Ranheim. Jeg håper LAN innser dette nå, at vi må spille med et duellsterkt anker som balanserer midtbanen.
52
Quote from: Huff on July 05, 2019, 22:58:55 PM
Quote from: Morkel on July 05, 2019, 22:15:18 PMJeg er prinsipielt fan av hvordan LAN bygger opp laget fra bunnen, men han må utvikle seg på det offensive. Og det må han gjøre fort. 

Tror du LAN vil la spillerne slippe seg løs? Han er trolig den mest firkantede treneren i Norden. Det skjer ikke.

Nei, haha. selvfølgelig tror jeg ikke det. Han er for fastlåst i en ide om hvordan ting bør gjøres. Jeg tror ambisjonen om rask offensiv fotball er der, men han virker litt for låst i måten man skal komme dit.
53
Quote from: Henki on July 05, 2019, 21:26:26 PMVanskelig å finne noe positivt å ta med seg fra denne kampen her. Men når man starter en hjemmekamp mot Mjøndalen, som var fryktelig svake, med fem forsvarspillere, kan man kanskje ikke forvente mer.

LAN er for redd for å tape til at han tør å prøve å vinne. Da blir det kjedelig.

Jeg er enig i at det er en trist, trist kamp. Men vi må fortsatt se på hvor det lugger. Man dominerer egentlig banespillet totalt. Man ruller ballen fint og forflytter seg fint defensivt og i midtbanen. Men i siste tredjedel så svikter alt. Man slutter rett og slett å spille når man kommer inn mot boksen.

Det er ikke ofte jeg synes kommentatorene til Eurosport er helt spot on. Men dagens kommentator sa det fint: "Det er ikke lett å ha ballen i Brann. Det er jo ingen bevegelse."

Og dette er først og fremst et problem når man kommer inn i et lavtliggende forsvar.

Jeg synes egentlig indreløperne til Brann gjør en god jobb. Ordagic og Haugen er friske. Strand tar jeg med i denne sammenhengen, for han blir jo som en offensiv midt i dag. Men vingene står stille. Berisha prøver, men det blir jo håpløst. Det er jo ingen spiss i Brann som har lykkes i Brann de siste 4 årene og det sier jo sitt.

Jeg er prinsipielt fan av hvordan LAN bygger opp laget fra bunnen, men han må utvikle seg på det offensive. Og det må han gjøre fort.  Jeg har snakket om Sarri før, og jeg gjentar det. Han sier: Jeg trener ikke laget de siste tretti meterne foran motstanderes mål. Der må de slippe seg løs og være kreative. Han har riktignok bedre spillere å jobbe med enn i Brann, men likevel autonomi er viktig også for fotballspillere. 
54
Quote from: Brann_ruler on July 05, 2019, 20:01:28 PMEr så kjedelig å se brann at det er helt for J.... Finnes ingen plan offensivt.

Jeg er delvis uenig. Det er FOR mye plan og for mange krav. LAN må la spillerne få mer offensiv frihet og få lov å utfolde seg mer. Han ønsker at spillet skal gå i visse mønstre, men de funker ikke. Slipp spillet fri de siste 20 meterne foran motstandernes mål og la spillerne få lov å blomstre på det de er gode på.

Etableringsspillet funker egentlig ganske bra i dag. Man klarer å spille seg inn bak et lavtliggende Mjøndalen flere ganger, det er også flere anledninger spillere står inni boksen med ballen, men der stopper det helt opp.
Hvor er løpene? Hvor er tempoet? Hvor er bevegelsen?

LAN snakker jo stadig vekk om å skape bevegelse i motstandernes forsvar, men det nytter jo ikke når det ikke kommer noen løp.
55
Brann / Re: Daouda Bamba
July 04, 2019, 21:49:34 PM
Quote from: Alonso Solis on July 04, 2019, 18:40:32 PMMen fakta er jo at klubben har et årsmøtevedtak om å være landets åpneste klub. Det er jo helt åpenbart at vi er fundamentalt motsatt av dét. Hvorfor synes vi supportere at det er helt greit at trenerapparatet ikke virker å bry seg om dette vedtaket, og hvorfor reagerer man ikke på vedtaket konsekvent blir brutt?

Vedtaket handler om innsyn i regnskapstall, strategiplaner, rapporter, møtereferat og faktiske tilskuertall, m.m. Med andre ord at Brann skal være Norges åpneste klubb i henhold til drift. Saker knyttet til personalforhold holdes åpenbart utenfor vedtaket.

56
Brann / Re: Overganger sommeren 2019
July 03, 2019, 12:58:35 PM
Horsens godtok et bud som var mindre enn det de ga for ham for ett år siden. SHN går ned i pris jo mer ettertraktet han blir.
57
Quote from: fortune on June 26, 2019, 08:09:56 AM
Quote from: Danny1 on June 25, 2019, 22:15:14 PM
Quote from: SeLyren on June 25, 2019, 20:18:19 PMFått inn andre impulser.
Det kan Brann oppnå ved å sende LAN og Co på et par studieturer.

Lære å underholde og å ikke være feige? Dersom resterende hjemmekamper blir som første halvdel av sesongen er klubben heldige dersom det selges 6000 partoutkort. Da blir det ikke mange spillerkjøp.

Hvis du tar en titt på Lillestrøm-kampen i reprise ser du en episode med en Brann-trener som er eitrande forbanna på laget for at de ikke flytter seg lenger opp i banen. Jeg tror faktisk aldri jeg har sett han så sint før. Så denne feigheten må nesten laget også ta på sine skuldre.
58
Vi sliter tidvis veldig defensivt i 3-5-2. Vi så det i cupen mot LSK i fjor, mot KBK i år og nå i denne kampen. Hvis man ikke klarer å dekke rommene som oppstår bør det vurderes å legges om svært raskt.
59
Kamper / Re: Cupen 2019
May 29, 2019, 16:26:05 PM
Quote from: fortune on May 29, 2019, 15:50:57 PMTakk for info, når spilte vi sist hjemmekamp i cupen?

Hvis jeg husker riktig var det Sarpsborg i 2015.
60
Kamper / Re: Cupen 2019
May 29, 2019, 13:55:32 PM
Quote from: Corran on May 28, 2019, 19:54:34 PM
Quote from: Superjack on May 27, 2019, 14:44:37 PM
Quote from: fortune on May 27, 2019, 14:11:48 PMNår spilte vi sist en hjemmekamp i cupen? Må da nærme oss en rekord på antall bortekamper på rad.

Sånn går der når de velger å gå ut i 1., 2., 3. evt 4. runde all den tid første 3 er borte

Forresten mener jeg en cupfinalefest er måten å booste Brann interressen.
Hvor ofte de siste 20 årene har Brann røket ut i en av de 3 første rundene?
Mente å huske at Brann var det laget som gikk lengst uten å ryke ut i de 3 første rundene fram til den famøse første runden i 2016. Gangen før der de røk ut i første runde var vel i 1939
4 runde derimot pleier ikke gå så bra

Så igjennom de siste ti årene og Brann har aldri fått mer enn en hjemmekamp i cupen per år. Selv i 2011 og 2012 når man kom til finale og semi fikk man bare en hjemmekamp. Vi må faktisk tilbake til 2004 når vi hadde 2 hjemmekamper.

Rosenborg har til sammenligning i samme 10-års-periode 3 ganger fått 4.runde, kvartfinale og semifinale hjemme i samme år. De har bare gått til finalen en gang mer enn dette, da hadde de to hjemmekamper og en bortekamp etter 4.runde.  (uavgjort borte mot Tromsø).

Med andre ord har de hatt 1 bortkamp fra 4.runde og ut de fire gangene de har kommet til finalen. De 6 andre årene har de alltid røket borte. For RBK og Brann som tradisjonelt sett har vært sterke hjemmelag så er det en stor fordel å få mange hjemmekamper.

Den idiotiske regelen med reisevei er vel borte nå. Logikken med den var at hvis du måtte kjøre 20 km lenger i Trøndelag så var det greit for Brann å hvert år reise 500 km mer enn RBK i 4 runde. Det er NFF-matematikk på høyeste nivå. Men trekningen virker fremdeles å vippe i RBK sin favør.

Nå skal ikke jeg syte over urettferdighet i forhold til RBK. Det er lov å ha flaks i trekninger. Men jeg synes det er greit å annerkjenne at de siste 10 årene så har Brann hatt 37 bortekamper og 6 hjemmekamper, mens RBK har hatt 32 bortekamper og 18 hjemmekamper.

Når det er sagt må Brann vinne på egne premisser, de må også mestre å slå Mjøndalen og LSK borte for å komme til finalen. Man skal tåle å måtte gå en lengere vei, det er bare litt irriterende at RBK-kula til NFF alltid trekkes først.
61
Kamper / Re: Brann - RBK søndag 26/5 kl 20:00
May 26, 2019, 17:10:05 PM
1-0 til Tromsø. Det holder vel seg ikke hele kampen. Men hvis det skulle gjøre det så er vi 2 poeng bak Molde med seier i dag.
62
Brann / Re: Amer Ordagic
May 26, 2019, 02:42:02 AM
Jeg tror at hvis Ordagic fortsetter å prestere som han gjør nå så er veien kort til at han får prøve seg på landslaget igjen. Han var allerede inne på en B-liste når han spilte i Bosnia, som tross alt er en liga på et lavere nivå. Midtbanen deres er tynn bak førstevalgene Pjanic og Besic. Det er type 29 år gamle spillere som blir holdt ute av Norwich av en aldrende Tettey etc..

Derfor tror jeg det kan være lurt å være litt prevantiv. Man burde vurdere å forlenge kontrakten til Ordagic med minst et år allerede nå. Bosnia har ikke en enormt vanskelig EM-gruppe bortsett fra Italia.  De må slå ut Hellas for å ta den andre direkteplassen. De er også videre i Nations league.

Undeveis i EM neste år kan Ordagic forhandle med klubber for en gratis overgang. Nå er det ikke klart ennå, men hvis alt skulle klaffe ville det vært kjipt å putte seg selv i den posisjonen. Jeg føler at selv om Ordagic skulle miste plassen sin i førsteelveren, så viser han seg nå som en såpass sterk spiller at man kan tåle å forlenge kontrakten hans til 3 år bare for å sikre seg. Han er ganske komplett. I mine øyne har han egenskaper som burde gjøre ham aktuell for både Belgia og 2.Bundesliga. Kanskje til og med bunnlag i større ligaer. Mao klubber hvor de har råd til å betale noen millioner for en god spiller.
63
Brann / Re: Amer Ordagic
May 23, 2019, 15:36:18 PM
Quote from: Corran on May 22, 2019, 22:46:19 PM
Quote from: ZsoltKorcsmar on May 21, 2019, 15:48:35 PMRYJ vs SHN er nok der jeg er mest usikker i forhold til i fjor. Vi får en del, men mister mye. Tror faktisk vi er mer tjent med SHN. Han ødelegger mer enn RYJ skaper. Har RYJ noen sinne tatt ballen fra noen? Tror aldri jeg har sett han sette inn en takling.
Om du ikke har sett RYJ har tatt ballen fra noen eller taklet så anbefaler jeg deg å se på noen Brann kamper. Han både takler og vinner ballen, men det som oftest ikke sugende skli taklinger men takle gjør han

På takling er han god og på såkalte "interceptions" eller ballvinninger er han på topp 4 sammen med Vito, Kristiansen og Strand. Men han er svak på dueller generelt. Han er spesielt dårlig på hodedueller og derfor trenger han støtte fra forsvar og andre midtbanespillere i duellene. Men det er vel heller ikke så rart når han er 173 cm.

Jeg synes fremdeles SHN er en ypperlig spiller defensivt. Men hvis spillet fortsetter som det gjør nå så skal jeg absolutt ikke klage, for det sitter mer i det offensive og nå sliter vi ikke fullt så mye defensivt som vi gjorde tidligere i år.
64
Brann / Re: Amer Ordagic
May 22, 2019, 13:08:32 PM
Hvis man ser på statistikken til Ordagic er han på høyde med Acosta og Vito i suksessrate på duellspillet. Det er faktisk helt rått at han har 70% suksess på taklinger, 65% suksess på dueller og 50% suksess på hodedueller. På taklinger og dueller er han på linje med det SHN leverte.

Til sammenligning har Haugen (på omtrent like mye spilletid):

50% suksess på taklinger, 30% suksess på dueller og 44% suksess på hodedueller.

Nå er ikke denne sammenligningen for å fremstille Haugen som en dårlig spiller, han har tross alt en helt annen rolle og er bedre i flere av de offensive fasene. Men det kan forklare hvorfor man kanskje ikke skal tenke at Ordagic og Haugen skal konkurrere om den samme plassen i dagens system. For de fyller to helt forskjellige funksjoner.

Ordagic skal binde sammen forsvar og angrep, balansere midtbanen. Han skal også dekke over de defensive svakhetene til RYJ. Han har gode tekniske og offensive egenskaper og kan når spillet tillater det trekke opp for å skape overtall. Haugen derimot skal alltid inn i mellomrommet. Han skal slå de avgjørende pasningene og avslutte fra langt hold. Han trenger å være litt friere enn Bosnieren.

Med tanke på dette mener jeg at Haugen er utfordreren til Petter Strand (bare flyttet over på andre siden). Det er tross alt Petter Strand som angriper boksen sånn vi spiller nå. Dilemmaet med dette er at vi plutselig har tre ganske gode spillere i Strand, Haugen og Barmen som skal konkurrere om en plass. Nå som også Veton gjør det bra på venstresiden er det egentlig ikke noe alternativ å flytte Strand på kanten.
65
Quote from: ostraume on May 20, 2019, 07:06:12 AM
Quote from: krakra on May 19, 2019, 20:54:45 PMEllers så mener jeg igjen at vi ser savnet at SHN. RYJ holder ikke mål når vi blir presset.

Synes ikke denne var så treffende i går. I går var det potte tett i mellomrommet og Glimt skapte egentlig ingenting (bortsett fra en farlig corner) i andre omgang. Sivert Heltne var selvsagt enormt god defensivt, men det kan virke som laget begynner å venne seg til å ha en mindre duellsterk spiller i posisjonen.

Savnet har i hvert fall blitt mindre når vi har skjøvet inn Ordagic som en holding nummer 2. Sånn sett synes jeg det er fint å ha en slik mulighet i laget, det gjør oss mer spillende. Men utfordringen med å selge SHN er at vi ikke har muligheten til å kjøre en defensiv midtbane. Det gir oss færre taktiske muligheter.

Haugen passer ikke til å ligge så lavt og trenger dekningen som en SHN-type bidrar med. Barmen skal jo helst ligge høyt  og ta duellene. Under den gjeldende disposisjonen har vi derfor RYJ i ankerrollen, Ordagic og Løkberg som holding og Strand, Haugen og Barmen som offensiv indreløper. Tenk så genialt om vi hadde hatt en SHN som vi kunne kastet inn på slutten av kampen eller kamper hvor vi møtte hardtpressende lag. Da hadde vi kunnet endret sammensetningen i kamper som krevde det.
66
Quote from: blobby winters on May 19, 2019, 21:18:50 PMOpdal må ikke få lov til å spille mot Rosenborg. Han var forferdelig dårlig i dag

Utrolig imponerende av de andre 10 at vi vant en vedlig vansklig bortekamp med en så usikker keeperRBK fikk forært 3 mål i dag av Mjøndalen, så det er vel bare rett og rimelig at de får et par på stadion også (bank i bordet).
67
Quote from: Lasaron on May 16, 2019, 13:38:40 PMJeg så vel ingen av kampene deres i Europa. Det er da interessant å se at noen, og ingen hvemsomhelst (Morkel), mener de var duellsterke. Vi er jo mange, meg inkludert, som mener at norske spillere blir for veike i Europa fordi norske dommere tillater for lite. Hvis det om Sarp stemmer, så kan det kanskje bety at dette med dommerne er litt overdrevent. Eller hur?

Ja, altså det er en litt annen diskusjon. Når jeg sier duellstyrke så mener jeg gjenvinning i midtbaneleddet, dødballer og innlegg på hodesterke offensive spillere. Noe som har vært Sarpsborgs varemerke. Spesielt med spisser som Kirkvold og Mortensen. Samt en soliditet i midtbaneleddet med Matti Lund Nielsen og Zachariasen. Der er de gode og jeg tror de overrasket noen lag som trodde de var en walk over. Men de er jo ikke et overdrevent fysisk lag, nei.

Sammenstillingen av duelspill mellom norske og europeiske lag er jo en litt mer komplisert greie. Det er så så stor forskjell på hvem man møter. Møter man feks et tysk eller nederlandsk lag så vil jeg si at norske lag er langt bak. Der nede er treningsmengden sinnssyk. Mot et slovakisk eller serbisk lag så er historien en annen.

Men er det en ting vi er enige om så er det at norske dommere blåser ALTFOR ofte. De ødelegger tidvis kampene på det.
68
Quote from: Lasaron on May 16, 2019, 12:05:19 PMHåper på dette laget:

Holmen (urealistisk)
Gilli - Acosta - Wormgoor - Kristiansen
Ordagic - Yttis - Strand
Koomson - Bamba - Berisha

Støttes. Også at de kjører mot Stabæk med veksling mellom defensiv trekant med Yttergård som lavtliggende og offensiv trekant med Strand bak spissen. Her kan man også bytte plass i bestemte angrep hvor Strand trekker ut på kant og Berisha ligger bak spiss.

69
Quote from: ACHTUNG on May 16, 2019, 09:18:57 AMEtter at 08 solgte den danske spissen og når man har sett de spillerne de har kjøpt inn, Salvesen, Skålevik etc, elleveren og stallen for øvrig, så vil jeg våge å påsta at laget har blitt gradvis svekket de to siste årene. Det er ikke mye schwung over 08`s startellever anno 2019, ikke dermed sagt at det blir walk over idag, men om man setter opp Branns antatte ellever mot 08`s, så er det forskjell, stor forskjell. Det samme så man, da man fikk se Stabæks ellever mot Branns. Brann har en av de sterkeste elleverne i Norge akkurat nå,  det kommer vi til å få merke i kampene fremover.

Det at Sarpsborg er regnet som en toppklubb på sikt er litt farget av at de har fått frem mange gode spillere i fortiden. Men man glemmer hvor krevende det er å måtte fornye stallen hvert år. Selv for en sportssjef som er såpas kompetent som Thomas Berntsen. En god Europa league i fjor, hvor de tok lagene litt på senga med duellstyrke og press, dekker over at de fleste Eliteserielagene allerede da hadde knukket Sarpsborg-koden. Man forklarte duppen i eliteserien med fokus på EL og høy kampfrekvens, men Sarpsborg sleit allerede i Eliteserien før sommeren. Og jeg føler at årets sesong viser at de er et stykke unna der de var i 2017.

Men det betyr på ingen måte at det blir noen walk over i dag. De er et godt lag, spesielt defensivt. Og med et Brann som ikke akkurat har høy scoringsprosent på sjansene sine kan fort slite mot et lag som har sluppet inn minst (sammen med Odd og Molde).

70
Brann / Re: Amer Ordagic
May 15, 2019, 21:10:13 PM
Quote from: SK on May 15, 2019, 19:40:09 PMOrdagic er en spiller jeg alltid har hatt sansen for. Han lider kort og godt av at han ikke har fått spille. De få gangene han har fått sjansen, har han stort sett levert. Håper LAN bruker han mer fremover.

Ordagic er en spiller som man har sett talentet til fra dag en. Men han har i hovedsak hatt to problemer: Han har hatt en lite omtalt skade som plaget ham lenge og han er begrenset i noen faser av spillet og har derfor trengt å lære seg Eliteserien. Vi må huske at Bosnisk fotball i stor grad modulerer seg etter Italia hvor man kanskje i større grad enn i Nord-Europa rendyrker ekstreme ferdigheter enn å ha all-around indreløpere.

Ordagic kommer til sin rett i kamper som mot Ranheim og Stabæk hvor det er bevegelse i det offensive leddet. Han er fullt på linje med Haugen og Yttergård i overblikket. Han holder nok ballen som regel på bakken, men når han først får slå et gjennombrudd så er han presis. 

71
Quote from: ACHTUNG on May 04, 2019, 18:08:58 PMGår ut fra at Marengos gammelmannsgange, før han gikk av banen mot AB var av det ufarlige slaget, siden han ikke er med på listen over skadede.

Jeg trodde ikke det siden verken Løkberg eller BT nevnte ham på den listen.

Men dessverre så skriver BA i dag:
"Hverken Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen eller Ludcinio Marengo blir spilleklar til søndagens kamp mot Ranheim."

https://www.ba.no/sport/sk-brann/fotball/tre-mann-ute-for-brann-mot-ranheim/s/5-8-1043940

72
Quote from: Corran on May 03, 2019, 21:38:42 PMEr Strand og Bamba friske igjen?

Jeg vet ikke. Men i "Før runden" sier Løkberg at det kun er Barmen og Haugen som er usikre. BT skriver det samme. Ingen nevner sykdommen til Strand og Bamba.
73
Brann / Re: Sesongen 2019
May 02, 2019, 00:48:43 AM
Quote from: Jose Arrogantio on May 01, 2019, 23:32:40 PM
Quote from: Lasaron on May 01, 2019, 21:06:59 PMEirik Ulland Andersen (Molde) pådro seg en skade i dag man mistenker vil sette ham utenfor i 6-9 mnd.

Hvor sentral er han på Moldelaget?

Han er god, men ikke en topp 5 spiller i Molde i mine øyne. Den spilleren som fikk Molde til å gå fra å være en medaljekandidat til å være den nest største... (etter RBK sin start den største) kandidaten til gull er Magnus Wolff Eikrem. Vi ville hatt sølv i fjor hvis han ikke hadde kommet tilbake og hans 6 mål på 6 kamper i år fra midtbanen sier vel egentlig sitt.  Etter det vil jeg si at både Ohi, Erik Hestad, Aursnes og Ruben Gabrielsen er viktigere enn Ulland. Eneste utfordringen jeg kan se med det er at de ikke har veldig mange rene vinger, men de kjørte Knutzon der mot RBK og det funket jo bra det. De har også Moström og Hestad. Så noen krise er det ikke.
74
Jeg skjønner ikke helt at Pamer, Huseklepp og andre er misfornøyd etter denne kampen. Nei Brann har ikke helt nådd toppnivået ennå, det ser man. Men det burde være positivt enn så lenge man har potensialet. Vi klarer tross alt å stagge et av de få lagene som har taket på Brann de siste årene. Det er klart at man burde scoret litt mer, men vi spilte faktisk tidvis ut et lag som vi aldri har scoret mer enn 1 mål mot. I starten i fjor sleit vi med å skape to målsjanser mot dem. Defensivt var det litt som forventet når vi gikk for en 3-5-2. Vi blir sårbare mot vingspillet deres og Eggen/Grøgaard/Strand som ikke er så vant til denne taktikken sliter litt med relasjonene. Det bedret seg veldig når Strand trakk litt dypere og "tettet" rom 2 i andre omgang. Kommentatorene sa at KBK var blitt dårligere, men det var helt tydelig at LAN kom med et mottrekk.

Jeg håper at siden Brann ennå ikke er helt på toppnivå, at formen vil komme sterkere og sterkere utover sesongen. Men vi har en ny tøff kamp på Lørdag. Det er klart vi kan ikke avgi for mange poeng nå i starten. Viktig å henge med toppen
75
Quote from: Bruiser on April 10, 2019, 22:16:22 PMBerisha BB.

Eg skal ikkje sitte her på Sunnmøre og kritisere dei som er på Stadion, men kan synginga/stemningsbidraga frå Bataljonen bli betre?

Jeg så også kampen på tv. Det virket på meg som at de kun hadde puttet mikrofoner foran bortefansen. Jeg kunne høre rop fra enkeltsupportere der, man hørte hva de sa, men hørte såvidt at Brann-fansen sang. Det gir ikke et helt rettferdig stemningsbilde.
76
Brann er mye friskere i dag en sist. Håper de ikke legger seg bakpå nå, men fortsetter å holde intensiteten. Vi er som forventet i 3-5-2 mer sårbare bakover. Så viktig at indreløperne faller litt ned når Grøgaard trekker ut. Det blir fort stygt det der hvis vi etterlater så mye rom i andre omgang. Tipper KBK går ut for å sjokke litt i starten av andre omgang, her må vi kvele angrepet og slå tilbake.
77
Quote from: Ninja-Bob on April 10, 2019, 16:58:59 PMJa, enig, men det vil overraske meg dersom LAN har bytta begge backane og likevel spelar 4-3-3.

Ja, så ikke det :) . Så da er jeg helt enig, det der ser vitterlig ut som 3-5-2.
78
Quote from: Ninja-Bob on April 10, 2019, 16:24:25 PMSer ut til at det blir 3-5-2 utifrå uttaket. Noko slikt?


Johansen

Vito Acosta Rismark

Gilli Løkberg Ruben Strand Grøgaard

Berisha Bamba
Jeg tror det er 4-3-3 med Bamba/Berisha på vingen. Men blir ikke veldig overrasket hvis det er varianten din heller.
79
Quote from: PimpyPete on April 10, 2019, 15:58:54 PMFor oss i babylonsk fangenskap i Oslo; noen anbefalinger hvor kampen kan sees ute?

O'Reilleys på Grunerløkka har en del Brannsupportere som regel. Ligger i Markveien. 
80
Er det slik at Brann spiller med mindre risiko nå som Sivert er borte? Bare et åpent spørsmål. For jeg føler at det er litt mer forsiktig i noen faser av spillet. Det ville jo ikke vært rart siden vi ikke har en spiller som kan stenge ned mostanderen raskt etter vi mister ballen.
81
Quote from: SeLyren on April 10, 2019, 11:02:02 AM
Quote from: Morkel on April 10, 2019, 10:29:02 AM
Quote from: SeLyren on April 10, 2019, 09:30:58 AM3-5-2 er det eneste rette slik ståa er no. Vingene evner ikke å skape nok til at vi skal tviholde på 4-3-3. La Bamba og Berisha lure rundt i boksen mens Strand og Haugen prøver å kombinere/konstruere seg frem til målsjanser. Gilli med løp på venstre og Teniste på høyre. Det kommer til å bli et stormløp mot et mål, og vi må få uttelling ganske kjappt. Deretter må vi fortsette å holde trykket oppe og "kvele" motstanden. Jenssen sin oppgave er å delegere baller, snu spillet og tre gjennom til spillere på løp.


Vi spilte 3-5-2 mot Mjøndalen over to kamper i 2014. Da skulle vi også kjøre over et antatt dårligere lag som la seg lavt, men vi endte opp med å slippe inn 4 mål og score 1. Vi ble totalt rundspilt. Med et Kristiansund som baserer mye av det offensive spillet på å få ballen fort opp på vingene og spissen kan vi være sårbare defensivt. Blir vi litt pressa ender vi opp med å binde opp en spiller for mye og blir liggende som Strømsgodset på Søndag i en 5-3-2

Så bare fordi det ser ut som et stormløp på papiret så blir det ikke nødvendigvis sånn i realiteten.

Nå kan det godt hende at det kommer til å funke fantastisk altså, det avhenger jo først og fremst av hvordan spillerne eventuelt løser det. Og der ligger også min kjepphest nå. Det viktigste for Brann er å få opp tempo og bevegelse. Få litt guts inn i lenger perioder av kampene. Det er først og fremst det som jeg savner nå.
Visst vi setter KBK under et massivt press fra første sekund og presser de så lavt som mulig skal vi ha de under kontroll. Ingen kommer til å løpe mer enn oss, ingen komet til å være mer intens i presset enn Berisha og Strand.  Visst KBK blir presset lang nok ned, blir de liggende som Strømsgodset,  lavt, med laaang vei frem til mål. Da er det nok med de tre bak. Det som hadde vært galskap er å fortsette med en formasjon, der 95% av spillet er bygget opp rundt kantspillet, når de angivelige spillerene som skal løse denne rollen er helt ute av det.

Vi må ha flere spillere sentralt i banen, i boksen. Og innleggene kan ikke komme fra 35 og ut. Vi må til linjen, slå harde  og lave innlegg. Det må gjøres med tempo..

Vi er enige. Det er press og det å sette motstanderen i bevegelse som er hemmeligheten her. Men det er det vi må gjøre for å få 4-3-3 til å funke også. For det funket i de 20 minuttene vi ga alt i mot Strømsgodset. Hadde vi holdt det tempoet og bevegelsene hele kampen ville vi vunnet 3-0.

Er spent på å se hva det blir i dag. Jeg tipper vi ser en 4-3-3, men for første gang på en stund ville jeg ikke blitt overrasket om det ble 3-5-2,
82
Quote from: SeLyren on April 10, 2019, 09:30:58 AM3-5-2 er det eneste rette slik ståa er no. Vingene evner ikke å skape nok til at vi skal tviholde på 4-3-3. La Bamba og Berisha lure rundt i boksen mens Strand og Haugen prøver å kombinere/konstruere seg frem til målsjanser. Gilli med løp på venstre og Teniste på høyre. Det kommer til å bli et stormløp mot et mål, og vi må få uttelling ganske kjappt. Deretter må vi fortsette å holde trykket oppe og "kvele" motstanden. Jenssen sin oppgave er å delegere baller, snu spillet og tre gjennom til spillere på løp.


Vi spilte 3-5-2 mot Mjøndalen over to kamper i 2014. Da skulle vi også kjøre over et antatt dårligere lag som la seg lavt, men vi endte opp med å slippe inn 4 mål og score 1. Vi ble totalt rundspilt. Med et Kristiansund som baserer mye av det offensive spillet på å få ballen fort opp på vingene og spissen kan vi være sårbare defensivt. Blir vi litt pressa ender vi opp med å binde opp en spiller for mye og blir liggende som Strømsgodset på Søndag i en 5-3-2

Så bare fordi det ser ut som et stormløp på papiret så blir det ikke nødvendigvis sånn i realiteten.

Nå kan det godt hende at det kommer til å funke fantastisk altså, det avhenger jo først og fremst av hvordan spillerne eventuelt løser det. Og der ligger også min kjepphest nå. Det viktigste for Brann er å få opp tempo og bevegelse. Få litt guts inn i lenger perioder av kampene. Det er først og fremst det som jeg savner nå.
83
Brann / Re: Sesongen 2019
April 09, 2019, 13:30:17 PM
Quote from: Nixon on April 09, 2019, 13:06:20 PM
Quote from: Morkel on April 09, 2019, 11:48:15 AMFor det er naivt å tro at det kun er pasninger fremover som er konstruktive. En støttepasning eller vending av spillet kan ofte være den beste avgjørelsen.

Selvsagt. Men så skrev jeg heller ikke at støttepasninger aldri er den beste avgjørelsen.

Nei, så var den også mest myntet på folk som sitter på tribunen og alltid ergrer seg over pasninger som går feil vei. Men så opplever jeg at du generelt er litt mer nyansert på dette. Jeg har bare et behov for å presisere at det er stor forskjell på når Brann har fart i spillet og bevegelsene, slik som de hadde i fjor vår og periodevis i mot Odd og SIF. Det er først og fremst det jeg føler mangler når Brann ikke får det til.

Det er forøvrig greit at Brann tar liten risiko i spillet, men i perioder hvor de har full kontroll bør de ta større sjanser. Og da kan de godt slå ballen mer fremover. Jeg så Strømsgodset kampen med en kompis som ikke følger Brann og hans umiddelbare reaksjon i midten av andre omgang var "Hvorfor spiller ikke Brann ballen mer opp, de vinner den jo uansett igjen hver gang".
84
Brann / Re: Sesongen 2019
April 09, 2019, 11:48:15 AM
Quote from: Nixon on April 08, 2019, 15:50:45 PMJeg skjønner godt at folk begynner tidlig å ergre seg over støttepasninger ganske tidlig i kampene. De siste sesongene har vært en orgie av støttepasninger. En orgie av spillere som ikke en gang vurderer muligheter fremover, men mottar ballen og snur seg i samme bevegelse. En orgie av forspilte muligheter til å gjøre noe konstruktivt. Da skjønner jeg godt at folk sier i fra jo før jo heller. Er det bedre tider folk vil at vi skal vente på?

Og det hjelper jo. I går kunne jeg sverget på at Barmen hadde tenkt å spille ballen bakover ved en anledning, men ombestemte seg da publikum reagerte!:)

Nja. Både uenig og enig i det. Hvis man overser en klar mulighet fremover så er en støttepasning drepende. Men da må også den pasningen fremover skape noe eller plassere spilleren i en bedre posisjon, bare at ballen går fremover er ikke nødvendigvis alene noe å trakte etter. Så er såklart en godt plassert spiller fremover ofte et bedre alternativ enn en spiller lenger bak på banen. Men som et prinsipp så er det ikke alltid sant.

For det er naivt å tro at det kun er pasninger fremover som er konstruktive. En støttepasning eller vending av spillet kan ofte være den beste avgjørelsen. Spesielt når forsvaret ligger så lavt som SIF gjorde på Søndag. Noen ganger kan å vende spillet åpne opp hele forsvaret. 

Men det er et MEN her. Skal dette fungere kreves det at det er to premisser tilstede. Og de er: 1. Tempo i spillet 2. Offensiv bevegelser. Hvis ballen går fortere tilbake og så frem igjen så er ikke en støttepasning like drepende. Det kan faktisk være svært effektivt.

Jeg synes derfor det er mer utilgivelig at Brann tidvis er så daffe enn at de slår støttepasninger.

Heldigvis klarte Brann å holde oppe tempo i en periode av kampen. Det viser at de har det inne.
Man så at Brann i de 20 minuttene hvor de holdt trykket oppe og gjenvant ballen. Da gikk spillet fort og det glei. Hele første omgang og slutten sto nærmest alle bortsett fra Berisha med hoftefeste. Da blir det få alternativer å spille på fremover. 
85
Quote from: pidre on April 02, 2019, 10:27:00 AMBamba virker mer og mer som et bomkjøp. Berisha best som spiss - en litt bedre utgave av Skålevik.

Jeg skjønner ikke hvorfor folk snakker om at Bamba har vært et bomkjøp. Hører det stadig vekk. Han har vel levert helt på det jevne. ca. 1 mål per 160 minutt. Hadde han scoret 1 mål mer i fjor ville han ligget over toppscorer Boli i mål per spilte minutt (altså kun basert på spilletiden i Brann). Man ønsker selvfølgelig å se han levere over tid, men det blir uansett teit å kritisere ham for spilletid han ennå ikke har fått.

Det var jo det samme med Skålevik lenge. Han hadde et scoringsnitt en periode som nesten lå opp mot et mål per 90 minutt. Men noen folk mente da at han var en flopp. Han måtte til Start og score 10 mål på en kvart sesong for at man skulle skjønne at han var god. Det var jo ikke et enormt mye bedre snitt enn han hadde i Brann, men det var flere mål fordi han fikk mer spilletid.

Når Bamba i effekt har spilt 6-7 hele kamper for Brann i spilletid, så må man kunne si at 4 mål er helt ok. Ikke fantastisk, men å konkludere med at han er et bomkjøp er litt tidlig. Så får for all del Berisha toppe ham, gjerne både fra ving og senterspiss.
86
Ah. Det er kjipt med de skadene foran en så viktig uke. Vi trenger bredden på så tett kampprogram. Vi er nesten nødt til å plukke minst 6 av 9 poeng på disse tre kampene for å henge med. Hvis vi allerede nå skal tenke på gullkamp bør vi ligge litt over 2 poengssnitt. I det tilfellet bør 7 poeng på disse 9 kampene være et minstemål for å ikke havne for langt bakpå. Jeg tror det er urealistisk at vi kommer til å komme opp i det snittet vi hadde i fjor vår. Vi må satse på å ligge på 2,1 til 2,3 og ikke få en kollaps på slutten av sesongen.
87
Quote from: Billy Elliott on April 01, 2019, 09:20:52 AM
Quote from: Bruiser on March 31, 2019, 20:06:20 PMDumt å ødelegge ein diskusjon med fakta, men så er det. Berisha er hovedsakeleg ving.

Det er klart, han har spilt en del ving - spesielt de siste årene, men det er som spiss han har prestert soleklart best. I alle fall i Norge. Bare spør Viking-supporterne. Hardtarbeidende målsnik som spiss, begrenset som kant. Akkurat som Skålevik.

Berisha har og kan bekle alle de offensive rollene. Både spiss, ving og hengende spiss/off.midt (hvis man skulle velge å snu trekanten). Han har helt andre fysiske forutsetninger enn Skålevik. Skålevik trenger å komme inn i boksen, bruke smartness og posisjonere seg helt riktig for å komme til sin rett. Han blir fort avkledd når han skal utfordre på vingen og må da ofte ut av posisjon for å bekle rollen hvor han er han er best. Å gå mye ut av posisjon er ikke populært hos Nilsen.

Berisha har på sin side løst både vingrollen og offensiv midt bra i Østerrike. Til tross for at han er lavere enn Skålevik er han mye sterkere og kan også komme inn med fart på første og bakerste stolpe. Som spiss føler jeg han passer best i tospann. Men det er ikke en avgjørelse som bør tas basert på at han skal spille spiss. Det bør være en avgjørelse basert på totaliteten. Jeg tviler på at LAN kommer til å gå for 3-5-2 som en fast taktikk, enn så lenge det betyr at man har null dekning på vingbackposisjon og samtidig må kassere Marengo og Koomson. Det er ikke helt noe jeg ser for meg han kommer til å gå for jevnlig. Men hvem vet, han kan jo overraske innimellom.
88
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
March 28, 2019, 14:24:44 PM
Quote from: Gulløl on March 28, 2019, 14:13:30 PM
Quote from: Belfort on March 28, 2019, 14:06:45 PMPamer tror Berisha kommer
Trolig  basert på sannsynlighetsberegning og magefølelse kan jeg tenke meg. Info har han neppe.

Hadde han hatt info ville det allerede vært på trykk.
89
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
March 27, 2019, 17:53:16 PM
Quote from: Gulløl on March 27, 2019, 16:02:31 PM
Quote from: This Charming Man on March 27, 2019, 12:34:58 PMEr det ikke slik at engelske klubber på dette tidspunkt kun kan tilknytte seg spillere som er uten kontrakt? Med mindre Berisha er fristilt fra Rapid Wien kan han dermed neppe signere låneavtale med engelsk klubb.
Er usikker på dette men noen andre vet kanskje.

Lånevinduet stenger 31. Januar i England. Såkalte emergency loans ble fjernet i 2016. Mao kan de kun hente spillere uten kontrakt.

90
Kamper / Re: Treningskamper 2019
March 23, 2019, 19:27:44 PM
Så ja hvis Brann går for 3-5-2 fast er det kroken på døra for Marengo. Koomson kan funke i den ene spissrollen. Eneste håpet for Marengo da er i en hengende rolle bak Bamba.
91
Kamper / Re: Treningskamper 2019
March 23, 2019, 19:25:49 PM
Quote from: Finfin respons on March 23, 2019, 19:12:01 PM
Quote from: Morkel on March 23, 2019, 17:39:15 PM
Quote from: Finfin respons on March 23, 2019, 17:22:06 PMRYJ: BB. Dominerer totalt som ballsentral og i frispillingen, virker som han har enda flere å spille på med vingbackene høyere oppe og flere alternativer sentralt på topp.


Min bekymring er at han er lett å ta ut. Sett et frimerke på ham og man fjerner mye av kreativiteten til Brann. Jeg håper LAN har et mottrekk her, enten om det er Haugen eller at spillet skyves ut.

Jeg er generelt skeptisk til 3-5-2. Det handler i stor grad om at taktikken ofte blir statisk og baktung, man forsvarer seg med 5 forsvarspillere. Juventus med 3-5-2 var et eneste stort snork med 2 målsjanser i hver kamp og enmålsseiere. MEN jeg skal innrømme at Brann er bedre egnet til å spille denne taktikken nå enn vi var når vi spilte det borte mot LSK. Både RYJ, Løkberg og Strand gjør denne taktikken mer dynamisk. Man har en ballfordelende senter og to midtbanespillere til som dekker stort rom, sånn kompanserer man for manglende bredde defensivt. 

Enig. Jeg tror Brann kan mønstre mottrekk mot frimerket. Haugen (eller Strand) som du nevner. Og man har en Holmen som er god å treffe spillerne som søker rom rundt RYJ og utover. Og ikke minst: Kjelsrud eller Karadas som oppspillspunkter med en Bamba som vaker rundt. Så koster det motstanderen en hel spiller å ta ut RYJ. Og med så ballsikre typer som de tre stopperne var i dag i 3-5-2 er disse et mottrekk i seg selv.

Har man de rette typene for formasjonen er kanskje dette en spillestil som gjør en Bamba-type sitt potensiale størst og mest effektivt der fremme? Og motsatt: jeg tror det kunne raknet fullstendig i dag med Marengo og Koomson som vingbacker - det ville blitt enorme rom å angripe i for Sogndal.

3-5-2 er en krevende taktikk å spille. Som du sier er vingbackene essensielle. Det krever en helt spesiell type spiller som kan dekke enormt med rom. Være med i angrep og skape overtall der og være tilbake i forsvar etterpå. Det krever fart, det krever defensive egenskaper og at man kan bidra offensivt. Per nå er det vel kun Teniste og Gilli som er helstøpt for den rollen. Kristiansen fungerer, men er ikke optimal. Marengo og Komsoon er på ingen måte egnet, nei. Men jeg tror spillere som Løkberg, Barmen og Strand kan dekke litt opp der og gjøre taktikken enda bedre, ved å sette tidlig press på motstanderne når de vinner ballen, ved å falle ned og dekke rom og ved å generelt jage, så kompenserer man litt for rommet som oppstår når backene går opp. Se på italienske lag i 3-5-2 de gjør denne balansen til kunst. Rent underholdningsmessig kan det ofte bli litt kjedelig (mener jeg) for en god catenaccio-fotball dreper jo alt spillet til motstanderen.

Hvis Brann klarer å mestre 4-3-3 og 3-5-2 til fulle i år. Så kan det være vi får litt mer variasjon i den taktiske disposisjonen. Det legger også til rette for å bruke flere av spillerne.
92
Kamper / Re: Treningskamper 2019
March 23, 2019, 17:39:15 PM
Quote from: Finfin respons on March 23, 2019, 17:22:06 PMRYJ: BB. Dominerer totalt som ballsentral og i frispillingen, virker som han har enda flere å spille på med vingbackene høyere oppe og flere alternativer sentralt på topp.


Min bekymring er at han er lett å ta ut. Sett et frimerke på ham og man fjerner mye av kreativiteten til Brann. Jeg håper LAN har et mottrekk her, enten om det er Haugen eller at spillet skyves ut.

Jeg er generelt skeptisk til 3-5-2. Det handler i stor grad om at taktikken ofte blir statisk og baktung, man forsvarer seg med 5 forsvarspillere. Juventus med 3-5-2 var et eneste stort snork med 2 målsjanser i hver kamp og enmålsseiere. MEN jeg skal innrømme at Brann er bedre egnet til å spille denne taktikken nå enn vi var når vi spilte det borte mot LSK. Både RYJ, Løkberg og Strand gjør denne taktikken mer dynamisk. Man har en ballfordelende senter og to midtbanespillere til som dekker stort rom, sånn kompanserer man for manglende bredde defensivt. 
93
Kamper / Re: Treningskamper 2019
March 23, 2019, 17:13:11 PM
Hvis det målet var Kjeldsrud Johansen sitt så har han jo omtrent bare scoret "hockey-mål" for Brann. Hans fremste våpen virker å kroppen. Ikke beina eller hodet.
94
Kamper / Re: Treningskamper 2019
March 23, 2019, 17:04:48 PM
Quote from: Lasaron on March 23, 2019, 16:55:51 PMSeier 3-0 er jo bra. Fikk ikke sett kampen. Var Brann klart best?


Jeg har fulgt med litt sporadisk mens jeg jobber. Den sporadiske "halvparten" jeg så dominerte Brann totalt. Sogndal truet litt på kontringer og det kunne muligens blitt mer farlig da de kom inn mot trebacks-rekken vår. Men de skapte bare en ordentlig sjanse da de slo ballen i tverrligger fra kort hold.

Bamba virker å være på hugget, kom absolutt til sin rett når han fikk lov å føre ballen i mellomrommet mellom midtbane og forsvar på overganger.   
95
Kamper / Re: Treningskamper 2019
March 23, 2019, 16:23:55 PM
Løkberg er litt Barmen 2014 i dag. Klarer å komme i god avslutningsposisjon ørten ganger. Men ballen havner alle steder enn i mål.
96
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
March 22, 2019, 14:29:35 PM
Quote from: Churchill on March 22, 2019, 13:37:15 PMUnder dagens regime har vi vel strengt tatt bare hentet hjem en utenlandsproff, nemlig RYJ. Det er mye som taler for at det kommer til å bli en suksess ihvertfall.

Børven.
97
Brann / Re: Sesongen 2019
March 20, 2019, 19:20:28 PM
Quote from: Lasaron on March 20, 2019, 14:11:23 PMHan er kanskje litt som han der Tor Kristian Karlsen? Siden han hadde fartstid i Monaco var jo han liksom sinnsykt god. Vel, hvordan har det gått i de klubbene han har vært involvert i siden? Ikke så veldig bra?

TKK er først og fremst en god speider. Som daglig leder/sportssjef har han knapt vært lenger enn en sesong i en klubb. Vanskelig å mene noe om hvor god han er når Start er hans lengste jobb i rollen (by far). Oversikt og nettverk har han, men det er jo ikke hele jobben. Basert på Start kan man i hvert fall si at han har undervurdert faren med å bygge et lag  utelukkende basert på talenter og unge spillere. De manglet ryggrad før Rekdal kom inn.
98
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
March 20, 2019, 19:13:24 PM
Man må se Vikings Berisha-nei i perspektiv.

Mellom 2004 og 2014 brukte Viking en milliard på å etablere seg i toppen. Over en 6 årsperiode gikk de nesten 100 millioner i underskudd (det meste på altfor dyre spillere), argumentet var at de skulle bli en toppklubb. Hva førte det til?  En tredjeplass i 2007, et nesten-nedrykk og masse middelhavsplasseringer.

I 2014 kom oljekrisa, etter det har de ikke lenger et hav av rike sponsorer som kan redde dem når de sløser.

Etter nedrykket fikk de som Brann enda en vekker.

Så kan det godt hende de jobber for harde livet for å få en investor på plass, det vet ikke jeg, jeg tror likevel det sitter langt inne å bruke mye penger og sprenge lønnsbudsjettet for en spiller. Derfor har de også vært ganske kontante på at han er for dyr.
99
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
March 20, 2019, 13:51:13 PM
Quote from: ACHTUNG on March 20, 2019, 13:24:28 PMHva med Stabæks Boli? Jeg vet at RBK var ute etter ham, er han en mann Brann har vurdert?


Har han spilt noe ving? Eller har Stabæk bare spilt 4-4-2?

Tenker at Brann trenger en spiller som kan dekke både ving i 4-3-3 og senterspissrollen.

100
Brann / Re: Sesongen 2019
March 18, 2019, 22:45:17 PM
Quote from: Falkman on March 18, 2019, 19:47:15 PM
Quote from: Gulløl on March 18, 2019, 19:40:44 PMVirker som Joacim Jonsson ikke har fulgt noe særlig med på Bamba i fjor høst og ikke fått med seg ryggplagene han hadde tidligere i vinter. Viser bare hvor useriøs han er når han mener at Brann bør selge Bamba og erstatte han med en 19 åring som kun scoret et mål på 11 kamper i fjor i Obos. Mulig han bare slenger dette ut for å provosere og for å få en reaksjon.

Helt jævlig å høre Jonsson snakke. Mest på grunn av svorskingen.  Han har brukbar peiling, men her er han jo helt på viddene. 19-åring med 1 mål på 11 kamper? Hvem er det?

Denne Adams er visstnok et talent som har scoret mye på ungdomslanslagene til Nigeria. Men enn så lenge så faller han i samme kategori som de andre "unge" spissene vi har hentet. Altså et uskrevet blad på toppnivå. Blir litt heavy å ha 6 spisser i laget og potensielt en som er førstevalg.