• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Innlandsmax

1
Tifo, sanger o.l.... / Tromme likevel?
April 30, 2009, 13:26:35 PM
Før jeg sier noe som helst mer, så må jeg bare flagge følgende:
1) "Evig tromme" under kampene tilhører "den andre" supporterkulturen. Bataljonen hører i mine øyne til en supporterkultur som synger, og som synger i henhold til kampdramaturgien, som ikke har som mål å holde i gang evigvarende og altoverdøvende støy, men som har som mål å støtte laget kraftfullt, både i kampens medgang og motgang.

2) Jeg er selv av de som nå har et avstandsforhold til Brann, er sjelden i Bergen, og enda sjeldnere på tribunen blant de syngende supporterne. I utgangspunktet har jeg altså egentlig ikke noe særlig jeg skulle ha sagt i denne delen av forumet.

3) Selv om jeg er glad i Bergen og (noen av) bergenserne, er det enkelte ting som gjør at jeg kan finne på å være svært tilfreds med å ikke bo i Bergen. En av disse tingene er buekorpsene. I mine øyne selve innbegrepet av at all tradisjon ikke nødvendigvis er god tradisjon.

Til tross for disse innvendingene, så har jeg altså den kontroversielle tanken at KAAAAAAANSKE, MUUUUUUUULIGENS kan tromme blant Brann-supporterne være et bra tiltak likevel.

Jeg iler da raskt til, og presiserer at det ikke er en evigvarende, monoton-rytmisk stortromme jeg tenker på. Det jeg tenker på er skarptromme a la buekorpsene, og ikke evigvarende, men brukt spesifikkt til enkelte (ikke alle) sanger og enkelte utrop.

En slik bruk av skarptromme kunne være legitimt fordi bruken da ville være hos Brannsupportere = (hovedsaklig) bergensere og Bergens-sympatisører = folk/kultur som har et historisk og tradisjonelt forhold til skarptromme = forbindelse/assosiasjon til buekorpsene.

Som nevnt er jeg altså selv langt fra en tilhenger av buekorpsene og kulturen rundt dem, men jeg har likevel respekt for at de er en del av Bergenskulturen. Det er denne tilhørigheten som gjør at jeg syns at dedikert og spesifikk bruk av skarptromme (igjen: altså ikke evigvarende) i alle fall må kunne vurderes som innslag i Brannsupporternes virkemiddel-register.

(PS, og uavhengig av en eventuell tromme-debatt: Ellers mener jeg at det å få trøkk i sangene har litt med organisering å gjøre, og litt med mot å gjøre. Fra min egen tid på Store Stå husker jeg godt at vi skulle ikke være mer enn 8-10, ja helt ned i fire-fem, så fikk vi trøkk på folk rundt oss, og som sang med. Forutsetningen var at vi 8-10 (eller fire-fem) var samstemte og standhaftige, at vi hadde god peiling på sangrepertoaret og "goodwillen" til den enkelte sang, at vi hadde god forståelse av kampdramaturgien, og at vi sang riktig sang i henhold til den. En slik "kor-kjerne" kan muligens være et alternativ til "evigvarende-sang-med-dirigent-med-ryggen-til-kampen"-organisering som snart kommer på besøk....)
2
Bataljonen.no / Nytt supporterforum i BT/Aftenposten
April 10, 2009, 13:04:55 PM
http://supporter.bt.no

Det virker som en nokså fersk sak, men virker ryddig og fint, og ved "første øyekast" adskillig mer behagelig enn VGD.

Noe av det "ferske" inntrykket får jeg når jeg klikker på "Grupper". Her står Bataljonen oppført som gruppe., men foreløpig kun med én medlem. Selv har jeg søkt om medlemskap i denne gruppen, og blir stadig påminnt om dette når jeg klikker meg inn på gruppen. Ikke noe innvilget medlemskap, nei, men altså stadige påminnelser om at jeg har søkt om medlemskap.

Så til hovedspørsmålet, og grunnen til denne tråden: Er ikke helt sikker på hva slags formål disse gruppene inne på http://supporter.bt.no er ment å skulle ha. Med foreløpig én medlem, og meg selv i kø for å bli medlem, så utgjør jo ikke akkurat Bataljonen-gruppa noen trussel foreløpig. Uten å være altfor dommedagsorientert, så tenker jeg meg likevel at på sikt, så ligger det muligens en ambisjon hos dette nettstedet om å "stjele" debattene fra de spesifikke supporterdrevne foraene. Eksempelvis: Folk går heller inn på http://supporter.bt.no, klikker seg til grupper, og deretter til Bataljonen-gruppa for å debattere, fremfor å gå til dette forumet, altså https://www.bataljonen.no/forum

Hva sier dere i Bataljonen/forumansvarlige? Er dere tatt med på råd fra bt.no sin side, eller er dette noe bt.no har funnet på selv? Uansett (om dere har vært tatt med på råd eller ei): Hva tenker dere om en eventuell konkurranse-situasjon som kan oppstå mellom "eget" forum og bt.nos Bataljonen-gruppe? Hva sier dere andre? Noen grunn til en felles holdning? Ekstremversjon: Boikotte http://supporter.bt.no (og http://supporter.aftenposten.no) for å slå ring om https://www.bataljonen.no/forum?

Edit: Her er nettavisenes egen omtale av det de kaller for fotballens "facebook": http://fotball.bt.no/eliteserien/article132007.ece Lansert 13. mars ser det ut til. Har sovet godt i det siste, jeg... Uansett så betrakter jeg ovenstående problemstilling som reell, men muligens noe spissformulert og overdramatisert?
3
Kamper / Kamptråd: RBK - Brann, 5. april
March 26, 2009, 11:37:58 AM
Ja, jeg holder fortsatt fanen høyt: "Kanskje dette blir sesongen da vi har en jevnt stigende kurve gjennom hele sesongen?"

1 poeng på Lerkendal mot årets RBK vil være gedigent. Foreslår kynisme og rævva-fotball.

Edit: "Kynisme" staves kynisme, ikke kynsime...
4
Brann / Det medisinske apparatet
November 18, 2008, 21:54:29 PM
Fikk med meg at Ola Jøsendal trakk seg som Brann-lege. Har hittil trodd at han var en rimelig vettug fyr, og at det derfor er et dårlig signal at han trekker seg. Noen som vet?
5
Brann / Fotball-akademi i Senegal og Gambia?
August 05, 2008, 11:12:10 AM
Har i overgangstråden postet et hjertesukk om kramkars-fotballen, og dette evige maset om å få kjøpt de riktige spillerne. Må innrømme at jeg syns det er et pes av en annen verden - særlig når definisjonen på en "rikitig" spiller ofte er at han har videresalgspotensiale. Spilleren blir altså kjøpt for å selges videre - for deretter å erstattes, igjen av den "riktige" spilleren. En evig rund-dans. Kan det bli ro, kontinuitet, lagbygging av noe slikt?

Vel, "fotballen er blitt slik", ingen vits i å furte over det, men heller sette kreftene i å "play the game". Så da prøver jeg meg på en spissformulering i den andre retningen

RBH har vel uttalt noe i retning av at "Norden er Branns marked". Et område med få og dyre kvalitets-spillere er altså noe å satse på? Mange har vært både kritiske og spydige til denne holdningen.

Andre har etterlyst Lyns nigerianske nettverk, og vært mer og mindre misunnelige på det.

Hva med på ta steget fullt ut, og opprette et Brann-styrt fotball-akademi i et afrikansk land? Akkurat nå er det gode vibber mellom Brann og to gambiske fotball-spillere (hvorav én svensk-gambisk). Spesielt Jaiteh har vel også en rimelig bra hype i hjemlandet sitt. Hva med å utnytte dette, og rett og slett lage et fotball-akademi i Gambia, med Jaiteh og Demba som frontfigurer?

Ser straks det etiske problemet her; "hente billig arbeidskraft fra Afrika" er ikke akkurat noe nytt, ei heller noe spesielt positivt for den vestlige verdens etiske omdømme. Men: "Fotballen er blitt slik", og jakten på afrikanske talenter går sin gang uansett. Hva med å hoppe litt over de verste agentene, og ha en egen talentfabrikk i selve hjertet av "teknisk fotball".

Akademiet burde ikke bare ha fotball på timeplanen, men også ordinær skolegang. Dette for å komme litt unna "utbytter"-statusen, og heller nærme seg litt "bistand"-statusen.

Gambia er ikke noe stort land, bare 1,6 mill innbyggere. Landet har imidlertid kun én grense; mot Senegal (Diouf-land!), som Gambia altså er omsluttet av. Ifølge Wiki har Gambia en føderativ sammenslutningsavtale med  Senegal. Dermed er det naturlig at akademiet har begge land som sitt rekrutterings-området. Senegal er et betydelig større land; 12,5 mill innbyggere. Faren er selvfølgelig at det er en slags ultra Norge-Sverige-relasjon mellom de to landene. Da vil vel et slikt samarbeid strande før det har begynt...

Innrømmer glatt at dette er høyt-tenkning, og kanskje fullstendig hypotetisk. Det fins nok en masse praktiske utfordringer. I tillegg har jeg nevnt den klassiske, etiske problemstillingen. Denne har jo også den andre, klassiske problemstillingen som halvbror: Satsing på utenlandske talenter skader utviklingen av norske talenter.

Problemet er at denne uetiske (?) karusellen går sin gang, og under det litt flottere navnet "Utviklingen". Skal man være med, så må man ikke bare henge med, men helst være litt i forkant av denne "Utviklingen". Et fotball-akademi i et afrikansk land vil koste, men det gjør da jaggu agenter, speidings-utgifter, reiser, møter, sign-on-fee og spillerlønninger uansett.

Ka dokker trur?
6
Brann / Drittsekk-teorien
July 29, 2008, 13:20:47 PM
I tider som disse klør man seg i hodet: Hva kan gjøres?

Har i et innlegg på en annen tråd nevnt Ståle Solbakkens "drittsekk-teori". Den går i korte trekk ut på å hente en spiller som først og fremst har en misjon på treningsfeltet, men også i å være en agressiv utfordrer til de i første-elveren.

Oppgaven består i å være litt ekstra kvass på treninga, dra opp intensiteten, gjerne med litt fysisk voldsomhet, litt ufine taklinger, litt stor kjeft, litt ego og pompøs holdning - alt sammen for å venne spillerne til en mer krigersk holdning.

Mine spørsmål til befolkningen er: 1) Har denne teorien noe for seg? og 2) Hvem skal i så fall være mannen som hentes?

Selv er jeg en sart sjel, og ville blitt vettaskremt av en slik "drittsekk"-type - men så er jeg heller ikke fotballspiller på toppnivå. Spørsmålet er om ikke Brannspillerne kunne hatt godt av å få kvesset intensiteten sin. Som jeg har nevnt i en eller annen tråd, så er mitt inntrykk at Mjelde er en kjernekar som vet å støtte spillerne, inkludere dem, skape en god atmosfære av kameratskap og samhold. Og som jeg også før har nevnt: Kanskje det kan bli litt for mye av dette, slik at spillerne venner seg til for mye harmoni og hygge, og mister trøkket og gutsen som skal til?

Mitt svar på 1) blir derfor: Jo, jeg tror teorien har noe for seg.

Og når jeg først har svart på 1), så har jeg i alle fall ingen problem med å svare på 2): Abiodun! (OBS! Forutsatt knesjekk!)

7
Midtbanen har kommet i fokus. Noen forbanner MIM og RBH nord og ned for manglende kjøpevilje og kjøpekraft, andre nøyer seg med å sukke tungt over skadesituasjonen. Det diskuteres på Mjelde-tråden, Bakke-tråden, overgangstråden etc.

Syns dette emnet er nokså spesifikkt, og tillater meg å foreslå ny, samlende tråd, altså denne. Mod-ene får jo vurdere om dette bare blir enda en av allerede altfor mange tråder om emnet, og i så fall stenge den.

Kjøpe eller omdisponere er vel en slags hovedproblemstilling, I tilfelle kjøp: Hvem?  I tilfelle omdisponering av eksisterende mannskap: Hvordan?
8
Brann / Hyllest til Viking?
October 23, 2007, 22:32:53 PM
Har vært inne på om Viking kunne hylles på Stadion på søndag i diverse tråder. Ser selvfølgelig masse grunner til IKKE å skulle gjøre det. Dette er streit business. Viking kjempet for sølvet og egeninteressene, er profesjonelle og gjør bare jobben sin. Det skal vi også gjøre på søndag, og ingen ting ville vært bedre enn å revansjere Viking-tapet fra i vår, og få vist hvem som er sjefen, hvem som faktisk har gullet, hvem som spiller den beste fotballen, og hvem som regjerer på Brann Stadion.

MEEEEEEEN om nå galt skulle skje, og Viking begynner å putte, og i verste fall vinner kampen: Da er det viktig å ikke la dette ødelegge festen. Vil igjen minne om Brann-Lyn 3-7 for mange herrens år siden. En kamp som ikke betydde noe for Brann, men enormt mye for Lyn (nedrykks-strid). Lyn holdt på å greie det umulige (7-1 eller 7-2), og berge seg fra nedrykk, og ettersom kampen ikke betydde noe for Brann, begynte Brann-supporterne å juble for Lyn-scoringene. Men så putta faktisk Brann en eller to helt dødelige scoringer, og Lyn rykka ned. Da jublet Brann-supporterne for DET, og sang "Rykker ned, rykker ned, rykker ned" så det ljomet.

Poenget er: Gullet er sikret. Kampen betyr god trening, men heller ikke mer. Supporterne bør unne seg den gleden å nyte denne kampen i fulle drag UANSETT UTFALL. Og i en slik situasjon kan man godt dra på med hyllest til Viking, altså gitt at de begynner å score, og kanskje truer med å vinne kampen. I en slik situasjon kan benytte sjansen til å være raus og sjenerøs, og kanskje også en bitte bitte bitte liten tanke takknemlig, vise humør og glede, og kanskje (hvis man er i det helt gode hjørnet) litt Vestlands-solidaritet. Hva med denne på melodi "Oh when the saints come marching in"

Vi snakker sølv! Vi snakker sølv! Vi snakker Viking vinner sølv!
ja, det er gutta fra Stavanger som sikret gull og vinner sølv!

Vil ellers gjenta meg selv fra noen andre tråder, og foreslå følgende på "Glory, glory halleluja!":

Brann har gullet her i Bergen!
Brann har gullet her i Bergen!
Brann har gullet her i Bergen!
Gullet e hos SK Brann, SK Brann!

Denne kan synges både når Brann og eventuelt Viking scorer.

Til slutt må vi ha klar en sang i tilfelle Brann vinner, Viking mister grepet om sølvet, og vi får lyst å gni salt i såret så det holder. Forslag, også på "Glory, glory halleluja"

Ingen gråter over sølvet!
Ingen gråter over sølvet!
Ingen gråter over sølvet!
For sølv betyr isje en dritt, isje en dritt

Ja, det endte opp med sangforslag dette, men det prinsipielle spørsmålet er altså om man i humørets, gledens, raushetens og sjenerøsitetens navn skulle kunne koste på seg noen hyggelige hilsener til Viking på Stadion på søndag.
9
Brann / Faglig uenighet?
July 18, 2007, 17:31:04 PM
Har (desverre) ikke lest Langeland i sin helhet, men har fått han med meg sitert i VG: "Uoverstigelig faglig uenighet" er årsaken til konflikten mellom Andresen og Mjelde.

De senere dagers oppfølging av denne konflikten får meg til å trekke frem begrepet "storm i et vannglass". Konflikten eller "konflikten" kan virke til å være av moderat eller begrensa art - og til å leve med for alle parter. Jeg klarer liksom ikke helt å utelukke at hele saken er et resultat av agurktid og Langelands manglende fritids-sysler og fokus på egen person...

Det eneste vi vet med sikkerhet er vel at Andresen har valgt å ikke forlenge med Brann?

Uansett: Hvis man nå skulle ta på alvor at det finnes ikke bare en faglig uenighet mellom Mjelde og Andresen, men altså  en UOVERSTIGELIG faglig uenighet, så kunne jeg tenke meg å få høre litt om hva denne består i.

Jeg tillater meg derfor å åpne en tråd med dette temaet. Jeg syns for så vidt det er interessant å høre om både Andresens og Mjeldes personlige egenskaper og diverse rykter og synsinger om dette, men altså: Kunne tenke meg en tråd hvor også det fotballfaglige får fokus. Ikke minst  på grunn av Langelands påstand om at det er det fotballfaglige som er årsaken til konflikten (eller "konflikten").

Ballbesittende? Gjennombruddshissig? Langt og høyt? Kort-pasninger? 4-4-2? 4-3-3? Hvor viktig er tempoet? Løping? Spille på rom eller spille på fot?Er det uenigheter de to herrer i mellom knyttet til noe av dette? Eller er det laguttaket/disponeringen av spillere de strides om?

Jeg syns vel også at det fotballfaglige kan få sin egen tråd - også om de faglige innspillene ikke skulle knytte seg til "Dette mener Mjelde" eller "Dette mener Andresen".