• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - BrannFa(e)n

1
Brann / Opdal og hets. En stor mediebløff?
June 01, 2006, 11:24:37 AM
Jeg har i det siste begynt å erge meg ganske mye over dagens journalistikk. Norske aviser er stort sett bare elendig, men i en spesiell sak setter de brannsupporterene nok en gang i skammekroken. Faktisk er journalistikken så dårlig at jeg nesten føler at jeg som brannsupporter ble hetset. Dere vet hvilken sak det dreier seg om. Det hele begynte i 2004..

.. Ivar Rønningen gikk stadig på fylla, og til tross for at han spilte bra i Brann så Brann seg nødt til å selge Rønningen og heller satse på Opdal. Det var mange ting som talte mot Rønningen. Opdal og Rønningen var jevngode, og Rønningen var en del år eldre. Opdal, derimot, hadde fremtiden foran seg og hadde et stort potensial. Det som talte mot Opdal var at alle Brannsupportere visste at han ville forårsake en del mål imot. Det var selvsagt ikke gunstig, for Brann lå jo ikke dårlig til i ferien 2004. For å gjøre en lang historie kort solgte Brann Rønningen til Rosenborg, og Opdal fikk tillit. Nettopp på grunn av at Rønningen var i kanonform den våren kom det en god del reaksjoner fra brannpublikumet, men det var aldri i nærheten (føler jeg) av Karadas- eller Flo-oppstyret. Tar jeg feil?

Opdal gjorde som vi forventet. Han virket nervøs og gjorde urutinerte feil, og var Branns klart svakeste ledd. Men for meg var dette mest akkuratt den høsten. Media prater om i fjor. Etter hva jeg har inntrykk av hadde Opdal noen blemmer i fjor også, men vi var vel langt fra å hetse han?
Jeg ga faktisk uttrykk for at Opdal kom til å bli landslagskeeper innen få år etter VIF-hjemmekampen i Royal League, hvor folk var i harnisk etter 2-2 målet, som åpenbart var Tom Sanne sin feil. Folk lo av meg i akkuratt den situasjonen. Dette var den siste gangen jeg kan huske at Opdal helt åpenbart ble stilt spørsmålstegn ved et poengtap som ikke var hans feil. Siden den gang har det bare gått oppover. I 2005-sesongen synes jeg han stod "greit nok", men Media hadde bitt seg fast i at han ble hetset og det hele ble opphauset noe sinnsykt. Vi har stadig sett færre og færre av blemmene, og den medieskapte hetsen (som jeg kaller det fra mitt ståsted) tok mer og mer slutt. Nå er alle intervjuer Opdal er med i vinklet mot at han ble hetset i 2004 og 2005-sesongen.

I år har han stått i mål akkuratt slik jeg forventer han skal stå (ut ifra kampene jeg har sett han spille de siste årene), og det kommer ikke som noen overaskelse på meg, og jeg har ikke vært i nærheten av å hetse ("hets" i media er jo synonymt med å bare nevne at han er et svakt ledd) Opdal siden før cupfinalen.

Så hva sier dere? Hvordan har dere oppfattet situasjonen? Er det en stor mediebløff hele greien?
2
Tifo, sanger o.l.... / Hey Jude
April 19, 2006, 14:21:55 PM
Jepp. Jeg har sett litt på engelsk fotball. Folk kan godt si at jeg er lite produktiv og at sangen er idiotisk, men vi må få inn noen nye sanger.

Her er en del forslag til en tekst:

La la la la la la la la la la la Bra-ann.

La la la la la la la la la la la Robbie

La la la la la la la la la la la Winters

eller noe annet. Denne sangen kan synges med skjerfet over hodet som på byen e bergen.
3
Brann / Hva trenger Brann Stadion?
April 18, 2006, 22:09:33 PM
Jepp. Jeg så at Krøvel var enig med meg og det er noe veldig nytt, og da er det jaggu verdt å lage et nytt emne om.

Hva trenger fotballnorge? Hva trenger Stadion?

Trenger virkelig Brann Stadion å ha Norges beste supportergjeng? Etter min mening, nei.
I 2004 så jeg for første gang at gamle sitte reiste seg og klappet et par kamper, men det var en sjeldenhet. I 2005 skapte Brann Stadion to sanggrupper: En på Hansa, og en på Store Stå. Etter hva jeg kan forstå er det ingen i Norge som slår oss i to kamper nevnte sesong stemningsmessig, vi troner øverst soleklart. De to kampene er Brann - LSK og Brann - RBK. Hele stadion kokte, hele stadion reiste seg, hele stadion klappet, hele stadion sang. I tillegg økte stemningen generelt sett både på gamle sitte og Brann-tribunen. Brann har også "Reis opp"-sangen som også går over hele stadion og involverer alle utenom rullestolbrukerene. Man ser også at de på Hansa reiser seg når Brann har corner i den svingen, og nå har folket på Umbro også begynt å reise seg. Mot Lillestrøm idag så vi i tillegg på en corner at folket på Hansa reiste seg på en corner på motsatt banehalvdel.

Man ser med andre ord at på Brann stadion ser man tendenser til at man kan få et samlet publikum som er engasjert uansett plassering. Man ser tendenser til å kunne bli uformelt kåret til det publikumet med mest engasjement på stadion på kamptidspunktet. Engasjement er nemlig nøkkelordet. Klanen kan få kjempe med Kanarifansen om hvem som synger mest for min del, jeg personlig må innrømme at jeg driter i det. De tendensene jeg kan se og den veien jeg ser vi går mot mener jeg er positiv. Selvfølgelig har det sine negative sider, de skal jeg skrive mer om.

Punkt en: Vi synger ikke når vi er inne i en mer negativ periode. Det er et av de tingene vi kan forbedre oss på. Løsningen her er relativt enkel for folk som kan lage sanger. Når vi er nervøse og ligger under er det perfekt å synge delvis negativt ladde sanger. Et eksempel på det jeg mener på en negativt ladet sang er "Dø for Brann, alle mann". Der synger man om nedrykk og å støtte klubben. Slike sanger trenger vi mer av.
Punkt to: Vel, jeg kom ikke på mer.

Diskuter.
4
I de senere år har de samme gamle sangene gått igjen, og igjen, og igjen, og igjen. På tide med litt fornying. Denne sangen kommer til å skape litt, på en måte, elleville tendenser når / om den sangen blir innført.

Hvis linken funker kan dere se en liten video av "galskapen" Her.

Foreløpig har jeg en del forslag. Vi kan begynne med hvordan vi får den igang. Vi begynner som vanlig med at noen drar "sangen" igang med å reise seg og ta hendene i været, og flere henger seg på og til slutt er det nok folk (dvs. forhåpentligvis hele hansa) til å starte sangen.

Men hvordan starter vi den da?
Det er egentlig veldig enkelt. Vi venter for eksempel helt til stadionuret starter et nytt minutt.

Hva skal vi synge da?
Det har jeg ikke helt klart for meg enda, men noe som:
"Vi er SK Brann, SK SK Brann" når de vifter med hendene. Hva vi skal synge eller rope når de hopper har jeg ikke peiling på.

Når skal vi synge den?
Dette er jo en sang som krever at supporterene er fornøyd og man ser at Brann har et overtak, ellers er folk altfor grettne og jeg tviler på at man får noe spesielt trykk i sangen. Dette er en sang som skal synges som når vi slo Lillestrøm 6-2 eller Rosenborg 4-1 (selv om det var syke tendenser mot RBK). Helst når vi leder med to eller tre mål og er skikkelig fornøyd altså. Da tror jeg at vi får det rette trykket i sangen, og ikke minst at folk gidder. Tviler på at folk er i det rette humøret for hopping og spretting på 1-3.

Faren her er jo at Store Stå sikkert skal prøve å kopiere sangen og prøve de også fordi de ikke skjønner at denne sangen kun skal synges maks en eller to ganger pr. kamp og de ikke har peiling på sangen sånn rent ellers.

Ja, jeg har postet denne i et annet emne. Jeg synes det er på tide med litt "syke tendenser" på Brann Stadion.
5
Sesongen 2006 ser ut til å bli nok en fiaskosesong av Brann. Ikke engang publikum er optimistiske, og da er det snakk om bergensere som gang på gang, år etter år tipper nettopp Brann øverst på tabellen. Brann har et-par skadeforfulgte spillere og har kjøpt inn helt totalt anonyme spillere som i teorien har oddsen mot seg når det gjelder å lykkes. Om det er i 2006, 2007 eller 2008 Brann "endelig" vinner serien er dog uvesentlig, siden utbyggingen varer i alle de tre årene.

Likevell er det et-par utenomsportslige ting å glede seg over: Brann Stadion blir blandt annet bygget ut, og det er det temaet dette emnet skal dreie seg om. Alt tilsier at Brann kommer til å øke publikumssnittet sitt rimelig mye, siden andre klubber som har prøvd det samme med positiv effekt. Om Brann derimot hadde bygget ut, og siden vunnet serien det samme år / et av de påfølgende årene vil etterspørselen normalt sett bli større, og muligens vil Brann spille for fulle tribuner i 2007-2008, og må kanskje utvide nok en gang i 2009. Om Brann spiller en eller to, eller kanskje tre, fiaskosesonger til tror jeg at denne "bonuseffekten" vil renne ut i sanden.

Det negative med at om Brann vinner seriegull er at billettprisene blir skyhøye, men jeg øyner en sjangs for at Brann blir Norges klart ledende publikumslag, noe ala AIK i Sverige, om jeg ikke tar feil?

Men det hele ser ut til å bli med drømmen

(Nå skal jeg være såpass ærlig at jeg ikke ser helt poenget med emnet, men jeg bare slenger opp et, jeg, så får dere vurdere om det er verdt å diskutere pluss at krøvel kan komme med motargumenter og si at "Det er slettens ikke sikkert at det medfører en økning i publikumssnitt..")
6
Brann / Brannlaget 2006. Fullkomment?
January 31, 2006, 21:10:59 PM
7
Brann / Enerly knakk nakken
October 30, 2005, 02:38:44 AM
Etter vel ti minutters spill på kristiansand stadion ble Dagfinn Enerly liggende livløs på gressmatten. Etter en corner hadde en FFK-spiller landet oppå Enerly, og han ble fraktet til sykehus i all hast. Nå har det kommet ut i media at Enerly har knekt nakken og føler ingenting fra halsen og ned, bortsett fra litt i den ene skulderen. Dette betyr karrierepunktum og et mulig punktum på et friskt liv for Enerly. Det er en lang vei tilbake, og det spørs hva legene klarer å redde. Klarer Enerly å sparke en ball igjen er han heldig. Han kan være lam fra halsen og ned. Dette betyr at han kanskje må sitte i en rullestol ála Supermann-mannen. Forøvrig jævlig positivt og flaks at han landet den veien han gjorde, når det først skjedde.

Vi får bare håpe at alt går bra med fyren. Rivalisering er uviktig når slikt skjer.
8
Tifo, sanger o.l.... / ny kvisvik sang:
September 13, 2003, 22:29:02 PM
dette surret rundt i hodet mitt i går:

Kor e alle helter hen? stå opp igjen! Raymond kom tilbake.
Han skal redde verden no! ja, det må vi tro. Når han finter alle mann.


er åpen for kritikk, innspill til forbedringer, og flere vers..