• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Corran

1
Brann / Re: Thore Pedersen
January 29, 2023, 23:19:16 PM
Quote from: Pyton on January 29, 2023, 14:30:37 PM
Quote from: Kagain on January 29, 2023, 10:48:24 AM
Quote from: Corran on January 28, 2023, 20:17:44 PMVil påstå at FHM er like mye erstatter til Wassberg som Rasmussen. Vil påstå at så lenge 2 av de tre er klare så starter 2 av de uavhengig av hvem og hvilken plass

Det vil være absolutt det mest fornuftige... Så lenge Horneland tar høyde for det i spillestilen sin. Jeg ser jo som sagt Haaland som en ung erstatter i rollen til Rasmussen og FHM (kreativ, farlig) om begge de to skulle være opptatt eller vekke på andre måter. Men om FHM tenkes som erstatter til Wassberg også, så havner vel kanskje Børst'n og Pedersen et hakk under der igjen...

Jeg regner med at Skaanes forsvinner, så jeg har ikke tatt han med her. Men om han ikke forsvinner så havner han også inn i alternativene sammen med Børst'n, FHM og Pedersen...

Litt rart kanskje at flere her mener FHM skal være back-up i rollen som indreløper. Han var vel lagets beste spiller i høst. Og nei, det er ikke så stor forskjell at laget trenger å endre noe spillestil. Gjetter faktisk på at Rasmussen og FHM starter første treningskamp. Men vi får se hva Horneland velger når det starter. Blir vel nok spilletid på alle i treningskampene
Eg uttaler meg egentlig ikke om at han SKAL være backup. Jeg mener de 3 er soleklare første valg på 2 plasser Dvs at det skal være litt rullering her og de to som er i best form og er klare spiller.
Eg svarte vel på at FHM skulle hovedsakelig være erstatter for Rasmussen og andre for Wassberg. Mens jeg mener at FHM har vist at han kan spille på begge de plassene uten at Brann blir noe svekket
2
Brann / Re: Thore Pedersen
January 28, 2023, 20:17:44 PM
Quote from: Kagain on January 28, 2023, 11:14:09 AM
Quote from: Gulløl on January 28, 2023, 01:22:13 AMHorneland har ikke planer om å bruke han på venstrebacken. Skal først og fremst konkurrere om plass på høyrebacken og midtbanen.


Hmm. Tenkes det å bruke han som indreløper da? Vil tro at det må i så fall være i Skaanes-rollen, altså en som springer og springer. Altså backup til Kniklas (som har mer å by på enn Skaanes). Jeg mener jo at Brann allerede har en backup til den rollen, nemlig Børst'n. Spesielt siden Horneland har hypet Blomberg og ellers foretrekker Finne på vingen (en handling som jeg kaller for "Fingen"). Den andre indreløper-rollen er jo FHM eller Rasmussen, en mer kreativ variant (Haugen-rollen). Lengre bak i indreløpersivet har man jo Haaland (med til Spanien med klubben) og Hjorteseth...

Basert på det jeg ser her på forumet ser jeg fremdeles ikke helt vitsen med Pedersen-kjøpet om det stemmer slik jeg har sett for meg. Det mest nyttige er kanskje en backup for Crone i tilfelle skade eller salg, spesielt om Horneland mener alvor med å bruke Blomberg på vingen. Brann har allerede høyreving (Børst'n) samt to backup-spiller/innbyttere i Finne og Blomberg. Om Skaanes ikke forlater Brann har man jo hovedvalg på indreløper i Kniklas, samt backup i Skaanes og Børst'n.

Det er jo lov å håpe at han kan overbevise meg positivt, slik Sønnen har klart å gjøre etter han kom tilbake samt Kristiansen etter han for andre gang ikke klarte å bli solgt og fikk en ny vår i OBOS. For øyeblikket virker det mer som en topptrent potet...
Vil påstå at FHM er like mye erstatter til Wassberg som Rasmussen. Vil påstå at så lenge 2 av de tre er klare så starter 2 av de uavhengig av hvem og hvilken plass
3
Brann / Re: Japhet Sery Larsen
January 26, 2023, 15:48:44 PM
Er det nå lov å håpe på at Kolskogen og Japhet spiller hverandre supergode og blir det nye radarparet som tør og kan stå høyt?
Vet jeg drømte om det litt første gangen han var her Men han stakk og Kols ble lånt ut.
Begge litt avskrevne i mine øyne for en liten stund siden, men nå kjenner eg litt på optimismen.
Er nok ikke sikker på Kolsen, men regner med at Japhet spiller fast i år.

Er det forresten bare jeg som synes han har litt likhetstrekk i ansiktet med Rami Malek
4
Brann / Re: Overganger vinteren 22/23
January 26, 2023, 01:33:33 AM
Quote from: fortune on January 25, 2023, 22:10:08 PM
Quote from: Gulløl on January 25, 2023, 16:01:41 PMDet vi kan være klar over er at Horneland nå ser etter fleksible spillere som kan bekle flere roller. Dette i følge intervju med han i BA på mandag. Derfor blir det neppe nå i jakten på forsterkninger hentet spillere som kun kan spille i en rolle og i en posisjon. Sery Larsen er en slik fleksibel spiller, kan bekle alle de fire forsvarsposisjonene selv om han først og fremst er midtstopper. I B/G har han også spilt back. Kommer det inn en offensiv spiller de neste ukene blir det nok en som f.eks. både kan spille kant og spiss eller et annet eksempel både indreløper og kant.

Skaanes som fleksibel spiller kan det fremdeles bli utlån på tipper jeg men da nærmere seriestart, om helsen bedrer seg ytterligere.

Jeg synes det er merkelig dersom fleksibilitet skal være et viktig kriterie nå, når vi allerede har tropp spekket av spillere som kan spille flere posisjoner. Er det en eneste rolle/posisjon i vår 433 som det ikke finnes minst 3 førstelagsspillere med erfaring fra?

Det vi derimot ikke har så mye av er offensive rollespesialister. Det vil si spillere som får ut sitt maksimale potensiale og som foretrekker/er best i akkurat den rollen og posisjonen som de får i Brann. Heggebø er utvilsomt én og kanskje også Castro, selv om jeg tipper sistnevnte ville trivdes aller best som hengende spiss. Resten er spillere som til nøds kan  fylle rollene i den offensive treeren, men som ville hatt mer å bidra med i andre roller, posisjoner og formasjoner. Det siste vi trenger er enda en indreløper som «kan» spille kant..
Dette a Horneland rundt det å erstatte Skaanes
- Ja, det er alltid viktig å ha fleksible spillere. Samtidig skal vi ha tydelige rollespesialister. Hvis du ikke skal ha en for bred tropp for å ha plass til akademispillere, blir fleksible spillere enda viktigere.
5
Brann / Re: Japhet Sery Larsen
January 26, 2023, 01:23:34 AM
Velkommen tilbake
Som noen over her sa så var eg trist når han reiste men skeptisk til skader
På den annen side så er skadene blindtarm (hos oss) og to hodeskader og et kne
Mao uflaks som er greit for Brann å ta sjansen på
6
Brann / Re: Overganger vinteren 22/23
January 23, 2023, 10:14:45 AM
Skaanes trengs ikke å erstattes.
Forsvinner en av de 3 som skal rullere som indreløpere så tenker jeg de kan erstatte.

Det er jo også uttalt at om det kommer noen inn skal de styrke laget og ikke være stallfyll
7
Brann / Re: Overganger vinteren 22/23
January 19, 2023, 22:28:16 PM
Quote from: Churchill on January 19, 2023, 15:39:16 PMHvilke av spillerene Brann har hentet i dette vinduet mener dere vil forsterke laget mest? Legg nedenstående liste til grunn;

1.
2.
3.
4.
5.
6.

Kjør debatt!

Eg føler han 3 er en liten outsider som kan overaske stort
Må si eg har godfølelsen
8
Tifo, sanger o.l.... / Re: Forslag til nye sanger
January 19, 2023, 22:20:48 PM
Det må vel ny tekst på Bella Ciao?
Er vel en av de beste som har vært på mange år.
Tok meg mange ganger i å nynne på den dager etter kamp
9
Var det ikke valgt underlag og sagt at det ble byttet etter denne sesongen da det ikke var mulig i sommer?
Mener å huske et intervju med PAF eller noe
10
Brann / Re: Sesongen 2023
January 18, 2023, 22:53:08 PM
Quote from: fortune on January 18, 2023, 19:19:09 PMDet har nok fort en sammenheng ja. Om man virkelig hadde en sånn enorm tro på Blomberg hadde han nok fått spilt mer i fjor. Konkurransen på høyrevingen var relativt begrenset og fra st hans visste man jo også at man kom til å rykke opp. Om man ikke finner plass til en talentfull (men ikke spesielt ung) bergenser i et slikt scenario, uttrykkes det ikke særlig tiltro.
Selv om de har hatt stor tro på ham er det ikke nødvendigvis det samme som om at han hadde fått starte flere kamper.
De mener han ikke var god nok i fjor og begrunner det mye med psyken.
De mener at nå slipper han seg løs og dermed får ut mer.

Om de ikke hadde troen på ham så tviler eg på at de hadde ville forlenge.
Og å skryte bare for å få ham til å forlenge øker jo samtidig forhandlingsgrunnlaget hans
11
Brann / Re: Tabelltips 2023
January 18, 2023, 22:48:01 PM
Eg tror det kommer an på starten og flyten de får der. Topp 3 tror eg er mellom 3 lag.
4 plassen er det et helt kobbel som kan ta og den med best start over 3-5 kamper tar den om ikke et av lagene får en veldig medgangsbølge midt i sesongen.
Mao den som klarer å ri lengst på en medgangsbølge.
12
Brann / Re: Tabelltips 2023
January 18, 2023, 18:03:45 PM
Quote from: fortune on January 18, 2023, 11:03:33 AMPamer var veldig tydelig på at hans tips var under forutsetning av at det ikke handles noen nye spillere, så da er kanskje ikke 13. plass sååå pessimistisk. Vi får helt sikkert en stopper og forhåpentligvis en høyrekant før sesongstart og da burde vi kunne ende på øvre halvdel.
Regner med vg sitt tips er med stallen de har.
Litt forskjell der
13
Brann / Re: Overganger vinteren 22/23
January 18, 2023, 17:59:56 PM
Quote from: Kagain on January 18, 2023, 15:29:00 PMJeg vil tro at de i alle fall har frafalt gamle planer om å gjøre Rasmussen til anker, sett i lys av det han gjorde i OBOS. Hjorteseth har blitt foreslått, men det ryktes her inne at han ikke er så het hos Brann lenger... Eller snarere, om jeg forsto det rett, at han er "for god for Brann 2, men ikke plass til han på A-laget)
Det med Hjortesth har ikke noe med hva Brann synes men var en diskusjon i BA mellom Mjelde og Grønner. De diskuterte spillernes status i deres øyne. Utlåner baserte seg på at jan burde spille på et høyere nivå enn Brann2 og var litt bak i køen på A laget.
14
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
January 16, 2023, 22:15:38 PM
Da er det bare å ønske Hederberg velkommen
Ser ryktene om de fantastiske supporterne har nådd ut i tillegg til at det frister med en klubb som har vunnet det meste siste 2 årene
15
Brann / Re: Overganger vinteren 22/23
January 15, 2023, 22:35:25 PM
Quote from: Churchill on January 15, 2023, 13:34:22 PMI have a cunning plan my lord.

Hmm nå nærmer det seg at eg må inn og se noen episoder eller høydepunkter
16
Brann / Re: Overganger vinteren 22/23
January 14, 2023, 22:21:42 PM
Quote from: Kagain on January 14, 2023, 08:53:24 AM, i likhet med Egon og Baldrick, har en plan.

Helt fantastisk å få puttet Olsenbanden og Black adder i sammenheng på den måten

Dagens lille høydepunkt på nett
 
17
Brann / Re: Overganger vinteren 22/23
January 14, 2023, 00:38:12 AM
Om Skaanes forsvinner ut så er jeg ikke lei meg.
Han hadde gode kamper i fjor men er et klart 4 valg (max) og den plassen kan godt Hjorteseth eller en annen talentfull ungdom få.
18
Brann / Re: Overganger vinteren 22/23
January 12, 2023, 22:33:45 PM
Har vel tidligere sett at klubben som har fått desidert mest i gaver av enkelt personer er Molde fra Gjelsten og Røkke.
Brann har også fått masse penger inn.
Spesielt fra 2004 og fram til 2007+ fra Hardball o.l.
Vi fikk et gull men lite fremtidig lag bygging.

Forskjellene mellom gavene til Brann og Molde etter dette er stort sett at Molde har fått en haug med millioner til å bruke, mens Brann har fått til en enkelt spiller her og der og til Brannslukking pga røde tall.

Jeg er ikke imponert over Brann sin evne til å bygge for framtiden og investeringer av gaver.
Men selv om Molde har lykkes på noe Brann har feilet på så vil jeg ikke si at jeg er imponert over Molde heller da det skulle bare mangle at de fikk til noe med så mye gaver.

B/G har imponert med måten de har kommet til suksess. Men de imponerer ikke med gambling sin nå. Hvis ikke de får sportslig suksess i år og neste år så har de rett og slett bæsjet litt på leggen.
For å bruke så mye penger som de gjør nå krever stor suksess i europa og på spillersalg.
Suksess i Norge er ikke nok egentlig og om de skulle gå på en smell med en 5 plass så sliter de virkelig
19
Brann / Re: Niklas Jensen Wassberg
January 12, 2023, 22:13:35 PM
Quote from: Spelaren on January 12, 2023, 12:23:45 PMNavnet "rosenborg" legger omtrent en null til ekstra, da.
Håper dette var en god dose ironi eller sarkasme ;-)

At navnet rosenborg legger til en 0 ekstra når en portugisisk klubb handler er jo bare tåpelig.
20
Brann / Re: Niklas Jensen Wassberg
January 11, 2023, 22:45:17 PM
Quote from: Finfin respons on January 10, 2023, 23:46:05 PM
Quote from: Corran on January 10, 2023, 22:41:45 PMKlart Wassberg er mer verdt neste år om han spiller fast i år og fortsetter utviklingen sin.
Og Sportslig er han ikke kanskje nummer 4. Han er 1 av 3 som konkurrerer om 2 plasser.
Indreløper plassen står mellom ham Rasmussen og FHM. Der det slik det så ut i fjor er Rasmussen som er nærmest fast plass og de to andre sloss om 1.
Men det kommer kort og skader og slitasje


Er det så veldig klart? Ja, med fast plass i ny divisjon, så går prisen opp, det er alle enig om. Men så kommer sommeren. Hvilke steg kan han ta det neste halve året som ikke motvirkes prismessig av at han blir eldre?

Det eneste jeg ser for meg er at 1) han til høst-halvåret tar latterlige sportslige steg i forhold til sommervinduet, noe som er ganske mye å be om, eller 2) at Brann får vise ham frem på et høyere nivå, i ecupkamper fordi vi vant cupen.

Så lenge de to tingene ikke skjer vil prisen avhenge av spilletid, alderen hans og Brann sin posisjon på tabellen. (Og evt landskamp-prestasjoner).

Alt dette tyder på at Brann BØR selge til sommeren om de vil ha best mulig pris. Det finnes helt sikkert en fasit med grafer og kalkyler på slikt. Jeg lar meg korrigere.
Wassberg er ikke så gammel i løpet av 2023 (eller 24 for den saks skyld) at prisen går ned pga alder. Om utviklingen stopper så kan det skje, men så lenge han utvikler seg og spiller noenlunde fast (en rotering mellom 3 spillere og 20+ kamper) så vil ikke alder ha negativ utvikling på prisen.
Gutter slutter vel å vokse mellom 14 og 16 årsalderen men mange fortsetter (saktere enn fram til16) å vokse til de er 21 og muskelmasse utvikler seg vel fram til en gutt er ca 24 år.


21
Brann / Re: Overganger vinteren 22/23
January 10, 2023, 23:00:50 PM
Quote from: pidre on January 10, 2023, 14:24:29 PMCrone har ikke overbevist meg. Er usikker på hans defensive kvaliteter, ble ikke utfordret mye på det i OBOS. Virker veik og svak på hodet, og har heller ikke fart. Fremover på banen hadde han endel assist, men profiterte på at Rasmussen ofte spilte han fri.
Det er vel ikke noe minus at han profilerte på at Rasmussen spilte ham fri?
Det betyr det var 2 spillere som fant tonen og fungerte sammen det. Og det er jo et stort pluss og argument for at han skal spille.

Og at Crone ikke har fart er vel også feil. Han vant noen løpe dueller og husker godt en spurt hjemover i fjor hvor han løp fra Ruben.
Sier ikke han er Bolt, men fart har han.
Defensivt synes jeg han ikke var så bra i starten men ble bedre og bedre sammen med resten av laget.
Selv om det var Obos så tror jeg Crone er en god ES back og tror han er best av danskene vår i år (med forbehold om ingen nye inn)
22
Brann / Re: Overganger vinteren 22/23
January 10, 2023, 22:54:15 PM
Vindheim ville jeg vært mer positiv til før jeg leste artikkel i BA enn etter.
Skade plaget spiller som gjorde det godt i starten på utlån, men så ble han skadet igjen.
Såpass skadeplaget at tyskerne ikke tok sjansen med klausul på "ussle" 13 mill (ca)
Kom tilbake som 2 valg og ble skadet igjen.

Måten agent Lillejord selger ham inn på får alt i meg til å skrike nei takk.
Sier skadene nå er funnet ut av.
Sier at lengre kontrakt kan kompensere for lavere lønn og bare Brann er aktuell, men om Brann ikke vil så..........
Utlån til skandinavisk klubb ikke aktuelt
Skal ha sin siste kontrakt.

For meg er dette nei nei.
Om han er skadefri og en kan regne med at han holder seg det over lang tid så kunne det vært en ok signering, men da skal det være en billig løsning for vi har en god back og spennende alternativer  
23
Brann / Re: Sesongen 2023
January 10, 2023, 22:45:16 PM
Quote from: krakra on January 10, 2023, 12:38:45 PMHvis det er sånn at Hjorteseth er alt for god for 2. divisjon er det jo kritikkverdig at han ikke spilte mer i fjor.
Ikke nødvendigvis. Er tross alt et par divisjoner mellom 2 div og den suverene toppen av Obos.
Og han kjemper vel om en plass der det var mange konkurrenter.
Er vel en mindre der nå så litt nærmere er han jo.
Tror også Skaanes forsvinner litt bakover i køen om Hjorteseth viser utvikling
24
Brann / Re: Niklas Jensen Wassberg
January 10, 2023, 22:41:45 PM
Klart Wassberg er mer verdt neste år om han spiller fast i år og fortsetter utviklingen sin.
Og Sportslig er han ikke kanskje nummer 4. Han er 1 av 3 som konkurrerer om 2 plasser.
Indreløper plassen står mellom ham Rasmussen og FHM. Der det slik det så ut i fjor er Rasmussen som er nærmest fast plass og de to andre sloss om 1.
Men det kommer kort og skader og slitasje
25
Brann / Re: Sesongen 2023
January 09, 2023, 23:31:22 PM
Ser Mjelde og Grønner i BA i dag synser om hvem som bør finne seg nye klubber og hvem som er usikkre.
Litt overasket over at de mener Hjorteseth bør finne seg en ny klubb.
Blir Wassberg solgt kan han fort ta hans plass i gruppen.
Er flere av de "usikkre" jeg heller ville latt gå enn ham
26
Brann / Re: Niklas Jensen Wassberg
January 09, 2023, 23:27:42 PM
Dette er jo bare et kompromiss og utsettelse.
Her har de ikke blitt helt enige. Begge sider ser for seg et salg i sommer.
Om det ikke skjer så er det et lite skudd for baugen hos team Wassberg og gjør forhandlingene lettere neste år enn i år. Evt så mener da Team Wassberg at Brann er feil sted og får gjennom en billigere overgang neste år.
Blir han solgt i sommer er det vinn vinn for begge parter.

Og når en ser på dette spillet så kan en også forstå de som driter opp i om Brann bruker lokale talenter for de er mest interessert i penger uansett. Klubbfølelse er for de som ikke kommer seg ut.
Personlig synes jeg det er gøy om unge Bergensere slår seg fram på Brann, men tenker litt på hva vitsen er da de stikker så snart de får sjansen

27
Brann / Re: Sesongen 2023
January 08, 2023, 23:19:40 PM
Vil jo heller trekke fram Ove Thue tifo og "minnekampen" hans
Den knuste bybane tifo for meg
28
Brann / Re: Sesongen 2023
January 07, 2023, 22:03:27 PM
Jeg er små optimist for året som kommer, men forventer ikke for mye.
Om Brann tør å spille som i fjor og videreutvikle seg samt får en ok start så tror jeg det blir godt opp på øvre halvdel.
Om de skal begynne å tilpasse spillet til at de møter bedre motstand i for stor grad så er jeg redd det blir en sesong på øvre del av nedre halvdel.
Stallen pr nå er at de har en god eliteserie keeper. Ikke landslagsklasse, men han har vært der og selv om det etter den tiden gikk litt nedover for ham spilte han på seg masse selvtillit i fjor.

Og la det være klart. Spillerne spilte på seg selvtillit og selv om det var i Obos så tar de det med seg i eliteserien. Så får de en god nok start så er ikke eliteserien bedre enn at de kan blande seg inn blant topp 3-5.

Så tilbake til laget. Midtstopperne er etter min mening største svakheten i laget, men de skal klare med de valgene de har å ikke ha den dårligste stopper duoen i eliteserien. Helt sikkert ikke topp ti, men heller ikke blant de aller dårligste.

Backene er gode og backupene gode nok til at de fint er blant topp 10 back par i eliteserien.
Mao så er forsvaret sammen med keeper langt fra nedrykks nivå.
Når en så legger til SHN og andre på midtbanen sin defensive evne så er det ikke bunnlag vi snakker.
Vi vet også at midtbanen han mye ,mål i seg og at alle første og andre valgene er i stand til å både score  og få assist.
Kan godt styrke oss på kant, men om det ikke kommer inn et klart førstevalg så tenker jeg at en eller annen som er der overasker/blomstrer.
Spissene er også ok standard på og Heggebø var tross alt litt skarpere i ES enn i Obos etter manges mening så kanskje en hel sesong der vil gi 15+ mål?

Til sammen er jeg meget usikker på hvor laget står og mye er avhengig av at de får en god start som bekrefter selvtilliten de har med seg fra i fjor.
Men at de er et bunnlag er jeg ikke med på pr nå.
 
29
Brann / Re: Brann i media
January 05, 2023, 22:43:24 PM
Quote from: Lasaron on January 05, 2023, 15:11:26 PMJeg fikk nettopp mail av BA om at de skal sende alt av OBOS, og 75 eliteseriekamper. På Direktesport. Er dette andre kamper enn de TV2 sender på såkalte åpne kanaler?
Det er vel tvilsomt all den tid det vil torpedere tv2 sin overprisede modell
30
Brann / Re: Billettsalgstall
December 31, 2022, 21:04:54 PM
Tror det er ytterst få som baserer sin avgjørelse om partoutkort eller ikke på at en kan slå rbk i antall partoutkort.
Strengt tatt er det vel kun Brann som har partoutkort Resten har sesongkort ;-)

Tror også desember tallene for begge klubber påvirkes litt av noen kort som blir julepresanger
31
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
December 29, 2022, 21:37:32 PM
Ser i artikkel i BA i dag at kvinnelagene er forbannet over serieforslagene som er sendt ut på høring til dem.
https://www.ba.no/brann-reagerer-pa-serieforslag/s/5-8-2107553
Ingen av dem er det toppklubbene vil ha selv om forslagene er for at topplagene skal få mer peng og bedre motstand.
Men selv mener de at dette er bare tull og både Brann, rbk og vif vil ikke velge noen av de 3 forslagene blant annet begrunnet med at de ikke er det fansen ønsker.
Brann mener også at det er bedre med en vanlig dobbelserie og en skandinavisk turnering da de i fjor hadde større utbytte av 2 kamper mot Rosenholm enn 5 kamper mot Stabæk

Seriekomiteens forslag
Dette er de tre forslagene forbundet har bedt klubbene anbefale:

Fortsatt sluttspillmodell: Toppserien deles i topp fire og bunn seks etter grunnspill. Ingen 1.-divisjonslag kommer opp i sluttspill. Lagene tar med seg opptjente poeng inn i sluttspillene. 1. divisjon deles som Toppserien.

Toppserien som trippel serie: Sluttspill avvikles, lagene møtes tre ganger. 1. divisjon økes til 12 lag fra 2024 og får ordinær dobbel serie.

Som alternativ 1 for Toppserien. 1. divisjon blir som alternativ 2.
Fellesregler for opp- og nedrykk: Vinner av sluttspill topp fire eller vinner etter serie med tre kamper mot hvert lag er serievinner. Lag 10 i Toppserien rykker ned. Lag 9 spiller kvalifisering mot lag 2 i 1. divisjon. I 1. divisjon: Lag 9 og 10 rykker ned til 2. divisjon.

Brann, Vålerenga og Rosenborgs forslag lyder slik:
Toppserien økes fra 10 til 12 lag. Spiller vanlig serie med doble oppgjør (alle møtes hjemme og borte). Lag 10 spiller kvalifisering mot lag 3 i 1. divisjon. Lag 11 og 12 rykker ned. 1. divisjon har 10 lag, som i dag. Lag 1 og 2 rykker direkte opp. Lag 9 og 10 rykker ned til 2. divisjon.

Serieforeningen sier også at den modellen de hadde ikke fungerte optimalt, MEN:

Toppserien er ikke moden for økning i antall lag. Det begrunnes med store sportslige forskjeller mellom topp og bunn allerede, i en serie med ti lag. I snitt endte kampene mellom topp tre og bunn tre med kalassifrene 4,72 mot 0,44 mål. Samtlige kamper endte med seier til topplaget.

Antall kamper mot jevnbyrdig motstand bør økes.

Økning i antall lag vil vanne ut medie- og forbundsmidlene som fordeles til toppfotballagene.

Litt artig at topplagene de mener skal beskyttes av deres forslag og få mer peng med disse modellene altså er helt uenig med forslagene og nekter å støtte noen av dem.
Toppklubbene ser mer gevinst i at de har fornøyde fans som støttet opp om lagene og seriemodellen.

Etter mitt syn så er det bare en ting å gjøre og det er som toppklubbene vil og de får jo støtte av de resterende klubbene også. For der damefotballen er akkurat nå så er det et vippepunkt der de er litt i vinden, men skal ikke mye til før det er en idrett uten tilskuere (foruten familie og noen utrolig joviale )
32
Brann / Re: Talentarbeid
December 29, 2022, 12:01:34 PM
Quote from: Huff on December 29, 2022, 11:20:12 AMhttps://www.ba.no/leeds-talentet-trapper-ned-som-20-aring-a-vare-fotballspiller-er-ikke-a-sa-goy-som-alle-skal-ha-det-til/s/5-8-2107222

Meget aktuell sak fra BA om Niklas Haugland, som i regi av Lillejord dro ut i Europa og mistet fotballgleden på veien. Kort oppsummert: 1 ikke dra ut for tidlig. 2 Ikke signer for Lillejord.

Så sier det seg selv at Brann samtidig må gi ungdommene muligheter. Under LAN var det jo meningsløst å være i Brann for unge spillere.
Var en god artikkel ja.
Og kort oppsummert treffer du spikeren på hodet.
Brann sa nei til at spiller fikk lov til å reise europa rundt og spiller gikk da til Fana og reiste Europa rundt.
Skjønner ikke at foreldre ikke ser feilen med Lillejord og hans track record når det gjelder spillere som ikke slår gjennom og bare har gode treningsforhold.

En annen viktig ting som kommer fram i denne artikkelen er mangelen på sult eller vilje/evne til å bli best.
Det fortelles om spillere som slår gjennom som han mente han selv var bedre enn og spillere som han rykket opp internt foran, men som slår gjennom på a-laget før ham.
Dette forklarer han litt med mangel på venner og familie rundt seg og med at noen av spillerne var på treningsfeltet en time eller to før trening og var igjen et par timer etter trening.

Og dette er helt greit, men viser jo at det er en person/spiller som ikke er villig til å gjøre det som trengs for å bli best mulig. De som blir best ofrer også mest og legger inn den største innsatsen.
Denne spilleren kunne kanskje slått gjennom om han hadde holdt seg i Brann i trygge omgivelser, men mest sannsynlig hadde han falt gjennom her og da han ser ut til å ikke være villig til å legge i litt ekstra for å bli best mulig. PÅ den annen side så kanskje han hadde lagt inn det som trengtes i det rette miljøet med den tryggheten han trenger

Dette er eksempel på foreldre og agent som feiler totalt når de lar en 15 åring reise europa rundt uten å selv være klar for det. Klart spiller i den alderen er blindet av å gå til Leeds eller andre storheter og da er det ekstra viktig at foreldre er smarte og strenge og søker råd hos folk som ikke bare er ute etter å fylle kontoen sin.

Og da kommer det til spørsmålet om Brann har de rette personene til å ta en slik prat med foreldre?
Og er det kanskje marked for en type agent som tar seg betalt for å gi gode råd o.l. til unge spillere og foreldrene uten å ha interesser i spilleren eller ta betalt via de neste kontraktene?
33
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
December 28, 2022, 23:54:04 PM
Stort sett enig med deg og ikke noe i mot forsangere i seg selv. De er viktige og gjør som oftest en kjempe jobb.
Men når de står med ryggen mot banen meste parten av kampen og gjerne "saboterer" eller blir irritert på andre som starter noe spontant er for dumt. Men det verste er denne ropterten de ser seg nødt til å bruke innimellom.
Den er rett og slett flau. Og når det står med ryggen til halve tribunen så blir lyden fra den forvrengt slik at de den må være beregnet på får en forvrengt lyd der det kan være veldig utydelig på hva i he****e de prøver å synge

MEN
Man skal også rose dem for at stemningen i år har vært fantastisk bra til tider og de har fått med mange nye unge folk ser det ut til.
Så skal ikkje bare være sur gammel mann.
De fortjener mer ros enn ris (selv om eg e kastet vekk fra min fantastiske plass og de buker ropert)

Men begynner de med trommer så ........ Det er det ingen tilgivelse for
34
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
December 26, 2022, 14:20:56 PM
Så lenge det ikke blir trommer og for lite spontant så er det vel greit nok
Men må ærlig innrømme at de som står med ryggen mot banen i 80-90 minutter ser drit dumt ut og noe veldig mange synes er for dumt på tribunene. Kaller det for kanarifans.
Litt mindre av det og ropert og litt mer spontanitet så tror jeg resten av tribunen er med.
Når det gjelder ropert så har jeg hørt kommentarer rundt meg hvor det nektes å syne med så lenge ropert brukes. Tenker det ikke bør være det som avgjør om en synger eller ikke, men for noen er dette veldig tabu.
En må jo huske at i det en går inn på staddaen til en Brann kamp så legges fornuft og rasjonalitet igjen på utsiden og med seg inn på tribunen har en kun følelser.

Han som drar på med Gi meg en B skal ha mye kred for det er slikt som får opp stemningen og får flere med. Ser også reaksjonen på ungene rundt der når han kommer ned er fantastisk og med på å gjøre det  gøyere/kulere på stadion med tribuneliv også for den yngre garde.
35
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
December 25, 2022, 22:21:08 PM
Trives på stadion er vel helt opp til det som skjer på banen ;-)
Men å være der kommer eg til i mange år til Har vel nå hatt partoutkort i nesten 30 år og kommer sikkert (håper eg) å ha det i 30 til
36
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
December 25, 2022, 18:26:45 PM
Quote from: Lasaron on December 25, 2022, 08:59:29 AMCorran, hvis ståkulturen utvides på Hansa, så kan det rett og slett være du bør vurdere å skifte tribune.
Det var oppe til vurdering, men det er jo billigere der og vi liker oss jo der og har vært der i ganske mange år. Var jo aldri noen problemer før SS flyttet opp heller.¨
Er vel over 10 år på den tribunen nå.
Havnet på BT etter at våre faste plasser ble pølsevipp tribune og vi ble kastet vekk om vi ikke betalte x antall tusen for 15 år(?) i tillegg til partoutkort prisen.
BT satt vi på når det ble seriemesterskap, men var aldri en tribune vi følte oss vel på så vi flyttet til noen meget gode plasser på øvre Hansa (frydenbø) hvor vi vel følte oss mest hjemme siden forrige tvangsflytting.
Så ble vi igjen tvangsflyttet fra våre gode plasser.

Ikke bra dette for et vane menneske som ikke liker for mye unødvendige forandringer.
På tidligere arbeidssted så var jeg eneste av 20 mann som hadde fast plass i lunchen.
EDIT: Det finnes vel en diagnose på det
37
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
December 24, 2022, 23:44:55 PM
Quote from: Optimist on December 24, 2022, 14:05:50 PMFinnes ofte fine løsninger:-) håper du slipper å ha for mye vondt i beina etter kamp neste år!
God jul 🎅🏼
Nå skal det jo sies at det vonde merkes mindre i en sesong som i fjor kontra den i forfjor. Da er det jævlig vondt å gå oppover bakkene til bilen ;-)
38
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
December 24, 2022, 12:37:01 PM
Quote from: Optimist on December 24, 2022, 10:42:52 AM
Quote from: Corran on December 23, 2022, 22:19:11 PM
Quote from: Optimist on December 23, 2022, 13:06:27 PMHar et stort ønske om at samtlige på de midterste feltene, både øvre og nedre, på Frydenbø neste år har som norm å stå hele kampen. Aller helst hele tribunen, men tenker det må være step by step.
Det håper eg virkelig ikkje.
Har dessverre ikkje bein til å stå en hel omgang.
Og når de i fjor presset meg vekk fra min mangeårige plass på øvre så kan eg vel no få lov å sitte på nedre?

Ja selvfølgelig! Folk må selvfølgelig gjøre det de vil. Men hvordan var det for deg på for eksempel 16. mai, hvor hele tribunen var oppreist store deler av kampen? Fikk du sett noe?
Ja Men måtte ta pauser og led for det noen dager etterpå
Skal sies det var en del kamper med mye ståing i år og forventer ikke mindre neste år.
Var en kamp der eg hadde to som sto på skrått foran meg. En lang jævel og en kort. Spurte pent om de kunne bytte plass og det gikk greit. Han korte var så pass kort at eg kunne sitte bak ham :-D
39
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
December 23, 2022, 22:19:11 PM
Quote from: Optimist on December 23, 2022, 13:06:27 PMHar et stort ønske om at samtlige på de midterste feltene, både øvre og nedre, på Frydenbø neste år har som norm å stå hele kampen. Aller helst hele tribunen, men tenker det må være step by step.
Det håper eg virkelig ikkje.
Har dessverre ikkje bein til å stå en hel omgang.
Og når de i fjor presset meg vekk fra min mangeårige plass på øvre så kan eg vel no få lov å sitte på nedre?
40
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
December 23, 2022, 22:16:53 PM
Quote from: Lasaron on November 05, 2022, 20:44:40 PMMin mening, som ingen har bedt om:

Jeg har alltid syns at den der Bergen ut av Norge og Republikken-greien er litt tullete. Å synge Nystemten under nasjonalsangen under en cupfinale med eget lag, var et lavmål i så måte, og direkte barnslig.

Men ble det ikke her forklart at de allerede hadde startet på Nystemten når nasjonalsangen begynte og ikke fikk det med seg? Mao at det ikke var en bevist handling men litt uflaks/flaks?

Når det er sagt så er Bergen ut av Norge og republikken helt konge og noe jeg alltid har funnet artig og jeg må ærlig innrømme at jeg hele livet har hatt et nærere forhold til Nystemten som Bergens nasjonalsang enn Ja vi elsker.
Glemmer aldri nå en var ute på 17 mai på 80 og 90 tallet og folk reiste seg og spontant sang Nystemten og ikke Ja vi elsker som de gjorde når jeg flyttet til Oslo.
Har også alltid følt meg mer Bergenser enn Norsk. Eller er vel rettere å si først Bergensk og så Norsk.

Husker en gang på slutte av 80 tallet når eg var i verdens nest største land, Syden, og Taxi sjåføren trodde Bergen var et eget land for Bergensere svarte alltid at de var fra Bergen og resten av nordmenn svarte Norge. Så han var emget overasket når vi forklarte at Bergen var Norges nest største by
41
Brann / Re: Sesongen 2023
December 22, 2022, 22:33:22 PM
Quote from: Kagain on December 22, 2022, 11:40:10 AM
Quote from: ostraume on December 22, 2022, 09:50:46 AMJeg har og Disney+, og hele dette konseptet med en "pakke" med allverdens ræl og noe du kanskje eller kanskje ikke allerede har tilgang til må da ha gått totalt ut på dato?

Ja, jeg syns ikke det ville være verdt å betale 399 kr bare for å få Britbox og Disney+ og litt norsk fotball når jeg allerede har tjenester jeg abonnerer på. Riktignok har jeg både Sky showtime og HBO max på 50% billigere (introduksjonstilbud eller hva de kalte det), men det er fremdeles noe nord for 200 kr i måneden. Jeg ser ikke så mye på TV at jeg kan forsvarer 400 kr oppå det igjen...
nei for meg er det helt uaktuelt å betale mer for å se fotball på tv enn det koster meg å gå på staddaen
Og for de kampene som kun går på betal kanal så tar eg heller å går på pub og spanter på meg et par tre halvlitere og godt selskap
42
Brann / Re: Niklas Jensen Wassberg
December 22, 2022, 22:27:53 PM
I samme artikkel sa vel og Fyllingen sin representant at om de får 2,5 eller 5 mill for Kniklas så redder dette driften for dem i flere år framover og kan være med på å bidra til å få fram den neste Kniklas
43
Brann / Re: Sesongen 2023
December 21, 2022, 22:26:31 PM
Quote from: Nixon on December 21, 2022, 11:46:26 AM
Quote from: Corran on December 21, 2022, 11:22:05 AMDisney og serier o.l. er ikke med i pakken til 399,- om noen trodde det.

 

Er du sikker på det? TV2 Play Total som koster 399 kroner skal inneholde dette:

Nyheter og aktualitet
Eksklusivt norsk innhold
TV 2s direktekanaler
Alt av film og serier
Sport
Norsk fotball
Champions League
La Liga
Disney+
Britbox
4 skjermer
4K (utvalgte kamper)

https://play.tv2.no/pakker
Ser sånn ut på linken du la ut ja, men forsto det annerledes i artikkel jeg leste
Blant annet
"Kanalen lager kun én pakke, og der ligger Eliteserien, Toppserien, NM og 1. divisjon fotball for kvinner og menn. I pakken ligger også Champions League og spansk La Liga, pluss flere norske toppserier i andre idretter, som ishockey og basketball."

Men kan være jeg misforsto det, men like fult så er det ikke snakk om at jeg gidde å betal det de ønsker. Disney har eg vel til 69 kr pr mnd
44
Brann / Re: Niklas Jensen Wassberg
December 21, 2022, 22:13:54 PM
Hørte fra en nordlending som holder med Bodø at han hadde lest at Brann hadde sagt at et stortalent kan selges og Bodø var interesserte
45
Brann / Re: Sesongen 2023
December 21, 2022, 11:22:05 AM
Disney og serier o.l. er ikke med i pakken til 399,- om noen trodde det.
Dette er kun for utvalgt sport

La oss si at alle bortekampene går på lukkede kanaler. Da blir prisen for å se 15 Brann borte kamper nesten det dobbelte av hva jeg betaler for å se Brann live på 15 hjemmekamper.
Var vel 2000,- partoutkortet kostet meg i år og det er 133 pr kamp mot 240 pr kamp for å se bortekampene på tv.

 
46
Brann / Re: Sesongen 2023
December 20, 2022, 22:17:29 PM
TV2 in fotballpakke er klar og det blir 399,- pr mnd mot 179,- hos Discovery (fikk det gratis via altibox).
De putter masse fjas som spansk fotball, damafotball, obos, håndball, cl og hockey i samme pakke for å "bevise" at en får så mye for pengene.
Personlig så gidder eg ikkje betale over 3500 for 15 bortekamper (har partoutkort på hjemmekamper) og knapt nok det.
Det er minst 240,- pr kamp og det er alt for dyrt for meg.

Ser i BA at mange klager/raser så håper at om en er misfornøyd med prisen så betaler en ikke for det heller.
https://www.ba.no/brann-fansen-raser-over-tv-2-sine-priser/s/5-8-2106515

Så for meg blir det pub og sosialt samvær eller ingen kamp i det hele tatt


47
Brann / Re: Overganger vinteren 22/23
December 20, 2022, 22:10:01 PM
Quote from: Churchill on December 20, 2022, 02:59:14 AMSøren og. Trodde vi hadde landet noe bra her og så er det bare til kvinnelaget.
Eg så den i BA men så med en gang det gjaldt damelaget da det var så liten notis om at landslagsspiller var klar for Brann Samt at det ikke hadde lekket noe så gikk ikke på den denne gangen
48
Brann / Re: Overganger vinteren 22/23
December 17, 2022, 10:34:54 AM
Quote from: Huff on December 17, 2022, 09:19:14 AM
Quote from: Kagain on December 15, 2022, 14:56:56 PMEnig med deg i at hurtighet er viktig. . 

Horneland har vel nevnt at fart er mangelvare i laget. Dette er de klar over. Er det en "ferdighet" Brann trolig vil forsterke stallen med i vinter, så er det nok fart.

Samtidig er det en viss humor i at de to kaldeste spillerne under kontakt i Brann er de to raskeste. Kolskogen og Simba er begge lynhurtige, og en av få andre ting de har til felles er at ingen har en fremtid i Brann.
Kolskogen har aldri slått meg som lynhurtig. Ei heller Simba
Begge er hurtige, men ville ikke brukt ord som lynhurtige.
49
Brann / Re: Sesongen 2022
December 15, 2022, 22:22:00 PM
Quote from: Nixon on December 15, 2022, 11:38:57 AMPå denne datoen i fjor burde Finne og Heggebø lett sikret seier i tåkehavet mot Jerv og gitt oss fortsatt spill i Eliteserien. Vi hadde neppe hatt det like gøy som i år med like stor entusiasme, så med tanke på oppslutning i 2023 kan det utvilsomt ha vært positivt. Men jeg er søren ikke sikker på om årets seiersmarsj av en sesong har gitt oss en sportslig fordel med tanke på neste år.

Vil påstå Brann har en stor sportslig fordel nå kontra rett før nedrykket.
Og hadde de ikke rykket ned tror jeg noen av de som har slått igjennom og det gode miljøet og selvtilliten de har fått hadde vært like stor som nå.
Mao sportslig stiller de sterkere nå. Om de hadde holdt seg hadde gjerne noen av de som blir bærebjelker neste år forsvunnet nå
Selvtillit og samhandling er noe av det viktigste for å gjøre det bra i ES. Det samt å få flyten
50
Brann / Re: Talentarbeid
December 15, 2022, 22:15:04 PM
Quote from: gladiporno on December 15, 2022, 13:13:30 PM
Quote from: krakra on December 15, 2022, 13:11:27 PMMjelde har da aldri kommentert Arna Bjørnar i Ballspark uten at det har kommet tydelig fram at han har en lederrolle i klubben.

Han har kommentert Brann kvinner - som er en direkte konkurrent for hans klubb. De konkurrerer om mange av de samme spillerne, samme sponsorer i samme marked. De spiller i samme divisjon. En klar interessekonflikt i mine øyner.
Blir ikke dette bare vås?
Det er vel ikke annerledes enn når spillere og trenere fra eliteserien er med i studio og kommenterer runden eller andre kamper når eget lag ikke spiller samme dag.