• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Corran

101
Quote from: Kagain on December 06, 2023, 12:37:18 PM
Quote from: andreas1989 on December 05, 2023, 19:17:32 PMHvorfor skulle ikke Torsvik få sjansen neste år? Horneland har jo allerede vist Torsvik mye tillit selv med tynt kampgrunnlag?

Horneland har ikke fått sjansen til å gi Torsvik mye tillit pga skader. Samtidig har han kjøpt en ny venstreback for 6 millioner. Jeg håper selvsagt at jeg tar feil, men jeg mistenker at kombinasjonen skadeplaget og nyinnkjøpt førstevalg vil tilsi at Torsvik går ut. Det er mulig at Horneland forsøker seg på å låne ut Torsvik for å se om han i det minste holder seg skadefri over lengre, men når han skal slanke stallen vil jeg tro at Torsvik er lettere å "bli kvitt" en for eksempel Simba. For under alternativ på venstreback har de nå Soltvedt, Thore P., Torsvik og Simba. Rekkefølgen er den jeg tror er prioritert for Horneland. Kristiansen ser ut til å være mest sett på som stopper, så han regner jeg ikke med.
Hvorfor skal de bli kvitt noen og hvorfor skal de slanke stallen?
Jeg vet at de var snakk om å få ned lønn, men siste interjuvet der med Kalven så var vel ikke det sikkert var nødvendig alikevel.

Men tror heller ikke at Horneland vil kvitte seg med Torsvik. Det er ingenting som tyder på det heller.
Det virket heller som at de var positiv overasket over at han tok nivået så bra som han gjorde før han ble skadet igjen.
Tror Torsvik soleklart er et av de to alternativene som sloss om plassen.

Ryker noen av de du ramset opp så er det Simba og nummer to i køen er ThoreP
102
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
December 06, 2023, 12:10:33 PM
Quote from: krakra on December 05, 2023, 18:38:18 PMNei, vi ønsker ikke å være en talentfabrikk først og fremst. Vi har annet inntektsgrunnlag som gjør at vi hører hjemme i øvre sjiktet av norsk fotball. Så kan vi med hjelp av utvikling av noen talenter ta steget helt opp i toppen, og bli der.

Stabæk ville derimot uten talentsalgene sine vært konkurs, eller halvamatører. De har ikke noe økonomisk grunnlag utover spillersalgene til å forsvare spill i ES. For dem har det vært nødvendig. VIF er en helt annen suppe. De selger spiller for enorme summer, men har bare reinvestert en brøkdel av det og likevel virker de å være nesten konstant blakke og avhengige av denne Trøim. Hva de faktisk driver med vet ikke jeg, men det er ikke talentarbeidet deres som er årsaken til problemene.

Poenget var at disse to klubbene har produsert mange spillere som er gode nok for både ES og større ligaer. Brann burde være i stand til å produsere færre, men fortsatt en jevn mengde talenter som er gode nok for både ES og større ligaer. Spillere som kan løfte oss både økonomisk og sportslig.
Hva de gjør i VIF er helt utrolig dårlig.
Hvordan de kan havne så bakpå at de selger for så store summer og har en millionær som må dekke opp underskudd hvert år (også i år)
Men hørte noen intervjuer og da hørtes det ut som om at de bevisst driver mot minus for det blir uansett dekket inn.
Mao ingen langsiktighet og verre enn RBH og gjengen på sitt verste.

Eg gleder meg til den dagen Trøim ikke har råd/gidder mer og vif møter seg selv i døren med et stort underskudd.

103
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
December 04, 2023, 22:59:23 PM
Quote from: ostraume on December 04, 2023, 13:22:55 PMInteressant liste her: https://sportsbibelen.no/dette-er-de-17-beste-signeringene-i-eliteserien-2023/

Tromsø med god teft/godt arbeid. Men vi får og inn to på listen.
Jeff, Mathisen og Soltvedt på listen så vi fikk vel med 3
104
Brann / Re: Tabelltips 2023
December 04, 2023, 22:39:03 PM
Gratulerer til vinner og takk for innsatsen/jobben til Osorlie

Tror dette er mitt beste tabelltips i historien så meget fornøyd med en hederlig 4 plass i dette selskap
105
Brann / Re: Sesongen 2023
December 03, 2023, 23:18:07 PM
Quote from: krakra on December 03, 2023, 19:27:53 PMGøy med sølv. Så håper jeg vi klarer å løfte oss ytterligere neste sesong og ikke faller sammen som vi har gjort tidligere. Jeg tror ikke det blir totalkollaps neste år, men er redd det kan komme et tilbakeslag. Vært veldig mye flyt og vipping av jevne kamper i vår favør, godt hjulpet av godt timede straffespark, gjennom høsten. Kvaliteten på spillet må nok opp hvis vi skal være medaljekandidat neste år også.

Mener jeg lese på Twitter at vi kan komme inn ganske sent i Europaligaen hvis Glimt vinner cupen, så sent at vi nesten er sikret minst gruppespill i Konferanseligaen.
Er enig med at det var en del av angrepsspillet som var bedre i vår enn i høst,
Men måten du skriver om "godt timede straffespark" så virker det som du mener at vi var heldige som fikk disse straffene som hjalp oss til seire.
Når en får flere straffespark slik Brann gjorde i høst så var dette pga at Brann spilt bra og hadde nok spillere i boksen mens vi angrep slik at motstanderen var tvunget til å ty til ulovligheter.
Dette er rett og slett et resultat av å være det beste laget i kampen
 
106
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
December 03, 2023, 20:02:40 PM
Wolfe var mye bedre enn Soltvedt er.
Soltvedt sitt bunnivå er veldig dårligt og topp nivået helt OK.
I direkte målpoeng vil han gi oss mer enn Wolfe og kanskje mer enn Torsvik, men om en kun ser på målpoeng på en back så har en tapt.
Wolfe ga Brann mye mer spillerom offensivt og var bedre defensivt. Mao så var total pakken mye større enn den er med Soltvedt.
Om en ser f.eks Soltvedt i dag (hvor hele laget var boss, rett skal være rett) så har jeg aldri sett Wolfe ha et så lavt bunnnivå..

Å regne kun målpoeng når en ser på en spiller er jo utrolig innsnevret og viser at en har lite fotball forståelse.
Det er hos meg ingen tvil på at Brann var mer målfarlige/gode offensivt med Wolfe enn de er med Soltvedt.
Og jeg mener forresten det samme om Heggebø (i 2022 form) kontra Finne (i 2023 form)
107
Brann / Re: Brann i media
December 03, 2023, 19:49:31 PM
Måtte le litt når du snakker om historie og så er det så ny historie.
På den annen side fikk det meg til å føle meg så gammel som jeg er  :-D
108
Takk gud for at ingen topp 3-6 lag evnet å vinne i dag (ja vet kun at 2 av de hadde noe  med oss å gjøre, men  artig at så mange topp 6 lag dret seg ut).
Tror at dette er den dårligste Brann kampen i år.

Var ikke noen av de 11 som startet som fortjente plassen sin og av de som kom inn utpekte Kartum seg som virkelig elendig.

109
De går ikke så dypt at de roter med massen under.

Ble sagt i dag at banene på nymark var noe grunnarbeid gjort for noen år siden og de graver ikke vekk dette. Mao de kommer ikke i konflikt med avfallet under.

Det ble også snakket om at de er i samtaler med kommunen om å overta grunnen der eller om de skal leie grunnen.
Om de skal få eller kjøpe grunnen så er en av tingene som må avklares at Brann ikke er økonomisk ansvarlig for forurensingen i grunnen/bakken.

110
Vil tro det er veldig liten sjanse for at NFF kan komme med noen oppdatering før kamdag.
Det er været vi snakker om og all værvarsling mer enn 1-2 dager fram er kvalifisert gjetting og prognoser.
Selv dagen før er det en del usikkerhet.
111
Når det gjelder kulden så meldte jo Storm -13 i Bergen fredag denne uken, mens Yr lå litt varmere.
Nå melder de samme at det skal bli -5/6 på det kaldeste fredag og lørdag.
Mao har de roet seg kraftig ned her og det samme skjer kanskje også i Drammen til søndag?

Var jo meldt -16 når kampen skal gå, men nå melder både Yr og Storm -11 til første omgang
I andre omgang melder storm -14 og Yr -11
(alle tall i følge Pent.no)


 
112
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
November 28, 2023, 22:23:23 PM
Quote from: Optimist on November 28, 2023, 17:00:38 PM
Quote from: RepublikkenBergen on November 27, 2023, 23:42:23 PM
Quote from: Dickens on November 27, 2023, 22:54:28 PMPå fotballkamp skal det synges! Vi er ikke på en "koslig konsert".

Du få dele ut lapper som beskriver at du ikke liker litt lys på tribunen.......

Det samme kan alle som ikke liker ropert gjøre 😄 Fra spøk til alvor, er ikke folk LITT enig at det er en ukultur å klage på alle mulig bagateller? Og med bagateller mener jeg å klage på lommelykter, at forsanger står med ryggen mot banen, ropert, etc. Mye bedre å fokusere på det positive og jobbe videre der vi kan forbedre oss :-)
Enig med det å fokusere på det positive.
Men dette med ropert, evt trommer o.l. er ting som for mange av oss ødelegger den spontane supporterkulturen som vi alltid har likt og omfavnet.
Og så blir det jo i samme slengen en enkel dritt slenging og billig poeng dette med de som står med ryggen til for det er så unaturlig for oss litt eldre.
Samtidig minner det oss om klanen og kanarifansen som er alt vi frykter at Brann supportere skal bli. Da bytter eg tribune så langt vekk som mulig uten å komme for tett på bortesupportere :-D
113
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
November 27, 2023, 23:48:04 PM
Quote from: Dickens on November 27, 2023, 22:54:28 PMHadde det bare vært ungene. Men for hver gang dette tullet oppstår så hiver flere og flere seg på. I alle aldre.

På fotballkamp skal det synges! Vi er ikke på en "koslig konsert".

Men hva er det som er gale med det da? Det står jo ikke i veien for å synges og det er jo mulig at spillerne synes det er litt kult utpå der?

Er jo ikke noe dummere enn folk som står med ryggen til fotballkampene og skriker inn i en ropert for å få folk til å synge i takt akkurat det de bestemmer samtidig som de har våte drømmer om å kunne bruke trommer slik at alle kan holde takten.
Heller noen lysende mobiler i de 2-4 kampene det er mulig enn korøvelse helt uten impulsivitet
Eller hva med de super tøffe typene som blusser og står med skimasker så ikke moren deres skal se dem på tv (er det noen annen grunn til å stå på kamp md skimasker?)?

114
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
November 27, 2023, 22:28:26 PM
Quote from: Dickens on November 27, 2023, 22:15:30 PMFra bluss til en annen brannfakkel:

Jeg får kreft i øynene av disse som tror de er på en Coldplay-konsert og drar opp mobilene sine og skrur på den forbanna lommelykten.

Dette må kuttes ut med en forbanna gang.
Gjør det noe da at noen unger synes det er gøy?
De sjenerer da ingen i motsetning til de som veiver med flagg og blusser foran en hel tribune?

115
Brann / Re: Niklas Castro
November 27, 2023, 15:51:43 PM
Men nå sporer vi av i forhold til hvilken tråd vi er i ser jeg
116
Brann / Re: Niklas Castro
November 27, 2023, 15:51:24 PM
Personlig mener jeg å utvikle det vi har er viktigst.
Skal en gå inn på plasser det trengs oppgradering så er det høyreback, men da må ThoreP eller Crone vekk og begge har kontrakt og er stabilt ok så kanskje ikke lett å kvitte seg med uten at de vil vekk.

Plass nummer 2 er midtstopper, men da må noen ut der også og det skjer ikke.

Så realistisk sett så blir det ikke noen forsterkninger i vinter om ikke noen blir solgt.


117
Brann / Re: Niklas Castro
November 27, 2023, 15:42:59 PM
Det er vel 22 spillere der nå samt noen på utlån.
Holmen forsvinner og byttes ut med en 16 åring.

I forsvar kan det skje noe og Holten kommer tilbake så da er det 23 spillere
Torsvik er vel ikke med på siden til Brann så da er det 24 spillere

På midtbanen er det vel Tomar som mangler og kommer tilbake så da er vi 25 spillere.

Delvaris er ikke med og bør få finne seg noe nytt.
Simba kan også gå ut så da er det 24 spillere igjen.

Av de 24 spillerne er det 3 keepere og en av dem er ikke fullverdig med.
Sande er ute til i sommer i alle fall og da kan andre forsvinne innen da.

Så da er vi 22 spillere igjen og det er vel akkurat nok det?
Bør jo kunne stille 2 ellevere på trening.
Og med Kniklas, Tomar, Torsvik og Børsheim/Klausen så er det nok unge spillere i tillegg til B-Listen

Fyller en da opp med ungutter fra Brann 2 for de som er skadet så ser det bra ut.

Edit Forsvinner noen så er det bra om de erstattes med unge lovende/gode spillere
118
Quote from: Erlend on November 27, 2023, 14:10:56 PMIntet mindre enn 4 mann på rundens lag.

Castro, Finne, Heltne Nilsen og Horn Myhre er alle inne
Skandale at ikke Jeff er der og
Btw rundens lag burde vært Brann
119
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
November 27, 2023, 15:11:48 PM
Er det ikke litt rart å omskolere Blomberg til back når han nettopp ble omskolert fra back for han ikke fungerte helt der?
120
Brann / Re: Niklas Castro
November 27, 2023, 15:09:00 PM
Tenker vi beholder de vi har så lenge vi får beholde de så kan vi heller fylle på med yngre når noen forsvinner.
At folk vil kvitte seg med Castro pga at han er for gammel (eller man vil ha yngre inn) skjønner jeg ikke.
Sier ikke at en ikke skal få mene det, men for meg er det litt uforståelig å  kvitte seg med en 27 år gamme spiller som er mer enn god nok slik det ser ut nå.
Om han blir like skadeplaget neste år så stiller det seg annerledes.

4 gode kantspillere er akkurat passe samt at vi har Børsting som et alternativ.

Simba og Delvaris kan vi kvitte oss med

Tror også at om vi får i gang Warming så kan han fort forsvinne neste sommer eller etter neste sesong

121
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
November 27, 2023, 14:49:20 PM
Eg må ærlig innrømme at når de blusser foran tribunen når kamp pågår og stiller seg innimellom "vanlige" tilskuere og blusser før kampene så mister de min støtte. Og jeg har alltid vært for blussing.
Men en må passe på at det ikke går utover andre.
Når de stiller seg innimellom på nedre Hansa og står med bluss rett over hodet på unger så er ikke det bra for de står og kikker opp på blussene og det regner litt glør fra dem som da kan treffe disse storøyde ungene.

Beste stedet å bluss er nederst på øvre del og i midtgangen.
Skal en spre seg andre steder så er det foran tribunen og i trappegangene.
Og da selvfølgelig ikke mens kampen pågår
122
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
November 27, 2023, 13:39:55 PM
Og så kom første artikkel om at Brann og politi må ta tak
https://www.ba.no/det-kunne-gatt-mye-verre-derfor-ma-brann-ta-kontroll/o/5-8-2454893
123
Brann / Re: Niklas Castro
November 27, 2023, 13:12:36 PM
Quote from: andreas1989 on November 27, 2023, 13:09:40 PM11 målpoeng på 24 kamper for det AAFK laget var nå uansett decent vil man vel si? Men ja kan se ut til at han må ha hatt litt små trøbbel på høsten der ja, men denne skade historikken til Castro er vel litt hypet. Han har uansett bidratt denne sesongen med 7 mål bare i serien .
Ja og jeg gleder meg til å se ham en hel sesong for Brann
124
Quote from: Corran on November 27, 2023, 13:08:30 PM
Quote from: ostraume on November 27, 2023, 12:13:59 PM
Quote from: fortune on November 27, 2023, 11:31:28 AM
Quote from: ostraume on November 27, 2023, 11:21:47 AMProblemet er at jeg ikke ønsker meg tilbake til tiden der storskjermen viser en klar onside på et mål som har blitt annulert for offside. 3-0 i går ville f.eks aldri blitt mål. VAR er et onde. Men fortsatt bedre enn alternativet.

Vi fikk ett mål fra VAR og mistet et annet. For sånne som meg, som mener at dommerfeil jevner seg ut over tid, er VAR utelukkende et onde.

Ekstremt hatsk stemning i retning dommer for åpenbare feil er heller ikke å forakte:)

Den annulerte scoringen hadde fort også blitt flagget dersom VAR ikke var en ting. Nå er det jo tunge flagg som gjelder, så har liten tro på at de hadde gått opp i opp.
Den ene annulleringen hadde stått (de dømte mål og så grep var inn) og det ene målet hadde blitt avvinket for offside.
Så det hadde gått litt opp i opp i går.

Men dette med offisde er langt fra det verste med VAR i min bok. Det er de ulike tolkningene på forskjellige situasjoner. I samme runde kan det være 2 like situasjoner og 2 ulike avgjørelser.
Når Var skal brukes virker også litt tilfeldig.
Og så lenge dommerne mangler litt spilleforståelse så blir det jo feil uansett

te author=Larsendos link=msg=610362 date=1701081061]
Quote from: Corran on November 27, 2023, 11:07:26 AMPremier league er vel ikke rett liga å dra fram ang bruk av VAR ford er er det jo helt vilt.
Er vel eneste stedet som er verre enn i Norge.
Er det egentlig så gale? Ingen liga i verden som engasjerer mer enn PL. Også der man klaget mest på dommeravgjørelser før VAR.

[/quote]
Ja det er så gale.
Og jeg var før denne sesongen for VAR.
Underveis ble jeg tvilende og mente at vi nok må ha det siden alle andre har det.
Og nå når sesongen er nesten ferdig sier jeg få vekk faenskapet
125
Quote from: ostraume on November 27, 2023, 12:13:59 PM
Quote from: fortune on November 27, 2023, 11:31:28 AM
Quote from: ostraume on November 27, 2023, 11:21:47 AMProblemet er at jeg ikke ønsker meg tilbake til tiden der storskjermen viser en klar onside på et mål som har blitt annulert for offside. 3-0 i går ville f.eks aldri blitt mål. VAR er et onde. Men fortsatt bedre enn alternativet.

Vi fikk ett mål fra VAR og mistet et annet. For sånne som meg, som mener at dommerfeil jevner seg ut over tid, er VAR utelukkende et onde.

Ekstremt hatsk stemning i retning dommer for åpenbare feil er heller ikke å forakte:)

Den annulerte scoringen hadde fort også blitt flagget dersom VAR ikke var en ting. Nå er det jo tunge flagg som gjelder, så har liten tro på at de hadde gått opp i opp.
Den ene annulleringen hadde stått (de dømte mål og så grep var inn) og det ene målet hadde blitt avvinket for offside.
Så det hadde gått litt opp i opp i går.

Men dette med offisde er langt fra det verste med VAR i min bok. Det er de ulike tolkningene på forskjellige situasjoner. I samme runde kan det være 2 like situasjoner og 2 ulike avgjørelser.
Når Var skal brukes virker også litt tilfeldig.
Og så lenge dommerne mangler litt spilleforståelse så blir det jo feil uansett

Edit: At det er forskjellig antall kameraer på de forskjellige arenaene gjør jo også at det blir forskjellig fra stadion til stadion hvor mye de ser
126
Brann / Re: Niklas Castro
November 27, 2023, 13:03:45 PM
Quote from: andreas1989 on November 27, 2023, 13:02:18 PMSpilte 45 min eller mer i alle 24 kampene han hadde for AAFK i 2020 så det kan jo ikke ha vært så ille. I følge tranfermarkt sin skadehistroikk på Castro er det kun i Brann han har hatt lengre skadeavbrekk, men det kan jo være feil, eventuelt er det kun skader fra nyere tid som er lagt inn.
Sjekket litt nå og han slet litt spesielt på høsten, men det var på et lag som ikke fungerte i det hele tatt så det påvirket ham nok
127
Brann / Re: Niklas Castro
November 27, 2023, 12:54:31 PM
Quote from: Larsendos on November 27, 2023, 11:44:09 AMHan har jo nesten ikke vært skadet, utenom denne sesongen?
Var han ikke mye skadet på øverste nivå for Aafk?
Om ikke så er det i alle fall ikke rart at han ikke har prøvd seg i utlandet

128
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
November 27, 2023, 12:53:24 PM
Rett skal være rett.
Slik jeg forsto det så ble han som kastet tatt hånd om av de rundt seg med en gang
129
Brann / Re: Niklas Castro
November 27, 2023, 11:09:01 AM
Er egentlig ikke en gåte.
Han har spilt godt i Obos og aldri fått det til (mye pga skader) i ES
130
Premier league er vel ikke rett liga å dra fram ang bruk av VAR ford er er det jo helt vilt.
Er vel eneste stedet som er verre enn i Norge.

Få vekk faenskapet og gi dommerne mulighet til å bli bedre.
Gi de fast jobb slik at de kan bruke uken mellom kampene til å forbedre og forberede seg
131
Brann / Re: Ulrik Mathisen
November 27, 2023, 11:03:18 AM
Mathisen viser da framgang hele tiden
132
Etter å ha sett Glimt sine stoppere og Jeff i dag så skjønner jeg ikke hvorfor de slapp han tilbake til Brann
133
Brann / Re: Sesongen 2023
November 26, 2023, 23:41:38 PM
Quote from: esp123 on November 26, 2023, 21:30:05 PMAbsolutt. Men vi fikk satt opp det spillet fordi vi vant ballen veldig ofte i gunstige situasjoner. Delvis pga. Glimt ikke håndterte underlaget da de skulle spille seg ut.
Tror nok Brann uansett hadde tatt Glimt i dag på de samme tingene De var for kjapt i dem og var veldig samstemte i presspillet i dag.
De gjorde det samme i første omgangen mot glimt på deres eget kunstgress.
SÅ var ikke at de ikke håndterte underlaget, men at Brann var så jævla gode og Glimt ikke var helt til stede fra start
134
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
November 26, 2023, 23:37:47 PM
Quote from: RepublikkenBergen on November 26, 2023, 21:13:12 PMHvis folk skal ha med seg alt fra første sekund er ikke Frydenbø tribunen å være på.. Jeg så målet fra store stå.. Må kunne tåle at det blusses slik i starten av en omgang på en supportertribune..
Helt uenig
Men jeg er på kamp pga laget og kampen.
Jeg liker å se kampen samtidig som jeg er med på stemningen og gøyen.
Synger ikke med på alt men synger med og hopper litt her og der.

Men jeg kommer aldri til å skjønne de som er på kampen der selve kampen er sekundert.
Det er det samme med vifting av flagg i utide og. Gjør det når det er pause i spillet og ikke på en corner eller midt i et angrep.

Men det er jo det jeg vil kalle tullinger som står store deler av kampen med ryggen mot banen.
Hva er poenget?
Kommer nok ikke til å skjønne det, men ta nå hensyn til de som både vil være med på stemningen OG se kampen.135
Brann / Re: Ulrik Mathisen
November 26, 2023, 23:31:29 PM
Mathisen gjør veldig mye bra og blir bare bedre og bedre.
Men fremdeles slukner han litt utover kampen.

Men høydepunktet i dag var taklingen som ga 3-0 (eller var det 2-0?)
136
For en førsteomgang og for en kamp.
Her var hele laget påskrudd og ingen leverte til under 7 på børsen.

SHN var enorm, Pallesen strødde crossere, Crone var tilbake der han var på sitt beste i 1 div. Kunne nok gitt et par innlegg til. Mathisen viser at han er en strålende spiller og Finne skylder eg en unnskyldning siden jeg ville benke ham. Han var tilbake på sitt beste.
Og tenk om vi kunne spilt med Castro en hel sesong og ikke bare noen enkelt kamper.

Nei dag sto laget virkelig fram og ga oss en verdig stadion avslutning

Har vel egentlig ikke noe negativt å si om laget i dag
137
Brann / Re: Sivert Heltne Nilsen
November 26, 2023, 21:01:54 PM
Så ikke ut som om SHN lot seg påvirke av Pamer i alle fall for i dag leverte han varene
138
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
November 26, 2023, 20:56:44 PM
Det er også mye feil sangvalg fra de som synger. Føler de er mer opptatt av å synge det de vil enn det som passer der og da.
Og denne Vi synger ka vi vil sangen går vel litt for ofte

Og i dag så blir det også flere skandaler pga bluss. En som kaster bluss og i tillegg blussing foran hele tribunen når 2 omgang starter slik at en hel tribune går glipp av 4-0 scoringen.
Her er ikke det viktigste å se kampen, men å ha det gøy.
Klarer også å irritere meg over at de skal stå innimellom alle med disse blussene før kamp.
Ble en del jakker med små hull og lidd svidd hårlukt.
139
Verken det at det var unge eller gamle spillere ødela for Brann
At det var for mange halvgode spillere i alle aldre som trodde de var konger og var seriøse nok var nok et større problem.
Nachspiel skandalen var bare avslutningen av mange år med feil kultur og fokus
140
Quote from: Lasaron on November 24, 2023, 21:36:52 PMJa, sånn klimatisk så passer dette Glimt bedre enn oss. Sånn tung gressmatteaktig passer det oss bedre enn dem.
Klimatisk er det vel mer vestlandsvær enn nordlansk vær akkurat nå.
Eller kanskje det er likt De har vel minus 4 der oppe nå
141
Brann / Re: Treneren etter Horneland
November 25, 2023, 00:02:43 AM
Om byggverket er solid så sier jeg drit i KK og andre store navn og la Hassan og Huse ta over.
Tror det kan gi god kontinuitet samt at jeg regner med de har respekt i gruppe og kan føre videre det som er påbegynt.
Og av en eller annen grunn ser jeg det som naturlig at Hassan er hovedtrener og Huse assistenten
142
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
November 24, 2023, 23:53:49 PM
Quote from: Lasaron on November 24, 2023, 07:02:16 AM
Quote from: opplett on November 23, 2023, 22:42:19 PM
Quote from: Lasaron on November 23, 2023, 07:46:46 AMVi skal ikke irritere oss over alt som er nytt, bare fordi det er nytt. Vi skal heller ikke godta alt som er nytt, bare fordi det er nytt og dermed er det liksom bra i seg selv. Vi skal heller ikke godta ting som er kjipt i frykt for at noen unge da skal slutte å gå på stadion.

For å se det litt med de unges perspektiv: Vi skal heller ikke godta ting som er kjipt i frykt for at noen eldre da skal slutte å gå på stadion.

Jeg ser den. Men jeg har en oppfatning som jeg tror (ikke vet) er rett. Det er at de aller fleste som går på Stadion, ikke vil høre tromme. Det er noen få, ivrige sjeler som vil ha det. Hvis det stemmer at de aller fleste ser på tromme som en styggedom, så er det min vinkling som gjelder. Ikke din. Hvis motsatt, er det motsatt.
Jeg vet heller ikke sikkert, men kjenner folk på Z, på SS,  på BT, på nedre Hansa og litt over alt.
Kjenner folk i de to østlands grupperingene
Men kjenner ingen som ikke er i mot trommer
143
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
November 23, 2023, 23:32:10 PM
Quote from: opplett on November 23, 2023, 22:39:07 PMAt folk virkelig mener at vi best i Norge sier noe om hvor tilfreds vi er. Enig i at Klanen driver med posering og liker å virke tøffe og farlige. Men det er flere som er bedre både på volum, takt og samstemthet enn det vi er. Det er bare fakta.

Blir faktisk litt irritert når folk mener vi er best i Norge, for da slår vi oss til ro med det i stedet for å utvikle oss.

Når det er sagt, kampen mot AZ var selvfølgelig ellevill på stemning (etter pause). Men det er sånn som skjer en gang i skuddåret, og vi kan ikke bare hvile i at det var så bra da.

Vi må beholde det bergenske ved oss, men vi må ikke bli så inngrodd at vi ikke kommer noen vei. Kultur er dynamisk, og det må vi omfavne om vi har lyst til å bli bedre.
Spørs helt hvilke parametre du bruker for å kåre hvem som er best det.
Er det en gjeng sin samstemt het og evne til å hsynge i takt?
Eller er det når hele stadion hopper med på hoppesangen?
Siste er vel noe jeg tror jeg aldri har sett i norge i alle fall.
Jeg synes det er mye gøyere med spontanitet og sanger som passer til kampbildet enn faste traller som jomer avgårde til alle kampbilder.
Det er jo bare trist når supportere står og traller avgårde på en sang og det har null effekt på sangen at motstander scorer.
Eller som tidligere i sesongen hvor jeg tror Brann jager et mål og spiller bra så stemmes det i Jobbe Brann sangen. Husker jeg reagerte med vantro på at det var den sangen de startet.

Jeg mener også at det er ikke så viktig å være best så lenge vi har det gøyest. I alle fall om det som er best er det klanen og lsk holder på med.

144
At damene synes det var tungt er ikke rart da de ikke er vant til gress samt mengden regn som kom i går.
Gutta skal ha litt mer forutsetninger men selv for de vil det bli tungt, men enda mer uvant og tungt for glimt
145
Min mening om de som omtales her

Crone var best når Jeff var midstopper på hans side. Da var han mye mer med framover.
Når Knudsen kom inn som midtstopper ble han mye mer defensiv og turte ikke like mye etter et par glipp på den siden.

Thore Pedersen mener jeg ikke er god nok. Kan han bli stabil og god som midtstopper så kan jeg se at han er brukende, men pr i dag er han ikke en god nok spiller til start ellever.
Fordelen hans i forhold til Crone er at han er mer anvendelig, men jeg mener dette er en spiller vi ikke trenger.
Og når jeg har sagt dette blir han vel en åpenbaring neste år

Det utltimate for meg er ny høyreback som er offensiv (kan komme fra internt) og skyver en av de to over ut som reserve.

Børsting er nok en Horneland favoritt. Det er en spiller som ikke klager og alltid gir alt.
Tviler sterkt på at Brann kvitter seg med ham.

Soltvedt er en annen type enn det vi har hatt. Han gir oss mer målpoeng enn andre venstrebacker vi har hatt i det siste, men samtidig har ha begrensninger i forhold til Wolfe som gjør spillet vårt dårligere.
Her håper jeg Torsvik kan utkonkurere ham neste år da han har mer av de egenskapene jeg føler Brann trenger.
Men Soltvedt har spilt seg opp i forhold til de første kampene

Palle er alt for begrenset i forhold til Brann sin spillestil, men han har spilt seg opp i løpet av sesongen så kan nærme seg et akseptabelt reserve alternativ.

Sande har jeg ikke sett nok av så jeg har ingen meninger og vil ikke si noe om ham. Men virker som et litt kjedelig kjøp.

Kartum tar jeg også med for etter en god start så er jeg litt skuffet over ham. Men kan ta seg opp igjen

Simba og Delvaris kan vel bare få lov å finne seg andre klubber
146
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
November 23, 2023, 11:59:51 AM
Quote from: Eivind on November 23, 2023, 09:17:04 AMVi elsker jo å se til England hvor både tromme og (trompet!) har vært fast innslag hos mange klubber og landslaget i 20-30 år.

Alltid vært mot trommer men når jeg ser hvor forbigått vi har blitt av de andre store supportergruppene i Norge er jeg ikke sikker lenger. Er det trommene som får Klanen til å lage bedre trøkk og synge mer samstemt enn oss? Aner ikke..

Vi er vel ikke forbigått av noen
Det er ingen steder det er bedre stemning enn på staddaen og det er ingen bortesupportere som lager mer steming over alt enn Brannsupporterne.
Spør spillerne så bekrefter de det.

Men andre er bedre enn oss på organisert, monoton sang. Det er ikke noe å bli god på.
Og når du trekker fram england så er vel selv engelskmenn skuffet over stemningen som er i PL kontra hva den var. Det er jo mer liv nedover i divisjonssystemet der, mens stemingen i PL har blitt dårligere og dårligere de siste 20-30 årene

147
Regnvåt, tung gress matte er vel ikke det enkleste for et kunstgresslag
148
Mulig jeg oppfattet deg feil da. I så fall beklager (og siste svaret mitt var før jeg hadde lest neste en side med kommentarer My bad)
Sjekket nå tilbake og du sa
"For etter de fleste kampene vi har spilt så har vurderingene jeg har lest her, og hørt fra trener og spillere, vært at "kampen var ikke velspilt". Det sa Horneland senest etter Haugesund-kampen, og den kampen var ikke noe spillemessig bunnivå"

Og dette var det jeg begynte å tenke på og så har jeg ikke fått med meg at du etterpå skrev ang høst/vår.
Så feil av meg

Men det har ikke vært kjedelig å se Brann er mitt hoved poeng.
Men jeg skal være enig med at det var en annen flyt i angrepsspillet i vår.
Dette er sammensatt og jeg tror at den jobben Rasmussen gjorde var veldig viktig.
Formduppen etter at Finne kom på landslaget er en annen grunn.
Så er det min mening at de kampene hvor ikke Palle spilte så var det oppbyggende spillet samt at vi sto høyere en viktig faktor.
Når det gjelder Wolfe så ser jeg det poengteres at han ikke har like mange målpoeng som Soltvedt, men da ser en ikke helheten mener jeg. Dette støttes vel også av at et analyse lag kjøpte ham og han er på landslaget nå.
Han skaper mye og lager mye plass for andre samt at han hele tiden er en trussel. Dette gjør at Brann blir mer uforutsigbare. Dette så en litt av i Torsvik også mener jeg.

Jeg savner også Heggebø i form som i fjor og som vi så litt av i Molde kampen. Han også skaper mye plass og muligheter for andre. Samt at når han gikk ut og Finne kom inn så ble det noe veldig annerledes å forholde seg til for motstanderen.
Jeg må også innrømme at jeg i vår syntes det var alt for mye som skule til Finne og dette ble etter hvert veldig forutsigbart selv om Finne i toppform allikevel produserte mer enn nok mål

Ellers sa Horneland og en til som jeg ikke husker i farten at det var ikke behov for noen inn i vinter. De hadde en fin stall å gå inn neste år med. Så noen få justeringer er vel egentlig det vi kan forvente
149
Quote from: andreas1989 on November 22, 2023, 14:37:12 PM
Quote from: Corran on November 22, 2023, 14:25:41 PMHan er sjelden helt fornøyd

Men nåde dem her inne som har samme tilnærming.

(Den var ikke ment som et "stikk" mot deg Corran, men som et poeng mot denne arresteringen av dem som har en proggresiv tilnærming.)
Ikke ille tatt opp og en skal få lov å være kritisk MEN en kan ikke bruke at Horneland har vært negativ i høst som at våren var bedre eller at de spiller dårligere nå.
Det er mange andre parametre en kan bruke der men det meste er jo subjektivt all den tid resultatene er gode. Og jeg må si eg har kost meg på kamp både vår og høst
150
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
November 22, 2023, 22:30:19 PM
Veldig gøy at de vant. Så deler av andre omgangen og de burde punktert dette tidlig. Levde farlig på slutten. Men de dro det i land.