Siste nytt fra styret i Bataljonen – Juli

«Nye tap og evig gjeld, men vi koker likevel». Sanggruppens nye tribuneslager oppsummerer situasjonen tidlig i juli på en perfekt måte. Selv om Brann ligger desidert sist på tabellen, jobbes det på for at tribunene skal gi laget støtten de så sårt trenger. Her kommer en oppdatering fra Bataljonsstyret for juli.

Qatar-saken

Forbundstinget 20.juni stemte mot norsk boikott av Qatar-VM 2022, til tross for en utrolig innsats fra Bataljonens Qatar-utvalg. Styret er svært imponert over utvalget, som har vært i kontakt med hundrevis av breddeklubber for å mobilisere flest mulig til å engasjere seg i saken. Selv om saken ikke gikk veien vi hadde håpet, møtte nesten 500 delegater fra norske fotballklubber opp på tinget for å avgjøre saken. Engasjementet og utholdenheten til Qatar-utvalget har uten tvil vært svært viktig for at saken har blitt det den har blitt: Den kanskje største og viktigste kampen om fotballens sjel og verdier siden andre verdenskrig. Vi tapte slaget, men skal vinne kampen på sikt.

Det var også en delseier at vår naboklubb Trane sitt forslag om å rette skarp og offentlig kritikk av FIFA ble vedtatt med stor margin på forbundstinget. Vedtaket innebærer at Norges Fotballforbund skal si fra på neste FIFA-kongress at tildelingen av mesterskapet er uakseptabel, at menneskerettighetssituasjonen i Qatar er uakseptabel og at FIFAs manglende vilje til å følge opp situasjonen i Qatar er uakseptabel. En så klar kritikk er uvanlig, men er nøyaktig det FIFA må få høre.

Qatar-utvalgets arbeid er over, og vi ønsker å rette en stor takk til alle som bidro med så mange dugnadstimer for denne saken!

Utvikling av tribunelivet

Styret i Bataljonen har vedtatt at supporterklubben skal ta en tydeligere pådriverrolle for å utvikle tribunekulturen i Bergen. I forkant av hjemmekampen mot Lillestrøm 30.juni prøvde vi ut noen tiltak for å løfte støtten til laget fra tribuneplass:

Stemningsmessig var dette den beste hjemmekampen på svært lenge, noe som ble godt lagt merke til. Styret er svært fornøyd med innsatsen på Frydenbø denne kampen og håper kampen markerer en ny standard for hvordan vi vil ha det på tribunene. Når restriksjonene heves enda mer og vi kan samle flere mennesker, håper vi selvsagt at enda flere blir med og synger høyt hele kampen!

Handlingsplan på nett

Styret har gjennom våren jobbet med å lage en ny handlingsplan for Bataljonen. Handlingsplanen er nå publisert og tilgjengelig her på nettsiden, slik at alle medlemmer kan se hvilke tiltak vi prioriterer å gjennomføre. En del av tiltakene er vi allerede godt i gang med, mens andre er under oppstart.

Dersom du ønsker å bidra med det du kan til at Bataljonen og supporterkulturen blir bedre og sterkere, ta kontakt med oss på styret@bataljonen.no

Nye supportereffekter

Med hjelp fra kunstner og Brann-supporter Bjørn-Kowalski Hansen har styret fått laget et sett med nye grafiske profiler som skal brukes til klær, flagg og maling.

Til hjemmekampen mot Tromsø 10.juli prøver vi ut en av de nye profilene og selger et begrenset antall av t-skjorter (se bilde). T-skjortene koster kr 100,- og kan kjøpes på puben på stadion før kamp.

Vi jobber også med å etablere et fast utsalgssted for supportereffekter, fanziner og borteturer på stadion. I tiden fremover vil du forhåpentlig lettere kunne få tak i det du trenger for å leve et godt Brann-supporterliv når du er på kamp på stadion