Seriestart: AVLYST!

Så skjedde det som ikke skal skje: Seriestarten blir avlyst pga elendige baneforhold på Ranheim sin stadion.

 

At den tidlige seriestarten er omstridt og mye diskutert er det lite tvil om, men når man så velger å kjøre starten så tidlig, så forundrer det oss kraftig at NFF ikke har vært i forkant av situasjonen og kommet med en utsettelse lenge før 100-vis av supportere satte seg på fly, tog og i biler for å overvære sesongens første kamp.

For la det være ingen tvil, på tross av daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl, sine uttalelser i media om at banen var klar, så er den faktisk ikke det. Bilder og observasjoner som er kommet fra våre som er der oppe gir tydelige bevis på at denne banen hadde vært direkte farlig å spille på.  Hadde NFF gjort jobben sin så hadde de på et mye tidligere tidspunkt sett at denne kampen måtte utsettes. Da hadde også våre spart mange tusen kroner i reiseutgifter.

Naive NFF
Rune Pedersen, seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i Norges Fotballforbund, siteres i BA i kveld på at de «muligens har vært naive» Muligens? Det er vel ingen tvil om at de har vært naive.  Han medgir i tillegg at NFF burde vært «tettere på» spesielt med kuldesituasjonen som har vært i det siste.  På spørsmål om når NFF sist var til stede selv for å se på banen til Ranheim svarer Rune Pedersen følgende: » Nei, det har jeg ikke foran meg her, men vi fikk rapporter før forrige helg»

Når slikt oppstår så er det selvfølgelig betimelig å stille seg spørsmålet: Hvem har tenkt å dekke supporternes utgifter?

Bataljonen fikk etter avgjørelsen ikveld følgende melding ifra Rune Soltvedt:

«Vi synes det er synd at dere som alltid støtter oss og reiser med oss blir rammet av denne avlysningen! Vi har som dere sikkert har forstått prøvd å få NFF på banen på et tidligere tidspunkt uten å lykkes. Det kunne nok spart oss alle for turen opp her. Hils verdens beste supportere fra laget og støtteapparatet.»

Bataljonen, sammen med Vibeke Johannesen, kommer til å kjøre denne saken videre mot NFF. Det er på ingen måte greit at supportere som bruker så mye tid og penger på å følge laget sitt på bortekamper skal holdes for narr av et forbund som ikke evner å gjøre jobben sin, når de attpåtil blir kontaktet flere dager i forveien om å undersøke forholdene.
Vi kommer nok ikke til å få dekket utgiftene tilreisende har hatt i forbindelse med denne kampen, men vi kommer absolutt til å prøve. Og uansett føler vi det er såpass viktig å sette fokus på at denne måten å behandle supportere på, er uakseptabel!

Uansett så håper vi at de tilreisende som er i Trondheim i dag gjør det beste ut av kvelden og fester slik bare Brann-supportere kan!