På søndag skal vi lage en sånn stemning på bortetribunen at vi har gåsehud i flere dager.

Er det en ting pandemien viste oss så er det hvor fattig og trist fotballen er uten oss supportere på tribunen. Ingen som piper når dommeren gjør en feil, ingen som kjefter når spillere filmer, ingen som jubler som besatt når laget i vårt hjerte scorer.

Forrige serierunde var det endelig slutt på dette i Norge.

Da regjeringen og helsemyndighetene kom med gladmeldingen om at Norge kan gå tilbake til normalt, åpnet norske tribuner over hele landet opp for både hjemme og bortefans. Nå skal det sies at det har vært lov med en begrenset mengde tilskuere i en god stund, men det er først nå at vi kan ha kanskje den viktigste ressursen som norsk fotball har, nemlig bortefans på tribunene våre.

For bortefans er en helt spesiell ressurs i norsk fotball. De er så viktig for tenningen, lidenskapen, spenningen og for stemningen. Det er ikke sjelden du hører spillere takke bortefansen for støtten etter seier. Sivert Heltne Nilsen nærmest hyllet gjengen som hjalp Brann til seier borte mot Lillestrøm,  og bildene av Aune Heggebø som fosset mot fansen og feiret den utrolig nydelige viktige scoringen som sikret Brann tre poengble delt over alt. Bortefansgir bortelaget ekstra motivasjon, ekstra støtte og noen å dele både nedturer og oppturer med på en arena langt hjemmefra.

På søndag kommer det til å skje noe som vi ikke

har sett på veldig lenge. Da skal mange hundre Brannsupportere fylle opp en hel tribune i Mjøndalen for å hjelpe Brann til seier. Nærmere tusen stykker skal synge, klappe og rable gal sammen med Brann. Alle husker de herlige borteturene til Haugesund og Sogndal hvor vi nærmest invaderte både bygd og stadion. Nå skal vi gjøre det samme igjen i Mjøndalen. Jeg tør å påstå at dette vil bli en helt magisk kveld, en opplevelse som vi kommer til å huske i mange år.

Pandemien gjør den ekstra spesiell, fordi vi ikke har kunnet gjøre nettopp dette på veldig lenge. Situasjonen rundt Brann også. For etter skandalen i august ser vi at det er noe flott og vakkert i gang i Brann. Et forløsende spill, en iherdig innsats på banen. Spillerne har hjertet utenpå drakten på en måte vi ikke har sett på lenge og den smitter over på oss på tribunen. Kravene og budskapet fra tribunen om at ingen står over klubben har smittet over på spillerne.

Stemningen i hjemmekampen mot Kristiansund blir trukket frem av mange. Store stå under taket er en sterk bidragsyter til det, men det er også den unisone følelsen alle i og rundt Brann deler – nemlig et brennende ønske om å gjøre vårt aller beste for klubben i vårt hjerte. Det er en gnist og tenning i hele Brann som gjør at mange trykker klubben til sitt bryst både på og utenfor tribunen.

På søndag skal vi fortsette denne brennende følelsen ved å lage en sånn stemning på den bortetribunen at vi har gåsehud i flere dager. En heftig stemning som bærer over Hardangervidden, gjennom fjordene  og hem til Bergen.

Da skal vi vise at vi e berømte Brann fra Bergen.

Bli med og skap historie og store minner. Kjøp en billett. Brann trenger oss og vi trenger Brann.
Billetter finner du her: https://ticketco.events/no/nb/events/152861/seating_arrangement/?item_type_id=11146230&promocode=Brann2021&_ga=2.213536659.666931681.1632912901-2066514703.1591112955

Tekst: Gjert Moldestad, Foto: Benjamin Vorland Andersrød og Bjørn Erik Nesse