• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - ZsoltKorcsmar

1
Brann / Re: Niklas Jensen Wassberg
August 18, 2023, 11:52:38 AM
Quote from: fortune on August 18, 2023, 11:22:51 AM
Quote from: krakra on August 18, 2023, 11:15:28 AMKniklas er ikke den eneste som sliter med lyskene i Brann. Er det kanskje noe i treningsopplegget som gir alle disse belastningsskadene?

Både treningsopplegg, intensitetsstyring og det medisinske apparatet bør evalueres. Det er en del hendelser de siste årene som i det minste indikerer at Branns medisinske apparat ikke er helt top notch.

Treningsfasiliteter er også en viktig faktor. Kvaliteten på underlaget de trener på har mye å si mtp belastningsskader.
2
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 18, 2023, 06:32:25 AM
Ser Horneland frir til styret om nye spillere etter kamp i går. En stopper står vel på toppen av listen, men jeg er litt der at om vi kan få inn en klasse angrepsspiller før AZ kampene så er det nesten vel så viktig.

En som tilbyr noe av det vi nå mister med Warming, og kan skape trøbbel på et annet nivå en feks Børsting. Er Jens Petter Hauge ryktene helt døde? Solbakken er ikke helt ute i kulden? Kan fint være en i utgangspunktet urealistisk spiller for permanent overgang, men et lån ut sesong hvor spiller får spilt og vist seg frem, og vi får inn et våpen som AZ må forholde seg til.
3
Brann / Re: Magnus Warming
August 18, 2023, 06:24:06 AM
10 dager så skal det være en mikro-strekk ja. Fryktelig kjedelig dette. Ofte med hamstring-strekk er det jo en periode med 0 aktivitet, minimum 1 uker med en normal strekk. Deretter en uke med rolig aktivitet, og så gradvis økende belastning uke for uke, til man en gang rundt 4-6 uker (som regel) kan forsøke full spurt igjen.

Hopper man over et steg, og sprinter 1-2 uker før man burde så er det veldig lett å slå opp igjen. Positivt overrasket om han er tilbake før midten av Sept.
4
Quote from: andreas1989 on August 17, 2023, 19:16:36 PMMå jo komme bud på Felix i løpet av kvelden.

Enig. Har vært helt enorm. Internasjonalt snitt så det holder.
5
Radiusen til Palle!!!!!
6
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
August 13, 2023, 21:13:29 PM
Quote from: krakra on August 13, 2023, 20:10:26 PMFordelen med å selge spillere i sommervinduet er at de gjerne kommer til et lag ute av kampform mens de selv er i kampform. Noe som gjør det enklere for dem å kjempe seg inn på laget.

Noen tenker kanskje ikke det er så nøye, men jeg tror det er veldig verdifullt for Brann at våre første skikkelige eksporter lykkes. Det øker attraktiviteten for Brann-produserte spillere og kan bidra til at vi får bedre betalt ved senere salg. I tillegg utløses klausulene i salgene, og vi kan potensielt tjene penger på videresalg.

Den motsatte varianten trenger heller ikke være dum. Selge feks Rasmussen utenfor sesong for feks 15 mill, ligger litt bak kampform når han kommer til ny klubb og imponerer ikke nok på trening til å ta startplass. Etter ett snaut år med lite spilletid hentes han tilbake for en symbolsk sum.

Har vært en del sånt i eliteserien opp gjennom. Har en klassespiller i Eliteserien som herjer, får bra overgangssum, og deretter spilleren tilbake forholdsvis kort tid senere for billig penge. Så sitter man altså med både spilleren og pengene.

Tripic var er jo slikt eksempel, men ikke all verdens penger i bildet det da. Viking henter gratis. Solgte han for rundt 5 mill, hentet tilbake gratis 1 år senere.

7
Kamper / Re: Arouca FC - SK Brann 10.08.2023 kl 20:00
August 10, 2023, 19:41:10 PM
De er et knepp opp fra vårt nivå dessverre, men ikke hinsides forskjell. Håpet får være at styrkeforholdet endres gradvis utover kampen - og at vi er best fra 60-70 min og ut.

Det at vi er i sesong bør jo gjøre at vi har bedre forutsetninger til å stå kampen ut.
8
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 10, 2023, 09:59:53 AM
Quote from: Kagain on August 10, 2023, 08:20:18 AM
Quote from: Lasaron on August 10, 2023, 07:17:54 AMJeg tror han nettopp har byttet klubb, fra WBA til Birmingham.

Er det noen som har sett Ola fra Fana junior? Jeg regner med at han er en dyktig ungdom med tanke på klubbene han spiller for, men hvilke ferdigheter har han utover å være venstrebent? Transfermarkt påstår at han er 171 cm høy. Det kan vel ikke ha vært målt etter han var fullt utvokst?

Om Brann hadde kjørt en duo med Femi og Jeff så ville det vært en historisk lav midstopperduo i Norge, eller?

Ser FM opererer med 184, så 171 er nok trolig utdatert.
9
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 09, 2023, 06:39:11 AM
Jeg også velger å tro det, og syntes det er bra. Klubbene rundt vet jo at Brann skal ut i noen kamper i Europa, og at vi er tynne på stopperplass. Da blir det fort overpris - ikke verd å hente en middelmådig/feil stopper til overpris bare fordi vi på død og liv skal ha inn en stopper. Knut Walde-historie på ny er jo bare penger ut vinduet.

Ellers ergerlig at vi forholdsvis nylig har hatt to gode kandidater:

-Löfgren. Han er vel litt høyere enn Pallesen, raskere, tryggere med ball. Ville vært en fin oppgradering, men hadde nok ikke funnet seg i å være tredjevalg.

-Skovgaard. Venstrefotet og veldig trygg og god med ball, ikke veldig mange stoppere med disse kvalitetene. Mye av det vi trenger - men mangler fart. Ikke en eneste dårlig kamp for oss, men hadde nok ikke funnet seg i å være tredjevalg. Var vel noe av det som gjorde at han røk ut på tross av plettfritt spill - at han etter lang skade forventet å gå rett inn på laget igjen, og begynte å surmule når det ikke skjedde.
10
Brann / Re: Sesongen 2023
August 08, 2023, 13:47:47 PM
Quote from: gladiporno on August 08, 2023, 11:59:45 AM
Quote from: Superjack on August 08, 2023, 11:38:33 AMMange rundt Brann som kommer til å selge unna.

Brekalo og Solbakken er vel ikke usannsynlig går ut fra Viking.


Usikker. Viking-supporterne er ekstrem medgangs, og i fjor lagde de et helvetes spetakkel etter laget tapte et par-tre kamper, og krevde hodet av både trenere, sportslig leder og eiere. De snur så fort og blir så voldsomt unhinged at Viking-ledelsen muligens vil være redd for at noe lignende (og verre) skjer igjen dersom de selger seg ut gullkampen, og derfor velger å beholde spillerne ut sesongen.

Virker nesten sånn, irriterende greier. Lillestrøm tror jeg daler fremover, Tromsø får nok en knekk. Molde og Glimt tror jeg havner over oss. Om vi skal ta medalje er det nok Viking vi må forbi. Solbakken forsvinner nok, men han er ikke uerstattelig.

Brekalo er derimot ekstremt viktig og god. Vanligvis når en ikke lokal såkalt lykkejeger er innom Norge så er det jo slik at med en gang en større klubb er på banen så begynner surmulingen. Oftest lite lojalitet til klubben i Norge.

Brekalo virker dog å lage lite kvalm. Han ble vel så godt som takker av etter en kamp her tidligere da det var uhørt at han ikke kom til å bli solgt. Hadde vl et takkebrev til supporterne og. Så avslo man bud på 20 mill fra Besiktas, og han forblir helt rolig. Ikke ut av noen kamptropper, ingen intriger. Spiller videre med samme kvalitet som før.

Kan banne på om at hvis vi hadde en klassespiller fra feks Senegal, så hadde det vært nok Örgryte hadde bydd 2,2 mill før dramaet var i gang. Valget hadde blitt å takke ja til budet for å unngå dramaet, eller beholde en muggen spiller som hadde gått for halv maskin. Tap-tap situasjon.

Krysser fingrene for at både Brekalo og Solbakken ryker. Summen er ganske betydelig. Vi er faktisk såpass gode at vi fint kan hente inn forspranget over 12-13 kamper.
11
Brann / Re: Moonga Simba
August 07, 2023, 12:14:31 PM
Lovende, men en ting jeg hadde fortrengt var hvor ekstremt venstrebent han er. Han har farten, ballbehandlingen, roen og drivet. Får han opp kapasiteten litt (som er noe av det enkleste å trene) så er det neste på plass.

Likevel kjedelig at han må ha ballen på godfoten for selv den minste pasning. Når han kommer utvendig og skal slå inn er det jo bra, men når han trekker inn i banen blir det begrenset.

Får han noen på overlapp så er det som at han ikke slår pasningen med høyre, men vender utover litt for å få den på venstre før pasningen går. Skjære inn og avslutte med høyre kan man også bare glemme. Stopper alltid opp og legger over på venstre, det gjør han jo ganske forutsigbar. Bør jobbe med løfte nivået på høyrebenet.
12
Brann / Re: Sesongen 2023
July 30, 2023, 18:50:09 PM
En ting jeg bet meg merke i var intervjuet med Tripic etter kampen. På spørsmål om hvorfor de vant trakk han blant annet frem at de ville mest, samt at de vant pga lojalitet. Han siktet nok til lojalitet til oppgavene, men med vår kapteins illojale oppførsel siste tid ble det veldig tydelig for meg at Viking hadde det mentale overtaket.


Det er skummelt om vi ikke kommer ut av denne spiralen fremover, da kan det bli en skikkelig trist høst. Noen andre små ting jeg bet meg merke i før kamp:

-Viking samlet hele kamptroppen med støtteapparat i en sirkel før kamp. Fremstod som en enhet som ville dette ekstremt mye.

-Brann samlet 11eren, slik de har for vane å gjøre, og SHN tok ordet. Bet meg dog merke i det før kampen at pep-talken var mindre futt i en før. Har nesten fått gåsehud av noen av disse tidligere, du ser ilden i øynene på spillerne og SHN har sagt ting som at «vi går ut, tar tak i kampen, og feier de av banen. De har ikke sjanse om vi leverer i nærheten av det vi er kapabel til - feier de av banen fra start av» etc.

-Føler jeg ser mer tegn til feighet og usikkerhet nå. Oftere enn før velges en vending og en pasning bak eller på tvers, der man før utfordret og satset i angrep.

Man har liksom sett at ikke bare er vi gode, men spillerne tror også på at de er best før avspark. De tror de skal dominere, de vet de vinner, spørsmålet er bare med hvor mange mål. Enorm sult og lyst til å vinne. Nå siste tiden føler jeg vi ser mer blodfattige ut.

Om det bare sniker seg inn en ørliten usikkerhet i spillergruppen som følge av rabalderet siste tid så kan det få store konsekvenser. Det mentale overtaket og troen på prosjektet gruppen har bygd opp gjennom 1,5 år med seiere og festfotball må vi for all del gjøre alt for å opprettholde.
13
En ting er hvertfall klinkende klart. En spiller som Pallesen skal ikke spille for et øvre halvdel lag i eliteserien. Straffen han lager i dag er toppen av kransekaken.

I Brann skal Kristiansen og Sery Larsen være klokkeklart stopperpar. Så skal Rasmus Holten være tredjevalg inntil han blir fjerdevalg når en ny god stopper hentes inn.

Igjen, jeg ser ingen logisk grunn til at Pallesen skal spille. Jeg har konstant hjertet i halsen når han spiller:

Løpeball i bakrom der han har 10 meters forsprang? Klarer med nød og neppe å takle bort ball i siste sekund. I tillegg har han ikke steget og tryggheten til å ta med seg ballen opp.

Ok sterk, OK høy (men ingen kjempe). Ellers bringer han lite positivt inn dessverre. Synd; for han er en fin type som er godt likt inspillergruppen.

14
Quote from: krakra on July 30, 2023, 16:56:27 PMBurde kanskje få inn Heggebø også. Finne er ikke så sharp lenger.

Det vil jeg ikke si. Det er angrepsspillet som helhet som lugger. Vi broderer oss ikke like bra og ofte inn i 16-meter lengre.

Det skyldes nok:

-Kristiansen ut av forsvaret og inn med Pallesen. Kristiansen flink til å forsere ledd og skape overtall/usikkerhet hos motstander. Pallesen tilfører nada på dette området.

-Rasmussen ute. Mest skapende spiller, flest nøkkelpasninger. Mistet boksåpner vår.

-Wolfe med sine stormløp er borte. Mindre offensive bidrag fra back.

Hadde ikke hatt mye å si om det var Finne eller Heggebø der fremme, de blir mindre involvert enn tidligere uansett.
15
Brann / Re: Overganger sommer 2023
July 30, 2023, 00:32:33 AM
Quote from: Corran on July 29, 2023, 23:16:34 PM
Quote from: ChristianCBentzen on July 29, 2023, 12:39:56 PMNoe jeg derimot ikke klarer å forstå er hvor all denne hypen for Wassberg er ifra. Bare på grunn av at han er barnebarnet til Kniksen og barnet til Roy gjør det ikke han om til Messi som jeg føler veldig mange tror.

Han var grei i Obos, men folk kan oppriktig ikke mene at han har vært god i år. Hatt 3, MAKS 4 gode kamper i år. Rester har vært OK+ Til Dårlig.

Etter Simba er ferdig på venstrebacken hadde jeg veldig likt å se han på testes litt midten.
Mener du seriøst at du ikke i fjor så veldig gode prov på at Wassberg har noe ekstra inne? Ikke sikkert han får det ut som hans onkel aldri gjorde, men talentet er der.
Han har også vist en del bra, men han er ung og han trenger tid skadefri uten de problemene han hadde.
Så jeg vil påstå å ikke se talentet og potensiale er å være litt blind for det

Jeg har også vært inne på tanken om at han har nytt godt av etternavnet. Det å være i slekt med en tidligere spiller legger utvilsomt ekstra press og forventninger, men det gir gjerne en noe lettere vei også. Tror at om man har to jevngode spisser i akademiet, men den ene er sønn av en gammel legende - så blir det han man satser på.

Huseklepp spilte med både Kniklas og Hjorteseth i Fyllingsdalen før han ble trener. Når han kommentere overgangen til spillerne virket det som Hjorteseth lå lengst fremme. Han hadde visstnok både blikk for spillet og pasningsfot som var sjelden vare. Kniklas fikk vel mer generell skryt som «hardtarbeidene, seriøs, treningsvillig» etc.

Når det er sagt så ser jeg absolutt stort potensiale i Kniklas. Det jeg lot meg imponere mest av i starten var forflytningsevne/frekvens. Som en hissig veps var han tett oppi alle situasjoner og passet perfekt som indreløper i Brann med tanke på presspillet vi kjører. Tror nok det er kvaliteter han er foran Hjorteseth på, og derav er foretrukket i Hornelands system. I OBOS syntes jeg han var svært god, spesielt alder tatt i betraktning.

Det som er skuffet meg litt nå (greit han har hatt skader etc) er at jeg syntes han har stått helt i ro, eller faktisk falt tilbake på tross av at han er eldre, har vokst og utviklet seg fysisk. Det kan jo selvfølgelig skyldes høyere nivå/tempo, men syntes han nå er halvsekundet på etterskudd i presspillet i forhold til i OBOS. Der han var så god i fjor.

Vi må hvertfall ikke sammenligne han med Kniksen, for de er ganske ulike spillertyper. Jeg ser hvertfall ikke Kniklas som en kreativ, driblesterk og uforutsigbar angriper/kant. Han er mer en løpssterk og ballsikker indreløper med bra driv, uten mye sluttprodukt. Som en Skaanes 2.0

Får håpe han vokser med tilliten. Litt mer spenstige valg med ball, litt bedre i pasningsspillet etc så blir det meget bra.
16
Brann / Re: Overganger sommer 2023
July 28, 2023, 16:02:15 PM
Quote from: Belfort on July 27, 2023, 14:58:39 PM
Quote from: andreas1989 on July 27, 2023, 12:58:23 PMHelt ærlig håper jeg at vi holder oss til den nordiske profilen i overskuelig fremtid. En ting er kommunikasjon på feltet men kultur er vel så viktig. Skulle vi tatt inn en spiller fra en annen del av verden eller Europa for den del er det en overhengende fare for at spilleren vil slite med å føle seg hjemme og skulle man tilrettelagt for det måtte man fylt opp stallen med enda flere spillere med liknende geografisk tilknyting og det eneste det vil gå utover er talentsatsingen.

Skal vi hente utlendinger til Brann må det være utelukkende spillere som forsterker laget. Det burde i mine øyne generelt gjelde spillere over en hvis alder, si eldre enn 22 år.

Ja, Gud forby at vi skulle kommet over spillere som David Fofana og Akor Adams

Fallhøyden er også ganske stor. Adams var vel heller ikke enorm i Sogndal. God - men ikke blendende. En grunn til at han endte opp i LSK og ikke København eller lignende. Scoret mye på overtid i år, ballen spretter hans vei etc. Tror han fint kan ende opp som Ojo om en belgisk klubb eller lignende skulle ta sjansen på han.

Men ligger ekstremt mye «kraft» i å ha en sammensveiset gruppe med gode relasjoner. En av grunnene til at Island har hevdet seg såpass mot store nasjoner er nok samholdet og kameratskapet er bedre enn i større land med mer klikker/stjernenykker etc.

Så ja, i og med at utvalget er betydelig større, så er det er nok enklere å finne en spiller med ekstremt potensiale i feks Elfenbenskysten enn i Vestland fylke. Selv om man dog finner en 18 åring i Elfenbenkysten som sprinter raskere enn alle 18 åringene i Norge, og er teknisk godt foran jevnaldrende i Norge så kan fortsatt mye gå galt.

Niasse er kroneksempelet. Så han i treningskamp hvor han herjet. Fysikken/råskapen var langt over alle andre på banen. Fikk knapt spille, og gikk videre til å herje i Tyrkia og deretter til større klubber. 

Ibrahima Dramé er vel også et godt eksempel. Senket Manchester United i en junior cup finale med hattrick og mange store klubber lå langflate etter han. Daværende sportssjef Walstad reiste ned og besøkte han, brukte tid på å bli kjent med han og familien, noe Dramé senere beskrev som avgjørende for at han valgte Brann foran mye større klubber. Signerte dagen han ble 18. Så også han i treningskamp der han briljerte. Kjørte Zidane-piruetter og snurret rundt med motstander. Flyttet inn hos Walstad og beskrev han nesten som en far - når Walstad og trenerteamet røk ut sank trivselen. Ble vel aldri den spilleren man trodde - trolig nye på grunn av tilpasningsevne.

Sjansen for å finne uslepne diamanter utenfor Norden er nok større, men sjansen for å bomme er også betydelig større. Det safe er å hente rollespillere fra Norden som man med stor sikkerhet vil løse rollen godt, og gli bra inn i gruppen.
17
Brann / Re: Sivert Heltne Nilsen
July 25, 2023, 02:26:26 AM
Quote from: krakra on July 25, 2023, 00:16:45 AMEn reell leder står fram når ting blir vanskelig. Han får ikke onkelen til å skape et helvete i media og true med å stikke av. Det er utilgivelig og uforenelig med kapteinsrollen.

Og jeg kjøper ikke at SHN ble såååå frustrert over at laget ble svekket fordi han har såååå lyst til å vinne med Brann. Han hadde tidenes mulighet til det for fem år siden og den gangen var pengene viktigst. Det er det nok nå også. De som er sikre på at han ikke hadde ville dra hvis Wolfe og Rasmussen ikke hadde vært solgt har dårlig hukommelse.

De bommet kraftig med manøveren i media ja. Tror nok alle ser at det handlet om penger ja. Her var det en agent som så sitt snitt til å hente en del hundretusen i agenthonorar, og spiller som kunne sikte en lang og lukrativ kontrakt. De forsøkte nok først å ta det på kammerset, men når det ikke gikk prøvde de media.

Drømmescenario var nok at fansen skulle få nervøst sammenbrudd og trygle ledelsen om å innfri kravene til hedersmannen/kapteinen. Skal ikke se bort i fra at SHN føler seg litt uerstattelig - og de håpet nok at fansen skulle ta deres parti. Når det raskt ble tydelig at fansen ikke mister nattesøvnen av truslene så ble storyen dette med langsiktig satsing, brann måtte presentere en plan etc.

Det at nøkkelspillere forsvant har jo blitt spilt opp i media, enig i at det ikke er hovedgrunnen, saken for 5 år siden viser jo dette - men det påvirker nok noe.

For å sette det på spissen; om SHN hadde fått valget om lønnsøkning og lengre kontrakt eller å beholde dagens kontrakt men samtidig beholde Wolfe og Rasmussen, så tror jeg at jeg vet hva han hadde valgt. Tror nok dog ikke SHN er alene om å velge pengene i et slikt scenario.

Enig i at det er dårlig lederstil og at hele prosessen i media var latterlig - men det er faktisk slik at alt dessverre har en pris. Dog kjipt at det kommer inn akkurat nå og skaper støy i en potensielt svært god sesong.

Hvis Rosenborg eller Glimt forespeiler Finne eller Blomberg en betydelig bedre kontrakt enn Brann er i stand til så er de fort over alle hauger, uavhengig av hvor mye hjertet banker for Brann. Om grensen går på 500 000 ekstra i året eller 1 million varierer sikkert fra person til person, men er grensen nådd så er den nådd - og der tror jeg SHN har en lav terskel.

Tilbudet som fristet han bort fra gullkamp sist var jo ikke mange knepp opp. Noe gunstigere skatteregler etc, men var vel ikke slik at han på langt nær doblet lønnen. Vi får se hvordan dette utvikler seg fremover - i verste fall er SHN muggen i kulissene, og spillergruppen ser han i et annet lys. Da er nok det beste å kvitte seg med han.
18
Brann / Re: Sivert Heltne Nilsen
July 24, 2023, 23:52:55 PM
Tror heller ikke han har lagt dette bak seg. Til en viss grad forstår jeg det.

Si at feks Elfsborg kom med en 4 årskontrakt med 3 mill i året, da er det 12 mill totalt over kontraktsperioden. I Brann har han både lavere lønn og kortere kontraktsperiode. Økonomisk ville det altså vært bedre for han å gå - og jeg heller også mot at han er over snittet opptatt av dette. Ingen andre logiske grunner til at han forsvant sist.

Nummer to er dette med at laget faktisk blir svekket. Foruten pengene er nok SHN svært interessert i å vinne, oppnå suksess og spille på et god lag. Tror faktisk det er få spillere som nyter det mer enn han når vi feks slår RBK. Han har ved flere anledninger skrytt av Rasmussen for bikket han har for spillet, hvor gøy det det er å spille med slike spillere etc.

Vi fikk øvd oss og samspilt laget i OBOS til et toppnivå som ikke står tilbake for noen i ligaen, må ha vært ekstremt gøy å være hærfører i et sånt lag. Man fryktet ingen, og visste når man gikk på banen at om alle gjorde som de skulle så kom vi til å være det beste laget. Relasjonene satt som et skudd.

Tre spillere ut (Wolfe, Kristiansen, Rasmussen), og da brer usikkerheten seg. Relasjonene sitter ikke like godt, kombinasjonsspill offensivt lugger, plutselig brer usikkerheten seg etc. Er ikke helt enkelt dette..

Se for deg at du i jobben din får tilbud fra en konkurrerende virksomhet med høyere lønn. Samtidig har et par av kollegaene du satte mest pris på forlatt nåværende arbeidsplass nylig. Du går til arbeidsgiver og ber om at de matcher tilbudet du har fått hos konkurrenten - noe de er lite interessert i. De lover dog å ta opp igjen dialogen/noe diffust om forfremmelse frem i tid.

Om du da likevel velger å bli - så vil det for mange være med en bismak. Har selv stått i lignende situasjoner flere ganger, og aldri helt enkelt når andre lokker med bedre betingelser etc.

19
Brann / Re: Overganger sommer 2023
July 22, 2023, 13:15:53 PM
En ting jeg kom til å tenke på er jo at om Warming og Sande starter på kantene kontra Børsting/Castro/Blomberg så får vi nok litt mer trøkk på dødballer.

Kantene vi har hatt frem til nå er jo rundt 175 høy hele gjengen. Nå får vi inn en på nærmere 190 og en på 185 av det jeg finner.

Vi har blitt forholdsvis lite straffet på det, men vi har jo i utgangspunktet et lavt lag. Dyngeland er ingen kjempe, Sery Larsen er ikke et fyrtårn, backene, midtbane, kanter og spisser - lite spillere over 185 å oppspore over hele linjen.

Heltne Nilsen med sine oppunder 185 og Pallesen (når han spiller) er jo det luftskytset vi har. Sikkert ikke dumt med litt mer høyde på banen.
20
Brann / Re: Overganger sommer 2023
July 20, 2023, 16:54:07 PM
Quote from: esp123 on July 20, 2023, 14:23:43 PMBrann har ikke oversikt. Fullstendig uten evne til å finne løsninger utenom de helt åpenbare. Det er skuffende.

Jeg velger faktisk inntil videre å være positiv. Vi har hatt en formidabel utvikling med avskiltede spillere som Børsting, Horn Myhre, Kristiansen, Finne, Castro etc.

Om noe er jeg faktisk mer der at sportssjef og trenerapparat skal hylles for å ha funnet de beste løsningene. Med begrensende midler har vi hentet benkeslitere fra andre lag, knust alle rekorder i OBOS, og nå har vi vunnet cupen og kjemper i toppen i eliteserien.

Hva mer kan vi egentlig forvente? Frem til nå med fasit i hånd kunne vel knapt nok spillerlogistikk blitt gjort bedre etter Jimmy sitt inntog, eller? Det forutsetter da at man definerer god spillerlogistikk som det å ha en harmonisk tropp som vinner titler og kjemper i toppen med et toppnivå som kun Glimt kan matche.

Hvis man dog definerer god spillerlogistikk som det å hente ekstreme 18 år gamle talenter fra Afrika som selges for 100 millioner etter 6 mnd så har vi dog bommet, ja.

Nå har det vel blitt uttalt at man primært ser etter forsterkninger i lokalområdet, deretter Norge totalt, og så Norden. Man føler at det er fordelaktig å benytte norsk språk - og at spillergruppen er mer sammensveiset nå.

Jeg tror derfor ikke vi kan forvente veldig mange eksotiske signeringer i årene fremover, men at vi må bli vandt med 25-åringer fra Haugesund og Sandnes Ulf.

Det lever jeg dog meget fint med så lenge de passer systemet og spillergruppen. Vi kan være trygg på at typene som hentes fremover vil passe perfekt inn i måten vi skal spille på, og at de har personligheter som passer inn i gruppen.

Frem til nå ser jeg dog liten grunn til å kritisere - så får vi se hvordan ting utvikler seg gjennom vinduet og høsten.
21
Brann / Re: Overganger sommer 2023
July 08, 2023, 12:05:35 PM
Quote from: gladiporno on July 08, 2023, 09:22:17 AMDen norske trioen George Lewis, Bryan Fiabema og Einar Iversen er frigitt av sine engelske fotballklubber. Noe å tenke på for Brann?

Fiabema kan kanskje være noe. RBK ønsket vel i utgangspunktet å ha han med videre, uten at det løste seg. Er vel primært spiss, men kan benyttes på begge kantene også.

Er vel et steg opp fra feks Børsting, og når Castro er kronisk skadet er det jo begrenset hva han kan bidra med også. Så er Fiabema også i en alder der det er mulig å gjøre god butikk også.
22
Brann / Re: Positivitets-tråden
June 06, 2023, 18:34:39 PM
Har fulgt Brann tett i 20 år nå, og for første gang ser jeg at spillerne vi henter faktisk kan bli bedre. Trodde det var noe som kun skjedde hos andre lag.

Med noen få hederlige unntak har det stort sett vært slik at spillerne vi har hentet leverer prestasjoner på 80-90% av det de gjorde for de kom. Hadde slått meg til ro med at det var presset og trykket i Bergen som gjorde at jeg måtte forvente denne utviklingen på spillere som kom inn.

Nå er dette snudd. Spillere jeg for lengst hadde satt i bås og kategorisert som middelmådige tar plutselig steg. Spillere i etablert alder (Kristiansen, Horn Myhre, Finne etc) som man gjerne tenkte var «ferdigutviklet», hadde nådd toppen - har plutselig hevet seg betraktelig.

Mye skyldes nok måten de brukes på - men likevel. Nå er jeg plutselig der at om vi signerer en 22 åring fra Sandefjord som jeg ikke har bitt meg merke i - så er jeg merkelig nok optimistisk.

Føler vi er i startgropen på den veien Glimt har gått de siste årene. Måtte det vare!
23
Kamper / Re: Bodø//Glimt - Brann 29.04 kl 18:00
April 29, 2023, 17:55:19 PM
Enorm omgang av Kristiansen også. Det han bedriver her er landslagsklasse.

24
Brann / Re: Positivitets-tråden
April 16, 2023, 18:45:11 PM
Vi ser ut som hjemmelaget i dag. Vi har ballen nøyaktig dobbelt så mye som Odd, kjører kampen og har eksempelvis 11-3 i cornerstatistikk.

Mangler litt på nøyaktighet/avslutninger i dag, og jeg mener Holmen Johansen skal stå på strek på første mål i mot. Fair play situasjonen kunne også endret kamp.

Ikke bekymret, vi kommer til å plukke mye poeng om vi fortsetter med dette spillet fremover.
25
Sakor ikke med i tropp? Finner ingenting om at han er skadet, kun Runar Hove og Sané i følge Brann.no

Benken er vel ikke full en gang. Skjedd noe i kulissene? Eller bare ikke kampklar?
26
Kamper / Re: Brann 2 - kamper
September 27, 2021, 18:16:46 PM
Quote from: krakra on September 27, 2021, 17:54:58 PMProvoserende å se profesjonelle fotballspillere daffe rundt og bli rundspilt av et 3. divisjonslag. Halvhjertet er for mildt. Det er sju a-lagsspillere på dette laget.

Ja, fryktelig provoserende. Må da være bedre å matche juniorene fremfor en gjeng som A-lagspillere som går på halv maskin.
27
Kamper / Re: Brann 2 - kamper
September 27, 2021, 18:15:21 PM
Gerson - signering på nivå med Pavlov?

Holder ikke 3. div nivå en gang. Forsvaret lekker som en sil - ble parkert og laget straffe nettopp..
28
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
September 07, 2021, 14:28:01 PM
Kolskogen er jo en type med åpenbare svakheter. Fysisk styrke og trygghet/offensiv tankegang med ball er rett og slett elendig i eliteseriesammenheng. I tillegg er han mindre god defensivt en mot en.

- Styrke: Det er få spillere i ligaen som har problemer med å puffe han over ende skulder mot skulder. Han er noe så sjeldent som en midtstopper som får Birkir Màr Sævarsson til å se ut som Mr. Olympia.

- Offensive bidrag. Han spiller på 0 risiko. Tar ikke med seg ballen fremover, slår kun til keeper eller på tvers.

- En mot en defensivt. Gang på gang viser han at han sliter med å komme tett nok i press, og timer feil med taklinger. Blir lett passert i slike situasjoner. Han og Blomberg er vel svakest her.

På en annen side har han ekstrem fart for å være stopper. Dette gjør at han fint kan løpe opp en hurtig spiss og sette inn en perfekt timet takling i siste liten. Dette så vi mye i fjor. Da ser han ut som en million dollar. Det ser vi fortsatt innimellom.

Desverre ser vi nå flere skulder mot skulder situasjoner, samt 1 mot 1 situasjoner der han havner på hælene og ikke kommer tett nok motspiller. Da ser han rett og slett ut som en junior som spiller seniorfotball.

Min oppsummering er at Kolskogen er en spiller med så åpenbare styrker og svakheter at han avhengig av situasjon ser enten svært god - eller svært dårlig ut. Sjelden en mellomting. Noen situasjoner elendig, andre fantastisk. Han må bli bedre allaround, sterkere og tryggere med ball, samt bedre i press for å kunne levere på jevnt høyt nivå.
29
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
September 06, 2021, 19:42:26 PM
Quote from: Jose Arrogantio on September 06, 2021, 18:11:52 PM
Quote from: Corran on September 05, 2021, 22:05:07 PMEtter Haugesundskampen så er det vel ingen tvil om at øverst på listen i år også så må det stå nye stoppere for de vi har er ikke gode nok for obos engang

Hehe ikke lange veien fra "han her vil vi kunne selge for titalls millioner" til "ikke god nok for OBOS" for stakkars Kolskogen.

Ikke glem at han var så godt som klar for A-landslaget også.
30
Brann / Re: Sesongen 2021
September 03, 2021, 16:23:56 PM
Quote from: krakra on September 03, 2021, 15:18:34 PM
Quote from: ZsoltKorcsmar on September 03, 2021, 14:54:24 PM
Quote from: Nixon on September 03, 2021, 14:50:39 PM
Quote from: gladiporno on September 03, 2021, 13:13:43 PMI så fall er det merkelig at Åsane ikke lånte én av Branns fire keepere på proffkontrakt.

Kan være de spurte, men ingen ville. Det er ikke alt som skjer som når media.

Åsane liker vel å spille seg ut bakfra. Ha en keeper som er rolig med ball. Er vel ikke Pettersen og Holmens største styrker?
Skulle det ikke være Holmens styrke?Jo, ble vel framhevet når han ble hentet. Man ønsket en lignende keeper som Radlinger etter suksessen der. MEN:

Jeg tror Brann «leste» statistikken feil. Holmen var den keeperen i hele verden som var mest utenfor 16-meter den siste sesongen i Sandefjord. Flest touch på ballen med beina ila kamp også mener jeg å ha lest. Men flest betyr ikke nødvendigvis best.

Det at han var mye ute og taklet, var spillbar og faktisk hadde vært inne i en landslagstropp nylig tror jeg gjorde at Brann lot seg lokke/lure. Skadet sikkert ikke at han spilte sin livs kamp mot oss det året heller.

Dette var nok katta i sekken. Brann trodde de fikk en rolig og trygg Radlinger, så fikk de en kjempe som blir lettere panisk i det han får ballen i beina og er på bærturer/takleturer støtt og stadig.  50/50 om det går veien eller ikke.

Er nok mulig å lage en fin kavalkade av Holmens ballsikkerhet i 2018, men problemet er at det fins en like stor kavalkade av fadesene. Tror faktisk Åsane er litt nøyere i scoutingen enn Brann.
31
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
September 03, 2021, 14:55:47 PM
Quote from: Lissabon on September 03, 2021, 14:09:02 PMKraka skrev : "Hovedproblemet er at vi er treige foran, treige bak og fullstendig uten samspill. Det betyr at vi ikke kan ligge lavt og kontre og vi kan heller ikke presse høyt. Begge deler faller sammen. Vår største sjanse er trolig å ligge bakpå, pole langballer framover og håpe at Finne eller Taylor kan plukke nedfallsbruk eller at vi kan få noen dødballer vi kan score på.

Jeg er ikke imponert over dette overgangsvinduet og forstår ikke de som hyller vår nye sportssjef. Stallen er fortsatt dårlig sammensatt.

(Det -er- jo fart defensivt, men Horneland vil ikke bruke våre raske spillere fordi de gjør feil...)"

AMEN   100% enig.  Meget korrekt. Hvorfor ser ikke BT og BA dette ? Horneland er sikkert ikke mottakelig for slikt.  ENESTE sjanse er å føre/styre kampene, sjanse på Kolskogen eller dansken som en av stopperne. Sønnen MÅ ha kreative spillere ved siden av seg, dvs Felix/Kniksen3 og Rasmussen. Finne må settes opp inne ved 16-meteren, han har ingenting ute på kanten å gjøre.

Tyskeren-Blomberg-Kolskogen,Pallesen,Wolfe-Felix( Kniksen i 2 omgang ), Sønnen,Rasmussen-Simba,Finne,Heggebø i et slags 4-3-3 system med kun 1 wing, kompensert av 2 veldig offensive sidebacker. Pallesen og sønnen skal da ALDRI opp, unntatt på dødball.  Utpå kommer etterhvert, Strand, Delavaris og i desperasjon Sane ( skalle inn en langball )

Brann burde hentet Bolly og Haugen, da hadde de hatt max dekning og mange typer, kreativetet, kraft,fart, hodestyrke m m

Nå må de få inn Haaland og selvsagt Myrlid i gruppen.  Hvor mange har Brann rotet bort pga sommel/rot/forglemmelse ?

Emil Hansson, Mikael Maden og Sander C ? Blir de neste Baisotti og Myrlid ?

Rykker de ned er dette framtiden, ihvertfall før seriestart i treningskamper :

Holmen
Blomberg,Kolskogen,Pallesen,Wolfe
Haaland,Rasmussen,Kniksen versjon 3
Heggebø,Myrlid Simba

Innbyttere : Børsheim, Hove, Baisotti,Kvinge og Jahren

Sønnen kan lure i bakgrunnen og dras inn ved seriestart. KK eller Landro som sjef, ev Landro med nedrykksland som defensivt alibi og assistent.

Og plastduk. Ikke glem plastduk.
32
Brann / Re: Sesongen 2021
September 03, 2021, 14:54:24 PM
Quote from: Nixon on September 03, 2021, 14:50:39 PM
Quote from: gladiporno on September 03, 2021, 13:13:43 PMI så fall er det merkelig at Åsane ikke lånte én av Branns fire keepere på proffkontrakt.

Kan være de spurte, men ingen ville. Det er ikke alt som skjer som når media.

Åsane liker vel å spille seg ut bakfra. Ha en keeper som er rolig med ball. Er vel ikke Pettersen og Holmens største styrker?
33
Brann / Re: Japhet Sery Larsen
September 02, 2021, 10:50:45 AM
Så vidt jeg kjenner Horneland blir det lavtliggende med Hove og Pallesen når poengene skal sikres. Kanskje Sané melder seg på om han kommer i form.

Tror egentlig det er riktig på kort sikt også. Det må gjøres enkelt nå, og da må man bare velge to og gi de tillit/selvtillit. I teorien vil de da bli litt og litt bedre sammen utover høsten. Omrokkeringer i hytt og bidrar jo ikke til annet en å spre usikkerhet.

I OBOS håper jeg inderlig vi kjører med Jesphet og Kolskogen som stoppere, med Wolfe og Blomberg på hver sin back. Alle disse er unge, lovende og har bevist at de holder høyt Obos-nivå.

Det siste jeg orker er OBOS med Opdal i kassen, Kristiansen og Strand på back, Pallesen og Hove som stoppere. Da tar jeg faktisk nesten 4. plass med den nye generasjonen fremfor 1-2 plass med de primitive hardhausene.

34
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
September 01, 2021, 15:40:22 PM
Jeg tror lokal-gutt-fetisjen er mer nå får å prøve å redde plassen. Få inn typer som virkelig blør for drakten og ofrer liv og helse for å ta de nødvendige poengene. Som Pallesen og Sønnen.

Neste vindu ser jeg for meg at Jimmy henter et halvt dusin danske drengrer opp av hatten.
35
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
August 31, 2021, 22:53:12 PM
Quote from: gladiporno on August 31, 2021, 22:44:47 PMBranns valg i dette overgangsvinduet har vært skuffende. Trolig skjebnesvangert med tanke på nedrykk. Bortsett fra Heltne tror jeg ikke det blir noen som kan styrke laget av betydning. Finne kunne det, men ikke når han er ute av posisjon.

Helt enig. Vet kassen er «skrapt», men likevel syntes jeg det er veldig merkelig, på grensen til skandaløst at man ikke foretar seg mer når vi faktisk har muligheten til å redde plassen.

Vi har 13 cupfinaler igjen, og vi setter altså vår lit til en 19 år gammel spiss som eneste reelle alternativ. Han har riktignok imponert stort, men i den alderen svinger ofte prestasjonene. En liten dupp eller skade så brenner det skikkelig på dass. Det gjør det jo forøvrig allerede.
36
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
August 31, 2021, 22:36:26 PM
Jeg kjenner jeg er litt usikker her. Vi er nok noe styrket dette vinduet, mange av de vi har mistet er ikke fantastiske, men:

- Barmen. Spilte mye som stopper før skandalen, også alternativ på midtbanen. Ser ikke på det som stort tap, men er benkesliteren fra Viking, Runar Hove, en stor forsterkning? Usikker, trolig mye det samme.

- Grøgaard. Igjen, ikke stort tap, men god/viktig nok til at han ble prioritert fra start som indreløper nylig. Blir Kristiansen skadet er vel uprøvde Wolfe eneste backup.

- Bamba. Var på gang. Liker Finne bedre, men ikke ideell i vårt system. Trolig mye det samme kvalitetsmessig.

Usikker på på om vi er ekstremt forsterket. SHN bør være en forsterkning utover høsten når han er i form, og ny keeper virker spennende.

Ser TIL har hentet en gammel storscorer, Mjøndalen har hentet inn noen nye og typisk at Haugen slår til i Stabæk. Burde vi ikke fleske litt til her? Et nedrykk er vel estimert til 30 mill. Hva skjer om Heggebø får en skade? Syltynt bak han.

Vi har faktisk en OK mulighet til kvalikk da et par andre lag er på nivå med oss, da syntes jeg det er merkelig at vi gambler her. Med Grøgaard, Andersen, Forren og Barmen ut må da en del lønnsmidler være frigitt.
37
Brann / Re: Sesongen 2021
August 30, 2021, 22:14:22 PM
Ok, lest meg litt opp. «Stå i stilling» kan han altså bare gjøre ut oppsigelsestiden, 3-mnd gjeldene fra 1. September. Jeg var redd det var ute hele opprinnelige kontraktsperioden.

Barmen sier altså nå at han akter å stille på trening i morgen. Dette må da utelukkende være økonomiske motiver bak? Han stiller mot administrasjonen og treners vilje grunnet juridisk mulighet, bare for å lage kvalme? Han kommer ikke til å spille denne oppsigelsestiden. Han er ikke ønsker. Han gjør det ikke for å gi «klubben i sitt hjerte» ro i en utfordrende tid.

Han stiller vel utelukkende for å få presset frem en sluttpakke? Eller noe jeg ikke ser?
38
Brann / Re: Sesongen 2021
August 30, 2021, 19:11:15 PM
Gått meg litt hus forbi dette med Barmen. Ser han nå krever å «stå i stillingen».

Vil det si at han stiller på neste trening glad og fornøyd? Eller noe jeg misforstår? Ikke les videre i så tilfelle. Hyrer inn en bråte advokater og gjør hva som helst for å skvise ut noen år til som proff i Brann, være del av miljøet og kose seg? Ser han ikke at dette er ekstremt ødeleggende? Han har fått sparken!

Ja, må være beintøft for han over å bli fratatt drømmejobben over natten. De fleste spillere sliter med tomrom etter endt karriere og mange går skikkelig i kjelleren da ingenting erstatter rushet/adrenalinet og kameratskapet/miljøet. Dette gjelder selv aldrende spillere som har hatt god tid til å «forberede» seg på karriereslutt og ser hvor pilen peker. For Barmen skjedde det brått i relativt ung alder, blir nok utfordrende å finne ny klubb, men likevel... kom an..

Vi begynner akkurat å ane konturene av noe som kan minne om en ende på sagaen. Hadde vært greit med 100% fokus på kamp og treninger. Ikke 74% eller 89%. Skal han må spankulere inn på treningsfeltet og skape ny mediestorm, nytt trykk på daglig leder/styre/trener kun for egne egoistiske grunner? Forsegle nedrykket? Ikke mye kjærlighet til klubb da.

Er man uønsket så er man uønsket. Det siste vi trenger nå er en ny farse der juridiske smutthull fører til at Barmen beholder jobb, administrasjon/styre får en shitstorm uten like for å ha sparket uten vanntett grunn etc.
39
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
August 30, 2021, 16:23:19 PM
Quote from: Larsendos on August 30, 2021, 16:12:03 PMVi henter altså en keeper som i februar/mars startet 4 kamper på rad for et topp 6-lag i Bundesliga. Spiller ingen rolle at de tapte 3/4. I den ene kampen ble det derimot seier og smultring.

Er vel fort ligaens beste keeper på papiret? Bør vel være minimum Klaesson-nivå?
40
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
August 30, 2021, 15:40:51 PM
Ellers er det sprøtt at Vikings Henrik Heggheim er på vei til Brøndby for 20 millioner.

- Jevngammel med Kolskogen

- Begge er i siste U21-landslagstropp

- Begge har like lang kontrakt (ut 2023)

- Begge har sviktende formkurve. Spiller for hvert sitt lag som lekker som en sil. Brann med 35 innslupne, Viking med 33.


Likevel er det en utopi å få noe i nærheten for Kolskogen. Trist at vi står i den situasjonen. Typisk hadde vært om Viking nå henter Kolskogen for 5-6 mill. Vi må komme der, at en god sun for en spiller er 20-30 mill, og ikke 3-5 mill.41
Brann / Re: Treneren etter Horneland
August 30, 2021, 12:57:50 PM
KK trenger faktisk ikke være helt urealistisk:

- Familiesituasjon. Familie i Bergen, gigantisk pluss å komme hem.

- Lønn. Selv med fete bonuser i Bodø er Brann og Bergen betydelig større en Glimt og Bodø. En grunnlønn på et par millioner er trolig mer enn i Glimt.

- Virker som en type som trigges veldig av utfordringer, bygge klubb, prosessen. Som bergenser sitter han nok garantert med ideer/tanker rundt det som skjer i hjembyen. Å komme hem og være den som får ut det uforløste potensialet og hever klubben mot toppen kan være en utfordring som trigger. Uttalte vel tidligere i år at Brann er den klubben i Norge med størst potensiale.

- Usikker på om det er negativt eller positivt (trolig lite å si): Han ble vel kastet på dør av brann for mange herrens år siden (10-12 år siden). Han slår meg ikke som en bitter/langsint type, men ofte skjer en av to ting (grovt forenklet); 1)man vil tilbake og motbevise, eller 2) alle broer brent - dere hadde muligheten

KK topper også min ønskeliste, men spesielt to ting jeg er «usikker» på:

- Historien sier at det er vanskeligere å lykkes i Brann enn andre klubber. Økt press, bla bla. Trenere som er genierklært andre steder fremstår som idioter her. Les Steinar Nilsen, Norling, KI. Selv KK trenger tid. Å endre brann skjer ikke over natten. Det bør være et 3-5 års perspektiv med suksess før den tid som bonus. Det gikk trått i starten med Glimt også før det brått snudde. Spådd på sisteplass før fjorårssesongen.

- Hvor viktig er teamet rundt? Dette er kraftig undervurdert. Treneren står i spot-lighten, men KK viser hele tiden til teamet og «vi». Er det KK som er geniet? Eller er det teamet i Bodø som sammen utfyller hverandre perfekt? Er KK like god sammen med Helge Haugen, Horneland, Dan Riisnes og Manu Torres? Veldig usikker.

Husker intervju med Patrick Berg og Saltnes i fjor når de fortalte om nye fysisk treneren og de ekstreme kravene. En fetttprosentmaskin som var ekstremt streng de stadig måtte måles på. Berg hadde hatt mye strand/sommer-kropp muskler i overkropp som han pent fikk beskjed om å få bort. Han måtte ned 4-5 kg fra et tilsynelatende «lett» utgangspunkt for å kunne forflytte seg nok var beskjeden, var først skeptisk, men ble en helt ny spiller i etterkant.

Er hele teamet som en pakkeløsning en mulighet? Tror mange tenker løsningen er å hente en person, så endres alt. Er jo ikke sånn. I en hvilken som helst bransje så kan man ikke bare hente en toppleder med gode resultater fra lignende jobb og tenke at da vil automatisk alle piler peke opp. Vedkommende har hatt en hel ledergruppe rundt seg som sammen har skapt suksess, inn i et nytt team er det ingen garanti for at suksessen gjentas.

42
Brann / Re: Sesongen 2021
August 29, 2021, 17:13:16 PM
Usikker på tråd, men Koomson klar for Glimt. Han kommer til å bli livsfarlig der.

Glimt gjør dårlige/avskiltede spillere gode, og gode spillere gjøres fantastiske. Han er en god spiller med ekstremfart, med så mange mann i boks kommer det til å bli en hel del målpoeng.
43
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
August 26, 2021, 15:11:22 PM
Haugen er ferdig. Boss siste sesongen her, og knapt god nok for andrelaget på Kypros.

Han må for all del ikke inn. Da er eksempelvis Ordagic et varp i forhold.
44
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
August 26, 2021, 11:22:27 AM
Quote from: krakra on August 26, 2021, 10:39:32 AMDet begynner å bli vel mye kjøtt og lite fart og kreativitet etter hvert. Jeg frykter at man, nok en gang, overkorrigerer

Jeg frykter det, jeg frykter det, jeg frykter det

Overkorriering i den forstand at prosjekt «få frem unge spillere som skal selges for store summer til utlandet» på rekordtid har blitt «hent mange ok/middels 25 år+ fysisk sterke spillere som evner å redde plassen og deretter sikrer oss trygge midt på tabellen posisjoner de neste 5 årene»?
45
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
August 26, 2021, 09:26:44 AM
Hvilken midtstopper er det vi er i ferd med å signere? Ref. BA.

Er det ikke nok med Sané, Gerson, Pallesen, Kolskogen, Larsen, Kristiansen, SHN i den posisjonen?

På spiss- og keeperplass er vi godt nok dekket? Hva er dette for noe..

Stakkars Kolskogen blir vel et 5-6 valg når eliteserieplass skal sikres.
46
Brann / Re: Sesongen 2021
August 23, 2021, 20:57:06 PM
Jeg var ganske sikker på at Simba, Blomberg og Delaveris deltok, da de knapt benyttes, men da er de nok bare langt nede i fryseboksen...

Opdal ivrig på å få frem at han e eneste pålitelige keeper?
47
Brann / Re: Sesongen 2021
August 23, 2021, 10:33:54 AM
Quote from: SK on August 23, 2021, 10:10:25 AMOpdal åpenbart irritert på de av gruppen som holder igjen slik at det enda ikke er kommet noen uttalelse. Respekt til denne mannen.

Ja, men samtidig er nok dette med å skape splid i gruppen. Er jo tydelig at det er enkelte som ikke har lett for å gå ut med informasjon her.

Tviler på at Opdal har en høy stjerne i deres bok når han til stadighet er ute og krever at kortene legges på bordet.

Trolig noen som bare var der 1-2 timer, tok det rolig og stakk hjem som ikke vil assosieres med/settes i bås med verstingene, da dette kan påvirke videre karriere. Kan føles urettferdig for enkelte. Dette løses jo som foreslått tidligere med en kunngjøring som sier noe om tidspunkter man deltok etc, og ikke bare 12 navn.

Alternativt er det kanskje noen flere som har noe å skjule. Kanskje er det løyet til partnere/familie etc og at det er grums der som enkelte ikke vil ha frem i dagens lys. Kanskje andre har gjort mye av det samme som Barmen og Andersen, men at de evnet å forlate scenen 1-2 tidligere enn de seneste?

Uansett må ikke dette drøye stort lengre. De får legge kortene på bordet, bli ferdig med saken og komme seg videre som en samlet gjeng.
48
Brann / Re: Sesongen 2021
August 18, 2021, 14:27:28 PM
Intel; tror du må være åpen for at det er delte og sterke meninger her.

Jeg er også der at jeg ikke uten videre kommer til å ta klubbens avgjørelse for god fisk og sette strek/se fremover helt uten videre.

Mange ryktet som verserer, men dersom det for eksempel viser seg at spiller(e) faktisk har planlagt en fest med en gjeng 18 år gamle jenter hvor det har skjedd ting i gråsonen så er det for meg nok til å forakte den aktuelle spilleren.

Driter 10-0 i om det per definisjon ikke har foregått noe straffbart. For meg med mine verdier/holdninger er det å ulovlig ta seg inn på arbeidsplass midt på natten (bekreftet) en hverdag få dager før viktig kamp, konsumere store mengder alkohol (bekreftet), holde tilbake informasjon/tåkelegge (bekreftet), være utro mot partner med smårips (rykte?) og bruke narkotika (rykte) mer enn nok til at jeg ønsker spiller ut dørene.

Er ikke slik at jeg uten videre går på stadion og jubler vilt og uhemmet for en, i mine øyne drittsekk, bare fordi det ikke har foregått noe straffbart/loven ikke tillater oppsigelse/det er for dyrt å si opp spiller.

Jeg vil ha en kraftig bismak av å juble frem en slik karakter. Og ja; dette er nok mer utbredt enn vi skulle tro, og mange helter er nok ikke så noble som de liker å fremstå utad, men her har enkelte blitt tatt tilsynelatende med buksene så kraftig nede at jeg sliter med å la dette gli forbi.
49
Brann / Re: Sesongen 2021
August 17, 2021, 10:22:16 AM
Klarer ikke å se for meg at Barmen fjernes. Klorer seg alltid fast, og ikke nok med det - han får alltid en rar fast plass på laget på bekostning av en spiller jeg heller vil se.

Barmen blir og danker ut Heggebø på spissplass. Kun fordi han skal løpe ned på høyrevingen når Opdal skyter ut femmetere, og stusse videre de ballene Opdal ikke måker opp på tribunen.

Dette «ned på vingen og stuss ballen til motstanders stoppere-trekket» er så fatalt viktig at Heggebø ikke har nubbesjanse på startplass resten av året.
50
Kamper / Re: Brann - Sandefjord 15.08.2021 kl 20:00
August 15, 2021, 20:30:27 PM
Vi er ligaens dårligste dødball-lag, ca 200 cornere per mål. Likevel er dette vår fremste styrke. Kanskje ikke rart vi ligger der vi ligger.