• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - ZsoltKorcsmar

101
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
March 01, 2021, 14:39:59 PM
Quote from: Gulløl on March 01, 2021, 13:51:47 PMEr Skaanes spilleren de jaktet "som er for god for eliteserien"? Skeptisk, er neppe en spiller som forsterker laget og løfter Brann nærmere en medaljestrid. Sikkert en billig løsning for Brann siden han selv ivrer såpass etter å komme tilbake. Brann sprenger neppe banken i forhold til overgangssum eller lønn. Ser han hadde skattbar inntekt i 2019 på litt over 800k i Start. Men han får være velkommen, at han er Bergens gutt og helt sikkert vil blø for drakten er positivt. Så får han prøve å motbevise oss skeptikere.

Dette er nok ikke førstevalget nei. Tipper han har vært et stykke ned på listen, bak flere i kategorien «for god for eliteserien». Her har nok diverse andre røket/forhandlinger gått i stå, og så har man hatt Skaanes som en «bankers» nødløsning, tror jeg.

Kjenner jeg er litt delt her. Liker i utgangspunktet Skaanes. Han var jo en liten virvelvind til tider, voldsom frekvens/løpskraft, og bra trøkk i spillet. Dessverre lite sluttprodukt, rett og slett litt «feig» i enkelte valg, spilte ofte trygt. Kan ha vært LAN-innstruks, og jeg har ikke sett han mye i Start-drakten. KI er jo klinkende klar på at vi skal tørre mer, ta mer risiko etc. Taylor eksempelvis har jo blomstret grunnet dette.

Dyrket som indreløper så tror jeg kan kan bli god. Velger feks Skaanes 10/10 ganger over Barmen som indreløper slik vi har tenkt å spille nå.

Det «negative»:

-Mathias Rasmussen. Rasmussen er nesten 3 år yngre og blir fort ofret om Skaanes skal spille. Strand virker bankers. Delaveris og Taylor blir nok kantene, med Simba som tredjevalg. Rasmussen skal være hakket bedre enn Skaanes på overblikk, pasninger, driv/teknikk (selv om Skaanes har kvaliteter her også) mens Skaanes er mer fotrapp og har større løpskapasitet. Selvfølgelig trenger vi en viss bredde, men er Skaanes en betydelig oppgradering av Rasmussen? Usikker.

-De to unge lovende som imponerer på trening Ødegaard var vel 14-15 når han debuterte. Wassberg Kniksen fyller 17 om få måneder. Om de er så spennende som rapporter fra treningsfeltet tilsier; hvorfor ikke gi de sjansen. Er en 26 år gammel Skaanes betydelig bedre? Han bør være noe bedre, men nok til at han bør holde Kniksen utenfor laget? Hvor mange flere poeng sanker vi med Skaanes kontra Wassberg Kniksen? Han imponerte stort i sin første seniorkamp, attpåtil mot regjerende seriemestre.

Feks Vebjørn Hoff fra Odd er en ting, men er Skaanes spilleren som skal holde disse utenfor? Mer skeptisk. Om det ikke er spiller som hever oss betraktelig tror jeg vi hadde klart oss fint med Strand, Rasmussen, Wassberg Kniksen og Grøgaard som alternativer på indreløperplass. Barmen som potet/backup.
102
Brann / Re: Sportssjefen etter Soltvedt
February 27, 2021, 09:18:13 AM
Bjarne Berntsen må da være 75-80 år? Er usikker, men kan ikke være langt unna.

«Tåler» han jobben? Tilgjengelig til alle døgnets tider, nattarbeid, gå gjennom utallige videoer/tilsendt materiale fra speidere etc.

Jeg håper på en yngre kandidat med mer «drive». Thomas Berntsen-type. Denne jobben er ekstremt hektisk til tider, og ofte må man sjonglere mange baller samtidig.

Ta Svendsen saken; man har et førstevalg i kikkerten, så har man noen andre man jobber parallelt med. Plutselig ryker førstevalget, man må da snu seg lynraskt. Det kan da stå om sekunder.

Klarer ikke se for meg Bjarne Berntsen som friskt pust. Heller ikke Klaveness, for lite erfaring med dette. Kunne sikkert blitt flink etter noen år med erfaring og opplæring, men håper vi får inn noen som bidrar med en gang.
103
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
February 25, 2021, 23:20:23 PM
Quote from: pidre on February 25, 2021, 22:18:01 PMVi var nær Ulland Andersen - gjorde sine saker bra idag.

Jepp, hadde vært et scoop. En av de beste kantene i ligaen i form. Helt annet nivå enn Svendsen som vi måtte ta til takke med...
104
Brann / Re: Niklas Jensen Wassberg
February 25, 2021, 13:26:18 PM
Quote from: Gulløl on February 25, 2021, 13:07:36 PM
Quote from: Lasaron on February 25, 2021, 12:38:02 PMEller hente Noah Jean Holm.
Nå er da Holm spiss da.

Men kunne  gjerne vurdert å prøve å hente han på et lån om Bamba ble solgt men vet ikke om det er så veldig realistisk. Holm skrev under på en fireårsavtale med VITÓRIA GUIMARÃES i fjor sommer som ligger på 6.-plass i toppdivisjonen i Portugal. Har dessuten allerede fått spilletid i ti kamper.

Skal likevel ikke se det som helt urealistisk. Ja, han spiller for 6. plass i Portugal, men begrenset med spilletid.

Startet og spilte 79 minutter for rundt to måneder siden. Etter det har han noen korte innhopp, ubenyttet reserve noen kamper og ute av troppen enkelte. Ingen mål eller assist denne perioden. I beste fall Hustad-nivå, om vi skal sammenligne spilletid med en av våre.

Skal ikke se bort fra at fast seniorspill er forlokkende for han. Unge, ambisiøse spillere pleier ikke ha voldsomt med tålmodighet.

Jevngammel med Heggebø, men skal være en del bedre på det meste. Flere landskamper, og har imponerende scoringsnitt på de ulike landslagene. 2 mål på 3 kamper for U-21.

Tror ikke det er helt urealistisk, og at han hadde gjort en minst like god jobb som Bamba er jeg sikker på.
105
Brann / Re: Sportssjefen etter Soltvedt
February 23, 2021, 13:28:23 PM
Ivar Hoff
106
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
February 22, 2021, 19:36:26 PM
Quote from: Gulløl on February 22, 2021, 18:47:53 PMBT:
Åsanes stortalent Joel Mvuka (18) er på plass i Bodø for å trene med regjerende seriemester Bodø/Glimt.
Bergenstrenerne Kjetil Knutsen og Morten Kalvenes har fulgt Mvuka over tid, og får nå se nærmere på ham.
- Dette er noe vi har hatt en dialog om over tid og akkurat nå passet det greit, sier Åsanes daglige leder, Gorm Natlandsmyr, når BT spør ham om Mvukas treningsopphold. Mvuka er regnet som svært lovende, men mistet nesten hele fjorårssesongen etter en hjertetest som utløste flere undersøkelser. I fjor høst ble Mvuka erklært helt frisk og klar for å fortsette fotballkarrieren.


Er Brann på banen her, eller er det fare for at han glipper til B/G ? Går ut fra at dette er en spiller som Per Ove har fulgt tett og eventuelt kan bidra og fullføre et opplegg inn mot Brann.


Har talt for å signere han for så å låne ut. Akkurat for å unngå en situasjon som dette, altså at han går til rival fordi vi sitter for lenge på gjerdet.

Dette er en spiller som potensielt går for 50 mill til utlandet. Da mener jeg det er tullete å ikke ta sjansen. I verste fall taper man de 2-3 millionene åsane skal ha for han, i beste fall flere titalls-millioner inn. X-faktor, toppnivå/potensiale er skyhøyt.
107
Brann / Re: David Møller Wolfe
February 19, 2021, 09:56:01 AM
Mener bestemt jeg har sett han i juniorkamp som midtbanespiller, men kan hende jeg forveksler med en annen. Kan han ha deltatt i juniorturnering selv om han er tilknyttet a-lag?

Vet han har spilt seniorfotball siden han var 15, da stort sett som back, men har også spilt kant i Bergen Nord og på aldersbestemte landslag.

108
Brann / Re: David Møller Wolfe
February 19, 2021, 09:29:40 AM
Quote from: Kagain on February 19, 2021, 08:38:00 AMJeg vet ikke hvorfor, men jeg satt igjen med inntrykk av at Wolfe var en back av noe slag. Jeg ser Brann har lagt han inn som midtbanespiller på sin egen side. Er det jeg som husker feil, eller er det Brann som deler noen av sine omskoleringsplaner?

Tror han var midtbanespiller tidligere, men at han som seniorspiller har blitt omskolert til back. Er jo kanskje det letteste posisjonen å få erfaring i nå man tar steget fra junior-fotball til senior.

Tror han kunne blitt en god indreløper, har mange av egenskapene som trengs.
109
Brann / Re: Moonga Simba
February 19, 2021, 09:23:15 AM
Det positive:

-For å finne gull med så begrensede midler som vi har nå, - så «må» man gamble. Dersom en spiller har levert over tid er de trolig utenfor vår rekkevidde. Her tar brann sjansen, og går ikke for det trygge, slik man ofte har gjort.

-Scoutingverktøy har blitt betydelig bedre de siste årene. Før var nok fokuset i større grad på mål og assist, men nå fanger man opp mye mer og bedre data. Antall km løpt, antall sprinter, toppfart, vellykkede pasninger, nøkkelpasninger, sjanser skapt, vellykkede driblinger per kamp etc. Større forutsetning til å treffe dersom de ser at dette er en spiller som løper mer, sprinter oftere, og har høyere toppfart enn dagens kanter.

-Liker også at kombinasjonsspill/spillforståelse trekkes frem som en styrke. Ser det igjen i videoene også. Varierer mellom å sette opp vegger på 1-touch, og å bruke flere touch, posisjonerer seg fint og linke opp med medspillere. Savner ofte dette hos kanter. Koomson hadde mye fart, men syntes han manglet mye på dette med posisjonering, ta rette valg og linke opp med medspillere.


Negative:

-Som nevnt. Han har 6 kamper fra start på tilsvarende nivå som OBOS. Har til dels herjet der, men svært lite grunnlag. Mvuka på Åsane har vel lignende erfaring, hvorfor ikke bare hente han?

-Personlighet/type er vanskelig uten å møte vedkommende. Nå stoler man på rapporter/agent. Spennende å se om han passer inn i KI/Horneland-regimet.

110
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
February 18, 2021, 14:32:42 PM
Quote from: krakra on February 18, 2021, 14:05:17 PMSoltvedt er bare en liten del av problemet. Det er tross alt få sportssjefer i Brann som har hatt like mye suksess som ham. Brann har et grunnleggende holdningsproblem. Et av hovedproblemene er dette overdrevne fokuset på spillerkjøp, som står i veien for spillerutvikling. Hovedfokuset burde være på hvordan man utvikler de man har best mulig. At det først i år ble gjort et forsøk på å aktivt forbedre treningsforholdene, etter en dårlig forankret lynprosess, sier sitt. Hvor mange penger har Brann kastet ut av vinduet i sine forsøk på å kjøpe seg nye seriegull? Hvor hadde vi vært hvis man for 15 år siden bestemte seg for å bruke halvparten av disse midlene på å skaffe klubben tipptopp-treningsforhold istedenfor?

Signert. Ekstremt få blir bedre etter de kommer til brann. Man bør nesten hente noen som er 20% bedre enn det man håper på, for disse 20% er borte etter et halvt år.

Om vi klarer å utvikle spillere, og få ut det beste fra hver enkelt, så blir det gjerne noe færre og mer riktige spillere inn.
111
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
February 16, 2021, 12:57:56 PM
KI sa vel så sent som i går at man primært ser etter spillere som er for god for eliteserien. Botheim er vel per nå heller på det nivået at han må bevise at han er god nok.

Tror KI ser seg godt fornøyd med foryngelsen i denne omgang. Siden han kom inn er jo Blomberg, Löfgren, Delaveris, Heggebø, Rasmussen og Wolfe hentet inn i troppen. Alle i «riktig» alder.

Nå er det en indreløper og en venstrefotet kant som står for tur. Her er nok alder mindre viktig, dette skal være spillere som i utgangspunktet et for gode. Vi har ikke råd til å kjøpe fri toppspillere fra konkurrenter, da blir nok løsningen enten:

1) Hente hjem utenlandsproffer. Torgil Gjertsen-kategorien. Kan argumentere med at disse holder høyere nivå enn eliteserien da de var her, leverte topp-prestasjoner, tok steg til bedre liga, men har falt litt gjennom der. Altså spillere som kvalitetsmessig holder høy eliteseriestandard, men som av ulike grunner har falt gjennom på litt høyere nivå.

2) «Ukjente» spillere. Scharner-kategorien. Spillere som POL eller broderen til Bruttern tipser oss om. Spillere vi normalt sett ikke skal ha sjanse på, men som vi kanskje kan få tak i nå grunnet stengte vinduer rundtom etc.

112
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
February 10, 2021, 00:30:47 AM
Denne keeperen som Joachim Jonsson mener vi bør hente virker da spennende.

23 år, 199 høy, kamper på Sverige sitt U21 landslag og faktisk en kamp for A-landslaget i 2019.

Stått nærmere 100 kamper for AIK, så han er vant til bra trøkk, bør «takle» brann og trykket her fint.

Om han nå sliter benk i Belgia så mener jeg vi bør sjekke ut mulighet her. Her er det i tillegg videresalgspotensiale!

113
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
February 05, 2021, 14:58:26 PM
Ellers interessant at Transfermarkt rangerer Löfgren som vår mest verdifulle spiller. Der settes verdi til 7-8 mill NOK.
114
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
February 05, 2021, 14:56:51 PM
Vi har akseptert bud på 1 mill for Löfgren melder BT... Mjällby. Opp til spilleren om gan går.

Visst ikke returnerer han til Bergen på søndag.
115
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
February 05, 2021, 14:35:27 PM
Visst planen er Kolskogen, Forren og Barmen son årets stoppere så er jeg mildt sagt bekymret.

- 50/50 om Forren kommer seg på beina i mer enn halvparten av kampene.

- Barmen har vel aldri spilt stopper. Kan bli helt jævlig. Spesielt om han møter en rask spiss. Fort rødt kort da.

- Kolskogen slet tilsynelatende med belastningsskader i fjor (selv om jeg tror KI brukte det som argument for å kunne tygge eliteserieplass med Forren og Fjolset).

Her kommer nok Hovland eller Kjetil Wæhler rimelig snart.

116
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
February 05, 2021, 13:31:36 PM
Quote from: Huff on February 05, 2021, 13:09:23 PMSkal Brann spille 4-3-3 trenger vi vel egentlig både kant og en sentral midtbanespiller. Jeg må si at jeg er meget skeptisk ettersom jeg synes både Taylor og Bamba har vist at de er vesentlig bedre i 4-2-3-1, dessuten tror jeg vi er avhengig av færre forsterkninger i denne formasjonen.

Når det gjelder midtbanespiller er jeg ikke helt sikker på om vi absolutt må ha et anker. Kan ikke en agressiv, hurtig og duellsterk indreløper være et alternativ.

Jeg håper Rasmussen får det til som indreløper. Styrkene hans er jo pasningsspill, overblikk, spilleforståelse, oversikt etc. Vi så i fjor at han har åpenbare tempoproblemer og et i beste fall middels skudd.

Han har ikke farten til å være utoverkant, og skuddet virket ikke optimalt til å være innoverkant. Han ble forsøkt omskolert til back i Danmark uten hell. Da er det ikke mange roller igjen. Åpenbart kvaliteter der, og tror han som indreløper kan være med bra i det oppbyggende spillet.

Jeg mener et anker bør være på toppen av listen nå. Gjerne en skikkelig leder. Tror Strand, Rasmussen, Pedersen, Grøgaard og Barmen er grei nok dekning på indreløperplass.
117
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 25, 2021, 15:07:16 PM
Quote from: Spelaren on January 25, 2021, 14:07:43 PMBT skriver nå at me er interesserte i Gjermund Åsen igjen. Han har fått lite tillit i RBK. To gode sesonger i Tromsø og to svake sesonger hos bartene, akkurat den overgangen som får Bergen til å koke.

Dette var nok 5. valget. Bra spiller, men får det ikke akkurat til å bruse i blodet nei.

Da vet vi hvertfall hvor listen ligger fremover. Man har nå brukt krefter på gode bosmanspillere (Berisha, Ibrahimaj, Bytyqi etc) uten napp der.

Så snur man seg mot gamle helter (SHN), ingen napp der.

Nå er vi på «benkeslitere over 27 år som kan ha godt av et miljøskifte-listen».

118
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 25, 2021, 11:02:12 AM
Quote from: Gulløl on January 25, 2021, 10:46:49 AM
Quote from: ZsoltKorcsmar on January 25, 2021, 10:36:27 AMhttps://www.nettavisen.no/norsk-debatt/pa-vei-til-oslo-og-valerenga/o/5-95-167493

Layouni vraker Glimt og Brann, velger VIF.
ALLE vraker Brann. Datoen er 25 januar og tiden går.
Soltvedt klarer ikke friste noen som kan løfte laget til å bli Brann spillere ser det ut til.
Hvor fornøyd er Kåre ?

Jeg tror ikke akkurat Kåre er nær nirvana, nei.

Utålmodig og grinete type, flere spillere glipper. SHN gikk han på sedvanlig vis ut og «bekreftet». Typiske selge skinner før bjørnen var skutt da han ventet at det gikk i orden. «Når vi nå henter Sivert så gjør vi det fordi vi vet hva vi får».

I tillegg prøvde han å kuppe banedekke saken. Vært ute i media med disse utsagnene om at i Bergen drar vi ikke i samme retning, motarbeider hverandre etc.

Om kunstgress nå blir nedstemt så trekker han seg nok på dagen. 90% sikker på det. Han kommer ikke til å fortsette om treningsforhold er i nærheten av det han forfekter. Går på hans egen ære, om alt brann-jobben gir han er skuffelse mtp spillere som glipper og fans som kjemper for å beholde ubrukelige baneforhold, så kaster han inn håndkleet.

Sikkert like greit.

119
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 25, 2021, 10:36:27 AM
120
Brann / Re: Sesongen 2021
January 18, 2021, 13:46:31 PM
Quote from: krakra on January 18, 2021, 13:32:34 PMAcosta, Hustad, Barmen og Forren hadde sin egen løpeøkt sammen med Manu Torres. Farten virket ikke å være oppsiktsvekkende høy, men Acosta ble ganske lett fraløpt.

BT-gjengen mente at dette var ekstra løpstrening fordi de var i dårlig form, men en fullverdig teori er jo at disse har kropper med behov for litt ekstra oppvarming for intensiv fotball inne i Vestlandshallen.


Visst det stemmer at dette er pga dårlig form etter ferie så blir jeg om mulig enda mer kritisk til Forren.

Han har messet i media om at kroppen er bedre enn på lange tider, at han er så god at han fortjener ny kontrakt og lønnsøkning etc.

Visst takken for lønnsøkningen er å proppe i seg bacon-snacks hele juleferien slik at han stiller dvask til oppkjøring så bekrefter det bare tabben ved å gi ny kontrakt.

Acosta er vel heller ingen reell kandidat slik jeg leser KI. Det positive da blir jo at Kolskogen muligens får noen ekstra minutter i år.
121
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 15, 2021, 23:27:58 PM
Quote from: Churchill on January 15, 2021, 22:59:01 PMGjermund Aasen? Hva kan han han tilføre oss?

Løpskraft og kreativitet. Men han går vel til TIL nå?
122
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 15, 2021, 13:12:06 PM
En ting jeg ikke klarer å slå meg til ro med er forsvaret/keeper-situasjonen vår.

-At vi kunne gå for Forren erger meg enormt.

-Opdal blir nok keeper, og han er en fin keeper i eliteserien, men mannen er 40 år. Skremmende at vi ikke har noe i bakhånd. Foruten en kronisk skadet Pettersen som har variert voldsomt i opptredener og aldri har fått kontinuitet og trygghet i rollen.

-Blomberg virker å være førstevalg på høyreback og det er bra. Har dog defensive svakheter.

-Kolskogen tar forhåpentligvis en av plassene i midtforsvaret.

-Wolfe lanseres i BT som en som trolig spiller mye på venstreback i år.

En 40 år gammel keeper, og tre ekstremt unge og til dels uprøvde forsvarere kan bli stygt. Forhåpentligvis redder SHN en del, men at man vier den siste plassen der bak til Forren er for meg en gåte.

Liker at vi satser på ungdom og forhåpentligvis får til noen gode salg de neste årene, men kontrastene fra forsvarer siste år er enorm.

Teniste - landslagsback, Kristiansen har bakgrunn fra landslag og har vært en solid eliteserieback over flere år. Acosta har periodevis vært enorm, landslagserfaring. Wormgoor var en av de beste spillerne i ligaen.

Kontrastene til det vi foreløpig går inn i ny sesong med kunne knapt vært større.
123
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 15, 2021, 12:59:03 PM
Quote from: krakra on January 15, 2021, 12:27:29 PMUansett, hvis vi ser vekk i fra Engen-supportere, så har denne stallen behov for ytterligere foryngelse. SHN kan ta kapteinsrollen og være bra han, men resten av spillerne vi henter bør ha en klar ungdomsprofil. Ungdommer og talenter trenger ikke bare være 17-åringer som skal være læregutter. Det kan være unge spillere som er gode nok til å ta en rolle i laget allerede i år. Vi mangler gode unge spillere både på kant og midtbane. Jeg vil egentlig ha to av hver der. Altså to spillere under 23 år både på kant og midtbane. Fire til sammen. Så har vi Heggebø på spissplass, 3-4 unggutter i forsvar og Pettersen på keeperplassen. Da er vi godt på vei.

Kan være enig i det. Ryerson er en drøm for meg, men han spiller dessverre ørlite for mye på Union Berlin til at jeg tror det er aktuelt. Han får såpass mange minutter for 5. plassen i Bundesliga at jeg tror han er «happy» og ikke føler behov for å «kickstarte» karrieren enda. Startet kun 2 av 13 kamper i år, men byttet inn rundt 80' minutt i samtlige kamper, så han er med å bidrar.

Bosman til sommeren, og kan allerede nå signeres gratis med virkning fra 01.07.2021. En signering som ville fått feks Bjørdal i Engen til å blekne..(Ja, MPS - han var bedre før han dro og har spilt i bedre liga).

Nylig fylt 23, hadde gått rett inn og hevet laget umiddelbart. Kan brukes på kant, som indreløper, ving-back. En klassisk RBK-signering, spiller som kommer tilbake, hever laget, og kan selges med profitt ila få år.

Henter vi feks Delaveris(?) så er det et mer usikkert kort. Han presterte en så kort periode før han dro, og har vært så mye skadet at det er usikkert hvilken spiller man egentlig får. Må ikke være 18-20.

Ellers håper jeg vi gjør et fremstøt mot Tripic, når han nå er på utgående og åpner døren for Eliteserien. Når spillere av kvalitet som Tripic, Eikrem, Leke James muligens kan være tilgjengelige, så er det bare å gjøre et forsøk. Ingenting å tape. Disse hever laget så mye at man bare må gjøre et forsøk.
124
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 15, 2021, 12:21:05 PM
Quote from: MPS on January 15, 2021, 00:44:36 AM
Quote from: krakra on January 15, 2021, 00:21:28 AMDet er jo et godt tegn hvis Engen-supporterne blir triste av overgangen da.

Ja. Enga satser på ungdommen, Brann gamlinger. Både du og jeg vet hvem som vinner her.

Hadde Engen hentet SHN hadde de faktisk tatt gull kommende sesomg. Så bra er han.

30% reduksjon i innslupne mål og økt offensiv frihet for spillerne rundt er det han tilfører.

Med SHN tilbake ligger vi et hestehode foran Engen.
125
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 15, 2021, 12:15:53 PM
Quote from: krakra on January 15, 2021, 12:15:14 PMDet er bra dere er fornøyd i Oslo, men dette er et Brannforum og jeg syns ikke det er god stil med Engen-supportere som later som de er Brannsupportere bare for å spre sitt Engen-onani her inne.

Men det er nå meg.

Signert
126
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 13, 2021, 18:20:35 PM
SHN beordret tilbake til Sverige. Ser ut som overgangen ryker.

Elfsborg har ikke akseptert Branns siste bud (ca 3 mill), og Elfsborg krever at spilleren stiller på trening torsdag.
127
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 13, 2021, 11:12:58 AM
Adegbenro ferdig i RBK. Til Norrköping. Håper vi var på her. Spennende å se overgangssum.

Latterlig toppnivå. Det han viste i viking og tidlig Rosenborg (senket Ajax) var enormt. Blitt mer glimtvis og ustabil.

Fortsatt ung, og en man burde gamble på om muligheten var til stede.
128
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 13, 2021, 09:00:57 AM
Quote from: Lasaron on January 13, 2021, 08:44:21 AMTripic er vel også en ledertype, som går i krigen, i tillegg til å være habil. En hylle god nok til å hente fra på den alderen.

100%. Leder, kriger, vinnerskalle bra teknisk, god fot etc.

100% proff i det han foretar seg. En som øker nivå på trening, går foran på banen, spiller andre god, men som også har mye spennende ferdigheter. Kan fint drible bort en mann eller to og slå et kreminnlegg/fyre av et farlig skudd.

Trodde han var urealistisk da han har spilt en del i Tyrkia, trodde kontrakt skulle forlenges. Nå sier han rett ut at han vurderer muligheter og at «viking står høyt hos han». Altså vurderer han retur til Eliteserien, da må vi være på, slik Molde også er.

Han vil også være gratis, og 1 år yngre enn SHN. Nylig fylt 28.
129
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 13, 2021, 08:26:23 AM
Er beinhardt konkurranse om dagen. Viking, Molde og VIF jakter på lik linje med oss ving.

Viking er svært frempå, går mot å hente Niklas Sandberg nå. Er i tillegg i dialog med Torgil Gjertsen (som ønsker seg bort fra sin polske klubb), de er også i dialog med Tripic (som jeg er svært positiv til) som kan hentes gratis/rimelig da kontrakt går ut til sommeren. Her er også Molde og VIF interessert. I tillegg har de sin gamle helt Adegbenro høyt på listen, her er de dog avhengig av ekstern hjelp. VIF er også på Adegbenro.

Kunne jeg valge fritt hadde det blitt Tripic og Adegbenro. Fasit blir vel i beste fall Gjertsen med den ekstreme konkurransen som er der ute nå.

130
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 12, 2021, 15:29:00 PM
Quote from: krakra on January 12, 2021, 15:03:14 PMDe får ham neppe for den summen, men det blir interessant å se hva Mannsverk går for dersom han går til en norsk klubb, sammenlignet med hva vi betaler for våre godt voksne spillere. Mannsverk >>>>>>>> Heltne Nilsen

Blir spennende å se ja. Jeg har nok hatt mer tålmodighet med Soltvedt enn flere andre her inne, men her er det mulig jeg må tilslutte meg allmuen.

Visst fasit blir at vi henter SHN for 4 mill på tre-fire årskontrakt  med 2 mill i årslønn, så koster han oss 10-12 mill over 4 år. Får en meget solid spiller akkurat nå som kan gå inn og heve lag og treningskultur umiddelbart, men null videresalgspotensiale. Det er også fullt mulig at han om 2-3 år får en økt skadefrekvens og dalende kvalitet, som gjør at vi potensielt sitter med en Acosta/Teniste/Kristiansen-situasjon.

Dersom Mannsverk går for 7-8 mill til RBK eller Molde så er det en skandale om vi ikke har vært på der. Mannsverk tjener toppen 500k i Sogndal, slik at han trolig hadde tatt til takke med 1-1,5 mill i lønn. På 4 år blir da utgiftene tilnærmet identiske. Sett bort i fra at Mannsverk med all sannsynlighet hadde blitt solgt med god profitt ila 1-2 år.

Får vi SHN til 3 mill og Mannsverk ender med å koste 10-12 mill+, så har jeg forståelse. Dersom det bare er 2-3 mill som skiller er det en skandale.

Ellers er det viktig å ta i betrakting at SHN med all sannsynlighet pt er en bedre spiller enn Mannsverk. Den ene er kåret til beste spiller i OBOS, den andre er sett på som en av de beste midtbanespillerne i Allsvenskan. Det er en forskjell, selv om den ikke er ekstremt stor. Det er lett å se seg blind på alderen til Mannsverk, og så unge spillere får gjerne noen ekstra poeng på børs/høster mer ros enn en eldre spiller ville fått.
131
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 12, 2021, 13:06:57 PM
Quote from: Kagain on January 12, 2021, 11:56:17 AMJeg ser at KBK har hentet Kartum nå. Tidligere i høst hentet de også Snorre Strand Nilsen fra OBOS. Dette er laget som kom på 5. plass i eliteserien. Hva er det de gjør rett som ikke Brann får til? Er de mer risikovillige? De har jo fått mer penger inn på spillersalg enn Brann de siste årene, så de har vel kanskje en bedre økonomi enn Brann også? De har jo til og med kjøpt spilleren med det fantastiske etternavnet Lille-Løvø (burde vært Lille-Løvo) fra Levanger i 2. divisjon.

Om sønnen går til Tyrkien så burde Brann se om de kunne finne andre spillere med noen av de samme kvalitetene. Jeg har foreslått det før, men Sønnen har en bror som ikke er så gammel og som spiller for Hødd. Beskrives som at han har litt av de samme kvalitetene som Sønnen. Så kanskje burde Broder Kåre tilbudt broderen til Sønnen et aldri så lite prøvespill for å se om det er noe de kunne arbeide med? Eller se enda litt hardere på spillerne i OBOS.

Nevnte Kartum var jo en nøkkelspiller i et lag som med et nødskrik klarte å unngå nedrykk. Det må da være flere der i OBOS som kan gi Brann noen kvaliteter de ikke har hatt tilgang på i sesongen 2020?

Har jo vært nevnt tidligere. Det brann bedriver virker ikke å være uten risiko. Ser klart og tydelig at brann har hovedfokus på etablerte spillere som kan gå inn og heve laget. De bør i tillegg være gratis/rimelige.

Hovland, Åsen, Helland, SHN, Gjertsen. Spillere rundt 30 år som brann ser for seg at kan heve laget umiddelbart.

Virker som dere er plan A for brann, og om dette går skeis så er plan B å se etter gull i OBOS/lavere divisjoner.

Problemet er jo visst man bruker tid og krefter på disse ute at det fører frem, så er det beste i OBOS plukket. Kartum står ikke tilbake for noe av det Haugen har vist den siste tiden. Kunne gjort det bra som indreløper hos oss.

Risikerer en situasjon der vi må over til plan B, og så er det bare smuler igjen å hente der.
132
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 11, 2021, 17:13:52 PM
Quote from: Kjell249 on January 11, 2021, 16:23:50 PM
Quote from: ZsoltKorcsmar on January 11, 2021, 14:40:33 PM
Quote from: krakra on January 11, 2021, 14:10:54 PMDet er kanskje ikke så lett å angripe mot den trioen, men det er neppe en av de fem vanskeligste midtbanetrioene å forsvare seg mot. For å si det sånn. Det mangler en god del på både kreativitet og tempo.

Ser hva du mener, men jeg mener de har mer å fare med enn første øyekast gir uttrykk for:

-SHN blir etter alle solemerker blant ligaens beste midtbanespillere. Han begrenser seg dog i stor grad til ryddegutt/desensive oppgaver. Før han forlot oss var det bare Mike Jensen som var bedre av betydning. Ellers stod han ikke stort tilbake for noen. SHN virker å ha hevet seg ytterligere. Spesielt sølvsesongen nå med Elfsborg var han kruttsterk.

-Strand. Bra skuddbein og fint driv. Har absolutt noe å fare med offensivt i form av at han er flink til å ta løpene inn i boks, og er farlig fra 20-25m og inn med skuddet sitt. Har lidd litt da han har brukt mye krefter defensivt, tror SHN inn gjør at han får konsentrert seg meg om det offensive. Var et uromoment i starten av KI-perioden, skapte mer farligheter offensivt enn de fleste andre indreløper i ligaen da. Må finne tilbake til det.

-Pedersen er stort spørsmålstegn. Ny rolle. Ut i fra rapporter på trening er han best på avslutninger i troppen. Kommer han seg fremover og orker løpingen i rollen så kan han også skape trøbbel fremover. Smart, god til å kombinere og kan sette opp andre fremover i banen.

Tror også SHN's dirigering/kommandering, kan gjøre at begge indreløperne hever seg. Slik Barmen/Haugen gjorde sist han var her.

Men ja, det er klart at kreativitet og evne til å dra av en spiller eller to er begrenset i nevnte indreløperne. Her er det mer løpskraft inn mot motstanders 16-meter med tunge skudd som blir det offensive alibiet.

Ellers er det også viktig å huske på at i rommet foran disse to kommer vi til å ha Taylor. Han var vår desidert beste spiller på slutten av sesongen, og har fremstått som en helt ny spiller etter at han ble dyttet inn sentralt. Han besitter mye av de de mangler. Jeg har troen på at vi kan skape ting sentralt med den midtbanen.

Ellers trengs det jo alltid kreativitet og x-faktor i et lag. Kanskje vi bør prioritere dette høyt i kantspillere vi henter, når indreløperne er litt blottet for dette. Mvuka på Åsane tror jeg kunne vært en joker allerede. VIF snuser visstnok på Adegbenro, som jeg har talt for tidligere, men de har vel berydelig mer midler enn oss...

Først snakker du som om vi spiller 4-3-3 med to indreløpere, så nevner du Tylor i rommet foran. Tenker du at vi skal gå for den frekke 4-3-1-3 formasjonen :)? Den kanskje være løsningen!

Godt du er er våken. Skylder på mange ideer på en gang! Kjør 3-3-1-3 da.... hehe

Men uavhengig av det, tror de nevnte indreløperne kan bidra bra offensivt, men mangler har absolutt!
133
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 11, 2021, 14:40:33 PM
Quote from: krakra on January 11, 2021, 14:10:54 PMDet er kanskje ikke så lett å angripe mot den trioen, men det er neppe en av de fem vanskeligste midtbanetrioene å forsvare seg mot. For å si det sånn. Det mangler en god del på både kreativitet og tempo.

Ser hva du mener, men jeg mener de har mer å fare med enn første øyekast gir uttrykk for:

-SHN blir etter alle solemerker blant ligaens beste midtbanespillere. Han begrenser seg dog i stor grad til ryddegutt/desensive oppgaver. Før han forlot oss var det bare Mike Jensen som var bedre av betydning. Ellers stod han ikke stort tilbake for noen. SHN virker å ha hevet seg ytterligere. Spesielt sølvsesongen nå med Elfsborg var han kruttsterk.

-Strand. Bra skuddbein og fint driv. Har absolutt noe å fare med offensivt i form av at han er flink til å ta løpene inn i boks, og er farlig fra 20-25m og inn med skuddet sitt. Har lidd litt da han har brukt mye krefter defensivt, tror SHN inn gjør at han får konsentrert seg meg om det offensive. Var et uromoment i starten av KI-perioden, skapte mer farligheter offensivt enn de fleste andre indreløper i ligaen da. Må finne tilbake til det.

-Pedersen er stort spørsmålstegn. Ny rolle. Ut i fra rapporter på trening er han best på avslutninger i troppen. Kommer han seg fremover og orker løpingen i rollen så kan han også skape trøbbel fremover. Smart, god til å kombinere og kan sette opp andre fremover i banen.

Tror også SHN's dirigering/kommandering, kan gjøre at begge indreløperne hever seg. Slik Barmen/Haugen gjorde sist han var her.

Men ja, det er klart at kreativitet og evne til å dra av en spiller eller to er begrenset i nevnte indreløperne. Her er det mer løpskraft inn mot motstanders 16-meter med tunge skudd som blir det offensive alibiet.

Ellers er det også viktig å huske på at i rommet foran disse to kommer vi til å ha Taylor. Han var vår desidert beste spiller på slutten av sesongen, og har fremstått som en helt ny spiller etter at han ble dyttet inn sentralt. Han besitter mye av de de mangler. Jeg har troen på at vi kan skape ting sentralt med den midtbanen.

Ellers trengs det jo alltid kreativitet og x-faktor i et lag. Kanskje vi bør prioritere dette høyt i kantspillere vi henter, når indreløperne er litt blottet for dette. Mvuka på Åsane tror jeg kunne vært en joker allerede. VIF snuser visstnok på Adegbenro, som jeg har talt for tidligere, men de har vel berydelig mer midler enn oss...
134
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 11, 2021, 14:03:08 PM
En jeg i farten hadde glemt; Maars Johnsen.

Ja, fylte nylig 29, og har ikke videresalgspotensiale, men sitter med en følelse av at han kunne herjet for oss. Fikk det ikke helt til å stemme under vår assistent-trener i RBK, men scoret på tross av det 5 på 11 kamper.

Ikke lenge siden han herjet i Nederland og spilte på landslaget. Så vidt jeg ser spiller han ikke i Sør-Korea, en jeg gjerne hadde sett foran Bamba.

Ellers er jeg trygg på at vi er på Ifeanyi Mathew. Bosman nå, men ønsket videre i Eliteserien med Lillestrøm. Har fått kontraktsforslag der. Han var enormt god i starten av Lillestrøm-tiden, men har senere variert en del. Svært høyt toppnivå. Horneland forsøkte å hente han til RBK to ganger, men han avslo kontrakt da han ønsket seg til det store utland. Var sikker på at han var blitt 25-26 år, men ser at han ikke fyller 24 før senere denne måneden.

Mathew kan absolutt være god butikk for Brann. Om han hadde blitt hentet som bosman nå på 3 årskontrakt, fått miljøskifte og blitt kjørt beinhardt i pre-seasom, så tror jeg han kan stille sterkt foran sesongen. Kan fint tjene penger på han etter en sterk sesong. Da er han enda ikke mer enn 25 år, og i et slikt scenario ha to år igjen av kontrakt.

Vet han er mest brukt som anker, og der ser det jo ut som vi går for SHN, men har to på Mathew som indreløper. God forflytningsevne, bra frekvens/tempo. Mer tro på han enn Pedersen som indreløper, selv om Pedersen har en del spennende kvaliteter til den rollen også.

For øvrig mener jeg trioen på midten er vårt største lyspunkt pt, gitt at vi lander SHN, slik ting tyder på nå. Vi har mange usikre kort, men en trio bestående av SHN, Strand og Pedersen (skal brukes som indreløper i år) er det faktisk høy eliteseriestandard over. Kjedelig, ikke spesielt eksotisk, men dette er folk som trøkker skikkelig til og er meget smarte i posisjonering, løp, valg etc. Ikke lett å møte disse.

SHN-rolle er også gjerne undervurdert. En av hans fremste styrker er å gjøre de rundt han bedre. Skal ikke se bort fra at Strand får en oppsving. Haugen hadde ekstremt stor nytte av at SHN dirigerte, kjeftet, kommanderte etc. Snakketøyet går i ett, og han gjør seg konstant spillbar. En signalspiller som også vil øke kvalitet på treningsfeltet.
135
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 11, 2021, 08:23:13 AM
En ting er at vi utelukkende linkes til spillere rundt 30, men det som skuffer meg mest er at vi forlenget med Forren.

Det å se Forren i startelleveren neste sesong blir for min del kjipt. Han kommer til å være bankers, og okkupere en plass som kunne gått til fremadstormende spillere som Löfgren. Skal spillere i den alderen være bankers så mener jeg de bør være på et betydelig høyere nivå, noe Forren ikke er. Forren har vært på hell flere sesonger nå.

I tillegg sitter jeg med en guffen følelse av at KI ikke holder årets Brann-spiller Kolskogen spesielt høyt. Hadde man kunne hentet Hovland føler jeg meg trygg på at Forren og Hovland hadde vært førstevalg. Tviler på at vi klarer lønnskrav til Hovland, men ser for meg en 27-28 åring som kommer som Bosman og tar plass med Forren i forsvaret.
136
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 07, 2021, 22:35:34 PM
Helland er blant ligaens beste når han er skadefri. Problemet er at han aldri er skadefri. I tillegg hater han kunstgress og tåler dårlig det underlaget.

Åsen har noe å fare med. Har talt for han tidligere, men bare dersom RBK gir han bort for å frigjøre lønnsmidler. Ikke en krone i overgangssum for en såpass «gammel» spiller. Tror han kan bli en fin indreløper med Strand. Løpssterk, og har en del av egenskapene vi mistet når Haugen dro. Bra fot, ser åpninger etc.

Ser ellers at VIF lukter på Kabran, som jeg også har lansert. Har litt sansen for han..
137
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 07, 2021, 15:45:11 PM
Quote from: krakra on January 07, 2021, 15:36:53 PMhttps://www.nidaros.no/bud-og-stor-interesse-for-rbk-spiller-kan-forsvinne-til-utlandet/s/5-113-154161?session=df6334cc-b75e-4381-be17-ed426843e7cc&access=granted&access=granted

Brann skal være interessert i Hovland. Tipper vi er interessert i Reginiussen også, og at en av dem ender opp i Brann før sesongen. Da havner Kolskogen fort på benken.

Det har vært tydelig lenge. Forren og Hovland er duoen om KI bestemmer. Kolskogen er «sliten», må avlastes og kan muligens stables på beina til noen tidligere cuprunder om han er heldig.

Kolskogen blir bankers tredjevalg, og Løfgren veies og finnes for lett for troppen.

Hører med til historien at Forren var halvveis avskilter av Molde siste tiden, svakere og svakere prestasjoner. Fløt på rutinen/navnet. Samme med Hovland. RBK-fansen har rivd seg mye i håret av han den siste tiden. Over toppen. Treg, ikke tøff nok i duellene, tapt mange avgjørende dueller og RBK har fått nok.

Blir mer og mer klart for meg at KI's misjon er å ødelegge Brann. Legge om til kunstgress, hente en haug gamlinger som er dyre i drift osv
138
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 06, 2021, 12:54:44 PM
Håper man tar opp igjen tråden rundt Totland. Nå når Sogndal ikke røk opp tror jeg han er mer lysten. Han var lunken sist.

Bør være realistisk. Neppe ekstremt dyr hverken i overgangssum eller lønn. Bare kontrakt ut 2021. Anvendelig, også brukt på midtbanen ser jeg.

Ung, lokal, sterk sesong i OBOS, videresalgspotensiale. Bør være på her.
139
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 06, 2021, 12:39:03 PM
Quote from: Nixon on January 06, 2021, 12:22:09 PM
Quote from: Churchill on January 06, 2021, 11:49:29 AMBTW; BA har en artikkel om en prioritert spiller og fire spillere med høy lønn som skal ut. Noen som har tilgang til artikkelen som kan opplyse oss andre?

Får ikke lest saken, men fire spillere med høy lønn som Brann desperat vil kvitte seg med er Acosta, Kristiansen, Holmen Johansen og Ordagic.

Er Filip Delaveris som var i Odd (nå vitesse) som skal være et førstevalg. Helt ute i kulden der, sportssjef har nylig uttalt at han er en av spillerne som kan forvente lite spilletid fremover.

Spennende offensiv type som vite høyt toppnivå/potensiale i Odd. Var på aldersbestemte landslag da, usikker på om han fortsatt er med der.

Det jeg ikke liker med han er storyen rundt hvordan han forlot Odd. Han var på utgående, og Odd ville forlenge. Fikk kontraktsforslag, men fremmet et motkrav som lønnsmessig i følge Fagermo var langt utenfor det Odd, - eller andre eliteserieklubber var kapabel til å betale. Da var han også bare 18-19 år og hadde prestert en kort periode...


Ellers trekkes Lundemo frem. Kåre-favoritt fra RBK-tiden. Står i artikkel at han vurderes som ideelt anker i Brann slik de ser for seg å spille. Han har vært benket mye på Kypros, og slik sett vært realistisk, men etter at Mike Jensen forlot klubben har han rykket frem i køen og startet de to siste. Virker mindre realistisk nå, da lønnsnivået er mye høyere i den ligaen.

Ellers er vel gjenklangen at Brann ser etter spillere på en hylle som tilsvarer medalje-ambisjoner, men at på grunn av at man sliter med å kvitte seg med Ordagic, Acosta, Kristiansen og Holmen Johansen og Löfgren så er det lite midler. Foreløpig bare se, ikke  røre.

I og med at mange sliter økonomisk og leter i samme marked/har de samme på blokken, så risikerer Brann å måtte nøye seg med smulene mot slutten av overgangsmarkedet, spekuleres det i. Dersom avklaring rundt spillerne man håper å kvitte seg med drøyer ut, er det da naturlig at utvalget er mer begrenset, og at man snur seg mot lavere hylle, feks OBOS-spillere.
140
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 06, 2021, 08:11:32 AM
Quote from: kabelmann on January 06, 2021, 08:02:52 AMMen de nye "Brexit-reglene" vil vel gjøre det mye vanskeligere for engelske klubber å hente spillere utenfra?

https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/WO68AG/nye-brexit-regler-trer-i-kraft-i-dag-hadde-ikke-solskjaer-faatt-lov-til

Nå har jeg ikke lest de nye reglene, men er det fortsatt lov å bruke den italienske modellen? Altså signere Mannsverk for så å låne han ut til feks Nederland til han har nok landskamper/er god nok, og så hente han tilbake?
141
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 23, 2020, 08:33:39 AM
Quote from: gladiporno on December 23, 2020, 00:57:19 AMDjurgården? Det var Leo Cornic, det. Schulze er vel stuck i obosdassen p.t.

KI snakket om julegaver på Ballspark etter kampen. Altså etter at Forren-signeringen var offentliggjort. Tror ikke det var den han siktet til.

Mye rot fra meg om dagen. Var Wichne jeg tenkte på, ikke Schulze, og ser han er på vei til Sarpsborg, ikke Djurgården. Er Cornic som gikk til Djurgården ja!
142
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 22, 2020, 23:52:45 PM
Quote from: gladiporno on December 22, 2020, 23:28:33 PMKabran er jeg litt skeptisk til. Veldig god på sitt beste, men virker som en humørspiller som lett går sur og forsvinner ut av kampen. Høydepunktene hans blir sjeldnere og sjeldnere.

Eman Markovic er den spilleren som har imponert meg mest i de kampene jeg har sett av Start i år. Fin alder også. Ellers er Daland og Schulze også interessante hvis vi først ser på Start.

Jepp. Kabran er i en alder der vi bør forvente at han styrker oss, og han er litt som Bamba. Periodevis usynlig, men så har han x-faktor til å gjøre det helt store innimellom. Sitter likevel med en følelse av at et miljøskifte kan være bra for han.

Schultze har vel signert for Djurgården?

Daland og Markovic er også spennende ja. Bør være på blokken.
143
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 22, 2020, 23:47:17 PM
Quote from: gladiporno on December 22, 2020, 23:31:01 PMFor øvrig snakket KI om det kanskjer blir noen julegaver til Brannsupporterne i år. Det kan jo tyde at de er nær noen signeringer før jul/i romjulen.

Var vel Forren signeringen. En myk pakke i så tilfelle, og gjerne ikke den som stod øverst på ønskelisten.
144
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 22, 2020, 22:50:48 PM
Kabran kan muligens være verdt å sjekke ut, syntes jeg. Han har jo vært linket til oss tidligere.

Nylig fylt 27 år, 1 år igjen av kontrakten. Neppe giret på å være med ned i OBOS.

Anvendelig, kan bekle alle de fire rollene fremme, og har noe uforløst over seg. Herjet jo på nivå 2 i Sverige for noen år siden, og flere Allsvenskan-klubber var ute etter han. Ble presentert som en liten sensasjon da Start landet han. Dette var jo et hardtsatsende Start med mye penger.

Siden den gang har det jo gått dårlig for Start generelt sett. Kabran vil nok prøve å presse gjennom overgang, så ser ikke for meg stort beløp.

Om vi får han svært billig sier jeg ja, men visst de krever Egge Riismark-summer er det bare å styre unna.
145
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 22, 2020, 20:22:57 PM
En jeg bestemt mener Brann bør sjekke ut muligheter rundt er Zlatko Tripic.

Vi skriker etter en kant, Taylor må spille inne sentralt bak spissen. Den mest åpenbare er jo Rashani, da han er bosmanspiller. Meget usynlig i dag, men slo et kreminlegg som endte med assist.

Begrunnelse Tripic: Enorm før han dro fra Viking. To fluer i en smekk: Ekstremt god spiller, men også leder/vinnertype vi sårt trenger. Var kaptein i Viking.

Spiller for 10. Plassen i Tyrkisk toppdivisjon, men kontrakt går ut om 6 mnd. Nylig fylt 28, så blir neppe dyr. Ser klubben i Tyrkia har opsjon på å forlenge kontrakt med 1-år, det kan jo være et skjær i sjøen.

146
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 20, 2020, 18:06:55 PM
Jepp. Vi må uten tvil hente en del spillere som er over 25, men der må vi være kritiske.

Ellers enig i at vi bør se mer til feks U21-landslag i Europa. Eksempelvis Serbia, Slovenia, Slovakia, Tjekkia, Ungarn, Bosnia. Er en del nasjoner hvor det er ekstremt dyktige ballspillere med litt andre ferdigheter enn det vi finner her. Disse trenger heller ikke være voldsomt dyre.

Minner om da da vi hentet mannen hvis mitt nick stammer fra, Zsolt Korcsmàr. Han var kaptein for Ungarn sitt U21 landslag som nylig hadde vunnet bronse i EM. Likevel fikk brann han for beskjeden sum. 2-3 mill mener jeg å erindre.

Flere av disse spillerne spiller for mindre klubber i hjemlig liga, og kan se på en overgang til Norge/Sverige/Danmark som et bra steg. Syntes det er rart at norske klubber generelt er lite på her.
147
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 20, 2020, 13:43:09 PM
Quote from: pidre on December 20, 2020, 12:47:13 PMSandberg er 25. Mener du han er for gammel?

Synes også sammenligningen med Løkberg er drøy.

Jeg bommet. Trodde Åsen var 92-modell og Sandberg var 94-modell.

At Sandberg er 4 - og ikke 2 år yngre spiller jo selvfølgelig inn. Mener ikke at 25-26 år er for gammelt, på ingen måte. Jeg har jo selv talt for å kaste en gullkantet kontrakt etter Leke James i håp om at han ville vurdert det.

Om vi henter folk i denne aldersgruppe mener jeg at det bør være klare forsterkninger. Der er jeg usikker mtp Sandberg. Selv om de er komplett forskjellige spillertyper, skjønner jeg sammenligningen med Løkberg. Spesielt dersom vi må betale overgangssum, slik tilfellet blir med Sandberg er jeg kritisk.
148
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 19, 2020, 22:59:00 PM
Quote from: pidre on December 19, 2020, 21:59:43 PM
Quote from: gladiporno on December 19, 2020, 16:56:52 PM
Quote from: Lasaron on December 19, 2020, 16:55:05 PM
Quote from: gladiporno on December 19, 2020, 16:47:43 PMJeg har ikke hatt oversikt over engelsk fotball siden 1999. Er det noen som vet hvordan det går med Martin Samuelsen i Hull? Hvis han sliter med spilletiden, er det en spiller Brann ganske opplagt bør sjekke ut.

Jeg sjekket for deg. Her er noen fakta. Hull er i League 1 (nivå 3), og ligger på 3. plass etter 18 kamper. Martin Samuelsen (97-modell) har fem innhopp.

Min konklusjon er nei, ikke hent ham.

Han var veldig god som venstreving for FKH i fjor. Kanskje deres beste spiller utpå høsten.

Sjekk ham ut, sier jeg.

Ja han var bra, sammen med Kristoffer Velde og Niklas Sandberg- begge med kontrakt ut 22.

Foretrekker Velde av de nevnte.

Er absolutt noe uforløst over Samuelsen, men har gått noen år siden landslagsdebut nå, hvor han har blitt lånt ut i hytt og pine uten å få det helt til. Var variabel i Haugesund også, men kom seg på slutten ja. Er en del steg som burde vært tatt nå, han er ikke junior lengre..

Velde er litt mer i dytten og virker å ha mer tro på seg selv og det han driver med. Tror han er best i medgang, og fort blir sutrete om ting ikke går veien, men han er på vippen til U21 landslag og som nevnt i flyten.

Sandberg har også mye bra. Var jo enorm i OBOS, poengplukker av rang. Fin fot og blikk for spillet, men han er i en alder nå der jeg føler han mangler et lite knepp visst vi skal betale penger for han. Lite videresalgspotensiale, da tror jeg vi får mye av det samme (bare rimeligere) i Gjermund Åsen. Han virker jo å være overflødig i RBK.
149
Brann / Re: Sesongen 2021
December 18, 2020, 15:28:19 PM
Quote from: krakra on December 18, 2020, 14:35:55 PMKalsaas kan gjerne bli i Åsane og forhåpentligvis få kontroll over skadene. Da blir han bra.

Jo, men ser det helst på lån fra oss. Skeptisk til at han signerer for Åsane. Visst han signerer for Åsane nå, og gjør det så bra som han har vist glimtvis i det siste (Røssland har klokketro), så skjer det fort at andre klubber kommer på banen.

Husk at han er et eksepsjonelt talent, tidligere kåret til største talent i hordalandsfotballen. Bankers på landslag etc. Om han får kontroll på skader og slår ut i full blomst, så kommer klubber som Sarpsborg og Stabæk til å ligge langflate.

Hvorfor skal han da på død og liv velge oss? Kan fort bli en sak med flere interessenter som presser prisen opp, og en spiller som velger klubb med mer å vise til når det gjelder spillerutvikling.
150
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 18, 2020, 13:15:26 PM
Quote from: Gulløl on December 18, 2020, 12:37:24 PMEn annen ting. Kolskogen sin største styrke er farten og ikke det at han har en kjempegod høyrefot. Farten beholder han om han omskoleres til venstre midtstopper foran 2021 sesongen, tror det kan være et lurt trekk.

Ser gjerne for meg den bakre rekken til Brann slik:
 
                               Bråtveit (24)

Blomberg(20) - Løfgren(23) - Kolskogen(19) - Wolfe(18)


Ser for meg at dette er spillerne som defensivt vil holde bra høyt eliteserienivå når de blir samspilt og får en del kamper i sammen. Og ikke minst etter hvert kan gi Brann meget gode salgsinntekter på to tre av spillerne.

100% enig. Det fremstår dog som en utopi. Kunne Sarpsborg stilt slik? Ja. Stabæk? Uten tvil! Odd? Jepp... osv

Det er visse klubber der man er gammel nok dersom man er god nok, og de som er ekstra spinnville/vågale prioriterer faktisk også spilletid til en 19 åring, selv om man har en bedre 32 åring dersom potensialet i 19-åringen vurderes slik at man regner med at han vil ta igjen 32-åringen i løpet av en halv sesong med tillit.

Eksempelvis Wolfe vs Kristiansen. En som blir litt og litt bedre for hver uke som går, og en som er over toppen og blir litt og litt dårligere. En som kan sikre millioner i klubbkassen, en som har null verdi. Valget burde ikke være spesielt vanskelig.

Hadde vi hatt Knutsen eller Røssland hadde nok villigheten til å bygge klubb vært større. Litt mer langsiktighet. Jeg er ganske sikker på at KI prioriterer raskest mulig resultater, spesielt grunnet utsagnene sine om gull kombinert med fiaskostarten. Ser det som 90% sikkert at Forren blir bankers.

Alt tyder på at Löfgren gies bort til Mjällby. Har vel ikke vært et eneste signal fra klubben om at han i det hele tatt vurderes. Dessverre...