Alt blir bra, Bergen!

Vi vet bare ikke når….

Fellesferien er i full gang og riksveiene fulle av nordmenn på Norgesferie. Dyreparken i Kristiansand, Tusefryd og Bø Sommarland er utsolgt nesten daglig. Selv besøkte jeg alle tre parkene nylig. Når jeg kjøpte billetter til parkene tenkte jeg som så at «En ting er bra med korona: Det blir ingen kø for å seile med Sorte Dame og kaptein Sabeltan» Så feil skulle jeg ta…

Synet som møtte meg når vi parkerte utenfor dyreparken var en 200 meter lang kø av folk som skulle inn.

For mens de største norske fotballanleggene med plass til 1000-vis av tilskuere og perfekte forhold for smittebegrensing kun får ta i mot 200 besøkende totalt, så står man i stampe uansett hva man ønsker å gjøre i Dyreparken. Kjøre Jungelbob? 1 times venting. Seile med Selveste? 2 timers venting. Kjøpe boller av Bakeren i Kardemommeby? lange køer. Man trakker oppå hverandre uansett hvor man gikk og om man stakk innom badelandet var det som om man gikk inn i et paralellt univers hvor det aldri hadde eksistert korona. I alle bassengene var det stappet med folk som badet og koste seg, uten noe som helst avstand til andre mennesker. Bakteriene fikk jo servert nye hjem på sølvfat.

«10 000 i stampe hos Sabeltann – på tide å åpne for den 12 mann!»

Det virker som om fornøyelsesparkene kun trenger å sørge for at gjestene følger reglene når de skal selge billetter, men er man først innenfor så skulle man tro folk var immun.

Men fotballkamp? Nei det kan vi bare glemme. FHI avviser pilotprosjektet som klubbene selv har planlagt ned til minste detalj, på anlegg som er perfekt for å overholde retningslinjene om smittevern. 200 personer forblir maks og myndighetene nekter å diskutere noe før etter 1. september. Hvorfor? Det finnes det ingen gode svar på. Det er 4 tribuner på de fleste stadioner i Norge. Derfor er det uforståelig at man ikke kan ta inn minimum 200 på hver tribune. Om man ser avstanden mellom folk på kampene som har vært så er det plass til enormt mange flere enn 200 bare på Fjordkraft tribunen. Anleggene har landets beste forutsetninger for å gjennomføre arrangement uten å bryte et eneste smittevern-råd.

Man skulle tro at myndighetene hadde satt pris på at fotballen selv har gått grundig igjennom hvordan de trygt kan gjennomføre arrangement med flere mennesker enn det er pr i dag. Men neida, de bare avviser et nøye planlagt pilotprosjekt på 4 kamper uten å blunke. Man kan jo begynne å lure på om de som styrer landet vårt ikke ser viktigheten av noe som betyr så mye for så mange.

I mellomtiden ruller kampene avgårde med 2 stk hver uke og når vi skriver september er over halve sesongen ferdigspilt.

Det er idioti å avslå søknaden av prinsipielle grunner uten en god forklaring. Vi gir myndighetene en mulighet til å teste en utvidelse innenfor tydelige og gode rammer som vi har vist at fungerer. Det minste.man kunne forventet er en saklig begrunnelse, istedenfor virker det som avslaget ble avvist uten at noen tok seg bryet med lese igjennom. I våre øyne er det respektløst ovenfor de som har lagt ned masse arbeid i dette og de mange 1000 som ønsker å støtte klubbene sine.

Uansett. Lørdag venter KBK hjemme på stadion og Brann har gitt Bataljonen muligheten til å samle troppene sånn at vi kan få smake litt på fotballgleden i 2020. Nye Store Stå oppunder taket skal testes ut for første gang og puben i svingen tar i mot alle med billett til oppkjøring fra kl 17.30. Det er hvertfall noe å glede seg til, så får vi håpe at fornuften seirer og at flere kan få komme på kamper snart.