• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - steinbygger

1
Brann / Re: Treneren etter LAN
August 07, 2020, 17:03:49 PM
Det skal være noen koblinger mellom Eirik Bakke og sentrale personer i og rundt Brann så blir ikke veldig overrasket hvis han fremdeles står på en liste. Min personlige favoritt er Seyi Olofinjana så håper ihvertfall at de har ringt og sjekket om konen vil hjem til Bergen.
2
Brann / Re: Treneren etter LAN
August 02, 2020, 12:14:07 PM
Mye av problemet til Brann når man skal finne en ny trener er at klubben ikke har en definert spillestil. Hadde man hatt det så hadde man kjøpt spillere som passet inn i stilen og man hentet trenere som behersket spillestilen. Det at man fikk fra Norling til LAN er jo prakteksempelet på dette siden dette er trenere som står for helt forskjellig type fotball og som trenger helt forskjellige spillertyper.

For meg var Brann tidligere offensive backer/dobling på kant og/eller spill i bakrom. Dette er ikke LAN fotball og det er trist å tenke på at spillere som Kvisvik, Miller og Helstad mest sannsynlig ikke hadde fått spille under LAN.

Spørsmålet er jo nå om man skal hente en trener som står for en gitt spillerstil og håpe at han kan få noe ut av dagens spillerstall eller om man skal hente en trener som står for en spillestil som er tilpasset dagens stall. Jeg tror f.eks ikke at Knudsen vil få til det samme med Brann som han har fått til med Glimt siden spillertypene (først og fremst midtbanen) er helt forskjellig. Men jeg vil ha en trener som står for offensiv fotball og som er tilpasset sjelen i Bergen så vi igjen kan få ett lag som jakter mål og som ikke forsøker å ro inn en 1-0 seier.
3
Brann / Sv: ?konomitråd
July 08, 2015, 18:11:24 PM
Quote from: Lasaron on July 08, 2015, 11:38:47 AM
Et spørsmål til dere økonomer, Steinbygger f eks: For folk som har peiling på økonomi, er det uproblematisk å planlegge økonomien når det ligger store potensielle bonuser og vaker?

Man må vel ganske tidlig planlegge økonomien for 2016, og i Branns situasjone må man vel planlegge to scenarier, opprykk eller ikke opprykk, og ved opprykk kommer mer bonusutbetalinger. Er dette lett eller vanskelig å ta med i beregningen? Eller et sted i mellom? (I utgangspunktet høres det jo overkommelig ut.)


Det er helt normalt å gjøre dette. Handler bare om å vite hvilke forutsetninger som legges til grunn og justere i henhold til hvordan disse forutsetningene slår til.
4
Brann / Sv: Daglig leder etter RBH
June 15, 2015, 18:26:28 PM
Det handler ikke om at ikke  VJ er dyktig, men det handler om en kultur hvor man plasserer folk rundt i organisasjonen på samme måte som man plasserte RBH og Skarsfjord. Er en del av de personene som plasserte rundt de to nevnte herrene som også er med fremdeles og for meg handler dette om at Brann har rykket ned og klubben hadde anledning til å begynne på nytt. Jeg tror at alle de som er i klubben er gode på hver sin måte, men de er også kulturbærere i ett regime som ikke har fungert. Jeg har tro på at de som er der kan få Brann opp i TL, men at de får Brann til ett topp 4 lag i løpet av 3-4 år tror jeg ikke.
5
Brann / Sv: Daglig leder etter RBH
June 15, 2015, 17:45:43 PM
Det handler vel ikke bare om VJ men om at klubben som desperat har behov for nye tanker og ideer. Status 6 mnd etter nedrykk.

4 styremedlemmer fortsetter
Ny styreleder som var investor i klubben
Nytt styremedlem som satt i kontrollkomiteen i klubben
Nytt styremedlem som er tidligere spiller i klubben
Ny assistenttrener som er tidligere spiller og trener i klubben
Ny trener som er kompis av sportsdirektøren sin bror
Daglig leder som kom fra markedsavdelingen i klubben
Sportsdirektør som kom fra utviklingsavdelingen i klubben

De eneste som er kommet eksternt er ett styremedlem som er foreningspartner til styreformannen og en speider som enda ikke er begynt.

Jeg håper virkelig at det går bra. Er utrolig lite som skal til for at Brann skal være blant topp 4, men jeg klarer ikke å se den ene personen som skal kunne tenke helhet i alt som skjer i og rundt klubben. For meg er dette stolleken.
6
Quote from: Lasaron on May 30, 2015, 16:14:33 PM
Quote from: steinbygger on May 30, 2015, 15:58:13 PM
Quote from: Lasaron on May 30, 2015, 15:48:13 PM
Hvor mange relasjoner har Sætre til Austbø egentlig?
De er gift.


Jeg vet da det. Jeg bare spikket fliser på at du skrev relasjoner i stedet for relasjonen.


For å ha mine ord i behold så et hun i styret til ett av Austbø sine selskaper, så vi for slenge på at de også har forretningsmessige relasjoner ☺
7
Quote from: Lasaron on May 30, 2015, 15:48:13 PM
Hvor mange relasjoner har Sætre til Austbø egentlig?
De er gift.
8
Quote from: krøvel vellevold on May 30, 2015, 15:10:16 PM
Quote from: Henki on May 27, 2015, 19:22:20 PM
Quote from: Nixon on May 27, 2015, 13:26:07 PM
Quote from: Bataljonenspusekatt link=topic=12084.msg476049#msg476049men de av dere som har Samnøy på listen over informanter kan jo få lurt noe ut av henne.


Som Bataljonslederen måtte presisere på debattmøte på Kvarteret i mars, så er Samnøy langt unna å være informant selv om hun representerer supporterne. Jeg tenker at andre har vært mye mer løsmunnet enn henne etter styremøtene.


Ryktete rykter skal ha det til at Samnøy er en av dem som har lekket informasjon fra styremøter til bl.a. profilerte medlemmer i Tirsdagsgjengen.


Jaja. Ryktene sier også at han som skulle erstatte henne har lekket massevis til hele bataljonsforumet gjennom sin konto her...


Er forskjell på å være supporter her inne og være styremedlem.  Uansett så har jeg mer tro på at hvis tirsdagsgjengen har fått lekasjer så er det gjennom Sætre og hennes relasjoner mot Egil Austbø.
9
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
April 29, 2015, 12:27:23 PM
Quote from: Joggi Bogga on April 29, 2015, 12:12:45 PM
Quote from: viks on April 29, 2015, 11:06:38 AM
Morten Kolseth var inne på noe helt vesentlig i sin tale igår. Styrets primære oppgave er å tilrettelegge for at avdeling sport skal kunne løse sine oppgaver på best mulig måte. Styret skal altså fatte store strategiske beslutninger, ikke bedrive detaljstyring. Det er administrasjonen som tar seg av.

Dersom Brann presterer sportslig så driter de fleste i hvem som sitter i styret så lenge vi ikke går tyve millioner i minus.


Store klubber som Bayern Munchen sitter sikkert kun med ekstremt sterke næringslivsledere i styret og klarer seg utmerket. http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Bayern_Munich#Current_board

Men BM har jo en kruttsterk sportslig ledelse, og har alltid hatt det.

Vi starter fra et utgangspunkt hvor avstanden mellom klubbens innbildte og faktiske sportslige kompetanse er enorm. Vi har intet fundament å bygge på.

Jeg er redd for at styret ikke vil klare å gjøre en god nok jobb med å følge opp budsjettet hvis de ikke helt vet hvor vi skal og hva som kreves for å komme der.


Nå er vel Bayern en av klubbene som er trukket frem som en supporterstyrt klubb og som ble brukt som argument for å ha en supporter i styret. Tviler på at noen av de styremedlemene der kommer inn under definisjonen på supporter som blir brukt her inne.

Med 187.000 medlemmer så lurer jeg på hvor de har årsmøtet ☺
10
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
April 28, 2015, 16:27:32 PM
Håper at styret som nå er innstilt blir valgt, men synes det er rart at det kun er en person som har stilt spørsmål her inne med dette tette båndet som er mellom Lunde og Grevstad.
11
Brann / Sv: Treneren etter Norling
April 23, 2015, 08:27:14 AM
Når man ansatte Norling skulle man stilt seg selv to enkle spørsmål.

1. Har vi spillere som passer med hans filosofi.

2. Har vi økonomi til å kjøpe spillere som passer til hans filosofi.

Svaret på begge disse spørsmålene var nei. Stallen Norling overtok var bygget opp rundt Skarsfjord sin filosofi som er helt forskjellig fra Norling. Det virker også som kjøpene som er gjort i stor grad er gjort uten at Norling har vært med å påvirke disse.
12
Brann / Sv: Alle bør gå, men til enhver pris?
April 14, 2015, 16:40:32 PM
Med 20 mill i utgifter på stadion (renter, avdrag og vedlikehold) så er det begrenset hvor mye man kan kutte. Skal det kuttes så det hjelper må hele lønnspolitikken endres. Brann har ett kjempeproblem med at de binder opp så mye kapital på ett anlegg. Disse kostnadene er der uavhengig av hvilke divisjon de spiller i og hvor mange tilskuere som kommer.
13
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 24, 2015, 22:16:23 PM
Quote from: Nixon on March 24, 2015, 21:59:16 PM
Quote from: steinbygger on March 24, 2015, 19:55:10 PM
Hva er en supporterrepresentant? Er det en av de i den 100 innerste kjernen eller er det en av de 7000 som alltid går på kamp?


Det minner meg på noe jeg hadde tenkt å spørre deg om: Hvilken plassering har du på økonomrangeringen her i byen? Den innerste kjernen eller en av de som bare stod på eksamen?


Nå har jeg sagt at jeg er her inne som supporter, men jeg har aldri snakket med Hilde Lekven og Tennfjord  har jeg snakket med en gang tidligere (gjennom rekrutteringsbyrået hans)og da fikk jeg ikke jobben så regner med at det finnes bedre økonomer enn meg, men tror ikke det er mange økonomer som har en mer glødende Brann interesse og som forstår bedre hvordan supportere og sponsorer tenker enn det jeg har, men alt det mener jeg er irrelevant så lenge medlemmene ønsket en annen retning enn den som valgkomiteen solgte inn til meg at klubben skulle gå i.
14
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 24, 2015, 21:14:21 PM
Quote from: Northside on March 24, 2015, 20:12:06 PM
Quote from: steinbygger on March 24, 2015, 19:55:10 PM
Hva er en supporterrepresentant? Er det en av de i den 100 innerste kjernen eller er det en av de 7000 som alltid går på kamp?


Det er i det minste en med så pass klubbkjærlighet at en ikke setter sin egen agenda foran klubbens beste og trekker seg så snart et flertall av klubbens "kunder" stemmer gjennom noe man ikke er enig i selv...

Bortsett fra det så er det svart på dette spørsmålet en rekke ganger i denne tråden, og i media.
15
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 24, 2015, 19:55:10 PM
Hva er en supporterrepresentant? Er det en av de i den 100 innerste kjernen eller er det en av de 7000 som alltid går på kamp?
16
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 14, 2015, 21:36:51 PM
Man trenger ikke å være rakettforsker for å se at Brann kommer til å være avhengig av Mohn i mange mange år fremover. 
17
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 11, 2015, 21:54:51 PM
Det er mulig at jeg la for mye vekt på den, men tror vi alle er enig om at Brann ikke er en mønsterklubb med tanke på hvordan den styres og driftes og når jeg opplever at en av de viktigste tingene valgkomiteen la vekt på var at det ikke skulle være noe tilhørighet så sier medlemmene at vi vil fortsette som før. Slik jeg opplever valgkomiteen så var det to nøytrale og en som representerer tirsdagsgjengen og en som representerer supporterene og synspunktet som de solgte inn regnet jeg med var forankret gjennom samtaler med omgivelsene.
18
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 11, 2015, 21:20:31 PM
Hvis man diskuterer om Samnøy skal trekke seg så er det i mine øyne en helt feil diskusjon. Hun er valgt av årsmøtet og bør da sitte. Det som bør diskuteres er hvordan dette skjedde.

Fakta er at Mette Nora Sætre og Samnøy er de som hadde lengst fartstid i det forrige styre og jeg regner med at Samnøy i denne tiden har brukt sin kjernekompetanse til å bygge organisasjonen Brann og det er derfor årsmøte ga hun fornyet tillit.

"Problemet" er ikke at det kommer benkeforslag,  men at det fremkommer at vi stemmer på hverandre sine forslag.  Hadde Helge Karlsen sagt at vi stemmer på Samnøy basert på den jobben som hun har gjort de siste 4 årene hadde det vært lettere å svelge. Det han derimot sa i BA onsdag var at de skulle stemme på Samnøy selv om Dahl hadde trukket seg siden de hadde inngått en avtale med supporterene.

Slik jeg forstår valgkomiteen så har de hatt samtaler med sponsorer,  ansatte,  det sittende styre og fraksjonene rundt Brann. Basert på dette fremkommer det mange innspill på hva som fungerer og hva som ikke fungerer og jeg regner med at de ikke kan ta hensyn til alle innspillene, men de velger ut det som de som gruppe er viktigst. Dette selges da inn til potensielle styremedlemmer og ett av de punktene er at det ikke skal være styrt av fraksjonene lengre og det første vi får i trynet er at "vi stemmer på hverandre".  Da sier enkelt og greit medlemmene at det som valgkomiteen har jobbet etter er ikke slik vi ønsker det skal være.

Det er mange måter å tolke det Liv Grethe har sagt. Hun har vært i styret og er den som best har kjent på kroppen hvordan det er å jobbe med grupperingene rundt seg. Hun sier hun bestemte seg tirsdag,  hvilke informasjon var da tilgjengelig?  Mandag kom det frem at fraksjonene skulle stemme på hverandre.  Onsdag ble det klart at Dahl ikke stilte som benkeforslag,  men avtalen gjaldt fremdeles.  Liv Grethe har vel også latt døren stå åpen hvis det kom en forespørsel og rammebetingelsene er riktig.

Det kommer helt sikkert ett bra styre, men det å få eksterne personer inn i styret er nok ikke så veldig lett nå.
19
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 07, 2015, 18:18:38 PM
Quote from: Lasaron on March 07, 2015, 18:11:09 PM
Etter å ha lest alle spørsmålene til Steinbyggeren, og svarene hans, samt det han ikke svarer på, samt det som jeg leser mellom linjene, så mener jeg alt peker i retning Samnøy. Problemet til Tennfjord, Steinbyggeren & co er at Samnøy ble valgt inn. Man har fått en oppfatning av at hun er uspiselig i et styre.

Det eneste som er kommet fram om henne etter årsmøtet, er at noen i det gamle styret syntes hun var pirkete - noe som kan være både positivt og negativt. Jeg mener fortsatt hun hører hjemme i styret.


Jeg tror de eneste spørsmålene jeg ikke har svart på er spørsmål som også omhandler de andre som stod på valg (direkte eller indirekte) det tror jeg dere forstår at jeg ikke kan svare på.
20
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 07, 2015, 14:54:49 PM
Quote from: Corran on March 07, 2015, 14:40:33 PM
Quote from: steinbygger on March 07, 2015, 14:02:41 PM
Quote from: Corran on March 07, 2015, 13:51:01 PM
Men dere hadde jo bred støtte Du fremlegger det som om det var stor uenighet om dere men dere fikk et meget stort flertall det var nesten enstemmig foruten for Sandnes og Samnøy
Mao var det stor enighet på årsmøtet med valgkomiteens innstilling og valgkomiteen fikk også skryt for arbeidet.
Du skjuler valget deres bak en liten løgn

forresten om du reagerte så kraftig på at det ble gjort avtaler ang ?shild og Bjørn hvorfor ikke trekke seg i forkant for dette var du jo klar over i en ukes tid.
Så om det er signalene som er feil så burde du/dere trukket deg/dere tidligere for dette hadde jo vært tilfelle uansett utfall under valget. Så at dere trakk dere pga signalene så var de der en uke før. Dette hadde ikke endret seg om ?shild og juristen byttet stemmer
21
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 07, 2015, 14:38:02 PM
Corran.  Jeg kan ikke snakke for de andre og hva de har tenkt og snakket om. Det for du ta med de. Jeg er her for å forklare mine tanker. Jeg er en enkel sjel fra Laksevåg som ville gjøre en jobb for Brann med den kompetansen jeg har. Evt politikk for andre ta seg av.
22
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 07, 2015, 14:18:13 PM
Quote from: Nixon on March 07, 2015, 13:57:20 PM
Quote from: krakra on March 07, 2015, 13:54:37 PM
Quote from: Nixon on March 07, 2015, 13:52:58 PM
Quote from: steinbygger on March 07, 2015, 13:36:36 PM
men når forsøket på endring blir torpedert før vi for forsøke å endre klubben så blir det litt rart.


Jeg syns det blir feil å si at medlemmene ikke ønsket endring. At det var uenighet i hvor altomfattende den skulle være, betyr ikke at det ikke var endringsvilje.

Men det som det koker ned til, etter mine begreper, at dere følte at det ble vanskelig eller umulig å endre klubben med Samnøy i styret. Selv med et overveldende flertall mot henne.
Slik jeg tolker ham er problemet at halve det gamle styret, pluss en vara, ble valgt inn og da var ikke de nye i flertall.


Da er man tilbake det han skrev om Samnøy: men jeg kan ikke forstå at ett styremedlem som ikke får gjennomslag for sine saker gjør en god jobb. Det er 6 medlemmer i ett styre og man tar beslutninger ut fra ett flertall.  Det betyr at skal man få gjennomslag for en sak så har ikke styreformann veto, men man skal argumentere slik at ett flertall støtter din mening og ditt standpunkt.

Kanskje han ikke hadde helt troen på egne ferdigheter som styremedlem?;)


Skal du sitere meg så gjør det skikkelig og ta med den første linjen.  Da ser du at jeg skrev det som supporter og ikke potensielt styremedlem.
23
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 07, 2015, 14:02:41 PM
Quote from: Corran on March 07, 2015, 13:51:01 PM
Men dere hadde jo bred støtte Du fremlegger det som om det var stor uenighet om dere men dere fikk et meget stort flertall det var nesten enstemmig foruten for Sandnes og Samnøy
Mao var det stor enighet på årsmøtet med valgkomiteens innstilling og valgkomiteen fikk også skryt for arbeidet.
Du skjuler valget deres bak en liten løgn
24
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 07, 2015, 13:51:16 PM
Jeg kan ikke kommentere hva som er sagt mellom andre personer det er helt feil og bare synsing. Jeg har sagt hvordan jeg tenkte. Det at jeg ble solgt inn som supportere sin representant må stå på BT sin regning. Jeg ble spurt om å sitte i styret ut fra min økonomi kompetanse, men i og med at jeg har vært her inne noen år og reist litt rundt og vært en del av miljøet i mange år så sa jeg at hvis jeg ble stemt inn så kunne jeg ivareta dialogen inn mot supportere.  

Jeg tror at alle er enig om at noe er riv ruskende galt med kulturen i klubben vår og jeg skal ikke ta standpunkt til hvem som har rett, men som sagt så sa jeg ja til å gå i en retning som medlemmene ikke ønsket og da håper jeg at de fleste har respekt for at det påvirket mitt valg når ting ble som de ble. For å sette ting på spissen det er ikke sikkert at f.eks Arne Møller for å bruke ett navn vil ha meg i ett styre (eller at jeg føler jeg kan tilføre han noe).  Jeg vil tro at både medlemsutvalget, kontrollkomiteen og valgkomiteen ville passet godt på hvilke retning og beslutninger som ble tatt i styre.
25
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 07, 2015, 13:36:36 PM
Quote from: Nixon on March 07, 2015, 13:25:18 PM
Men en naturlig konsekvens av dette vil jo være at alle potensielle styremedlemmer må bli spurt før selve valget om de er avhengig av at valgkomiteen sin innstilling blir fulgt, eller om de kan sitte i et styre med en litt annen sammensetning. Såpass ærlige bør man være.


I ytterste konsekvens kan du si det, men som jeg skrev så hadde det ikke vært noe problem for meg hvis det var ett velfungerende styre. Jeg sa ja til at man ønsket endringer og når jeg satt med fasiten i hånden var det valgkomiteen og ikke medlemmene som ønsket endringer. Jeg tror ikke noen av oss som stod på valg ville klore seg til plassene hvis vi gjør en dårlig jobb, men når forsøket på endring blir torpedert før vi for forsøke å endre klubben så blir det litt rart.

Er sikkert mange som reagerer på at jeg bruker ordet endre, men finner ikke ett bedre ord.
26
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 07, 2015, 13:20:32 PM
Quote from: krakra on March 07, 2015, 13:09:53 PM
Quote from: steinbygger on March 07, 2015, 13:04:41 PM
Quote from: krakra on March 07, 2015, 12:48:06 PM
Ville du sittet i er styre hvor Samnøy var inne istedenfor Olsen eller Skjelbreid Steinbygger?
Jeg skjønner det, men hvis rammevilkårene dere trenger er at dere får nøyaktig den styresammensetningen dereønsker så blir det for lite fleksibelt i mine øyne. Som andre har nevnt så er det et årsmøte neste år også. Der kunne det kommet endringer. Skulle dere trukket dere da og? Det blir litt gisselaktig for meg for det er alvorlig når halve styret og styreleder trekker seg etter under en time.

Forstår at dette blir hypotetisk, men dere hadde gitt Tennfjord mandat til å trekke dere ut av styret og det må jo ha hatt visse forutsetninger.


Det blir feil av meg å snakke for de andre, men som sagt så handlet ikke dette om ett benkeforslag for min del, men det handlet om at valgkomiteen og medlemmene ga meg motstridende signaler og hvordan de ønsket at klubben skulle styres og da synes jeg at når situasjonen ble som den ble at det var mest fair for alle parter at man for finne ut hvordan klubben skal styres også for valgkomiteen sette sammen ett styre ut fra dette. Som jeg har skrevet tidligere så har ikke Tennfjord plukket sitt styre. Alle bortsett fra meg var klar når han ble spurt slik jeg har forstått det.
27
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 07, 2015, 13:04:41 PM
Quote from: krakra on March 07, 2015, 12:48:06 PM
Ville du sittet i er styre hvor Samnøy var inne istedenfor Olsen eller Skjelbreid Steinbygger?
28
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 07, 2015, 12:38:54 PM
Quote from: Nixon on March 07, 2015, 11:58:50 AM
Quote from: steinbygger on March 07, 2015, 11:52:12 AMJeg har redegjort tidligere i tråden hvorfor jeg trakk meg


Jeg tror de fleste har forståelse for at dere trakk dere når Tennfjord gjorde det. Men hvorfor det innvalgte styret ikke kunne blitt Brann sitt nye styre har jeg fortsatt vanskelig for å forstå.
29
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 07, 2015, 11:52:12 AM
30
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 06, 2015, 21:59:08 PM
Quote from: Ricky on March 06, 2015, 21:36:51 PM
http://www.ba.no/Bj_rn_Dahl_er_igjen_aktuell-5-8-33226.html

Bjørn Dahl melder seg aktuell igjen.. Også Tom Georg Olsen (som trakk seg) er ikke uvillig til å bli med i et nytt styre.
Tidligere i dag meldte også Dagbladet at Liv Grete Skjelbreid holder døren på gløtt (dvs at hun ikke har tatt stilling til spørsmålet om valgkomiteen og medlemmene ønsker henne med videre).

Steinbygger, hva med deg?

Jeg begynner å få litt troen på at dette årsmøtet kanskje kan ha hatt en uventet samlende effekt for klubben nå når partene begynner å få hele opplevelsen litt på avstand. Jeg ser ikke bort ifra at det kanskje bare er en ny styreleder vi må finne.


Svaret mitt var for kjedelig til at BA ville trykke det ☺. Jeg svarte at det spørsmålet vil jeg svare valgkomiteen på. Er litt forskjell på hva jeg kan svare på her inne som supporter og hva jeg kan svare på som en evt styremedlem.

Uansett så rart det høres ut så er jeg glad for den diskusjonen som er her inne selv om det av og til kan bli en del usakelige kommentarer og ikke minst synsing om hva som har pågått som er feil (som jeg ikke kan kommentere av hensyn til andre personer). Men heldigvis er det en supporterrett å både synse og kunne ombestemme seg.

Uansett hva som har skjedd og vært sagt så håper og tror jeg at klubben kan komme styrket ut av dette til tross for at ting nå føles jævlig ut for de fleste av oss.
31
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 05, 2015, 15:52:53 PM
Quote from: Xminator on March 05, 2015, 14:46:25 PM
Quote from: steinbygger on March 05, 2015, 14:29:13 PM


Dette blir litt som Skarsfjord-forlengelsen. Du var innenfor og har åpenbart ikke advart eller tatt høyde for at det ble en oss mot dem situasjon fra det "nye" styret. Da må du tåle å bli kalt nikkedukke, og at det kanskje er like greit det ikke ble noen styreplass på deg.


Er vel slike kommentarer som gjør at man tenker seg om to ganger før man sier ja til å stille opp. Du vet hva jeg mener om RBH og hvordan i alle dager jeg skulle kunne gjøre noe med Skarsfjord forlengelsen forstår jeg ikke. Det er vel bare en person her inne som kunne påvirke den og hun fikk benkeforslag i går. De gangene jeg har vært "innenfor" er når jeg har kunne påvirke klubben via rollen min hos en av sponsorene og da har jeg sørget for at vi har bidratt til kjøp av spillere og fylle tribunene. Jeg lever fint med at du er glad for at jeg ikke ble valgt inn, men jeg synes det er dumt at du trekker konklusjoner og setter oss i bås uten å vite hva vi har gjort og diskutert. Vi sjekket ut løsninger som kunne gjort at vi ikke havnet i denne situasjonen, men de løsningene som ble diskutert kunne ikke gjennomføres grunnet Brann sitt lovverk.
32
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 05, 2015, 14:49:32 PM
Quote from: krakra on March 05, 2015, 14:39:57 PM
Det ville vært tre fra det gamle styret og med styrelederen ville "de nye" vært i flertall. Jeg kan forstå at dere trekker dere når dere ikke vet hvem styrelederen blir. Samtidig virket det som en planlagt og samkjørt demonstrasjon i mine øyne.

Det sagt så håper jeg at neste årsmøte velger et styre med fokus på kompetanse og ikke tilhørighet. Jeg tror det kunne vært en god ide for Brann å gi et litt større innblikk i hva styret driver med i sesongen som kommer. Uten å avsløre statshemmeligheter. Det er et problem at mange av de som skal velge styre ikke vet hva styret driver med.


Med vara rep var det 4 fra det "gamle" regimet.
33
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 05, 2015, 14:29:13 PM
34
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
March 04, 2015, 22:19:11 PM
Først vil jeg takke de som stemte på meg også vil jeg beklage til de jeg skuffet med å trekke meg.

Nå som identiteten min også er avslørt her inne er det sikkert også noen som kommer til å være glad for at jeg ikke blir med i det kommende styre.

De fleste vil sikkert hellet ikke forstå hvorfor jeg valgte å trekke meg, men for meg handler det om at når jeg har sagt ja til å stille til valg i en rolle hvor jeg uansett kommer til å bli idioterklært så er det viktig for meg å ha den rette kompetansen rundt meg. Når situasjonen ble som den ble så var det ikke noen annen utvei enn å trekke seg.

Jeg håper at det kommer en dag hvor underholdningen en dag skjer på banen og ikke utenfor banen. Nå er det mange som bruker argumentet om at det bare var en person som ble valgt inn, men dere må huske at det styret som ble valgt hadde 4 personer fra det gamle styret og hadde ikke Dahl trukket seg kunne man satt igjen med at det kom inn to "nye" personer. Man kan ikke rope på endring uten å gjennomføre endring.

Jeg er helt enig i at Sportsklubben Brann skal være ett demokrati og det skal være rom for benkeforslag,  men man skal også ha respekt for at andre kan oppfatte at det er feile personer som bankes inn, det er heldigvis demokratiet på godt og vondt.

Nå som identiteten min er avslørt her inne for jeg lage meg ett nytt nick så jeg kan fortsette å synse om det som skjer på stadion.

Beklager.

Arild
35
Brann / Sv: Overganger sommeren 2014
July 30, 2014, 19:07:56 PM
Ser ikke bort i fra at dette stemmer. Brann var enig med Kovacs om en overgang for noen år siden. Klubben han spilte for var eiet av en egypter som fikk frosset pengene sine under opprøret i Egypt. Hadde det gått en uke til uten lønn ville alle spillerne være fristilt og da hadde han vært klar for Brann.
36
Brann / Sv: Overganger sommeren 2014
July 01, 2014, 10:20:04 AM
Nå spiller Azar på ett lag som i følge tabellen er bedre enn oss.

Azar vil ha samme rolle som Hassan og Kalven har hatt, rollemodell for de yngre spillerene i garderoben. I tillegg tror jeg og han kan være med å få litt mer trøkk ute på banen hvis han spiller.
37
Brann / Sv: ?konomitråd
May 27, 2014, 10:30:45 AM
Quote from: dokken on May 27, 2014, 10:20:19 AM
Trond Mohn burde vært sur på RBH & Co som sløser vekk pengene hans, ikke supporterne.


Supporterene burde være sur på RBH, ikke på Trond Mohn
38
Brann / Sv: Partoutkort 2014
March 09, 2014, 23:00:35 PM
Quote from: Northside on March 09, 2014, 22:43:21 PM
Quote from: steinbygger on March 09, 2014, 22:22:55 PM
Det finnes ingen Nordlingeffekt på salget. Tror det hadde hatt en større effekt hvis RBH gikk. Jeg har vurdert å kjøpe etter 3 år uten, men har kommet frem til at så lenge RBH er der oppe kjøper jeg ikke.


Konklusjonen er vel at du i grunn ikke er særlig mye Brann-supporter?
Man lar ikke 1 mann avgjøre om man følger klubben eller ikke, det har tross alt vært en rekke tvilsomme ansatte i Sportsklubbens historie.


Tja. Når jeg gikk glipp av 6 hjemmekamper fra 1983 til 2009 så er det mulig at jeg ikke er særlig mye Brann-supporter og jeg vet alt om tvilsomme ansettelser, men jeg har aldri opplevd at øverste leder i Brann så til de grader kommuniserer ut en kultur som jeg og byen ikke klarer å identifisere seg med.
39
Brann / Sv: Partoutkort 2014
March 09, 2014, 22:22:55 PM
Det finnes ingen Nordlingeffekt på salget. Tror det hadde hatt en større effekt hvis RBH gikk. Jeg har vurdert å kjøpe etter 3 år uten, men har kommet frem til at så lenge RBH er der oppe kjøper jeg ikke.
40
Brann / Sv: ?rsmøte 2014
February 24, 2014, 12:19:05 PM
Quote from: Henki on February 24, 2014, 11:43:44 AM
Quote from: gladiporno on February 24, 2014, 10:41:20 AM


Da burde hun ha trukket seg fra styret i august. For hun kan da ikke ha trodd at det var en forlengelse av Skarsfjords kontrakt som var det som sto øverst på ønskelisten til de fleste Brannsupportere. For å si det mildt.

Så lenge hun ikke har tilkjennegitt noe annet, var hun for forlengelsen. Det er for dårlig av en supporterrepresentant.


Det har vært sagt i ettertid at det var uenighet i styret ang forlengelsen. Jeg lever fint med at hun var i ett mindretall i styret og at hun i ettertid da må være med utad å fronte at man forlenget med Skars. Jeg sliter mer med at hun på ett årsmøte må stemme det samme som styret stemmer, da styret kun kommer med en innstilling til årsmøte og er man uenig i dette så kan man stemme mot innstillingen, man har ikke samme lojalitet til en beslutning som er tatt i styret som til en innstilling som årsmøte skal stemme over. Som nevnt tidligere så er ett styreverv ett personlig verv og du kan ikke bli pålagt av andre hva du skal stemme.
41
Brann / Sv: ?rsmøte 2014
February 24, 2014, 12:10:46 PM
Quote from: krøvel vellevold on February 24, 2014, 11:34:41 AM
Quote from: steinbygger on February 24, 2014, 11:09:16 AM
Quote from: krøvel vellevold on February 24, 2014, 10:41:34 AM
Quote from: steinbygger on February 24, 2014, 10:35:47 AM
For å parkere diskusjonen om det å stå samlet så er ABC for ett styremedlem følgende

"Hvert enkelt styremedlem er del av et styrekollegium, men selve representantskapet er personlig.

Den viktigste oppgaven i et styre er å ivareta eiernes interesser"

Dvs at man skal stemme ut fra sin egen overbevisning basert og ut fra det som de som har stemt deg inn i ett styret forventer av deg. Ikke ut fra det de andre i styret mener.

Hvem er eierne da? Er ikke det medlemmene?


I en medlemsorganisasjon så er det medlemmene som er eierne. 


I så fall er deres viktigste oppgave å ivareta medlemmenes interesser.


Jepp. Tror ikke vi er uenig om noe som helst.
42
Brann / Sv: ?rsmøte 2014
February 24, 2014, 11:09:16 AM
Quote from: krøvel vellevold on February 24, 2014, 10:41:34 AM
Quote from: steinbygger on February 24, 2014, 10:35:47 AM
For å parkere diskusjonen om det å stå samlet så er ABC for ett styremedlem følgende

"Hvert enkelt styremedlem er del av et styrekollegium, men selve representantskapet er personlig.

Den viktigste oppgaven i et styre er å ivareta eiernes interesser"

Dvs at man skal stemme ut fra sin egen overbevisning basert og ut fra det som de som har stemt deg inn i ett styret forventer av deg. Ikke ut fra det de andre i styret mener.

Hvem er eierne da? Er ikke det medlemmene?


I en medlemsorganisasjon så er det medlemmene som er eierne. 
43
Brann / Sv: ?rsmøte 2014
February 24, 2014, 10:35:47 AM
For å parkere diskusjonen om det å stå samlet så er ABC for ett styremedlem følgende

"Hvert enkelt styremedlem er del av et styrekollegium, men selve representantskapet er personlig.

Den viktigste oppgaven i et styre er å ivareta eiernes interesser"

Dvs at man skal stemme ut fra sin egen overbevisning basert og ut fra det som de som har stemt deg inn i ett styret forventer av deg. Ikke ut fra det de andre i styret mener.
44
Brann / Sv: ?rsmøte 2014
February 20, 2014, 21:33:08 PM
Som styremedlem skal du stemme ut fra egen overbevisning. De fleste velger å støtte utad de beslutningene som styret har tatt/innstilt, men man kan ikke ha ett styrevedtak på noe som årsmøte skal beslutte.
45
Brann / Sv: ?rsmøte 2014
February 20, 2014, 21:02:36 PM
Spennende at supporterene sin person i styret stemte mot at årsmøte skulle bestemme underlag og dermed vippet det i supporterene sin disfavør.
46
Brann / Sv: ?rsmøte 2014
February 15, 2014, 09:56:48 AM
Kunstgress kan ikke sammenlignes med EU avstemming, men skulle vi slått oss sammen med Nest-Sotra så skulle det vært en beslutning medlemmene skulle tatt. Det står vel i lovene til klubben også.
47
Brann / Sv: ?rsmøte 2014
February 15, 2014, 09:14:28 AM
Medlemmene utøver sin makt med å velge styre. De må velge ett styre som jobber for deres saker. Når styret er valgt må de selv ta avgjørelser som de mener er best for Brann noe annet blir som å ha ett stortingsvalg også må alle avgjørelser ut til folkeavstemning
48
Brann / Sv: ?konomitråd
February 14, 2014, 10:15:58 AM
Lønn henger i utgangspunktet ikke sammen med om han gjør en god eller dårlig jobb. Det henger i stor grad sammen med stillingen og forventningene til stillingen. Problemet er ikke at han har en årslønn på over 1 mill da det er naturlig at stillingen som daglig leder har den lønnen. Problemet er at han aldri skulle hatt den jobben basert på tabbbelisten.
49
Brann / Sv: Overganger vinteren 2014
January 22, 2014, 20:01:13 PM
Quote from: viks on January 22, 2014, 15:39:52 PM
http://gd.se/sport/fotboll/gefleif/1.6748309-orlov-klar-for-brann-sa-mycket-fick-gefle-if

Pris 4,2 millioner svenske (4,0 norske med dagens kurs), og årslønn på 960.000.

Ikke så ekstremt gale det. Er jo bare en netto merkost i forhold til Pusic på drøye 2 millioner, og Pusic hadde vel bedre lønn med sign on inkludert.

Syntes dette ligner en bra handel.


Hvis årslønnen er på 960' har agenten gjort en elendig jobb. Lønnsnivået i Brann tilsier at han skal ligge på ca 1,2-1,3 mill.
50
Brann / Sv: Ny styreleder
January 17, 2014, 07:21:48 AM
Quote from: steinbygger on August 17, 2013, 21:50:24 PM
Rolf Barmen. Har peiling på fotball, økonomi og talentsatsing. Må bare kutte ut de idiotiske tankene om kunstgress på stadion.


Er valgkomiteen også her inne og leser :-)