• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Spelaren

1
En gråhåret mann ved navn Kåre
kom til Brann som lå skadet på båre
men han gjorde alt galt
våre sjanser har dalt
blir det nedrykk, mon tro, dette året?


Strømsgodset kommer til Stadion på søndag, i det som like gjerne kan bli Branns sjuende strake tap i serieåpningen, og med det kanskje takk og farvel til trønderen. Kampen mot Stabæk ble en fiasko og et massivt tilbakesteg spillemessig, men som i alle andre kamper endte det med null poeng.

Laget blir gjerne som sist, da nyervervelsene enten er skadet eller har tatt hyre på et lasteskip som snegler seg mot Europa, med mindre Kåre kaster om på alt og satser på noe nytt. Trolig begynner det å bli litt panisk rundt taktikktavlen, og for alt vi vet kan det ende opp med langballer mot Barmen i 2x45. Noe må etterhvert skje, enten av taktiske genistreker eller fra styrerommet.
2
Kamper / Brann - Haugesund lørdag 7.nov kl 20:30
November 02, 2020, 09:16:25 AM
Brann - Haugesund lørdag 7.nov kl 20:30

Breiflabb mot sild, rødt mot hvitt og to lag som kjemper for å holde nedrykksspøkelset på en armlengdes avstand.
Seier til Brann lørdag betyr minimum 10. plass, 9. hvis målene virkelig skulle renne inn riktig vei. En annen viktig kamp tidligere samme dag er Mjøndalen - Strømsgodset, lokalt kjent som "ælv classico". Strømsgodset ligger ett poeng bak oss med dårligere målforskjell, og kanskje en uavgjort der hadde vært å foretrekke. Vår brunskjortede nemesis ligger på direkte nedrykk og kan gjerne slite i bunn sammen med fortapte Aafk - samtidig er det greit å få Strømsgodset på riktig side av oss. Det viktigste er selvsagt å gjøre jobben selv, men Brann er overhodet ikkje til å stole på for tiden, så all hjelp tas i mot med takk.

Brann stiller vel noenlunde karantenefritt, siden Barmen sonet nå mot Sandefjord.
Seriestarten åpnet med seier i Haugesund, der vi i all vår naivitet kanskje trodde dette året skulle bli en opptur.
Eg hiver Taylor inn fra start, Gilli på back og Kolskogen inn igjen.

Opdal
Sørensen - Fjolur - Kolskogen - Grøgaard
Haugen - Pedersen - Strand
Svendsen - Bamba - Taylor
3
Brann - Kristiansund

Det er kampdag, og et Kristiansund i hanglete form kommer på besøk i kveld. De ligger på 9. plass med 11 poeng mot våre 14, og går forbi ved seier pga målforskjell. Pellegrino scorer jevnt og trutt og blir nok en trussel.

Brann har for denne kampen prioritert Bataljonen, så stemningen kommer sikkert til å bli litt bedre denne kampen. Så gjenstår det om det gjenspeiles ute på banen... Tidligere møtet endte med seier heime 2-1 og tap borte 1-0 (2019). Espen Eksås er dommer, sist gang med ham var i massakren i Bodø.
4
Kamper / Brann - Tromsø søndag 25.8 kl 18:00
August 21, 2019, 08:19:01 AM
Brann inviterer til kamp mot gutan søndag, et lag i ganske dårlig form nede i bunnstriden. I fjor gikk tilsvarende kamp på våren, og endte 3-0 etter en maktdemonstrasjon i kollektivt press og godfotball. Det vittigste øyeblikket var på et av TILs utspark. Brann presset så ekstremt høyt oppe at nordlendingene likesågodt sparket ballen ut av banen i ren desperasjon, til oppgitte armslag og latter frå tribunen.

I år er Brann-fotballen på Stadion noe annet, og spenningen knytter seg til om me klarer å score mål nr 10 på heimebane. Tromsø har ikkje vunnet på Stadion siden 2012, men har en og annen uavgjort.

Brann har trolig Haugen ute, samt Kalsaas. Ingen karantene. Oppgjøret i Tromsø tidligere i år endte med en seier til oss.

Tips: 1-0
5
Brann / Erlend Hustad klar for Brann 1. juli 2019
January 31, 2019, 14:51:09 PM
BA bekrefter (abo-sak) at moldenseren Erlend Hustad (22) er klar for Brann frå og med 1. juli. Han har signert en kontrakt ut 2022.

"Jeg er veldig glad for at dette gikk gjennom. Brann er den kuleste klubben å spille for i Norge", sier han og sjarmerer dermed halve byen i senk.

Her er en skrytevideo av ham i spill for Notodden forrige sesong (takk til SkBrannKlipp). Han scoret 8 mål for innlandsklubben i Telemark i fjor, på nivået under oss. Han har tidligere gått gradene i Molde, og presenteres som en sterk og rask spiss.

Til BT sier Soltvedt:

"En overgang med lite risiko og lite penger involvert. Vi må finne spillere som Marcus i 2. divisjon, Jesper i Sverige og Erlend nå. Vi vet det er mange gode spillere på nivåer under eliteserien, som er unge og med potensial".

Velkommen!
6
Kamper / Brann - Odd søndag 13.8 18:00 kamptråd
August 10, 2017, 09:09:23 AM
Brann tar imot selveste Odd førstkommende søndag kl 18:00. Gjengen fra Skien er i omtrent like dårlig form som oss, så denne kampen blir en festforestilling uten like. Sivert kommer sikkert til å varte opp med et tresifret antall lekre tilbakespill, Howarth treffer kanskje Barmen med en av sine fasjonable langballer og ingen ringere enn Azar Karadas kommer garantert innpå tre minutter før full tid for å stykke opp spillet med noen frispark i jakt på et sagnomsust seiersmål. På benken kan man høre Nilsen klappe i hendene og rope "kom igjen no" et stykke uti andreomgangen foran et knapt halvfullt Stadion i regnet. Dommer er Svein Oddvar Moen, som garantert har fått med seg de siste filme-instrukser frå NFF.

Antatt lagoppstilling, antar ingen bedring i skadesituasjonen.

Howarth

Jonsson   Acosta   Wormgoor  Kristiansen    (selvsagt ingen Grønner)

Barmen    Klippekortsen   Haugen

Skaanes   Orlov   Sørensen


Kjempespennende. God kamp...
7
I morgen er det duket for årsmøte på Brann Stadion. For to år siden var det det famøse Tennfjord hei og hadet-møtet som etterlot seg en klubb i "krise" (ja, for nedrykket var jo kun en digresjon) og ikkje minst en krangel der medlemsmassen som støttet Samnøy ble beskyldt for å være det eine og det andre og at klubben no definitivt var fortapt.

To år seinere leverer me eit fint lite overskudd tross halvering av gavene frå Mohn, er i skrivende stund landets nest beste klubb inntil det motsatte er bevist og gyver løs på 2017 med ecup i sikte. Fenomenalt, som det også kan sies, og eg priser meg lykkelig over at Tennfjord forsvant ut av bildet sammen med den lydopptakfelte Sandnes. Ro og harmoni preger klubben og det er ikkje ventet at årsmøtet i morgen vil by på store overskrifter.

Her er BTs nyhetssak om saken (abo). Det skal bl.a diskuteres om å skille mellom æresmedlemsskap og hedersmerker.

2018-møtet nevnt litt nederst :)
8
Brann / Medlemsmøte 17. nov
November 13, 2015, 10:21:00 AM
Brann kaller inn
9
Så er det endelig kamp på Stadion igjen. Dommer- og Haugen-affæren fra Fredrikstad Plast er glemt og tribunene skal igjen fylles opp på Kniksens Plass. Strømmen IF kommer på besøk og skal prøve å revansjere et 0-1 tap heme for Hødd. Hvor mange tilreisende supportere det kan ventes en mandag kveld er vanskelig å si, men muligens noen fastboende romerikinger tar med seg tromme, gule flagg og forza shalalaer bare for å minne oss på at vi er en divisjon under det andre laget på Romerike. Strømmen endte på 10. plass i fjor og tok med 4-3-8 15 poeng på bortebane. De har en gammel kjenning i Daniel Moen Hansen, talentet som skulle ta oss med storm.

Forrige kamp mellom lagene på Brann Stadion endte 1-0 til oss, 9. okt 1988, en kamp som bidro til at Strømmen gikk det året og ned en divisjon det bar. Siden har vi ikkje møttes i serie- eller cup-sammenheng ifølge nifs.no. I år er kanskje vår første, og forhåpentligvis eneste, sjanse til å pynte på det faktum at vi aldri har slått dem borte. Ikkje engang uavgjort skal vi ha klart ifølge statistikken. Selv ved deres nedrykk slo de oss komfortabelt 2-0.

Brann starter trolig med denne elleveren.

                   Horwarth
Nouri     Grønner    Acosta     Demir
Barmen     Skaanes  Demidov     Huseklepp
             Larsen       Orlov
Tips 3-0

Kampen vises på CMore Fotball.
10
Kamper / Viking - Brann 6. juli kl 1800
July 02, 2014, 08:40:06 AM
Det er duket for fortsettelsen på Branns sålangt mislykkede sesong søndag kveld, når Viking tar imot oss i Stavanger. Er det lov å håpe VM-pausen har gjort noen små underverker med Branns spillere? Blir det stang inn, scorer Huseklepp omsider mål i TL, er folk tilbake frå skade og har taktikken omsider sotte seg?

Mojsov håpte jo å vere tilbake frå skade, men er visstnok uaktuell. Overgangsvinduet åpner 15. juli, så det blir ingen nye fjes å sjå enno.

Av suspensjoner, er det vel bare Sævarsson som er ute. Han fikk gult kort nr 3 heime mot Odd, og står med 3 stk ifølge nifs.no. Det betyr kanskje dette laget:

Piotr
Vindheim - Hanstveit - Grønner - Demir
Skaanes - Haugen - Badji - Askar
Huseklepp* - Orlov

*Evnt Barmen.

Tips? 2-1 til Viking.
11
Kamper / Odd - Brann lørdag 24. august klokken 1800
August 22, 2013, 11:48:13 AM
Odd - Brann lørdag 24. august klokken 1800

Skagerak Arena i Skien
Runde 21

Odd tar i mot borteubrukelige Brann til totalt uinteressant middelhavsfarerkamp i Skien lørdag kl 18. Heimelaget er i kurant form for tiden, med 5-3-2 siste ti kamper - mot Branns motsatte 2-3-5. Grunnspællet vårt, derimot, kan ingen ta frå oss.

Odd klarte 1-1 borte mot eit Molde i form, mens Brann esset på leggen i Stavanger med 3-2 tap etter å ha ledet 2-0.

Branns mulige lag:
Piotr
Sævarsson - Mojsov - Wangberg - Demir
Askar - Haugen - Badji - Barmen
Pusic - Huseklepp

Brann har fattige to poeng borte.
Kamptips 1-0, alle må gå.
12
Lillestrøm - Brann, søndag 14. april kl 1900 (kamptråd)
4. runde TL
TV2 hovedkampen

Kampen der me møter flust av gamle helter! Helstad, Vaagan Moen og Erik Mjelde er navnene som trolig banker inn den eine spikeren i kisten etter den andre, og sender oss som slakt tilbake over fjellet. I det minste er dét mitt pessimistiske forsøk som spåmann.

Badji spelte seg inn i førsteelleveren, mens Huseklepp viste prov på framgang - så laget blir trolig seende slik ut:

Piotr
Sævarsson - Korscmar - Jonsson - Demir
Askar - Haugen - Badji - Larsen
Huseklepp - Pusic

Spissduoen vår har ikkje scoret mål hittil, men ein viss framgang er å spore så eg tipper Skarsfjord fortsetter med denne duoen enn så lenge. Det er lite trolig av Pavlov er aktuell for denne kampen heller, først må arbeidstillatelse skaffes og deretter må han sjekkes ut på Brann 2. Kamptroppen er kanskje aktuell om dette går i orden.

Lillestrøm tapte sist kamp heime mot Viking, og er sikkert interessert i å revansjere seg. Kanarifansen er neppe oppmerksomme på dette, all den tid mesteparten av tiden tilbringes med ryggen mot mål og sikten stort sett er hindret av flagg. Den mentale helsen er i tillegg ødelagt av monoton tromming, så for Brannsupportere som vurderer å ta turen: Ta med ørepropper.
13
Byen e' Bergen
Stedet e' Stadion
Kl 20:00
Dommer: ...påvirkes i hvert fall
TV2
Molde, med sine 18 poeng på 18 kamper, kjem til Brann Stadion for å bli ytterligere rævkjørt av vår fugl fønix, Sportsklubben Brann. Kampen er rundens hovedkamp, og sendes på TV2 med flomlys og god stemning. Storm.no melder overskyet mens yr.no melder nedbør.

Branns antatte lag 4-2-3-1:
Opdal
Sævarsson - Austin - Amankwah - Fakiri
Solli - Guastavino
Huseklepp - Moen - Mjelde
Bakke

Mitt tips er i overkant optimistisk; 4-0 til oss og videre ferd oppover.

Moldes form siste 5: 0-3-2 - 3 poeng
Branns form siste 5: 3-2-0 - 11 poeng

Molde var best heime mot Start sist, men var direkte elendige foran mål. Sannsynlegvis kjem dei til nokre sjanser mot oss også, men forhåpentligvis er Opdal og resten av gjengen skjerpet og unngår flausene me har hatt mot Molde tidligere.

Dersom følgende resultat slår til;
Brann - Molde 4-0 (åpenbart...)
Rosenborg - Haugesund 3-0 (plausibelt)
Tromsø - Stabæk 1-0 (plausibelt)
Lillestrøm - Kongsvinger 0-5 (kremt)

...avanserer me til 9. plass, forutsatt at Hønefoss slår LSK i dag 1-0.
14
Bilder og filmer / Når gullet kom hem i 1963
May 12, 2010, 06:56:59 AM
BA og BT har gravd fram gamle godbiter frå dei spennende dagene då gullet kom hem i '63, og bildene viser med all tydelighet at galskapen og entusiasmen for Brrrrrann var atskillig høgare den gangen, berre sjekk disse:


Storskjermvisning av Brann - Vaalerengen, sjekk folkemengden som står tettpakket laaangt lenger enn tilsvarende kamper i 2007. Storskjermen var atpåtil eit 4x3 m laken som viste opptak som var hastesendt med trikken etter å ha spelt inn bilder frå kampen oppe på Stadion.


Daværende Brann-trener blei hedret med eit banner som hang frå Sundt.


Folkehavet på Torgallmenningen då ein ung Tor Endresen sang Nystemten i anledning gullfesten. Ryktene vil ha det til at Herman Friele serverte kaffi til dei frammøtte.


Militæret måtte faktisk kalles inn for å rydde Festplassen etter at alle nektet å gå heim.