• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Fusentast

1
Brann / Re: Niklas Jensen Wassberg
December 04, 2023, 16:28:13 PM
Quote from: andreas1989 on December 04, 2023, 14:12:39 PMTror ikke det å skissere et utlån til en klubb som Åsane er måten å fri til team Wassberg på. Kniklas er uansett alt for god til å spille OBOS og alt for god til at han ikke skal ha plass i Brann troppen, får han orden på kroppen så kan han fort bli årets Brann spiller neste år, skulle han velge å bli.

Kanskje en sesong i OBOS, der du mener han vil være totalt dominerende, er det han trenger?
2
Brann / Re: Niklas Jensen Wassberg
December 04, 2023, 16:26:36 PM
Det finnes mange spillere, som er yngre enn Kniklas, som har etablert seg i Eliteserien så jeg mener ikke alderen kan brukes som et argument.

Det jeg stiller spørsmål ved er om han rett og slett ikke er god nok for dette nivået, verken fysisk eller mentalt. Han vil i så fall ikke være det første Branntalentet som ikke har klart å etablere seg på A-laget. Og så må vi huske at hans gener kanskje gjør oss supportere litt blindt romantiske og kanskje får lett nedsatt dømmekraft...
3
Brann / Re: Niklas Jensen Wassberg
December 04, 2023, 13:47:56 PM
Udiskutabelt talent, men Kniklas bør vel snart etablere seg på Eliteserienivå... Jeg mener det ikke er åpenbart at han har en fremtid på Stadion. Kanskje et utlån, feks til Åsane, kan være bra for han utvikling?
4
Brann / Re: Sivert Heltne Nilsen
November 28, 2023, 15:32:00 PM
For all del, han presterer greit i Eliteserien, men jeg ser ikke for meg han i Brann etter neste sesong. Jeg tror derfor Brann allerede nå må begynne å identifisere kandidater til å ta over den rollen. Det blir på ingen måte lett å finne en erstatter med sammenlignbare ferdigheter og egenskaper.
5
Brann / Re: Sivert Heltne Nilsen
November 28, 2023, 10:22:15 AM
Jeg tror Brann nå gjør lurt i å se etter alternativer til SHN, for det ligger vel nokså tydelig i kortene at han løpende vurderer å stikke til en annen klubb. Han har åpenbart en del ekstremferdigheter, men også en rekke svakheter, og er i en alder som gjør at han uansett er på nedadgående.
6
Brann / Re: Sivert Heltne Nilsen
November 28, 2023, 08:55:59 AM
Håper jo Brann for alvor jobber med "oppgradering" for Sivert Heltne Nilsen, han kan jo åpenbart hoppe på et hvert tog som passerer Stadion. Regner med Jimmy og Spionen er på jobb gjennom vinteren!
7
Brann / Re: Sivert Heltne Nilsen
July 11, 2023, 19:01:04 PM
Tror han ville kommet mye lenger med en uforbeholden unnskyldning og beklaget de siste dagers håpløse kommunikasjon uten å holde igjen noe. Her vil det fremdeles ligge misnøye å ulme...
8
Brann / Re: Sivert Heltne Nilsen
July 11, 2023, 18:52:31 PM
Ikke akkurat en unnskyldende Sivert, kommer supporterne til å tilgi de siste dagers håpløse oppførsel etter dette?
9
Brann / Re: Sivert Heltne Nilsen
July 11, 2023, 11:12:51 AM
Uavhenigig av utfallet her så tror jeg SHN har gjort uopprettelig skade på omdømmet sitt, i hvert fall i Bergen. At han forholder seg taus etter alt onkelen har kommet med taler sitt tydelige språk; han stiller seg 100 % bak dette og sier i mine øyne indirekte at han er større enn klubben. Timing, budskap, kanal....alt har vært gjort feil fra Sirkus Nilsen i denne saken!


Forhåpenligvis trigger dette Brann til å intensivere jakten på hans erstatter.
10
Brann / Re: Overganger sommer 2023
July 10, 2023, 09:26:02 AM
Sivert vil ha penger når han så hva Finne fikk, men glemmer at han ikke er en 29 år gammel landslagsspiller som bøtter inn mål for Brann. Dette med Elfsborg er kun et pressmiddel.

Onkelen og Sivert trodde de hadde gode kort på hånden, men de spilte de katastrofalt klønete og oppnådde kun å få hele Bergen mot seg. Intervjuet med SHN var en pinlig seanse der han gravde hullet enda dypere. Ingen er større en klubben, og det et SHN i ferd med å bittert erfare.
11
Brann / Re: Overganger sommer 2023
July 09, 2023, 13:10:47 PM
Tror i utgangspunktet de fleste hadde stilt ser bak en lønnsforhøyelse for SHN, men han får jo hele byen mot seg med denne fremgangsmåten.

Tror han gjør lurt i å stille opp i et intervju med Bergenspressen personlig for å forklare seg...
12
Brann / Re: Overganger sommer 2023
July 09, 2023, 12:39:03 PM
Er det bare meg...[...]...Gi meg penger!
13
Brann / Re: Talentarbeid
July 05, 2023, 12:13:47 PM
I 7-årsalderen vil det være svært stort spenn fra de "beste" til de "svakeste", mener du det skal være samme opplegg for begge kategorier? Bør ikke de "svakeste" få mulighet til å utvikle seg i sitt eget tempo før de blir satt i gruppe med de "beste", og bør ikke de "beste" få utviklingsmuligheter gjennom å trene med likesinnede fra andre klubber? Å sause alle disse sammen i tilfeldige grupper gir begrenset utbytte for alle, så det er helt på sin plass at disse er på forskjellige grupper med forskjellig opplegg. Så må det selvsagt være slik at gruppeinndelingen ikke er låst; de skal være mulig for ungene å bli flyttet både opp og ned i nivå basert på utvikling, motivasjon og innsats.Quote from: fortune on June 30, 2023, 15:40:10 PM
Quote from: Fusentast on June 30, 2023, 14:00:35 PMDette praktiseres veeeeldig forskjellig i klubbene, det kan jeg love deg! Personlig tror jeg vi har mistet mange potensielle toppspillere fordi de har vært i breddeklubber som ikke har klart å levere et tilstrekkelig tilbud og som ikke ser verdien av hospitering. Breddeklubbene er dessverre ofte mer opptatt av å tviholde på laget fremfor å gi gode enkeltspillere et fullgodt tilbud og muligheter som de svakere spillerne på laget da ikke får. Urettferdighetsbegrepet trekkes ofte frem her, selvsagt helt feilaktig.

Tror Brann gjør lurt i å gi et ekstratilbud til de ivrigste 7åringene også. Her får de også en god mulighet til å få referanser på nivået og bygge relasjoner og vennskap på tvers av ulike lag. Tommel opp til Brann!

Her roter du, i likhet med Brann, mellom de ivrigste og de beste. Jeg er helt for at Brann har et tilbud til de mest interesserte, men at man skal skille i tilbudet til syvåringer på nivå er for meg helt uforståelig. Den viktigste enkeltfaktoren for hvor god en syvåring er, tipper jeg er hvorvidt de har storebrødre. Og det er en faktor som neppe holder så lenge..
14
Brann / Re: Talentarbeid
June 30, 2023, 14:00:35 PM
Dette praktiseres veeeeldig forskjellig i klubbene, det kan jeg love deg! Personlig tror jeg vi har mistet mange potensielle toppspillere fordi de har vært i breddeklubber som ikke har klart å levere et tilstrekkelig tilbud og som ikke ser verdien av hospitering. Breddeklubbene er dessverre ofte mer opptatt av å tviholde på laget fremfor å gi gode enkeltspillere et fullgodt tilbud og muligheter som de svakere spillerne på laget da ikke får. Urettferdighetsbegrepet trekkes ofte frem her, selvsagt helt feilaktig.

Tror Brann gjør lurt i å gi et ekstratilbud til de ivrigste 7åringene også. Her får de også en god mulighet til å få referanser på nivået og bygge relasjoner og vennskap på tvers av ulike lag. Tommel opp til Brann!
15
Kanskje en tromme er tingen for å få opp stemningen?
16
Brann / Re: Talentarbeid
June 30, 2023, 13:21:37 PM
Det hevdes til stadighet at de som er "best" når de er små (7-10 år) ikke er de som blir best til slutt. Jeg tror det finnes en enkel forklaring på dette; de får ikke en utfordrende og utviklende nok treningshverdag slik at utviklingen stagnerer. De som er dominerende i denne alderen har sjelden noen å strekke seg etter, og risikerer dermed å miste motivasjonen og gløden siden de sjelden får riktig nivå på utfordringene på trening/kamp. Tenk hvor mange talenter som har gått til spille på denne måten, tenk hvor mange av disse som kunne blitt gode fotballspillere!

De "nest beste" derimot, de vil alltid ha noen bedre å strekke seg etter samtidig som de er dominerende sammenlignet med "de svakeste". I Norge er det ofte best å være middelmådig.
17
Børskommentaren i BT om Pallesen: "Episk redning på strek, og meget viktig blokkering slutten. Opptrådte som Bergens åttende fjell kampen gjennom. Trekk for usportslig gult kort på slutten."

Vet ikke hvem som har vurdert dette, men siste setning er jo helt sjanseløs! Her skal kynismen hylles for å ta et gult kort for laget som hidrer en meget farlig RBK-kontring på 2-1...
18
Kamper / Re: RBK- Brann 3. mai klokken 18:00
May 04, 2023, 07:34:46 AM
Nydelig resultat og en fullt fortjent seier; Finne var meget, meget god. At Brann dominerer slik i Trondheim er jo intet mindre enn magisk!

Når det er sagt, jeg kan ikke huske sist RBK fremstod så svake og stakkarslige som de gjorde. Tror intervjuet med Pereira etter kampen oppsummerer hvordan det står til i den spillertroppen.
19
Kamper / Re: RBK- Brann 3. mai klokken 18:00
May 02, 2023, 14:15:48 PM
Quote from: gladiporno on May 02, 2023, 13:27:20 PM
Quote from: Gulløl on May 02, 2023, 11:23:37 AMCarlo Holse ute i fire uker etter blindtarmoperasjon natt til i dag. Ser på rbk-forumet at han blir betegnet som den viktigste offensive spilleren.
https://www.rbkweb.no/forum/viewtopic.php?t=8891&start=650

Han er etter mitt syn den klart beste spilleren til RBK etter at Tengstedt dro. Klar svekkelse offensivt.

Men det vil være typisk Brann om en av de nye på RBK som ikke har imponert hittil scorer hat-trick.

Det må vi nesten regne med; den islandske brøytebilen RBK har fått inn på topp er en het kandidat til å våkne for alvor denne kampen.
20
Kamper / Re: Brann-Stabæk - Søndag 10.07 kl 15:00
July 11, 2022, 09:28:52 AM
Gamblingen til Horneland med å bytte 5 mann i startoppstillingen slo åpenbart feil, og det er uheldig at 3 av de 5 ble ofret i pausen, men han måtte gjøre det han kunne for å rette opp feilen. Ikke tilfeldig av Skaanes/Finne står bak målet her, de har begge vært gode den siste tiden. Wassberg har mye spennende ved seg, men han må bli litt mer effektiv og gjøre bedre valg.

Det mest kontroversielle i mine øyne var å gjøre så store endringer i et forsvar som har fungert såpass bra i år. Er helt for å gi Pallesen og Blomberg spilletid, men ville vært mer komfortabel med at de fikk dette i form av innbytte. Dette var ingen kamp for han og det burde Horneland og co forutsett. Ruben som midtstopper har vært en åpenbaring!
21
Brann / Re: Treneren etter Horneland
April 20, 2022, 12:40:23 PM
KK, som først og fremst har hatt suksess med å bygge lag over tid, skal altså da gå inn for å redde Burnley fra nedrykk?


Her tror jeg fort noen journalister har tatt for mye tran...
22
Brann / Re: Treneren etter Horneland
April 14, 2022, 22:18:06 PM
Har sett på ideen om å hente Kjetil Knutsen til Brann som utopi, men nå som Christian Kalvenes har tatt over sjefsstolen tør jeg faktisk tenke tanken.
23
Tror vi kan være trygg på at Kalvenes vil gå inn for det han mener er best for klubben fra et sportslig perspektiv, og han vil nok prioritere god dialog og en ryddig prosess mot alle interessenter for å sikre forankring.
24
Brann / Re: Niklas Castro
March 30, 2022, 08:30:55 AM
Quote from: Lissabon on March 30, 2022, 07:58:56 AMCastro er best i mellomrommet. Horneland vil bruke ham som kant. Galskap.

Finne er best foran mål. Horneland bruker ham som kant.

FHM er best midt på banen. Horneland brukte ham som back.

Simba er rask. Horneland bruker ham med å spille "på fot", noe han ikke kan.

Horneland må gå.

Enig angående Castro, tror han gjør seg best i mellomrommet sentralt i en offensiv rolle. 4-2-3-1 vil nok i så tilfelle være mer ideelt for han enn Branns foretrukne 4-3-3, så det er nok en klar risiko for at Horneland plasserer han for bredt eller for langt ned i banen og dermed ikke får brukt egenskapene sine på best mulig måte.
25
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
March 30, 2022, 08:02:32 AM
Quote from: Lissabon on March 30, 2022, 07:49:17 AMBergen og særlig Brann lider fremdeles av syndromet :"Han er jo ung og dermed ikke klar" , en helt tullete innnstilling, Norges beste var superunge da de fikk debutere på klubblagene. I Glimt blir de solgt for hundrevis av millioner tilsammen, i Brann kveles de. Martin Ødegaard ville trolig spilt på Bjarg nå om han var Branntalent da han var 15, mens Håland trolig ville spilt amatørfotball for Varegg om han hadde vært i Brann da HAN var 15.

Helt feil å leie ut en med 20 landskamper. Kollskogen ville garantert vært bankers under alle andre trenere, og ville helt sikkert havnet i en av Europas beste klubber, solgt from mellom 20 og 30 millioner. Kollskogen ville garantert spilt minimum 15 kamper i år , Pallesen blir mye skadet, dansken blir skadet osv,. Kanskje brekker begge 2 beinet på søndag ?

Kan Rasmus Holten redde Brann , kanskje. 195 cm og ifølge Fakiri, sterk, rask og god med ballen.

Forøvrig :

I Brann-Akademiet har disse spillerne nå proffkontrakter RASMUS HOLTEN + (moderklubb i parantes): Mikal Berg Kvinge (Trane/Sædalen), Martin Børsheim (FK Fyllingsdalen), Henrik Kjeilen Steinseide (Vestsiden-Askøy), Isak Tomar Hjortseth (FK Fyllingsdalen), Aron Jönsson (FK Fyllingsdalen), Markus Haaland (Sædalen), Marius Trengereid (Fana), Marcus Fandino (Sotra SK), Elias Myrlid (Os), Jonas Torsvik (Loddefjord).

Haaland og Ødegaard er nok unike talenter som selv Brann ville skjønt de måtte bruke i ung alder, men tar poenget ditt. De fremste ungguttene MÅ få spilletid nå som Brann er i OBOS og mulighet til å bevise at de kan ta nivået, hvis ikke mener jeg det er grov tjenesteforsømmelse fra trenerteamet!
26
Brann / Re: Niklas Castro
March 30, 2022, 07:42:36 AM
Quote from: Pyton on March 29, 2022, 18:12:38 PMDe henter fremdeles spillere etter tilgjengelighet, ikke etter system og hvordan man ønsker å spille? Nå kan vel Castro også spille kant men er absolutt best som 10er - sol vi ikke bruker. Det er forskjellen på feks B/G og oss.

Et vesentlig poeng om Branns spillerlogistikk!

De klubbene som lykkes over tid er de som jobber systematisk med å kartlegge og hente spillere som passer inn i de ulike rollene i spillesystemet (og ikke minst har innarbeidet et velfungerende spillesystem). Gode eksempler er Liverpool (når bommet de sist på en overgang?) og som du sier Bodø/Glimt. BG vet nøyaktig hvilke egenskaper og kvaliteter de trenger i de ulike posisjonene, og jeg mistenker at de til en hver tid har en liste over potensielle spillere i de ulike posisjonene de kan hente om de mister noen spillere.

De som mislykkes har en tendens til å hive seg rundt når et kjent navn blir tilgjengelig uten å tenke særlig nøye gjennom om denne spilleren har riktige egenskaper mtp spillesystem. Brann har åpenbart vært i denne kategorien de siste årene, og resultatene av dette har vi jo sett...

Skal ikke felle dom over Castro ennå, vi får se litt an hvordan han blir implementert i laget.
27
Brann / Re: Niklas Castro
March 29, 2022, 07:27:19 AM
Hyller Castro inn, men frykter han kommer til å bli brukt feil som Berisha.

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2020/stadig-kriserammet-aalesund-tangotroyer_sto7819818/story.shtml
28
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
March 29, 2022, 07:23:02 AM
Liker Castro inn! Han har vist seg målfarlig, og går ikke av veien for litt skitne triks i kampens hete:

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2020/stadig-kriserammet-aalesund-tangotroyer_sto7819818/story.shtml
29
Brann / Re: Eirik Horneland
March 16, 2022, 16:08:55 PM
Quote from: Kagain on March 16, 2022, 15:59:49 PM
Quote from: esp123 on March 16, 2022, 15:23:05 PMStallen til Brann er OBOS-ligaens beste. Den diskusjonen er helt meningsløs og må ihvertfall legges død. Brann henter spillere fra Superligaen og Allsvenskan. Det er ingen i nærheten av å hente på den hyllen i OBOS. Sammenlign CV'en til Brann-spillerne med resten av OBOS. Det er klasseforskjell. Hvem spiller på topp for Ranheim? Mehnert. Som knapt fikk spille i Brann. Hvem spiller på topp for Fredrikstad? Brann-floppen Henrik Kjelsrud Johansen. Både de som rykket ned og de som kjempet i toppen ifjor har mistet mye kvalitet. Selv om det er noen tunge lag i divisjonen i år, så er kvaliteten svært lav. Brann bør rykke lett opp med spillerstallen de har til rådighet.

Jeg vil si at alle så godt som alle spillerne i Brann-troppen (med unntak av de aller yngste) hadde gått inn i 11'eren til alle andre lag i OBOS. 


Enig der. Det trenger ikke nødvendigvis være slik at Horneland er en dårlig trener, men det kan være en dårlig match mellom det han kan levere og det Brann forsøker å stille krav om. Samme type problem som med LAN. Han fikk opprykk til med en gang og Brann herjet ganske godt i eliteserien etter opprykket. Men de manglet den siste sausen for å få det helt til, og LAN evnet ikke å få til dette. Blir interessant å se hvordan det går med Aafk der.

Dette hadde jo vært morsomt å se hva trenerkapasiteter som Bielsa kunne fått til med Brann. Men det er klart, slike trenere kommer ikke til å jobbe i eliteserien.

Så det Brann trenger er

1. En trener som matcher filosofien Brann prøver å få til nå: noenlunde underholdende fotball med grei bruk av ungfoler. Da får man folk tilbake til stadion og penger inn i kassen etter spillersalg.

2. Evne til å følge opp hva treneren gjør og tålmodighet. Om de henter inn en kar som ser ut til å passe med filosofien til Brann og han styrer mot nedrykk må han tuppes. Ser man forbedringer i spillet til Brann men at de må ta et år til i OBOS så er det ok. Med forbedringer tenker jeg ikke de situasjonene man hadde i høst hvor Brann gikk ut og sa at "vi tapte, men vi hadde spillet. Dette er positivt" når resultatene stadig spikret nagler i kisten til Brann gjennom tap på tap.

3. Om Brann rykker opp i eliteserien og så stagnerer fullstendig et sted midt på tabellen bør den treneren som styrer der få gå ut kontrakten. Ikke fornye. Bruk kontraktstiden til å gjøre en nøye speiding av den neste treneren. Om Brann rykker opp i eliteserien og ligger mot bunn midtveis i sesongen: spark trener og se om man får en annen som ligner på den bestillingen fra første punkt. 

Nevner i fleng: Delaveris, Simba, Kolskogen, Skaanes, Hove. Dette er ikke akkurat klassespillere! Mulig jeg er for pessimistisk, men tror dere overvurderer Brannstallen kraftig her...
30
Brann / Re: Eirik Horneland
March 16, 2022, 13:59:05 PM
Tja, jeg skjønner ikke den allmenne oppfattelsen av at dagens spillerstall er så fryktelig god og at Brann automatisk skal være en kandidat til å rykke rett opp igjen. Det kan selvsagt være at en annen trener kan få mer ut av denne spillergruppen (i min verden er ikke Horneland riktig mann), men jeg er også skeptisk til de offensive kvalitetene i dette laget på generelt grunnlag. Det er fryktelig enkelt å forsvare seg mot Brann per dags dato, noe vi får bekreftet i hver eneste kamp. Ingen i OBOS frykter Brann nå!


Husk også at Brann er det laget alle i OBOS skal slå i år takket være forrige styreleders herlige kommentarer etter kampen mot Jerv.

Når det gjelder at de unge landslagsspillerne ikke tar steget opp på A-laget i Brann, så finnes det nok mange forklaringsvariabler på dette. En av de viktigste, etter min mening, er at Brann ikke tør/evner å slippe de til over tid. Det blir gjerne en kamp i ny og ne, som ofte blir en negativ opplevelse, og så rett på benken eller ut av troppen. Brann har tilsynelatende ikke hatt en plan for disse annet enn å få de opp i A-lagsstallen virker det som, samtidig som de har hentet middelmådige spillere på løpende bånd. En annen diskusjon er selvsagt om de er gode nok i utgangspunktet (Niklas Jensen er åpenbart det) og om Brann gjør en god nok jobb med velge ut de riktige spillerne til A-laget.

Det er mye å ta tak i, men det nye styret virker lovende og de klarer forhåpentligvis å finne en god daglig leder som kan styre Brann i riktig retning.
31
Brann / Re: Eirik Horneland
March 16, 2022, 12:43:19 PM
Quote from: nero on March 16, 2022, 12:23:32 PM
Quote from: Lasaron on March 16, 2022, 11:57:14 AMEn annen ting som irriterer, som kanskje er litt på siden, kanskje ikke, er en fordom jeg har. Jeg har en fordom om at mange som har "støtte laget uansett, alltid, på alle måter"-holdningen sjelden og aldri går på stadion. Videre at mange av de kritiske røstene som blir idiotforklart, ofte går på stadion. Hvis denne fordommen stemmer, så kan de som idiotforklarer stille seg følgende spørsmål:

Hva gagner Brann best?

1. At alle er positive og støtter, bare at man sjelden eller aldri går på kamp.

2. At Stadion er full hver kamp, av folk som heier og heier, men også uttrykker sin misnøye når ting går dårlig.

Det er hypotetisk, ja. Men når de innser at riktig svar er nr 2, så innser de kanskje noen nyanser i hva det vil si å være en god supporter.

Rart å skrive dette her, kanskje, for her slår jeg bare inn åpne dører.

Jeg har akkurat det samme inntrykket som deg. Den der «støttæ lagæt alltid»-gjengen hører man jo ikke så mye til på kampene når det går dårlig. Og det gjør det jo rett som det er.

Som bergenser kjenner man jo byen og folket godt, og det er vel ikke tatt ut av løse luften at mange ser på  bergensere som kravstore og breiale bedrevitere med liten tålmodighet. Når det går dårlig kommer det fort "Det var det jeg visste! Noen må gå! (De må få inn han der Monsamjeld'n!)" og når det går bra "Steike, vi er faktisk verdens beste lag! Gi treneren livstidskontrakt!" Men det er jo dette som gjør oss til bergensere og Bergen så herlig unorsk!
32
Brann / Re: Eirik Horneland
March 16, 2022, 12:07:52 PM
Quote from: krakra on March 16, 2022, 11:51:47 AM
Quote from: fortune on March 16, 2022, 10:24:14 AM
Quote from: Fusentast on March 16, 2022, 10:11:37 AMOg det er nettopp her det største problemet ligger for Bergen og Brann, og den største forklaringen på hvorfor Brann ikke har klart å etablere seg som en stabil toppklubb.

Den klassiske syklusen:
Brann ansetter en hovedtrener og legger en (tilsynelatende) langsiktig plan for å "etablere Brann som en toppklubb i norsk fotball" og utvikle talenter --> I løpet av de neste månedene går det gjerne litt trått på det sportslige og supportere/media begynner å murre --> Klubbledelsen gir utydelige svar i media på om de fremdeles står bak treneren og den langsiktige planen --> Trener blir usikker og velger å kaste filosofi og tankegods (som gjorde at treneren fikk jobben i utgangspunktet) over bord, benker alle unge spillere (i sin viktigste utviklingsperiode) og satser på etablerte spillere godt over middagshøyden for å oppnå kortsiktige resultater --> Talentene skjønner tegningen og stikker fra Brann --> Troppen består etter hvert kun av spillere uten videresalgspotensiale --> De sportslige utfordringene fortsetter de neste ukene --> Styremøte i Brann der treneren sparkes --> Syklusen starter på nytt.

Evnen til å tenke langsiktig og stå ved de langsiktige planene når det butter i mot har vært fraværende i Brann i min levetid, og dette er etter min mening svaret på hvorfor Brann er der de er. Gullet i 2007 var så til de grader kjøpt suksess og ikke bærekraftig, og årene etter illustrerer at Brann ikke hadde bygget et klubbfundament som gjorde de til et stabilt topplag i norsk fotball.

Her bommer du i mine øyne kraftig. Det blir for mange sykluser ja, men det er primært fordi Brann som klubb ikke har noen klar spillestil og strategi som de rekrutterer trenere og sportssjefer for å utføre. Hadde man hatt det kunne den nye treneren bygge videre på det den forrige gjorde og det vil gå en rød tråd i spillerlogistikken over mange år.

På enkelttrenere er Brann og supportere mye mer tålmodige enn man kan forvente, trenerne sitter lengre enn de burde og etter at det er tydelig for de fleste at prosjektet går rett vest. Hvilke andre klubber med ressurser til å være en toppklubb lar nedrykkstreneren fortsette? Det har Brann gjort to ganger nå. LAN hadde garderoben og alle mot seg, men fikk fortsette likevel. Kåre fikk fortsette inntil man strengt tatt ikke fortjente en sjanse til å overlev, men likevel fikk de fordi det var to andre lag som også var ubrukelige.
Problemet med at disse trenerne får sitte for lenge er at når de først sparkes, så har det bygd seg opp en så sterk motvilje mot alt de har drevet med at Brann går i motsatt retning. (Skarsfjord og LAN) eller så har Brann havnet i alvorlige sportslige problemer (Norling og KI), justerer for å snu resultatstrenden. Når man da begynner å vinne, så står man bare fast ved denne vinneroppskriften, selv om den er kortsiktig og ikke bærekraftig.

Nesten hver gang Brann ansetter ny trener så ser man først og fremst etter noen som har sine styrker der forgjengeren hadde sine svakheter. Det gjaldt da Nilsen ble ansatt, da Norling ble ansatt og da KI ble ansatt. Unntakene er når man ansetter assistentene, som Skarsfjord og Horneland.

Ja, det har manglet en rød tråd i ansettelsene. Mitt inntrykk fra utsiden er at man ofte starter med "Hvem er ledig?" fremfor "Hvem er riktig for oss?", og at dette over mange år har vært en ond spiral for klubben. Det jeg nå håper de tar tak i er de stor spørsmålene om hva Brann skal være, hvordan klubben skal komme seg dit, hvilken trenertype skal lede laget og hvilke spillertyper de trenger etc.
33
Brann / Re: Eirik Horneland
March 16, 2022, 10:37:29 AM
Quote from: fortune on March 16, 2022, 10:24:14 AM
Quote from: Fusentast on March 16, 2022, 10:11:37 AMOg det er nettopp her det største problemet ligger for Bergen og Brann, og den største forklaringen på hvorfor Brann ikke har klart å etablere seg som en stabil toppklubb.

Den klassiske syklusen:
Brann ansetter en hovedtrener og legger en (tilsynelatende) langsiktig plan for å "etablere Brann som en toppklubb i norsk fotball" og utvikle talenter --> I løpet av de neste månedene går det gjerne litt trått på det sportslige og supportere/media begynner å murre --> Klubbledelsen gir utydelige svar i media på om de fremdeles står bak treneren og den langsiktige planen --> Trener blir usikker og velger å kaste filosofi og tankegods (som gjorde at treneren fikk jobben i utgangspunktet) over bord, benker alle unge spillere (i sin viktigste utviklingsperiode) og satser på etablerte spillere godt over middagshøyden for å oppnå kortsiktige resultater --> Talentene skjønner tegningen og stikker fra Brann --> Troppen består etter hvert kun av spillere uten videresalgspotensiale --> De sportslige utfordringene fortsetter de neste ukene --> Styremøte i Brann der treneren sparkes --> Syklusen starter på nytt.

Evnen til å tenke langsiktig og stå ved de langsiktige planene når det butter i mot har vært fraværende i Brann i min levetid, og dette er etter min mening svaret på hvorfor Brann er der de er. Gullet i 2007 var så til de grader kjøpt suksess og ikke bærekraftig, og årene etter illustrerer at Brann ikke hadde bygget et klubbfundament som gjorde de til et stabilt topplag i norsk fotball.

Her bommer du i mine øyne kraftig. Det blir for mange sykluser ja, men det er primært fordi Brann som klubb ikke har noen klar spillestil og strategi som de rekrutterer trenere og sportssjefer for å utføre. Hadde man hatt det kunne den nye treneren bygge videre på det den forrige gjorde og det vil gå en rød tråd i spillerlogistikken over mange år.

På enkelttrenere er Brann og supportere mye mer tålmodige enn man kan forvente, trenerne sitter lengre enn de burde og etter at det er tydelig for de fleste at prosjektet går rett vest. Hvilke andre klubber med ressurser til å være en toppklubb lar nedrykkstreneren fortsette? Det har Brann gjort to ganger nå. LAN hadde garderoben og alle mot seg, men fikk fortsette likevel. Kåre fikk fortsette inntil man strengt tatt ikke fortjente en sjanse til å overlev, men likevel fikk de fordi det var to andre lag som også var ubrukelige.

Helt fair å være uenig! Vi kan i hvert fall være enig om at de ansettelsene og spillerkjøpene Brann har gjort de siste årene ikke har vært gode, men det blir gjerne slik når panikk ligger til grunn...

Jeg mener Brann nå MÅ tenke langsiktig og de MÅ treffe med ansettelse av daglig leder slik at de langsiktige planene blir gode. Det må blant defineres hvilke mål klubben har, hvilken retning klubben skal gå, spillestil klubben skal ha, hvilke spillertyper en slik spillestil krever etc. slik at rammebetingelsene for trener er tydelige og forutsigbare.
34
Brann / Re: Eirik Horneland
March 16, 2022, 10:27:53 AM
Opprykk for enhver pris betyr dessverre med stor sannsynlighet å fylle opp stallen med såkalte "erfarne" spillere som det ikke er mulig å selge, og at de unge (talentfulle?) som er i klubben nå ikke får utviklet seg og stikker til andre klubber. Håpløst å rykke opp med en elendig tropp, da blir det rett ned igjen og sammen gnålet for n-te gang.

Jeg mener de må starte med å definere hvor klubben skal og hvordan de skal komme seg dit, det er det aller viktigste for Brann nå! De trenger en solid daglig leder som kan styre klubben i riktig retning, og så må de selvsagt ha en dyktig hovedtrener som sørger for de sportslige prestasjonene, men tiden for kortsiktige løsninger i Brann MÅ være over nå!
35
Brann / Re: Eirik Horneland
March 16, 2022, 10:11:37 AM
Og det er nettopp her det største problemet ligger for Bergen og Brann, og den største forklaringen på hvorfor Brann ikke har klart å etablere seg som en stabil toppklubb.

Den klassiske syklusen:
Brann ansetter en hovedtrener og legger en (tilsynelatende) langsiktig plan for å "etablere Brann som en toppklubb i norsk fotball" og utvikle talenter --> I løpet av de neste månedene går det gjerne litt trått på det sportslige og supportere/media begynner å murre --> Klubbledelsen gir utydelige svar i media på om de fremdeles står bak treneren og den langsiktige planen --> Trener blir usikker og velger å kaste filosofi og tankegods (som gjorde at treneren fikk jobben i utgangspunktet) over bord, benker alle unge spillere (i sin viktigste utviklingsperiode) og satser på etablerte spillere godt over middagshøyden for å oppnå kortsiktige resultater --> Talentene skjønner tegningen og stikker fra Brann --> Troppen består etter hvert kun av spillere uten videresalgspotensiale --> De sportslige utfordringene fortsetter de neste ukene --> Styremøte i Brann der treneren sparkes --> Syklusen starter på nytt.

Evnen til å tenke langsiktig og stå ved de langsiktige planene når det butter i mot har vært fraværende i Brann i min levetid, og dette er etter min mening svaret på hvorfor Brann er der de er. Gullet i 2007 var så til de grader kjøpt suksess og ikke bærekraftig, og årene etter illustrerer at Brann ikke hadde bygget et klubbfundament som gjorde de til et stabilt topplag i norsk fotball.
36
Brann / Re: Eirik Horneland
March 16, 2022, 09:12:37 AM
Ja, det kan godt være de er gode kandidater for hovedtrenerjobben. Knudsen er selvsagt selv også en god kandidat, men vi skal huske at de rammevilkårene og omgivelsene han har å gjøre med i Bodø er noe helt annet enn det han eventuelt ville fått i Brann.

Det viktigste for Brann blir å unngå en ny hovedtrener som gir oss supportere "Omreisende kriseløsning - maks 6 måneder"- følelsen, det må være en som står for noe nytt, har et klar og tydelig spillestil, langsiktig fokus og som klubben evner å gi tid og ressurser til å bygge et bærekraftig lag.
37
Brann / Re: Eirik Horneland
March 16, 2022, 08:42:36 AM
Hopper inn midt i debatten her, så mulig det jeg kommer med allerede er ferdig debattert.

Brann har altså ansatt en trener som egentlig ikke ville være klubbens trener, men som de av en eller annen grunn klarte å overtale til å likevel ta jobben. At klubben gjorde dette FØR Eliteserieplassen var sikret var en av fjorårets største skandaler!

Personlig har jeg svært lite tro på at Horneland er den hovedtreneren Brann trenger slik situasjonen er akkurat nå. Jeg liker han som person og har sans for hvordan han fremsto under skandalene i fjor, men vi kan vel være enig om at han er best som en som jobber i kulissene med spillerutvikling og forsvarsdrilling.

Det Brann trenger er et langsiktig prosjekt med en dyktig hovedtrener. Se bare på hva Kjetil Knudsen har fått til i Bodø, det handler om å finne riktig person og gi denne tid og ressurser til å implementere et fungerende spillesystem og en tydelig fotballfilosofi. Jeg sier ikke at Brann skal hente Kjetil Knudsen, men de burde absolutt se til Bodø for å lære hvordan man kan bygge et mesterlag basert på begrensede ressurser. Jeg håper klubben intensiverer jakten på en langsiktig hovedtrener, gjerne en som er "up and coming", og avslutter Hornelandprosjektet så fort som mulig. Det viktigste bidraget fra oss supportere i denne sammenhengen må være tålmodighet - vi må akseptere at Brann ikke blir et topplag over natten med ny hovedtrener og også innse at klubben akkurat nå er så skakkjørt at å få på plass et fundament som igjen gjør Brann til en toppklubb vil ta flere sesonger. Brann kommer tilbake, men det er et langsiktig prosjekt som vi må stille oss bak!
38
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
December 16, 2021, 08:46:10 AM
Fra mitt ståsted er Sakor en spiller som kunne vært med videre, men det er kanskje andre klubber på høyere nivå enn OBOS som har meldt interesse. Synes har stort sett har tatt vare på mulighetene i Brann når han har fått spille, men har jo selvsagt svært lite spilletid. Vanskelig å komme rett inn i en spillergruppe som sliter i bunnen når man er utrent og kamprusten.
39
Brann / Re: Aggresjonstråden
December 16, 2021, 08:36:48 AM
Grevstad siteres av TV2 på noe sånt som at "Om dette er nivået i OBOS-ligaen, så vinner vi den lett". Om han og VJ er på plass neste sesong, ja da er det kroken på døren og god natt.
40
Brann / Re: Treneren etter Horneland
September 06, 2021, 11:05:16 AM
Quote from: krakra on September 06, 2021, 09:45:35 AM
Quote from: esp123 on September 06, 2021, 08:17:38 AM
Quote from: krakra on September 05, 2021, 23:37:51 PMSann mine ord: Bakke blir ny hovedtrener. Han blir presentert av dansken som begrunner valget med at Bakke har fornyet og forynget Sogndal og solgt flere unge spillere til større klubber, oppnådd kvalikk og spilt god fotball(det stemmer ikke, men de kommer til å si det). Så vil man legge til at han har vært kaptein i Brann, kjenner klubben godt og vet hva han går til. Det er ekstremt forutsigbart.


Jeg håper jeg tar feil, men dette er en helt åpenbar Brannkandidat.

Det sagt. Jeg er ikke kategorisk negativ til Bakke. Han HAR forynget Sogndal-stallen noe voldsomt og de ligger nå på kvalikk med et lag der hovedtyngden av laget er under 24 år. De spilte tidvis svært god fotball i fjor og hadde en periode midt i sesongen hvor de var nesten ustoppelige med et svært ungt lag. Så han har åpenbart noen gode egenskaper og virker god til å jobbe med unge spillere. Han er i mine øyne en bedre kandidat for dette prosjektet enn Kåre Ingebrigtsen var. Den meningen baserer jeg på mitt inntrykk av KI da han ble ansatt. Men Røssland er en råere lagbygger, og langt bedre på å utvikle spillestil. Han ledet nyopprykkede, unge og ressurssvake Åsane til en sensasjonell femteplass i fjor. Så mistet han over halve laget, og i den vanskelige andresesongen så framstår de like solide som i fjor. Veldig rart å forbi ham og gå for en annen OBOS-trener.

Er det Eirik Bakke som har fornyet stallen, eller er det Håvard Flo?
Det er jo et teamarbeid.

Jeg mener man må kunne se på dette med spillerutvikling på to måter(det er mange måter, men jeg syns disse to er veldig relevant for denne problemstillingen. Kall det gjerne "VIF-stilen" og "Molde/Glimt-stilen".

VIF er veldig gode på å utvikle spillere. De får fram veldig gode enkeltspillere hele tiden, og selger de for mange millioner. Det er god butikk. Samtidig har de slitt med å fungere som et lag. De har ikke fått gode resultater, men strengt tatt underprestert med tanke på forutsetningene. Lightversjoner av dette er lag som Sarpsborg og Stabæk. Her er deler av forretningsmodellen å utvikle enkeltspillere som kan selges. Butikk. Et biprodukt av dette er at de periodevis presterer godt, men ting faller ofte sammen igjen når nøkkelspillere forsvinner.

Glimt og Molde har bygd lag. De har bunnsolide spillestiler med klare rollefordelinger som gjennomsyrer alt de arbeider med. De presterer godt, stabilt og solid og måten de spiller på gir også god utvikling for spillerne. Hovedpoenget i det de driver med er å gjøre det bra sportslig, men de har lagt til grunn en strategi med spillestil og spillerlogistikk som gjør at de også tjener fete penger på spillersalg.


Sogndal under Bakke passer godt inn i første kategori. De har vært veldig gode på spillerutvikling og tjent godt på spillersalg. Det er en hel haug av unge spillere som har tatt store steg under Bakke. Han har vært god på dette. Men som lag har de underprestert og vært ustabile. Det er vanskelig å se at Bakke har etterlatt seg et tydelig håndavtrykk i Sogndals spillestil.

Åsane under Røssland passer bedre med andre kategori. Det er et bunnsolid lag, med en veldig gjennomarbeidet spillestil. Et grunnspill som også gjør dem solide når ikke alt sitter som det skal. De presterer over forventing for andre (egentlig tredje året på rad). Her er det laget og prestasjonene som er i fokus. Det bygges et inntrykk av at Røssland bryr seg mer om spillet enn resultatene, men han har gang på gang sagt at "Dette er det vi kan og denne måten å spille på er vår beste mulighet til å oppnå resultater". Et biprodukt av dette er at de utvikler spillere i hytt og vær.

Jeg har sagt det flere ganger før, men måten Brann har snakket strategi på de siste årene vitner mer om den første kategorien enn den andre. Jeg har helt siden man begynte med "nye unge Brann" under LAN hatt et bestemt inntrykk av at Brann først og fremst vil utvikle spillere så de kan tjene penger på dem og bygge en kapital som de deretter skal bruke til å kjøpe seg suksess. Dette inntrykket forsterket seg da man hentet Jimmy fordi han er "god på kjøp og salg" og han selv fortalte at han aktivt skulle gå til kjøpende klubber å selge inn Brannspillere. Når det er veien Brann vil gå(som jeg mener er helt feil) så er ikke Bakke et unaturlig valg. Selv om Røssland også er et naturlig valg og det er vanskelig å se hvorfor man skal prioritere Bakke foran ham. Der kommer nok Bakkes Brann-historikk i bildet. Som er uforståelig, men veldig typisk Brann. "Han har spilt for Brann og vet hva det innebærer".

Sogndal og Brann er langt fra sammenlignbare klubber. I Sogndal har man tradisjon, vilje og tradisjoner til å få frem talenter, men det i Bergen ikke finnes noe av dette. Sogndal er happy med rollen som talentutvikler og har innfunnet seg med sin rolle i næringskjeden, mens Brann alt for lenge har kjørt på med kortsiktig fokus og ingen reell strategi for hva klubben skal være. Dette handler om så mye mer enne hvem som er trener, det handler om hele klubben og hvilken strategi den skal ha fremover. Hvem som blir trener er ett av spørsmålene som må besvares i dette arbeidet, men i det store bildet er dette kun en detalj.
41
Brann / Re: Treneren etter Horneland
September 06, 2021, 07:42:06 AM
Det er helt urealistisk at Kjetil Knudsen vil overta en klubb som ligger i OBOS, til det har han alt for store ambisjoner. Hvorfor skulle han ville gå fra en klubb som kjemper i toppen i Eliteserien og spiller i Europa? Han har helt sikkert ambisjoner som trener, og disse finner han ikke i Brann i overskuelig fremtid.
42
Brann / Re: Treneren etter Horneland
August 30, 2021, 15:36:45 PM
Vi MÅ slutte å snakke om Kjetil Knutsen, kan kommer ikke til gå til Brann under noen som helst omstendighet! Når han er ferdig i Bodø er han klar for større oppgaver enn en skakkkjørt klubb med brukket rygg og skandalisert rykte. Vi må nok akseptere en lokal løsning som Landro, Røssland eller lignende.
43
Brann / Re: Sesongen 2021
August 20, 2021, 14:15:26 PM
Det er jo nettopp for å komme ryktespredningen til livs at de bør fortelle hva som faktisk foregikk på dette famøse nachspielet. Jeg mener det vil være helt avgjørende at den fullstendige sannheten kommer på bordet, Bergen må få vite hvor ille det står til med vurderingsevnen hos disse personene og de må stå for det som har skjedd. Det er ingen grunn til å avsløre hvilke spillere som har gjort hva, hatt sex med hvem etc., men jeg tror de involverte gjør svært lurt i å komme på banen med en usminket og ærlig versjon av kvelden.
44
Brann / Re: Sesongen 2021
August 20, 2021, 13:42:25 PM
Quote from: Churchill on August 20, 2021, 13:23:04 PMHvem som har hatt sex med hvem? Mener folk her inne virkelig at spillerne skal fortelle hvorvidt de har hatt sex med noen på denne festen? Det har vi da absolutt ingenting med! Jeg betrakter dette som en fylleskandale, hvor det muligens har foregått ett seksuelt overgrep. Dette behandles for tiden av politiet, og så vidt jeg kan skjønne har de en mistenkt og denne er alt ute av klubben.

Vi trenger ikke og har ikke krav på å vite nøyaktig hva som er foregått. Som supportere mener jeg vi får forholde oss til at det har vært et alvorlig brudd på Branns alkoholbestemmelser.  At flere spillere har vært med, at festen er planlagt og at stadion er benyttet som festarena.

Resten har vi ingenting med.

Trenger ikke å avsløre hvem som har gjort hva, men detaljer om alt som har foregått mener jeg bør komme frem for at dette skal ha noen verdi.
45
Brann / Re: Sesongen 2021
August 20, 2021, 13:20:24 PM
Dersom en slik uttalelse fra spillerne skal ha noen som helst poeng må den være helt transparent på hva som faktisk har skjedd på dette nachspielet - uten filter - slik at omverden kan forstå hva som faktisk har foregått og slik at det kan bli slutt på alle uriktige rykter som florerer.

Spillerne må stå til rette for det de har gjort og ta konsekvensene for dette. Noen har nok vært mer aktive og involverte enn andre, spesielt med tanke på planlegging og organisering, og disse bør naturligvis få den kraftigste reaksjonen.

46
Brann / Re: Sesongen 2021
August 17, 2021, 08:25:18 AM
Jeg tror klubben gjør det svært vanskelig for seg selv om denne mye omtalte ryddejobben ikke medfører at de fremste representantene for ukulturen (grove brudd på klubbens verdier og regler) må forlate klubben.

Det snakkes mye om at de skal vinne tilbake tilliten, men om dette koker ut i ingenting av konsekvenser (regner ikke utelatelse fra treninger/kamper i en kort periode som konsekvens) så blir dette arbeidet svært tungt og bortimot umulig. Klubben må vise handlekraft og resolutthet, det funker ikke med et dask på lanken og så går vi videre.
47
Brann / Re: Fredrik Pallesen Knudsen
August 16, 2021, 08:24:38 AM
Lett å bli glad i Pallesen! Den Sergio Ramos-aktige taklingen han kjørte på slutten for å hindre en Sandefjordsjanse, den gav meg regelrett gåsehud. Sånne spillere er det vi vil ha i klubben!
48
Brann / Re: Aune Selland Heggebø
August 16, 2021, 08:22:12 AM
Uten sammenligning for øvrig, men jeg mener han har elementer av Haaland i seg. Enormt sterk og vanskelig å stoppe reglementert når har kommer i fart, kan bli et skikkelig beist for Brann fremover.
49
Brann / Re: Positivitets-tråden
June 03, 2021, 10:59:48 AM
Problemet med landslaget er at det før hver landskamp ALLTID skal hypes opp til elleville høyder av media, og at laget deretter leverer en svak prestasjon. Dette tror jeg gjør at mange ikke bryr seg om landslaget, og mange sammenligner nok opp mot de resultatene de hadde under Drillo mot land som Brasil, England, Italia, Nederland etc. I mine øyne er det først og fremst media som har skapt en illusjon om at vi har et så veldig godt landslag.

Til tross for spillere som Haaland og Ødegaard er landslaget relativt middelmådig sett under ett, og det er ingen logikk i at vi er bedre enn nasjoner som Serbia, Romania, Ungarn etc. Jeg tror uansett Ståle Solbakken er bedre en Lars Lagerbäck, og at landslaget går lysere tider i møte med han som trener.
50
Pamer tenker nok på selve headingen, som i seg selv var relativ "enkel" å sette. Men bevegelsen til Heggebø for å komme seg i den posisjonen synes jeg er meget bra, og jeg håper virkelig han får mer spilletid fremover slik at han kan forhåpentligvis kan utvikle seg videre.