• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - esp123

1
Kamper / Re: Brann - Odd 21.04.2024 17:00
April 19, 2024, 08:03:40 AM
Ellers vil jeg si at Blomberg er en av våre beste offensive spillere, så han skal selvfølgelig spille kant og ikke back. Arbeidsbetingelsene hans som ving blir imidlertid enormt mye vanskeligere ved at han har begrenset med hjelp fra back (og indreløper) for å skape rom for han. Dette blir bedre med Crone tilbake, og Blomberg viste mot Viking at han blir en viktig spiller fremover.

2
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 18, 2024, 20:27:35 PM
Wassberg.
3
Kamper / Re: Brann - Odd 21.04.2024 17:00
April 18, 2024, 13:44:37 PM
Han er vel først og fremst et alternativ når motstanderen er sliten og forsvarer seg dypt. En ekstra i boksen på innlegg. Jeg har ikke tro på Heggebø som indreløper fra start.
4
Kamper / Re: Brann - Odd 21.04.2024 17:00
April 18, 2024, 12:07:27 PM
Vi hadde også et mer samspilt lag ifjor. Skal ikke undervurdere det heller. Noen spillere som spiller seg i form etter skadeavbrekk.
5
Kamper / Re: Brann - Odd 21.04.2024 17:00
April 18, 2024, 10:36:38 AM
Quote from: Corran on April 18, 2024, 10:29:31 AMCrone klar vil være konge å få klar

Når det gjelder Warming så kunne en se at han tar stadige nye steg. I går hadde han noen meget fine detaljer og forseringer og vil si han var en oppgradering i forhold til Castro.
Vi så jo også i noen minutter i fjor hva han har inne så han blir nok bare bedre og bedre for hver kamp.


Som sagt, hvis han får rom har han åpenbare kvaliteter. Da kampen åpnet opp etter 1-0, så kom han til sin rett. Hvis motstander ligger lavt og det er mindre rom, så har jeg mindre tro på Warming som boksåpner.
6
Kamper / Re: Brann - Odd 21.04.2024 17:00
April 18, 2024, 09:57:33 AM
Blomberg spiller selvfølgelig. Han var instrumental mot Viking, og god når kampen åpnet seg opp igår. Han ble også hemmet av at han fåikk ekstremt lite hjelp offensivt på sin side.

Jeg tror Castro starter, Horneland ønsker nok å få i gang han.

Personlig sliter jeg litt med Warming. Han har et fantasitsk råmateriale, men fyren fremstår jo ekstremt lite fotballsmart. Tror han trenger en del rom for å gjøre virkelig skade.


Hvis Horn Myhre er klar for det, så kommer han inn for Kartum. Hvis ikke, så tror jeg vi stiller uendret.
7
Ja, og Haugesund har fått med seg to seire i kamper de var spillemessig underlegen. I tillegg har de røket i cupen mot et 4. divisjonslag. De har minst xG og minst skudd på mål av alle lag i Eliteserien. Tror ikke vi skal konkludere noe som helst etter 3 (4) kamper.
8
Brann / Re: Sesongen 2024
April 18, 2024, 09:38:32 AM
Tror også Mathisen kan være bra i en fremskutt midtbanerolle. Kornvig vil nok få mer frihet fremover når Horn Myhre kommer inn i laget. Og det vil gi oss mer tilstedeværelse i boksen.
9
Brann / Re: Fredrik Pallesen Knudsen
April 18, 2024, 08:46:31 AM
Syns Pallesen ser vesentlig lettere og ikke minst kjappere ut denne sesongen. Har startet sesongen meget bra, og er for meg selvskreven på laget. Har virkelig hatt en bra utvikling under Horneland!

Fun fact: Så langt denne sesongen har han kommet til 8 avslutninger med en total xG på 0,56. I hele fjor kom han til 10 avslutninger med en total xG på 0,65.

10
Brann / Re: Niklas Castro
April 18, 2024, 08:25:10 AM
Han hadde vel en ganske så begrenset sesongoppkjøring. Han kommer til å komme seg utover i sesongen.
11
Brann / Re: Sesongen 2024
April 18, 2024, 08:13:08 AM
Er litt usikker på kilden  til ChatGPT. Arsenal hadde til midten av februar 16 mål fra dødball (eksludert straffer), det var i PL alene. Helt sikker flere nå. Veldig ofte har de brukt det til å få første målet mot en lavtliggende motstander slik at kampen har åpnet opp. Hadde jeg vært Brann, så hadde jeg prioritert å bli god på dødball. Det er et fantastsik virkemiddel. Spesielt når Brann kommer til så utrolig mange dødball-muligheter, og har en veldig god fot i Soltvedt. Kanskje man skulle hentet inn en dødball-trener?

Noe som er positivt, er at vi kommer til mye avslutninger fra dødball. Da er ikke veien så lang til å begynne å score. Sery Larsen og Pallesen er stopperne i Eliteeserien som så langt denne sesongen har flest avslutninger per 90 minutt. Begge på 2 per 90. En markant økning fra fjoråret.

Edit: Jeg vil nesten si at når vi kommer til så mange avslutninger fra dødball, så er det alene et argument for å starte med Heggebø og Warming.
12
Syns egentlig Blomberg kom seg utover i kampen. Fantastisk forarbeid til Warmings store sjanse.
13
Quote from: Superjack on April 17, 2024, 19:14:53 PMLitt utålmodig kanskje?

Mange kommer jo også etter dødball. Vi er veldig gode til å komme til avslutning etter dødball.
14
Warming som blir felt, men reiser seg opp igjen, for så å ta et hurtig innkast på overtid, tror jeg er den minst rutinerte sekvensen jeg har sett på en fotballbane.
15
Vi har flest skudd per kamp i Eliteserien. Soleklart flest. Vi skyter nesten 50 prosent mer enn nummer to på listen. Problemet er at vi tar skuddene fra dårlige posisjoner.
16
Ellers er Heggebø som indreløper enormt mye bedre enn Heggebø som kant.
17
Warming er ikke veldig smart. Hurtig kast på i det 93. Minutt når man leder 1-0, tror jeg ikke jeg har sett før.
18
Ekstremt besluttsomt! Endelig en som lukter hvor ballen kommer når Finne tar de løpene.
19
Det er heeeelt utrolig at ikke Heggebø kommer inn. Helt utrolig.

Der kom han!
20
Finne har truffet med én pasning. I slike kamper det nesten som å spille med en spiller mindre frem til motstanderens 16 meter. Problemet er at vi sjeldent kommer oss der.

Ham Kam stenger av sidene. Kjører aggressivt press/markering på midtbanen vår. Og da kommer vi oss ikke ut.
21
Det er altså et enormt rom mellom midtbanen og forsvaret til Ham Kam når de presser høyt. Noen må involvere seg der.
22
Quote from: Spelaren on April 17, 2024, 17:39:03 PMHam-Kam presser høgt, og det er egentlig godt med rom, men spelet frå i fjor er helt vekke.
Dette er akkurat sol ifjor. Vi er ikke gode mot 3-4-3.
23
Det er et gigantisk rom mellom midtbanen og forsvaret til Ham Kam. Hva med et oppspillspunkt i den sonen?

Finne må involvere seg mer som oppspillspunkt, ellers må Heggebø inn. Slå over presset til HamKam
24
3-4-3 er vårt kryptonitt. Gjør at vi ikke får forflyttet spillet vårt frem på kantene som vi pleier. Hva med å prøve noe annet mot denne formasjonen?
25
Quote from: andreas1989 on April 17, 2024, 12:20:31 PMFor komplett? Det er jo dette som er litt kjedelig i den moderne fotballen at alle de beste spillerne skal plasseres i dypet bare fordi de har bedre forutsetninger enn andre til å løse den rollen. Dette kan jo gjelde spillere som Wassberg. men det finnes jo nok av eksempler på spillere med stor kapasitet og godt bevgelsesmønster og gjerne fysisk tilstedeværelse som blir låst i dypet fordi de skal settes til å kontrollere kampen fremfor å utgjøre en mer konkret trussel foran mål.

Jeg skjønner jo hva du mener(tror jeg) med at han har en ro på ballen som er verdifull, men jeg vil jo påstå at evnen til fossere forbi motspillere er ganske unik og den må vi utnytte, særlig når vi har SHN og Felix som jeg vil påstå i større grad grad hører hjemme i de dypere rollene, eller mener du at Felix skal spille lenger fremme enn Wassberg?
Jeg mener at Wassberg med sin evne til å ta av press ville vært en veldig god 8'er med ansvar begge veier, enn en som har mer ansvar på siste tredjedelens, sågar til og med på kant, slik han for det meste har operert under Horneland. Det er en undervurdert og svært sjelden egenskap å være god til å transportere ballen fremover i banen, og det vil jeg si er Wassbergs beste egenskap. En midtbanespiller som er så god en-mot-en skaper mest ubalanse hos motstanderen og overtall hvis han mottar ballen dypere i banen. Hvis han skal være veldig skapende på siste tredjedel vil dette være primært i form av overlappende løp til venstre, da han egentlig har et ganske svakt tilslag på ballen og ikke har en veldig god fot. Han har også for begrenset fart og power til å skape noe en-mot-en direkte mot back.
26
Quote from: andreas1989 on April 17, 2024, 11:58:56 AM
Quote from: esp123 on April 17, 2024, 11:14:36 AMFinne sine bevegelser skaper rom, men det skjer på feil måte. Veldig ofte blir han spilt igjennom på siden av 16 meteren, med ingen foran mål fordi han som spiss har trukket ut på siden og ingen andre har rukket å komme inn foran mål. Han kommer til veldig mange avslutninger, men for få i skikkelig gode posisjoner.

Ja det er jo noen som påstår at Finne sine bevegelser ødelegger mer enn de skaper og derfor ønsker en annen spiss. Jeg mener jo at dersom vi får mer trykk inn i boks fra indreløperne så så vil Finne sine bevegelser ut i kanalene kunne utnyttes i langt større grad. Det er ikke Finne sin feil at han da blir isolert, her må laget komme etter noe vi med vårt høye press bør ha alle forutsetninger for å lykkes med. Så å si at spiller med 28 målpoeng sist sesong beveger seg feil, det synes jeg blir for dumt og for enkelt. Så må man også skille i mellom bevegelser som kommer etter baller fra egen halvdel, som er typisk for at Finne beveger seg ut i korridorene og de ballene som kommer når vi er mer etablert og står høyre på motstanders halvdel. Jo mer innspilt vi blir i måten vi ønsker å spille fotball på, dess mer sansynlig er det siste scenarioet.


Quote from: esp123 on April 17, 2024, 11:14:36 AMNår det kommer til Wassberg så mener jeg han har soleklart høyest potensialet dypere i banen. Gjerne i FHM-rollen. Han er veldig god under press og kombinasjonsspillet, men har relativt dårlig repertoar på siste tredjedelen.

Felix spiller vel i en 8er rolle der han også tidvis kan angripe rommene slik Wassberg gjør, så litt usikker på hva du spesifikt mener med FHM rollen kontra den Wassberg har innhatt i de første kampene. Du tenker kanskje på at Felix i større grad kommer dypt å henter ballen? Uansett så håper jeg virkelig ikke at vi skal låse en type som Wassberg i dypet, han må friheten til å kunne drive fremover med ballen. Ja det er en del feilmargin, men gutten er 19 år gammel og sjanser må vi kunne ta med med slike ferdigheter.

Wassberg er for komplett til å kun operere høyt i banen. Han kan påvirke Brann sitt spill i alle faser, ikke bare i avslutningen.  Brann har i kamper spilt ganske klart med en indreløper som ligger høyere i banen. I flere kamper ifjor lå FHM «dypere» enn sin indreløperkollega. Sikkert fordi han også er veldig dyktig i den delen av spillet, og sikkert for å spille av et spesifikt press avhengig av motstanderen.

Vi så også dette mot FFK. Der Kornvig hadde en dypere rolle sammenlignet med Wassberg, noe som kanskje er litt mindre logisk.
27
Finne sine bevegelser skaper rom, men det skjer på feil måte. Veldig ofte blir han spilt igjennom på siden av 16 meteren, med ingen foran mål fordi han som spiss har trukket ut på siden og ingen andre har rukket å komme inn foran mål. Han kommer til veldig mange avslutninger, men for få i skikkelig gode posisjoner.

Når det kommer til Wassberg så mener jeg han har soleklart høyest potensialet dypere i banen. Gjerne i FHM-rollen. Han er veldig god under press og kombinasjonsspillet, men har relativt dårlig repertoar på siste tredjedelen.
28
Quote from: andreas1989 on April 17, 2024, 10:03:31 AMSkal absolutt være enig i at vi kan få mer målpoeng ut av indreløperne våre og det er jo noe som er diskutert her inne flere ganger tidligere. Evne til å føre ball sentralt i banen får vi med Wassberg og til dels Felix og Kartum, men der har vi utvilsomt mer å gå på. Kornvig kan jo kanskje bli en type som kan gi oss noe ekstra inn i boks. Vi lykkes jo i lang større grad med dette i OBOS der samtlige av indreløperne våre produserte bra med målpoeng. Samtidig må jeg påpeke at om man skal lykkes med å få indreløperne i scoringsposisjon så er man avhengige av å ha backer som i langt større grad evner å komme seg rundt og til innlegg enn det Brann sine backer pr dags dato gjør. Eventuelt må de kunne gjøre seg spillbare for kombinasjonsspill i koridorene noe som Wolfe var dyktig på. Så for min del så er det ikke tvil om backspillet vårt må bli bedre og da trenger vi andre typer som i langt større grad kan bidra fremover. Men vi blir nok neppe enig for i mine øyne så er definitivt ikke Svenn Crone noen offensiv kraft, han er nokså konvensjonell back som selv i 2007 hadde vært for dårlig for Brann.

Sery ble jo hentet som back og BA er jo inne på det i sin artikkel. Men de har vel gjerne et poeng i at man ønsker å spille han inn i midtforsvaret nå.

I opprykkssesongen spilte vi med en helt annen spisstype og spillpunkt. Noe som gjorde at det var lettere å få spillere rettvendt i mellomrommet ved å spille opp på feilvendt spiss, og vi hadde mer tyngde i boksen. Også en spiss som holdt seg inne foran mål, og ikke tok løp ut i siderommene i boksen. Det gjorde at det ble mer rom for andre på løp inn i boks, da Heggebø bandt opp stoppere. Da endte jo også Svenn Crone opp på tosifret antall målpoeng.

I tillegg hadde vi Castro og Rasmussen med gode innleggsføtter, som ble spilt opp i gode posisjoner på foran 16 meteren.

Og jeg vil si en av svakhetene til Wolfe var avleveringene. Han var ekstrem på å transportere ballen fremover og i kombinasjonsspillet. Men han hadde jo ikke veldig nye målpoeng.
29
Quote from: andreas1989 on April 17, 2024, 10:35:57 AM
Quote from: Spelaren on April 17, 2024, 10:32:52 AMBA skriver at Hellan ikkje er helt klar pga sjukdom.

Han har vært syk, men spilte senest på mandag.
Andrelagskamp er noe helt annet enn Eliteserien. Og den kampen ble nok brukt for å gi gutten kamptrening for å komme i form etter oppholdet. Han har jo faktisk vært syk de siste _ukene_, ifølge BA. Tror vi skal vente litt med å ta frem slaktekniven akkurat når det kommer til Hellan.
30
Uansett om Horneland er for eller imot unge spillere, så er det veldig spesielt at han bruker Kristiansen på høyreback. Sery Larsen ville jo vært et mye bedre alternativ med enten Kristiansen eller Helland som stopper!
31
Jeg vil på ingen måte si at backspillet er vårt største problem. Backene våre er veldig mye involvert, både i oppspillsfasen og i sjanseskaping. Jeg vil heller si at vi har mye å gå på i koble på spillerne våre sentralt i banen, spesielt i mellomrommet eller i «half-space». Vi benytter oss nesten utelukkende av sidene for å transportere ballen fremover i banen. Og da ender jo også ofte backene/kantene opp med ballen i avgjørende situasjoner. Når vi da har begrenset med tyngde i boksen for innlegg, så sliter vi med å skape skikkelig store sjanser.

EDIT: Hvis jeg skulle satt opp laget, så hadde jeg nok mye heller gått for Helland som stopper og Sery-Larsen soim høyreback. En posisjon sistnevnte har erfaring med (ble vel omtalt som back da han ankom Brann?). Evt. Kristiansen som stopper og Sery-Larsen som høyreback.

EDIT2: All statistikk ligger lett tilgjengelig i FotMob-appen, evt. i Sofascore-appen. FotMob er forøvrig fra Bergen og sponser Brann.
32
Quote from: andreas1989 on April 17, 2024, 09:20:45 AMDet at Crone beveger seg på motstanders halvdel er ikke det samme som at han er utpreget offensiv, det er nok av eksempler i kamp etter kamp der Crone ender opp med å spille ballen bakover eller på tvers. Crone er ikke en back som dobbler, kommer inn i motstanders 16 meter eller setter fart med ballen i noe særlig grad. Vi har samme utfordring på motsatt back med de alternaltivene vi nå har tilgjengelig så det imponerer jo ikke noe særlig at Crone er bedre enn motsatt back. At vi må utvikle backspillet vårt kan det ikke være noe som helst tvil om.

Når jeg peker på Per-Ove så er det jo fordi han er leder for avdeling sport, dog er han fersk så det blir for tidlig å skulle stille han ansvarlig. Men likefult må man kunne stille spørsmål ved spilletiden til unge og den langsiktge satsingen.

Likevel er altså Crone blant backene i Eliteserien som har skapt flest sjanser. Han er faktisk på 5 .plass av alle spillerne i Eliteserien. I Brann er det kun Blomberg som har skapt mer. Når det kommer til xA er det kun Finne og Blomberg som har mer. Legger man til mål og målgivende fra cupen, så vil jeg si Crone har levert knallsterkt offensivt så langt denne sesongen.
33
Men det bør være formildende at Hellan var syk (hele?) forrige uke. Det er meget plausibelt at han da ikke er fysisk klar for Eliteserie-fotball.
34
At Crone ikke er offensiv stemmer ikke. Crone spiller ikke rollen sin som en høyre stopper. Crone er på 93. Percentilen på sjanser skapt, 79. Percentilen på vellykkede innlegg og 82. Percentilen på xA så langt denne sesongen. Han er på 89. Percentilen på ballberøringer. Han har rett og slett hatt en råsterk start på sesongen, spesielt offensivt.

Går du inn på Sofascore ser du også på «heat map» at Crone tilbringer en stor andel av tiden sin godt inne på motstandernes banehalvdel.

Gjennomsnittlig posisjon mot både Viking og FFK var høyere bredere enn motsatt back.

35
Men jeg sliter litt her fordi jeg ikke abonnerer på BT. Hva baserer Pamer sin påstand på?
36
Joda, men det er en balansegang her gjennom en potensiell dårlig erfaring i en uvant posisjon.
37
Samtidig, Helland er ikke back. Har han spilt høyreback før? Jeg ser ikke helt at han skal ha ferdighetene for å spille back.
38
Horneland har jo bygget en ganske ekstrem kultur, kanskje Hellan ikke har gjort seg fortjent til å starte gjennom prestasjonene på trening?

Og det var vel også snakk om at han har vært syk? Med sykdom og 70 min mot Hødd, så vil jeg tro at denne kampen kommer litt for kjapt?
39
Brann / Re: Skader og karantener
April 16, 2024, 20:51:57 PM
Unge spillere tas ut av treningshverdagen for å spille (ofte) tre kamper på en snau uke. Og dette skjer flere ganger i løpet av en sesong. Er det bra for utviklingen?
40
Brann / Re: Skader og karantener
April 16, 2024, 17:27:59 PM
Noen burde se på om det er sammenheng mellom (mye) spill på u-landslag og skader. Også karriereutvikling kan være relevant.
41
Kamper / Re: Viking - Brann 14.04.2024 kl. 14:30
April 15, 2024, 17:40:12 PM
Lite diskusjon her, men Salvesen sitt slag er jo soleklart rødt kort? Bør vel også kunne straffes i etterkant? Slår jo Blomberg rett ned.
42
Kamper / Re: Viking - Brann 14.04.2024 kl. 14:30
April 14, 2024, 16:08:48 PM
Syns Kartum hadde et veldig bra innhopp. Fortjener å starte mot Ham-Kam.
43
Kamper / Re: Viking - Brann 14.04.2024 kl. 14:30
April 14, 2024, 15:34:22 PM
Vi er jo best i mesteparten av kampen. Bortsett fra en periode etter 1-0 så er vi bedre enn Viking.  24-7 i skudd i favør Brann sier sitt.
44
Kamper / Re: Viking - Brann 14.04.2024 kl. 14:30
April 14, 2024, 15:03:25 PM
Veldig fortjent. Vi kjører kampen skikkelig nå!
45
Kamper / Re: Viking - Brann 14.04.2024 kl. 14:30
April 14, 2024, 14:04:15 PM
Quote from: Spelaren on April 14, 2024, 14:02:47 PMKristiansens manglende pasningsfot ødelegger mye på venstresiden. Er for mye trygge valg fra den siden, der en god stikker hadde åpnet for mye gøy.
Vi savner Soltvedt.
46
Kamper / Re: Viking - Brann 14.04.2024 kl. 14:30
April 14, 2024, 12:47:17 PM
Dette er ikke et lag som kommer til å greie å bryte ned en motstander som ligger lavt. Får håpe Viking gir oss noen kontringsmuligheter....
47
Kamper / Re: Viking - Brann 14.04.2024 kl. 14:30
April 14, 2024, 11:25:44 AM
Jeg er spent på kampbildet. Legger Viking seg lavere i banen har jeg svært liten tro på at vår dype sentrallinje, dvs. Kornvig, Nilsen, Pallesen og Kristiansen, har ballferdigheter nok til å spille de ut. Vi er svært avhengig av foten til Soltvedt. Jeg vil se Wassberg dypere, og Kartum inn. Evt. Kornvig høyere i banen som spillpunkt og løp i boksen.
48
Kamper / Re: Viking - Brann 14.04.2024 kl. 14:30
April 13, 2024, 19:36:48 PM
Quote from: Corran on April 13, 2024, 13:55:14 PMSer Tripic er ute og kaller Brann og fansen suttrete

Men Heltne Nilsen vant den «ordkrigen» meget elegant.
49
Kamper / Re: Lyngbø - Brann 11. april kl 18. NM
April 11, 2024, 17:39:48 PM
Quote from: Lasaron on April 11, 2024, 17:23:14 PMDansk dynamikk (sic)
Ekstrem dynamikk!
50
Kamper / Re: Lyngbø - Brann 11. april kl 18. NM
April 11, 2024, 17:24:19 PM
Det jeg er mest skuffet over er i grunn at ikke Kvale er med. Han kunne jo spilt i stede for Kristiansen som sliter med ankelen.