• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - esp123

1
Brann / Re: Treneren etter LAN
August 03, 2020, 10:11:44 AM
Cifuentes bør være den soleklare kandidaten her. Gode resultater, klare ideer og utviklende, fin fotball med begrensede ressurser og unge spillere i Sandefjord.


2
Brann / Re: Overganger vinteren 2020
March 06, 2020, 12:57:23 PM
En klubb med en skikkelig sportslig ledelse hadde ikke endt opp i en posisjon der dette faktisk fremstår som attraktivt.
3
Brann / Re: Overganger vinteren 2020
March 05, 2020, 17:05:41 PM
For meg er dette en fullstendig bisarr signering. Lån av en antageligvis ganske dyr keeper for 12 kamper når man har et gigantisk midtstopperformet hull i troppen er bare veldig rart. 
4
Kamper / Re: Treningskamper 2020
February 21, 2020, 17:18:06 PM
Denne kampen var stort sett det samme som vi har sett de siste to årene. Det går for sakte, Brann spiller bare rundt, så og si aldri gjennom ledd (noe som var Rismarks store styrke, men det har han bare sluttet å gjøre).

Foreløpig har jeg ikke sett noe tegn på at Brann skal spille noe annerledes enn de har gjort de siste sesongene. Eller noe er annerledes; de har plutselig blitt særdeles porøse defensivt.

Ellers vil jeg påstå at det ikke er noe skam å tape mot Aalesund, per se. De er solide, og det er ikke mange spillere i ES som er bedre Castro.
5
Brann / Re: Treneren etter LAN
December 09, 2019, 09:54:04 AM
Viking spiller nitrist, og litt grisete, fotball. Et lag som spiller med Kristoffer Løkberg som spielführer, kommer til å bli funnet ut av før eller senere.
6
Brann / Re: Treneren etter LAN
December 04, 2019, 15:09:49 PM
Jeg syns trenere og ledere i norsk fotball er vanskelig å vurdere. Nivået i norsk fotball er ganske lavt, og spesielt trenerne er veldig homogene når det gjelder filosofi, og man rekrutterer fra en ganske smal "ressursbase". Lederne har jeg mindre oversikt over, men tar en de som i tur og orden har endt opp som sjefer i Brann de siste 15 årene, er det ikke lystig lesning. Jeg sitter med en følelse om at kompetansenivået blant ledere og trenere i norsk fotball er ganske lavt, og at det er en grad av tilfeldigheter som har ført flere av de som er i ledende posisjoner der de er idag.

Jeg er med på at å rekruttere innen ifra hvis det er en kultur og filosofi som er identifiserbar og som kan/skal videreføres. At en kjenner klubben er i så måte viktig. Men hva er Brann sin filosofi? Hva er Brann sin kultur? Brann er mest kjent for å underprestere utifra forutsetningene. Brann har historisk vært dårlig på å få frem spillere. "Fotballbyen" Bergen har knapt produsert landslagspillere, sammenlignet med Oslo og Trondheim er det smått skandaløst. De gangene Brann faktisk har kjempet i toppen, har det stort sett vært kortvarig og en solid økonomisk baksmell har fulgt. Hva er denne kulturen og filosofien som skal videreføres?

Ser man på Branns ledere de siste 15 årene, er det stort sett blitt rekruttert internt.

Fengselsbetjent Rune Soltvedt gikk fra å bli ansatt som guttetrener for Brann i 2005, på en tid da klubben ga blanke faen i "ungdomsavdelingen" og ikke en gang evnet å stille eget juniorlag uten hjelp fra Baune, til å faktisk bli sportslig leder. En sportslig leder som virker å ikke ha den nødvendige tyngden for en slik rolle. Slik strategien til Brann har vært de siste årene og stallen til Brann er satt sammen nå, tror jeg kunne vært en case studie i hvordan man ikke setter sammen en bærekraftig tropp. Ingen unge spillere i alderen 19-24. Mange mette, gamle spillere uten videresalgspotensiale. Totalt mangel på spillertyper som kan skape ubalanse, og svært liten kreativitet.  For meg er det klokkeklart at Brann må ha inn en ny sportslig leder, problemet er at det ikke akkurat er flust med alternativer innenfor landegrensene.


Lars Arne Nilsen har gjort en god jobb med "underdogen" Brann, og det virker å kle filosofien hans bra. Brann har stabilisert seg på øvre halvdel i Eliteserien og det må han få kreditt for, selv om jeg vil påpeke at det var på ingen måte noen OBOS-tropp han tok over i 2015. Spørsmålet er om han er riktig mann for "topplaget" Brann?  Han har ingen erfaring med å lede et lag som forventes å styre kamper på dette nivået, og har aldri vist noe som tilsier at Brann skal utvikle seg offensivt. I tillegg virker det som han er dårlig på evaluere og lære av sine feil. En typisk Lars Arne Nilsen-sesong starter bra, før den dabber litt av mot sommeren, og man avslutter svakt på høsten. Det har skjedd i de siste tre LAN-sesongene, og spesielt i år. Og ser man nøye på Branns sesonger under LAN, har de egentlig vært ganske like. Brann spiller på samme måten; er solide defensivt, tar liten risiko og skaper svært lite i åpent spill.

2016 - knallsterkt sølv i comebacksesongen i Eliteserien, og gjør det på tross av at Brann skyter minst i hele ligaen, og overpresterer veldig ift. "expected goals". Skålevik toppscorer med 6 mål.
2017 - Gode enkeltkamper, og scorer mer mål. Veldig avhengig av Haugen sin dødballfot. Toppscorer Barmen ender på 8 mål. 5. plass etter 8 poeng på de 8 siste kampene.
2018 - Knallsterk start på sesongen, ubeseiret etter 14 kamper, 34 poeng og 7 poeng ned til Rosenborg. Problemet er at de neste 16 kampene kun gir 24 poeng. Scorer kun 45 mål, mindre enn Godset på 13.plass.  Skålevik toppscorer med 9 mål, supersub Orry Larsen på andreplass med 5.
2019 - Starter egentlig ganske likt som 2018 prestasjonsmessig, men savner Haugen sin dødball-fot og har marginene mot seg istedenfor med seg. Kollapser totalt på høsten. Scorer smått skandaløse 32 mål på 30 kamper, og 14 mål på 15 hjemmekamper.

Sett bortifra resultatene våren 2018, har man egentlig ikke sett noen utvikling i hverken spill eller prestasjoner siden 2016?

Jeg ser absolutt ingenting som tilsier at det skal bli noe annerledes til neste sesong.
7
Brann / Re: Treneren etter LAN
November 07, 2019, 16:19:05 PM
Quote from: SKBCPH on November 07, 2019, 15:07:11 PMHva med Martí Cifuentes? Har sansen for det han har vist i Sandefjord.

Stor tilhenger av totalfotballen, og har mastergrad i Sports Management fra The Johan Cruyff Institute.

Slenger meg på denne. Han og Simo Valakari virker som de mest spennende trenerne i Norge akkurat nå.

8
Brann / Re: Partoutkort 2020
October 30, 2019, 14:22:39 PM
Quote from: Nixon on October 30, 2019, 12:52:08 PM
Quote from: Corran on October 30, 2019, 12:43:32 PMDe har flyttet store står og mener dette vil gjøre det mer attraktivt å gå på stadion.

Helt siden denne flytting kom på agendaen har Brann gjentatte ganger kommet med dette mantraet: "Publikumsundersøkelsen viser at stemningen er den viktigste faktoren for totalopplevelsen til alle som går på Stadion". Og det er klart at alle ønsker å oppleve god stemning, men å tro at det er den viktigste grunnen til at folk faktisk gidder å bruke tid og penger på å gå på Stadion? Det er i beste fall naivt.

Ja, og hva er god stemning? Tror den jevne stadiongåer bryr seg lite om hvor mye lyd det kommer fra Bataljonen. Det er god stemning når Brann Stadion er fullsatt.

Hvis norske lag noen gang skal oppleve jevnlig fullsatte stadion igjen, så må de tenkte helt nytt hva gjelder billettpriser. Hvorfor skal en fotballkamp koste 3-400 kroner?

9
Brann / Re: Treneren etter LAN
August 28, 2019, 07:56:34 AM
I Hødd var vel unge spillere det LAN hadde tilgjengelig.

Det som er vel så mye problemet i Brann, er at Soltvedt henter inn eldre middelmådige spillere som står i veien for de unge som kommer opp. Det sitter langt inne å sette etablerte spillere ut av troppen, og det er vanskelig å vurdere unge spillere på trening når de må spille ute av posisjon.
10
Brann / Re: Treneren etter LAN
August 27, 2019, 15:15:52 PM
Med Kalvenes med på laget så får vi også en av Norges beste til å utvikle unge spillere.
11
Brann / Re: Amer Ordagic
May 21, 2019, 15:27:02 PM
Jeg bestrider ikke nødvendigvis at Haugen har et høyere toppnivå i sin rolle, men akkurat nå trenger Brann en Ordagic-type spiller. Tror du Brann hadde fungert like bra med Haugen og Strand?


På et langt høyere nivå på høsten ifjor?! Går utifra at du mener våren, og Brann var ikke på et _langt_ høyere nivå da enn de siste tre kampene.

12
Brann / Re: Amer Ordagic
May 21, 2019, 14:58:56 PM
Det kan godt være at Haugen har et høyere toppnivå, men laget fungerer mye bedre med Ordagic. Ordagic er mye mer disiplinert og taktisk klok enn Haugen, og gjør at Strand (og sikkert Haugen) kan utfolde seg mer offensivt.

Per idag konkurrerer nok Haugen mot Strand og ikke Ordagic.
13
Brann / Re: Talentarbeid
April 12, 2019, 14:54:52 PM
At Brann ikke har noen plan med utviklingsavdelingen er lett å se. De har nå bygget opp en stall bestående av masse overflødige middelmådigheter som rett og slett står i veien for talenter som kommer opp fra Akademiet.

Ingen kan fortelle meg at Emil Kalsaas hadde gjort noe dårligere jobb enn Thomas Grøgaard mot KBK. Hvorfor er Kjelsrud Johansen i klubben? Amer Ordagic hever fortsatt lønn. Ludcinio Marengo er fortsatt i Brann. Alle disse middelmådighetene står i veien, og er enklere for LAN å bruke enn en unggutt fra Akademiet. En ting er i kamphverdagen, men hvis du også utelukkende blir brukt som kjegle/posisjonsfyll på trening, så får du heller ikke vist deg frem.


Fra Louis Van Gaal, som må sies å ha en veldig godt track record for å utvikle unge spillere,  sitt intervju med BBC tidligere i år:

"If there is one aspect of Van Gaal's illustrious career for which he will be remembered, beyond the trophies, it is the number of young players he picked.

Van Gaal gave debuts to Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edwin van der Sar, Carles Puyol, Xavi, Andres Iniesta, Thomas Muller, all now established names at football's highest level. There are many, many more, including Marcus Rashford from his time at United.

He says: "I read something from Mourinho saying I only did that out of necessity. Not true. I created the necessity.

"Manchester United had over 30 players. I brought them back to 23. Then I had an open selection for the youth academy. I did that at every club. That is why a lot of young players have made their debuts with me.

"A lot of trainers, like Mourinho, never give youngsters a chance. Yes, five minutes. Solskjaer, 10 minutes. That is not a chance. A chance is a game.

"Too much experience is not good. Then you have an automatic pilot. You always need imagination and you cannot forget how inspiring young players can be.

"If you are not willing to trust young players, you are not suitable to be a manager of a club with a youth education.""
14
Brann / Re: Kristoffer Barmen
September 18, 2018, 13:04:39 PM
Målfarlighet, ihvertfall. Luftstyrke. Kombinert med greie ferdigheter med ball og spilleforståelse. En sjelden pakke.
15
Brann / Sv: Overganger vinteren 2017/18
November 27, 2017, 12:25:16 PM
Quote from: krakra on November 26, 2017, 20:17:47 PM
Det handler om roller. SHN har høyere treffprosent enn både Haugen og Barmen. Det skyldes ikke at han er en bedre og tryggere pasningsspiller, men at han spiller langt mer på det trygge og slår enklere pasninger. Barmen spiller langt mer på det trygge enn Haugen. Han er lite skapende i pasningsspillet, og slår sjeldnere de vanskelige pasningene. Likevel så treffer han dårligere.

Hvis man ser på nøkkelpasninger i åpent spill, så er faktisk ikke Barmen så langt fra Haugen. Barmen ligger på 0,9 nøkkelpasninger per kamp og Haugen 1,1 nøkkelpasninger per kamp. Begge deler ganske middelmådig.
16
Brann / Sv: Overganger vinteren 2017/18
November 13, 2017, 11:07:29 AM
Quote from: Kagain on November 12, 2017, 19:13:16 PM
Er det ikke en av grunnen til at han passer Brann fint?

Denne franske fotballeksperten oppsummererer også ganske greit hvorfor Søderlund passer Brann bra.
17
Brann / Sv: Per Ove Ludvigsen
October 26, 2017, 15:18:19 PM
Quote from: krakra on October 26, 2017, 14:28:13 PM
Skal mer enn matte til for å finne ut hvem som kan forsterke Brann. Baseball er stort sett kasting, slåing og litt løping. Det er en idrett der statistikk spiller en mye større rolle i analysen enn fotball.

Statistikk spiller helt klart en stor rolle også i fotball. Ta f.eks en spiss som kommer til mange skudd, og mange skudd fra gode posisjoner som statistisk sett har høy sannsynlighet for ender med mål. Spissen scorer imidlertid ikke så mye mål som disse underliggende tallene tilsier, og er derfor muligens undervurdert av markedet. Tilsvarende hvis en spiss scorer mye mål ift. kvaliteten på sjansene han kommer til. Da er han ofte overvurdert siden dette over lang tid sjeldent er bærekraftig.
18
Brann / Sv: Per Ove Ludvigsen
October 26, 2017, 15:11:42 PM
Har liten tro på en fundamentalistisk holdning til dataanalyse i spillerlogistikk, men at en liten ressurssvak klubb som Brann hadde tjent på å fokusere på dette som et supplement og et verktøy for å kartlegge spillere; helt klart.

Start har jo varslet at de kommer aktivt til å bruke dette i sin spillerlogistikk, og deres eiere har litt samme bakgrunn som eieren til Midtjylland og Brentford.
19
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
August 22, 2017, 13:31:15 PM
Ihvertfall 2000 for mye for begge to.
20
Brann / Sv: Fredrik Haugen
August 18, 2017, 13:05:36 PM
Quote from: krakra on August 18, 2017, 12:24:46 PM
Branns nedtur startet før Braaten ble skadet. Vi har klart oss bra offensivt de to siste kampene med fem mål, uten Braaten.

Hehe, kanskje, men poengene mine rundt Haugen står. Kan jo si at Barmen er den viktigste spilleren da, all den tid han er toppscoreren vår og en stor del av vårt offensive spill baserer seg på å slå langt mot Barmen.
21
Brann / Sv: Fredrik Haugen
August 18, 2017, 12:09:30 PM
Overblikk har han, når han får tid. Går det kjapt rundt Haugen så sliter han. Ja, han scorer høyt på antall nøkkelpasninger, men av hans 3,3 nøkkelpasning per kamp, er 2,2 fra dødball. Han har en god skuddfot, men kommer sjeldent i skikkelig gode scoringsposisjoner. Målene hans er stortsett langskudd og er det "bærekraftig" på lang sikt? Pasningssikkerheten hans er også ganske shocking (70% av hans 35,5 pasninger per kamp går til medspiller.), men der er Brann generelt ganske dårlig (kan det ha noe med spillestil å gjøre...?).

Vår viktigste offensive spiller er Daniel Braaten, det viser den siste måneden.
22
Brann / Sv: Fredrik Haugen
August 18, 2017, 11:39:06 AM
Greit nok han er poengkonge, men er det et såååå stort tap å miste Haugen? Han har en god fot, for all del, men tilbyr han så mye mer?

Et annet problem er at hvis han skal komme seg ut så er det veldig få posisjoner han kan bekle. Det er stortsett i en klassisk norsk indreløper-posisjon han har levert, og slike er det ikke mange av ute i den store fotballverden. Han kan ikke spille i en toer på midten, det har han ikke spilleforståelse og disiplin til, og spørsmålet da er kan han spille kant?

23
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
June 08, 2017, 09:21:27 AM
Ikke at dette noen gang kommer til å skje her i Norge, men i Italia er det ihvertfall masse matboder utenfor stadion før kamp som selger de herligste (fast food-)retter og ikke minst øl før kamp. Gjør jo at folk kommer tidligere på kamp, og at det er mer attraktivt å gå på kamp.

Folk blir jo sulten (og tørst)!
24
Brann / Sv: Sesongen 2017
March 24, 2017, 09:28:43 AM
https://kroneball.wordpress.com/2017/03/16/eliteserien-2016-goals-vs-expected-goals/

Ganske interessant lesning. Og ikke spesielt positivt sett med Brann-øyne foran denne sesongen....
25
Brann / Sv: Sesongen 2017
November 12, 2016, 16:14:49 PM
Quote from: SeLyren on November 11, 2016, 10:19:48 AM
Alle trenger en Helge Haugen, en Makelele, en Kantè, en Sivert Heltne Nilsen.

Jeg er forsåvidt enig og han har gjort en strålende jobb slik som Brann har spilt i år. Skal man imidlertid utvikle spillet i mer offensiv retning så holder ikke det, mener jeg. Med sånn som Brann spiller 4-3-3 (der "indreløperne" skal gå høyt i banen), så får den dype midtbanespilleren ekstremt mye ansvar for oppbygningen av det offensive spillet. SHN er allerede den som har mest ball ila av en Brann-kamp. Det hjelper ikke å ha kreative spillere offensivt hvis disse kreative spillerne sjelden blir satt opp i situasjoner der man får utnyttet kreativiteten. 

Helge Haugen hadde aldri et slikt ansvar i Brann, han hadde Andresen rett ved siden av seg. Kante falt helt igjennom da han hadde det samme ansvaret i Contes 4-1-4-1, og Makelele var tross alt en undervurdert ballspiller.

Rudolph Austin hadde også et helt annet repertoar enn SHN har, og spilte også aldri som dyp midtbanespiller i en 4-3-3. Han sliter forøvrig benk i Brøndby for øyeblikket, grunn; det går for tregt med han for å kunne spille dypt på midten i Alexander Zornigers 4-1-2-1-2.

Rosenborg hadde sin Selnæs, Odd har sin Oldrup Jensen og uten sammenligning forøvrig; Barcelona har sin Sergio Busquets. 

SHN er heller ikke spesielt pasningssikker heller. Han bommer på en fjerdedel av pasningene sine. Innad i Brann-laget ligger han på en 8.plass.
26
Brann / Sv: Sesongen 2017
November 10, 2016, 13:53:50 PM
Vel, vi skaper så og si ingenting mot etablert. Grunn nummer 1; Sivert Heltne Nilsen.

Spesielt når vi skal spille med "5 spisser", som LAN så fint sier det, da må vi ha en defensiv midtbanespiller som er god med ballen. Heltne Nilsen har for dårlig rekkevidde i pasningsspillet, og er for dårlig til å finne både mellomrommet og vingene. Offensivt tilbyr han så og si nada. Han må alltid bruke flere touch i pasningsspillet, og da går det for tregt. Heltne Nilsen er også den i Brann-laget med flest pasninger per kamp, så den defensive midtbanerollen er ekstremt viktig i det offensive spillet mot etablert slik vi spiller under LAN.

Ja, SHN er god defensivt, god taktisk og er en ledertype, men det går så altfor tregt med han. Og det holder ikke hvis vi skal utvikle oss videre.

27
Brann / Sv: Sesongen 2017
November 09, 2016, 00:38:37 AM
Quote from: krakra on November 08, 2016, 17:45:28 PM

I 4-3-3 må den "dype" midtbanespilleren ihvertfall tilby noe offensivt. Egentlig er den veldig viktig hvis man skal ha et eget spill offensivt. SHN tilbyr ingen verdens ting offensivt. Det går altfor treigt med han, og det preger Brann sitt spill, spesielt mot etablert. Skal vi fortsette med samme kyniske spillestilen som i år så holder han mål, men hvis vi skal over på mer attraktiv offensiv fotball så holder han ikke mål i det hele tatt.

Vi må gjerne satse på Barmen i den rollen, men da må en god indreløper inn for han.
28
Brann / Sv: Sesongen 2017
November 08, 2016, 16:36:08 PM
Quote from: Lasaron on November 08, 2016, 16:17:44 PM
I denne sesongen var det greit. Totalen gav jo den gøyeste sesongen siden 2007 (med 2011 på en god andreplass). Men jeg forventer fremgang i 2017, det gjør jeg jo. Jeg tror også det kommer.


Ja, men det er poenget mitt. Det var en veldig bra sesong, men det som er godt nok i år er ikke godt nok neste år! Brann er Brann, vi skal ikke være et kynisk lag som kun spiller på resultat. Det er veldig få lag i verden som fyller stadion med slik fotball...

Det må gå an å stille kritiske spørsmål selv om man får bra resultater!

Man bør nok utnytte momentumet man har nå til å forsterke. Vi trenger forsterkninger i alle lagdeler for å gjenskape denne sesongen og utvikle spillestilen i en retning som er Brann verdig.

Først og fremst trenger vi en venstrekant, en dyptliggende playmaker (beklager FM-lingoen) og en spiss. Kanskje en stopper og en venstreback, men det blir muligens noe urealistisk...
29
Brann / Sv: Sesongen 2017
November 08, 2016, 16:00:48 PM
Vi skyter minst (!), vi lager flest frispark, flest kort, tredje laveste pasningssikkerheten, nestlavest antall kortepasninger osv. osv.. Aller kjipeste er kanskje å dra det litt langt, men det er ikke langt ifra. Er det slik man ønsker at Brann skal fremstå?

30
Brann / Sv: Sesongen 2017
November 08, 2016, 11:46:40 AM
Det jeg vil se neste år er bedre offensiv fotball. Brann tok sølv med å spille den aller kjipeste fotballen i Tippeligaen. Ikke bare er bedre offensiv fotball nødvendig mtp. oppslutning rundt klubbens prestasjoner, men måten Brann spiller på for øyeblikket gjør man utrolig sårbar for marginer imot. Brann tok sølv ved å skyte desidert minst i TL, det er ganske eksepsjonelt og kommer ikke til å holde neste år.

31
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
August 15, 2016, 17:34:16 PM
32
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
May 17, 2016, 11:06:39 AM
Quote from: OmOssSjølOgHansaøl on May 16, 2016, 23:37:46 PM
Quote from: Svante med fart on May 16, 2016, 23:00:29 PM
Barmen 7BB (ser folk flest her har han som en av dagens svakere... Hint: brilleland!)


Hint: Drepte Brann-angrep på Brann-angrep i første omgang, men spilte seg opp i andre, imho.

Drepe angrep = ikke gi vekk ballen på elendige førstebevegelser? Barmen BB for meg også.
33
Brann / Sv: Talentarbeid
April 12, 2016, 22:30:16 PM
Det og, men U-landslagene de siste årene har blitt litt vel blendahvite.
34
Brann / Sv: Talentarbeid
April 12, 2016, 14:55:36 PM
Hvis man ser på hvem som er sjefer for de forskjellige U-landslaget og noen av spillerne som er blitt utelatt før, så tror jeg ikke vi skal basere oss på om spillere blir tatt ut på U-landslag om de er talenter eller ikke. Spesielt ikke de yngre. Har et inntrykk av at det er mye politikk, spesielt hvis man ser på den etniske sammensetningen.......
35
Brann / Sv: Overganger vinteren 2015
December 04, 2014, 21:16:32 PM
Quote from: ostraume on December 04, 2014, 12:31:25 PM
Grønner er i Judas-humør:

- Jeg må tenke meg om og bruke tiden godt fremover. Vi må se enden av denne evalueringen før jeg konkluderer. Det er rett og slett mye usikkerhet på Stadion for tiden, sier Grønner.

http://www.bt.no/100Sport/fotball/forstediv/Gronner-vurderer-fremtiden-pa-nytt-478135_1.snd


"Spillerens agent Stig Lillejord"
36
Brann / Sv: Overganger vinteren 2015
November 30, 2014, 23:53:01 PM
Det er en forbanna myte at man må slåss så jævlig i 1. div. Bærum rykket nesten opp med en svært spillende stil. Det Brann trenger er å få inn spillere som faktisk passer inn i måten man ønsker å spille på. Det vil si midtstoppere som faktisk evner å behandle en ball og sette i gang spillet bakfra, i tillegg til midtbanespillere som evner å slå en pasning på over 5 meter. Helst også en spiss som greier å holde på ballen.

Og for å finne/skaffe disse spillerne så trenger man en sportssjef, og det er det første som må på plass.
37
Brann / Sv: Talentarbeid
November 20, 2014, 20:33:00 PM
Prinsipielt håper jeg ikke vi stiller med Drame.
38
Brann / Sv: Overganger vinteren 2015
November 11, 2014, 23:10:39 PM
Quote from: krakra on November 10, 2014, 21:41:25 PM
Kynisk sett bør vi kvitte oss med Jonsson, Mojsov, Fakiri, Sævarasson og Demir. Resten fortjener en sjanse til selv om utlån av spillere som Drame, Lorentzen og de nye stopperne bør vurderes.

Har troen på at Heggland kan bidra allerede til neste år. Har både fart og teknikk, passer godt inn i Norling-fotballen. I motsetning til alle de andre stopperne til Brann.
39
Kamper / Sv: Brann-Start søndag 05.10 Kl 20.00
October 06, 2014, 17:44:25 PM
Mojsov spillte back for å gjøre oss mindre sårbare defensivt. Tanken var god, det fungerte bare heller dårlig fordi Mojsov er elendig, og vi var usedevanelig feige.

I oppspillsfasen i går gikk konsekvent Birkir høyt og bredt, Huseklepp lå bredt på andre kanten, Skaanes gikk inn i banen. Offensivt ble det en slags 3-5-2. Problemet var at avstanden mellom angrep og forsvar ble for stor. Badji ble liggende nede blandt de tre "stopperne", mens Skaanes og Haugen gikk for høyt i banen. "Gjemte" seg vekk. Dette resulterte i at det eneste vi gjorde var å slå langt på Pedersen og Orlov.

Det er ganske utrolig, men vi savner faktisk Barmen på topp. Han er den eneste "spissen" som kan holde på ballen i trange områder, og han er veldig flink til å gjøre seg spillbar. Orlov og Pedersen mister ballen altfor mye, sånn at vi ikke får etablert spillet høyt i banen, og da etterhvert får kommet til innlegg.
40
Kamper / Sv: Brann-Start søndag 05.10 Kl 20.00
October 02, 2014, 20:21:25 PM
Quote from: ostraume on October 01, 2014, 18:15:54 PM


Jeg er åpen for å prøve Haugen eller Barmen i den rollen.
41
Flotte?! Været har vært det beste på flere år, men likevel er banen humpete. Brann må enten bygge en stadion et annet sted enn Nymark, eller legge om til kunstgress.
42
Kamper / Sv: Brann-Start søndag 05.10 Kl 20.00
October 01, 2014, 18:00:21 PM
Vi burde spilt 4-3-3. Da får vi i større grad utnyttet våre beste menn;

                           Piotr
Vindheim - Grønner - Hanstveit - Demir
                        Badji
                Skaanes - Haugen/Barmen
Huseklepp                                 Askar
                       Pedersen


43
Brann / Sv: Sesongen 2014
June 22, 2014, 12:15:49 PM
Quote from: krakra on June 21, 2014, 21:20:42 PM
Vi møtte noen stjerner det året ja. Var ikke Modric i Kroatia Zagreb også?

Ja, sammen med Mario Mandžukić. Litt av noen stjerner som spilte på Stadion den høsten.
44
Brann / Sv: Sesongen 2014
June 20, 2014, 16:04:28 PM
Quote from: Eivind on June 20, 2014, 11:16:26 AM

MEN, hvorfor i svarte **** klarer chilenere, uruguay, osv å løpe så jækla mye mer, fortere og bedre enn norske fotballspillere? En ting er at de har bedre ferdigheter som innlæres fra nærmest fødsel. Men det å løpe i hundre gjennom 90 minutter, ha maks innsats i det man driver med, aldri gi seg på en ball, osv. Dette burde da være grunnstener som også trauste nordmenn, som tross alt har fotball som jobb, burde beherske?


En ting er at man er bedre en mot en defensivt, men dette er lag som tør å stå høyt. Man presser kollektivt og trives med å stå høyt med forsvarslinjen. Man forsvarer seg kompakt, smalere enn man gjør i Norge. Og da er det lettere å presse. Det handler ikke bare om "innsats", men spillerne er taktisk smartere.
45
Brann / Sv: Sesongen 2014
June 20, 2014, 14:43:39 PM
Mitt inntrykk er at det ikke er innsatsen det går på. Brannspillerene løper jo nok. Problemet er at de må dekke så uendelig mengder rom pga. strukturen er så og si fraværende, og avstandene er enorme. Skal man presse høyt og være aggressive så må hele laget presset kollektivt. Man kan ikke ha spisser som presser samtidig som stopperne faller av, man må være kompakte ellers er veldig lett å spille igjennom pressledd. Dette krever først og fremst stoppere med baller nok til å stå høyt, det er også absolutt en fordel med hurtighet.

Vi har én hjemmeseier denne sesongen, og det er mot et Lillestrøm-lag som stilte med Erling Knudtzon på topp og kun søkte bakrom.

Et annet problem er formasjonen. Hvis vi skal spille oss ut bakfra må vi ha tre mann sentralt. Først og fremst er stopperne våre, og backene våres utenom Hanstveit og Vindheim, for dårlig med ball, så vi kan ikke legge så mye ansvar på dem som vi gjør i oppspillsfasen. Vi trenger en dyptliggende midtbanespiller som er trygg på ball som kan hjelpe i oppspillsfasen, i tillegg til flere spillalternativer sentralt i banen. Vi blir for rigide i 4-4-2, og vi angriper i praksis med 3 "ledd", der spesielt avstanden mellom midtbanen og spissene blir for stor. Med 4-3-3 kan vi flytte backene høyere, og utfordre mellomrommet i større grad enn vi gjør nå. Vi kan angripe i flere ledd og vi gjør det mye vanskeligere å forsvare seg mot oss. 4-3-3 gjør det lettere å presse høyt uten å tømme midtbanen, og gjør oss mer solide sentralt.

Et tredje problem er banen. Vi kan ikke ha en bane som bare er "god" to-tre kamper i året hvis vi skal ha så ambisiøs spillestil som nå, og vi bør ta en ny vurdering om vi skal legge om til kunstgress.

46
Brann / Sv: Overganger vinteren 2014
June 02, 2014, 21:28:43 PM
47
Brann / Sv: Overganger vinteren 2014
May 29, 2014, 18:56:27 PM
Ekstremt hurtig, god fysikk, god i luften på tross av at han ikke veldig høy, og ikke minst meget anvendelig. Har spilt alle posisjoner utenom keeper.
48
Brann / Sv: Talentarbeid
April 14, 2014, 13:03:08 PM
I en ideell verden hadde Furdal spilt i Brann i mange år. I Norgestoppen når det gjelder nærteknikk. Synd at fyren er en bohem med 100 skavanker.
49
Kamper / Sv: Ulf-Brann, fredag 11.april kl 19
April 14, 2014, 01:40:42 AM
Er det ikke rødt kort til Sandnes Ulf-spilleren på straffesituasjonen? Amin Askar skal jo bare sette ballen i mer eller mindre åpen gåll.
50
Brann / Sv: Daglig leder / Sportssjef etter RBH
February 09, 2014, 01:25:49 AM
Patrick Olsen fra Inter bl.a. På papiret høres det bra ut, men jeg er foreløpig avventende.