• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Svartebørssalg

Started by Tore Larsen, May 25, 2008, 12:45:11 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Tore Larsen

May 25, 2008, 12:45:11 PM Last Edit: May 25, 2008, 18:29:54 PM by Tore Larsen
Flott å se at Bataljonen arbeider aktivt for å gå svartebørssalget i næringen og at det blir informert om følgende dette får for de medlemmene som gjør dette.
Samtidig er det flott at media bygger oppunder dette og belyser problematikken :Link 1 og Link 2

Vet at Bataljonen bruker mye tid og ressurser på dette arbeidet og det er flott å se at dette arbeidet gir resultater. At våre egne fans skal sko seg på likesinnede er forkastelig.

Svartebørsproblematikken vil nok eskalere i fremtiden siden knappheten på billettene vil øke og arbeidet med å finne disse personene er veldig tidkrevende og tar mye av tiden til Bataljonsstyret. En tanke og ide til Bataljonen er å opprette en ekstern gruppe som jobber aktivt med svartebørssalg og sporer opp og finner de som driver på med dette faenskapet. Er sikker på at Brann vil stille seg positivt til et slikt tiltak og vil være behjelpelig med det som måtte til i dette arbeidet.

Uansett flott å se at Bataljonen tar dette problemet alvorlig.
Mvh

Tore

Northside

Liker at Bataljonen reagerer på det, håper Brann gjør det samme neste gang.

Men om jeg ikke tar feil, så får de utestengte "aldri kjøpe sesongkort hos Bataljonen igjen", med andre ord: Livstid? Er ikke det en smule strengt? Må holde lenge med 1år utestengelse...

vebo

Quote from: Northside on May 25, 2008, 13:29:39 PMMå holde lenge med 1år utestengelse...


Det er jeg overhode ikke enig i. Som Tore påpeker så er det rystende at våre "egne" skal gjøre sånt. Slike mennesker trenger vi ikke i Bataljonen. De får heller kjøpe en annen plass! Håper også at Brann gir dem en karantene på tre-fire sesonger.
Tiocfaidh ár lá

Langhår

Det er selvsagt moralsk særdeles tvilsomt å forsøke å gjøre seg noen grunker på medbergenseres kjærlighet for klubben. Ingen tvil om det. Det er også på sin plass at det sanksjoneres fra Bataljonen ovenfor disse.

Forøvrig var jeg innom Brannbutikken for noen dager siden. Formålet var å kjøpe noen barneklær til guttungen som jeg vurderer å ta med på Stadion etterhvert. Selv går jeg ikke med supporterutstyr så det er sjelden eller aldri jeg er innom. Jeg er ingen gnier, men når jeg så prisene på drakter/jakker etc til barn fikk jeg litt samme følelsen som jeg antar Bataljonen har ovenfor svartebørsselgere. Tusen kroner for en jakke str 5 år fikk meg til å gå flirende ut av butikken igjen. Jaja, greit nok å støtte opp, men jeg gidder ikke bli lurt. Slike priser som de opererer med er i min bok å utnytte folk som elsker klubben sin.

Men det var selvsagt bare en digresjon. Uansett kjekt å se at svartebørsen blir forsøkt tatt hånd om, ingen er tjent med at den får fritt spillerom.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Esskåbrann

Du har jo unektelig et meget godt poeng.

Har tenkt på dette ved endel anledninger selv, og når jeg så denne saken så var det to ord som sto igjen: jævla hyklere.
å skal det skje!

Markmus

Leste i en av avisene at de to plassene ville være "låst" resten av sesongen? Hvorfor i huleste?
Ka du ve?

Stian

Dette skal jeg sjekke opp med Brann, men jeg regner med at det kun er partoutkortene som er låst.

monzilla

Så man mister altså plassen sin?

Stian

Medlemmer av Bataljonen som har partoutkort på våre felt vil misste plassen sin, ja. Vi har også fått signaler fra Brann om at andre partoutkortinnehavere også kan risikere plassen sin dersom man blir tatt for svartebørssalg.

monzilla

Er ikke det litt vel strengt? De får vel igjen pengene regner jeg med. Skulle forøvrig vært interessant å se lovligheten i dette. Det er teknisk sett ulovlig å selge billetter på svartebørsen, men om man benytter seg av smutthullene i loven, vil man da risikere å miste partoutkortet sitt?

BBB-Tony

Quote from: Northside on May 25, 2008, 13:29:39 PM
Liker at Bataljonen reagerer på det, håper Brann gjør det samme neste gang.

Men om jeg ikke tar feil, så får de utestengte "aldri kjøpe sesongkort hos Bataljonen igjen", med andre ord: Livstid? Er ikke det en smule strengt? Må holde lenge med 1år utestengelse...


De som selger på svartebørsen har ikke hjertet i Sportsklubben, og fortjener deretter...
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

Xminator

Vet ikke om jeg er helt enig i dette, men kjenner ikke forhistorien godt nok. Jeg er helt for å slå hardt ned på organisert svartebørssalg. Men her virker uttrykket "spurv med kanon" på sin plass.

Forutsatt at dette er to privatpersoner som ikke hadde anledning til å møte på kamp og valgte å selge til høystbydende istedenfor. For meg er det godt innenfor det man bør akseptere av svartebørs, og ikke noe mer moralsk betenkelig enn å selge skjerf med "gullet ska hem".

Det er noe helt annet om noen kjøper opp ett større kvantum billetter for å gjøre penger på det. Eller for den del om vedkommende har solgt billettene til overpris i hver kamp så langt...

Nixon

Igjen kommer livstid inn i bildet når legmennene i Brann eller Bataljonen skal straffe noen. Det må da kunne være mulig å statuere et eksempel uten å bruke en strafferamme som selv ikke myndighetene i landet finner hensiktsmessig. At noen har blitt fristet til å spe på ukelønnen er selvsagt ikke bra, men la de i det minste få komme inn når de går av med AFP. Eller helst litt før...
Rød makt på Hansa

Tore Larsen

Er det så at disse to personene ALDRI får kjøpe partoutkort igjen gjennom Bataljonen eller Brann ? Slik å forstå ? Har Bataljonen gjort seg opp noen mening rundt dette og har Bataljonen dannet en felles plattform med Brann ift en straffereaksjon ?
Mvh

Tore

Bombefar


Stian

May 26, 2008, 19:30:42 PM #15 Last Edit: May 26, 2008, 19:32:36 PM by Stian
All form for svartebørshandel av billetter, enten det er kjøp eller salg, vil medføre utestengelse fra Bataljonen med øyeblikkelig virkning. Definisjon av svartebørshandel er billetter som blir tilbudt videresolgt for mer enn pålydende pris eller tilbud om å kjøpe billetter til overpris.

Alle Bataljonen sine vedtekter kan du lese her: http://bataljonen.no/?page=27&show=71

Langhår

Joda, reglene er klare de, men all mulig sunn fornuft tilsier vel at det må være en tidsbegrensning. Bataljonen er selvsagt i sin fulle rett til å nekte disse medlemsskap i organisasjonen, men er det hensiktsmessig? Livsvarige straffer bør vel forbeholdes folk som med vilje utsetter andre for fare eller lignende?

Spør du meg burde noen kamper, eksempelvis fem kampers karantene være nok for førstegangbruddet.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Stian

Det er nok dette som vil bli tatt opp på neste styremøte.

Brann&Bergen<3

Quote from: monzilla on May 26, 2008, 02:08:08 AM
Er ikke det litt vel strengt? De får vel igjen pengene regner jeg med.


Få pengene igjen? hvorfor i all verden skulle de no det? de har jo alledere tjent på selge billettene og hvorfor skal de då gå i pluss etter å ha gjort noe ulovlig?

vebo

Regner med at de tok omtrent det samme for kampen som de betalte for hele kortet! Selvfølgelig skal de ikke få pengene tilbake. Skjønner ikke hvor folk får den plutselige sympatien for dette avskummet? Bataljonen skal bestå av ekte supportere, og at disse ikke er det viste de vil nå?
Tiocfaidh ár lá

monzilla

May 26, 2008, 22:20:58 PM #20 Last Edit: May 26, 2008, 22:22:41 PM by monzilla
Er det en selvfølge? Jeg har ikke fått med meg noen avtale mellom meg og brann da jeg kjøpte partoutkortet mitt. Da kan ikke Brann (i deres tilfelle Bataljonen) begynne å svinge pisken.

Har null sympati for de som ikke har har fått tak i billett. De har hatt sjangs til partoutkort gud vet hvor lenge. Om jeg velger å selge billetten min videre for markedpris gjør jeg det, og gud nåde den som prøver å ta meg for det.

Stian

Men dersom du har kjøpt partoutkort på Bataljonen sine felt forutsetter dette medlemskap i Bataljonen. Svartebørssalg fører som tidligere sagt til øyeblikkelig utelukkelse fra Bataljonen og dermed vil også partoutkortet bli sperret siden kun medlemmer kan ha partoutkort på våre felt. Svartebørssalg er også forbudt i følge norsk lov.

Ingo

Har ikke noe sympati de som skor seg grovt ovenfor for brann supportere, det er jo dyrt nok med en vanlig sittebill.
Du då "monzilla" velger du å selge til markedspris fremfor å selge billetten til en tjomi for pålydende!


monzilla

Stian - Men når man først har kjøpt et partoutkort kan man ikke bare ta dette fra folk uten videre. Da må man være klar til å refundere for utestående kamper. En eskalering i reaksjonsnivået ville vært på sin plass, ikke bare hive ut folk som har brukt gud vet hvor mange tusen kroner på Brann opp gjennom årene. Om dere nekter å gi de nytt medlemskap i 09 får det være deres sak, men å begynne med utestengelser nå blir som nixon sa det, skyte spurv med kanoner.

Når det gjelder hva jeg hadde gjort eller ikke gjort, så er det irrelevant.

Har en viss forståelse over at Bataljonen ønsker å regulere dette internt hos medlemmer, men dere må velge deres slag med omhu. Får Bataljonen rykte på seg for å skulle styre alt ned på detaljnivå hos sine medlemmer vil nok medlemstallet synke betraktelig.


Nixon

Quote from: monzilla on May 27, 2008, 00:56:35 AM
Om dere nekter å gi de nytt medlemskap i 09 får det være deres sak, men å begynne med utestengelser nå blir som nixon sa det, skyte spurv med kanoner.


Det var det Xminator som skrev.
Jeg er forøvrig enig med både inndragelse og utestengelse. Men synes at det toppen bør vare ut sesongen, og at både Brann og Bataljonen tar synderne inn i varmen igjen neste sesong. Da er det fortsatt en straff som svir for en brannsupporter.
Rød makt på Hansa

dudo

Skal de da måtte stille seg i kø på lik linje med andre, eller skal de få forkjøpsretten?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Nixon

Jeg mener at de bør stille seg bakerst i køen sammen med andre førstegangskjøpere.
Rød makt på Hansa

dudo

Blir ikke det i praksis en utestengelse på ubestemt tid? Så vidt jeg har forstått det er det allerede venteliste for partoutkort i 2009? (Ikke misforstå, for min del må de gjerne ekskluderes. Jeg vil bare ha fakta på bordet)
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Tore Larsen

Ved neste års utsending av partoutkort kjøpt igjennom Bataljonen/Brann bør skrivet/regningen inneholde et punkt der det kommer klart frem hva konsekvensen vil bli dersom man blir tatt for svartebørsssalg, mtp utestenging/inndragning osv.
Feks. ingen refundering av resterende kamper og utestengelse av Bataljonen og stadion i ett eller to år. Men dette kan diskuteres i det uendelige. Det viktigste er at det blir fattet en beslutning om noe og som Stian skriver lengre oppe så blir nok saken tatt opp på neste styremøte, men det er viktig at også supporterne får sagt sin mening om saken.

Greit nok at svartebørssalg er forbudt ifølge norsk lov på papiret men det blir jo ikke utøvet straff for dette om man blir tatt. Forstå det den som kan.
Mvh

Tore

dudo

Hva er det egentlig Brann må forholde seg til av lovverk? De har jo anledning til å utestenge folk som kaster kuler o.l., men hvilken hjemmel brukes her? Kan Brann bestemme hvem de vil slippe inn på stadion helt etter egne prinsipper - også etter at partoutkortet er betalt?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

vebo

Litt hobbyjuss her:

Det stemmer, det blir det samme som på en uteplass, man bestemmer fullt og helt hvem en vil ha der selv, som om det skulle være hjemme i sin egen stue. Eneste norsk lov forhindrer er diskriminering, dvs rase, legning, kjønn osv.

Hjemmelen ligger i tilfeller som feks "kulekasteren" i Branns generalforsamlings vedtekter, statuttene og de respektive sanksjonsmulighetene beskrevet der.

Hjemmel for utestengelse fra Bataljonen, som igjen vil medføre utestengelse fra bataljonfeltet, ligger i Bataljonens vedtekter og i evt betingelser når du kjøper kortet. At man ikke har lest, eller blitt opplyst om regler er ikke en gyldig grunn til å slippe straff. I fremtiden vil jeg anbefale Bataljonen å opprette et eget sankjonsvedlegg til vedtektene, som beskriver sanksjonsmuligheter og grader. Det vil forhindre diskusjoner og skaper presedens og god kontunitet. Det er ekstremt viktig å være konsekvent i slike saker.

For å presisere mitt synspunkt: Jeg synes IKKE at de bør utestenges fra Stadion for all tid. Men at de skal få kjøpe billetter gjennom Bataljonen igjen synes jeg er helt feil.

Monz: Jeg gjør lett det samme, selger billetten til markedspris eller pålydende om jeg en gang skal være så uheldig å ikke fått mulighet til å gå på en enkeltkamp. Men siden det her kalles "svartebørssalg" så regner jeg med at de ble solgt for mye mer. Det er vel også det som er definisjonen av ordet?
Tiocfaidh ár lá

dudo

Videresalg av billetter for pålydende+omkostninger er jo noe alle supporterklubber driver med, så det må jo være lov?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

vebo

Jo, det er det nok. Men markedspris er jo ikke det samme. Pålydene er jo pris for kortet delt på antall kamper, mens markedsprisen er hva setet hadde kostet som enkeltbillett.
Tiocfaidh ár lá

kabelmann

Markedspris og svartebørssalg er jo stort sett to sider av samme sak, bare at ved markedspris bestemmer kjøperen prisen (så sant ikke markedsprisen er under pålydende, men det skal vel godt gjøres).
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

vebo

Om det er definisjonen, så liker jeg ikke det.
Tiocfaidh ár lá

krøvel vellevold

Det som er litt rart, er jo at man blir straffet dobbelt hvis man har p-kort på BBB-feltet. Hadde fyren hatt p-kort et annet sted på Stadion, hadde han antagelig ikke mistet p-kortet sitt. Men nå mister han det fordi han har p-kort på BBB-feltet. Problemet er selvsagt at det er en rimelig straff å bli ekskludert fra BBB, men at han da selvsagt ikke kan beholde plassen sin på BBB sitt felt. Uansett burde det kunne gå an å få personen flyttet til et annet sted på Stadion. Eventuelt bytte plass med noen som kunne tenke seg plass på BBB-feltet, men som har p-kort et annet sted. Er det ikke venteliste og greier?

Greit nok at folk blir straffet for svartebørssalg, men det får da være grenser! Men skulle vært interessant å vite om dette er en person som normalt bruker plassen sin, men som ikke kunne gå denne gangen og dermed ble fristet til å selge billetten til overpris, eller om dette er en person som har p-kort for å kunne selge plassen sin på svartebørs.

Legg ned hele klubben!

BBB-Tony

Det en bør gjøre er å bli enig med Brann å sette en passende straff for svartebørshandel. Uansett hvor den personen som driver svartebørs har p-kort på stadion, så bør straffen være lik. Om det skal være utestengelse for ett par kamper eller flere år... De som driver ORGANISERT svartebørshandel (og med det mener jeg de som kjøper X antall billetter for så å selge de videre (trenger ikke være mer en 3-4 stk)) de bør utestenges over en lengre periode enn ut sesongen. De som har "det frister med litt ekstra penger, og siden kompisen ikke kunne være med på kamp alikavel, så selger jeg den"- filosofien bør få en mildere straff. F.eks inndragelse av p-kort ut sesongen. Dette er en streng straff i seg selv, men de bør få kjenne at de har sviktet Brann og BBB om de tilhører de!
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

monzilla

Det jeg vil frem til er at en gjensidig forståelse mellom Brann/BBB og kjøper må være tilgrunn før man kan begynne med sanksjoner. Her inne er vi et par hundre brukere, og folk generelt sett har oppfatninger over hvilke normer som ligger tilgrunn på Stadion. For at Bataljonen/Brann skal kunne utøve sanksjoner ovenfor de som selger billetter over pålydende er det nødt til å ligge en gjensidig fortståelse om at dette ikke er akseptert. Med andre ord, Brann og Bataljonen burde sendt ut en slags avtale til partoutkortinnehaverne der man gir beskjed om at ved betaling av partourkort så godkjenner man vilkårene i denne avtalen. Man kan gjerne ha ekstraordinære styremøter, man kan oppdater vedtekter osv. Men dette kan meg bekjent ikke ha tilbakevirkende kraft, dvs at den avtalen som forelå ved kjøp er den gjeldende med mindre begge parter aksepterer noe annet.


Når det gjelder dette med svartebørs så er det et par tanker jeg har gjort meg rundt dette. Om folk rundt om kring ikke kan gå på stadion, og da selger billetten til markedspris (det folk ønsker å betale for billetten) vil ikke det være negativt verken for Brann, Bataljonen, kjøper eller selger. Folk har forskjellig kjøpekraft, om en velger å betale 1000 kr for en billett eller 280 kroner for en billett betyr ikke det at den billetten hadde vært tilgjengelig for alt og alle om den hadde koster 280 kroner. Derimot de som spekulerer i dette, de som ikke har intensjon om å gå på stadion i det heletatt, det er de som man bør fokusere på å ta. Etter min mening angriper Bataljonen problemet fra feil side.


BBB-Tony

Nå har Brann en fin ordning at når du ikke selv kan gå på stadion og bruke billetten din, så kan de selge den for deg! Det er ett bra alternativ for å hindre svartebørssalg og folk som ikke kan benytte seg av billetten sin bør bruke dette alternativet. Jeg har selv brukt det.
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

dudo

Tja, de tar halve summen i administrasjonsgebyr, gjør de ikke det da? Like greit å få igjen hele summen om det er mulig.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

BBB-Tony

Hadde ingen planer om å gi fra med p-kortet til noen jeg ikke kjenner for så å håpe å få det igjen etter kampen, så det var det beste alternativet. Stemmer at du kun får halv pris.
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

dudo

Nei, selvsagt ikke. Jeg skulle dog ikke hatt noen problemer med å finne noen kjente til å ta min billett for en kamp. Ikke at det skjer, her avspaserer man fra arbeid for å gå på kamp ... ;-)
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

BBB-Tony

Pleier som regel ikke ha noen problem med å finne noen som kan ta min plass om det er nødvendig, men det har skjedd 1 gang og da var det ingen mulighet for at jeg selv kunne bruke billetten. Da var det faktisk ingen av de kompisene mine som ikke har p-kort som kunne gå på kamp... Så da hadde jeg kun ett alternativ! Men som deg Dudo, det skal mye til for at jeg IKKE går på Stadion selv. Har droppet noen vakter på jobb for å drive med Brann-relaterte saker for å si det slik! ;)
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

Felt ?

Ser poenget med å reagere på at medsupportere skor seg på andre osv men det er da særlig vakkert at BBB tar på seg rollen som både politi og dommer i samme sak ,det i en sak om svartebørshandel ,handelen i seg selv er ulovlig men ingen starafferamme er nevnt i Norske lover...
Snakk om å opphøye seg selv som organisasjon til uante høyder..

skb!

Bataljonen må da ha lov til å ha egne regler som organisasjon, uten at disse er nevnt i Norges Lover! Står ganske klart og tydelig i vedtektene at svartebørssalg er ulovlig.

monzilla

Bataljonen kan under ingen omstendigheter ha vedtekter eller "lover" i sin organisasjon som gir brukerne dårligere rettigheter i forhold til det som står i loven. Det jeg stiller spørsmål til er lovligheten ved å inndra sesongkort uten å kompensere brukeren. Det gjelder forsåvidt Brann også ved utestengelser grunnet andre forhold.

vebo

Nå tar du litt hardt i monz.
Tiocfaidh ár lá

monzilla


BBB-Tony

Quote from: monzilla on June 13, 2008, 08:35:30 AM
Bataljonen kan under ingen omstendigheter ha vedtekter eller "lover" i sin organisasjon som gir brukerne dårligere rettigheter i forhold til det som står i loven. Det jeg stiller spørsmål til er lovligheten ved å inndra sesongkort uten å kompensere brukeren. Det gjelder forsåvidt Brann også ved utestengelser grunnet andre forhold.


Nå er ikke jeg lovekspert, men jeg er rimelig sikker på at BBB og Brann har sin fulle rett til å inndra sesongkortet til en person uten å kompensere det på noe vis om personen bryter de lover og forskrifter som er lagt til grunn av Brann og BBB. Disse reglene er ikke satt opp på gøy, de er satt opp på bakgrunn av Norske lover.
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

monzilla

Nei jeg er ingen lovekspert jeg heller, det er derfor jeg stiller spørsmål ved om det er lov. Altså det å inndra et sesongkort uten å kompensere den som har blitt fratatt sesongkortet. Når jeg bestiller sesongkort (fra Brann) så kjøper jeg rettighetene til den plassen det året. Eventuelt, jeg leier den med avtale om at jeg disponerer plassen gjennom det året. Da skal det mye til for at Brann skal kunne frata meg den plassen, uten at jeg skal få refundert beløpet. Hadde nesten vært morsomt om de to som hadde blitt fratatt sesongkortene sine hadde kontaktet advokat, og fått saken prøvd foran en dommer.

Misforstå meg rett, jeg sier ikke at det er er ulovlig. Jeg stiller bare meg kritisk til at Brann og Bataljonen kan nådeløst gå inn og frata folk sesongkort uten å henvise til noen som helst hjemmel. Og jeg hadde trodd at ihvertfall noen fra Bataljonen hadde kunnet svare på dette, med tanke på at det er de som utfører disse sanksjonene.

Go Up