• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Svartebørssalg

Started by Tore Larsen, May 25, 2008, 12:45:11 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Tore Larsen

May 25, 2008, 12:45:11 PM Last Edit: May 25, 2008, 18:29:54 PM by Tore Larsen
Flott å se at Bataljonen arbeider aktivt for å gå svartebørssalget i næringen og at det blir informert om følgende dette får for de medlemmene som gjør dette.
Samtidig er det flott at media bygger oppunder dette og belyser problematikken :Link 1 og Link 2

Vet at Bataljonen bruker mye tid og ressurser på dette arbeidet og det er flott å se at dette arbeidet gir resultater. At våre egne fans skal sko seg på likesinnede er forkastelig.

Svartebørsproblematikken vil nok eskalere i fremtiden siden knappheten på billettene vil øke og arbeidet med å finne disse personene er veldig tidkrevende og tar mye av tiden til Bataljonsstyret. En tanke og ide til Bataljonen er å opprette en ekstern gruppe som jobber aktivt med svartebørssalg og sporer opp og finner de som driver på med dette faenskapet. Er sikker på at Brann vil stille seg positivt til et slikt tiltak og vil være behjelpelig med det som måtte til i dette arbeidet.

Uansett flott å se at Bataljonen tar dette problemet alvorlig.
Mvh

Tore

Northside

Liker at Bataljonen reagerer på det, håper Brann gjør det samme neste gang.

Men om jeg ikke tar feil, så får de utestengte "aldri kjøpe sesongkort hos Bataljonen igjen", med andre ord: Livstid? Er ikke det en smule strengt? Må holde lenge med 1år utestengelse...

vebo

Quote from: Northside on May 25, 2008, 13:29:39 PMMå holde lenge med 1år utestengelse...


Det er jeg overhode ikke enig i. Som Tore påpeker så er det rystende at våre "egne" skal gjøre sånt. Slike mennesker trenger vi ikke i Bataljonen. De får heller kjøpe en annen plass! Håper også at Brann gir dem en karantene på tre-fire sesonger.
Tiocfaidh ár lá

Langhår

Det er selvsagt moralsk særdeles tvilsomt å forsøke å gjøre seg noen grunker på medbergenseres kjærlighet for klubben. Ingen tvil om det. Det er også på sin plass at det sanksjoneres fra Bataljonen ovenfor disse.

Forøvrig var jeg innom Brannbutikken for noen dager siden. Formålet var å kjøpe noen barneklær til guttungen som jeg vurderer å ta med på Stadion etterhvert. Selv går jeg ikke med supporterutstyr så det er sjelden eller aldri jeg er innom. Jeg er ingen gnier, men når jeg så prisene på drakter/jakker etc til barn fikk jeg litt samme følelsen som jeg antar Bataljonen har ovenfor svartebørsselgere. Tusen kroner for en jakke str 5 år fikk meg til å gå flirende ut av butikken igjen. Jaja, greit nok å støtte opp, men jeg gidder ikke bli lurt. Slike priser som de opererer med er i min bok å utnytte folk som elsker klubben sin.

Men det var selvsagt bare en digresjon. Uansett kjekt å se at svartebørsen blir forsøkt tatt hånd om, ingen er tjent med at den får fritt spillerom.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Esskåbrann

Du har jo unektelig et meget godt poeng.

Har tenkt på dette ved endel anledninger selv, og når jeg så denne saken så var det to ord som sto igjen: jævla hyklere.
å skal det skje!

Markmus

Leste i en av avisene at de to plassene ville være "låst" resten av sesongen? Hvorfor i huleste?
Ka du ve?

Stian

Dette skal jeg sjekke opp med Brann, men jeg regner med at det kun er partoutkortene som er låst.

monzilla

Så man mister altså plassen sin?

Stian

Medlemmer av Bataljonen som har partoutkort på våre felt vil misste plassen sin, ja. Vi har også fått signaler fra Brann om at andre partoutkortinnehavere også kan risikere plassen sin dersom man blir tatt for svartebørssalg.

monzilla

Er ikke det litt vel strengt? De får vel igjen pengene regner jeg med. Skulle forøvrig vært interessant å se lovligheten i dette. Det er teknisk sett ulovlig å selge billetter på svartebørsen, men om man benytter seg av smutthullene i loven, vil man da risikere å miste partoutkortet sitt?

BBB-Tony

Quote from: Northside on May 25, 2008, 13:29:39 PM
Liker at Bataljonen reagerer på det, håper Brann gjør det samme neste gang.

Men om jeg ikke tar feil, så får de utestengte "aldri kjøpe sesongkort hos Bataljonen igjen", med andre ord: Livstid? Er ikke det en smule strengt? Må holde lenge med 1år utestengelse...


De som selger på svartebørsen har ikke hjertet i Sportsklubben, og fortjener deretter...
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

Xminator

Vet ikke om jeg er helt enig i dette, men kjenner ikke forhistorien godt nok. Jeg er helt for å slå hardt ned på organisert svartebørssalg. Men her virker uttrykket "spurv med kanon" på sin plass.

Forutsatt at dette er to privatpersoner som ikke hadde anledning til å møte på kamp og valgte å selge til høystbydende istedenfor. For meg er det godt innenfor det man bør akseptere av svartebørs, og ikke noe mer moralsk betenkelig enn å selge skjerf med "gullet ska hem".

Det er noe helt annet om noen kjøper opp ett større kvantum billetter for å gjøre penger på det. Eller for den del om vedkommende har solgt billettene til overpris i hver kamp så langt...

Nixon

Igjen kommer livstid inn i bildet når legmennene i Brann eller Bataljonen skal straffe noen. Det må da kunne være mulig å statuere et eksempel uten å bruke en strafferamme som selv ikke myndighetene i landet finner hensiktsmessig. At noen har blitt fristet til å spe på ukelønnen er selvsagt ikke bra, men la de i det minste få komme inn når de går av med AFP. Eller helst litt før...
Rød makt på Hansa!

Tore Larsen

Er det så at disse to personene ALDRI får kjøpe partoutkort igjen gjennom Bataljonen eller Brann ? Slik å forstå ? Har Bataljonen gjort seg opp noen mening rundt dette og har Bataljonen dannet en felles plattform med Brann ift en straffereaksjon ?
Mvh

Tore

Bombefar


Stian

May 26, 2008, 19:30:42 PM #15 Last Edit: May 26, 2008, 19:32:36 PM by Stian
All form for svartebørshandel av billetter, enten det er kjøp eller salg, vil medføre utestengelse fra Bataljonen med øyeblikkelig virkning. Definisjon av svartebørshandel er billetter som blir tilbudt videresolgt for mer enn pålydende pris eller tilbud om å kjøpe billetter til overpris.

Alle Bataljonen sine vedtekter kan du lese her: http://bataljonen.no/?page=27&show=71

Langhår

Joda, reglene er klare de, men all mulig sunn fornuft tilsier vel at det må være en tidsbegrensning. Bataljonen er selvsagt i sin fulle rett til å nekte disse medlemsskap i organisasjonen, men er det hensiktsmessig? Livsvarige straffer bør vel forbeholdes folk som med vilje utsetter andre for fare eller lignende?

Spør du meg burde noen kamper, eksempelvis fem kampers karantene være nok for førstegangbruddet.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Stian

Det er nok dette som vil bli tatt opp på neste styremøte.

Brann&Bergen<3

Quote from: monzilla on May 26, 2008, 02:08:08 AM
Er ikke det litt vel strengt? De får vel igjen pengene regner jeg med.


Få pengene igjen? hvorfor i all verden skulle de no det? de har jo alledere tjent på selge billettene og hvorfor skal de då gå i pluss etter å ha gjort noe ulovlig?

vebo

Regner med at de tok omtrent det samme for kampen som de betalte for hele kortet! Selvfølgelig skal de ikke få pengene tilbake. Skjønner ikke hvor folk får den plutselige sympatien for dette avskummet? Bataljonen skal bestå av ekte supportere, og at disse ikke er det viste de vil nå?
Tiocfaidh ár lá

monzilla

May 26, 2008, 22:20:58 PM #20 Last Edit: May 26, 2008, 22:22:41 PM by monzilla
Er det en selvfølge? Jeg har ikke fått med meg noen avtale mellom meg og brann da jeg kjøpte partoutkortet mitt. Da kan ikke Brann (i deres tilfelle Bataljonen) begynne å svinge pisken.

Har null sympati for de som ikke har har fått tak i billett. De har hatt sjangs til partoutkort gud vet hvor lenge. Om jeg velger å selge billetten min videre for markedpris gjør jeg det, og gud nåde den som prøver å ta meg for det.

Stian

Men dersom du har kjøpt partoutkort på Bataljonen sine felt forutsetter dette medlemskap i Bataljonen. Svartebørssalg fører som tidligere sagt til øyeblikkelig utelukkelse fra Bataljonen og dermed vil også partoutkortet bli sperret siden kun medlemmer kan ha partoutkort på våre felt. Svartebørssalg er også forbudt i følge norsk lov.

Ingo

Har ikke noe sympati de som skor seg grovt ovenfor for brann supportere, det er jo dyrt nok med en vanlig sittebill.
Du då "monzilla" velger du å selge til markedspris fremfor å selge billetten til en tjomi for pålydende!


monzilla

Stian - Men når man først har kjøpt et partoutkort kan man ikke bare ta dette fra folk uten videre. Da må man være klar til å refundere for utestående kamper. En eskalering i reaksjonsnivået ville vært på sin plass, ikke bare hive ut folk som har brukt gud vet hvor mange tusen kroner på Brann opp gjennom årene. Om dere nekter å gi de nytt medlemskap i 09 får det være deres sak, men å begynne med utestengelser nå blir som nixon sa det, skyte spurv med kanoner.

Når det gjelder hva jeg hadde gjort eller ikke gjort, så er det irrelevant.

Har en viss forståelse over at Bataljonen ønsker å regulere dette internt hos medlemmer, men dere må velge deres slag med omhu. Får Bataljonen rykte på seg for å skulle styre alt ned på detaljnivå hos sine medlemmer vil nok medlemstallet synke betraktelig.


Nixon

Quote from: monzilla on May 27, 2008, 00:56:35 AM
Om dere nekter å gi de nytt medlemskap i 09 får det være deres sak, men å begynne med utestengelser nå blir som nixon sa det, skyte spurv med kanoner.


Det var det Xminator som skrev.
Jeg er forøvrig enig med både inndragelse og utestengelse. Men synes at det toppen bør vare ut sesongen, og at både Brann og Bataljonen tar synderne inn i varmen igjen neste sesong. Da er det fortsatt en straff som svir for en brannsupporter.
Rød makt på Hansa!

dudo

Skal de da måtte stille seg i kø på lik linje med andre, eller skal de få forkjøpsretten?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Nixon

Jeg mener at de bør stille seg bakerst i køen sammen med andre førstegangskjøpere.
Rød makt på Hansa!

dudo

Blir ikke det i praksis en utestengelse på ubestemt tid? Så vidt jeg har forstått det er det allerede venteliste for partoutkort i 2009? (Ikke misforstå, for min del må de gjerne ekskluderes. Jeg vil bare ha fakta på bordet)
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Tore Larsen

Ved neste års utsending av partoutkort kjøpt igjennom Bataljonen/Brann bør skrivet/regningen inneholde et punkt der det kommer klart frem hva konsekvensen vil bli dersom man blir tatt for svartebørsssalg, mtp utestenging/inndragning osv.
Feks. ingen refundering av resterende kamper og utestengelse av Bataljonen og stadion i ett eller to år. Men dette kan diskuteres i det uendelige. Det viktigste er at det blir fattet en beslutning om noe og som Stian skriver lengre oppe så blir nok saken tatt opp på neste styremøte, men det er viktig at også supporterne får sagt sin mening om saken.

Greit nok at svartebørssalg er forbudt ifølge norsk lov på papiret men det blir jo ikke utøvet straff for dette om man blir tatt. Forstå det den som kan.
Mvh

Tore

dudo

Hva er det egentlig Brann må forholde seg til av lovverk? De har jo anledning til å utestenge folk som kaster kuler o.l., men hvilken hjemmel brukes her? Kan Brann bestemme hvem de vil slippe inn på stadion helt etter egne prinsipper - også etter at partoutkortet er betalt?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

vebo

Litt hobbyjuss her:

Det stemmer, det blir det samme som på en uteplass, man bestemmer fullt og helt hvem en vil ha der selv, som om det skulle være hjemme i sin egen stue. Eneste norsk lov forhindrer er diskriminering, dvs rase, legning, kjønn osv.

Hjemmelen ligger i tilfeller som feks "kulekasteren" i Branns generalforsamlings vedtekter, statuttene og de respektive sanksjonsmulighetene beskrevet der.

Hjemmel for utestengelse fra Bataljonen, som igjen vil medføre utestengelse fra bataljonfeltet, ligger i Bataljonens vedtekter og i evt betingelser når du kjøper kortet. At man ikke har lest, eller blitt opplyst om regler er ikke en gyldig grunn til å slippe straff. I fremtiden vil jeg anbefale Bataljonen å opprette et eget sankjonsvedlegg til vedtektene, som beskriver sanksjonsmuligheter og grader. Det vil forhindre diskusjoner og skaper presedens og god kontunitet. Det er ekstremt viktig å være konsekvent i slike saker.

For å presisere mitt synspunkt: Jeg synes IKKE at de bør utestenges fra Stadion for all tid. Men at de skal få kjøpe billetter gjennom Bataljonen igjen synes jeg er helt feil.

Monz: Jeg gjør lett det samme, selger billetten til markedspris eller pålydende om jeg en gang skal være så uheldig å ikke fått mulighet til å gå på en enkeltkamp. Men siden det her kalles "svartebørssalg" så regner jeg med at de ble solgt for mye mer. Det er vel også det som er definisjonen av ordet?
Tiocfaidh ár lá

dudo

Videresalg av billetter for pålydende+omkostninger er jo noe alle supporterklubber driver med, så det må jo være lov?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

vebo

Jo, det er det nok. Men markedspris er jo ikke det samme. Pålydene er jo pris for kortet delt på antall kamper, mens markedsprisen er hva setet hadde kostet som enkeltbillett.
Tiocfaidh ár lá

kabelmann

Markedspris og svartebørssalg er jo stort sett to sider av samme sak, bare at ved markedspris bestemmer kjøperen prisen (så sant ikke markedsprisen er under pålydende, men det skal vel godt gjøres).
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

vebo

Om det er definisjonen, så liker jeg ikke det.
Tiocfaidh ár lá

krøvel vellevold

Det som er litt rart, er jo at man blir straffet dobbelt hvis man har p-kort på BBB-feltet. Hadde fyren hatt p-kort et annet sted på Stadion, hadde han antagelig ikke mistet p-kortet sitt. Men nå mister han det fordi han har p-kort på BBB-feltet. Problemet er selvsagt at det er en rimelig straff å bli ekskludert fra BBB, men at han da selvsagt ikke kan beholde plassen sin på BBB sitt felt. Uansett burde det kunne gå an å få personen flyttet til et annet sted på Stadion. Eventuelt bytte plass med noen som kunne tenke seg plass på BBB-feltet, men som har p-kort et annet sted. Er det ikke venteliste og greier?

Greit nok at folk blir straffet for svartebørssalg, men det får da være grenser! Men skulle vært interessant å vite om dette er en person som normalt bruker plassen sin, men som ikke kunne gå denne gangen og dermed ble fristet til å selge billetten til overpris, eller om dette er en person som har p-kort for å kunne selge plassen sin på svartebørs.

Legg ned hele klubben!

BBB-Tony

Det en bør gjøre er å bli enig med Brann å sette en passende straff for svartebørshandel. Uansett hvor den personen som driver svartebørs har p-kort på stadion, så bør straffen være lik. Om det skal være utestengelse for ett par kamper eller flere år... De som driver ORGANISERT svartebørshandel (og med det mener jeg de som kjøper X antall billetter for så å selge de videre (trenger ikke være mer en 3-4 stk)) de bør utestenges over en lengre periode enn ut sesongen. De som har "det frister med litt ekstra penger, og siden kompisen ikke kunne være med på kamp alikavel, så selger jeg den"- filosofien bør få en mildere straff. F.eks inndragelse av p-kort ut sesongen. Dette er en streng straff i seg selv, men de bør få kjenne at de har sviktet Brann og BBB om de tilhører de!
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

monzilla

Det jeg vil frem til er at en gjensidig forståelse mellom Brann/BBB og kjøper må være tilgrunn før man kan begynne med sanksjoner. Her inne er vi et par hundre brukere, og folk generelt sett har oppfatninger over hvilke normer som ligger tilgrunn på Stadion. For at Bataljonen/Brann skal kunne utøve sanksjoner ovenfor de som selger billetter over pålydende er det nødt til å ligge en gjensidig fortståelse om at dette ikke er akseptert. Med andre ord, Brann og Bataljonen burde sendt ut en slags avtale til partoutkortinnehaverne der man gir beskjed om at ved betaling av partourkort så godkjenner man vilkårene i denne avtalen. Man kan gjerne ha ekstraordinære styremøter, man kan oppdater vedtekter osv. Men dette kan meg bekjent ikke ha tilbakevirkende kraft, dvs at den avtalen som forelå ved kjøp er den gjeldende med mindre begge parter aksepterer noe annet.


Når det gjelder dette med svartebørs så er det et par tanker jeg har gjort meg rundt dette. Om folk rundt om kring ikke kan gå på stadion, og da selger billetten til markedspris (det folk ønsker å betale for billetten) vil ikke det være negativt verken for Brann, Bataljonen, kjøper eller selger. Folk har forskjellig kjøpekraft, om en velger å betale 1000 kr for en billett eller 280 kroner for en billett betyr ikke det at den billetten hadde vært tilgjengelig for alt og alle om den hadde koster 280 kroner. Derimot de som spekulerer i dette, de som ikke har intensjon om å gå på stadion i det heletatt, det er de som man bør fokusere på å ta. Etter min mening angriper Bataljonen problemet fra feil side.


BBB-Tony

Nå har Brann en fin ordning at når du ikke selv kan gå på stadion og bruke billetten din, så kan de selge den for deg! Det er ett bra alternativ for å hindre svartebørssalg og folk som ikke kan benytte seg av billetten sin bør bruke dette alternativet. Jeg har selv brukt det.
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

dudo

Tja, de tar halve summen i administrasjonsgebyr, gjør de ikke det da? Like greit å få igjen hele summen om det er mulig.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

BBB-Tony

Hadde ingen planer om å gi fra med p-kortet til noen jeg ikke kjenner for så å håpe å få det igjen etter kampen, så det var det beste alternativet. Stemmer at du kun får halv pris.
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

dudo

Nei, selvsagt ikke. Jeg skulle dog ikke hatt noen problemer med å finne noen kjente til å ta min billett for en kamp. Ikke at det skjer, her avspaserer man fra arbeid for å gå på kamp ... ;-)
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

BBB-Tony

Pleier som regel ikke ha noen problem med å finne noen som kan ta min plass om det er nødvendig, men det har skjedd 1 gang og da var det ingen mulighet for at jeg selv kunne bruke billetten. Da var det faktisk ingen av de kompisene mine som ikke har p-kort som kunne gå på kamp... Så da hadde jeg kun ett alternativ! Men som deg Dudo, det skal mye til for at jeg IKKE går på Stadion selv. Har droppet noen vakter på jobb for å drive med Brann-relaterte saker for å si det slik! ;)
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

Felt ?

Ser poenget med å reagere på at medsupportere skor seg på andre osv men det er da særlig vakkert at BBB tar på seg rollen som både politi og dommer i samme sak ,det i en sak om svartebørshandel ,handelen i seg selv er ulovlig men ingen starafferamme er nevnt i Norske lover...
Snakk om å opphøye seg selv som organisasjon til uante høyder..

skb!

Bataljonen må da ha lov til å ha egne regler som organisasjon, uten at disse er nevnt i Norges Lover! Står ganske klart og tydelig i vedtektene at svartebørssalg er ulovlig.

monzilla

Bataljonen kan under ingen omstendigheter ha vedtekter eller "lover" i sin organisasjon som gir brukerne dårligere rettigheter i forhold til det som står i loven. Det jeg stiller spørsmål til er lovligheten ved å inndra sesongkort uten å kompensere brukeren. Det gjelder forsåvidt Brann også ved utestengelser grunnet andre forhold.

vebo

Nå tar du litt hardt i monz.
Tiocfaidh ár lá

monzilla


BBB-Tony

Quote from: monzilla on June 13, 2008, 08:35:30 AM
Bataljonen kan under ingen omstendigheter ha vedtekter eller "lover" i sin organisasjon som gir brukerne dårligere rettigheter i forhold til det som står i loven. Det jeg stiller spørsmål til er lovligheten ved å inndra sesongkort uten å kompensere brukeren. Det gjelder forsåvidt Brann også ved utestengelser grunnet andre forhold.


Nå er ikke jeg lovekspert, men jeg er rimelig sikker på at BBB og Brann har sin fulle rett til å inndra sesongkortet til en person uten å kompensere det på noe vis om personen bryter de lover og forskrifter som er lagt til grunn av Brann og BBB. Disse reglene er ikke satt opp på gøy, de er satt opp på bakgrunn av Norske lover.
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

monzilla

Nei jeg er ingen lovekspert jeg heller, det er derfor jeg stiller spørsmål ved om det er lov. Altså det å inndra et sesongkort uten å kompensere den som har blitt fratatt sesongkortet. Når jeg bestiller sesongkort (fra Brann) så kjøper jeg rettighetene til den plassen det året. Eventuelt, jeg leier den med avtale om at jeg disponerer plassen gjennom det året. Da skal det mye til for at Brann skal kunne frata meg den plassen, uten at jeg skal få refundert beløpet. Hadde nesten vært morsomt om de to som hadde blitt fratatt sesongkortene sine hadde kontaktet advokat, og fått saken prøvd foran en dommer.

Misforstå meg rett, jeg sier ikke at det er er ulovlig. Jeg stiller bare meg kritisk til at Brann og Bataljonen kan nådeløst gå inn og frata folk sesongkort uten å henvise til noen som helst hjemmel. Og jeg hadde trodd at ihvertfall noen fra Bataljonen hadde kunnet svare på dette, med tanke på at det er de som utfører disse sanksjonene.

BBB-Tony

Når du kjøper sesongkortet hos Brann, så binder du deg til å følge de lover og forskrifter som følger ved ett slikt kjøp. Dette innkluderer selvsagt svartebørs også. For å ta noe helt annet, du kjører for fort med bil. Du har betalt mangfoldige tusen på å skaffe deg sertefikatet, men politiet bestemmer seg for å ta i fra deg sertefikatet fordi du har brutt lover og regler. Felles for begge disse eksempelene: Du har betalt for ett produkt, men bryter regler, og blir deretter fratatt retten til å bruke produktene (sesongkortet og sertefikat).
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

monzilla

Det kan ikke sammenlignes. Du kan ikke selge sertfikatet ditt til høyere pris. Og et serfikat er ikke et produkt.


BBB-Tony

Det kan sammenlignes på det grunnlaget av at det er noe du har betalt for, og kan bli fratatt om du bryter forskrifter som er satt for den aktuelle tingen du skaffer deg. Kanskje ikke den beste sammenligningen fra min side, men at Brann kan ta i fra deg sesongkortet om du bryter deres lover er åpenlyst. Til og med for meg som ikke har satt seg inn i Norges lover :-)
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

kabelmann

Om du knuser en rute på bussen blir du sannsynligvis kastet ut. Jeg tviler sterkt på at du får billettpengene refundert.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

vebo

Siden loven er temmelig ny så finnes det ikke presedens for straff når det gjelder svartebørshandel. Da er det opp til den til gjeldene styrende organ å sette grensene. Man kan ikke fatte vedtak som går imot en lov, men Brann/Bataljonen har så vidt jeg ser ikke brutt en lov. Man kan f.eks. ikke si at narkotika er lov i  min leilighet/på min uteplass, men man kan sparke en ansatt for at han bruker narkotika  på jobb.

Som sagt er det vanskelig å gjøre gode sammenligninger når dette er første sak av sin type jeg har hørt om.

De utestengte kan politianmelder Brann, evt klage saken den inn til forbrukerombudet i påfall av et evt vedtak for eller mot.
Tiocfaidh ár lá

monzilla

Jeg er bare interessert i lovligheten i det å frata noen partoutkortet sitt for resten av sesongen. Og attpåtil selge billetten og tjene enda mer penger. Ser ikke hvordan Brann/Bataljonen taper på at jeg selger min billett til over pålydende, og skal straffe meg, samtidig som de tjener mer penger selv.

For min egen del har jeg alltid kamerater som får billetten gratis om jeg er forhindret til å gå.

C@Bøe_79

Quote from: vebo on May 26, 2008, 19:59:10 PM
Regner med at de tok omtrent det samme for kampen som de betalte for hele kortet! Selvfølgelig skal de ikke få pengene tilbake. Skjønner ikke hvor folk får den plutselige sympatien for dette avskummet? Bataljonen skal bestå av ekte supportere, og at disse ikke er det viste de vil nå?


Jeg har hørt at det var billett på BT som ble solgt, pga de hadde partourkort selv på Hansa.
Bergen og Hansa til eg dør!!!!!

Vær med og støtt tifo-gruppen med noen kroner, kontonummer 3628.52.72631

Shine

Quote from: monzilla on June 13, 2008, 13:24:14 PM
Jeg er bare interessert i lovligheten i det å frata noen partoutkortet sitt for resten av sesongen. Og attpåtil selge billetten og tjene enda mer penger. Ser ikke hvordan Brann/Bataljonen taper på at jeg selger min billett til over pålydende, og skal straffe meg, samtidig som de tjener mer penger selv.

For min egen del har jeg alltid kamerater som får billetten gratis om jeg er forhindret til å gå.


Klart det er lov, akkurat like lov som at Toyota tar bilen DIN tilbake etter du har betalt for den, pga du kjørte for fort med den eller skrev "homser kjører toyota" på siden :)


De har sikkert lover i toyota konsernet også.PS;

Lover er vanligvis noe myndigheter lager, vedtekter og retningslinjer ( og annet ubetydelig piss ) er det alle andre lager.
Her i Brann har vi det veldig kjekt, og det må han forholde seg til.

Klaus_Brann

Jeg er ikke helt med på om det var kødd fra din side eller ei, men det håper jeg.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Shine

Jeg var sarkastisk ja, er vel ikke mange private organisasjoner som har rett til å straffe folk =p, med mindre det er spesifikt skrevet i loven.


Når noe er kjøpt og betalt er du vel over på kjøpsloven, surfet fort igjennom både den og "svartebørs" loven uten å bli særlig mye klokere på denne problemstillingen.

Går vel kanskje under kontraktbrudd, men så har man jo greien med at man ikke har lov å inngå kontrakter som gir deg dårligere betingelser en som gjengitt i lovverket.

Advokat anyone?
Her i Brann har vi det veldig kjekt, og det må han forholde seg til.

Stian

Kan informere om at styret at besluttet å oppretteholde utestengelsen til de to som ble tatt for svartebørssalg i forbindelse med 16. mai kampen ut 2008. Begge vil få muligheten til å få sin gamle plass tilbake i 2009. Dette vil også bli praksis i fremtiden med personer som blir tatt for svartebørssalg for første gang.

Klaus_Brann

Quote from: Shine on July 08, 2008, 12:33:45 PM
Jeg var sarkastisk ja, er vel ikke mange private organisasjoner som har rett til å straffe folk =p, med mindre det er spesifikt skrevet i loven.Hmm, nei ikke vet jeg om Bataljonen kan det. Det er jo de som "bestemmer" i samråd med Brann på feltene der, så de har vel en viss makt. Men det står vel i noen vedtekter?
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Klaus_Brann

Quote from: Stian on July 08, 2008, 12:35:14 PM
Kan informere om at styret at besluttet å oppretteholde utestengelsen til de to som ble tatt for svartebørssalg i forbindelse med 16. mai kampen ut 2008. Begge vil få muligheten til å få sin gamle plass tilbake i 2009. Dette vil også bli praksis i fremtiden med personer som blir tatt for svartebørssalg for første gang.


Ikke at jeg kommer til å ha noe med svartebørssalg å gjøre, men dette er forsåvidt en grei politikk for første- og engangssyndere.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Shine

July 08, 2008, 14:59:58 PM #63 Last Edit: July 08, 2008, 15:02:28 PM by Shine
Quote from: Klaus_Brann on July 08, 2008, 14:49:24 PM
Quote from: Shine on July 08, 2008, 12:33:45 PM
Jeg var sarkastisk ja, er vel ikke mange private organisasjoner som har rett til å straffe folk =p, med mindre det er spesifikt skrevet i loven.

Hmm, nei ikke vet jeg om Bataljonen kan det. Det er jo de som "bestemmer" i samråd med Brann på feltene der, så de har vel en viss makt. Men det står vel i noen vedtekter?


Må forholde seg til produktet som er solgt allerede, men man kan jo seff nekte å selge nytt til dem.


Om du hadde kjøpte årspass til Torget Music Pub, så kan ikke de plutselig nekte deg inngang på bakgrunn av at du fikk en fartsbot.
Her i Brann har vi det veldig kjekt, og det må han forholde seg til.

Yngve

Quote from: Shine on July 08, 2008, 14:59:58 PM

Om du hadde kjøpte årspass til Torget Music Pub, så kan ikke de plutselig nekte deg inngang på bakgrunn av at du fikk en fartsbot.


Men eg reknar med at dei kan nekta deg ut om du bryt lovane. T.d sel dette årskortet vidare og tar forteneste.. Eller bryt andre reglar som dei har sagt at du må fylga. T.d. rus.

Shine

Det er nok staten som tar seg av straffen her i landet gitt...
Her i Brann har vi det veldig kjekt, og det må han forholde seg til.

Klaus_Brann

Quote from: Shine on July 08, 2008, 14:59:58 PM
Quote from: Klaus_Brann on July 08, 2008, 14:49:24 PM
Quote from: Shine on July 08, 2008, 12:33:45 PM
Jeg var sarkastisk ja, er vel ikke mange private organisasjoner som har rett til å straffe folk =p, med mindre det er spesifikt skrevet i loven.

Hmm, nei ikke vet jeg om Bataljonen kan det. Det er jo de som "bestemmer" i samråd med Brann på feltene der, så de har vel en viss makt. Men det står vel i noen vedtekter?


Må forholde seg til produktet som er solgt allerede, men man kan jo seff nekte å selge nytt til dem.


Om du hadde kjøpte årspass til Torget Music Pub, så kan ikke de plutselig nekte deg inngang på bakgrunn av at du fikk en fartsbot.


Elendig eksempel. Om du får fartsbøter så har det ingenting med TMP å gjøre, men om du driver svartebørssalg med Brann billetter til Bataljonens felt, så har det noe å gjøre med Brann og Bataljonen.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Shine

Quote from: Klaus_Brann on July 09, 2008, 00:43:24 AM
Quote from: Shine on July 08, 2008, 14:59:58 PM
Quote from: Klaus_Brann on July 08, 2008, 14:49:24 PM
Quote from: Shine on July 08, 2008, 12:33:45 PM
Jeg var sarkastisk ja, er vel ikke mange private organisasjoner som har rett til å straffe folk =p, med mindre det er spesifikt skrevet i loven.

Hmm, nei ikke vet jeg om Bataljonen kan det. Det er jo de som "bestemmer" i samråd med Brann på feltene der, så de har vel en viss makt. Men det står vel i noen vedtekter?


Må forholde seg til produktet som er solgt allerede, men man kan jo seff nekte å selge nytt til dem.


Om du hadde kjøpte årspass til Torget Music Pub, så kan ikke de plutselig nekte deg inngang på bakgrunn av at du fikk en fartsbot.


Elendig eksempel. Om du får fartsbøter så har det ingenting med TMP å gjøre, men om du driver svartebørssalg med Brann billetter til Bataljonens felt, så har det noe å gjøre med Brann og Bataljonen.Skal sies jeg skrev det slik bevisst, det er ikke andre en staten som skal være politi og dommer i Norge.

Selvjustis er ulovlig  og vil forhåpentligvis fortsette å  være det, Brann / Bataljonen har ikke tapt en krone på det som har skjedd og kan ikke sies å være skadelidende, om noen har brutt en norsk lov er det en sak mellom dommer og tiltalte , ingen andre.
Her i Brann har vi det veldig kjekt, og det må han forholde seg til.

vebo

Quote from: Shine on July 08, 2008, 14:59:58 PM
Quote from: Klaus_Brann on July 08, 2008, 14:49:24 PM
Quote from: Shine on July 08, 2008, 12:33:45 PM
Jeg var sarkastisk ja, er vel ikke mange private organisasjoner som har rett til å straffe folk =p, med mindre det er spesifikt skrevet i loven.
Hmm, nei ikke vet jeg om Bataljonen kan det. Det er jo de som "bestemmer" i samråd med Brann på feltene der, så de har vel en viss makt. Men det står vel i noen vedtekter?


Må forholde seg til produktet som er solgt allerede, men man kan jo seff nekte å selge nytt til dem.


Om du hadde kjøpte årspass til Torget Music Pub, så kan ikke de plutselig nekte deg inngang på bakgrunn av at du fikk en fartsbot.Må være jurist du!!!


Nei, selvfølgelig kan de ikke det, men om du ikke oppfører deg kan de ta ølen din, kaste deg ut eller utestenge deg for en tid! Selv om du har betalt både for ølen og cc for å komme deg inn.


Tiocfaidh ár lá

vebo

Så et innlegg til diskusjonen: Jeg mener at vi bør bestemme seg hva saken egentlig gjelder, er det lovlighet eller det prinsipielle?
Tiocfaidh ár lá

monzilla

Er forbrukerkjøpsloven som gjelder, da kjøpsloven regulerer avtaler mellom bedrifter. Og som vi alle vet så er forbrukerkjøpsloven i norge veldig solid for forbrukernes del. Jeg er fortsatt i tvil om det Bataljonen gjør her er lovlig. For meg virker det som om at de overkjører sine egne medlemmer. Nesten sånn at jeg har lyst å kjøpe meg partourkort i bataljonen, selge det videre for å bli tatt, for så å prøve ut lovligheten i dette.

Til vebo: Det er en kombinasjon om beggedeler.

Stian

Problemet er vel bare at det er medlemene selv som har vedtatt denne vedtekten på årsmøtet...

C@Bøe_79

Problemet er at vedtekten er diffus når det kommer til partourkort, og ble vel strengt tatt vedtatt før Bataljonen begynte å selge partourkort(mulig jeg bommer med litt her)..
Og det står ingen steder at man må være medlem av Bataljonen for å ha partourkort på Bataljonen`s felt, men derimot står det at man må være medlem av BBB for å kjøpe partourkort på feltene til BBB..

Dette er helt klart noe som bør taes opp på årsmøte og vedtekten bør spesifiseres bedre..

F.eks: * Et hvert medlem som blir avslørt for svartebørssalg vil med umiddelbar virkning bli fratatt medlemskap og partourkort utstedt av Bataljonen, og i førstegang utestengt frem førstkommende årsmøte.. Personer som avstår fra "ankemuligheten" på årsmøte vil også uten videre bli utestengt i påfølgende sesong, da regnet fra den sesong svartebørssalget fant sted..

Bare en liten tanke, og er uansett ikke noe ferdig utkast:-) 
Bergen og Hansa til eg dør!!!!!

Vær med og støtt tifo-gruppen med noen kroner, kontonummer 3628.52.72631

Shine

Tar å sender en email til forbrukerrådet og spør, sendte dem følgende melding.

    Sesongkort i brann

    Hei, vi har en diskusjon gående i Brann supporternes forum (www.bataljonen.no) som vi håper dere kan hjelpe oss med. Hvis noen har et sesongkort ( kalt partout kort hos Brann) og de da selger dette videre for en kamp til fortjeneste til seg selv. Har man da mulighet til å inndra partout kortet for deretter å nekte personen å kjøpe dette igjen?
Her i Brann har vi det veldig kjekt, og det må han forholde seg til.

abe78

Forvirrende melding der Shine, mulig det bare er meg som er trøtt...

Uansett så kan Brann føre egne regler rundt dette så lenge det ikke strider med Norsk lov og jeg tror de er langt innenfor her da det går på retten til å stenge folk ute av eget arrangement og stadion. Om de har en god grunn som ikke på noen måte er diskriminerende eller rasistisk så kan de stenge personer ute. En god grunn kan være ulovlig videresalg.
.og husk!

Shine

Hvilken del forvirret deg?

jeg skal gjerne oppklare!
Her i Brann har vi det veldig kjekt, og det må han forholde seg til.

Shine

July 10, 2008, 11:42:57 AM #76 Last Edit: July 10, 2008, 11:47:35 AM by Shine
Til informasjon:
Det vil være avtalerettslig regulert hvilke rettigheter og plikter som gjelder
for bruk av et slikt kort. Det betyr at det er den konkrete avtalen om kjøp av
sesongadgang eventuelt supplert av generelle avtalevilkår, som vil være
gjeldende for innholdet/omfanget og bruk av kortet, samt eventuelle sanksjoner
ved misbruk. Det vil imidlertid gå en grense privatrettslig opp mot adgang til
å ilegge straffegebyr e.l. Vi anbefaler at dere ser nærmere på avtalevilkårene
for sesongkortet, og ser om problemstillingen kan være regulert der.

For å sikre tvisteløsninger på områder som ikke behandles av
Forbrukertvistutvalget, har Forbrukerrådet gått inn i samarbeid med en del
bransjeorganisasjoner om opprettelse av reklamasjonsnemnder. Det er dessverre
ikke oppretten en reklamasjonsnemnd for din type sak.

Dersom du ønsker å gå videre i saken for å få den overprøvd må du derfor gå
via domstolene eller prøve konfliktrådet. Velger du å gå til domstolene vil
det ofte kunne være behov for advokatbistand.

Vi håper dette kan være til hjelp.

Med hilsen
--
Linette
Ser ut som straffegebyr er "maks straff", etter slik jeg leser det.
Her i Brann har vi det veldig kjekt, og det må han forholde seg til.

telge

Quote from: Shine on July 10, 2008, 08:35:16 AM
Tar å sender en email til forbrukerrådet og spør, sendte dem følgende melding.

    Sesongkort i brann

    Hei, vi har en diskusjon gående i Brann supporternes forum (www.bataljonen.no) som vi håper dere kan hjelpe oss med. Hvis noen har et sesongkort ( kalt partout kort hos Brann) og de da selger dette videre for en kamp til fortjeneste til seg selv. Har man da mulighet til å inndra partout kortet for deretter å nekte personen å kjøpe dette igjen?


Personen ble inndratt sesongkortet denne sesongen, med mulighet for å kjøpe det igjen til neste år, så det er feil å skrive at man nekter ham å kjøpe det igjen...

Shine

Jeg tok med alt når jeg først spurte.
Her i Brann har vi det veldig kjekt, og det må han forholde seg til.

monzilla

Flott å se at forbrukerrådet for en gangs skyld er noenlunde enig med meg. Altså det jeg vil frem til; med mindre det inngår i avtalen som inngås mellom partoutkortkjøper og Bataljonen/Brann at svartebørssalg ikke aksepteres, og vil bli straffet ved inndragelse, så er denne praksisen Bataljonen kjører mildt sagt i gråsonen. Min subjektive mening er at Bataljonen bør finne andre områder for å statuere eksempler på at de er en organisasjon som skal tas seriøs.

Dette er noe Bataljonen bør rydde opp i snarest hvis de ønsker å bli sett på som en noenlunde seriøs gruppe. Det er så enkelt som å få satt opp avtalen på baksiden av fakturaen man betaler når man kjøper partoutkortet, og om man betaler denne så godtar man avtalen. Om man ikke godtar avtalen, så betaler man ikke, og får ei heller ikke partoutkort.

Klaus_Brann

Jepp, verre er det ikke.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Yngve

Quote from: monzilla on July 10, 2008, 15:14:50 PM
med mindre det inngår i avtalen som inngås mellom partoutkortkjøper og Bataljonen/Brann at svartebørssalg ikke aksepteres, og vil bli straffet ved inndragelse, så er denne praksisen Bataljonen kjører mildt sagt i gråsonen.


Eg trudde (og meinar enno) det var slik at når det står i norsk lov at svartebørssal ikkje var lov, så må no det vere nok.

vebo

Quote from: Shine on July 10, 2008, 11:42:57 AM
Til informasjon:
Det vil være avtalerettslig regulert hvilke rettigheter og plikter som gjelder
for bruk av et slikt kort. Det betyr at det er den konkrete avtalen om kjøp av
sesongadgang eventuelt supplert av generelle avtalevilkår, som vil være
gjeldende for innholdet/omfanget og bruk av kortet, samt eventuelle sanksjoner
ved misbruk. Det vil imidlertid gå en grense privatrettslig opp mot adgang til
å ilegge straffegebyr e.l.
Med hilsen
--
Linette
Ser ut som straffegebyr er "maks straff", etter slik jeg leser det.


Slik jeg ser det så poengterer hun noe jeg skrev i et tidligere innlegg, nemlig å ha et sanksjonsvedlegg vedtatt av årsmøtet.

Med "straffegebyr" mener hun at "private" ikke kan ilegge forelegg (bot).


Tiocfaidh ár lá

monzilla

Det hun skriver er at det er avtalen mellom forbruker (partoutkortinnehaver) og selger (Bataljonen) som er gjeldende. Hva Bataljonen har vedtatt på årsmøtet må gjerne inngå i avtalene med partoutkortkjøperne, men så lenge det ikke gjør det mener jeg det er urimelig å sanksjonere mot de som selger billetter på svartebørs. Det er ikke rimelig å anta at alle medlemmer er klar over Bataljonens synspunkt på dette feltet, ei heller klar over sanksjonene Bataljonen eventuelt innfører. Partoutkortet er tross alt kjøpers eiendom, hvordan de forvalter det er en privatsak. Med mindre det er avtalt på forhånd.

Etter min mening er saken klokkeklar, og Bataljonen bør gi partoutkortet tilbake til vedkommende umiddelbart med en stor beklagelse.

tippetuppen

Var det ikkje slik at de IKKJE solgte sin egen plass på hansa, men billetter de hadde fått tak i på BT tribunen?? Mente å ha lest det tidligere på forumet.

Har de blitt fratatt partourkortet sitt som de aldri har solgt videre???

E det så nøye då

monzilla

Isåfall er jo det hvertfall en skandale. Merkelig at ingen i Bataljonen svarer på tiltale her.

vebo

Må du huske at dette er et diskusjonsforum og ikke en offesiell høring. Tror (og håper) at de kommer til å gjennomgå saken på ny med svaret fra FR i betraktning.
Tiocfaidh ár lá

monzilla

Joda, men i denne forumdelen så diskuteres det bataljonen i et forum drevet av bataljonen, da syntes jeg at det er påplass med et svar. Kritikken de får her er forsåvidt konstruktiv, så det bør ikke være vanskelig å imøtekomme en dialog :)

Northside

Har Monzilla blitt tatt for svartebørs kanskje? :)

Regner med Bataljonen kommer med et svart etter at saken er blitt diskutert på et styremøte, det virker i det minste litt fornuftig.

For min del så har jeg ikke noe sympati for de som solgte billettene på svartebørsen, selv om det var billetter til en annen tribune enn hvor de har partoutkort. Er man så grisk og dum å overpriser billetter til våre egne supportere så får man heller ta straffen for det også.

C@Bøe_79

Stian har vel allerede bekreftet allerede at Styret opprettholder utestengelsen av personene det gjelder.. (se tidligere i tråden).

Har aldri hatt noe til overs for svartebørshaier, men reagerer på måten det straffes på..
Ser ikke at det er rom på noen som helst måte for å inndra partourkortet, og lurer derfor på om dette er blitt refundert eller rett og slett inndratt... Dette og om billettene var Bataljonen "sine" kan ha veldig mye å si for saken.

Blir litt som å får inndratt leiebilen du har betalt for i 1mnd etter 2 dager, pga kjøring på rødt lys..

En liten morsom greie til slutt:
Men til dere i Bataljonen som tenker å selge billetter til Metallica Onsdag 16/7, les her før dere gjør det:
Quote

Bergen og Hansa til eg dør!!!!!

Vær med og støtt tifo-gruppen med noen kroner, kontonummer 3628.52.72631

monzilla

Quote from: Northside on July 11, 2008, 18:55:44 PM
Har Monzilla blitt tatt for svartebørs kanskje? :)

Jeg har selv partoutkort på øvre felt D, så jeg driter i de to som har fått partoutkortene inndratt. Men selv om jeg ikke bryr meg om de to så skal rett være rett.

telge

Quote from: C@Bøe_79 on July 11, 2008, 21:36:06 PM
Stian har vel allerede bekreftet allerede at Styret opprettholder utestengelsen av personene det gjelder.. (se tidligere i tråden).

Har aldri hatt noe til overs for svartebørshaier, men reagerer på måten det straffes på..
Ser ikke at det er rom på noen som helst måte for å inndra partourkortet, og lurer derfor på om dette er blitt refundert eller rett og slett inndratt... Dette og om billettene var Bataljonen "sine" kan ha veldig mye å si for saken.

Blir litt som å får inndratt leiebilen du har betalt for i 1mnd etter 2 dager, pga kjøring på rødt lys..

En liten morsom greie til slutt:
Men til dere i Bataljonen som tenker å selge billetter til Metallica Onsdag 16/7, les her før dere gjør det:
Quote
det gjelder vel egentlig billetter på stadion, og har ikke mye å si i forhold til metallica, R.E.M eller andre store band som skulle besøke Bergen....i tillfelle noen skulle lure..................................

telge

Men forstår jo at dette er en  "morsom" greie...

C@Bøe_79

Quote from: telge on July 12, 2008, 01:41:15 AM
Quote from: C@Bøe_79 on July 11, 2008, 21:36:06 PM
Stian har vel allerede bekreftet allerede at Styret opprettholder utestengelsen av personene det gjelder.. (se tidligere i tråden).

Har aldri hatt noe til overs for svartebørshaier, men reagerer på måten det straffes på..
Ser ikke at det er rom på noen som helst måte for å inndra partourkortet, og lurer derfor på om dette er blitt refundert eller rett og slett inndratt... Dette og om billettene var Bataljonen "sine" kan ha veldig mye å si for saken.

Blir litt som å får inndratt leiebilen du har betalt for i 1mnd etter 2 dager, pga kjøring på rødt lys..

En liten morsom greie til slutt:
Men til dere i Bataljonen som tenker å selge billetter til Metallica Onsdag 16/7, les her før dere gjør det:
Quote
det gjelder vel egentlig billetter på stadion, og har ikke mye å si i forhold til metallica, R.E.M eller andre store band som skulle besøke Bergen....i tillfelle noen skulle lure..................................


Bare gjøre deg oppmerksom på at ordene Brann,Stadion og partourkort ikke forekommer i den teksten angående svartebørs..  Og det er litt merkelig syns jeg, en kunne vel gjerne koet på det år jeg satt på årsøte den gang den ble vedtatt..
Bergen og Hansa til eg dør!!!!!

Vær med og støtt tifo-gruppen med noen kroner, kontonummer 3628.52.72631

13.Malin

Quote from: Nixon on May 27, 2008, 07:06:15 AM
Quote from: monzilla on May 27, 2008, 00:56:35 AM
Om dere nekter å gi de nytt medlemskap i 09 får det være deres sak, men å begynne med utestengelser nå blir som nixon sa det, skyte spurv med kanoner.


Det var det Xminator som skrev.
Jeg er forøvrig enig med både inndragelse og utestengelse. Men synes at det toppen bør vare ut sesongen, og at både Brann og Bataljonen tar synderne inn i varmen igjen neste sesong. Da er det fortsatt en straff som svir for en brannsupporter.


Sett at de blir tatt når det er, la oss si 3 kamper igjen av sesongen, da er det antagelig enten en eller to kamper som er borte, og det blir da ikke mange kampene de går glipp av.
Syns ikke det blir riktig å ta fra  de kortet resten av sesongen,da jeg synes alle som driver med dette burde få lik straff.. Og det blir det jo ikke om det skal bli sånn at de skal ta kortet resten av sesongen.

Go Up