• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Lønnsgaloppen over i trav?

Started by nummer9, May 21, 2008, 09:35:56 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

nummer9

Kan være greit å samle lønnsdiskusjonen i en egen tråd, istedenfor at den kommer opp i alle spillertrådene der det er aktuellt.

Ser Brann til dels innrømmer de har bæsjet på leggen med Huseklepp sin kontrakt, samtidig som Dahl sier at de nå setter ned foten for pengegaloppen:

- Vi må bidra til å bremse lønnsutviklingen. Derfor må vi også være forberedt på at enkelte forhandlinger ikke fører frem, sier Dahl.

(kilde: http://fotball.bt.no/eliteserien/article108132.ece )

Hvilke spillere tror dere forsvinner som følge av dette? Er vel Bakke, Hanstveit og Helstad (i kraft av Websterdommen) som er mest aktuelle i første omgang.

Xminator

Har man sagt A så får man si D. Stabæk sa B med lønnen til Alan og VIF sier etter ryktene C med lønnen til Ruud.

Om Brann nå skal sette på lønnsbremsene så får det ikke bare konsekvenser i hvem som forsvinner, men også for hvem som kommer som erstattere. Toppspillere og øverste hylle må i så fall erstattes med lykkejegere og andresortering.

Konsekvensen av at Dahl nå vil sette bremsene på blir sportslig nedtur. Og det i den klubben som i utgangspunktet er best rustet til å ta teten i lønnskampen. Blir ikke mindre sure skriverier fra vår venn Langeland om Brann begynner å samle på 7.plasser og ligger 5 poeng fra nedrykk 10 runder før slutt... I det hele tatt mener jeg disse bremsene kun vil føre til en enda større panikkhandel ett par år frem i tiden.

BBB-Tony

Jeg tror lønningene kommer til å øke i fremtiden, og er ikke vi med på den, så kommer vi til å henge etter om ikke lenge. Det øker stadig med pengesterke onkler i fotballen og det vil bli flere! De er en direkte bidragsyter til at det nå blir som det blir. Det er mye mer penger i Norsk fotball nå enn for bare noen få år siden og det vil selvsagt spillerene ha sin bit av. Det er tross alt de som er attraksjonen i seg selv! Ikke nok med at rike investorer spytter inn penger, så er prisen på TL gjennom TV-skjermen økt betraktelig i det siste. Sist TL var ute på anbud, så ble hele pakken solgt for intet mindre enn 1 milliard kroner! Og dette vil spillerene også ha sin del av. Igjen, så er det de som er attraksjonen og er med å får prisen opp slik. Det som også er med å presser prisene opp er selvsagt interessen rundt Norsk fotball. Den har også gått kraftig opp de siste årene. Nå har vår eminente tallforsker Krøvel laget en tråd der han antyder at interessen er på vei ned. Om det skulle skje, så blir selvsagt prisen på Norsk fotball lavere... Men hvor mye lønningen til spillere vil gå ned avd en grunn er ikke godt å si. Kanskje den ikke blir berørt i det hele tatt. Jeg mener at 5 millioner til en av TL beste spillere er akseptabelt. Når det er så mye penger som svirrer rundt TL, så skal de beste i TL selvsagt ha best betalt! Det har vært en generell oppgang på lønninger i hele fotball- Europa, og det blir naivt og tro at lille Norge kan være ett unntak. Skal Norsk fotball heve nivået ytterligere, så må de betale prisen for det!
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

Christian

Et apropos her. Langeland sin kommentar etter at Huseklepp hadde signert for Brann i høst.

Få varsellamper fra Langeland på dette tidspunktet. For en bombe...

Quote
Brann har strukket seg langt, og mye lenger enn de opprinnelig hadde tenkt, for å sikre seg Erik Huseklepp i tre nye år. Men så ville det heller ikke vært noen unnskyldning for å la kantspilleren gå til en konkurrerende klubb i Norge, skriver BTs Knut Langeland.


Langhår

Det er jo såre enkelt, enten er man med på lønnsgaloppen eller så får man belage seg på en plass i topp 5 i ny og ne, samt en kvartfinale i cupen her og der. Skal vi gjøre oss noen forhåpninger om å bli et topplag, eller Norges Beste Kamp(f)produkt som Jæger ynder å kalle det, ja så er det bare å bla opp. Enkelt og greit.

Bjørn Dahl går forøvrig langt i å beklage hele huseklepp-avtalen i dagens BT.

- Det var et veldig press rundt oss på at vi måtte holde på Huseklepp. Etter at vi ble tilbudt hjelp, gikk det nok litt fort i svingene, sier Dahl.

Det er uansett for sent å snyte seg når nesen er borte. Nå må Brann bestemme seg for hvor de vil og de må legge naiviteten til side. Selvsagt kan ikke alle få det de peker på, Dahl uttaler i samme artikkel (BT) at de er forberedt på å ikke bli enige med alle. Det er selvsagt en ærlig sak, men skandaleavtalen med Huseklepp er vanskelig å tilgi når vi nå står i fare for å miste flere nøkkelspillere. Skal man sette foten ned i forhold til klassespillere som Bakke og Helstad, mens man sprengte banken for Huseklepp? Her har BruunH og co sauset det godt til.  Brann bør tenke seg godt om her, det nærmest året tas det en del sentrale beslutninger for klubben, får håpe de evner å ta de rette valgene. Da tenker jeg både på underlagsproblematikken og kontraktsforlengelser.

Styre og stell i Idrettsveien har de siste årene vært bedre enn i manns minne, men når det kommer til kontraksforlenginger har de framstått som de glade amatører.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

monzilla

Hva er vitsen med å ha en klubb med masse penger om man ikke bruker pengene på spillerlønninger (og kjøp?) Snart har vi penger til å handle i 15-20 millioners-klassen, da må vi forvente oss at vi lønner spillerne tilsvarende. Det vil jo ha positive konsekvenser også, blant annet at spillere fra dårligere ligaer (den svenske b.la.) vil se Norsk Tippeliga som attraktiv pga lønningene.

Galoppen er igang, Brann er en av få klubber (VIF og RBK) som har penger til å være med. Jeg håper vi fortsetter.

krøvel vellevold

Quote from: tonynord on May 21, 2008, 10:24:19 AM. Nå har vår eminente tallforsker Krøvel laget en tråd der han antyder at interessen er på vei ned. Om det skulle skje, så blir selvsagt prisen på Norsk fotball lavere...  


Nå var nå den tråden laget etter at alle lagene hadde spilt én kamp. Jeg har ikke tallene foran meg nå, men jeg tror nedgangen har begrenset seg. Men det ligger uansett an til at toppen er nådd og at det er i ferd med å stabilisere seg (eventuelt gå litt nedover). RBK har definitivt fått en nedgang, men fuglene vet om de vil pøse på med kampanjer og likevel fyller stadion.
Legg ned hele klubben!

nummer9

Klart at det kan være forlokkende å si at brann må være med i lønnstoppen for å kunne prestere, problemet med lønninger er at det gjerne binder opp mye penger over lengre tid. Hva om Brann da plutselig skulle få seg en sportslig knekk (ala Leeds), og sitte med skyhøye lønninger uten sportslige/inntektsbringende resultater å vise til? For Brann sin del er det for tiden mye hånd til mund og lite økonomisk spillerom til Stadion står ferdig. Da er fortsatt Brann avhengig av like stor/større interesse blant publikums og sponsorer for å få hjulene til å gå rundt med eskalerende lønninger.

Jeg sier selvfølgelig ikke at en skal spare seg til fant, men Brann må vise at ikke spillerne kan diktere lønningene sine selv. Synes faktisk at Stabæk ingikk et ålreit kompromi med Alanzinho her, selv om denne avtalen i Stabæk sin målestokk nok var drøy. Selvfølgelig har Stabæk fremstått som glade amatører i media i denne saken (kan en forvente annet av Bohinen?), men lønnen endte nå på et mye mere fornuftig nivå en tidligere antatt.

Brann må selvfølgelig ta siktemål om å være blant de 3-4 beste klubbene, og dermed kunne tilby tilsvarende lønninger, men det betyr vel heller ikke at vi må være DEN lønnsdrivende klubben med klart høyes lønninger? Jeg mener Brann etterhvert bør har nok posetive egenskaper til at de bør kunne tiltrekke seg spillere selv om de ikke tilbyr mye høyere lønn enn andre klubber.

Om alternativene er å risikere å ende noen plasser lengre nede på tabellen noen år, eller satse for hardt og gå på en Leeds-smell, ville jeg klart valgt alternativ nr. 1. Håpet er at en slipper å velge, og går for en gyllen middelvei (eller har utrolig bra sportslig sukksess med alt. 2.)

Texas

Quote from: Christian on May 21, 2008, 11:20:17 AM
Et apropos her. Langeland sin kommentar etter at Huseklepp hadde signert for Brann i høst.

Få varsellamper fra Langeland på dette tidspunktet. For en bombe...

Quote

Brann har strukket seg langt, og mye lenger enn de opprinnelig hadde tenkt, for å sikre seg Erik Huseklepp i tre nye år. Men så ville det heller ikke vært noen unnskyldning for å la kantspilleren gå til en konkurrerende klubb i Norge, skriver BTs Knut Langeland.
Langeland skriver vel at han mener lønnen til huseklepp er vel fortjent. Så mannen bør ihvertfall ikke komme med uttalelser om at Brann tabbet seg ut angående huseklepp avtalen.

"Avtalen han nå har inngått med Brann, løfter nok Erik Huseklepp opp blant lønnsadelen i klubben, men i et marked der spisskompetanse blir mer og mer etterspurt er ikke det annet enn rett og rimelig."


Xminator

Ja, det rimer godt med det han skriver i dag. Røde tråder har vel aldri helt vært denne selverklærte pennekongens sterke side...

QuoteTexas

Quote from: Xminator on May 21, 2008, 14:12:47 PM
Ja, det rimer godt med det han skriver i dag. Røde tråder har vel aldri helt vært denne selverklærte pennekongens sterke side...

Quote

VM i etterpåklokskap.

nummer9

Er det ikke på tide at en av de mere skriveføre her på forumet sender inn leserbrev til begge av bergens aviser der en gjør dem oppmerksom på dette? På tide at denne mannen for smake sin egen medisin på hjemmebane.

Langhår

May 22, 2008, 17:01:52 PM #12 Last Edit: May 22, 2008, 17:03:44 PM by Langhår
Virkelig kjekt dette her. Ifølge TV2 krever Erlend Hanstveit rundt tre millioner i årslønn for å signere ny kontrakt.

http://www.tv2.no/sporten/fotball/tippeligaen/article1928069.ece

Den skandaløse Huseklepp-kontrakten brukes for alt den er verdt akkurat som forventet. Den eneste som ikke forventet det var BruunH som derimot forventet forståelse og aksept.

Det mest irriterende er imidlertid at resten av fotballnorge med Rinnanbanden i spissen nå mesker seg i Huseklepp-saken med dårlig skjult skadefrohet og forteller villig vekk om hvor håpløs den avtalen var. De gjør oss til latter og det verste er at det er en situasjon Brann har satt seg i selv. Betale 3,3 mill i året for en reserve? Hvordan skal man forsvare det?

Snart blir det vel pressekonferanse på Stadion igjen der hovedattraksjonen er ny kontrakt for Arman Bjørnson. En viktig brikke.....
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Andsto

May 22, 2008, 18:00:24 PM #13 Last Edit: May 22, 2008, 18:04:24 PM by Andsto
Her må selvsagt Brann si at nok er nok. Skulle Helstad ende opp med 5 millioner i lønn og Hanstveit ende opp med 2 mill har vi fått et skikkelig problem. Brann får komme med noen ansvarlige og rimelige kontraktstilbud til nevnte spillere, faller ikke disse i smak er det ikke annet å gjøre enn å sette foten ned og snarest begynne letingen etter erstattere.

benny

Dersom noen i Norge eller Norden for den saks skyld er villig å gi Hanstveit noe i nærheten av 3 mill skal jeg stå naken foran Hansa å synge Rbk-sangen.
Dersom noen spillere er villig til å prise seg ut av markedet så værsågod.

ostraume

Quote from: Langhår on May 22, 2008, 17:01:52 PM

Det mest irriterende er imidlertid at resten av fotballnorge med Rinnanbanden i spissen nå mesker seg i Huseklepp-saken med dårlig skjult skadefrohet og forteller villig vekk om hvor håpløs den avtalen var.Vel, det eneste "gode" med Huseklepp-fadesen er at den gir presedens også for andre klubber. Bartene sliter med å bli enig med den godeste Per Ciljan om ny kontrakt. For han skal selvagt lønnes bedre en Huseklepp...
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Xminator

Quote from: benny on May 22, 2008, 18:22:09 PM
Dersom noen i Norge eller Norden for den saks skyld er villig å gi Hanstveit noe i nærheten av 3 mill skal jeg stå naken foran Hansa å synge Rbk-sangen.
Dersom noen spillere er villig til å prise seg ut av markedet så værsågod.


Da er det bare å stille seg opp, for en venstreback på bosman klarer fint 3 millioner i årslønn inkludert sign-on-fee. Tror ikke Hamkam gir fra seg stjerneskuddet sitt for under 10 millioner denne gangen heller.

dudo

Joda, men å få en bedre back enn Hanstveit er jo en grei bonus. Men det er synd, bevares.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

vebo

Javist har godeste hvert en meget lojal spiller, men så kommer dette? Skandale, som vår venn benny påpeker, er det ingen i verden som vil  gi han en årslønn på 3 mill. Jeg kan heie på Twaite også jeg.
Tiocfaidh ár lá

olebrann3


Langhår

Quote from: vebo on May 22, 2008, 19:15:04 PM
Javist har godeste hvert en meget lojal spiller, men så kommer dette? Skandale, som vår venn benny påpeker, er det ingen i verden som vil  gi han en årslønn på 3 mill. Jeg kan heie på Twaite også jeg.


Hanstveit har vært lojal over lang, lang tid. Her er det jo på mange måter Brann som har vist seg illojal ovenfor Erlend. Hanstveit har vært fast inventar på Brann-laget i mange, mange år. Han har vært sterkt delaktig i suksessen laget har hatt etter at Mjelde overtok. Huseklepp har strengt tatt ikke betydd noe særlig for laget enda og er et håp for framtiden. Han får 3,3 millioner, etter at agenten har truet med bosman og konkurrenter.

Jeg synes ikke det er rart at en trofast sliter som Hanstveit setter morgenkaffen i halsen når han leser i morgenavisen at reserven har fått en kontrakt som han aldri har vært i nærheten av. Hvorfor skal han være den greieste gutten i klassen når BruunH opererer på den måten? Hanstveit har bestemt seg for å ikke være den snilleste gutten i klassen lenger, siden det åpenbart ikke gir noen fordeler hos ledelsen.

Om han fortjener 3 mill er en annen sak. Vi har uansett et gedigent problem her. Vi risikerer at Helstad, Bakke, og Hanstveit forsvinner gratis (foruten Helstad som vi får hele 1,9 mill for), hva vil det koste og hente inn erstatninger på samme nivå? Vi vet dessuten at Winters uansett er historie etter sesongen.

Vi kan fort snakke 50 mill her. Bare for å opprettholde kvaliteten. Sannsynligvis mye mer. De pengene finnes ikke og da vet vi hva alternativet er; et dårligere lag.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Stoffi

Min bestemor er tilgjengelig som Branntrener, løp og kjøp!

gitarbroiler

Lønningene er kommet for å bli, det er det liten tvil om. Spørsmålet er bare hvor langt man skal strekke seg for å møte spillerne. Huseklepp saken var i en særklasse. Han var en lokal spiller med fremtiden foran seg, som igjen hadde store muligheter til å utvikle seg og igjen gi gode penger i kassen for klubben. Det kan med andre ord på godt norsk kalles en investering. Ledelsen i Brann bør ikke ha noen problemer med å forklare denne i samtlige kontraktsforhandlinger. Lokale spiller MED talent bør være mer verdt enn spillere fra andre deler av landet med "samme talent".

Dersom ledelsen nå mener de har tabbet seg ut, så syntes jeg dette burde få minst like store overskrifter i media som det får på forumet når f.eks. Langeland skriver mot seg selv. Langeland er ikke ansvarlig for klubbens økonomi, og takk og pris for det, men driver kritisk journalistikk. På grensen til negativ kritisk til tider, men dog uten "ansvar".

Ledelsen i Brann styrer hele pengesekken, og dersom de føler de har gjort en tabbe, så bør dette få konsekvenser for alle parter. Både daglig leder, sportslig leder og trener. Alle parter var involvert i Huseklepp saken, og alle parter hadde sitt å si her.

Personlig mener jeg at Brann gjorde rett i Huseklepp saken, og at det hadde vært en større "tabbe" å la han gå enn å signere han. Nå var Huseklepp utrollig uheldig i vinter å ble skadet på verst tenkelig tidspunkt. Hadde han holdt seg frisk, og storspilt de første kampene, så hadde ikke denne diskusjonen vært så til stede som den er nå.

En Huseklepp i form er mer verdt enn en Helstad i form. Ikke akkurat i dagens marked, men i fremtidens marked. Helstad signerer tross alt sin siste kontrakt nå, og skal "sikre" sin fremtid. Synte jeg ser tegn på svakhet hos han allerede i år, og Brann gjør rett i å være tilbakeholden med hans krav.

Hanstveit er en forsvarsspiller som normal tjener mindre enn angripere. Rettferdig? Tja... Vanlig? Ja.. Hanstveit har vært i klubben i mange, mange, år og burde selvsagt fått en slags belønning for det. Men allikevel så bør man være "nøktern" og ikke la Huseklepp saken styre alle kontrakter.

I lønnskampen har Stabæk vært et prakteksemplar med tanke på Alanzinho saken. Uten tvil!

tormi

Det er jo en viktig ting til her da... Hanstveit vil jo neppe få 3 millioner i en annen norsk klubb! Helstad vil neppe få 5 i en annen norsk klubb om han går etter 2009 (da er han 32 år). Det er lønnsforhandlinger og Brann skal betale spilleren det de er verdt.

Så lenge Brann betaler spillere like godt som de kan få i andre klubber velger selvfølgelig de fleste å bli i Brann og kjempe i toppen. Ser ikke for meg Helstad gå til Aalesund for å spille der for 5 miller om han f.eks. får 4 i Brann. Jeg synes 4 er et greit nivå i Brann for Helstad. Hanstveit bør ta til takke med 2.

Huseklepp saken gidd jeg ikke diskutere engang, om en privat investor velger å skyte inn en fet sign on fee til Helstad/Bakke/Hanstveit så versågod.
SK BRANN - SK BRANN - SK BRANN
-----------------------------------------

Xminator

Ett forstyrrende element i Hanstveitsaken er interessen fra Wolves i vinter, en overgang Brann takket nei til på tross av 6 millioner i kompensasjon. Hadde jeg stått i Hanstveits sko hadde jeg nok følt meg snytt, og ikke akkurat smilt fra øre til øre når de samme som hindret proffdrøm og lønn betydelig over 3 millioner i året nå "bare" tilbyr 2 millioner. Da hadde jeg også satt meg godt tilbake og ventet til sommeren og signert den samme kontrakten med Wolves for samme grunnlunn pluss 6 millioner i sign-on-fee.

I Hanstveits tilfelle har nok Husekleppsaken vært av minimal viktighet.

Stabæk prakteksempel? De har skaffet seg ett kjempeproblem. De sprengte alt av tidligere lønnsnivå med den kontrakten og for deres del bør denne blue dream arena gå som en kule fra dag 1. De er i motsetning til Brann ikke i nærheten av å kunne lønne 22 spillere på husekleppnivå...

For det er det dette handler om. Snittlønnen i Brann som mesterligakandidat hvert 2. år går mot 3 millioner enten RBH og Dahl vil eller ikke. Alternativet er middelhavsfart, og middelhavsfart i Norge betyr at man er nærme nok nedrykkstreken til at BA og BT blir "kritiske". 3 mill i snitt for 22 spillere er vel 66 millioner, og for meg høres ikke det urimelig ut i en klubb som har stabilisert seg på 150 millioner i omsetning utelukkende fra sportslig aktivitet.

Nixon

Quote from: Xminator on May 23, 2008, 07:32:35 AM3 mill i snitt for 22 spillere er vel 66 millioner, og for meg høres ikke det urimelig ut i en klubb som har stabilisert seg på 150 millioner i omsetning utelukkende fra sportslig aktivitet.


Synes heller ikke det høres urimelig ut. For spillerlønningene har vel utgjort mye mer av totalen tidligere enn det de gjør nå. Den nye store utgiftsposten i Brann og de andre klubbene er en mye større administrasjon enn tidligere. Greit at det koster penger å tjene penger, men å bare sette fokus på hvor mye som går ut på spillerne blir litt ensidig.

Rød makt på Hansa

nummer9


Xminator

Ikke bland CL inn i dette. Det er snakk om å satse i forhold til budsjettet.

Vi snakker om 66 millioner i forhold til de 150 millionene Brann allerede tjener uavhengig av europacup og spillersalg. Jeg sitter egentlig igjen med spørsmålet "hvor forsvant de 100 millionene som ikke ble brukt til lønninger?"

Og selv tallet med 3 millioner i snitt er reelt sett for høyt i forhold til de pengene Hanstveit og Huseklepp etter sigenden vil ha/har i lønn. Huseklepp er jo halvt sponset av Hardball, penger som ikke er med i budsjettet i det hele tatt. Og siden Stabæk er så populært å bruke som mal; Brann burde bruke over halvparten av omsetningen på spillerlønn. Uten at jeg husker det nøyaktig ligger vel Stabæk opp mot 70%? Tilsvarende tall for Brann ville tilsi 3 millioner i grunnlønn og man har fortsatt 40 millioner til overs for kjøp og sign-on-fees. Noe sier meg at Brann er på vei mot å ta en RBK, med en skog direktører og spillerstall på avgang. Så får vi se hvor rolig det er i stadiongangene når man ligger omtrent som LSK gjør nå 16. mai 2010.

nummer9

May 23, 2008, 10:03:43 AM #28 Last Edit: May 23, 2008, 10:06:29 AM by nummer9
Beklager at jeg dro inn CL, kanskje jeg burde si mesterligaen?
Quote from: Xminator on May 23, 2008, 07:32:35 AM
For det er det dette handler om. Snittlønnen i Brann som mesterligakandidat hvert 2. år går mot 3 millioner enten RBH og Dahl vil eller ikke.


Klart Mesterligakandidat hvert 2 år forplikter, men en kan ikke legge opp lønningene slik at en MÅ kvalifisere seg for å dra inn pengene en trenger for å gå i balanse. Jeg mener ikke at du Xminator har hevdet dette, men jeg mener det er viktig å holde som regel mesterligaen ikke kan brukes som et unnskyldning for å heve utgiftsnivået før en faktisk med rimelig sikkerhet si at vi kommer til å kvalifisere oss til CL-spill så og så ofte (ikke bare komme til kvallik). Ellers legger en opp til et utgiftsnivå en ikke med rimelig sikkerhet vet om en kan dekke.

Nå må en også huske å skille omsetning og penger tjent. Klart en kan spør hvor de resterende pengene går. Jeg ser dog ikke noe grunn til å tro at Brann kaster om seg med penger til alt mulig tull og tøys. Å bygge ferdig den nye stadion har kostet sitt, og jeg tror Brann kan prise seg lykkelige for at denne sportslige oppturen akkuratt har kommet nå når stadion skulle bygges ut, ellers kunne det blitt enda trangere kår for andre utgifter (lønn, spillerkjøp osv).

Så er det dette med å bruke mye penger på lønn. Dette forplikter i flere år fremover, og Brann  er veldig avhengig av publikumsinteresse omkring sitt produkt. Klart en skal ha ambisjoner for klubben, men en kan likevel gå kraftig på en smell om en går i baret her. Kontrakter over flere år forplikter at en kan forvente å tjene like mye eller mere i de årene også (om ikke kutter utgifter andre steder, selger spillere osv).

Er egentlig veldig usikker på hva som er det riktige her. Det som dog er klart, er at det er noen spillere som fortjener topplønn, og da mener jeg Brann skal ligge blant lønnstoppen i Norge. Mens andre spillere har ikke et spill som tilsier topplønn, og da er det på sin plass at de må godta lavere lønn enn Huseklepp. Gjør de ikke det, mener jeg at Brann ikke burde ha alt for store problemer med å finne erstattere om en sammeligner lønn de får i andre ligaer.

Innlandsmax

Veldig enig med Xminator i at det er satsningen Brann velger å gjøre som er betydningsfull her. Toppambisajoner betyr toppspillere - og dermed topplønninger. I tillegg er medieavtalen en nokså kraftig pumpe av penger inn i systemet.

Greit at direktør Fjørtoft i LSK uttrykker bekymring over muligheten av at pengene "skal gå rett i spillernes lommer, og ikke komme klubbene til gode". Vel - spillerne spiller tross alt for klubbene, og bidrar vel med bitte litte grann (beep beep ironivarsel beep beep) for at klubbene skal tjene sine penger. Tror SPILLEREN Fjørtoft i sin tid ville ha vært mer enn enig i dette.

Uansett: "Huseklepp-fadesen" er for det første ingen fadese før han har spilt ut kontrakten og eventuelt fått vist hvor utrolig møkka elendig han har prestert for Brann. For det andre er det ikke Huseklapp som har skapt lønnspresset i norsk fotball. Han er i "verste fall" et symptom, ikke selve årsaken. Legger vi på noen nuller, og kikker ut i Europa, så ser vi jo at Norge bare følger en internasjonal trend. De viktigste årsakene er medieavtalen, globaliseringen av fotballen og de beste spillernes tro på egne ferdigheter.

Innlandsmax

Ellers tror jeg ikke lønnsgaloppen vil gå over i trav. Tror ikke den stopper før første hest faller i feltet og brekker beinet.

Eller for å si det på en annen måte/egentlig spørre: Hvordan var historien fra Storbritania? Var det ikke der for noen år siden en gigantisk medieavtale som fikk alt og alle til å ta fullstendig av, inkl. galopperende spillerlønninger - og så gikk plutselig medieselskapet konkurs, med dramatiske konsekvenser for alle som hadde basert seg på penger fra dem? Litt i tåka, dette. Noen som husker/ser klart?

dudo

And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Stoffi

Quote from: Innlandsmax on May 23, 2008, 10:21:16 AM

Greit at direktør Fjørtoft i LSK uttrykker bekymring over muligheten av at pengene "skal gå rett i spillernes lommer, og ikke komme klubbene til gode". Vel - spillerne spiller tross alt for klubbene, og bidrar vel med bitte litte grann (beep beep ironivarsel beep beep) for at klubbene skal tjene sine penger. Tror SPILLEREN Fjørtoft i sin tid ville ha vært mer enn enig i dette.
Du misforstår. Det kommer IKKE klubbene til gode at spillerne får høyere lønninger. Spillerne spilte da for klubbene før da snittlønnen lå under millionen også. Hvordan gagner det klubben at Helstad tjener 5 i stedet for 3 millioner kroner? Vinningen går og i spinningen, klubben sitter ikke igjen med ekstra penger til stadion, treningsanlegg, drift osv allikevel, fordi spillerne spiste opp lønningen. Her kan man i all hovedsak skylde på Brann.
Min bestemor er tilgjengelig som Branntrener, løp og kjøp!

Xminator

May 23, 2008, 11:58:33 AM #33 Last Edit: May 23, 2008, 12:01:20 PM by Xminator
Quote from: dudo on May 23, 2008, 10:32:23 AM
Var ikke det i Tyskland da?


Skotland og direkte årsak til at vi hadde Miller og har Winters i Brann.

QuoteHvordan gagner det klubben at Helstad tjener 5 i stedet for 3 millioner kroner?


Enkel matematikk. Gi ham 5 og han er i klubben, tilby 3 og han forsvinner. Uten Helstad i vår hadde Brann vært omtrent der Lillestrøm er nå.

BBB-Tony

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=525709

Det at PL-spillere snart kan tjene 5 mill i uken (!!!) gjør ikke situasjonen noe bedre her i Norge heller. Det er riktignok som natt og dag å sammenligne Engelsk og Norsk fotball, men at lønningene øker så vannvittig ute i Europa gjør nok ikke det at går over i trav så veldig lenge i Norge.. Om det noen gang skjer.
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

Spelaren

Problemet er at engelsk Premier League, eller Barclays som den kanskje heiter(?) er eit galskapens makabre freakshow der omtrent all sjarm er forsvunnet som dugg for sola. Det at ekstremt rike utlendinger spytter inn små lands bruttonasjonalprodukt-aktige beløp skaper ein situasjon som, med logisk tankegang, ikkje er bærekraftig i det lange løp. Me har ein kvalitetsforskjell mellom engelske lag og eksempelvis norske lag som kanskje kan kalles [A > B), der engelske laga naturlegvis er bedre enn våre lag. La oss sei at nr 1 i PL er 50 % bedre enn nr 1 i Norge, som ikkje virker så unaturleg dersom dåke lar meg utbrodere litt meir:

PL-laget har dei ekstra ekstremferdighetene som TL-laget ikkje innehar. C-momentene kjem oftare, og PL-laget vil i dei aller fleste tilfeller spele betre -> vinne over TL-laget. Pasningene har høyere treffprosent, kondisen og styrken er litt betre, og samhandlinga er betre fordi engelske lag i mindre grad må sleppe sine toppspelarar til utenlandske, betre lag som gir spelarane meir lønn.

Eg synes tabloide argumenter som at "Manju er hundre ganger bedre enn den og den" blir for dumme. Greit nok at vårt eget Brann tryna mot Everton borte, det var ein sånn Lynkamp det, liksom. Heimekampen var jevn, og me var utanfor sesong.

Nok om det.

Lønnsmessig derimot, er forskjellene ikkje 50%, men gjerne 150-200 % for gode spelarar (som me opplever med jevne mellomrom i TL) og så mykje som 450-2000% forskjell for dei aller beste. Eg aner ikkje kva dei beste i PL tjener, men det er vel 150-200 mill i året for enkelte, sjølv om prestasjonene på banen ikkje korrelerer lineært med f.eks kva Bjarnason tjener på sitt kurante stopparspel for Brann. Pengegaloppen i PL kjem til å rævkjøre makroøkonomien i Englands toppliga, det treet kan ikkje vokse inn i himmelen, og eg er glad mitt lag driver i pluss utan ein dritrik sjeik frå Gulfen som dreper sjarmen vår. Engelsk toppfotball er sjarmlaus, full i bolemidler og på speed, men den tiltrekker seg søkkrike utanlandske investorer som drit tiltrekk seg fluer. Kunne eg ha brydd meg mindre?
Gå av.

nummer9

En kan ikke forvente en lineær lønnskurve utifra ferdigheter. Det er klart at de som nærmer seg det maksimale ferdighetsnivået mulig i toppfotballen, vil tjene mere enn de 10% mere enn de som er 10% dårlige. Likevel tror jeg korthuset etterhvert vil klappe sammen. Tror ikke det er siste gang vi ser Leeds-scenariet i en fotballklubb. Spørsmålet er om dette kan skje i en norsk TL-klubb? I så tilfelle tror jeg LSK og Stabæk muligens kan være klubber som det viser seg betaler over evne i lønn.

Go Up