• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

-Vi er svekket

Started by naitsirk, July 24, 2005, 08:02:26 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

naitsirk

Blir forbanna når eg har lest aviser rundt om i landet som seier at brann e so svekka av kvisviks klubbytte.
i dag ser eg at bt kaster seg på den karusellen og trur nok at media kjem te poengtera dette seinare i år om sesongen ikkje skulle gå so bra.

ette mi meining so har me sjølvsagt mista ein humørspredar og god fotballspelar, men raymond hadde ingen god vår.tidligare so har han stor spelt,men har virka litt uinspirert og tung da sista halvåret. trur nok at ffk planane va klare ganske tidlig i mai.
ser og at mjelde e begynt å senka målsettinga og dermed blir defensiv.
no har brann spelt ein elendig kamp der innsatsen og ikkje ferdighetane va årsaken te tapet og då blir da for dumt at mjelde skulda på fotballkvalitetane.

Om me skulle tapa mot vif på laurdag,då kan me byrja å snakka om lågare målsetting.

ps.eg forutsett at start tape mot lsk

Xminator

Hvorfor bli forbannet når de har rett?

Brann er svekket. Og det blir ekstra synlig når Andresen er ute. For å si det slik, om vi hadde hatt TFL denne vårsesongen så stilte vi med en midtbane uten våre 3 beste spillere. Uten at de 3 erstatterene kompenserte manglende ferdigheter med innsats.

Nei, legg inn en setning om mirakelhelbredelse for Andresen i aftenbønnen denne uken. Og for den del at Hassan er klar før neste lørdag. Gud hjelpe meg hvor forbannet godt med juling vi får mot VIF med den midtbanen vi stiller nå.

naitsirk

men da blir fot dumt når mjelde legg seg død og egentlig konstatere at gullet e tapt ette ein kamp.
andresen e viktig ingentvil,men har ein liten anelse om at mjeldes uttalelser ska vera ein slags unnskyldning om da ikkje går bra.
start leda serien på alt anna enn kvalitet og vif vinn kampar der det andre laget styrer spelet.
kanskje mim må vurdera andre måtar å spela på. (hint pressa litt høgare enn midtbanen)

Alexåsane

Når vi får tilbake andresen så mener eg at dette er laget som eg mener kan kjempe i toppen:

Opdal
sigurdson/bjarnarson - Scharner - soma/bjarnarson - hanstveit
ludviksen - andresen - guntveit
miller
winter - sæternes

Det jeg vil frem til er i hvertfall at jeg mener at Scharner skal ned som midtstopper, og Andresen som defansiv midtbane og miller som offansiv. Venstresiden  er et stort spørsmålstegn, men vist guntveit må spille så plasser han der.
Vi è BRANN! Bergens Stolthet!

Nei til mandagskamper!!

Northside

så no skal guntveit spille midt på midten? Tror ikke han passer inn der, han er en mer defensiv spiller som jobber mye å takler, mens Scharner er høy + taklings sterk. Og vi trenger en høy person på midten som kan ta noen hode baller.

Kanskje Guntveit og Scharner kan bytte plass en gang? Some tar de høye ballene og ligger litt bak, mens Guntveit skal angripe spillerene og henge på de som en klegg.

På midten tar Scharner seg utav høye baller samtidig som han fosser fremover, mens Andresen som jobber hardt på bakken kan forstette slik han har gjort de siste kampene.


nei, eg har ikke peiling, leker no bare litt med tankene no.... :wink:

Northside

når vi snakker om at vi er svekket så kan det nevnes at vi ligger på 4 plass no ettersom Viking leder 1-0 :evil:  Av vår gamle Nhleko!!!

Langhår

Synes det er ganske merkelig av Mjelde å gå ut på denne måten og nærmest innrømme nederlaget. Defensiv holdning som man ikke kan ha dersom man vil vinne noe.

Hva er signaleffekten til spillerne? Jo den er ganske enkel:
Dere er ikke gode nok.
Hilsen Mons Ivar Mjelde.

Hva skal han skylde på? Teitur måtte selge de beste spillerne hvert jævla år på grunn av økonomisk vanstyre. Hva kan Mjelde si? Han har svidd av 30 mill. på spillerkjøp og stort sett fått alt han peker på. Tilogmed nå ligger penger klar til forsterkninger men ingenting skjer....'

Kanskje på tide å se seg i speilet?
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

enavgutta

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Men maken til defensiv holdning fra Mjelde !! Scharner har et poeng, Mjelde må nok ta grunnkurset i Taktikk en gang til. Oppgaven "Angrep mot etablert forsvar" har ingen relevans mot svake lag vi skal kjøre over.

Se videoen av denne kampen Mons Ivar og ta innover deg det du ser en gang for alle. Vi è drittlei vinne hjemme, tape borte karusellen ! Ikke faen om ligge lavt teorien din skal sette kjepper i hjulene for gull og mesterligaplanene våre !! :-D

naitsirk

No mangla da berre at rbk vinn for å setta punktum for ei heidundrande superhelg.

Xminator

Skal vi se. For noen månder siden ble Mjelde kjeftet huden full for å *ikke* ligge lavt mot Start. Bestem dere. Det er ikke presshøyde som avgjør, men innsatsen. Kommer innsatsen så er laget høyere på banen også.

Og min melding til Scharner. Slike utspill som du kommer med tjener bare tabloidene. Det får deg til å virke som en jævla blære. Det er illojalt. Du Scharner må lære å sette laget foran egen person. Jeg tror vi så litt av den Scharner som kom på kant i Austria og Salzburg her. Håper det er siste gang masken sprekker for en ellers sympatisk person. Om den Scharner jeg så i avisen i dag er det som venter Brann i fremtiden kan han pakke snippsekken og dra til pokkers der hvor Knarvik er i dag.

Xminator

Quote from: "naitsirk"No mangla da berre at rbk vinn for å setta punktum for ei heidundrande superhelg.


Der tok du feil. Kryss fingrene for 3 poeng til LSK og ett par nye spillere til uken. Og at englehårene til Engen tar fyr før lørdag.

KEO

[Og min melding til Scharner. Slike utspill som du kommer med tjener bare tabloidene. Det får deg til å virke som en jævla blære. Det er illojalt. Du Scharner må lære å sette laget foran egen person. Jeg tror vi så litt av den Scharner som kom på kant i Austria og Salzburg her. Håper det er siste gang masken sprekker for en ellers sympatisk person. Om den Scharner jeg så i avisen i dag er det som venter Brann i fremtiden kan han pakke snippsekken og dra til pokkers der hvor Knarvik er i dag.[/quote]

Er litt uenig med deg her X. Det er på tide at noen tar ordet i munnen når det gjelder spillet til Brann på borte bane i år. Det Scharner tar opp er jo noe vi har diskuter her på forum mange ganger. Brann på bort bane spiller lange baller mot spissene for å ikke få en dritt ut av det. Når de først ligger under finner de plutselig ut!!! oii vi kan jo spille ball langs bakken så vi spiller ut motstanderen??  Brann har en teknisk midtbane og da fungerer det dårlig å spille over den. På Stadion er det jo midtbanen som bygger opp angrepene og kommer etter men dette er jo helt fraværende i borte kampene. Synes ikke det er riktig av Scharner å bruke media til disse diskusjonene, men jeg mener Mjelde bør ta de ordene til etter tanke. For det Brann har vist i angrep borte kontra hjemme er det ingen her inne som bør si at det ikke er stor forskjell!
Nu kør vi!

paf

Quote from: "Xminator"Skal vi se. For noen månder siden ble Mjelde kjeftet huden full for å *ikke* ligge lavt mot Start. Bestem dere. Det er ikke presshøyde som avgjør, men innsatsen. Kommer innsatsen så er laget høyere på banen også.

jeg var ikke av de som kritiserte Mjelde for det. Tvert imot, ved å legge seg bakpå på slutten i den kampen ble det mulig for Start å skape mange store sjanser. Jeg tror nok vi kunne holdt igjen på corneren der vi ble kontret mot, men det får så være.
Jeg synes også det skal være takhøyde for å være uenig. Engasjerte spillere som hater å tape er en bra ting. Det som teller er at man er lojal på banen, og jeg føler meg ganske sikker på at Mons tåler utblåsningen til Paul i ettertid.
Jeg tror det er to ting som koster oss mye poeng. Det ene er manglende engasjement og lojalitet på banen. Det at spillerne ikke slåss for hverandre og for klubben. Det andre er feighet på benken, når trenerne ikke tør satse på spillernes evner, men skal spille på motstanderens feil. Vi har et godt lag med gode spillere, og da er jeg enig med Paul i at vi skal prøve å kjøre over motstanderne. For øvrig hadde det vært fett med et langt banner over hele SS med et stort rødt tog :-)

KennethS

Quote from: "Xminator"Skal vi se. For noen månder siden ble Mjelde kjeftet huden full for å *ikke* ligge lavt mot Start. Bestem dere. Det er ikke presshøyde som avgjør, men innsatsen. Kommer innsatsen så er laget høyere på banen også.


Forskjell på og ligge lavt i en kamp der vi leder 2-1 enn en kamp der vi ligger under 1-3 og må score mål. Litt av noen sammenligninger du klarer og trekke frem.
tå på Brann

Xminator

QuoteDet som teller er at man er lojal på banen, og jeg føler meg ganske sikker på at Mons tåler utblåsningen til Paul i ettertid.


Og Scharner var ikke lojal på banen. Det er der problemet ligger. Utblåsningen i avisen var bare en fortsettelse på sutrefaktene han viste på banen. Det er ikke slik spillerene skal opptre.

Problemet siste 65 minutter av kampen var jo verken innsats eller presshøyde. Det var enkelt og greit uttellingen. 1 mål på 9 sjanser er for dårlig. Spesielt nå motstanderen scorer 3 på 9. Bare det at vi skaper 9 sjanser, store sjanser, sier jo sitt. 9 sjanser i en fotballkamp er jævlig mye!

Men klart, la oss sende alle mann i angrep. I en serie der samtlige 14 lag (inkludert Brann) er vannvittig dyktige på kontringsfotball. Og der de aller fleste lagene baserer seg kun på dette. Scharners ønske i denne kampen er det samme som gav oss 3 i trynet mot Bodø/Glimt.

Om vi noen gang skal vinne serien med det laget vi har nå så blir det på Mjeldes måte. Og ikke tro vi er verdens beste lag og kan spille ut samtlige motstandere. Vi er ikke 97-utgaven av RBK.

QuoteForskjell på og ligge lavt i en kamp der vi leder 2-1 enn en kamp der vi ligger under 1-3 og må score mål. Litt av noen sammenligninger du klarer og trekke frem.


Hva pokker har det med saken å gjøre? Så vidt jeg vet var det 0-0 da kampen startet. Og Molde ledet sjansestatistikken 4-0 etter 25 minutter. Brann skaper tross alt 9 sjanser derfra og ut.

Tiden får vise om det er ett arbeidsuhell eller en trend. Jeg håper på det første, men som jeg sa forrige uke, det er en del nøkkelkamper fra nå og frem til vi får på plass forsterkninger, får tilbake Andresen og laget lærer seg å spille uten Kvisvik.

naitsirk

i dag e da nok ein tulling,soler, som går ut i avisa og seier at brann har solgt seg ut av gullkampen.
Einaste argumentet eg ser e om heile Brann tenke likt ette all mediafokus på detta.Begynne spelarane og mim å tru at "faen,no sku me hatt kvisvik", ja då kjem da te å gå dårlig.
Må hugsa på at kvisvik kanskje hadde sin dårligaste periode i Brann denne vår sesongen.

Nei få helegbe raskt,om PVM ikkje blir for dyr, og me har eit superraskt vingpar. Ingen klubb i norge som tør å stå høgt mot brann me to raske vingar.(PVM og e rimelig rask)

krøvel vellevold

Det er fremdeles ingenting som tyder på at Brann er noen gullkandidat. Med mindre vi får en knallforsterkning øyeblikkelig (f.eks. Hassan og/eller PVM) så har vi ikke sjans i havet til å ta gull.

Hassan og/eller PVM ville forsterket laget, men det er ikke på midtbanen vi sliter mest. Det er forsvaret som er lagets mest upålitelige lagdel, så det er der vi trenger forsterkninger mest!

Heldigvis har Robbie begynt å score igjen, men Sæternes har jo ikke scoret på evigheter. TFL vil sikkert bruke tid på å aklimatisere seg, det samme vil nok Helegbe også - om han noen gang kommer. Og sistnevnte vil sikkert bruke en evighet på å venne seg til norsk klima, norsk fysisk spillestil, norsk treningskultur, norsk mentalitet og norsk fjernsyn.

Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal håpe på i kveld: Start-seier eller Start-tap. Skal vi ha et snev av gullhåp (forutsatt at det kommer snarlige forsterkninger), så bør ikke Start vinne. Men poengtap for Start gjør det samtidig mer sannsynlig at VIF vinner serien. Eller kanskje Viking. Og ingen av de to ønsker jeg skal vinne serien. Men en ting tror jeg vi kan slå definitivt fast med Start-seier i kveld: Rosenborg vinner ikke serien. 15 poeng blir for mye å ta igjen. I hvert fall når de samtidig må ta igjen 9 poeng på VIF og Viking. Og egentlig så tror jeg helgens resultater var avgjørende nok i seg selv; RBK er så og si ute av gulldansen.

Det mest betenkelige med lørdagens forestilling i Molde, er at Brann NOK EN GANG taper på manglende innsats og innstilling. Det virker som om Mjelde må kjefte på spillerne etter annenhver kamp. Og dette er ikke noe nytt i Brann. Slik har det egentlig vært i alle år. Og hver gang får vi høre spillerne beklage seg i etterkant. Merkelig at de ALDRI lærer. Og når kampen først starter med dårlig innstilling, så er det jo utrolig merkelig at de ikke tar tak i problemet med en gang! Det nytter ikke å skifte innstilling ETTER kampen!
Legg ned hele klubben!

naitsirk

forsvaret e lagets mest upålitelige lagdel?

som eg sikkert har sagt 1000 gonga no, før molde kampen hadde brann 14 baklengs.1 meir enn start som hadde minst.
Kampen på laurdag,gjorde at me "gjekk forbi" eit par lag, men synst heller effektiviteten framfor målet e branns svakhet.Da e ikkje berre mot molde, men brann e da laget som skape flest sjanser.Visst har me flest mål, men ut i frå sjansane så ligg me blant dei dåligaste.

forsvaret treng ikkje skiftast ut på bakgrunn av ein dårlig kamp.

Brann_ruler


Xminator

Samme Nordli har jo vært kjøpekåt som få denne sommeren.

krøvel vellevold

Quote from: "naitsirk"forsvaret e lagets mest upålitelige lagdel?

som eg sikkert har sagt 1000 gonga no, før molde kampen hadde brann 14 baklengs.1 meir enn start som hadde minst.
Kampen på laurdag,gjorde at me "gjekk forbi" eit par lag, men synst heller effektiviteten framfor målet e branns svakhet.Da e ikkje berre mot molde, men brann e da laget som skape flest sjanser.Visst har me flest mål, men ut i frå sjansane så ligg me blant dei dåligaste.

forsvaret treng ikkje skiftast ut på bakgrunn av ein dårlig kamp.


At de er blant de lagene som har sluppet inn minst, får ikke hjelpe: Branns forsvar er upålitelig. Upålitelig betyr ikke at de er dårlige. Det betyr bare at de svinger enormt i prestasjonene. Mange av baklengsmålene har kommet etter stygge feil i forsvaret. Det svinger andre steder på banen også, men det går ikke an å komme bort fra at Brann har plenty med klassespillere fremover på banen, mens de ikke har det samme bakover. Det er bakover vi trenger forsterkninger!
Legg ned hele klubben!

Brann_ruler

Tror ikke brannsupporterene hadde gått av hengslene for en ny avskiltet vikingspiller og en "nesten pensjonert" kar fra færøyene.

Poenget mitt er at det i dette og andre forum ropes om dårlig stall og krav på store navn.

Jeg vil heller se spillemønster, oppgaver og roller i "det røde toget" :), enn et lag som aldri setter seg.

krøvel vellevold

Quote from: "Brann_ruler"Jeg vil heller se spillemønster, oppgaver og roller i "det røde toget" :), enn et lag som aldri setter seg.


Tror innsats og innstilling også bør med her...
Legg ned hele klubben!

dudo

Nettopp her er vel Fakiri (og ikke minst Vaagan Moen) en tilvekst, har aldri sett noen av dem lunte rundt på en bane. En av styrkene til PVM så vidt ejg har forstått det er at han hater å tape, og hele tiden er interessert i å forbedre seg. Håper at det kan smitte litt av fra jyplingen til resten av gutta på Brann når den tid kommer.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Xminator

Quote from: "krøvel vellevold"Mange av baklengsmålene har kommet etter stygge feil i forsvaret.


Det samme kan strengt tatt sies om de fleste målene vi har scoret så langt i år også. Dette slår begge veier. Problemet er at vi ser *alle* målene vi får i trynet og legger skylden på forsvaret.

Brannlaget (legg merke til *laget*) slipper normalt til 4-7 målsjanser denne sesongen. 9 mot Molde er årsverste. Vi har også ett par ekstremkamper med veldig få sjanser mot. Synest ikke tabbemålene har vert like frekvente som sist sesong heller. Men dette er subjektivt og jeg kan ikke tallfeste det.

Jeg mener fortsatt at største grunnen til at vi fikk så mange sjanser i mot er manglende defensiv innsats/evne i midtbaneleddet. Det gjør jobben forferdelig vanskelig for de 4 i forsvar. Med litt mindre hodeløst og litt mer kynisme på midtbanen kunne vi kuttet Moldes farligheter ned til 5-6 sjanser. Vi kunne fortsatt tapt, men neppe med 3 mål.

krøvel vellevold

Uansett er det innsatsen som er hovedankepunktet. Man kan selvsagt håpe at MFK-kampen var en lærepenge, og at de heretter gir 100% hele kampen. Men dette var jo ikke et engangstilfelle. Spillerne får jo en lærepenge hver andre eller hver tredje kamp! Og hver gang skal det ikke skje igjen... Jeg har ingen tillit til at spillene gir 100% hele kampen i alle kamper lenger. Nå reiser de seg kanskje og knuser VIF på lørdag, og så er det tilbake til gamle synder mot TIL på Alfheim. Og da blir det ny skjennepreken og oppvaskmøte. Eller kanskje de klarer å utsette nedturen til AaFK på Stadion. Branns spillerstall skulle være god nok for gull, i hvert fall førsteelleveren. Men det er innsatsen det skorter på. Og det er derfor vi ikke er med og kjemper om gullet i år. I verste fall kan både Start, VIF, Viking, RBK, LSK og Lyn havne foran oss. De er alle gode nok til det! En 7.plass skulle jaggu tatt seg ut...
Legg ned hele klubben!

Klaus_Brann

Quote from: "naitsirk"men da blir fot dumt når mjelde legg seg død og egentlig konstatere at gullet e tapt ette ein kamp.
andresen e viktig ingentvil,men har ein liten anelse om at mjeldes uttalelser ska vera ein slags unnskyldning om da ikkje går bra.
start leda serien på alt anna enn kvalitet og vif vinn kampar der det andre laget styrer spelet.
kanskje mim må vurdera andre måtar å spela på. (hint pressa litt høgare enn midtbanen)


Det kan jo hende at Mjelde sier dette for å prøve å lette litt press fra seg selv og laget, med å avskrive Brann i gullkampen...Og kampen om gullet er jo langt fra ferdig...
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Go Up