• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Innkjøpsstrategi og spillerlogistikk generelt hos Brann.

Started by Kagain, August 23, 2023, 17:52:39 PM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

krakra

Quote from: ostraume on February 26, 2024, 10:39:59 AM
Quote from: krakra on February 26, 2024, 09:22:45 AMOg det er ingenting med Soltvedt som tilsier at han forsvarer å være mye dyrere enn alle andre spillerne på laget. Han er en venstreback på 28 år, som i følge mange skal være andrevalg når Torsvik blir frisk.

Hvis det var en nødvendig signering så er det et resultat av svak planlegging og scouting.

Man kan kanskje argumentere for at det var fornuftig hvis det eneste alternativet var å ikke signere noen i det hele tatt, men det bør jo ikke være premisset.

Ikke signere noen i det hele tatt og bruke Torsvik og deretter Simba var vel nettopp alternativet du gikk for både i sommer og i høst?

Og igjen: Enig i at prisen er i overkant. Det er ikke dermed sagt at kjøpet er feil.

Og "når Torsvik blir frisk"? Ingenting tyder på at det skjer med det første. Fotball er ferskvare.
Ja, jeg mener ikke kjøpet var nødvendig i det hele tatt, men selv om det var det så var det ikke en fornuftig signering med den prisen. Prisen er rimelig relevant. Fortsetter vi med den samme holdningen på flere signeringer så blir vi fort blakk igjen.

Men nå har vi hentet to spillere med videresalgspotensiale som til sammen har kostet like mye som Soltvedt, så ting er kanskje i ferd med å snu.

andreas1989

Soltvedt har levert bedre og mer stabilt enn man kunne fyrkte, men han har ikke levert de virkelige toppene man kunne håpe på heller.

Soltvedt er ingen flopp og kan heller ikke holdes ansvarlig for prisen Brann betalte, men at man betalte for mye er det ingen tvil om. Men Brann var tilsynelatende i en desperat situasjon og da ble prisen deretter. At man betaler en for høy pris bare uker etter at man betalte penger for å få Simba tilbake er jo også nå må med i evalueringen.

Det er vel ikke utenkelig at man kunne fått tak i Vetle Walle Egeli til omtrent den samme prisen i fjor sommer, en spiller som kunne mangedoblet verdien sin. Men han var ikke i den alderen man ønsket for å komplimentere Torsvik.

Erlend

Gitt situasjonen man var i tenker jeg at det var et helt greit kjøp.  Man måtte ha en spiller som kunne gå rett inn på laget og gjøre jobben, og det gjorde han.  Så ble det litt overpris slik det gjerne blir når det er så godt som deadline day og man åpenbart er litt desperate.

Så håper og tror jeg at vi stiller bedre forberedt i år når vi har et skikkelig speiderteam og vi vet allerede nå at vi skal ut i Europa og sannsynligvis planlegger for medaljekamp.  På denne tiden i fjor var det jo veldig uklart hva man kunne forvente av sesongen og dermed vanskelig å planlegge

krakra

Quote from: Hickok on February 25, 2024, 17:53:11 PM
Quote from: krakra on February 25, 2024, 17:48:53 PMEr det noen spennende spillere på VIF og Viking vi kan hente for en rimelig penge da? Særlig VIF kan da umulig kreve alt for mye, når de som OBOS-ligaklubb klarer på prisnivået i norsk fotball.7

For Jonsson er vel ingen hykler?
Du glemmer at dette kun gjelder for spillere inn til VIF og Viking, ikke ut. Da skal de ha maks betaling.
Sjekket Transfermarkt og ser at Viking og VIF siden 2021 har solgt spillere for henholdsvis 150 millioner og 200 millioner kroner. Da burde de hatt penger til å hente spillere. At de sier at klubbene ikke har mer penger enn for fem år siden er ganske oppsiktsvekkende.

Det at de ikke klarer å forvalte disse pengene fornuftig og bygge gode lag er deres problem. Det er ikke noe som skal løses med at de får spillere på billigsalg etter å ha rotet vekk alle pengene sine. Jeg skjønner fortsatt ikke hvor alle disse pengene har forsvunnet. Det er veldig dårlig klubbdrift her.

Corran

VIF sine penger kastes jo ut igjen med en gang da eieren ellers har rett på å få dem.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Corran

Quote from: krakra on February 26, 2024, 09:22:45 AMSkulle alle etablerte i førsteelveren kostet seks-sju millioner hadde disse alene kostet 50-60 millioner. Det er ikke fornuftig pris på en førsteelver for et lag som tar sølv og ikke kvalifiserer seg til gruppespill.

Og det er ingenting med Soltvedt som tilsier at han forsvarer å være mye dyrere enn alle andre spillerne på laget. Han er en venstreback på 28 år, som i følge mange skal være andrevalg når Torsvik blir frisk.

Hvis det var en nødvendig signering så er det et resultat av svak planlegging og scouting.

Man kan kanskje argumentere for at det var fornuftig hvis det eneste alternativet var å ikke signere noen i det hele tatt, men det bør jo ikke være premisset.

50-60 mill er det 2 av våre konkurrenter bruker på 1-2/3 spillere så om en bruker det på 11 så er en jo godt under det våre konkurrenter bruker og en sølvmedalje er faktisk OK da.

Soltvedt synes jeg var for dyr også, men det er prisen for slike spillere. I dette vinduet kunne han faktisk vært mye dyrere slik prisene stiger.
Så at Brann bruker så mye på Soltvedt synes jeg er OK da det er en bra spiller og passer inn i profilen vår. Samt at det å ha en etablert og en ung fremadstormende som konukurrerer om en plass er fornuftig logistikk.
 
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Sjekket hva de hadde brukt på spillere i samme periode også, og Viking har da solgt for 108 millioner mer enn de har kjøpt for, og VIF har solgt for 120 millioner mer enn de har kjøpt for. Siden 2021.

Dette er sinnsyke summer og det er virkelig maks frekkhet å gå ut og sutre over prisen på spillerne de henter når de går 30-40 millioner i pluss på kjøp og salg av spillere hvert år, og det etter å ha brukt summer som burde plassert dem på minst topp 5 i ES på kjøp.

krakra

Når det gjelder det som skjedde etter 07/08-sesongen så er det en litt annen sak. Økonomien den gangen var blåst opp av rike onkler og en i overkant raus TV-pakke. Brann var blant klubbene som drev opp pris- og lønnsnivået og det gjorde vi nesten utelukkende med penger fra rike onkler.

Det var ikke penger tjent med gode prestasjoner eller god spillerutvikling og salg. Interessen var også hypet opp av Tv2s satsing. Når givergleden fra de rike onklene avtok, og hypen fra Tv2 roet seg ned så sprakk boblen.

Dagens prisøkning skyldes i hovedsak at mer penger har kommet til ligaen gjennom gode sportslige prestasjoner i Europa og god spillerutvikling som har gitt gode spillersalg. Det er et annet fundament.

Men norske klubbledere har nok fortsatt mye å gå på når det gjelder økonomistyring og forvaltning av store pengesummer. Det rotes vekk enorme pengesummer i norsk fotball. Men det gjelder jo for så vidt hele fotballen.

Lasaron

Derfor er det så viktig å bruke penger på varige ting som treningsanlegg og andre viktige fasiliteter. For da har man et solid fundament for fremtiden.
Tren på langskudd

andreas1989

Siden vi har fått tidenes gavepakke i form at fasiliteter så er det jo noen som nå mener at pengene fra stadion salget skal gå til spillerkjøp. De pengene bør låses til en bufferkonto til alt annet enn spillerkjøp og lønninger. Inntektene fra spillersalg i 2023 bør holde til spillerkjøp i noen år for å si det sånn.

krakra

Vi brukte vel nærmere 25 millioner på spillerkjøp i fjor? I begge vinduene.
- Sery Larsen: 4 millioner
- Mathisen: 3 millioner
- Warming 8 millioner
- Soltvedt: 6 millioner
- Kartum: 3 millioner
- Berg Sande: 1 million

Så har vi brukt sju-åtte millioner i år. Så det er ikke nødvendigvis så mye penger igjen, men heldigvis er noen av pengene investert i spillere som kan selges for nye millioner.

ostraume

Blir spennende å følge Kartum i år. Har fått skryt av Pamer for innsats/nivå på treningsleiren.

Han var tross alt kartlagt og sett på som en drømmeerstatter når Rasmussen forsvant. Så viser MR sin innsats i Belgia at det gjerne er store sko å fylle, men det er all grunn til å håpe på at Kartum får et oppsving nå etter en stunds drilling i system/stil.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

I samme sekvens mente Pamer også at Soltvedt har vært leirens skuffelse. Han tror også Kronvig er langt unna laget for øyeblikket fordi han ikke er i nærheten av å ha intensiteten inne ennå, og at Hellan trolig er nærmere, men nok også må gjennom et lite treningssjokk.

Lasaron

Det er vel noen som har sitt livs tøffeste treningsleir så langt.
Tren på langskudd

andreas1989

Quote from: krakra on February 26, 2024, 12:44:52 PMVi brukte vel nærmere 25 millioner på spillerkjøp i fjor? I begge vinduene.
- Sery Larsen: 4 millioner
- Mathisen: 3 millioner
- Warming 8 millioner
- Soltvedt: 6 millioner
- Kartum: 3 millioner
- Berg Sande: 1 million

Så har vi brukt sju-åtte millioner i år. Så det er ikke nødvendigvis så mye penger igjen, men heldigvis er noen av pengene investert i spillere som kan selges for nye millioner.

Vi må vel trekke fra Sery Larsen og Mathisen som kom inn før sesongstart?

Men ja det er ikke så mye igjen, men det bør fortsatt være penger igjen til å eventuelt gjøre noe i sommer, så får vi satse på nye salg til å finanisere fortsettelsen.

Corran

De pengene som er brukt på de nevnte kjøpene er ikke pengene fra stadionsalget.

De pengene går nok med på deler av fasilitetene som ikke er med i gavene.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

andreas1989

Det er snakk om pengene fra salgene av Wolfe og Rasmussen, ikke stadionsalget.

Hatleking

Martin Hellan (20) - Rasmus Holten (19) -  Eivind Helland (18) - Jonas Torsvik (18)


Vi har no ei heil forsvarsrekke i klubben av unge, spennande spelarar som per dags dato har snittalder på under 19 år. Blir veldig spennande å følgje utviklinga deira og eventuell suksess. Gitt at dei tre som ikkje er på utlån får speletid i Brann denne sesongen, er det veldig gledeleg å sjå kva Brann har og ser ut til å satse på.

andreas1989

Mtp Sery sitt topp nivå og Kristiansen sin alder så bør det jo med tiden åpne seg opp muligheter for Helland og/eller Holten.

Vi må vel dog se de mer i aksjon på eliteserie nivå eventuelt Obos før vi kan konkludere med at de har det som skal til for å spille i Brann, både defintivt og offensivt, men ut i fra det jeg har sett med alderen og erfaring tatt i betrakting er jeg positiv.

Problemet til både Holten og Helland er jo det at Brann konstant bør være på jakt etter en venstrebent stopper med de rette ferdighetene. Så spørs det jo også om ikke Helland vil profitere godt av et utlån?

Skulle Sery bli solgt i august så skal det jo bli spennende å se hva Brann foretar seg med Pallesen, Pedersen, Holten og Helland i rekkene. Det er kanskje litt tidlig? Det er kanskje mer realistisk at man vil satse på dem som førstevalg i 2026 feks? Men skulle Helland i løpet av våren av ulike årsaker få vist seg frem på en positiv måte over flere kamper blir jo dette fort et veldig aktuell problemstilling. På et tidspunkt så bør forhåpentligvis Holten og/eller Helland prioriteres foran Pallesen og Pedersen, gitt at de beviselig har tatt nivået.

Hva angår Hellan og Torsvik så vil hurtige backer med stor kapasitet løfte spillet vårt ytterligere så de har alle muligheter så lenge de er friske og raske.

Kagain

Quote from: Hatleking on March 04, 2024, 12:40:18 PMMartin Hellan (20) - Rasmus Holten (19) -  Eivind Helland (18) - Jonas Torsvik (18)


Vi har no ei heil forsvarsrekke i klubben av unge, spennande spelarar som per dags dato har snittalder på under 19 år. Blir veldig spennande å følgje utviklinga deira og eventuell suksess. Gitt at dei tre som ikkje er på utlån får speletid i Brann denne sesongen, er det veldig gledeleg å sjå kva Brann har og ser ut til å satse på.

Ja, det er spennende råmateriale. La oss bare håpe at Brann vet å bruke dem og at de har nok tålmodighet til at Brann ikke kan unngå å bruke dem...

Go Up