• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

SK Brann Kvinner

Started by osoerli, September 25, 2019, 16:47:32 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Corran

Veldig bra av Brann.
Så høydepunktene og det var vel lite tvil om at det var fortjent seier og den burde vært større
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Christian

Veldig bra kamp av Brann i Østerrike. Uttellingen kunne vært bedre, men lite annet å plukke på. De styrte jo store deler av kampen på bortebane.

Så er det kanskje greit likevel at det ikkje er Lyon som er motstander når det inviteres til fest på Stadion neste uke. Alt tyder på at det blir knalltøft.

mobli

Det var en del situasjoner bakover som kunne ha endt riktig ille, men synes likevel at Brann hadde ganske god kontroll på kampen, og det mot et lag som har vært det suverent beste østerrikske laget de siste årene. St. Pölten har kun tapt to ligakamper de siste ni sesongen (inkludert den avkortede coronasesongen).

Selv om Slavia Praha ble totalt overkjørt av Lyon i den andre kampen, så synes jeg Slavia Praha så ut som et bedre lag enn St. Pölten, så det kan bli vanskelig hjemme mot dem neste uke.

ChristianC????

Quote from: mobli on November 15, 2023, 11:50:28 AMDet var en del situasjoner bakover som kunne ha endt riktig ille, men synes likevel at Brann hadde ganske god kontroll på kampen, og det mot et lag som har vært det suverent beste østerrikske laget de siste årene. St. Pölten har kun tapt to ligakamper de siste ni sesongen (inkludert den avkortede coronasesongen).

Selv om Slavia Praha ble totalt overkjørt av Lyon i den andre kampen, så synes jeg Slavia Praha så ut som et bedre lag enn St. Pölten, så det kan bli vanskelig hjemme mot dem neste uke.

Hvis vi skal se på fjorårets CL hvor Slavia Praha og St. Polten også var i samme gruppe så er det lik motstand

P=Poeng
Mål Scoret - Mål innsluppet
M=Målforskjell

1: Wolfsburg 14P, 19-5= +14M
2: Roma 13P, 16-8= +8M
3: St. Polten 4P, 7-22= -15M
4: Slavia Praha 2P 1-8= -7M

Slavia Praha 0-1 St. Polten
St. Polten 1-1 Slavia Praha.


Så er rundt samme Nivå på de, men enda langt unna toppen.

Slavia Praha ser ut til å score lite mål også. 1 mål på 6 kamper holder ikke.
Så får håpe Brann kan utnytte dette.
 

Erlend

Samtidig er jo 8 baklengs faktisk ganske imponerende med både Wolfsburg og Roma i gruppen.  Men mulig de gikk litt i overkant all in på å parkere bussen og satse på kontringer og at de i går bikket for mye andre veien igjen

Christian

Quote from: Erlend on November 15, 2023, 14:12:38 PMSamtidig er jo 8 baklengs faktisk ganske imponerende med både Wolfsburg og Roma i gruppen.  Men mulig de gikk litt i overkant all in på å parkere bussen og satse på kontringer og at de i går bikket for mye andre veien igjen
I går slapp de da altså inn flere mål enn i hele fjorårets gruppespill. Interessant utvikling...

krakra

I dag fikk hele klubben solid betalt for damesatsingen. Det spleiselaget på 86 millioner for å løfte kamp- og treningsfasilitetene tror jeg ikke vi ville sett hvis Brann ikke hadde hatt et damelag som nå vil spille på Brann Stadion som følge av det. Det er bare å se den videoen fra SpV og høre hva Kalvenes og Sverdrup fokuserer på. "Like muligheter".

Det er fint å se at man kan løfte fram kvinnefotballen og damelaget til Brann på en måte som gavner hele klubben. At man kan komme med en satsing som uomtvistelig er positivt for hele klubben. Den mest positive "infrastruktursatsingen" til Brann på veldig lenge. En satsing som løser et problem Brann har hatt så lenge jeg har fulgt klubben og som gjør at vi kan gå fra en av toppfotballens dårligste treningsfasiliteter, til en av de beste. Ledet an av kvinnefotballsatsingen i klubben.

Her må jo selv de mest innbarka grinebiterne som mener at kvinnefotball bare er tull og at de bare vil stjele midler fra herrene kunne gi et anerkjennende nikk.

Hele kvinnesatsingen har vært en omdømmemessig braksuksess. Brann i Champions League og den rammen rundt laget som supporterne har skapt i enkeltkamper er gull verdt. Litt rusk og rot i starten av årets sesong, men nå er vi tilbake til å ha Norges beste damelag også. Selv om det ble for sent til å hente hjem enda et gull i år.

Superjack

Støtter siste innlegg 100%
Brannsupporter.

pidre

Er det noe penger i damefotballen? Premiepenger i CL, overgangssummer og sånt.
Saludar a los monos!


Nixon

Quote from: RepublikkenBergen on November 18, 2023, 16:08:47 PMhttps://www.ba.no/anna-aahjem-pa-vei-til-brann/s/5-8-2446922

Skal man tro tribunesnakk på Stemmemyren i dag, så er dette en done deal og har vært det noen uker nå. En god forsterkning av stallen.
Rød makt på Hansa

Corran

Quote from: pidre on November 18, 2023, 15:59:18 PMEr det noe penger i damefotballen? Premiepenger i CL, overgangssummer og sånt.
Nei eller Ja Spørs hva du setter som mål.
I forhold til herrene er det småtterier.
Men det er vel på vei oppover der og.
For å komme til CL er det 5 mill og hver seier gir ca 5-600.000
Lønningene er ikke avskrekkende men de beste i verden har 7-8 mill i året
Ada hadde vel 4-5 mill og hadde høyest lønn av alle kvinner for et par år siden.
Snittlønnen i følge FIFA er 140.000

Overgangssummer er det ikke så mye av. Det er vel et par  millioner mellom storklubbene.
Rekorden var i alle fall 3 millioner fra Wolfsburg til Chelsea

SÅ det skal ikke store satsingen til for å satse på topp i europa.
Og det kan lønne seg da tv avtaler og interesse går oppover.
Men det kan også gå til helvete uten at en taper for mye
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Jeg registrerer på X og diverse media mye moralisme og pekefingermentalitet rundt det å gå på kvinnekamp. Altså at du bør gå fordi at sånn og sånn, og hvis du ikke går så er du dette eller hint. Det er gjerne sagt og skrevet med et glimt i øget, men jeg tipper det er mye alvor bak.

Aller er nok ikke som meg, men jeg skal vurdere å gå når jeg får lyst. Det er ikke min oppgave å gjøre at jeg får lyst. Og det jeg viser til i starten av innlegget er kontraproduktivt på meg.
Tren på langskudd

krakra


Erlend

Jeg liker å gå på damekamp, men sånt som det der gjør at jeg får lyst å holde meg hjemme på trass bare for å ikke la sånne folk vinne

fortune

Det merkeligste er at noen prøver å vinkle det som kjønnskamp/diskriminering, til tross for at det, i det minste på de kvinnekampene jeg har vært på, er overvekt av menn på tribunen..
First is first, second is nothing

Finfin respons

Jeg må bare si det: Hadde jeg bodd i Bergen ville jeg absolutt vurdert å gå på damekamp nå etter dette fine året der Branndamene har banet vei for både suksess og utvikling av anlegget.

Ikke minst er det faktum at Brann kan bli virkelig store i europeisk sammenheng om det nå blir god kontinuitet i klubbens arbeid.

Men det jeg kjenner mest på er en form for stolthet over klubben, selv om mye har falt rett i fanget på oss og kanskje er mer hell enn administrativ dyktighet.

I første omgang blir det kanskje å se en kamp på tv, når bortedraktene er I bruk. Hater Arsenal dypt og intenst og de ermene er bare forstyrrende. Noe må man jo hate. Og noe må man jo skylde på.
Kanskje.

Corran

Eg e ikkje interessert i dame fotball, men jeg følger med og er glad for at de kom inn i Brann og jeg er glad de har suksess.

Men om en ser de store debattene om lønninger i damfotball og forskjellene så kan en se på tribunene og spørre seg Hvor er alle feministene og kvinnesakskvinnene?
Det er de som svikter sine "søstre" og gjør at færre ser på damefotball enn herrefotball.
Og dermed er de skyld i de store forskjellene mellom menn og kvinner når det kommer til lønn.

In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Erlend

Bataljonen og de andre grupperingene har gjort mye mer for damene til Brann enn alle disse feministene.  Jeg tror "markedsføring" i form av at de sier "vi er på damekamp og har det gøy, bli med neste gang" er uendelig mye mer effektivt enn all slags moraliserende pekefingre

Lasaron

Tren på langskudd

ACHTUNG

Satt på Fjordkraft under Brann - Lyn med 2 av døtrene mine og hadde fin oversikt bort til Bataljonen, der det var påfallende å se at 9 av 10 var gutter eller menn. Jeg innbiller meg at fordelingen er 70 - 30 når herrene spiller, så det er vel helt klart noen kvinner og jenter som burde kjenne sin besøkelsestid. Det er ellers litt krenket på vegne av det annet kjønn enkelte  mannlige Brannfans står for, når de skal få "oss" til å føle et sting av dårlig samvittighet for at vi ikke stiller opp, man bør legge merke til at det er få om noen kvinnelige Brannfans som gjør det samme. Jeg tipper det er litt for at de skal bade i sin egen selvtilfredshet over å kjøre likestillingslinjen all the way, uansett hvor. La folk gjør det lysten og ikke minst lommeboken tillater, man går om man vil og kan og kan man ikke så får de som er på kamp være glad det antallet som kommer.

gladiporno

Tynnilä pådro seg et brudd i hånden i 1. omgangen mot LSK kvinner på søndag. Kampen var helt ubetydelig, men Tynnilä fortsatte å spille ut kampen. Nå skal hun spille med gips i den ekstremt viktige CL-kampen mot Slavia Praha i morgen. Det går trolig greit, men spesielt gunstig er det jo ikke. Skjønner ikke hvorfor Martin Ho tar slike sjanser. De spilte med tilnæmert toppet lag mot LSK.

Nixon

Quote from: Erlend on November 21, 2023, 11:33:56 AMBataljonen og de andre grupperingene har gjort mye mer for damene til Brann enn alle disse feministene.  Jeg tror "markedsføring" i form av at de sier "vi er på damekamp og har det gøy, bli med neste gang" er uendelig mye mer effektivt enn all slags moraliserende pekefingre

Skjønner heller ikke denne feminist-greien. Hva blir det neste? Spille ut dette kortet når en dame har en hovedrolle på DNS? Førstefiolinist i Harmonien? Stemme kun på partier med kvinnelige ledere? Mulighetene er jo mange!
Rød makt på Hansa

Corran

Quote from: Nixon on November 22, 2023, 09:37:27 AM
Quote from: Erlend on November 21, 2023, 11:33:56 AMBataljonen og de andre grupperingene har gjort mye mer for damene til Brann enn alle disse feministene.  Jeg tror "markedsføring" i form av at de sier "vi er på damekamp og har det gøy, bli med neste gang" er uendelig mye mer effektivt enn all slags moraliserende pekefingre

Skjønner heller ikke denne feminist-greien. Hva blir det neste? Spille ut dette kortet når en dame har en hovedrolle på DNS? Førstefiolinist i Harmonien? Stemme kun på partier med kvinnelige ledere? Mulighetene er jo mange!
Poenget er at det er disse feministene som gjerne gauker om at kvinnelige fotballspillere må få like mye i lønn som herrene og like vilkår.
Men så lenge ikke kvinnene selv støtter opp om kvinne fotballen og går på kampene så vil det jo ikke bli likt med herrene. I enkelte sporter kan kvinner tjene mer enn menn pga at de trekker mer tilskuere/oppmersomhet
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Leffen

Voldsomt som folk har hisset seg opp over denne kronikken. Husk at dette bare er en stemme.

Maset om å dra på kamp kan jeg skjønne at folk synes er slitsomt, men det er jo det samme mange har gjort i forbindelse med herrekampene. Monoman mobilisering er kanskje ikke alles kopp te men jeg tror det funker og det er jo lov å ikke føle seg truffet.

Jeg har vært på de fleste av kvinnekampene på østlandet. Det går litt opp og ned hvor mange som kommer. Men begynner å bli en relativt god kjerne med folk som ofte møter opp. Både kvinner og menn. At folk synes nivået er for dårlig er fair enough, jeg tenker det er riktig å støtte laget uansett. De er også Brann.

Lasaron

Ikke bare den kronikken. Ser en del på X også.

Fungerer: "Vi har det gøy på kvinnekamper. Bli med, da vel!"

Fungerer ikke: Å skamme folk til å gå, at vi må kjenne vår besøkelsestid, at vi er pliktig etc.
Tren på langskudd

Erlend

Irriterende at været så til de grader ikke skulle spille på lag med Brann i dag.  Kommer til å føre til både færre folk og en kjipere opplevelse for de som er der

SKBCPH

Man kan ikke bare forvente at mennesker som drar på titalls kamper i året plutselig skal begynne å gå nærmest det dobbelte av kamper, bare fordi laget er en del av samme klubb, det er også utgifter og tid knyttet til dette.

Personlig har jeg ikke særlig kapasitet til å bry meg like mye om kvinne-laget, dessverre...

Det er uten tvil blant byens damer det er størst potensial å rekruttere nye fans.

Med det sagt skal jeg selvfølgelig se kampen i dag, og håper alltid de vinner!
- Vi har den treneren vi har.

vekkreist

Vet noen av dere hvorfor ikke den klassiske CL hymnen spilles ved innmarsj?

Det ble jo spilt en helt annen greie

Erlend

De laget en egen CL-hymne for damer for et par år siden

Nixon

Flott seier i kveld, men Brann burde kvelt denne kampen i første omgang. Laget mangler skikkelig killerinstinkt på topp etter min mening.

Nå har Brann kvartfinale innen rekkevidde. Satser på at de to lagene vi har slått nå, deler på poengene når de skal spille mot hverandre.
Rød makt på Hansa

Falkman

Quote from: Nixon on November 22, 2023, 21:52:43 PMFlott seier i kveld, men Brann burde kvelt denne kampen i første omgang. Laget mangler skikkelig killerinstinkt på topp etter min mening.

Nå har Brann kvartfinale innen rekkevidde. Satser på at de to lagene vi har slått nå, deler på poengene når de skal spille mot hverandre.

Aahjem  har alle muligheter (  og forutsetninger) for å bli en solid forsterkning,  en  giftig avslutter har  vært savnet lenge.  ( gitt at hun  kommer da).  hvis østerrikerne   slås på hjemmebane skal omtrent alt av resultater  gå imot oss for  at det ikke skal bli kvartfinale nå.

Christian

Kjekk kveld på stadion og flott seier, men ja, mer effektivitet hadde gjort seg. Det stokker seg foran mål.

Renmark blir også spennende å se mer av. Mye fart der.

Corran

Veldig gøy at de vant. Så deler av andre omgangen og de burde punktert dette tidlig. Levde farlig på slutten. Men de dro det i land.

In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

opplett

Mye krutt i Renmark da hun kom inn. Ellers en del nydelige gjennombruddspasninger langs bakken i går, men som ble for dårlig utnyttet.

Seier ble det uansett!
Norling skryter likevel av oppholdet i Norge . - Menneskene i Brann var fantastiske. Klubben var vakker som s****.

Lasaron

Gratulerer til oss!

Ekte spørsmål, siden jeg ikke var på kampen: Jeg ser på X en god del kommentarer som er veldig, veldig positive. At det som skjer er galskap (på en positiv måte), at det kanskje er det største som har skjedd i Branns historie. Etc. Det jeg lurer på er i hvor stor grad dette er snakk om ekte følelser, eller om det til en viss grad er velment hyping som er litt in i tiden. At det er litt korrekt, liksom.
Tren på langskudd

ostraume

Det samme kan vel sies om herrelaget? Ingen tvil om at det er en hype nå. Og så kan man jo alltids diskutere hva som er "ekte". Eller man kan glede seg over at laget gleder byen.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Lasaron

Nja, med herrelaget vet jeg at følelsene er der. For jeg er tilstede selv.
Tren på langskudd

gladiporno

Quote from: Lasaron on November 23, 2023, 09:19:15 AMGratulerer til oss!

Ekte spørsmål, siden jeg ikke var på kampen: Jeg ser på X en god del kommentarer som er veldig, veldig positive. At det som skjer er galskap (på en positiv måte), at det kanskje er det største som har skjedd i Branns historie. Etc. Det jeg lurer på er i hvor stor grad dette er snakk om ekte følelser, eller om det til en viss grad er velment hyping som er litt in i tiden. At det er litt korrekt, liksom.

Har ingen grunn til å betvile av at noe av det som er skrevet på Twitter ikke er ektefølt, så kan man selvfølgelig diskutere om at man er enig i påstandene.

Lasaron

Tren på langskudd

SKBCPH

Man kan vel legitimt diskutere om denne prestasjonen i et kvinnefotball-perspektiv er vel så stor som noen av Branns Europa-prestasjoner sett i et herrefotball-perspektiv, men totalt sett tenker jeg det objektivt er et stykke opp til å slå ut PSV for herrene for eksempel.
- Vi har den treneren vi har.

gladiporno

November 23, 2023, 11:20:04 AM #541 Last Edit: November 23, 2023, 11:33:01 AM by gladiporno
Quote from: Lasaron on November 23, 2023, 11:09:34 AMVar du der?

Jada, jeg har vært på de fleste hjemmekampene + Åsane og cupfinale. Og sett de resterende kampene på TV. Det har vært god stemning på alle kampene som har spilt på Stadion, mens det varierer mye mer på Stemmen, noe som er ganske naturlig.

Folk velger hva de følger med på, men for min del har det aldri vanskelig å bli følelsesmessig engasjert når lag med Brann-logoen på spiller fotball. Det motsatte er et større problem. Datteren min på 10 år har scoret mot Brann hver eneste gang hun har spilt mot dem, og det føles faktisk litt rart og feil å måtte klappe for scoring mot Brann selv om det er i J10-serien.   

Når det er sagt, så hadde jeg også en liten omstillingsperiode helt i begynnelsen i fjor. Ikke fordi at det er et damelag, men mer fordi at det  er/var Sandviken, som er en klubb som jeg har respekt men null følelse for. Det føltes da litt rart å begynne holde med en gjeng spillere som egentlig hørte til en annen klubb. Den følelsen ga seg på en organisk måte etter rundt ti kamper eller noe.

Hickok

Etter gårsdagens kamper er nå årets offisielle UEFA dette. Artig:

Erlend

CL e for lett!

Skal bli spennende å se hvordan dette laget står mot Lyon i et dobbeltoppgjør mot de samtidig som et dobbeltoppgjør mellom Pølten og Praha vil si veldig mye om veien vår videre.  Nydelig med julekamp her i Åsane, nå sitter altså jeg og
 sikkert flere andre og er smånervøs for å ikke få billett til en damekamp.  Den så jeg ikke komme når diskusjonen om innlemmelse startet...

Og spennende å se om Signe Gaupset fortsatt er Brannspiller når de to siste kampene spilles.  Det var jo som å se unge Luka Modric på stadion igjen i går!  To gode prestasjoner mot Lyon så er det ikke utenkelig at de får lyst på den signaturen

Christian

Quote from: Lasaron on November 23, 2023, 10:18:14 AMNja, med herrelaget vet jeg at følelsene er der. For jeg er tilstede selv.
Kan jo bare svare for meg sjøl, men ja, følelsene er der. Eg tar meg i å banne høyt over dårlige involveringer, kjefte på dommeren og juble hemningsløst over mål. Så er eg helt sikkert på at deler av dette handler om Stadion og en fullpakket tribune, men det er heller ikkje tvil om at dette er stort for mange. Ikkje minst spillerne. Det var bare å se på fjesene deres etter kampen når de kom bort til Frydenbø.

Nixon

Quote from: Erlend on November 23, 2023, 11:40:24 AMNydelig med julekamp her i Åsane, nå sitter altså jeg og
 sikkert flere andre og er smånervøs for å ikke få billett til en damekamp.  Den så jeg ikke komme når diskusjonen om innlemmelse startet...

Nå var svært mange av gårsdagens billetter pakkebilletter, så det var ikke i nærheten av 8500 som hadde kjøpt billett til fullpris og av "egen fri vilje". Så usikker på hvor raskt de 3500 plassene ute i Åsane kommer til å gå. Som vi så på de to cupkampene i vår, så skjer det noe når kampene ikke går på Stadion.

Har det blitt sagt noe om hvordan salget skal foregå? Førstemann til møllen, eller får de med partoutkort på Stadion og Stemmemyren forkjøpsrett?
Rød makt på Hansa

Nixon

https://www.brann.no/nyheter/toppseriens-toppscorer-er-klar-for-brann

Der ble det bekreftet at toppseriens toppscorer er klar for Brann. Dette trenger laget. Bare synd at hun ikke blir spilleklar for CL-kampene i januar.
Rød makt på Hansa

Erlend

Quote from: Nixon on November 23, 2023, 12:08:21 PM
Quote from: Erlend on November 23, 2023, 11:40:24 AMNydelig med julekamp her i Åsane, nå sitter altså jeg og
 sikkert flere andre og er smånervøs for å ikke få billett til en damekamp.  Den så jeg ikke komme når diskusjonen om innlemmelse startet...

Nå var svært mange av gårsdagens billetter pakkebilletter, så det var ikke i nærheten av 8500 som hadde kjøpt billett til fullpris og av "egen fri vilje". Så usikker på hvor raskt de 3500 plassene ute i Åsane kommer til å gå. Som vi så på de to cupkampene i vår, så skjer det noe når kampene ikke går på Stadion.

Har det blitt sagt noe om hvordan salget skal foregå? Førstemann til møllen, eller får de med partoutkort på Stadion og Stemmemyren forkjøpsrett?

Har trålet litt på Brann.no og sosiale medier+byens aviser for å prøve å finne noe om det men ikke funnet noe info enda.  Under en måned igjen, her burde man smi mens jernet er varmt

Lasaron

Quote from: Christian on November 23, 2023, 11:45:50 AM
Quote from: Lasaron on November 23, 2023, 10:18:14 AMNja, med herrelaget vet jeg at følelsene er der. For jeg er tilstede selv.
Kan jo bare svare for meg sjøl, men ja, følelsene er der. Eg tar meg i å banne høyt over dårlige involveringer, kjefte på dommeren og juble hemningsløst over mål. Så er eg helt sikkert på at deler av dette handler om Stadion og en fullpakket tribune, men det er heller ikkje tvil om at dette er stort for mange. Ikkje minst spillerne. Det var bare å se på fjesene deres etter kampen når de kom bort til Frydenbø.

Ja, for i år har jo ikke jubelen min vært like intens i alle kamper. Hjemme mot Odd, for eksempel, så var det ved scoringer slik at jeg reiste meg noenlunde spontant og ropte Yei! Mens det andre ytterpunktet var i cupfinalen og hjemme mot Arouca og utligningen mot AZ der det var ellevill og ukontrollert eufori.

Så jeg er nysgjerrig på hvor på denne skalaen folk ligger, for eksempel når Brann scorte i går.
Tren på langskudd

karkarkar

For min del var det Yei!

Jeg har bare vært på stadionkampene, så jeg har bare klart å engasjere meg på ekte når spillet flyter og jeg kan nyte dét. Tror det handler om å bygge relasjoner til spillerne og laget, som det jo er kjekt å registrere at er i emning blant mange.

Det er hype, men de har mye av det å ta igjen. Klarer ikke å se problemet med det, så lenge man ikke setter det ene opp mot det andre.

Go Up