• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Sesongen 2010

Started by OmOssSjølOgHansaøl, October 27, 2009, 22:58:49 PM

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Go Down

OmOssSjølOgHansaøl

Det begynner å bli på tide å legge mellomsesongen 2009 bak seg, og konsentrere seg om 2010. Vi går inn i sesongforberedelsene med økonomiske vansker, et mannskap som to år på rad ikke har spilt som medaljekandidater, defensive problemer, få venstrebente spillere, et noe uklart offensivt spillemønster, og kun én angrepsspiller av godt tippeligakaliber.

Samtidig har vi en keeper som, hvis han får en god opptrening, holder landslagsklasse. Vi har lovende forsvarsspillere i Amankwah, Holmvik og Sævarsson (OK, feel free to disagree), og en erfaren forsvarer med godt toppnivå - når han får det ut - i Sigurdsson (og kanskje også Onstad). På midten har vi to spillere med internasjonalt potensial i Jaiteh og Austin, og i 2009 har de forhåpentligvis lært en del som de kan bygge videre på. Solli og Vaagan Moen er solide vinger, og Guastavino - hvis han er aktuell for bruk på midten - har spennende tekniske kvaliteter. Bakke er et usikkert kort, men har gode ballfordeleregenskaper hvis han klarer å holde kroppen og hodet i shape en sesong til. På topp har vi et supervåpen i Huseklepp. Hvis Guastavino og Klepp finner tonen i løpet av vinteren, kan de bli et farlig angrepspar.

Hva er fornuftige målsetninger for neste år? Bør vi fokusere på å få økonomien på rett kjøl og godta en ny mellomsesong i 2010? Bør vi prøve å legge stein på stein igjen, og håpe på å være klar for ny medaljekamp i 2011? Tåler Bergen og Brannpublikummet en så pass moderat målsetning?

Gitt at vi i stor grad må forholde oss til den stallen vi har nå: Hvem bygger vi laget rundt frem mot og gjennom 2010? Vil det være et poeng å matche de unge og lovende mest mulig - i alle fall i sesongoppkjøringen - eller å safe mest mulig med de til enhver tid beste spillerne?

Hva ser vi der fremme hvis vi lar være å drømme om klassesigneringer, stikker fingeren i jorden, og ser fremover med den gjengen vi har?

.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

vebo

Brann bør som alltid ha medalje og europa-kvallik som mål. Vi bør også ansette en trener som har erfaring og tro på å bygge nye unge spillere fremfor å  kjøpe "ferdige" eller "utgåtte" produkt.
Tiocfaidh ár lá

nero

Nå må vi stikke fingeren i jorden her, ja. Sannheten er at uten Huse hadde vi flørtet med Adeccoligaen. Det er vel fremdeles sannsynlig at Klepp forsvinner i løpet av vinteren. Da ser det pokker meg tynt ut. Alt tyder på at vi må gå den tunge veien og bygge opp et nytt lag nesten fra grunnen. Uten verken penger, overbevisende sportslig teft eller voldsomme kvaliteter i trenerapparatet. Jeg må innrømme at jeg tviler på om dagens regime på Stadion er kapable til å greie den jobben. Og det gjør at det mest realistiske scenarioet blir en tilværelse i skiktet mellom 5 og 10. plass i de nærmeste årene. I verste fall med et mellomspill i Adeccoland.
Lions led by donkeys.

Langhår

October 28, 2009, 09:48:44 AM #3 Last Edit: October 28, 2009, 09:51:43 AM by Langhår
Quote from: nero on October 28, 2009, 09:38:15 AM
Nå må vi stikke fingeren i jorden her, ja. Sannheten er at uten Huse hadde vi flørtet med Adeccoligaen. Det er vel fremdeles sannsynlig at Klepp forsvinner i løpet av vinteren. Da ser det pokker meg tynt ut. Alt tyder på at vi må gå den tunge veien og bygge opp et nytt lag nesten fra grunnen. Uten verken penger, overbevisende sportslig teft eller voldsomme kvaliteter i trenerapparatet. Jeg må innrømme at jeg tviler på om dagens regime på Stadion er kapable til å greie den jobben. Og det gjør at det mest realistiske scenarioet blir en tilværelse i skiktet mellom 5 og 10. plass i de nærmeste årene. I verste fall med et mellomspill i Adeccoland.


Og det største problemet dersom du får rett i dine antagelser er at disse tingene har en selvforsterknende effekt på alt annet negativt. Et middelhavsfarende lag uten økonomi til spennende signeringer gjør seg selv til uviktig og karakterløs. Det betyr lavere interesse som betyr lavere tilskuertall, mindre effektsalg, mindre sponsing som igjen fører til vanskeligheter med å friste gode spillere.

Forrige gang endte det med kvalifisering og en gedigen redningsaksjon fra Stor-Bergen Boligbyggelag.

Brann må gjøre sitt absolutte ytterste for å fremstå seriøse i sin sportslige satsing. Det betyr streng omdisponering av midler til det sportslige og selvsagt frieri til Hardball og andre næringslivsaktører. Brann kan garantert ikke forvente at andre skal betale sporten uten at de selv er villig til å satse høyt. Jo flere mellomsesonger jo vanskeligere blir det.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Xminator

For å si det slik ett Brannlag som sikter solid mot en midt-på-treetplassering trenger en Kvisvik eller Miller for å gjøre seg selv intressante. Gråpapir med knudsener, haugener og hansener blir som havregryn med ekstra fiber.

Guntveit kan man umulig regne som A-lagsmedlem lenger. Han går jo konstant skadet.

Keeper: Opdal/Udjus. Mohus is bakhånd, så ok dekning.
Høyrebacken: Fakiri/Sævarsson. Vi sier oss fornøyd.
Midtstoppere: yaw, bjarnason. For dårlig kvalitet og for liten bredde.
Venstreback: Holmvik. For dårlig førstevalg og manglende dekning.

Kommentar til forsvaret. Jeg ser konturene av ett virkelig forsvarsproblem. Skadeutsatt, en aldrende Bjarnason og en urutinert og ubeskrevet Yaw. Jeg vil si det så brutalt at om vi skal være en seriøs medaljekandidat så trenger vi to nye midtstoppere og en ny venstreback.

Høyrekanten: Solli. Mangler dekning, men holder som høyrebacken medaljekvalitet.
Midtbane: Austin, Bakke, Jaiteh, Einarsson. Enkeltspillere med medaljekvalitet, god dekning, mangler komplimentære ferdigheter.
Venstrekant: PVM. Medaljekvalitet, mangler dekning.

Kommentar til midtbanen. Viktigste mangel er ett alternativ til PVM på venstrekanten. Med Solli som bosman haster det også med dekning på høyrekanten.  Målfarligheten som Austin viste i 2008 er blåst bort i 2009. Får man ham i gang igjen og spiller ham i spann med Jaiteh så er det ett godt nok midtbanepar. Bakke og Einarsson mer enn gode nok for backuprollen.

Spisser: Guastavino, Huseklepp, Hansen, Nielsen.
Jeg ville ikke vert bekymret for å gå til en sesong med Guastavino og Nielsen som førstevalg. problemet i denne lagdelen er Huseklepps kontrakt, og Nielsen har ikke slått til - og har kontrakt til sommeren 2010. Vi trenger en Kovacstype (minus æssefaktene) for å gjøre angrepsrekken komplett, dvs Karadas/Bjørnsson-erstatteren... Skulle Huseklepp forsvinne må vi ha en erstatter i tillegg.

Etter enda en sesong med manglende invisteringer og feilinvisteringer, og salg av breddespillere, så er vi nå opp i ett behov for 6 spillere for å gå til seriestart som medaljefavoritter. 3 forsvarere, 2 kantspillere på midten og en angriper. Forutsatt at ingen blir solgt.

Med Huseklepp i klubben har jeg problemer med å se hvordan vi kan få brukt Guastavino effektivt i 30 seriekamper. Med Huseklepp ute av klubben trenger vi en Nannskog-type for å utfylle Guastavino.

Henki

Xminator sin oppsumering av stallen, og av behovene for forsterkninger skal vi være medaljekandidat neste år, viser vel ganske klart at vi ikke kommer til å være medaljekandidat neste år.
Skal vi ha inn seks klassespillere snakker vi minst 20 millioner i overgangspenger, forutsatt at noen av disse seks spillerne kommer gratis som Bosman.
I tillegg kommer sign-on fee og lønn. Dette vil antageligvis innebære at utgiftene på disse seks nye spillerne alene vil være over 30 millioner kroner.
I tillegg kommer lønn til de spillerne som er der fra før. Det sier seg selv at vi kan se langt etter noe slikt. Og det er dumt, for jeg tror Xminator har mye rett i vurderingene sine om hva som skal til for å gjøre oss til medaljekandidat igjen.
Ballen skal fremover!

krakra

Jeg syns du overdriver forsvarskrisen en smule X. Jeg anser det som ganske sannsynelig at vi får beholde minst en av Onstad eller Siggy. Da har vi et stopperpar bestående av Onstad/siggy-Yaw. Det er en forsvarsduo som kan lukte på medalje. Jeg sier kan, fordi det ikke er noen klasseduo som det stinker medalje av, men ser man på stopperparene til Molde og Stabæk tror jeg ikke noen her ville ropt hurra over dem heller.

De største problemene er utvilsomt på spissplass og venstrekanten. Venstrekanten er forsåvidt grei nok hvis Holmvik får ut potensialet han har vist av og til og vi unngår både skader og karantener, men den er jo voldsomt tynn. For det første har vi ingen kant/backer med venstrebein, selv ikke om vi ser på de profilerte juniorene. For det andre er det vel heller ingen i sentrallinjen som er venstrebeinte, igjen, også hvis man tar med de profilerte juniorene.

På spissplass er vi egentlig ikke gode nok toppet heller. Jeg ser potensialet i Guatsavino og Hansen og Huseklepp er TLs beste spiss, men vi mangler luftstyrke(Nielsen er for dårlig) eller komplimentære ferdigheter hos bakkeangriperne.

Midtbanen trenger en kreativ ballfordeler. Får den det er den faktisk veldig sterk, men i dag er den for dårlig med ballog da blir den middels/svak. Jeg tror at bare èn spiller med de rette ferdighetene(trenger ikke engang være "verdensklasse") hadde hevet midtbanen betraktelig.


Belfort

Vi trenger definitivt 3 klassespillere foran neste sesong. Hvis ikke så er jeg overbevisst om at vi blir et middelmådig lag neste sesong også.

Nixon

Enig. Vi kan håpe på fremgang hos Guastavino dersom Nilsen finner et god måte å bruke han på. Samme med samarbeidet til midtbaneduoen Jaiteh/Austin. Men ellers er jeg redd for at resten vil stå på stedet hvil. I beste fall. Så 3 klassespillere er tvingende nødvendig for at vi skal kunne gjøre det litt spennende i toppen neste år.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

Innlandsmax

Quote from: Xminator on October 28, 2009, 11:13:49 AM

Venstreback: Holmvik. For dårlig førstevalg og manglende dekning.



Moldes Rindarøy, er ikke han venstreback, inkl. venstrebeint? Correct me if I'm wrong. Har et positivt inntrykk av han, både når det gjelder ferdigheter og innsats.

Huff

Quote from: Innlandsmax on October 28, 2009, 22:21:53 PM
Quote from: Xminator on October 28, 2009, 11:13:49 AM

Venstreback: Holmvik. For dårlig førstevalg og manglende dekning.



Moldes Rindarøy, er ikke han venstreback, inkl. venstrebeint? Correct me if I'm wrong. Har et positivt inntrykk av han, både når det gjelder ferdigheter og innsats.


Er og blant trenerens favoritter, har prestert og såvidt jeg husker og skapt noe interesse blant utenlandske klubber. En spiller i 10-millionersklassen, altså npoe vi definitivt kan glemme. Selv drømmer jeg om Traore, dersom RBK ikke finner plass i stallen til ham. Er derimot tvilende til dette så vi må vel satse på en Addo -kanskje Flo om ikke Sogndal rykker opp.

Ellers stort sett enig med analysen til X og setningen til Belfort. vi trenger minst tre klassespillere for å bli en medaljekandidat. Dette skjer neppe, men vi kan alltids håpe på Hardball. Vi må han en spiller som kan bekle venstreback, og prestere ok på kant, dette må være en spiller med fart. Vi trenger en klassestopper, eller to bra stoppere. Vi må også ha en ny spiss for å være i medaljekampen, er riktignok uenig i at dette må være en ''luftens barin'' vi trenger en god spiss, ikke nødvendigvis et fyrtårn. Får vi dette er vi i medaljekampen.

Derabilo

Hva skjedde med Wallace i FFK? Har hørt lite om han i år, men potensialet han viste i fjor var jo stort..
Bergen ut av Norge -

OmOssSjølOgHansaøl

Quote from: Xminator on October 28, 2009, 11:13:49 AM
Jeg vil si det så brutalt at om vi skal være en seriøs medaljekandidat så trenger vi to nye midtstoppere og en ny venstreback.


Jeg vil mene at dette - to nye midtstoppere og en ny venstreback - vil gjøre oss til en seriøs gullkandidat snarere enn en medaljekandidat.

Quote from: Xminator on October 28, 2009, 11:13:49 AM
Kommentar til midtbanen. Viktigste mangel er ett alternativ til PVM på venstrekanten.


En ny venstrebent spiller vil absolutt være en fordel.

Hvis vi får en solid og offensiv venstreback, og noen i gruppen Yaw/Sigurdsson/Onstad/Jaiteh/Austin tar nye steg (Det skjer jo faktisk at spillere i den alderen utvikler seg i positiv retning ...), kan både forsvaret og midtbanen komme til å klare seg ganske bra i 2010.

Quote from: Xminator on October 28, 2009, 11:13:49 AM
Vi trenger en Kovacstype (minus æssefaktene) for å gjøre angrepsrekken komplett, dvs Karadas/Bjørnsson-erstatteren...


Jeg er enig i at Huseklepp etter hvert fortjener en spisspartner som vet hvor målet står.

Quote from: Xminator on October 28, 2009, 11:13:49 AM
Etter enda en sesong med manglende invisteringer og feilinvisteringer, og salg av breddespillere, så er vi nå opp i ett behov for 6 spillere for å gå til seriestart som medaljefavoritter.


Med 6 gode spillere inn, ville vi absolutt vært medaljefavoritter. Men 6 spillere inn er selvfølgelig urealistisk - og neppe nødvendig for å kunne være en medaljekandidat. Jeg tror at to gode kjøp, kombinert med positiv utvikling av noen av de yngre spillerne, kan være nok til å sette oss på sporet av en medalje.

Jeg tror et godt resualtat i 2010-sesongen uansett avhenger av at noen av de yngre spillerne tar nye steg.

.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

OmOssSjølOgHansaøl

krakra og psv-hasund: Jeg er i hovedtrekk enig i det dere skriver ...

.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Xminator

Jo, det er ett behov for 6 gode spillere inn. Ingen av "talenten" har på noen som helst måte vist noe mer enn at de er småvokste fotballspillere med ett stort talent for å pådra seg skader. Egentlig ett ganske typisk Branntalent.

Onstad? Da vil jeg heller bruke pengene på en spiller som ihvertfall ikke har vist at han ikke er god nok. For noen annen konklusjon ut fra de kampene han har fått så langt skal man være ganske blåøyd optimist for å komme frem til. Jeg står på mitt. Vi trenger 2 stoppere som ikke heter Yaw/Bjarnason, men den ene kan godt hete Sigurdsson. Så sent i kontraktsperioden er det derimot klart at det blir som å få en ny spiller.

De andre posisjonene jeg lister opp kan godt ha backupspillere. Som Moldskred på høyrekanten. Kanskje en Moldskred som Guastavino/Huseklepp-partner også, men han er langt fra en ideell makker, sannsynligvis for lik de to andre. Erik Mjelde er min absolutt favoritt til å få en sjanse på venstrekanten i Brann. På venstrebacken kunne vi godt prøvd denne Addo, men det blir en stor grad av gambling.

Som oppsummeringen sier, 2 klassestoppere, Moldskred, Moldskred, Mjelde og Addo og jeg har troen igjen. Grunnen til at jeg sier medaljefavoritt/gullkandidat og ikke gullfavoritt er enkel. Mange nye spillere som skal fungere sammen og Nilsen har fortsatt ikke bevist at han er noen god lagbygger i Brann. Mons Ivar Mjelde som trener for samme stallen med de samme forsterkningene ville vert en åpenbar gullfavoritt - selv om den hadde sittet langt inne for Langeland...

La oss si de to stopperene hadde blitt Reginiussen og Sigurdsson.

Det er selvsagt en liten våt drøm, vi er neppe i nærheten av å kunne lønne eller kjøpe ett slikt krafttak. Det er likevel noe slik som kan gjøre oss til favoritter på papiret. Jeg synest også handlelisten min har en fin balanse mellom alder, erfaring, lokalt, profiler.

Så oppsummert:
Reginiussen
Sigurdsson
Addo
Moldskred
Mjelde
Moldskred

--- medaljer og ecup i 2011.

Nixon

Vi hadde definitivt blitt styrket, selv om de to lokale fra Løv-Ham er høyst usikre kort. Men bredden og variasjonsmulighetene hadde økt. Og det er en stor styrke i seg selv.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

krakra

Hva er det egentlig Onstad har gjort galt de kampene har har spilt stopper?

Xminator

Han fremstår ikke som den lederen en midtstopper på ett gullkjempende Brannlag bør være, han mangler fart, akselerasjon, er ikke spesielt god i luften (igjen for å være midtstopper), for passiv, gjør en del utrolig merkelige ting med ball og er for ofte på etterskudd eller ikke oppe i avgjørnde situasjoner i det hele tatt.

Xminator

Quote from: Nixon on October 29, 2009, 08:54:35 AM
Vi hadde definitivt blitt styrket, selv om de to lokale fra Løv-Ham er høyst usikre kort. Men bredden og variasjonsmulighetene hadde økt. Og det er en stor styrke i seg selv.


Nettopp. Helst burde vi hatt ett sikrere kort på venstrebacken. Som en Hanstveit-retur. Vi har råd til å gamble på kantene, det viktige er å ha alternativene klar for skader eller formsvikt. Begge deler har det vert rikelig av for både Solli og PVM de to siste sesongene, og kan fort bli det neste sesong også. Vist om og men vi hadde fått Moldskred(Løvham...) og Mjelde, så hadde det i seg selv vert ett kvalitetstegn om de benket Solli eller Vaagan Moen gjennom direkte konkurranse.

kjegil

Har noen sett Addo og Moldskred spille?

Markmus

Har sett Moldskred spille (L/H mot Haugesund), men bet meg ikke merke i noe spesielt.
Ka du ve?

dudo

Vi er vel mange som så han i kampen mot Brann før sesongen, da var han banens beste.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

krakra

October 29, 2009, 18:15:39 PM #23 Last Edit: October 29, 2009, 21:05:53 PM by krakra
Quote from: Xminator on October 29, 2009, 17:30:07 PM
Han fremstår ikke som den lederen en midtstopper på ett gullkjempende Brannlag bør være, han mangler fart, akselerasjon, er ikke spesielt god i luften (igjen for å være midtstopper), for passiv, gjør en del utrolig merkelige ting med ball og er for ofte på etterskudd eller ikke oppe i avgjørnde situasjoner i det hele tatt.
Jeg syns ikke han mangler fart. Han er ingen hurtig stopper, men har nok tempo til å klare seg. Syns det er sjeldent han er på etterskudd. Det skjer sikkert nå og da, men det har ikke vært noe verre enn hos våre andre stoppere. Ballbehandlingen har han da vitterlig vært veldig god på og jeg skjønner ikke hva du tenker på når du sier at han gjør endel utrolig merkelige ting med ball. Jeg syns Onstad har gjort det bra i de kampene han har hatt som stopper og syns du er overdrevent kritisk med samtlige spillere RBH har hentet i år og overdriver hvor ille ting egentlig er. Vi må ikke ha dobbelt dekning med to spillere som holder høy TL-klasse på hver posisjon for å være en medaljefavoritt. Se på RBK, Molde og Stabæk. De har 15-18 gode TL-spillere, bak disse er det ganske tynt. Yaw, Onstad, Siggy/Reginiussen/noen andre og Bjarnason gir oss både et svært godt stopperpar og en meget god dekning. Vi trenger strengt tatt ikke fire engang, men jeg frykter at Ollie vil bli dårligere neste år og falle ut av konkurransesituasjonen.
Venstresiden trenger èn backupspiller. Vi trenger ikke både Mjelde og Addo, det holder med en av dem. På høyresiden er vi egentlig godt nok skodd, men igjen har vi en gammel spiller i Fakiri som gjør det usikkert. Derfor kan vi hente Moldskred og:(som også gir dekning til begge kantene og spissplassen). På midten håper jeg Gustav finner seg til rette. På topp har vi Hansen, Nielsen og Huseklepp. Hvis Huseklepp selges må han, som alle andre, erstattes, men enn så lenge er han der. Her trenger vi en targetspiss til.

Spillere som bør signeres blir da:
Onstad
Siggy resigneres/erstattes
Moldskred
Mjelde
Targetspiss.

Det er ikke en liten liste, men MOldskred og Onstad bør være enkle signeringer. Mjelde bør vi også klare å hente. Siggy er fortsatt  usikker og kan bli en utfordring å erstatte og targetspissen blir en utfordring. Slik jeg ser det er det bare 2 singeringer som kan bli vanskelige. Hvis Sandefjord krever for mye for Mjelde kan vi hente Addo

kjegil: Jeg har sett noen Løv-Hamkamper i år og dermed sett Moldskred endel. Han har stort sett spilt spiss de kampene jeg har sett, men også litt på begge kantene. Han er en hurtig spiller som er god med ballen. Kan være litt overdrevent glad i å drible til tider og minner i det hele tatt en god del om Huseklepp. Kanskje litt bedre grunnteknikk mtp. mottakk, skudd osv. men samtidig ikke like klok og gjennombruddskraftig som Huseklepp er. Det hender litt for ofte at han går seg fast istedenfor å spille ballen, men en spennende spiller med gode ferdigheter.

Xminator

Hvor klart kan man egentlig si noe? Om Onstad hadde vert på 7 dager prøvespill i februar så hadde han vert en av dem som hadde blitt sendt hjem og glemt. Nå har han stort sett vert skadet hos oss i ett år, og langt fra prestert overbevisende i de kampene han har fått sjansen. Dette er ikke en spiller Brann skal kaste bort flere millioner på, og det er nettopp det de gjør ved å tilby ham en kontrakt.

Og jo vi trenger to venstrekanter. Etter Krakras argument kan jo Moldskred bli værende i Løvham, vi har tross alt 3 spillere på høyrekanten allerede. På venstrekanten skal vi bruke venstrebente spillere. Moldskred er ikke venstrebent. Om vi skulle ende opp med Addo og Moldskred som "forsterkninger" (eller tilsvarende nivå), så er vi strengt tatt ikke forsterket. Det er hva Brann gjør på overgangsmarkedet i FORSVARET, og hvem som blir Huseklepp/Guastavinos makker på topp som vil avgjøre Branns slagkraft. De 4 spillerene vi trenger der burde i utgangspunktet være kvalitetsspillere som har bevist at de har nivået til å dominere kamper i eliteserien.

Hvordan går det forersten med Espen Ruud? Om Solli selges må jeg få utrope ham til min favoritterstatter...

dudo

BT stiller i dag med Branns ønskeliste: Mjelde, Thomas Rogne, Reginiussen eller en 22 år gammel svensk stopper på nesten to meter som har tatt ligaen med storm der borte nå i år og som beskrives som en Hangeland-type. Rogne er bosman, og har ikke skrevet under på den fireårskontrakten han har blitt tilbudt. En spennende type, men veldig langt fra å være den kanonsignéringen jeg føler vi trenger for entusiasmens del.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

dudo

And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Markmus

Hadde IKKE takket nei til en Hangeland :)
Ka du ve?

dudo

Overhodet ikke. Men da blir det nesten enda viktigere å få fornyet kontrakt med Krissy.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Xminator

Når de er såpass harde på å se etter midtstoppere så betyr vel det i klartekst at man ikke ser for seg ny kontrakt med Sigurdsson. Det er synd, for det er en profil vi mister, samtidig, om erstatteren(e) er gode nok så ligger det også muligheter der.

Ferguson

Quote from: dudo on October 30, 2009, 07:31:23 AM
BT stiller i dag med Branns ønskeliste: Mjelde, Thomas Rogne, Reginiussen eller en 22 år gammel svensk stopper på nesten to meter som har tatt ligaen med storm der borte nå i år og som beskrives som en Hangeland-type. Rogne er bosman, og har ikke skrevet under på den fireårskontrakten han har blitt tilbudt. En spennende type, men veldig langt fra å være den kanonsignéringen jeg føler vi trenger for entusiasmens del.


Thomas Rogne ville ville vært en fantastisk signering tror jeg. Han har tidvis imponert for Stabæk denne sesongen så å få han på plass ville vært et stort pluss i RBH sin bok, hvis han ikke tar en Holmvik.
"History will be kind to me for I intend to write it."
Sir Winston Churchill

" Ekte menn har skjegg" Sitat David Nielsen

Brann_ruler

October 30, 2009, 10:36:22 AM #31 Last Edit: October 30, 2009, 11:03:59 AM by Brann_ruler
Kommer til å savne 2007 Sigurdsson og være evig takknemmelig for hans bidrag til festen.

Kommer overhode ikke til å savne 2008/9 Sigurdsson som har vært en enorm belastning for laget.

Ser fram til et nytt midtstopper par som kan lukke et vidåpen brannforsvar.

Langhår

"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

dudo

Om Krissy skal være aktuell for VIF kan da Reginiussen være aktuell for oss?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

krakra

October 30, 2009, 15:02:45 PM #34 Last Edit: October 30, 2009, 15:05:50 PM by krakra
Siggy har vist fått seg en formøkning nå som det ser ut som at Brann ikke ønsker å fornye med ham. Har han vist noe de siste to sesongene som gjør ham til noe voldsomt savn? Jada et par gode kamper, men langt  flere dårlige. Det hadde ikke gjort noe om han hadde signert, men det er ingen krise at han ikke gjør det heller. Hadde Siggy spilt for en annen klubb og levert som han har gjort de siste sesongen hadde de samme som kritiserer Brann for å la ham gå kritisert dem for å hente en slik spiller.

skuteviken

Quote from: krakra on October 30, 2009, 15:02:45 PM
Siggy har vist fått seg en formøkning nå som det ser ut som at Brann ikke ønsker å fornye med ham. Har han vist noe de siste to sesongene som gjør ham til noe voldsomt savn? Jada et par gode kamper, men langt  flere dårlige. Det hadde ikke gjort noe om han hadde signert, men det er ingen krise at han ikke gjør det heller. Hadde Siggy spilt for en annen klubb og levert som han har gjort de siste sesongen hadde de samme som kritiserer Brann for å la ham gå kritisert dem for å hente en slik spiller.


Nåja Sigurdsson er meget taklingssterk. Fyren får sjelden kort, takler som en helt og springer opp de fleste, at han er blant de beste stopperne i TL er liten tvil, han store problem har vært konsentrasjon og pasningsspill, som har ført til noen blemmer. En positiv Sigrudsson med ny giv er absolutt ønskelig fra min side.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

Langhår

Quote from: dudo on October 30, 2009, 14:57:12 PM
Om Krissy skal være aktuell for VIF kan da Reginiussen være aktuell for oss?


Vi har den fordelen i forhold til andre klubber at vi har Steinar Nilsen. De har et meget godt forhold og Reginiussen var bedre når han spilte under Nilsen enn under Høgmo. Derfor tror jeg at i Norge vil Brann stille sterkt. Problemet er selvfølgelig "the almighty dollar". Har vi penger? Og hva om RBK smeller et gedigent sign on fee på bordet?

Når det gjelder VIF og økonomi så legger de fram 18 mill i minus idag, så de ser ikke ut til å ha allverdens muskler foreløpig. Det kan jo fort forandre seg om noen har lyst til å investere der. Det er uansett bra for Andresen som de nå sikkert ikke tar seg råd til å fjerne, men det er en annen diskusjon.


"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

dudo

RBK frykter jeg ikke. De har Lago, Stadsgaard og Demidov, så vi kan plukke opp den av dem som ikke får spille. Også har de neppe trener, noe som ofte er greit å ha når man skal overtale spillere.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Langhår

Propaganda-avdelingen har startet "operasjon tåkelegging". Altså: Brann står samlet og alle har egentlig gjort en helt grei jobb. Artikkelens dummeste uttalelse står selvsagt BruunH for. Han mener det er bare prikken over i`en som mangler.

Fornøyelig og trist lesning på samme tid. Gufset fra fortiden blir sterkere.

http://www.brann.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=8499
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

nero

Roald lever opp til sitt nye kallenavn, Komiske Ali.
Lions led by donkeys.

dudo

Og Nilsen seiler opp til å bli en flosklenes mester. Han er ikke akkurat en medieyndling, selv om han faktisk prøver litt.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

krakra

Quote from: skuteviken on October 30, 2009, 15:10:54 PM
Quote from: krakra on October 30, 2009, 15:02:45 PM
Siggy har vist fått seg en formøkning nå som det ser ut som at Brann ikke ønsker å fornye med ham. Har han vist noe de siste to sesongene som gjør ham til noe voldsomt savn? Jada et par gode kamper, men langt  flere dårlige. Det hadde ikke gjort noe om han hadde signert, men det er ingen krise at han ikke gjør det heller. Hadde Siggy spilt for en annen klubb og levert som han har gjort de siste sesongen hadde de samme som kritiserer Brann for å la ham gå kritisert dem for å hente en slik spiller.


Nåja Sigurdsson er meget taklingssterk. Fyren får sjelden kort, takler som en helt og springer opp de fleste, at han er blant de beste stopperne i TL er liten tvil, han store problem har vært konsentrasjon og pasningsspill, som har ført til noen blemmer. En positiv Sigrudsson med ny giv er absolutt ønskelig fra min side.
En 2007-Siggy er selvfølgelig å foretrekke, men jeg kan gjerne bytte ut den Siggy vi har sett i år og i fjor med en middels, men jevnt presterende stopper. Siggy har tapt flere poeng for oss enn han har vunnet i år.

krakra

October 30, 2009, 16:25:18 PM #42 Last Edit: October 30, 2009, 16:29:09 PM by krakra
Quote from: dudo on October 30, 2009, 15:22:08 PM
RBK frykter jeg ikke. De har Lago, Stadsgaard og Demidov, så vi kan plukke opp den av dem som ikke får spille. Også har de neppe trener, noe som ofte er greit å ha når man skal overtale spillere.
Har RBK i det hele tatt vist interesse for Reginiussen det siste året? De har vel andre steder på banen de heller vil forsterke. I tillegg til de du nevner har de jo faktisk leid ut en stopper som greit kunne forsterket Brann(Nordvik) fordi sjansene for spilletid var så små der. Dermed har de fire gode stoppere og trenger overhodet ikke å hente Reginiussen.

Selv om Reginiussen ikke virker som den skarpeste kniven i skuffen antar jeg at han også skjønner at sjansene for å komme seg ut i Europa er større i Brann enn i RBK. For det første kan de avslå monsterbud på ham fordi de har en såpass fet lommebok, for det andre er det ingen umulighet at han blir 5. valget på stopperplassen der. I Brann blir en nok et soreklart førstevalg og satset på av treneren som fikk ham på landslaget. Får han ikke tilbud fra utlandet står Brann sterkt, men jeg tror nok det finnes noen utenlandske klubber som vil ha ham gratis.

Langhår

Quote from: krakra on October 30, 2009, 16:25:18 PM
Quote from: dudo on October 30, 2009, 15:22:08 PM
RBK frykter jeg ikke. De har Lago, Stadsgaard og Demidov, så vi kan plukke opp den av dem som ikke får spille. Også har de neppe trener, noe som ofte er greit å ha når man skal overtale spillere.
Har RBK i det hele tatt vist interesse for Reginiussen det siste året? De har vel andre steder på banen de heller vil forsterke. I tillegg til de du nevner har de jo faktisk leid ut en stopper som greit kunne forsterket Brann(Nordvik) fordi sjansene for spilletid var så små der. Dermed har de fire gode stoppere og trenger overhodet ikke å hente Reginiussen.

Selv om Reginiussen ikke virker som den skarpeste kniven i skuffen antar jeg at han også skjønner at sjansene for å komme seg ut i Europa er større i Brann enn i RBK. For det første kan de avslå monsterbud på ham fordi de har en såpass fet lommebok, for det andre er det ingen umulighet at han blir 5. valget på stopperplassen der. I Brann blir en nok et soreklart førstevalg og satset på av treneren som fikk ham på landslaget. Får han ikke tilbud fra utlandet står Brann sterkt, men jeg tror nok det finnes noen utenlandske klubber som vil ha ham gratis.


Dersom RBK kjører samme stil som før er det overhodet ikke utenkelig at de kan prøve å få signaturen hans for å forhindre at andre konkurrerende klubber skal få den. Slikt har de gjort før.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Nixon

http://www.brann.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=8499
Hvem er Bergens svar på Don LaFontaine? Dette er jo den perfekte voiceover til et innslag på Brann-TV før sesongen 2010...

I en by der lidenskap og smerte går ut på det samme
Der ingen vet forskjell på hat og kjærlighet
En klubb
Ett lag
En plan
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

Huff

Quote from: Langhår on October 30, 2009, 16:31:00 PM
Dersom RBK kjører samme stil som før er det overhodet ikke utenkelig at de kan prøve å få signaturen hans for å forhindre at andre konkurrerende klubber skal få den. Slikt har de gjort før.


Dette er forsåvidt riktig. Men, i så tilfelle er det jo bare for Nilsen å påpeke at de nettopp har Demidov, Stadsgaard og Lago, så ordner det seg nok; ''vil du spella 50-70 prosent av kampan i Rbk ell spella 100 prosent av kampan våres?''(i)

Dessuten har vi en historie med å gi bort spillerne våre til utenlandske klubber, nærmest gratis (Helstad), mens RBK har forsøkt å stikke kjepper i hjulene (Tettey ble først sluppet da Rennes betalte til overpris, tross massivt underskudd). Ikke dårlige forhandlingskort dette her, ei heller ift TIL.


(i) beklager horribelt forsøk på nordlandsk

Markmus

Quote from: Nixon on October 31, 2009, 10:23:16 AM
http://www.brann.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=8499
Hvem er Bergens svar på Don LaFontaine? Dette er jo den perfekte voiceover til et innslag på Brann-TV før sesongen 2010...

I en by der lidenskap og smerte går ut på det samme
Der ingen vet forskjell på hat og kjærlighet
En klubb
Ett lag
En plan

One Man (og så dukker RBH med gliset opp på skjermen, hahahaha)
Ka du ve?

thesevs

Don LaFontaine: The Voice

I en by der lidenskap og smerte går ut på det samme
Der ingen vet forskjell på hat og kjærlighet
En klubb
Ett lag
En plan
"When you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Futurama

posemedsnopi

Quote from: thesevs on October 31, 2009, 11:58:57 AM
Don LaFontaine: The Voice

I en by der lidenskap og smerte går ut på det samme
Der ingen vet forskjell på hat og kjærlighet
En klubb
Ett lag
En plan


Savner spørsmålstegn etter "En plan"...

vebo

Tiocfaidh ár lá

Go Up