Notice: A non well formed numeric value encountered in /home/bataluser/public_html/forum/Sources/Subs.php on line 4296
Hva kan Bataljonen gjøre for å bedre stemningen på stadion? - Page 11
  • Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Hva kan Bataljonen gjøre for å bedre stemningen på stadion?

Started by Stian, April 14, 2009, 00:31:50 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

krøvel vellevold

Quote from: dex1974 on May 24, 2011, 15:15:05 PM
Quote from: Northside on May 24, 2011, 07:52:33 AM

"Du skal få min gamle Branndrakt når eg dør" er myntet på Rodolph.


Du så smiletegnet? Jeg skrev den sangen fordi noen skrev om melodien til 10 german bombers.
Så det er Rudy nå som har den altså, før det Gunn Tveit men jeg vil alltid forbinde den med Roger Helland.
Heh...husker første gang jeg hørte Jippi-jai-jai var på en kassett med sanger fra barn i Bergen på 70-tallet en gang :)

Ser noen nevner Depeche Mode-låten Godset synger på. Var jeg som foreslo den i februar på tifo og sangforumet og kom opp med forslag til norsk tekst.
Celtic var først ute og synger synthgruppenss første vers fra låten men byttet ut baby med Celtic. Så tok Everton den til PL der de bare bytter ut Celtic med Everton. The Kop kom like etter men har derimot laget sin egen tekst om Suarez. Hørte noen prøvde å dra igang halve låten på 16.mai men druknet bort.
Mitt tekstforslag i februar var :

Når vi går på stadion og ser vårt kjære Brann
Vi kan ikkje få nok
Vi kan ikkje få nok

Lidenskap, en tilstand hver kvinne og hver mann
Vi kan ikkje få nok
Vi kan ikkje få nok

Vi snubler,tryner men står opp igjen.
For vi gir alt for Brann og Bergen

Duh-duh-duh....

Men hva med å bytte ut Vi kan ikkje få nok med Vi e den 12.mann? Eller lage en helt annen tekst.
Jeg mente den gangen dette kunne blitt en ny "gullet ska hem" sang for den gir bra trøkk. Imponert av GU der.


Nei nå som andre har tatt den i bruk, bør vi styre unna. Vi skal faen ikke drive og stjele sanger fra andre norske supporertere. Skal den melodien brukes, bør vi ha en tekst som er totalt annerledes. "Kan ikke få nok" er nå brukt. Da bør vi komme opp med noe annet, hvis vi skal ha den melodien i vårt reportoar.
Legg ned hele klubben!

Lister

Synes ordlyden i "vi kan ikke få nok" høres vedlig lite Bergensk ut, så noe annet hadde kanskje vært en fordel.
Ikke dumt med "Vi e den tolvte mann" men andreverset  og bridge trenger litt jobbing.
Guinness - Makes you drunk

Lister

Vi kan jo stjele litt fra DMD


H: Når vi går på staddaen, vi synger alt vi kan
B: Når Brann spiller foppal vi synger alt vi kan
Vi e den 12. mann
Vi e den 12. mann

Bauekorps, Hansaøl og vårt SK Brann
Vi e den 12. mann
Vi e den 12. mann

Rød og hvit i fra Bergen by
Den 12. mann, vi elsker SK Brann



Edit: Beste jeg har så langt.
Edit2: Redigert med alternativ for bortekamper, evt. bortealternativet kan brukes på begge.
Det kan også diskuteres om vi bør kjøre repetisjon på "Vi e den 12. mann" eller om det blir bedre med

Vi e den 12. mann
Vi elsker SK Brann


Tror mitt endelige forslag må bli

Quote
Når Brann spiller foppal vi synger alt vi kan
Vi e den 12. mann
Vi elsker SK Brann

Bauekorps, Hansaøl og vårt SK Brann
Vi e den 12. mann
Vi elsker SK Brann

Rød og hvit i fra Bergen by
Den 12. mann, vi elsker SK Brann



Men blir kanskje litt OT, så kjører eget innlegg i sangforslagstråden.
Guinness - Makes you drunk

krøvel vellevold

Er det på tide å oppløse hele "supporter"-gjengen? Bare legge hele dritten ned? I det minste en "sitt ned og hold kjeft"-aksjon for å demonstrere mot egne "supporterne"? Bataljonen er en skam og en skandale rent stemningsmessig. Vi er kanskje 50 stykker som brenner for stemning på Stadion, men man mister motet når ingen andre er med. Det eneste vi kan være stolte av, er at vi har EGNE sanger MED tekst og UTEN tromme. Det er alt. I den grad Brann-publikummet har topper som er "best i landet", så er jo det på grunn av hjelpen fra resten av Stadion. Uansett så skjer jo det bare 2-3 ganger hver sesong. I hvert fall etter 2007.

Og se så få vi har blitt i gjengen! Se på s 61 i dagens BA! Der ser man det tydelig. Tar man utgangspunkt i at hvert felt på nedre har 518 seter, synes det åpenbart at gjengen umulig kan være stort mer enn 600-700. Og hvor mange av disse synger på de fleste sangene på slike kamper som den i går? 50? 100? Hva gjør de 500 andre der? Hører på stemningen som ikke er der, og kanskje synger med på "heia Brann" når vi får corner eller et par sanger hvis vi nettopp har scoret? Selv Godset har jo en like stor supportergjeng som oss. Men når det kommer til antall faktisk syngende, er vi jo nede på Isberget-nivå på slike kamper som den mot Sogndal. Det var gjerne spesielt dårlig fremmøte på denne kampen pga pinsen, men likevel... Det unnskylder jo ikke dem som faktisk ER der - men holder kjeft.
Legg ned hele klubben!

Klaus_Brann

Det er helt tragisk at det med årene har blitt mer og mer labert. Elendige holdninger blant folk, og liten vilje til å synge med. Vi hadde trengt folk som klarte å dra med seg resten.
Det virker som om folk ble mette etter 07.

Hvor er z forresten?
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Langhår

Bataljonen opptrer som klakkører for en Brann-ledelse med BruunH i spissen. Samtidig "vet" vi at den samme BruunH er en forhatt mann uten tillitt i byen. Til og med min middels interesserte mor rister på hodet over at han fremdeles holder i tøylene der oppe! Samtidig rykker den nye lederen ut med et relativt hårreisende forsvarsinnlegg til støtte for mannen som ikke kvalitetssikret et papir verdt 14 millioner kroner! Slikt går ikke upåaktet hen.

Jeg har sagt lenge at den dalende interessen for klubben skyldes ledelsens distansering til resten av byen. Jeg har ikke akkurate nyansert det synet for å si det slik. Etter nesten nedrykket med Teitur og Mjeldes overtagelse klarte klubben med Bjørn Dahl i spissen og skape et felleskap med byen. Man brettet liksom opp ermene og stod sammen både klubb, folk og næringsliv. Klovneveldet har fullstendig knust dette.

Dessverre har Bataljonen valgt å være et talerrør for klubben snarere enn en representant, for folket. Samtidig klager man over lavt medlemstall. Men hvilket engasjement skaper egentlig Bataljonens tilnærming i nær sagt alle saker blant potensielle medlemmer? Hva er Bataljonen bortsett fra en turoperatør og en vei til rabatterte billetter? Det er i mine øyne ihvertfall helt ufattelig at det ikke har vært en skikkelig konfrontasjon mellom supporternes organisasjon og Klovenveldet de siste årene når man ser hva som har skjedd.

Dersom Bataljonen vil skape engasjement og økt medlemsmasse så må de tørre å gjøre noe! Man må gjøre noe for at folk skal ville melde seg inn, man må føle seg representert! Slik det er i dag får man følelsen av at Bataljonen er en del av Branns mediestrategi og brukes som en slags brannslukker (hihi) i media ved behov.

Hva har så dette med stemingen på Stadion og gjøre? EN HEL DEL! En engasjert supportermasse betyr stemning på tribunene. Nå er det ikke lenge før vi er under ti tusen på tribuenene om dette fortsetter. Dette må Bataljonen ta sine del av ansvaret for. Deres fremtoning er slapp, dvask og defensiv i en periode i klubbens historie som nærmest tigger om konfrontasjon. Klovneveldet har kjørt klubben bort folket og det gir seg uttrykk i stadig lavere publikumstall og et partoutkortsalg som er i fritt fall.

I en slik periode som vi har vært inne i kunne Bataljonen tatt rollen som folkets talerrør, men det har de ikke gjort. Istedet fremstår de ofte som Klovneveldets forsvarere. Her har Bataljonen latt en sjanse til å gjøre seg selv relevante gli igjennom fingrene. I stedet arrangerer de turer for en stadig mindre menighet.

Som Krøvel må man vel stille seg spørsmålet om det i det hele tatt er noe poeng i å opprettholde denne organisasjonen.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Northside

Synd at man har den oppfattelsen av styret i Bataljonen som det Langhår har.

Jeg er enig i at det ble gjort en del feil under ledelse av Hellebø, men føler meg sikker på at styret med Roger i spissen kan få Bataljonen til å fremstå mer positivt.


At du velger å være negativ fordi Roger ikke hudflettet RBH i bankgaranti-saken får være ditt valg. Siste årene er Bataljonen blitt kritisert for å ikke ta standpunkt i diverse saker. Her svarte derimot Roger fornuftig, han valgte å ikke stole 100% på det media kom med og klarte dermed å styre unna noen typiske puben-uttalelser.
Siste man bør gjøre er å stole på media før det er bevis i saken. TV2 er blitt spurt om de kan bevise disse påstandene, om de kan bevise at en bankmann i mafia-landet har uttalt seg om bankgarantien i det hele tatt.
TV2 har bare "hørt" disse ryktene, og uten å sjekke videre opp om ting stemmer eller ikke, så har de blåst opp en stor sak.

Bataljonen sitter titt og ofte i møter med ledelsen i Brann, alt fra sikkerhetssjef, trener og RBH selv. Der blir det diskutert alt mulig, og jeg vet Bataljonen sier i fra dersom det er noe de er uenig med Brann i. Men det er også viktig at Bataljonen forholder seg saklig og ikke hudfletter Brann i media grunnet noe fjas fra TV2 eller andre kanaler.

Når RBH var sportssjef og ting virkelig begynte å gå nedover, så mener jeg Bataljonen burde sagt i fra, men dette var da igjen under den tidligere lederen sin tid. Det kan likavel nevnes at styremedlemmer i Bataljonen var med på RBH-bannerne i siste seriekampen i fjor, så helt knyst var de ikke!

I år har RBH en helt annen stilling. Jeg vil selv ha han vekk fra klubben, men ser på det som fornuftig av Bataljonen å ikke gå i krig mot Brann nå. En slik konflikt og negativitet kunne fort sendt oss rett ned i Adeccoligaen!


På stemningsfronten har fortsatt Bataljonen mye å gjøre. Men det hjelper ikke at enkelte i "kjernen" av gruppen nekter å prøve ut litt nye ting for å bedre stemningen.
BGG har vokst og starter mye sanger nå, med bedre plassering så tror jeg det ville blitt lettere å dra igang flere supportere på Hansa. Hadde i tillegg Bataljonen gjort noen endringer, fortsette fokuset på stemning (som de har begynt med i år) og i tillegg oppfordre folk om å samle seg mer i midten, så tror jeg stemningen vil komme seg.
Dette vil derimot ikke skje over natten, spesielt ikke når det ikke gjøres eller vil gjøres tiltak blant "kjernen" på supporterfeltet.

En supportergruppe er derimot svært viktig å ha. Det blir organisert turer, ofte dekket litt av Bataljonen selv. Vi betaler IKKE flere tusen kroner for feltene våre på Stadion. Bataljonen er et viktig talerør hos Brann i flere saker, og kan helt sikkert gjøre enda mer her.

Er litt artig når personer som Langhår, som ikke bidrar med noe som helst, kommer med slik kritikk. Hvem stemte du på som styrerepresentanter sist årsmøte?

krøvel vellevold

Legg ned hele klubben!

Klaus_Brann

Quote from: Langhår on June 11, 2011, 18:26:45 PM
Nå er det ikke lenge før vi er under ti tusen på tribuenene om dette fortsetter. Dette må Bataljonen ta sine del av ansvaret for.


Er det ikke det??
Før Sogndal har det da vært ganske greit med folk på kampene i år. At den legges fredag kveld før pinse har kanskje en liten innvirkning på tilskuertallet? Jeg kjenner selv en del som dro på hytta eller andre steder, ikke hadde fått med seg at det var kamp igjen, eller rett og slett hadde andre planer på en fredagskveld.

Fredagskamper er helt håpløst.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Northside

Quote from: krøvel vellevold on June 11, 2011, 22:14:56 PM
Det er neppe mangel på trommer, capo eller chalalala-sanger fra Italia som er problemet - hvis det er det du mener med å "nekte å gjøre tiltak" og "litt nye ting".


Ikke nødvendigvis. Men det snakkes om "oppfordringer", det enkleste ville da være at noen med litt autoritet på feltet gikk frem å pushet i gang noen sanger når det er dødt. Blir vel en form for capo om du vil eller ikke, men jeg tror noe slikt fungerer.

Slik det er nå så er det ingen som oppfordrer til mer synging under kampen. De færreste som ikke synger gidder å sitte her å se at vi diskuterer tiltak.
Tror supporterfeltet kun trenger et spark i ræven av og til. Noen som kan dra i gang sanger helt fremme på feltet ville kanskje hjulpet, slik som i gamledager...

krøvel vellevold

Ja jeg er enig i at det kunne trengs at noen gikk ned foran gjengen og fyrte folk opp når det var for dødt.
Legg ned hele klubben!

Klaus_Brann

Quote from: Northside on June 11, 2011, 22:47:09 PM
Quote from: krøvel vellevold on June 11, 2011, 22:14:56 PM
Det er neppe mangel på trommer, capo eller chalalala-sanger fra Italia som er problemet - hvis det er det du mener med å "nekte å gjøre tiltak" og "litt nye ting".


Ikke nødvendigvis. Men det snakkes om "oppfordringer", det enkleste ville da være at noen med litt autoritet på feltet gikk frem å pushet i gang noen sanger når det er dødt. Blir vel en form for capo om du vil eller ikke, men jeg tror noe slikt fungerer.


Ja, som jeg etterlyste over hadde kanskje noe sånt funket nå, for det er en del folk som trenger en oppvekker i forhold til å bidra med synging.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

abe78

Skader ikke å prøve en "Capo", men spørsmålet er hvem som kan gå rett inn i en slik rolle.
.og husk!

krøvel vellevold

Quote from: abe78 on June 12, 2011, 11:20:15 AM
Skader ikke å prøve en "Capo", men spørsmålet er hvem som kan gå rett inn i en slik rolle.


Jo hvis det med "capo" menes en klovn som skal stå med ryggen til kampen i 90 minutter og ha monopol på å starte sanger, så skader det å prøve det. Men at et par-tre stykker - når stemningen er som verst - går ned foran gjengen bruker et øyeblikk på å fyre folk opp, er derimot verd å prøve.

Det må bli slutt på at det er "helt greit" at folk står og holder kjeft på supporterfeltet. Ja, det er jo nesten slik at man blir sett på som rar hvis man synger der. De som ikke bidrar, må "mobbes" vekk. Det er de som ikke synger, som skal føle seg som idioter på bataljonsfeltet. Ikke dem som synger.
Legg ned hele klubben!


Danny

Stemningen går i bølgedaler. Jeg gjentar, til det kjedsommelige, at å overta et av de øvre feltene, og samle en kjerne der, kunne gjort underverker. Helst før Z-feltet dør helt ut. Argumentet om at en ikke kan flytte partoukortinnhaverne der, er nå dødt, så god plass som det er blitt på stadion.

1908

Få vekk stolene på B og C.. La folk få samle seg i gjenger som de vil.. Få vekk de idiotene som står på de beste plassene ytterste setene mellom B og C, som bare står der å ikke åpner kjeften sin.. Som de 2 ved siden av meg feks.. Bataljonen har blitt en kom å stå med oss for en billig peng plass.. Vi trenger unummerete plasser for at det skal bli litt action på tribunen igjen.. Jeg HATER sånn som det er no der vi må stå fast spredt over alt.. Vet om mangen jeg kunne tenkt å stått med og forhåpentligvis skapt mer stemming med.. Men Bataljonen vil ikke gjøre noe.. Har de noen gang spurt Brann om hva mulighetene er??

Yngve

Berre for å skyta inn: Ja, stemmninga mot Sogndal var pinleg dårleg.

Samtidig var det eit klassisk augnablink når Felt Z byrja å synga "Vi har Kenneth Udjus" Den var det no ikkje så verst trykk på.

Northside

Dette med fjerning av setene har jeg troen på, eller i det minste halve felt B og C, slik at midten på Hansa blir uten seter. Da er det fortsatt stoler og nummererte plasser sentralt på feltet for de som ivrer etter den slags.

Flytte opp på øvre Hansa, spesielt på felt B og C forblir nok bare i drømmene våre. Det er fortsatt bra med folk der med fast plass, er vel en av de stedene på Stadion med minst frafall siste årene.

1908

Flytte opp på øvre skjer aldri.. Der har mangen partourkort.. Halve B og C kommer ikke til å funke skikkelig.. Skal folk stå, så er det et fett om det er plasser der eller ikke.. Vil de ha faste plasser kan de bruke A og D... Men uansett hvor mye vi maser om fjerning av seter +++ kommer ikke noe til å skje.. Det er nett dette som er feilen med Bataljonen.. Ingen tar ansvar.. Vil heller passe på RBH....

Danny

Selvfølgelig kan det skje. Bare å tilby de som er der oppe nye, bedre plasser (som det finnes flust av nå). Om noen enkelte absolutt ikke vil flytte, får de bli der de er. I løpet av en sesong finner de seg enten til rette i sangkjernen, eller flytter seg.

Northside

Quote from: Danny on June 13, 2011, 00:59:45 AM
Selvfølgelig kan det skje. Bare å tilby de som er der oppe nye, bedre plasser (som det finnes flust av nå). Om noen enkelte absolutt ikke vil flytte, får de bli der de er. I løpet av en sesong finner de seg enten til rette i sangkjernen, eller flytter seg.


Skulle ønske Brann tenkte slik også...


Danny

Men det er jo ikke Branns ansvar å tenke ut best mulige plasseringer for Bataljonen. Men her kan jo Bataljonen komme med innspill til Brann om hvilke felter de helst vil ha tildelt. Om ikke Bataljonen har høy nok stjerne hos Brann til at de automatisk tar hensyn til ønsket, må Bataljonen argumentere. Argumenter finnes det flust av i denne tråden (f.eks. har andre klubber (les RBK og VIF, våre argeste konkurrenter) har lagt til rette på tilsvarende måte med postivt utfall).

Spander kake ved neste kaffibesøk. :P

krøvel vellevold

Quote from: Danny on June 13, 2011, 12:12:16 PM
Men det er jo ikke Branns ansvar å tenke ut best mulige plasseringer for Bataljonen. Men her kan jo Bataljonen komme med innspill til Brann om hvilke felter de helst vil ha tildelt. Om ikke Bataljonen har høy nok stjerne hos Brann til at de automatisk tar hensyn til ønsket, må Bataljonen argumentere. Argumenter finnes det flust av i denne tråden (f.eks. har andre klubber (les RBK og VIF, våre argeste konkurrenter) har lagt til rette på tilsvarende måte med postivt utfall).

Spander kake ved neste kaffibesøk. :P


Det har allerede vært diskutert med Brann flere ganger. De er ikke interessert.
Legg ned hele klubben!

Danny

Quote from: krøvel vellevold on June 13, 2011, 12:19:29 PM
Det har allerede vært diskutert med Brann flere ganger. De er ikke interessert.


Også nå når det er mange bedre plasser tilgjegelig? I så fall: trist.

stig

Vi har ikke tatt denne diskusjonen med Brann etter at partoutkortsalget har stupt. Vi vil selvsagt ta det opp igjen, men det er selvsagt ingen garanti for at vi bare kan forsyne oss av øvre. Jeg har ingen peiling på antall partoutkort der oppe.

Selvsagt argumenter vi mot Brann, men det betyr ikke at vi får det som vi vil.

Den nedlatende holdningen til 1908 trenger egentlig ingen kommentar. Medlemmer som ønsker fast sete skal høres de og, og ikke bare tvangsflyttes til et sidefelt. Det er ikke alltid fasit er det samme som 1908 sin mening.

Uansett må diskusjonen taes, og samtalene med Brann må begynne snart.
Nettsideansvarlig

Nixon

Hvorfor skal det bli så mye bedre bare ved å flytte til et annet sted? Det er ikke dagens plassering som er problemet. Det må da være gode muligheter for rokkeringer på dagens felt for å hjelpe på stemningen. Så det er etter min mening bedre å fokusere på det som er oppnåelig i stedet for å begynne å tenke på å flytte andre supportere.

For jeg kan ikke se at Bataljonen er i posisjon til å kunne ønske seg noe som helst annet enn det de har i dag...
Rød makt på Hansa

1908

Hva er best Stig? Få opp stemmingen og folkemassen? Eller ta vare på enkelte som vil ha samme stol???

krøvel vellevold

June 13, 2011, 22:11:30 PM #529 Last Edit: June 13, 2011, 22:21:58 PM by krøvel vellevold
Quote from: Nixon on June 13, 2011, 21:57:52 PM
Hvorfor skal det bli så mye bedre bare ved å flytte til et annet sted? Det er ikke dagens plassering som er problemet. Det må da være gode muligheter for rokkeringer på dagens felt for å hjelpe på stemningen. Så det er etter min mening bedre å fokusere på det som er oppnåelig i stedet for å begynne å tenke på å flytte andre supportere.

For jeg kan ikke se at Bataljonen er i posisjon til å kunne ønske seg noe som helst annet enn det de har i dag...


Bedre akustikk vil jo inspirere til sang. Det merker man på bortebane. Er det en god tribune med god akustikk, inspirerer dette folk til å hive seg med på sangen. Det blir gøy å synge. Men på bortetribuner uten tak - og der vi gjerne blir stående i en lang pølse, er dette hemmende for folks "sanglyst". Når lyden bare forsvinner ut i luften, og du gjerne står der og hører din egen stemme, så er det ikke like gøy. Men uansett om det ikke skulle bli en eneste ekstra "sanger" av en flytting, så vil jo akustikken i hvert fall føre til at vi høres bedre.

En annen ting med flytting, er at vi med det tydelig kan understreke at flyttingen gjøres for å samle dem som ønsker å synge. At det faktisk forventes at man synger der man skal samles. Enklere å få samlet dem som ønsker å synge ved å flytte til et nytt sted, enn å jage vekk dem som ikke vil synge der vi står i dag.

Når det gjelder Z vs BBB, så er dagens plassering dårlig. Skal de to gruppene samarbeide, må man stå nærmere hverandre. Skal man operere uavhengig av hverandre, så må man stå lenger fra hverandre. Slik plasseringen er nå, funker det hverken å samarbeide eller å synge uavhengig av hverandre.

Uansett; hvorfor skal vi høre på deg som ikke engang er med i supportergjengen? Hvorfor skal du fortelle oss hvor vi skal stå eller ikke stå? Hvor ligger liksom ditt engasjement i stemning?

Og hvorfor skal ikke Bataljonen være i posisjon til å ønske seg noe annet enn vi har i dag? Er det noen på Stadion som er i bedre posisjon til det? Og det er ikke akkurat midten på langsiden vi er ute etter heller...
Legg ned hele klubben!

krøvel vellevold

Quote from: 1908 on June 13, 2011, 22:00:06 PM
Hva er best Stig? Få opp stemmingen og folkemassen? Eller ta vare på enkelte som vil ha samme stol???
Legg ned hele klubben!

Nixon

Quote from: krøvel vellevold on June 13, 2011, 22:11:30 PMOg hvorfor skal ikke Bataljonen være i posisjon til å ønske seg noe annet enn vi har i dag? Er det noen på Stadion som er i bedre posisjon til det? Og det er ikke akkurat midten på langsiden vi er ute etter heller...
Rød makt på Hansa

krøvel vellevold

Quote from: Nixon on June 13, 2011, 22:29:58 PM
Når det gjelder undertegnede så synger jeg sannsynligvis mer enn gjennomsnittet på Bataljonesfeltet.


Så hvorfor kommer du ikke da ned og bidrar til at supportergjengen blir bedre, i stedet for å preike om hvor dårlige vi er? Dette er vel også en av grunnene til at vi blir færre og færre. Sikkert mange som kan tenke seg å stå med Bataljonen og synge, men da må vi først prestere på et høyt nivå. Først da blir vi attraktive nok til å stå med. At de selv må komme til oss for å hjelpe oss å prestere bedre, er det ingen som tenker på.
Legg ned hele klubben!

krøvel vellevold

For øvrig er det neppe nødvendig å "tvansgflytte" noen til dårligere plasser. Strengt tatt kunne vel alle med p-kort på øvre C bli flyttet over til øvre B. Akkurat like gode plasser. Og det er også plenty av plasser på BT og Søndre, på minimum like gode plasser som det de har. I ytterste fall kunne de jo bli tilbudt gode plasser midt på Søndre, og fått en avtale om at de ikke skal betale mer enn de hadde måttet gjøre på sine gamle plasser.
Legg ned hele klubben!

Nixon

Quote from: krøvel vellevold on June 13, 2011, 22:37:32 PMSå hvorfor kommer du ikke da ned og bidrar til at supportergjengen blir bedre, i stedet for å preike om hvor dårlige vi er? Dette er vel også en av grunnene til at vi blir færre og færre. Sikkert mange som kan tenke seg å stå med Bataljonen og synge, men da må vi først prestere på et høyt nivå. Først da blir vi attraktive nok til å stå med. At de selv må komme til oss for å hjelpe oss å prestere bedre, er det ingen som tenker på.


Jeg er ikke en av de. Jeg har min plass, og flytter da ikke rundt etter hvor god stemningen er. Like lite som jeg skifter lag etter hvem som er best.

Ellers kritiserer jeg dere egentlig ikke for å være dårlige. Vi er ikke noe bedre oppe hos oss på Z. Men jeg mener bare at det må være mulig å gjøre mye der dere er nå før andre skal flyttes fra sine plasser.
Rød makt på Hansa

krøvel vellevold

Når det gjelder dette med faste plasser, så er ikke det lenger noe must når vi ikke engang er i nærheten av å fylle midtfeltene. Men på den annen side, er det ikke vanskeligere enn at vi ved innmarsj samler oss mot midten. Nå står vi jo som en lang pølse.

Til neste hjemmekamp bør følgende skje:

1) Rett før kampstart går 4-5 stykker ned foran gjengen og forsøker å få folk til å trekke sammen mot midten.
2) Går kampen sin gang og stemningen er like ræv som mot Sogndal, må en gruppe på 5-10 mann ta turen ned foran gjengen og forsøke å oppildne folk til å synge med. Gjerne gaule til gjengen at trøkket er altfor dårlig og at vi må ta oss sammen, og så sette igang noen sanger.
3) Kanskje lage et stort banner med tekst vendt mot tribunen: "Dette er en sangtribune. SYNG FOR FAEN!!!"


Legg ned hele klubben!

abe78

Ingen dum idé å flytte opp og samtidig fjerne setene. Med sterkt fallende interesse for kampene bør Brann kjenne sin besøkelsestid her.
.og husk!

krøvel vellevold

June 13, 2011, 23:11:49 PM #537 Last Edit: June 13, 2011, 23:13:57 PM by krøvel vellevold
Quote from: Nixon on June 13, 2011, 22:48:41 PM
Quote from: krøvel vellevold on June 13, 2011, 22:37:32 PMSå hvorfor kommer du ikke da ned og bidrar til at supportergjengen blir bedre, i stedet for å preike om hvor dårlige vi er? Dette er vel også en av grunnene til at vi blir færre og færre. Sikkert mange som kan tenke seg å stå med Bataljonen og synge, men da må vi først prestere på et høyt nivå. Først da blir vi attraktive nok til å stå med. At de selv må komme til oss for å hjelpe oss å prestere bedre, er det ingen som tenker på.


Jeg er ikke en av de. Jeg har min plass, og flytter da ikke rundt etter hvor god stemningen er. Like lite som jeg skifter lag etter hvem som er best.

Ellers kritiserer jeg dere egentlig ikke for å være dårlige. Vi er ikke noe bedre oppe hos oss på Z. Men jeg mener bare at det må være mulig å gjøre mye der dere er nå før andre skal flyttes fra sine plasser.


Noe, men ikke nok. Det er jo også en grunn til at en rekke supportergjenger har flyttet oppunder taket de siste årene - og har blitt mer hørbare etter det. Både Klanen, Stormen og Kjernen har hatt plasser tilsvarende de vi har, men har flyttet lenger opp. Andre steder legger man til rette for supportergjengen og at det skal bli bedre stemning. I Brann er man derimot bare opptatt av å bløffe om den "fantastiske stemningen" i reklameøyemed, men ikke ville gjøre en dritt for å legge forholdene til rette for at den faktisk skal bli bra i virkeligheten også.

Et annet flytteforslag er jo hjørnet mellom BT/SpV. Det har oppunder 1000 plasser tror jeg. Hadde vært genialt å kunne stå 90 grader på hverandre, slik at man hadde hatt fri sikt til dem som stod på "motsatt side" av feltet. Da hadde man med en gang hørt det hvis noen startet sang på den andre siden av feltet. Ser heller ikke bort fra at siden SpV og BT står 90 grader på hverandre, så ville det gitt fordeler mht akustikken. Tribunen går også høyere oppunder taket enn hva nedre Hansa gjør. Dessuten hadde det vært perfekt i forhold til Z, siden vi da hadde hatt to supportergjenger som kunne operert helt uavhengige av hverandre.  Hvorfor vi ikke kan stå der? Jo for der skal "Brann-familien" sitte... Hvorfor ikke gi disse plasser på SpV?
Legg ned hele klubben!

Danny

Quote from: Nixon on June 13, 2011, 21:57:52 PM
Hvorfor skal det bli så mye bedre bare ved å flytte til et annet sted?


La meg understreke at jeg ikke tror flytting vil løse problemet alene. Som andre har vært inne på, er det trolig holdningene som er et av problemene. Men dagens plassering hemmer stemningen i den grad at felt Z og Bataljonen ikke klarer å sammkjøre. Dette er jo i utgangspunktet et annet problem, men hvorfor ikke ha to tanker i hodet samtidig? I tillegg skaper flytting opp til øvre flere potensielle sangere for hver sang, da det er lettere å henge seg på når lyden kommer bakfra og ikke fra siden.

Mer omfattene holdningskampanjer må trolig til for å bedre stemningen, men en god start er vel å samle de med rette holdninger på et sted hvor de høres godt på hele tribunen. Den kvadratiske organiseringen Krøvel har foreslått, tror jeg kan være lurt å arbeide mot.

Yngve

No stod vel supportarane opp under taket i 99, men det vart kritisert for at stemmninga var dårleg.

Stemmer ikkje dette krøvel?

Wingfoot

Quote from: krøvel vellevold on June 13, 2011, 22:56:35 PM

2) Går kampen sin gang og stemningen er like ræv som mot Sogndal, må en gruppe på 5-10 mann ta turen ned foran gjengen og forsøke å oppildne folk til å synge med. Gjerne gaule til gjengen at trøkket er altfor dårlig og at vi må ta oss sammen, og så sette igang noen sanger.
3) Kanskje lage et stort banner med tekst vendt mot tribunen: "Dette er en sangtribune. SYNG FOR FAEN!!!"






Må si meg enig med disse punktene, og når det gjelder punkt 2) helst noen med litt autoritet  ;)
Står på Frydenbø og synger av full hals!

abe78

Quote from: Yngve on June 14, 2011, 10:30:44 AM
No stod vel supportarane opp under taket i 99, men det vart kritisert for at stemmninga var dårleg.

Stemmer ikkje dette krøvel?


Den gangen var man ikke midt på tribunen, men trykket ut på den ene siden. Fungerte dårlig der ja, men det er ikke sammenlignbart med det vi foreslår nå.
.og husk!

krøvel vellevold

Quote from: abe78 on June 14, 2011, 12:05:12 PM
Quote from: Yngve on June 14, 2011, 10:30:44 AM
No stod vel supportarane opp under taket i 99, men det vart kritisert for at stemmninga var dårleg.

Stemmer ikkje dette krøvel?


Den gangen var man ikke midt på tribunen, men trykket ut på den ene siden. Fungerte dårlig der ja, men det er ikke sammenlignbart med det vi foreslår nå.


Ja vi var liksom gjemt oppe i et hjørne, og mye av lyden forsvant ut av Stadion fordi det er åpent på siden. En sidevegg der hadde jo gjort underverker. Da skulle det blitt trøkk! 
Legg ned hele klubben!

Northside

Rart Brann aldri har montert sidevegger der. Kan da ikke koste så grusomt mye med noen sidevegger ned til midtgangen for å verne øvre Hansa for regn og vind. Er slik på mangen tribuner rundt om i Norge. Se bare til bortefeltet på Fredrikstad Stadion, ekstremt trøkk der. Slik var det også hos Odd Grenland på bortefeltet den gangen i 06 eller 07 når vi stod utenfor banen grunnet ombygging.
Kanarifansen har også slik vegg på feltet sitt. Skal ikke store antallet syngene der før det høres bra.

Tenk f.eks underverkene dette ville gjort for Felt Z de gangene de er i støtet.

1908

Hjelper ikke å trekke inn mot midten når folk har sine faste plasser... Derfor vil unummererte plasser eller stolfritt vere det beste... Brann vil og tape mye penger ved å gi vekk de øverste feltene.. Enten det eller vi må betale mye mer penger for plassene..

krøvel vellevold

Quote from: 1908 on June 14, 2011, 13:26:46 PM
Hjelper ikke å trekke inn mot midten når folk har sine faste plasser... Derfor vil unummererte plasser eller stolfritt vere det beste... Brann vil og tape mye penger ved å gi vekk de øverste feltene.. Enten det eller vi må betale mye mer penger for plassene..


Unummerert eller stolfritt er ikke mulig å få til i år. I hvert fall hvis det er et "problem" at folk har faste plasser i dag. Vi må ta i bruk de løsningene vi kan allerede nå. Men hvis vi skal vente til mars 2012 med å forbedre stemningen, så...

Hvorfor skal Brann liksom tape så mye penger på at vi flytter deler av gjengen til øvre? De som flytter seg vekk derfra, må jo fremdeles betale like mye et annet sted. De som flytter opp dit, må også betale like mye som før - eller kanskje til og med mer. Strengt tatt er det jo bare en flytting av folk som betaler like mye som før. Det eneste måtte være at det kanskje vil bli flere som vil stå med oss, og som tidligere har betalt vanlig pris andre steder på Stadion.
Legg ned hele klubben!

Northside

Quote from: krøvel vellevold on June 14, 2011, 13:44:24 PM

Unummerert eller stolfritt er ikke mulig å få til i år. I hvert fall hvis det er et "problem" at folk har faste plasser i dag. Vi må ta i bruk de løsningene vi kan allerede nå. Men hvis vi skal vente til mars 2012 med å forbedre stemningen, så...


Så mye ledig som det er midt på Hansa nå, så bør det i det minste oppfordres til å trekke mot midten dersom man ønsker å bidra.

I tillegg må Bataljonen kommer raskt på banen og fikse en avtale på unummererte plasser dersom det er målet for neste sesong. Siste årene er Bataljonen blitt overkjørt av Brann sitt tidlige partoutkortsalg.

1908

Quote from: krøvel vellevold on June 14, 2011, 13:44:24 PM
Quote from: 1908 on June 14, 2011, 13:26:46 PM
Hjelper ikke å trekke inn mot midten når folk har sine faste plasser... Derfor vil unummererte plasser eller stolfritt vere det beste... Brann vil og tape mye penger ved å gi vekk de øverste feltene.. Enten det eller vi må betale mye mer penger for plassene..


Unummerert eller stolfritt er ikke mulig å få til i år. I hvert fall hvis det er et "problem" at folk har faste plasser i dag. Vi må ta i bruk de løsningene vi kan allerede nå. Men hvis vi skal vente til mars 2012 med å forbedre stemningen, så...

Hvorfor skal Brann liksom tape så mye penger på at vi flytter deler av gjengen til øvre? De som flytter seg vekk derfra, må jo fremdeles betale like mye et annet sted. De som flytter opp dit, må også betale like mye som før - eller kanskje til og med mer. Strengt tatt er det jo bare en flytting av folk som betaler like mye som før. Det eneste måtte være at det kanskje vil bli flere som vil stå med oss, og som tidligere har betalt vanlig pris andre steder på Stadion.


Brann tjener jo en del mer for partourkortene på øvre feltene enn de nedre.. Vi får jo de på billigsalg på nedre.. Skal vi fortsatt ha den prisen på øvre mister Brann de pengene de tjener på å dyrere priser på øvre.. Tviler Brann vil øke prisene på nedre..

BrannSupporter

Quote from: Northside on June 14, 2011, 12:46:46 PM
Slik var det også hos Odd Grenland på bortefeltet den gangen i 06 eller 07 når vi stod utenfor banen grunnet ombygging.


2007 ja. Da Huse gjorde et nydelig forarbeid til Winters. Det relativt lille bortefeltet var stappfullt til den kampen.

krøvel vellevold

Quote from: 1908 on June 14, 2011, 14:03:40 PM
Quote from: krøvel vellevold on June 14, 2011, 13:44:24 PM
Quote from: 1908 on June 14, 2011, 13:26:46 PM
Hjelper ikke å trekke inn mot midten når folk har sine faste plasser... Derfor vil unummererte plasser eller stolfritt vere det beste... Brann vil og tape mye penger ved å gi vekk de øverste feltene.. Enten det eller vi må betale mye mer penger for plassene..


Unummerert eller stolfritt er ikke mulig å få til i år. I hvert fall hvis det er et "problem" at folk har faste plasser i dag. Vi må ta i bruk de løsningene vi kan allerede nå. Men hvis vi skal vente til mars 2012 med å forbedre stemningen, så...

Hvorfor skal Brann liksom tape så mye penger på at vi flytter deler av gjengen til øvre? De som flytter seg vekk derfra, må jo fremdeles betale like mye et annet sted. De som flytter opp dit, må også betale like mye som før - eller kanskje til og med mer. Strengt tatt er det jo bare en flytting av folk som betaler like mye som før. Det eneste måtte være at det kanskje vil bli flere som vil stå med oss, og som tidligere har betalt vanlig pris andre steder på Stadion.


Brann tjener jo en del mer for partourkortene på øvre feltene enn de nedre.. Vi får jo de på billigsalg på nedre.. Skal vi fortsatt ha den prisen på øvre mister Brann de pengene de tjener på å dyrere priser på øvre.. Tviler Brann vil øke prisene på nedre..


Ordinærprisen på nedre er pr i dag den samme som på øvre. Det er bare BBB-medlemmer som får nedre til rabattert pris. Det eneste man gjør, er jo å flytte på hvem som betaler hva. Flytter de som i dag sitter på øvre C over til øvre B eller til Søndre, betaler de akkurat det samme som i dag. Det er jo ikke snakk om at de på øvre C skal flytte ned.
Legg ned hele klubben!

Go Up