• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Nytt supporterforum i BT/Aftenposten

Started by Innlandsmax, April 10, 2009, 13:04:55 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Innlandsmax

April 10, 2009, 13:04:55 PM Last Edit: April 10, 2009, 13:23:10 PM by Innlandsmax
http://supporter.bt.no

Det virker som en nokså fersk sak, men virker ryddig og fint, og ved "første øyekast" adskillig mer behagelig enn VGD.

Noe av det "ferske" inntrykket får jeg når jeg klikker på "Grupper". Her står Bataljonen oppført som gruppe., men foreløpig kun med én medlem. Selv har jeg søkt om medlemskap i denne gruppen, og blir stadig påminnt om dette når jeg klikker meg inn på gruppen. Ikke noe innvilget medlemskap, nei, men altså stadige påminnelser om at jeg har søkt om medlemskap.

Så til hovedspørsmålet, og grunnen til denne tråden: Er ikke helt sikker på hva slags formål disse gruppene inne på http://supporter.bt.no er ment å skulle ha. Med foreløpig én medlem, og meg selv i kø for å bli medlem, så utgjør jo ikke akkurat Bataljonen-gruppa noen trussel foreløpig. Uten å være altfor dommedagsorientert, så tenker jeg meg likevel at på sikt, så ligger det muligens en ambisjon hos dette nettstedet om å "stjele" debattene fra de spesifikke supporterdrevne foraene. Eksempelvis: Folk går heller inn på http://supporter.bt.no, klikker seg til grupper, og deretter til Bataljonen-gruppa for å debattere, fremfor å gå til dette forumet, altså https://www.bataljonen.no/forum

Hva sier dere i Bataljonen/forumansvarlige? Er dere tatt med på råd fra bt.no sin side, eller er dette noe bt.no har funnet på selv? Uansett (om dere har vært tatt med på råd eller ei): Hva tenker dere om en eventuell konkurranse-situasjon som kan oppstå mellom "eget" forum og bt.nos Bataljonen-gruppe? Hva sier dere andre? Noen grunn til en felles holdning? Ekstremversjon: Boikotte http://supporter.bt.no (og http://supporter.aftenposten.no) for å slå ring om https://www.bataljonen.no/forum?

Edit: Her er nettavisenes egen omtale av det de kaller for fotballens "facebook": http://fotball.bt.no/eliteserien/article132007.ece Lansert 13. mars ser det ut til. Har sovet godt i det siste, jeg... Uansett så betrakter jeg ovenstående problemstilling som reell, men muligens noe spissformulert og overdramatisert?

Nixon

Jeg tror ikke bataljonen.no har så mye å frykte. Dette forumet er så innarbeidet at det skal mye til for at vi skal merke noe konkurranse. Brann sitt forum har vi vel f.eks. merket svært lite til.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

Innlandsmax

Sant nok. Nå flagger imidlertid dette nye forumet ganske høye ambisjoner. Selve ordet "forum" er jo faktisk ikke dekkende all den tid det klassiske diskusjonsforumet bare er en del av nettstedet. "Norges viktigste fotballsamfunn" kaller de seg, med opplegg for blogging + kommentering, klassisk diskusjonsforum, gjestebok for den enkelte, tilknytning til "venner" (inspirert av facebook), og altså dette fenomenet "grupper". I tillegg ligger nettstedet "vegg i vegg" både med et live-senter (tilgjengelige kamper på nett-TV) og med 100% fotball, samt selve avisen (BT, Aftenposten etc, alt ettersom hvilken av de samarbeidende avisene du er inne ved hjelp av).

Tiden vil jo vise hvor "hot" dette blir. Selv har jeg latt meg lokke utpå, og har hatt en liten syrlig runde med  RBK-eren Simon Evjen som blogger en hel del. I tillegg har jeg lufta noen synspunkter på Drillo og Martin A. Sant skal sies: Det har ikke akkurat hagla med med debattinnlegg og mot-kommentarer. Så følelsen av at dette er nytt/ferskt og i startgropa forsterker seg.

Tilbake til dette med "Grupper"-funksjonen. Oppfatter jeg denne funksjonen riktig, så er den ment for å samle en engere krets, der ikke alle har tilgang. Det er altså denne gruppe-funksjonen som eventuelt vil ta opp konkurransen med de spesifikke supporter-foraene. De andre funksjonene på nettstedet er jo mer å ligne med eksempelvis VGD, facebook, egen blogging - altså funksjoner som de spesifikke supporterforaene ikke har hatt noen ambisjoner om å etterligne/konkurrere med.

Skal som sagt ikke gjøre dette større enn det er, men er det ikke litt rart da, at man på et sånt sted sånn uten videre oppretter en gruppe som heter "Bataljonen". Nå er vel neppe Bataljonen patentbeskytta eller på annen måte sikra eksklusivitet. Men Bataljonens logo er jo også i bruk på dette nettstedet, i forbindelse med denne gruppens etablering, og en logo har man vel noe større rettighet til, den skal (eller i alle fall bør) ikke hvem som helst ta seg til rette med.

Derfor spør jeg igjen: Er dere i BBB-styret blitt spurt eller tatt med på råd når det gjelder a) opprettelsen av http://supporter.bt.no rent generelt og b) i særdeleshet bruken av Bataljonens navn og logo i forbindelse med opprettelsen av en "Bataljonen-gruppe" på dette nettstedet?

Innlandsmax

Joda. Gruppen "Bataljonen" på http://supporter.bt.no står fortsatt (en uke etter forrige rapport, se over) med 1 (én) medlem, og jeg får fortsatt beskjed om at jeg har søkt om medlemskap. Her går det unna, gitt....

Go Up