• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Kamptråd: Brann - Tromsø mandag 13. april kl 1800

Started by Spelaren, April 06, 2009, 09:32:28 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

nero

Quote from: Baunebob on April 13, 2009, 21:40:54 PM
Moen har ikke et fnugg av kontroll gjennom hele kampen. Når Austin utfører en helt OK hard takling (ja, han sklir inn i spilleren etterpå og kan fint få gult) og i tillegg trekker seg rolig unna bråket skal han da selvfølgelig ikke utvises og straffes?! Svein Oddvar Moen driter seg ALLTID ut og bør pensjonere seg så fort som mulig. Makan til løgner og balleløs mann. Mener han virkelig at assistenten har så bedre forutsetninger enn han for å se situasjonen? Han har klar sikt og dømmer innkast!

Synes forøvrig at straffene våre er på grensen til billig idag. Absurd at Tromsø setter 4 av 3 sjanser, mens vi setter 0 av 6-7.


Utvisningen var tvilsom, men Gylfi burde vært utvist etter tumultene i etterkant. Moen har vist gjentatte ganger at han er en av Tippeligaens aller dårligste dommere. Han ga oss imidlertid to svært tvilsomme straffespark og annulerte uforståelig et helt greit Tromsømål, så vi kan vel ikke akkurat skylde på dommeren heller......  Han er faktisk så dårlig at det har en tendens til å jevne seg ut.
Lions led by donkeys.

Nixon

Quote from: The Boss on April 13, 2009, 21:27:37 PMAt dere mener den taklingen er grei er HELT forbanna utrolig! Få av dere brann-brillene og se på tv2!


Ja, den er ikke fin. Han tar ballen, men fortsetter med strak fot og knotter i knehøyde. Det er slike taklinger som kan ødelegge en fotballkarriere dersom man er maks uheldig. Men jeg synes likevel at rødt kort er i strengeste laget. Men definitivt frispark. Og det viser litt hvor dårlig dømmekraft dommeren har som dømmer innkast på det.
Rød makt på Hansa

eivhelle

Fakta er at Tromsø faktisk ikke har noen særlig farlige sjanser i dag bortsett fra 4-0 skåringen.

1-0 er en dårlig redning av Opdal på et halvfarlig langskudd.
2-0 er en elendig demping av Sigurdsson i en situasjon der Brann har nok spillere til å avklare.
3-0 kommer etter at Moldskred bruker handen til å vippe ballen forbi Bjarnasson og kommer alene mot mål.
I tillegg kunne Tromsø hatt et mål til etter en håpeløs involvering av Gunntveit.

Bortsatt fra dette skapte ikke Tromsø en eneste målsjanse. De var ikke farlige en eneste gang i 2. omgang.

Brann på sin side brenner 3 svære målsjanser i 1. omgang i tillegg til heading i tverrleggeren og en haug med halvsjanser.

Markmus

Quote from: Læreren on April 13, 2009, 20:45:43 PM
Høydepunktet var reaksjonen til David Nielsen etter andre scoringen til Olli. Den mannen er fullstendig G A L!  :o Men Gu kor herlig det er! ;)


Det fikk jeg ikke med meg. Hva gjorde han?
Ka du ve?

Gubrask

Quote from: Markmus on April 13, 2009, 22:15:52 PM
Quote from: Læreren on April 13, 2009, 20:45:43 PM
Høydepunktet var reaksjonen til David Nielsen etter andre scoringen til Olli. Den mannen er fullstendig G A L!  :o Men Gu kor herlig det er! ;)


Det fikk jeg ikke med meg. Hva gjorde han?


Spurtet inn i målet for å hente ballen, løp og sprelte med beina i alle mulige retninger, ropte og skrek og hadde det typiske David Nielsen- ansiktsuttrykket når han er giret. Et herlig syn!

posemedsnopi

Quote from: michael collins on April 13, 2009, 21:45:45 PM
Brann fikk to velfortjente straffespark, og burde hatt minst 3-4 til. Alle Tromsøs fire mål burde være annulert, det er urettferdig å stille med to gode angripere siden Brann ikke har noen! Takk for kampen brannsupportere, og velkommen til Alfheim til årets bortekamp! :)


Know your audiens...

SKBrannfanKlaus_Brann

Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Markmus

Er Thorsvedt og Mini to tusseladder? De mener at Sequeira ikke skal ha rødt fordi han ikke når frem til Austin! Sequeira er jo direkte skyldig i at situasjonen oppstår og skal dermed ha et soleklart rødt kort.
Ka du ve?

Nixon

Quote from: Klaus_Brann on April 13, 2009, 22:25:36 PMHan er plutselig blitt Brann-supporter.


Davy lever etter "den man elsker tukter man". Så brannsupporter har han alltid vært selv om det av og til ikke kan virke slik.
Rød makt på Hansa

SKBrannfan

Quote from: Gubrask on April 13, 2009, 22:24:11 PM
Quote from: SKBrannfan on April 13, 2009, 22:22:18 PM
Hør på Davy på fotballxtra...  :P


Hva sier han?


Helt i harnisk. Prøver å overbevise resten av tv2-gjengen at Rudy ikke fortjener noe kort. Syns det var dårlig at fjerdedommeren ble blandet inn i så stor grad på utvisningen. Men det ser ikke ut som han overbeviste resten av gjengen.

SKBMiller

Taklingen fortjener et klart rødt. Hadde noen taklet en av våre sånn tenker jeg folk her inne hadde klikket helt og krevd utestengelse i ti kamper.

Huff

Det røde kortet til Austin var helt greit, var på ballen, men en slik takling kan ødelegge en spillers karriere. TILs annulerte mål var såvidt jeg så en tvilsom annulering, Branns andre straffe virket tvilsom, men Branns første straffe var soleklar (jeg var glimrende plassert). Ellers synes jeg spissene våre var ok, med tanke på dårlige arbeidsforhold. Kantene våre var gode, og spesielt Sævarsson som gjorde en kjempejobb. Resten var bås. Stopperne var katastrofale og jeg var ikke imponert over byttene. Synes ingen av innbytterne gjorde det noe bra. Nielsen halte stort sett bare ut tiden gjennom unødvendige frispark. Entusiasmen er det intet å si på, ellers lite positivt. Ellers merkelig å se at det eneste Klepp har blitt bedre på er innleggene ettersom han har trent på spissrollen. Dommeren var elendig, men dette gikk trolig mer utover TIL enn oss.

TIL var kun virkelig gode i en 10-20 min. Dårlige i andre, men de trengte ikke å gjøre mer enn det de gjorde. Ellers skulle jaffal Munoz vært utvist, vet ikke med Sequeira, men tipper en eller annen Brannspiller skulle vært utvist i tillegg, uten at jeg så npoe konkret. Nå skal det bli spennende å se hvordan midtbanen funker uten Austin, kanskje Jaiteh fra start eller at vi flytter Solli inn sentralt dersom PVM er spilleklar?

Skandaløs kamp fra vår side. TIL må elske bortekampene ettersom hjemmelagene nærmest kaster tre poeng på dem gjennom å være komplett inkompetente. Håpløs kamp, og jeg forstår ikke hva en skal ta med seg fra dette i positiv forstand. Uansett vanskelig å vurder hvor dårlige vi er foreløbig, vi fremstår jo bare merkelig, men bunnivået er totalt ubrukelig.

Hvis vi ikke forsterker i sommerpausen kan det bli nedrykk, men tror vi kommer etterhvert.

The Boss

Bra det kommer folk som har roet seg ned her, og innser fakta!
Men nixon, "en slik takling som kan ødelegge en fotballspilleres karriere, knotter, knehøyde, men IKKE rødt kort"? spennende vurdering..

forøvrig så er dawy en forbanna klovn!!

michael collins

Quote from: Huff on April 13, 2009, 22:33:34 PMTIL må elske bortekampene ettersom hjemmelagene nærmest kaster tre poeng på dem gjennom å være komplett inkompetente.


So far, so good. ;D
Tromsø IL: Nord-Norges stolthet

Nixon

Quote from: The Boss on April 13, 2009, 22:35:10 PMMen nixon, "en slik takling som kan ødelegge en fotballspilleres karriere, knotter, knehøyde, men IKKE rødt kort"? spennende vurdering..


Jeg er litt usikker. Men det går litt på intensjonen til Austin. Om det var med vilje eller ikke.
Rød makt på Hansa

Spelaren

Quote from: The Boss on April 13, 2009, 22:35:10 PM
Bra det kommer folk som har roet seg ned her, og innser fakta!


Så jækla beleilig for deg å inneha kjennskap til det som dermed er "fakta" her då, då kan me jo slutte å diskutere situasjonen siden det åpenbart kun er en korrekt vurdering av den.
Gå av.

Huff

Etter å ha sett taklingen i reprise trekker jeg tilbake uttalelsen min om at det røde kortet var korrekt. Fra BT.nos vinkel (mye nærmere enn meg) så det ut som en typisk ''gult kort'' takling.

Hansi72

Problemet med taklingen er ikke at den er hard, men at den ser ut til å komme i knehøyde. Og det er naturligvis det fjerdedommeren gjør hoveddommer oppmerksom på.
Train hard, fight easy!
Up the reds!

pidre

Hva med Lindipere, det var jo åpenbart at Austin ville nå ballen først, likevel fullfører han...
Saludar a los monos!

pidre

Kommer
Quote from: Hansi72 on April 13, 2009, 22:43:50 PM
Problemet med taklingen er ikke at den er hard, men at den ser ut til å komme i knehøyde. Og det er naturligvis det fjerdedommeren gjør hoveddommer oppmerksom på.


Kommer i knehøyde, hva mener du egentlig med det? Austin tar ballen, og den er vel temmelig nær gresset. 
Saludar a los monos!

Baunebob

Hva er dette pisset om at Sequeira ikke skal ha kort? Han er jo hele grunnen til at vi diskuterer dette. Han sprinter 40 meter for å lage bråk. At han blir rundjult av hissige Brannmenn bør ikke renvaske han. Hadde han holdt hode kaldt hadde ballen gått til innkast og situasjonen hadde knapt vært husket etter kampen.

michael collins

Segueira løper 40 meter og blir felt to ganger på veien av brannspillere. Han gjør ikke noe galt, men det er klart han skal ha rødt kort! Hva er i veien med dere?
Tromsø IL: Nord-Norges stolthet

Hansi72

Joda, Austin tar ballen han, ikke noe problem med det. Men om du ser på bevegelsen etter at ballen er long gone så finner du Austin sine knotter i knehøyde. Jeg har nesten følelsen av at Lindpere på sett og vis oppsøker situasjonen, og gjør det meste ut av det for å få en reaksjon av dommeren.
Train hard, fight easy!
Up the reds!

Brann_ruler86

^^Hadde han ikke tatt det løpet hadde det ikke blitt noen slåsskamp. Han lager jo hele jævla situasjonen med å prøve å angripe Austin.
Gå ta banen!

Ricky

April 13, 2009, 22:57:34 PM #276 Last Edit: April 13, 2009, 23:00:32 PM by Ricky
Quote from: The Boss on April 13, 2009, 21:27:37 PM
At dere mener den taklingen er grei er HELT forbanna utrolig! Få av dere brann-brillene og se på tv2!


Begge kommer i stor fart, men Rudy kommer først og får beinet ballen ut til innkast. Mens Lindpere er for sen og møter veggen. En helt grei duell.


At Lindpere skader seg er ene og alene et resultat av at han tilfeldigvis trekker seg ut mot den retningen Rudy sparker ballen. Og der venter det naturligvis ingenting annet enn knottene under "skuddfoten" til Austin. Uflaks for Lindpere, men det er jo helt sykt å gi rødt kort til Austin som ikke har gjort noe galt. Lindpere var for sen, og ville ha gått knallhardt i bakken uansett om Austin hadde valgt å klarere stående eller liggende.

olebrann3

etter det eg ser så dytter han arman (som har ryggen til) på veien.. I tillegg er det veldig truende å løpe en halv fotballbane fordi man skal sloss... Taklingen til rudy er ikke rødt, han meier ballen vekk og stopper et angrep imot. Tromsø spilleren må selv klare å se at han ikke rekker den ballen og trekke seg

I tillegg så bør lindpere få noe for fingen sin

TCAC

Quote from: michael collins on April 13, 2009, 22:55:15 PM
Segueira løper 40 meter og blir felt to ganger på veien av brannspillere. Han gjør ikke noe galt, men det er klart han skal ha rødt kort! Hva er i veien med dere?


Dra til helvete.

Eller forresten, bare bli og drit deg ut litt til. Når premieklovnene i TIL-administrasjonen glemmer å betale det ene og det andre i løpet av året og varmarkedskrisen får rast fra seg også oppe i nord regner jeg med at turen til 2.divisjon er langt kortere enn til UEFA-cupen.

Stian

Og der var diskusjonen en nordlending fattigere...

Klaus_Brann

Quote from: Baunebob on April 13, 2009, 22:51:20 PM
Hva er dette pisset om at Sequeira ikke skal ha kort? Han er jo hele grunnen til at vi diskuterer dette. Han sprinter 40 meter for å lage bråk. At han blir rundjult av hissige Brannmenn bør ikke renvaske han. Hadde han holdt hode kaldt hadde ballen gått til innkast og situasjonen hadde knapt vært husket etter kampen.


Det er helt riktig, han skaper hele situasjonen. Det er jo nesten ingen andre på banen som reagerer på taklingen før han kommer spurtende fra 16-meteren.
En oppmerksom Björnsson får stoppet han før han flyr på Austin.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Langhår

Quote from: Stian on April 13, 2009, 23:06:31 PM
Og der var diskusjonen en nordlending fattigere...


Godt jobbet. Det ble tydeligvis for mye for samen å takle en seier over Brann. Den joviale, nyssgjerrige supporteren som bare ville utveksle synspunkter forsvant som dugg for solen. Herr Collins ble plutselig Brutus igjen.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Klaus_Brann

Quote from: Hansi72 on April 13, 2009, 22:43:50 PM
Problemet med taklingen er ikke at den er hard, men at den ser ut til å komme i knehøyde. Og det er naturligvis det fjerdedommeren gjør hoveddommer oppmerksom på.


Det er det da opp til dommeren å avgjøre selv. Han har helt fri sikt til taklingen, det samme har linjedommeren. Som Davy sier: "Det er helt sykt at fjerdedommer, som har en cv med 3 adeccoligaoppgjør og en finale i jet-cup å vise til, skal fortelle dommeren at han ser bedre"...
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Yes!wehavenobananas


Ricky

April 13, 2009, 23:16:25 PM #284 Last Edit: April 13, 2009, 23:25:20 PM by Ricky
Haha.. Herrejesus for en forklaring fra Moen til TV2 nå:
http://msn.tv2sporten.no/fotball/tippeligaen/article2674685.ece

- Min første vurdering var at han (Austin) treffer ballen, og at det er en ren takling. I ettertid viser det seg at det var en klønete vurdering. Jeg oppfattet situasjonen ganske enkelt helt feil, vedgår dommer Moen overfor TV 2 Sporten.
- Det var en takling i høy fart, med høy intensitet - som i tillegg kommer bakfra.

Nightfox

Jeg mener helt oppriktig talt at Rudy ikke skal ha kort i det hele tatt. Jeg mener Lindpere ikke er i besittelse av ballen.

Se for dere følgende scenario. En person skyter mellom beina på en forsvarer som bøyer seg nedover. I skuddøyeblikket treffer denne personen bjellene til forsvareren. Gult kort? Nei, det er slikt som skjer. Dette var mer en klarering enn en takling. Jeg er veldig for tøffere taklinger i tippeligaen. Spillerne har søkkevis av risikotillegg i den syke lønnen de hever. Vekk med pinglefaktene og inn med mer av dette.


Yes!wehavenobananas

Quote from: Ricky on April 13, 2009, 23:16:25 PM
Haha.. Herrejesus for en forklaring fra Moen til TV2 nå:
http://msn.tv2sporten.no/fotball/tippeligaen/article2674685.ece

- Det var en takling i høy fart, med høy intensitet - som i tillegg kommer bakfra.


Jeg synes at Moen er en klovn og en elendig dommer, men det han sier her stemmer vel ganske bra. Greit nok at taklingen ikke kom rett bak fra, det er allikevel en meget stygg takling og vi må tåle at det blir gitt rødt selv om det kanskje ikke er et soleklart rødt kort. Det som er så stusselig med hele situasjonen er Moens fraværende kontroll på hva som skjer i etterkant samt at han dømmer kast med en gang etter taklingen.

Ricky

Quote from: Yes!wehavenobananas on April 13, 2009, 23:20:25 PM
Quote from: Ricky on April 13, 2009, 23:16:25 PM
Haha.. Herrejesus for en forklaring fra Moen til TV2 nå:
http://msn.tv2sporten.no/fotball/tippeligaen/article2674685.ece

- Det var en takling i høy fart, med høy intensitet - som i tillegg kommer bakfra.


Jeg synes at Moen er en klovn og en elendig dommer, men det han sier her stemmer vel ganske bra.


Se nå på bildet over, da... Knallhard takling BAKFRA?!

Huff

Glemte forresten og nevne at også vi bør ta oss i nakken etter dagens kamp. da tenker jeg spesielt på Store stå som jeg riktignok ikke er en del av. Også før målene rant inn var det stille som i graven på stadion, den verste stemningen jeg har opplevd, mye verre enn den utskjelte Stabækkampen. Noen av oss på Bt prøvde å få igang noe, men generelt elendig respons og Store stå var totalt fraværende, var folk såpass fulle at hele Store Stå hadde ''kubbet''? Nok et tragisk element ved dagens kamp. Mistenker at vippene laget mer lyd enn store stå de første 20 minuttene.

Yes!wehavenobananas

Stemningen på Brann Stadion er død og begravet. Vi vil aldri komme opp på noe av det vi har opplevd tidligere. Greit nok at vi kanskje vil ha enkeltkamper med noe god steming, men jeg spår en mørk tid angående steming fra tribunene. Det er vel egentlig bare til å anerkjenne det etter hvert.

SKBMiller

Quote from: Nightfox on April 13, 2009, 23:18:01 PM
Jeg mener helt oppriktig talt at Rudy ikke skal ha kort i det hele tatt. Jeg mener Lindpere ikke er i besittelse av ballen.Så taklinger på spillere som ikke har ballen er greit?

De som synes Moens forklaring på det røde er latterlig, sjekk regelboken. Så ser dere at han ikke tar så feil som dere tror.

brannfrik

Hvem skal ta seg i nakken sier du huff?? det var flere rundt meg i dag som snakket om å støtte laget i motgang, men jeg fant det noe vanskelig å synge når disse 11 overbetalte fittene tar seg et kvarters kaffepause og lar tromsø trille inn 3 mål. det er rett og slett respektløst ovenfor oss supporte som tross alt ofrer både tid, penger og sjel ved å stille opp på stadion i sol og regn.

og til alle som nå sutrer om at vi skal støtte laget uansett, les dette:

http://barten-hq.org/?page=artikler.php&id=75

osoerli

Eit av problema med å utvide til 16 lag er at det ikkje er mange nok gode nok dommerar.

Dei fleste lag i Adecco har antageleg betre spissar enn Brann.

David Nielsen og Gylfi Einarson er to typar som visar veg i motgang.  Oppildnar både medspelarar og publikum.  Må vera med frå start neste gong.

Karadas er midtstopper!  Huseklepp er kantspelar!  Resten av laga kjem til fortsatt å pissa på Brann til Herr Nilsen skjønar og tar konsekvensen av dette.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Yes!wehavenobananas

Dessuten handler alle sangene våre for tiden om Hansa øl, og da er det ikke alltid det passer seg å synge.

skuteviken

Skandale kamp, skandale kamp, skandale dommer!!

Stemningen var flau og dårlig, forsøk på synge "heia Brann!" vart overdøvet av piping fra "oven" for min del som sto på nedre D, ellers var det totalt stille. Det er klart vi kan pipe etter kamp viss spillerne har pisset på drakten, men å pipe under kamp på egne spillere er aldri konstruktivt som de sier selv. Jeg skjønner hva som trigger folk er ikke det, jeg for min del blir ekstremt skuffet, men så er det slik at en kamp varer i 90 min og 45.

Og vær så snill ikke kapp av meg hodet nå for at jeg pirker litt bort i et sårt tema, de som mener det er på sin plass med piping kan gjerne argumentere saklig for det.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

brannbrann

Sequeira sitt røde kort var soleklart!

Hvorfor? fordi det så ut som han skulle gjøre noe.

Det går selfølgelig ikke ann å konkludere sånn......

Ricky

Quote from: SKBMiller on April 13, 2009, 23:38:47 PM
De som synes Moens forklaring på det røde er latterlig, sjekk regelboken.


Moens forklaring er latterlig basert på bildene, ikke regelboken. Alle vet at harde taklinger bakfra kan forsvare rødt kort. TV-bildene derimot viser at dette åpenbart ikke var noen grisetakling bakfra.

De eneste typer taklinger som i praksis gir direkte rødt kort i fotball:
- tofotstaklinger
- (harde) taklinger bakfra
- taklinger som ikke treffer ballen i det hele tatt, kun mannen (vanligvis gult, men rødt under skjerpende omstendigheter)

Har aldri noensinne sett det bli gitt direkte rødt for en ren sklitakling på ball, utført fra siden. Uansett hvor knallhard den ellers eventuelt måtte være.

Texas

Hadde orkesterplass til taklingen fra Austin, og så absolutt ingenting galt med den. Riktignok var den knallhard, men den var helt fair. Blir helt feil å argumentere om at det kunne blitt farlig dersom han hadde vært for sein når han faktisk var først på ballen. som nevnt hadde den godeste sequiera en knallhard, men fair takling på karadas like før. Moen har selvfølgelig sett episoden i reprise og la sikkert merke til at austin ikke var involvert i episoden etter taklingen, og vet at det eneste han kan si for ikke å fremstå som en klovn er at det er taklingen han gir rødt kort på.

Brann fremstår i første omgang som et lag som er midt i sesongoppkjøringen. spesielt azar virker utrolig tung i kroppen. alle pasninger blir spilt bak spilleren slik at ethvert angrep stopper opp. Avslutninger fra rundt 16-17 meter er for pasninger til keeper å regne. Håper at huseklepp blir å finne på kanten fra nå av. han er mye farligere på kant enn han er som spiss.

dagens lille høydepunkt var å se nielsens reaksjon etter branns andre scoring :)

Markmus

Quote from: michael collins on April 13, 2009, 22:55:15 PM
Segueira løper 40 meter og blir felt to ganger på veien av brannspillere. Han gjør ikke noe galt, men det er klart han skal ha rødt kort! Hva er i veien med dere?


Hadde det ikke vært for Sequeira, så hadde det ikke blitt bråk. Han skaper tumultene ved å ta rennefart og skal dermed ha rødt kort. Det har ingen verdens ting å si at han ikke rakk frem til Austin - det ville i så fall ført til enda flere kampers karantene. Så du får være glad Björnsson fikk stoppet ham.
Ka du ve?

Go Up