• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Talentarbeid

Started by Klaus_Brann, October 31, 2008, 12:33:12 PM

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Go Down

Nixon

Han trente alternativt sammen med Larsen fordi de hadde spilt Brann 2-kamp kvelden før. Med andre ord er han ikke skadet.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

vebo

Aha. Må slutte å skumlese ser jeg.
Tiocfaidh ár lá

blobby winters

Jeg har bare sett Grønner i et par junior kamper og to innhopp fra benken  i TL. Men, jeg har sett at han har fantastiske lange pasninger, sterk i kroppen og litt fart i kroppen og, så jeg synes han kunne ha fungert utmerket bra som DM.

Jeg har litt lyst til å se han i den posisjonen i stedet for Nordkvelle eller Fakiri mot Odd fredag. Kan ihvertfall ikke være noe dårligere enn dem.
Er det noen av dere som har sett han ofte som har meninger om det?

aleksanderhjelleseth

Det er gjerne ikke så dumt det....mail rune.

tronkel

Quote from: krakra on August 19, 2012, 12:21:43 PM
Brann har ikke en eneste egenutviklet spiller i førsteelveren. Kun en videreutviklet. Det er ikke prov på å være god


Talentene var ikke med mot Jerv heller: Mulig de er på landslag? "Brann 2 reiste til Grimstad med forventningen om en tøff bortekamp, litt med tanke på at landslagsspillerne Bård Finne, Kasper Skaanes, Jonas Grønner og Kjetil Kalve ikke var med til kampen mot Jerv." http://www.brann.no/news/article/hfiijr8kpg5a1azxfnxxtq8bn/title/brann-2-vant-4-0

Spelaren

Hmm, burde nesten ha sett kampen her i Grimstad,  :( .
Gå av.

posemedsnopi

Ny Kristoffer Larsen til Brann. Har tidligere vært omtalt her på forumet. Ryktet sier at han er teknisk.

http://www.brann.no/news/article/pm17kqhhtlm515qwdx7igvjej/title/ny-kristoffer-larsen

Torvanger

Han puttet 4 mål mot FK Fyllingsdalen i treningskamp i vår, så han vet hvor målet står. En bekjent av meg så ham også i juniormatch ifjor, der han puttet 5 mål på en halvtime. Var et eget angrep alene og driblet det som var av forsvarere. Denslags går neppe på høyere nivå, men han er nok ikke helt ulik navnebroren. Virker nokså robust også, utfra bildene.

dudo

http://fotball.bt.no/eliteserien/article247618.ece

NEC Nijmegen og Molde er ute etter Finne. Samtidig har verken Barmen eller Larsen fått nytt kontraktstilbud. Jeg gremmes.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Xminator

Vil ikke en Finne-overgang uansett utløse kompensasjon for Brann? Er jo ikke snakk om mer enn maksimalt 500 000, ett beløp som burde vert høyere for å hindre talentfisking.

For fremtiden bør man kanskje vurdere en form for binding når man benytter Branns trening og kamparena for å fremme sin egen karriere.

At ikke Barmen for lengst har fått kontraktsforslag er en ren skandale. Han spilte såpass godt før skaden at det i seg selv burde fått Moldestad til å forlange handling, Roald til å rydde plass i budsjettet og Walstad i pølseboden for å hente papir 17. mai. Før andre klubber kunne begynne å så tvil i en ung fotballspiller.

Nixon

Ja, her bør Brann få fingeren ut. Langtidskontrakter til Barmen og Finne, og en litt kortere til Larsen.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

dudo

Jeg tror det er snakk om ca 230 000 for Finne. Ingen utgift å snakke om for Molde ihvertfall.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Xminator

Når ble Finne Brannspiller? Om beløpet til Dudo stemmer så er det litt over 2 år. Da er det ikke sikkert Finne selv mener han har vert Brannspiller så lenge at han har de helt store forpliktelsene. Og at toppklubbene bør sette seg ned for å finne mekanismer som forhindrer gratispassasjerene.

Onside !!!


dudo

Det er 10 000 pr år frem til 16, så 100 000 pr år, om jeg har forstått det rett. Han har vel vært her siden han var 13/14?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Nixon

Quote from: Xminator on August 22, 2012, 10:43:31 AMNår ble Finne Brannspiller?


Jeg mener å huske at vår egen talent-kraka skrev 2009 for noen dager siden.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

Markmus

Greit om han hadde vært i en annen klubb, men når han har blitt utviklet til den han er i Brann, så skylder han oss. Er du bergenser, så stikker du ikke av til andre klubber mens klubben "din" sitter igjen med ingenting.
Ka du ve?

vebo

Jeg mener å huske at han skrev 2008. Hvem er det største talentet @"Onside !!!"?
Tiocfaidh ár lá

Nixon

Sannsynligvis Hansson.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

krakra

Tror det var 2008 at Finne ble Brannspiller ja. Enig i at utdanningskompensasjonen burde være større. Samtidig er det nok etiske vurderinger knyttet til å gjøre det for vanskelig å skifte klubb for spillere som ikke er på kontrakt

Nixon

http://www.brann.no/news/article/1xrzlfjh9a73k173jpt5qfxkrp/title/bli-med-pa-brann-fotballfritid#.UDQHJZklXnc.facebook

Brann starter med et slags SFO. Kanskje de kan oppdage noen nye talenter mens de først holder på?
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

Xminator

Om målet er at toppklubbene skal trene frem talentene, så må det gjøres betydelig vanskeligere for spillerene å avbryte forholdet enn det virker å være for Finne.
Man kan se for seg at klubben (og dermed spilleren) kan forplikte seg mer med en kontrakt når spillerene er yngre.
Man kan også se for seg at utdanningskompensasjon også knyttes mer opp mot spilletid.
Og ikke minst kutte denne tullete regelen med 3 kamper og ingen flere før proffkontrakt. For ren talentutvikling burde klubben kunne benytte alle spillere under 18 år fritt så lenge de også kan spille for klubbens andrelag.

posemedsnopi

Brann må være enda mer snever i talentjakten. Ungdommen må for all del ha ikkje potensial til å bli interessante for andre klubber etter at Brann har fått de opp og fram  ;)

Utmedsnolken

Han har jo en kontrakt som nå løper ut. Dette er jo det samme som alle andre spillere har. Hvis Brann var så fantastisk opptatt av å beholde ham, så kunne de jo skrevet ny kontrakt for lenge siden. Selv om man er ett "talent", så er man fortsatt en vanlig arbeidstager, ikke en slave.

Bedrifter har jo for eksempel hele tiden lærlinger som skifter firma etter at de har brukt to år på å lære de opp.
"og der snubler Sæternes igjen"

Xminator

Da får vi heller legge ned hele talentsatsingen og bruke pengene til å fiske talentene fra andre klubber når de faktisk er gode nok.

Gepard

August 22, 2012, 12:20:40 PM #3125 Last Edit: August 22, 2012, 12:22:44 PM by Gepard
Helt spinnvillt om Finne går til Molde eller NEijmegen. Begge steder vil det være mindre spilletid enn i Brann, selv med Skarsfjord som trener. Finne har dårlige rådgivere om han forsvinner vekk fra klubben og klarer å forespeile Finne mer spilletid i holland eller molde, aldri i verden om noen av disse to klubbene kommer til å gi en 17åring masse spilletid som spiss.

Finne bør heller gå på utlån til en Adeccoklubb om det er spileltid som er alfa omega for han nå.

Utmedsnolken

hvis man ikke klarer å tenke langsiktig med kontraktsarbeidet og gi talenter troen på at Brann kan få de opp på neste nivå, så er det bare å legge ned
"og der snubler Sæternes igjen"

Xminator

Jeg kan skjønne Nederland. Men Molde? En spiker i kisten for det å bruke mye penger på talentsatsing.
"Talentene" har ikke fått rikelig spilletid i Molde i år, om vi ser bort fra Sjunitedspillerene. Og hva skjer den dagen Hele Norges Solskjær setter seg på flyet til england igjen og Røkke får ett nytt tantrum? Det er strengt tatt større sjanse for å se benkplassen overtatt av en import i Molde enn i Brann. Vi har tross alt ikke råd til andre angripere enn Larsen som utfordrer, så det kan umulig være skremmende lang vei til spilletid.

Finne er også feil spiller å skyte ledelsen for å ikke gi kontrakt tidlig nok. Slik jeg ser det får han tilbud proffkontrakt så tidlig som mulig.

For Barmen derimot er det en annen historie, der er Brann håpløst på etterskudd med tilbudet.

Torvanger

Skars velger tydeligvis å kjøre safe, med rutinerte spillere, fremfor å la de unge prøve og feile. Det har nok å gjøre med vår utålmodighet, som igjen legger press på Sportsklubben og trenerteamet. Men jeg kan ikke helt se hva risikoen er ved å gi Finne eller Larsen spilletid på bekostning av en Ojo fullstendig ute av sync.

Xminator

I Finnes tilfelle kan man ikke gjøre det før han har skrevet kontrakt, og i Larsens tilfelle kan han like godt bli sittende på benken, for på banen har han ikke bidratt. I posisjonen han kommer inn på og med såpass mange sjanser burde det vist igjen nå. Ta kontrasten til Diomande på Strømsgodset.

Generelt er inntrykket mitt at de talentene som har fått sjansen for de andre klubbene godt kan være lokale, men svært sjelden har gått gradene i klubben, men blir hentet når de viser potensialet sitt.

haak

Xminator har helr rett vs. Molde. Tripic er vell et eksempel på en spiller som kanskje hadde like godt av å være i Rogaland fremfor å ta turen til Molde. det er ikke bare fotballen som skal funke, det skal funke resten av døgnet også. For en 17 åring så er omgivelsene viktige faktorer for å lykkes. Molde henter manfge unge talenter nå og det blir mange som reiser skuffet hjem igjen.

aleksanderhjelleseth

Det at Barmen ikke er blitt tilbudt ny kontrakt enda er en SKANDALE-
At Finne kanskje ikke signerer, gjør meg forbanna, men visst Barmen glipper, da....da...da skal eg sende de en fax!
Eg tror, at visst Barmen får jevnlig spilletid, blir spesialtrent som DM/OM, så har vi en ruvende spiller i MANGE år.
At han som 19åring, spiller så klokt som han faktisk gjør, er sjeldent.
Eg mener ikke at Brann skal stille med 3-4 ungkalver i hver kamp, men de kan fint starte med 2 stykker mot antatt svakere motstand, ihvertfall hjemme. Skarsfjord irriterer meg mer å mer, men når han hev innpå El Fakiri (fin fyr)
istede for barmen, såg eg nesten svart. Maken til dårlig motivator skal du leite lenge etter.

HenningSB

Quote from: Gepard on August 22, 2012, 12:20:40 PM
Helt spinnvillt om Finne går til Molde eller NEijmegen. Begge steder vil det være mindre spilletid enn i Brann, selv med Skarsfjord som trener. Finne har dårlige rådgivere om han forsvinner vekk fra klubben og klarer å forespeile Finne mer spilletid i holland eller molde, aldri i verden om noen av disse to klubbene kommer til å gi en 17åring masse spilletid som spiss.

Finne bør heller gå på utlån til en Adeccoklubb om det er spileltid som er alfa omega for han nå.


Helt enig her..
Finne vil nok ikke bli satset på i Nijmegen, ender nok opp med utlån til andre klubber og hjem til Norge om noen år som med veldig mange andre som går fra TL til Europa. Molde har vel per nå offensive spillere som står før evt. Finne, dette er da Tripic, Mostrøm, Gatt, Dantas, Chukwu, Berget, Angan og nå sist Diouf..
Skal Finne ha størst sjans til å bli satset på vil jeg tro det er i Brann, her han hører hjemme

Xminator

Quote from: aleksanderhjelleseth on August 22, 2012, 16:20:05 PM
Det at Barmen ikke er blitt tilbudt ny kontrakt enda er en SKANDALE-
At Finne kanskje ikke signerer, gjør meg forbanna, men visst Barmen glipper, da....da...da skal eg sende de en fax!
Eg tror, at visst Barmen får jevnlig spilletid, blir spesialtrent som DM/OM, så har vi en ruvende spiller i MANGE år.
At han som 19åring, spiller så klokt som han faktisk gjør, er sjeldent.
Eg mener ikke at Brann skal stille med 3-4 ungkalver i hver kamp, men de kan fint starte med 2 stykker mot antatt svakere motstand, ihvertfall hjemme. Skarsfjord irriterer meg mer å mer, men når han hev innpå El Fakiri (fin fyr)
istede for barmen, såg eg nesten svart. Maken til dårlig motivator skal du leite lenge etter.


Det ble vel sagt at Barmen har trent alternativt en stund, og var det nok med i vurderingen at han ikke nødvendigvis ville holde i 80 minutter (+ekstraomganger...) En tynn stall gjør at han er på benken selv om han ikke nødvendigvis kan spille så lenge.

aleksanderhjelleseth

Fra BT 14.08:
"Kaptein på bedringens vei
På tirsdagens Brann-trening var det bare ni utespillere. Flere var borte av forskjellige grunner. Markus Jonsson og Tomasz Sokolowski trente alternativt innendørs sammen med Kristoffer Barmen og Kristoffer Larsen, duoen spilte Brann 2-kamp mandag kveld."
http://fotball.bt.no/eliteserien/article246860.ece

Kanskje det var dette du har sett, alså ingenting fysisk som hindret gutten fra å spille....

eivhelle

Jeg har forståelse for at Skarsfjord prioriterte å spille med det laget han mente var det beste under kvartfinalen mot Godset. Med tanke på tabellplasseringen er CUP'en den klart viktigste turneringen og sannsynligvis den eneste muligheten for å spille seg til E-CUP neste år.

Jeg forventer derimot at han er villig til å sjanse litt mer i seriespillet resten av sesongen siden vi nå så og si er sikret å unngå nedrykk eller kvalikk.

Jeg har også litt forståelse for at man venter med forlengelse av kontrakter til etter overgangsvinduet stenger. Men jeg forventer at de setter seg ned og diskuterer kontraktforlengelser med en gang vinduet stenger. I forhold til Barmen og Finne må de ha lenger horisont enn et år av gangen ellers får vi det samme maset hvert år. 3-4 år burde være minimum for en spiller en ønsker å satse på.


sydnes76

Siden 2008 er 2012 det året hvor lokale talenter har fått mest spilletid, og det etter kun 19 serierunder.

http://www.ba.no/sport/fotball/brann/article6201102.ece

Xminator

For ordens skyld, det er ikke lokale talenter Strømsgodset sanker talentpoengene på.

Huff

Quote from: Xminator on August 23, 2012, 07:46:38 AM
For ordens skyld, det er ikke lokale talenter Strømsgodset sanker talentpoengene på.


Nei, de har satset på vrakgods og innkjøpte yngre spillere, de har i motsetning tilklubber so Brann, Viking og RBK, ikke råd til å bruke penger på egen utviklingsavdeling.

Forøvrig interressant å se at Skars raser mot kritikerne samtidig som Barmen og Haugen nok en gang trolig benkes mot Odd, tross at Soko er ute. Fortsetter dette tror jeg Barmen vil vurdere andre alternativer.

gladiporno

Quote from: sydnes76 on August 23, 2012, 07:08:57 AM
Siden 2008 er 2012 det året hvor lokale talenter har fått mest spilletid, og det etter kun 19 serierunder.

http://www.ba.no/sport/fotball/brann/article6201102.ece


Historisk sett så kommer Skarsfjord godt ut når det gjelder bruk av unge, lokale spillere i førstelaget. I hvert fall i 2012. Jeg har fulgt Brann i ca. 20 år, og uten at jeg har noen statistikk ved min side så er jeg av den oppfatning at under min tid som Brann-supporter så er det kun Hallvar Thoresen som har gitt lokale ungdommer såpass mange sjanser på A-laget som det Brann har gjort i år. Thoresen var veldig delaktig i arbeidet med å få frem spillere som Lundekvam, Helland, Brendesæter, Hollund, Skjælaaen, Tassen, Guntveit, Karlsbakk (fra Stryn, nesten lokal), Bakkerud (ikke lokal, men ung), Berge osv. Siden den gang har det vært svært skralt. Teitur gjorde forsåvidt et forsøk på å få opp et par stykker, først og fremst fikk Alex Valencia nytte av tilliten han fikk. Hadde han vært Brann-trener i 2003, så hadde etter alle solemerker en rekke av det gyldne juniorlaget fra året før  blitt habile eliteseriespillere. Men da hadde det ikke vært sikkert at Brann hadde vært et eliteserielag i 2004.

Uansett kommer Brann bra ut i år i forhold til tidligere år. Det er det lite tvil om. Spørsmålet er dog om det har vært godt nok.

krakra

 Skarsfjords raseriutbrudd er bare tull. Han snakker om sammenligninger med klubber som har drevet med talentutvikling over flere år, men faktum er at de fleste klubbene i TL er bedre enn oss. Til tross for at vi er blant de som bruker mest, har et av de to beste juniorlagene i Norge og det klart beste andrelagene av TL-klubbene(som ville kjempet om opprykk til Adeccoligaen hvis de kunne). Han snakker om nåløye. Greit nok, men på en DM med Fakiri og Ivelle kan ikke nåløyet sies å være voldsomt trangt.
Skars virker ansvarsfraskrivende. Han snakker stort sett om jobben utviklingsavdelingen og juniorene må gjøre. Det er selvsagt veldig viktig, men de beste klubbene på talentutvikling er nok alle enige i at hovedtreneren spiller en avgjørende rolle. Det hjelper lite at talentene jobber hardt hvis de ikke rår spille jevnlig over 2. divisjon før de er godt i 20-årene. Han kan kanskje ikke lage gull av gråstein, men han kan gjøre gull til gråstein. Hver gang talentbruken kritiseres skyver Skarsfjord det over på utviklingsavdelingen og later som han beskytter dem. Som i BA-artikkelen. Det var Skars som ble kritisert, men han fremstiller det som kritikk mot talentene og utviklingsavdelingen og er visstnok rasende for det

posemedsnopi

Quote from: krakra on August 23, 2012, 08:40:42 AM
Skarsfjords raseriutbrudd er bare tull. Han snakker om sammenligninger med klubber som har drevet med talentutvikling over flere år, men faktum er at de fleste klubbene i TL er bedre enn oss. Til tross for at vi er blant de som bruker mest, har et av de to beste juniorlagene i Norge og det klart beste andrelagene av TL-klubbene(som ville kjempet om opprykk til Adeccoligaen hvis de kunne). Han snakker om nåløye. Greit nok, men på en DM med Fakiri og Ivelle kan ikke nåløyet sies å være voldsomt trangt.
Skars virker ansvarsfraskrivende. Han snakker stort sett om jobben utviklingsavdelingen og juniorene må gjøre. Det er selvsagt veldig viktig, men de beste klubbene på talentutvikling er nok alle enige i at hovedtreneren spiller en avgjørende rolle. Det hjelper lite at talentene jobber hardt hvis de ikke rår spille jevnlig over 2. divisjon før de er godt i 20-årene. Han kan kanskje ikke lage gull av gråstein, men han kan gjøre gull til gråstein. Hver gang talentbruken kritiseres skyver Skarsfjord det over på utviklingsavdelingen og later som han beskytter dem. Som i BA-artikkelen. Det var Skars som ble kritisert, men han fremstiller det som kritikk mot talentene og utviklingsavdelingen og er visstnok rasende for det

melkegutten

Dette tar tid og tid skal de få  ;D

Huff

Quote from: posemedsnopi on August 23, 2012, 09:03:11 AM


Poenget er ikke at arbeidet ikke bærer frukter, det gjør det så til de grader, inntil spillerne skal ta det siste steget. Da er det bom stopp. Vi har ingen på U-21, og du kommer ikke på U-21 gjennom spill i 2.div. Det gjør du vedå få tillit i TL. Enkelte spillere vi har som tidligere har spilt på aldersbestemte har vel og falt ut av de aldersbestemte landslagene etter at deres rivaler begynte å spille fra start på høyere nivå.

En maser om at ting tar tid, samtidig som en har et av de tre beste, om ikke det beste junior/2.laget i TL. Vi ligger visst langt bak en del klubber sier Skars. Jeg sier pisspreik. Viste fjorårets juniorcupfinale at vi langt bak klubber som dyktige Viking (som vi slo borte), eller VIF? RBK er trolig best, og de klarte såvidt å slå oss på hjemmebane. Den eneste egenutviklede spilleren vi har som har fått spilletid; Barmen, rakk å vise at han absolutt holdt nivået før en feil mot VIF tilsynelatende sendte han ut i kulden, Soko gjorde tilsvarende feil mot FKH i forrige TL-kamp, men er bankers.

ostraume

Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.


Hatleking

Det er svært synd dersom ikkje Barmen eller Haugen får starte no. Eg synst ikkje dei er noko dårlegare enn Fakiri. Fakiri har rutine, Barmen er sterkare fysisk og god på hovudet og Haugen er mykje meir kreativ. Rart dersom Fakiri startar.

posemedsnopi

4 bergensere starter for U18 mot Skottland. 3 fra Brann. Grønner har meldt avbud.

krakra

Interessant at Kalve starter. Var ikke i den opprinnelige troppen

Go Up