• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Redigering av tidligere innlegg

Started by Xminator, July 07, 2008, 20:16:14 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Xminator

Jeg ser argumentet om "at noen kan redigere støtende innlegg akkurat i tide" blir brukt som forklaring på dette usannsynlig strenge kravet til redigering av tidligere poster.

Jeg kan ikke huske å ha vært vitne til ett eneste slikt tilfelle på dette forumet før reglene ble endret. Jeg kan ikke huske å ha sett taktikken brukt i det hele tatt på de etterhvert mange årene som aktiv forumbruker.

Ta nå for guds skyld til fornuft så trådstartere kan rette skriveleifer i tittlene sine. Eller for den del statustråder, der første post er ett naturlig utgangspunkt. Alternativet til statustråder er å lage en ny tråd for hver forbannede endring i spillerstallen - eller se en oppdatering lagt inne i tråden drukne i ett av stråmyhrs opplistinger av 16-åringer fra telefonkatalogen.

Langhår

Enig i dette. Personlig skriver jeg ofte fort å gale for etterpå å oppdage endel saftige skrivefeil. Da er det kjedelig at dette blir stående til spott og spe uten at jeg får gjort noe med det.

Ser virkelig ikke noen gode argumenter for at man ikke skal gå tilbake til det gamle systemet. Det handler jo rett og slett om brukervennlighet.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Klaus_Brann

Flott at noen tok opp dette. Det er utrolig irriterende at det ikke går an å rette tidligere innlegg slik som før.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Endre

Jeg har sett mange slike eksempler på redigering, så en ubegrenset adgang til redigering tror jeg neppe er aktuelt.
Skrivefeil som Langhår omtaler er det adgang til å redigere slik det er nå. Det er mulig å redigere egne innlegg i 5 minutter etter at de ble skrevet. Om man trenger mer enn 5 minutter på å redigere skrivefeil bør man kanskje heller benytte seg av forhåndsvisningsmuligheten som vi også tilbyr.

Om man skulle være så uheldig å skrive noe feil i overskriften kan man varsle en mod eller trykke Varsling, så skal vi ordne opp i det raskt.

Til slutt så seg jeg problemet med slike statustråder, men hvor mange er det egentlig av den typen? Jeg kan godt være behjelpelig selv med å oppdatere førsteinnlegget på den status-tråden om stallen i 2008.

kabelmann

Kan ikke annet enn å si meg enig med trådstarter her. At man ikke skal kunne redigere poster senere enn femten minutter etter at den er skrevet er mildt sagt corny.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Endre

Jeg må si at jeg er litt overrasket over dette, det er da fullstendig normalt å ha begrenset adgang til å redigere innlegg i diskusjonsforum.  Ser at dere mener det var fritt fram her før, men det må sies å være et spesielt tilfelle. Jeg har frekventert utallige forum de siste årene, og sjelden opplevd at innlegg kan redigeres uten tidsbegrensning.
Jeg har prøvd ut muligheten på andre forum jeg administrer, med veldig dårlig resultat, så jeg er veldig motvillig til å prøve det ut her.

Uansett, hvor mye feil skriver dere egentlig, siden dette er et så enormt problem? :)

dudo

Skyt meg om jeg tar feil, men diskusjon.no (landets største?) har vel muligheten til å endre poster i det uendelige? Har ihvertfall observert at "status-tråder" som X refererer til over er normalt, f eks i denne tråden: http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=186387

Dette spesifikke innlegget er riktignok skriptet, men man finner flere tilsvarende som ikke er det.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

BBB-Tony

Forsåvidt bare til å tenke seg om 2 ganger om før du poster ett innlegg som kan virke støtende på andre om det er det det gjelder. Men ser poenget... Både ulemper og fordeler med å ha begrensinger på redigeringstiden.
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

Endre

Diskusjon.no har erfart samme problem som jeg snakker om, og har dette i reglene:
"Du kan ikke redigere innlegg på en måte som ødelegger konteksten i en tråd, dette inkluderer å redigere bort hele innlegget. "
Derfor vil deres moderatorer ha en større byrde, da de må ta seg av klager om dette og ta stilling til om regelbrudd har skjedd under redigeringen.

Nixon

Det var overhodet ikke noe problem med at folk redigerte i tide og utide da det var fritt frem på forumet. Man fikk jo en liten "anmerkning" slik at alle kunne se når og hvor mange ganger innlegget var endret. Det i seg selv var forebyggende. Pluss at det er utrakt bruk av quoting her på forumet slik at man ofte ikke kan endre innholdet selv om man vil aldri så mye.

Ser heller ikke problemet med at noen kan angre et eplekjekt innlegg skrevet i affekt eller noe. Det skjedde som sagt ikke ofte, både trådstarter X og jeg har vært her en stund og burde vite det.

Det er jo bare å høre med moderatorene om det kom mange klager slik at det var "en større byrde". Jeg tror som sagt at det var det neppe.

En enkel måte å løse dette på er å ta en avstemming slik det ble gjort med en- eller to kamptråder. Hvis brukerne ser på dette som et problem bør det veie tyngre enn en motvillig administrator...
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

Xminator

Skjønner fortsatt ikke hva som er problemet. Om noen prøver seg så stenger man tråden og sparker dem på hodet ut fra forumet. Det er jo ikke slik at de kan opprette 100 kontoer og gjøre det til noe stort problem.

Av de forumene jeg er på er vel dette det eneste som har denne regelen. VGD har jo noe lignende, men det er jo fordi de teknologisk ligger i forrige århundre.

Ett typisk "kult, ny funksjon, den må vi skru på". Nå er det på tide å skru den av.

Endre

Quote from: Xminator on July 07, 2008, 21:57:17 PM
Ett typisk "kult, ny funksjon, den må vi skru på". Nå er det på tide å skru den av.

....

Voksent.
Synes jeg har forklart godt at det er en rasjonell grunn bak opplegget.
Greit nok at du ikke er enig, men hold deg for god til slik drittslenging.

Nixon

Det er da ikke mye rasjonelt når det ikke har vært noe problem før. Nå virker det mer som at det styres av hva slags preferanser administrator har, i stedet for å høre på hva brukerne ønsker.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

Endre

Webgruppen tar dette problemet opp nå, vi skal se om vi kan finne en løsning som kan blidgjøre alle parter.

Det handler ikke om preferanser tatt ut av luften, Nixon, det handler om erfaringer som jeg gjerne vil unngå skal oppstå på dette forumet.

Nå skal jeg ta kveld, så ytterligere svar får vente til i morgen :)

dudo

Hva med en tilsvarende funksjon som den wikipedia har, hvor man kan gå tilbake og se innleggene (i wikis tilfeller artiklene) i tidligere utgave?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Endre

Ok da, vi skal ta en prøveperiode og se hvordan det går!

får håpe at Bataljonsmedlemmene motbeviser min skepsis ;)

Klaus_Brann

Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

kabelmann

Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Xminator

Meget fornuftig avgjørelse. Da blir Bakkes gledelige fornyelse av kontrakten, Thorbjørnsens gledelige hjemkomst og Mohus sin leiekontrakt med Brann "offisielt" :p

vebo

Hey Endre! Kan dere endre slik at det står "sist redigert"?
Tiocfaidh ár lá

Endre

Quote from: vebo on July 21, 2008, 20:52:33 PM
Hey Endre! Kan dere endre slik at det står "sist redigert"?

Mener du at "siste redigering" høres litt feil ut, så kan jeg være enig i det.
Men dette er vel et snev av flisespikkeri :P

Go Up