• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Etter Kampen - RBK - Brann 4/6-08 - Uavgjort 1-1

Started by Endre, June 04, 2008, 19:50:41 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Ingo

En ting er sikkert vi er helt uenig om kvalitetene til Huseklepp, Xminator

olebrann3

ikke for å forsvare han som sa brann hadde vært bedre tjent med å la han gå til stabæk... Men per dags dato hadde vi kanskje vært tjent på det... Da hadde sikkert ikke stabæk kjøpt andersson, vi hadde hatt back up på kant no når solli spiller ræva...(siden vi sikkert hadde kjøpt en ny)... Men i lengden er hadde vi ikke vært tjent på å ikke signe ny med huse...

Nightfox

Vil foerst og fremst understreke at foelgende uttalelse ikke maa tolkes i den grad at jeg griner over straffen vi fikk mot oss, som jeg foeler at i forhold til den linjen dommerene har satt i aar er paa sin plass. Men vil ha enda litt fokusering paa straffesituasjonen. Vaer snill og ikke tolk dette i en grinete eller sutrete sammenheng.

Eirik Bakke holder Steffen Iversen og det er ingen reell maalsjanse og Iversen har liten sjangs til aa naa ballen. Han loep etter den, men hvis han hadde rukket ballen maatte Rosenborg startet et helt nytt angrep, nye loep inn i feltet og lignende. Det hele hadde mest sannsynlig endt med en stoettepasning tilbake til forsvaret og de hadde vendt spillet.

Det har i hele fotballens levetid vaert en uskreven regel at det #skal litt mer til for aa faa straffe enn frispark#, siden straffe er og blir en veldig veldig stor maalsjanse. Hva er det Eirik Bakke hindrer Iversen i aa gjore? De er paa vei bort fra maal. Hvis man skal faa en saa stor maalsjanse for en troyeholding innenfor 16meteren, burde man ikke da ogsaa slaa hardt ned paa holding utenfor feltet? Dette blir ansett som loepsdueller, og om man mister ballen er det ingen som hever noen oyenbryn om man ikke faar frispark, med unntak av lagets respektive fans. Det blir ingen reaksjoner paa akkuratt den beskjedne holdingen som skjedde foerti meter fra maal i oppbygningsfasen. Burde det ikke bli blaast hyppigere for holding ogsaa utenfor 16meteren? Noe som er mer alvorlig enn holding er jo naar en spiller #river# seg foran en annen ved aa ta haanden over skulderen dems og rive dem litt bakover. Dette er jo Helstad veldig kjent for og gjorde det blandt annet foran et av maalene i Branns 5/2 seier (finner ikke bindestrekknappen med engelsk tastaturoppsett paa norsk tastatur) over viking. Man skal selvfoelgelig slaa ned paa holding naar det er et stort problem, men man kan trekke inn Pelusaken i denne sammenhengen. Hvor gaar grensen? Skal man doemme bare man ser en haand paa en drakt? NFF boer ta de mest alvorlige situasjonene dem ser (som f.eks Pelu) og doemme paa dem, og heller la mindre forseelser passere. Jeg har aldri opplevd at noen har blitt tatt for aa kjoere i 63 km/t i sekstisonen. Men all den tid holding faktisk er et regelbrudd er det jo korrekt aa slaa ned paa det. Foeler bare at det er saa lettvint aa faa en saa gigantisk maalsjanse som straffe paa en situasjon som aldri var i naerheten av en mulighet, og noe som skjer utenfor 16meteren ganske hyppig.

(Og ikke kom rekende med #Har du ikke fulgt med Nightfox? Det er da nok av eksempler der en spiller har blitt revet ned og motspiller foer roedt kort og man faar frispark#, for jeg vet at de verste situasjonene blir det doemt paa. Men dette er i relativt store overgangsmuligheter og relativt klare situasjoner. Gaarsdagens situasjon var verken en overgangsmulighet eller en klar situasjon. Alt i alt kloenete av Bakke og korrekt i foelge listen dommeren har valgt aa foelge, men er det ikke litt lettvindt?)

Xminator

Straffen er grei nok, spesielt siden det var en del holding mellom de to tidligere i kampen. En rutinert spiller som Bakke burde vist bedre.

Langhår

Jeg står fast på at straffeavgjørelsen er en skandale. Skal man dømme for holding så får man dømme for holding. Så lenge fotball er en kontaktsport kan det der neppe kvalifisere. Ihvertfall når man ser resten av kampen der holding i langt verre skala skjer på hvert eneste innlegg. Og det er egentlig det største problemet. Dommeren er ikke konsekvent.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Nightfox

Det er det jeg mener. Når man ser slik holding overalt på banen i mye mer alvorlig omfang, hvorfor skal RBK få en slik gavepakke av et STRAFFESPARK for den muligens mest beskjedne? Det er ikke snakk om et frispark på tredve meter her, det er snakk om et straffespark. Selv om reglene er ganske klar på akkuratt det punktet om at på en forseelse innenfor 16-meteren er straffe og en forseelse utenfor er frispark, har stort sett alle over hele verden (antagelse) inkludert spesielt kommentatorer ment at "det skal litt mer til for å få straffe enn frispark". Man opplever jo stadig vekk at kommentatorer sier: "Føler dommeren gjør rett i å la den passere. Det er kontakt men greit at dommeren lar det gå".

For eksempel alle de dusin straffesituasjonene vi hadde mot Molde. Hadde ikke Brann fått frispark på dem? Hvorfor ikke først finne en linje der man baserer seg på nedriving og klar spolering av målsjangse, før man offentlig går ut og sier at "Nå slår vi ned på ALL holding, overalt på banen"..? Det har vært veldig lettvindt for RBK å vinne i det siste. De har fått tre straffer, der kun en av dem kan sees på som "klar".

Christian

Jajamen. Bra uttelling på en sørgelig dag. Med litt mer tur kunne vi tatt med oss alle poengene på tampen, men vi får vel være godt fornøyd med ett.

Syns forøvrig forsvaret gjorde en grei jobb. RBK kom ikkje til allverdens med sjanser, noe kommentatorene også påpekte. Midtbanen var derimot svak. Bakke gjør en grei nok kamp, men har også en del merkelige involveringer i tillegg til et håpløst straffespark. Vel er ikkje dommerne konsekvent, men eg tror de aller fleste hadde blåst på den holdingen.

Hvor ble statistikken av i andre omgang forresten?

Innlandsmax

Med forsvars-spillet fra RBK-kampen, og angreps-spillet fra Molde-kampen, så ender vi vel på noe i nærheten av Viking-kampen - og fortsatt tro på dette Brannlaget. Ikke minst når Jaiteh, PVM (i restituert utgave) og Demba kommer tilbake.

Syns forsvars-spillet på Lerkendal står til godkjent. Men både der og i Stavanger (i Moldekampen man man ikke snakke om noe forsvars-spill over hodet...) syns jeg det blir litt påfallende at ingen går på når motstanderne ligger rundt 20. Er det bevisst, eller bare dovenskap? Hvis det er bevisst: Er det for å unngå å blottstille bakrom? I såfall syns jeg det er vel mye gambling i det. Både Sapara, og de to misfornøyde VIF-spissene, og flere med dem kan, kan jo utmerket godt dra til med kraft og presisjon fra den distansen? Men kanskje det fins noen tall på dette? Scores det mest mål ved innsmett i bakrom og skudd fra 8 - 12 meter, eller mest ved langskudd fra 20 meter? Har umiddelbart en følelse av at langskuddene taper i denne statistikken, og at Brann-forsvaret i såfall har statistikken på sin side når de avventer presset ned til 16.

PS: Ingen ting er vel morsommere enn å ergre bartene med et aldri så lite "ran"?

Henrik8

Jeg er, og vil som Nightfox poengtere at dette ikke er for å sutre, også litt skeptisk i forhold til hvilken frihet dommerne har til å legge listen når det kommer til holding. Slik det er nå, er det klart at holding tilsvarende Bakkes på Lerkendal kan føre til straffespark. Samtidig ville neppe RBK og andre vært rasende etter kampen for at de ikke fikk straffe i den situasjonen, slik det f eks er i situasjoner hvor en spiller blir felt uten å få straffe.

Resultatet av dette er at det blir "riktig" for dommeren både hvis han dømmer straffe, og hvis han lar den passere fordi det ikke er nok holding til å skille fra det som alltid vil være på dødballsituasjoner ol. Dette overlater mer til dommerens skjønnsfrihet enn i situasjoner hvor det klart er "riktig" eller "ikke riktig" å blåse. Og jo større skjønnsfrihet, desto mer kan dommeren påvirkes av hjemmepublikum, at spillere reagerer/ikke reagerer ol. Hvilket igjen kan føre til større forskjell mellom hva de forskjellige lagene får dømt for og imot seg i løpet av en Tippeligasesong. Det er problematisk.

Når det kommer til Kjernen, syns jeg det er klart at de har forbedret seg. Jeg har ikke vært i Trondheim siden 2002, og kontra perioden rundt årtusenskiftet lager de klart mer lyd nå. Samtidig er sangene elendige, og trøkket på tross av forbedringen ikke kjempeimponerende. Det er blitt mer reaksjoner fra langsidene, eksempelvis slik at folk reiste seg og "raste" hvis vi fikk tvilsomme frispark ol. Det har jeg ikke opplevd på Lerkendal før. Tilsvarende forbedring har etter min mening forøvrig også skjedd på Søndre på Stadion de siste årene, uten sammenligning ellers.

Oppsummeringsmessig er vel stemningen på Lerkendal gått fra å være fullstendig boss til å bli litt mindre boss.
Kjør over pakket 09`

ProphetSe7en

Quote from: storB on June 04, 2008, 22:25:13 PM
Quote from: svortevik on June 04, 2008, 22:14:40 PM
Det som skremmer meg enda mer er at MIM ikke tar grep når han ser at spillere som Fakiri, Winters og andre er helt ute å kjøre.

Jeg klarer ikke å se hvorfor han ikke tar grep, gjør bytter og prøver å snu det faktum at rbk er mye bedre enn Brann ute på banen.

Hvorfor ikke la Huseklep prøve seg fra start og la de unge lovende spillere i Brann få prøve seg. Jeg klarer ikke se at de ville gjort det noe dårligere enn feks Fakiri.


Ja etter denne kampen har jo brann storspillt og Mjelde virkelig vist at han er rett mann for brann, så jeg må nesten bare beklage at jeg ytret min misnøye med hvordan Brann spiller og hvordan treneren disponerer laget.

Vi var uheldige i dag i cupen, Mjelde bør ikke ta noe skyld.

Go Up