• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger 2011

Started by BBB-Tony, May 07, 2008, 14:10:56 PM

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Go Down

Hatleking


Klaus_Brann

Quote from: krakra on March 22, 2011, 10:28:59 AM
Ja, hvis det blir et reelt valg mellom en ny spiss og Addo så ser jeg gjerne at vi velger spissen, men nå ser det ikke ut som det blir en ny spiss uansett og da ser jeg ikke noe negativt i å hente Addo så vi får en forsterkning på v.backen allerede nå og samtidig har en backup til defensiv midtbane som ikke er et førstevalg et annet sted på banen.


Ikke med det første, men det kan godt hende at det skjer til sommeren.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Leffen


Huff

Ut fra det jeg har sett kommer Addo neppe til å løse våre defensive problemer på venstrebacken på kort sikt. Vi vil med Addo fremdeles være bås bakover på backplass med det første. Addo er en back som har sin force fremover på banen. En slik moderne ''wingback'' som gjør at vi kan spille som et vanlig 4-2-3-1 lag uten tradisjonelle kanter. Taktisk er han kanskje enda svakere enn Fakiri, men han vil neppe ha tilsvarende problemer med raske spillere da Addo og er hurtig. Sævarsson er jo og hurtig så med han og Addo på backene vil vi ha mye fart der, i motsetning til Sævarsson gjør Addo tidvis enda merkeligere valg (litt Geddi her?), men teknikken er langt bedre enn islandingens og jeg vil påstå at potensialet er større. Skulle vi hentet Addo er jeg dog skeptisk til en henting av Hanstveit, da har vi nok dekning på backplass, samtidig kan da hassan konsentrere seg om å være backup på def midtb og Addo er nok rimeligere enn Hanstveit og frigjør forhåpentligvis mer midler til en spiss. Hanstveit er og et tryggere valg som trolig går rett inn og bedrer oss defensivt på backplassen- selv om Hans Tveit og er en back med sin force offensivt. Manglet fart og posisjoneringsevne sist han var her, men gull å ha på dødballer og stor og sterk.

KEO


Det bør ikke brukes en krone på forsvars spillere før vi har dekning på vm og spiss plass.
Det tar ikke så mange kampene før motstanderene har fått studert ojo og da vil han få mye tøffere spille vilkår, og da tror jeg brann er tent med å spille med en ekstra bakroms spiss. Tar gjerne "Helstad"
Kjente det kriblet i kroppen da jeg skrev inn Helstad nå.... Ojo og Helstad i tospann.-))))) """Frysninger""
Nu kør vi!

Gulløl

March 22, 2011, 15:04:33 PM #18805 Last Edit: March 22, 2011, 15:07:47 PM by Gulløl
Helstad sitter for tiden i Frankrike med strekk. Vet ikke hvor alvorlig det er. Nå serien er ferdig i Frankrike i slutten av mai får vi satse på at han er i topp slag igjen og klar for Brann  :). Hardball har vel endel "Huseklepp penger" igjen, og med "nye Brann" begynner vel pengene og investeringsviljen til å sitte litt løst igjen blant de formuende i Bergen.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Hatleking

Quote from: Gulløl on March 22, 2011, 15:04:33 PM
Helstad sitter for tiden i Frankrike med strekk. Vet ikke hvor alvorlig det er. Nå serien er ferdig i Frankrike i slutten av mai får vi satse på at han er i topp slag igjen og klar for Brann  :). Hardball har vel endel "Huseklepp penger" igjen, og med "nye Brann" begynner vel pengene og investeringsviljen til å sitte litt løst igjen blant de formuende i Bergen.


Spørjemålet er om det er den vegen me skal gå. Kanskje me heller bør ta inn noko ungt og Addo i staden for Helstad og Hanstveit? Både Helstad og Hanstveit har til ein viss grad hatt suksess. Brann - iallfall me - treng unge, sultne spelarar som gir alt. Ikkje det at eg tvilar på at ein som t.d Hanstveit gjer det, men det er kanskje på tide med totalfornying.

Klaus_Brann

Hva skal vi med Helstad? Vi har Ojo!
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

krakra

March 22, 2011, 17:50:50 PM #18808 Last Edit: March 22, 2011, 17:52:29 PM by krakra
Syns det er meningsløst å legge om en formasjon som funket veldig bra mot RBK. Hvis det viser seg at siste kamp bare var et blaff og at spillestilen ikke funker kan vi begynne å snakke om å hente en eventuell spissmakker til Ojo, men akkurat nå bør Brann fokusere på å hente en konkurrent/backup i 4-2-3-1. Der funker ikke Helstad. Han er svak feilvendt, både fordi han ikke akkurat er råsterk, men også fordi han ikke har verdens beste teknik, og er veldig endimensjonell i spillet. Han er ikke spesielt bevegelig, men veldig god til å løpe i bakrom. I tillegg bidrar han null defensivt.

Hatleking

Quote from: krakra on March 22, 2011, 17:50:50 PM
. I tillegg bidrar han null defensivt.


Akkurat der var jo Ojo enorm!

Xminator

Vi har vunnet fotballkamp og alt er bra igjen.

Huff

Quote from: Xminator on March 22, 2011, 18:40:22 PM
Vi har vunnet fotballkamp og alt er bra igjen.


Tviler på alle som er skeptisk til en Helstadretur mener det. Jeg er enig i at Helstad passer dårlig i en 4-2-3-1 og jeg mener dette er den beste formasjonen vi kan stille i, Tror verken Gustav eller Bentley passer som spisser i en 4-4-2, og at vi derfor bør se etter en annen spisstype når vi jakter Ojos spissrival på topp. Dessuten er det jævlig lenge til det skandinaviske vinduet åpner, og Helstad er uaktuell for noen norgesretur nå. Innen august er to tredjedeler av sesongen ferdigspilt og innen da vet vi godt om Ojo holder mål. Gjør han det er det i alle fall ikke noe poeng i å hente en olding som Helstad for å plassere han på benken.

Lister

Spiller vi med innsatsen fra forrige kamp vil nok vår største svakhet være høyre midtbane.

Var veldig tydelig når gustav ble for sliten til å ta de defensive løpene (noe han kommer til å bli hver kamp hvis han spiller med den innsatsen, uten at det er noe feil. Gustav med den intensiteten kan enkelt føre til tosifret antall målsjangser og motstandernes forsvar i konstant panikk i de 60-70 min han holder, så kan vi få inn noen andre siste halvtimen, evt. før hvis han skulle ha en dårlig dag) at remaposene kom i overtall mot birkir som derfor ikke kan støte pga overlapp. Det hjalp noe at austin trakk over når det kom folk, men da er de allerede kommet lengre enn de burde gjort hvis vi hadde en høyrekant (noe vi til dels så i første når gustav hadde ork i beina til å ta de defensive løpene) og det kan bli tomrom midt i banen.

Det som slår meg når jeg ser på A-laget er at det er mye bra vi ønsker å ha på midtbanen. Torp og Austin sentralt defensivt, Bentley og Holmvik på venstre, Mjelde/Haugen sentralt offensivt og Gustav i en fri offensiv rolle. Men det er ingen utpreget høyre kantspiller, nå mener ikke jeg at vi bør spille 442, men det er ingenting med en høyre kantspiller som tvinger frem den formasjonen.

Manglende høyreving gjør også at vi ikke får utnyttet birkir offensivt. Det blir alt for stor risiko for ham å gå på løp når det ikke er noen som kan falle ned og sikre.

Haugsdal kan nok gjøre en god jobb her, så sier ikke at kanskje løsningen finnes internt, men slik jeg ser det så er det ingen i A-stallen som naturlig kan dekke det området.
Guinness - Makes you drunk

roaldinho

Burde vi ikke forsterke den sentrale midtbanen? Såvidt jeg vet har man bare 2 stykker som spiller der, og de spiller der nå. Hva med når Austin skal til Gold Cup i sommer? Han kommer til å bli savnet, og mister vel han i flere kamper. Kan jo eventuelkt putte Mjelde der, men jeg er ikke helt komfortabel med det.
Sitat RBH om høsten etter kontraktsforlengelsen til Skarsfjord: " Det er ikke helt rett, vi fikk seirer mot Odd og Sogndal og så lyset i enden av tunnelen. Så ledet vi også 3-1 mot Vålerenga..."

aleksanderhjelleseth

zolts kan spille defansiv midtbane, yaw inn som stopper? hugsdal kan fint brukes over hele midtbanen, potet som han er. haugen kan kunne ha offensive roller, han er litt for veik til å være trygg defensivt.

dudo

Naar Austin stikker regner jeg med Mjelde gaar ned og Haugen tar plassen hans. Saa kommer Austin tilbake, og Mjelde havner paa benken.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

football

Quote from: Leffen on March 22, 2011, 12:44:07 PM

Hvis du så siste seriekamp i fjor (mot ODD), så så nok forhåpentligvis du også at Kalven er vel så mye back som stopper..Storspill. Hadde vært kult å sett Sæv - Zsolt-Grorud(når han blir klar) - Kalvenes  :) Selvom han ikke er spesielt rask (eller treig..) så skal det godt gjøres å komme seg forbi en hardt taklende Kalvenes!

dudo

Det skal dog sies at det var svært lite overbevisende over Kalvenes' raid på venstresiden på overtid mot RBK. ;)
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Xminator

Som sagt, vi har vunnet fotballkamp, og det er nå litt som i fabelen der den ene samler og hamstrer til vinteren, mens den andre sier "i morgen".

Jeg tror ikke nye spillere står veldig høyt på listen til lederene som nå har hodene godt plantet i skyene igjen. Stallen er fortsatt tynn, og sesongen lang. Det var mange spillere som overpresterte og jeg tror ikke resultat og spill var mer representativt enn det forholdet mellom Brann og Nest Sotra er gjennom en hel sesong.

Hatleking

Austin og Torp er sjølvsagt bankers på midtbana, men så er det tynt ja. Me har likevel mange som KAN spele der. Eg nemnar i fleng: Mjelde, Fakiri, Grorud, Haugsdal, (Zsolt)

Jose Arrogantio

Quote from: Hatleking on March 23, 2011, 07:13:13 AM
Austin og Torp er sjølvsagt bankers på midtbana, men så er det tynt ja. Me har likevel mange som KAN spele der. Eg nemnar i fleng: Mjelde, Fakiri, Grorud, Haugsdal, (Zsolt)


Greit nok at vi har mange som kan spille der, men hadde følt meg tryggere om vi hadde en backup som trives best som defensiv midtbane og ikke bare gjør det sånn hvis han absolutt må.

vebo

Zsolt kan spille både stopper og def midt, det gjorde han også i Ujpest. Fakiri er vel def midtbane enn back? Og hvertfall mer enn venstreback?

Jeg holder fast på at venstrebacken og backup på spissplassen er der det kniper mest nå.
Tiocfaidh ár lá

Xminator

Selvsagt har vi ett problem når Austin eller Torp (om han fortsetter som mot RBK) ikke spiller. Men det hadde vi hatt med dobbeldekning også. Det er mange spillere som kan gå inn på midtbanen og gjøre en jobb tilsvarende det f.eks Jaiteh kunne gjort. Ideelt sett burde vi hatt to spillere til på samme nivå som Torp og Austin, noe som også burde gjelde for de andre plassene i laget, men det har ikke Brann prioritert seg til å kunne gjøre.

Jeg er enig med Vebo, vi trenger en venstreback som faktisk er venstreback og en angrepsspiller til. Og jeg ville helst sett en litt annen spisstype. Luftkrigeren som vi mangler i dagens stall. Det ville åpnet for en del taktiske muligheter som hadde gitt Brann flere poeng når serien oppsummeres. Og det er til syvende og sist det dette handler om.

Jeg tviler på at Helstad er riktige spisstypen, da måtte i så fall Brann lagt om til 4-4-2 igjen.

Og jeg tror ikke det skjer noe mer nå. Magefølelsen sier at vi vant 3 poeng, men tapte enhver mulighet til å presse styre og RBH for mer midler til det sportslige.

Langhår

Quote from: Xminator on March 23, 2011, 09:15:44 AM
Og jeg tror ikke det skjer noe mer nå. Magefølelsen sier at vi vant 3 poeng, men tapte enhver mulighet til å presse styre og RBH for mer midler til det sportslige.


Det tror jeg du har helt rett i. En svale gjorde nok hele sommeren for Klovneveldet.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Belfort

Er også redd for at seiren gjør at klovneveldet tror at alt løser seg. Sannhetene er at Brann kommer til og bli kraftig straffet for den tynne stallen sinn etterhvert.

krakra

Det har jeg ingen tro på. Det eneste RBK-kampen viste er at vi har en førsteelver med stort potensiale. Benken vi stilte med viser jo at stallen er ekstremt tynn og jeg tror ikke seieren vil forandre klubbens syn på det. Skarsfjord har nok neppe skiftet mening iallefall.


Hatleking

Quote from: krakra on March 23, 2011, 17:50:41 PM
http://fotball.bt.no/eliteserien/article196063.ece


Skulle akkurat til å linke til han. Eg er for øvrig samd i at ein ekstra, defensiv midtbanespelar er ønskeleg. Men så er spørsmålet: kva for ein? Eit nytt, godt talent? Gammal back-up? Brann har vel ikkje mykje pengar å rutte med, og dei fleste bosmann-spelarane av ein viss kvalitet har jo fått kontrakt i ein klubb. Eg er litt spend på kva som kan skje.

krakra

Forsåvidt også enig. Vi har Mjelde, Zsolt og Fakiri som kan spiller der nede, men jeg ser på alle som mer Torp-erstattere og ikke de defensive rivjernene vi vil trenge hvis Austin forsvinner.

Belfort

Litt rart at ikke et cover for Ojo står på listen. Hva skjer når Ojo er ute av form og skal begynne og sone karantenene sine?

krakra

Vi har jo Bentley, Juninho, Nico, Gustav og Haugsdal som kan bekle en spissrolle, men jeg er spent på om Skarsfjord har en alternativ spillestil hvis disse må i aksjon. De komme neppe til å funke i en ren "Ojo-rolle".

dudo

Juninho har jo tatt den med delvis hell. Ikke noe jeg ville basert meg på, men det er jo et alternativ.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!


Hatleking

Quote from: krakra on March 23, 2011, 21:45:01 PM
http://www.tv2sporten.no/fotball/landslag/grindheim-vil-bort-fra-heerenveen-3450898.html

Se her Skarsfjord. Her har du midtbanespilleren din.


Isolert sett ein voldsom forsterkning, men elles heilt urealistsik.

Jrgn

Grindheim var jo aktuell for Brann før han gikk til Vålerenga. Han ville gjerne til Brann pga at han hadde mange venner i Bergen. Kanskje det fremdeles er aktuelt for han?

Langhår

Grindheim ville vært en massiv forsterkning. Om det er realistisk vet jeg ikke, men han har ihvertfall hatt et ønske om å spille for Brann tidligere. Og om han er på billigsalg så kanskje?
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Gulløl

Sikkert ikke realistisk, men Brann bør sjekke opp muligheten.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

dudo

Han er lysten paa nye utfordringer. Det er vel ikke akkurat Brann han tenker paa.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Spelaren

Quote from: dudo on March 23, 2011, 22:13:35 PM
Han er lysten paa nye utfordringer. Det er vel ikke akkurat Brann han tenker paa.


Det er definitivt nytt.
Det er definitivt utfordrende.

Case closed.
Gå av.

Klaus_Brann

Quote from: dudo on March 23, 2011, 22:13:35 PM
Han er lysten paa nye utfordringer. Det er vel ikke akkurat Brann han tenker paa.


Han snakker om at han tror han kan ta nivået i Tyskland, så jeg tror ikke han tenker på Brann umiddelbart nei. Hvis han skulle få lyst på TL er vel VIF, eller RBK mer aktuelle av naturlige årsaker.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

kabelmann

Hadde slett ikke vært dumt med Grindheim til Brann, men det har jeg ikke mye tro på vil skje. I så tilfelle vil jeg tro Strømstad kunne vært like aktuell. Har et halvt år igjen av leiekontrakten med Start, vet ikke hvor lang avtale han har med Le Mans, men sikkert ikke så veldig lenge igjen.

Uansett tviler jeg på at dette er hyllen Brann kommer til å lete på. Det er et relativt langt steg fra Storesund til Grindheim.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

krakra

Jeg tror Strømstads lojalitet til Start går et godt stykke utenpå Grindheims lojalitet til VIF/Haugesund. Hadde det vært aktuelt for ham å komme tilbake til Norge så kunne Brann vært aktuelle hvis vi hadde lagt nok penger på bordet i lønn.

Men han ønsker nok et steg fremover, ikke tre steg tilbake, i karrieren. Så jeg tviler på at han kommer til Norge.

Hatleking

Strømstad er vel for øvrig heller ikkje all verda å satse på. Han vart jo satt ut av førsteellveren den første kampen her ...

Huff

Grindheim vil til Bundesliga, men antar at ingen her er seriøse når han nevnes, selvsagt kan vi glemme den hyllen. Hadde vi hatt penger til denslags ville han forøvrig vært en håpløs investering. For ''Grindheimpenger'' kan en sikkert både få en grei backup på sentr midtb og spissplass.

Xminator

Grindheim er neppe aktuelt nei.

Få inn en venstreback og Fakiri løser "reserve-midtbane-problemet".
Få inn en spiss med spisskompetanse i luften, og da mener jeg faktisk spisskompetanse og ikke 1 meter og 90 med spenst på 1 cm. Det vil komplettere ett angrep og stall som er litt i overkant liten og lettbygget.

dudo

Går Bentley på NFF-kvoten eller ikke? Hvis han ikke gjør det, så er utlendingkvoten vår full.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

krakra

Spørs om Juninho oh Nico går under utlendingskvoten når de er juniorspillere.

dudo

Er de juniorspillere?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Huff

Er ikke utlendingskvoten på ni mann i hver kamptropp?

Legiewski, Sævarsson, Zsolt, Bentley, Ojo, Mesqida, Juninho, Gusatavinho (8.stykk. Regnes Tijan med er vi fulle ja, m.m Krakra har rett).

dudo

Nei, 9 mann i en 25-mannstropp som varer frem til 1. august. Du har glemt Austin i oversikten din.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Go Up