• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger 2011

Started by BBB-Tony, May 07, 2008, 14:10:56 PM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

monzilla

September 01, 2009, 18:41:31 PM #9400 Last Edit: September 01, 2009, 19:08:17 PM by monzilla
Gjesp.

Har folk enda ikke forstått at vi kjøpte gullet i 2007? At det ikke var et lag som kunne prestere bra på sikt? At hver gang et lag har noen eksepsjonelt gode spillere (i norsk målestokk) er det bare et tidsspørsmål før de forsvinner til klubber med større lønnsbudsjett? Skulle tro at folk med så lang fartstid i gamet hadde forstått såpass. Skal vi ta nytt gull de neste årene må Nilsen få en rundt tre år til på seg. La han bygge opp et lag mot 2011, med medalje i 2010. Selv en pessimist som meg er lei denne krisemaksimeringen.

Edit: skrivefeil

Henki

Quote from: monzilla on September 01, 2009, 18:41:31 PM
Gjesp.

Har folk enda ikke forstått at vi kjøpte gullet i 2007? At det ikke var et lag som kunne prestere bra på sikt? At hver gang et lag har noen eksepsjonelt gode spillere (i norsk målestokk) er det bare et tidsspørsmål før de forsvinner til banker med større lønnsbudsjett? Skulle tro at folk med så lang fartstid i gamet hadde forstått såpass. Skal vi ta nytt gull de neste årene må Nilsen få en rundt tre år til på seg. La han bygge opp et lag mot 2011, med medalje i 2010. Selv en pessimist som meg er lei denne krisemaksimeringen.


Meget enig med deg her. Laget i 2007 var meget godt det året, men burde absolutt vært forsterket, ikke bare suplert før 2008.
Ballen skal fremover!

Klaus_Brann

Quote from: enavgutta on September 01, 2009, 14:49:19 PM
Men ja jo... fremdeles typen til å være et oppspillspunkt for et lag av bedre kaliber enn Brann mener jeg...


Hjelper jo ikke om han spiller for verdens beste lag når han har vært så puslete som han har vært i år.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

dudo

Vi trenger som mange har sagt en ny targetspiss. Hva med Gardar Johansson? Han har vært søppel i år, men viste i fjor at han har nivået inne. Det er absolutt ikke øverste hylle, men han er bosman, og kan være bra stallfyll.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Xminator

Quote from: monzilla on September 01, 2009, 18:41:31 PM
Gjesp.

Har folk enda ikke forstått at vi kjøpte gullet i 2007? At det ikke var et lag som kunne prestere bra på sikt? At hver gang et lag har noen eksepsjonelt gode spillere (i norsk målestokk) er det bare et tidsspørsmål før de forsvinner til klubber med større lønnsbudsjett? Skulle tro at folk med så lang fartstid i gamet hadde forstått såpass. Skal vi ta nytt gull de neste årene må Nilsen få en rundt tre år til på seg. La han bygge opp et lag mot 2011, med medalje i 2010. Selv en pessimist som meg er lei denne krisemaksimeringen.

Edit: skrivefeil


Nei, gullet var ett resultat av flere års målrettet arbeid og kontinuitet. At vi nå er ett lag utenfor topp-2 i Norge er utelukkende ett resultat av dårlige valg fra ledelsen i Brann. Vi hadde sjansen, vi rotet det bort.

Riquelme

Selv skjønner jeg ikke hva som er så utrolig viktig med targetspiss. For det første er targetspiss ofte = lange baller, for det andre så har vi David Nielsen - som faktisk kan annet enn å heade, og for det tredje så har vel targetspissene våre stått for ca 0 og niks målgivende og mål i år (noe er det selvsagt, men ikke en betydelig del).

At et lag trenger targetspisser er selvfølgelig "bare piss". Så lenge vi endrer litt på spillestilen / det offensive mønsteret så er jo ikke dette noe vi trenger. Ja, jeg er enig i at vi gjerne kunne hatt bedre hodespillere på topp, men jeg vil ikke at vi skal ha en ren targetspiss. Huseklepp har et enormt forbedringspotensiale på hode (høy, og er såpass lett at han nok har god spenst). Se på Valencia f.eks (når man ikke spiller med Zigic (skrivemåte?). Man satser på baller langs bakken (noe vi på stadion er blitt vant til, og elsker). Dersom vi får inn litt bedre tekniske spillere i sentrale roller så kan vi fort bli et enda mer spillende lag. Vi har potensiale til å rundspille de fleste lag i TL (noe vi har vist på stadion i år), og ingenting hadde vært bedre enn å utvikle spillet vårt på små flater, slik at vi kan spille oss igjennom og til store sjanser. Ta Valencia sin kamp mot Stabæk som eksempel; de rundspilte Stabæk etter alle kunstens regler, selv om de ikke hadde hodespillere på topp (før Zigic kom inn på slutten).

Valencia, og mange spanske klubber, har en spillestil som i hovedsak går ut på to ting:
1. Mange små pasninger, noe som forutsetter at man trener på dette, øker bevegelsen, samt samhandlingen (et noelunde fast løpemønster).
2. Ekstremt aggresivt press i det øyeblikket man mister ballen. Ta Valencia som eksempel nok en gang; med en gang man mister ballen så jobber ALLE spillerne på laget (også spissene (som David Villa) selv om de befinner seg på andre siden av banen). Man får løpt opp motstanderen, presset han til å gjøre feil, og overtar ballen igjen. Så fortsetter man pasningsspillet, og spiller seg til sjanser innenfor motstanderenes 16-meter.

Nå er ikke Valencia, og ikke er vi i nærheten på teknikk, men jeg føler at vi har en spillerstall som kan brukes til en slik type spillestil. Vi har enkelte spillere som er ekstremt trygge med ball i Austin, Jaiteh, el Fakiri, Bjarnarsson og Bakke, og dette bør vi utnytte. Samtidig har vi spillere med utfordreregenskaper (Huseklepp og til dels Solli). Vi har også løpskraft i laget (tro det eller ei), og i stedet for å rygge en halv bane tilbake før vi tenker på å gå i, så bør vi presse ballfører ekstremt med en gang vi mister ballen. Svært få lag i Norge har spillere som er gode nok til å motstå et slikt enormt press på ballfører, og det vil skape både overganger og stor posession for oss.

Med andre ord bør Huseklepp trene litte grann på hodespillet, vi må sette et litt mer planlagt offensivt spillemønster (som Stabæk hadde f.eks), vi må være offensive i tankegangen, og HELE laget må være med i presset når vi mister ballen. Dessuten må alle trene litt på pasninger, slik at vi kan bli et skikkelig posession-orientert lag. Vi er jo meget gode etter norsk målestokk på det punktet, men vi kan fremdeles ganske enkelt bli en del bedre. Nielsen kan gjerne spille, men jeg håper ikke at vi går etter Aarøy (f.eks) bare fordi vi trenger en høy spiller der fremme. For det gjør vi ikke.

dudo

And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

krakra

Jaiteh har da ok ballkontroll? Selv om pasningsfoten er litt sløv.


Prica, Rushfeldt, Iversen og Mota er jo TL-eksempler på targetspisser som kan brukes til andre ting enn å heade baller. Det fins targetspisser med brubar grunnteknikk og tempo, Nielsen er jo også et lite eksempel på dette. Vi må ha et våpen mot etablert forsvar og selv om jeg liker Nielsen er det for tynt med en 33 år gammel danske som eneste targetspiss. Han kan bli skadet og suspandert og han er ikke verdens beste spiller. I TL har vi han FFKeren som ble nevnt tidligere, Thiego Martins mener jeg også er et greit alternativ(hvor gammel er han). Syns også vi bør prøve oss på Mota. Han er kanskje TLs beste targetspiss(okok, det er vell Prica som tar den), men har slitt med Moldes spillestil i år. Sleng noen miller på bordet så tror jeg Molde kan være villig til å selge og jeg tror også han kan være villig til å komme til Brann.

dudo

Mota ville vært et veldig godt kjøp, og kunne utfylt Klepp og Guasta veldig bra. Ellers synes jeg pasningsfoten har mye å si for mitt inntrykk av ballkontroll. ;-)
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Xminator

Vi mangler en Prica. Spørsmålet er om Nilsen tør å bruke Guastavino dypere i banen og ha to spisser. Slik stallen er nå med overflod av midtbanespillere tror jeg ikke det vil bli prøvd. Det skal litt til å ha skade og karantene på 3 av Jaiteh, Bakke, Austin og Einarsson. Så lenge Nilsen ikke får en av de sentrale inn i avslutningsposisjon i stort sett hvert angrep så må musklene inn i angrepet og Guastavino ned i midtbanen. Mine 5 øre for dagen.

Riquelme

Er rett og slett uenig egentlig. Er greit å ha muskler på topp i enkelte situasjoner og kamper, men en targetspiss trenger vi ikke. Hvis man ser på såkalte targetspisser som vi har hatt de siste årene, så er det vel bare Sæternes som har hatt suksess. Helstad var jo høy, men ingen targetspiss. I ordet targetspiss legger jeg hodestyrke og oppspillspunkt. En muskelbunt blir vel mer definert som et tanksenter.

Targetspisser som har mer eller mindre floppet de siste årene for oss: Karadas, Bjørnsson og Demba. Alle disse spillerne hentet vi med tanke på hodestyrke, fordi det var deres varemerke. Demba hadde jo en del andre kvaliteter (som han aldri viste) også, men det var jo som en "holde på ballen til Helstad går på løp"-spiller han var tiltenkt rollen som.
Ser en av dere tar Rooney som eksempel. I følge wikipedia er han 1.78 m høy. Nå ser ikke jeg mange ManUtd kamper, men man spiller vel ikke opp på han i like stor grad som Norge gjør på Carew f.eks?

En erstatter til Nielsen (som Nielsen kan være backup for) er jeg enig i at vi kan trenge (Diego ned på offensiv midtbane foran Jaiteh). Prica kunne selvfølgelig vært en slik type spiller, fordi han scorer mange mål, men vi må nok se etter andre alternativer. Klysen Marcus Pedersen ser jo ut til å ha en del av de egenskapene, og kan være aktuell (blir vel rimelig billig pga. dårlig økonomi i SIF). Selv håper jeg at vi går for en tap-in spiss (Helstad, Inzaghi, Huntelaar, Van Nistelrooy osv er forskjellig eksempler ). Helstad hadde jo bra fart også, og kunne utfordre med farten, men slik som jeg husker så var han vel ikke akkurat strålende på hodet. Med det offensive presset vi har i hjemmekampene for tiden, så er ikke hurtighet på den 2. spissen så veldig viktig, da vi sjeldent får komme til kontringer uansett. En tap-inn spiller med gode avslutningsegenskaper (også fra 16m og innover) hadde vært optimalt. Her kan jo pornoskuespilleren og Rosenborg-floppen Zahora være et alternativ. Hvis ikke er vel Cato Hansen (i tillegg til at han har fart) en spiller vi bør kunne forme litt selv. Han har basisegenskapene, men føler at han ikke passer inn slik vi spiller nå, slik han spiller nå. Hvis han får trent litt på avslutteregenskapene tror jeg at han kan fylle rollen ved siden av Huseklepp ganske perfekt.

Xminator

Hadde ikke Kovacs gjort det utilgivelige hadde han vert ideelt verktøy i Brannstallen.

skuteviken

http://fotball.bt.no/eliteserien/article149367.ece

2,5 millioner i året hadde han, så vi sparer en del lønnsutgifter frem til vinteren. Herlig for karadas sin del det som skjer nå da.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

Markmus

Sinnsykt høy lønn da. Har tyrkisk fotball og spesielt de dårlige lagene så god økonomi?
Ka du ve?

Gulløl

September 02, 2009, 12:59:20 PM #9414 Last Edit: September 02, 2009, 13:21:38 PM by Gulløl
God lønn ja, men vi får se om lønnen kommer inn på konto hver måned som den skal. Litt forskjellig på det området i tyrkisk fotball, men hvordan det er akkurat i denne klubben vet jeg ikke.

Her er historien rundt Rune Lange klippet fra Wikipedia og hans problemer med lønn i tyrkisk fotball og de enorme forventingene det var til han når han kom ned der:
___________
I mai 2000 ble Tromsø og den tyrkiske klubben Trabzonspor enige om en overgang verdt omtrent 35 millioner kroner.Lange undertegnet en treårsavtale med den tyrkiske klubben, og skal ha blitt mottatt som en helt ved ankomst til Tyrkia. Klubbens supportere forventet av Lange skulle score 40 mål hver sesong, noe Lange selv synes var i overkant.
Lange ble ingen suksess i Tyrkia. Etter fem mål på 12 seriekamper brøt Lange kontrakten i januar 2001 etter at han ikke hadde fått utbetalt lønn. Det internasjonale fotballforbundet FIFA dømte imidlertid i klubbens favør, og i slutten av februar ble Lange beordret tilbake til Tyrkia. Dette fikk Langes advokat Dag Steinfeld til å reagere kraftig, og dagen etter FIFA-avgjørelsen uttalte han til Nordlys at han «trodde den tid var forbi da fotballen ignorerer den rettsverden vi lever i. Dette er hottentott-jus».
Pr. april 2008 hadde Lange fortsatt ikke fått den manglende lønnen fra Trabzonspor.
__________


Får håpe de ikke håper at Azar også skal skåre 40 mål, det gjør han garantert ikke. Men begynner de å sabotere rundt lønnen til Azar om han ikke skårer nok kommer han sikkert fort tilbake til Bergen og Brann. Og da er nok ikke Brann villig til å betale en lønn på 2,5 mill. i året, heller noe rundt 1 mill. Så det er nok litt gambling for Azar rundt denne overgangen hvor bra han ender opp økonomisk til slutt. Håper for Azar sin del det går bra og at alt går som det skal der nede og at han blir en suksess.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

skuteviken

Han får nok lønnen han skal ha. Lange fortellingen er en helt annen. Ellers er ikke 8-9 millioner mye sett i forhold til de største ligaene i Europa :)
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

vebo

Forskjellen er vel at Azar er tyrker..
Tiocfaidh ár lá

skuteviken

Forskjellen er at Lange sa opp sin kontrakt og at det er en fortelling. Er en del europeere som spiller i Tyrkia som ikke renner i avisen med slikt. Poenget mitt var at det er ikke noe overhengende stor fare for at han ikke får lønn slik jeg ser det, men for all del, skader ikke å være skeptisk. Så skal jeg bite i meg hvert ord viss Azar ikke får lønn. Rune Lange spilte vel i Mandalskammeratene sist jeg sjekket?
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

dudo

Mandalskameratene? Her har det skjedd ting, skjønner jeg. Gikk han dit etter Hartlepool?

Uansett er det helt greit å være skeptisk til tyrkiske klubber. Jeg er ikke like bekymret over Azars lønn som jeg er over vår overgangssum.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

skuteviken

Beklager mente at han skulle trene med TUIL og ta ting som det kom, men han spiller for Hartlepool ser jeg fremdeles.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

Brann_copper

Med referanse til denne artikkelen bør vi glemme Regineussen. Branns neste stopperstjerne spiller for tiden i Glimt.

http://fotball.bt.no/landslaget/article149407.ece
We will fight them on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets...  We will never surrender!  - Sir Winston Churchill -

dudo

Enig. Lædre Bjørdal bør stå høyt på listen.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Huff

Quote from: Brann_copper on September 02, 2009, 16:35:45 PM
Med referanse til denne artikkelen bør vi glemme Regineussen. Branns neste stopperstjerne spiller for tiden i Glimt.

http://fotball.bt.no/landslaget/article149407.ece


Enig i at vi bør fokusere på Bjørdal, men utfra artikkelen er det for tidlig å avfeie oss sålenge interessen fra utlandet forblir liten. TR synes kanskje at TIL i utgangspunktet er et like greit sted å spille som Brann, men hvor god lønn kan TIL betale. Hvis han tjener 1 mill i TIL og vi tilbyr 2 tror jeg fort han ombestemmer seg.

krakra

Quote from: Brann_copper on September 02, 2009, 16:35:45 PM
Med referanse til denne artikkelen bør vi glemme Regineussen. Branns neste stopperstjerne spiller for tiden i Glimt.

http://fotball.bt.no/landslaget/article149407.ece
Eller Løv-Ham?
Jeg vil nødig være for Stråmyhrsk, men trenger vi virkelig å reise helt opp til Nord-Norge for å finne vår nye stopperstjerne når vi har en veldig lovende stopper på vår egen dørkarm?

dudo

Lædre Bjørdal er da en etablert stopper på TL-nivå (som neppe blir alt for dyr), Solli noe ganske annet.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Huff

Quote from: krakra on September 02, 2009, 17:41:38 PM
Quote from: Brann_copper on September 02, 2009, 16:35:45 PM
Med referanse til denne artikkelen bør vi glemme Regineussen. Branns neste stopperstjerne spiller for tiden i Glimt.

http://fotball.bt.no/landslaget/article149407.ece
Eller Løv-Ham?
Jeg vil nødig være for Stråmyhrsk, men trenger vi virkelig å reise helt opp til Nord-Norge for å finne vår nye stopperstjerne når vi har en veldig lovende stopper på vår egen dørkarm?


Hvem tenker du egentlig på her?

vebo

Tiocfaidh ár lá

Huff

Quote from: vebo on September 02, 2009, 20:51:49 PM
Solli tipper jeg.


Naturligvis. Har en kompis som følger løvene. Får be om rapport på Solli.

Riquelme

I følge mine kilder skal Solli være ganske oppskrytt, men dette er bare rykter jeg har hørt fra enkelte, og det er jo en stor mulighet for at det ikke stemmer med virkeligheten.

Har en følelse av at folk som spiller mot kjente talenter alltid kommer med "han er oppskrytt, ikke TL-materiale" osv, uten å ha noen som helst faglig bakgrunn for å si det; alt er basert på de få kampene de har møttes i. Er jo mange som har sagt at K. og M. Møvik er dårlige, "fordi de ikke var Brann-materiale  i den kampen jeg spilte mot dem", men det er jo noe helt annet å prestere for svakere lag enn det å prestere for gode lag. Spillere hever seg som oftest i takt med hvor godt laget er. Dessuten har ingen av dem noe annet fotballfaglig grunnlag enn noen juniorkamper for et eller annet rimelig ukjent lag.

Ferguson

Har selv sett Solli spille for Løv-Ham et par ganger og blitt ganske imponert! Hadde det ikke vært for at han har vært skadet i år kunne vi nok diskutert om han var moden for en overgang allerede nå. Jeg så han i to kamper ifjor og ble meget imponert. Han ser ut til å ha tatt nivået i Addeccoligaen. En spiller som minner veldig om Bjarnason!
"History will be kind to me for I intend to write it."
Sir Winston Churchill

" Ekte menn har skjegg" Sitat David Nielsen

Kruxleiven

Litt idiotisk å foreslå spillere nå som vinduet er stengt. Men han her virker interessant.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gilles_Mbang_Ondo

Klart man ikke skal bruke statistikk når man skal finne nye spillere til Brann (eller andre lag), men målsnittet virker bra. Kom over han da jeg skulle sjekke ut om moderklubben til Olafur Bjarnason.

dudo

Er det bare meg som aner et gabonsk touch over engelsken i artikkelen? ;-)
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Markmus

Quote from: Kruxleiven on September 03, 2009, 21:41:05 PM
Litt idiotisk å foreslå spillere nå som vinduet er stengt. Men han her virker interessant.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gilles_Mbang_Ondo

Klart man ikke skal bruke statistikk når man skal finne nye spillere til Brann (eller andre lag), men målsnittet virker bra. Kom over han da jeg skulle sjekke ut om moderklubben til Olafur Bjarnason.


"And he bangs, he bangs
oh baby
When he moves, he moves
I go crazy"

Eller ikke? ;)
Ka du ve?

Derabilo

Mifsud er fremdeles klubbløs.. Ellers ramset en eller annen nettavis opp en liste over spillere som var klubbløse, og kan jo nevne Andy van der Meyde, Michael Ball og Mark Viduka som noen av navnene.
Bergen ut av Norge -

Ferguson

Quote from: Derabilo on September 03, 2009, 22:09:44 PM
Mifsud er fremdeles klubbløs.. Ellers ramset en eller annen nettavis opp en liste over spillere som var klubbløse, og kan jo nevne Andy van der Meyde, Michael Ball og Mark Viduka som noen av navnene.


Spillere som ville tatt et enormt innhogg i vårt budsjett
"History will be kind to me for I intend to write it."
Sir Winston Churchill

" Ekte menn har skjegg" Sitat David Nielsen

Riquelme

Mifsud bør det være muligheter for. Tidligere Inter-spiller Van Der Meyde kan vi jo selvfølgelig bare drømme om (samme med Viduka, selvfølgelig), men Mifsud bør være innenfor rekkevidde. Spørsmålet er om vi trenger han. Han har blitt mye eldre, og på topp er vi godt dekket med små, raske spillere. Hadde sagt jatakk for et år siden, nå sier jeg neitakk.

Mick

Quote from: Riquelme on September 03, 2009, 13:20:52 PM
I følge mine kilder skal Solli være ganske oppskrytt, men dette er bare rykter jeg har hørt fra enkelte, og det er jo en stor mulighet for at det ikke stemmer med virkeligheten.

Har en følelse av at folk som spiller mot kjente talenter alltid kommer med "han er oppskrytt, ikke TL-materiale" osv, uten å ha noen som helst faglig bakgrunn for å si det; alt er basert på de få kampene de har møttes i. Er jo mange som har sagt at K. og M. Møvik er dårlige, "fordi de ikke var Brann-materiale  i den kampen jeg spilte mot dem", men det er jo noe helt annet å prestere for svakere lag enn det å prestere for gode lag. Spillere hever seg som oftest i takt med hvor godt laget er. Dessuten har ingen av dem noe annet fotballfaglig grunnlag enn noen juniorkamper for et eller annet rimelig ukjent lag.


Vel jeg stoler ikke på folk som har sett eller spilt mot en spiller en gang. Selv talentspeidere og trenere med utdannelse til å finne og utvikle spillere klarer ikke alltid å spotte et talent. Det er jo klart at kredibiliteteten øker hvis man har sett han spille mer en 10 kamper, de fleste som har et talent vil ihverfall vise det på ett eller annet tidspunkt, hvis ikke er det ikke så mye vits i å satse på vedkommende. Jeg ser på det sånn har man en ekstremferdighet som ikke beror på fysikk alene er det verdt å satse på han(sett at han fremdeles er under 18), det forutsetter at talentet er villig til å jobbe hardt for å bringe resten opp på et tippeliganivå.   
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man. Dr.Samuel Johnson

Appelsin

Jeg mener at Brann ikke boer fokusere paa spisser naa med tanke paa det minimale budsjettet de har tilgjengelig. Naar det er sagt saa er haaper jeg at Gunnarsson er noen RBH ser paa fram til neste overgangsvindu.

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=578603

Jeg er stygt redd for at Stabekk er eneste norske alternativ though

Spelaren

Quote from: Appelsin on September 05, 2009, 07:40:24 AM
Jeg mener at Brann ikke boer fokusere paa spisser naa med tanke paa det minimale budsjettet de har tilgjengelig. Naar det er sagt saa er haaper jeg at Gunnarsson er noen RBH ser paa fram til neste overgangsvindu.

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=578603

Jeg er stygt redd for at Stabekk er eneste norske alternativ though


Korfor det? Her i Brann fins jo ekstremt mange vest-Bergensere (islendinger) og både publikum, stadion og lønn er garantert bedre enn hos småguttene i Bærum. Og så har du jo hele norges rbk, dei er jo sikkert også interesserte.
Gå av.

dudo

Ruben Yttergård Jenssen har vært den i særklasse beste spilleren for Norge i U21-kampen mot Kroatia. God teknikk og ballbehandling, fin ro og flink å slå pasninger. Venstrefotet er han òg, og kan i tillegg til å spille sentralt på midtbanen også spiller venstrekant.

Hørte jeg Hardball, noen?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

krakra


mbersve

Vi har vel fornærmet den landsdelen nok med våre "skambud", så vi får vel la dem være heretter....

Derabilo

Hvis vi tenker oss litt om så er vi godt dekket på keeperplassen. På midten har vi altfor mange sentrale midtbanespillere, men behovet for noen flere er altså fraværende. På vingene er vi ikke akkurat godt dekket. Sævarsson kan vel regnes som alternativ på høyreving sammen med Solli, PVM er eneste venstrevingen vi har. Haugsdal kan vel også regnes som et ving alternativ, men er vel i hovedsak høyreving. Vi har Nielsen, Guastavino, Huseklepp, Møvik og Haugsdal som alternative spisser, en gjeng jeg kan leve helt greit med. Det haster iallfall ikke å hente inn en spiss.

I forsvaret er det verre. Vi har Sævarsson og Holmvik som venstrebacker, der Sævarsson nok er bedre på høyrekant. Vi har El Fakiri og Guntveit som høyrebacker. I midtforsvaret er Bjarnason, Sigurdsson og Onstad alternativene, med Yaw på vei tilbake. Jeg føler vi kunne trengt to unge høyre- og venstrebacker inn, i tillegg til minst en midtstopper for å dekke tapet av Sigurdsson og Onstad. Skulle ikke Yaw holde nivået trenger vi to, men det er jo en sjanse man må ta. Jeg ser helst at Bjarnason blir en back up. Når det gjelder venstreback hadde det ikke gjort noe med en som kunne gått rett inn på laget eller kunne pushet Holmvik, mens vi på høyreback trenger en til å ta over når El Fakiri blir for gammel, om et år eller to..

Listen over forsterkninger jeg vil se (de viktigste):
- Ung høyreback
- Ung venstreback (Flo?)
- Midtstopper(e) (Bjørdal?, Reginiussen?, Hovland?, Solli?)
- Venstrekant til å pushe PVM
Bergen ut av Norge -

haak

Jonathan Parr (venstrekant)?

Doffen85

Demar Phillips i Aalesund bør være et reelt alternativ. God på både venstreback og kant. Lynrask, gode innlegg, offensiv, brukbar en mot en.

Ellers har vel Bjørdal er skadehistorikk ala Per Ove Ludvigsen snart, så jeg er usikker på han.

Onstad og Sigurdsson er ferdig etter sesongen og nå som både Karadas og Björnsson er ute trenger vi minst to nye stoppere. Etter sesongen står vi igjen med Yaw og Bjarnason, dersom han signerer. Nå har ikke Birger Madsen vært noen kjempehit så langt i Vålerengen, men jeg syns Brann burde vært mer aktiv for å hente han. Ellers vet jeg ikke hva en stopper som Clarence Goodson vil koste, sikkert ikke billig.

Apropos stoppere, hva skjedde med han argentineren vi hadde på prøvespill?

dudo

And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Doffen85

Når jeg skrev at Brann burde vært mer aktiv for å hente han, så mente jeg selvfølgelig før han gikk til Vålerengen. Nå er han et ikke-tema. Men Brann har satt seg i en situasjon der de nå må hente to-tre stoppere før neste sesong, der hvert fall to av disse bør være stoppere som hever laget.

vebo

Vi står også igjen med Knut Walde. HURRA!
Tiocfaidh ár lá

dudo

Går ikke kontrakten hans ut i år?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Spelaren

Quote from: dudo on September 06, 2009, 17:52:08 PM
Går ikke kontrakten hans ut i år?


Knut Grøvan Walde sin kontrakt går ut i år, ja.

Quote from: Bahus
Vi står også igjen med Knut Walde. HURRA!


Hehe, ikkje eingang det står me igjen med :) .
Gå av.

Go Up