• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger 2011

Started by BBB-Tony, May 07, 2008, 14:10:56 PM

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

Go Down

Nixon

Quote from: Langhår on December 03, 2009, 14:33:56 PMJeg var slett ikke i harnisk. Tvert imot. Jeg var storfornøyd. Dette var i den perioden da Brann satset for fullt og fyrte på med kull i ovnen. Det var tider! Det gav oss en pen bunke medaljer og en rekke stolte øyeblikk.


Nettopp, og jeg synes det er helt bak mål at mange hele tiden gnåler om hvor ille det er at Brann hentet disse nevnte tre. Det er etterpåklokskap så det holder! Vi bør heller, som Langhår er inne på, fokusere mer på hva som har skjedd i ettertid!

Når det gjelder lønn så var det markedslønn på den tiden. De fleste klubber i TL har gått på en smell med lignende kontrakter. Men det er litt rart at de som gjerne kritiserer Brann for de lønningene er også tilbøyelige til å slakte Brann for å ikke innfri Helstad sitt krav. Hva hvis han nå var en topplønnet spiss over toppen med skåringsvegring? Da hadde nok etterpåklokskapen kommet inn der også...
Rød makt på Hansa

krakra

December 03, 2009, 14:48:40 PM #10401 Last Edit: December 03, 2009, 15:00:31 PM by krakra
Helstad var regjerende og daværende toppscorer og TLs suverent beste spiss på tidspunktet. Samt en ekstremt viktig spiller for oss. Karadas, Fakiri og Bakke var vrakgods i sine klubber og Gylfi hadde vært uten kontrakt i et halvt år. Det er en forskjell på utgangspunktet disse spillerne hadde da de satte seg ved forhandlingsbordet.

At de ble hentet er derimot helt ok og tilogmed bra, men lønningene var feil. At Brann tok av i forhold til lønninger og SOF er vel også en av få ting de faktisk har tatt selvkritikk på.

Doffen85

At Brann hentet de tre spillerne finnes det ingen grunn til å kritisere! Det var noe alle ga tommel opp for den gang det skjedde, slik Dudo har skrevet.

Det som derimot er hårreisende er at RBH uttaler at det ikke trengs alternativer på venstreback og at han nærmest har hendende fulle med å finne en midtstopper før mars. I tillegg klarer han knapt å fornye en eneste kontrakt av verdi. Nå har snart treårskontrakten til Huseklepp gått ut på nytt og da hjelper det ikke at Bjarnason, Guntveit og Winters har fått nye kontrakter de senere årene. Vi har da tross alt mistet Andresen, Sæternes, Helstad, Hanstveit og snart Sigurdsson på bakgrunn av at det somles med å gi nye kontrakter. I Rosenborg vurderer de nå å selge Demidov i januar for å få penger for han, hvorfor i alle dager skjer ikke dette i Brann?! To av de nevnte spillerne ble riktignok solgt, men det var fire måneder før kontrakten gikk ut og derfor langt unna hva Brann virkelig kunne fått for de to.

Nixon

Quote from: krakra on December 03, 2009, 14:48:40 PM
Helstad var regjerende og daværende toppscorer og TLs suverent beste spiss på tidspunktet. Samt en ekstremt viktig spiller for oss. Karadas, Fakiri og Bakke var vrakgods i sine klubber og Gylfi hadde vært uten kontrakt i et halvt år. Det er en forskjell på utgangspunktet disse spillerne hadde da de satte seg ved forhandlingsbordet.


Ja, men så var vel også kravet fra Helstad ca det dobbelte av det de andre tjente. Og vrakgods i en god klubb i utlandet kan være mer enn godt nok i Norge. Og trioen jeg snakker om skulle være i sin beste fotballalder og hadde beviselig prestert i TL før. Men enig i at Gylfi fikk for gode betingelser!
Rød makt på Hansa

krakra

Bare for å skyte inn en positiv teori om hvorfor det ikke skjer en dritt for øyeblikket. Er det mulig at Brann holder hodet kaldt i forhold til bosmennene i håp om at deres lønnskrav vil synke etterhvert som tilbudene uteblir?

Huff

December 03, 2009, 15:50:16 PM #10405 Last Edit: December 03, 2009, 16:01:08 PM by Huff
At de negative kommentarene angående Bakke, El Fakiri og Karadas i stor grad er etterpåklokskap fra supporternes side er helt korrekt, og gjelder definitivt undertegnede

Jeg jublet da vi signerte de nevnte spillerne, da dette symboliserte satsing, vilje og ambisjoner og da jeg trodde dette var klassespillere. ''Trodde'' er nøkkelordet her for jeg visste egentlig ekstremt lite om spillerne da de returnerte, Karadas og Fakiris tidligere Brannkarriære var såpass lenge siden at de ikke kunne vurderes ut fra denne, mens jeg heller ikke fulgte Bakke i Premier League eller Championship. Jeg er verken sportsdirektør eller fotballagent,  ikke engang sportsjournalist, og det er strengt tatt ikke mitt bord å vurdere hvorvidt en gjeng proffer er gode nok for Brann, selv om jeg i ekstreme tilfeller selvsagt blir skeptisk (Gylfens overgang til Brann markerte dag 1 for min etterhvert enorme skepsis til RBH).  For en sportsdirektør mener jeg riktignok en skal inneha evnen til å se om dette er en spiller vi trenger, om han er god nok, og om prisen er rimelig. Jeg kan ikke bedømme hvorvidt Bundesligaproffer, PL-proffer eller serie-A spillere er gode nok, eller riktige spillere for Brann, derfor skriver jeg om overganger på et forum i stedet for å dra rundt å forhandle med, eller speide på spillere.

Eksempelvis ville jeg sikkert jublet dersom Brann hadde hentet Johan Elmander, men aner egentlig ikke om han er god nok, for han har ikke spilt i TL eller en annen liga jeg følger tett. Om vi henter en bosnier er det umulig for meg å si noe som helst om kvalitetene.

Videre kan jeg nevne at jeg etter å ha fulgt Scharner høsten 2004 konkluderte med at han var en grei spiller, men i overkant dyr. Synes 5 mill var for mye for en spiller som ikke var noe mer enn helt grei. Jeg kan og garantere at Mangus Myklebust hadde blitt Brannspiller om jeg var sportsdirektør for noen år siden, og at vi snarere hadde satset på Grindheim enn Andresen. Når det gjelder Scharner tok jeg skammelig feil, når det gjelder de to andre ville dette begge trolig vært dårlige valg. Samtidig hadde jeg enorm sats for Tchoi når han slet benken for Odd, tilsvarende for Hoff da han slet i samme klubb, og jeg har alltid vært 100 prosent sikker på at Klepp med matching ville bli en klassespiller (dog ikke nødvendigvis en målskorer), vi hadde også hentet Helstad før Bengt Sæthernes så det går forsåvidt begge veier, men faktum er at jeg overhodet ikke innehar den ødvendige kompetansen som kreves for å være sportsdirektør i Brann. Uheldigvis gjelder dette ikke bare meg, men også dagens ekte sportsdirektør.

Vi er amatører, vi har råd til denne etterpåklokskapen, ledelsen skal ikke være amatører, de skal heller ikke kjøpe ''navn'' for å gjøre seg populære, men kjøpe spillere i posisjoner vi trenger, og med ferdigheter vi trenger.

Quote from: krakra on December 03, 2009, 15:32:56 PM
Bare for å skyte inn en positiv teori om hvorfor det ikke skjer en dritt for øyeblikket. Er det mulig at Brann holder hodet kaldt i forhold til bosmennene i håp om at deres lønnskrav vil synke etterhvert som tilbudene uteblir?


Tror det er mer sannsynlig at Brann jakter spillere som selv helst drar til utlandet, og at de har fått beskjed om at de ikke vurderes som et alternativ før 01.02.

På Stabæks supporterforum var det forøvrig en link til en artikkel om Kobayashis agang, der Rognes agent på slutten av artikkelen nevnte at det enten var Stabæk eller utlandet som gjaldt for den gutten. Rogne kan dermed trolig avskrives for vår del, og vi står da trolig igjen med svensken, Reginiussen, Piroja og Lædre Bjørdal.

vivamusica

Huff: Det var en av de beste kommentarene i denne tråden! Vi er glade (ikke alltid ...) amatører og heldigvis styrer ikke vi overgangene.
Hva sa Napoleon da han møtte sitt Waterloo? Det kunne vært værre - jeg kunne vært trener i Brann

Xminator

December 04, 2009, 07:57:34 AM #10407 Last Edit: December 04, 2009, 08:00:17 AM by Xminator
Nå skal NFF granske Branns agenthonnorarer siden vår kjære Sportssjef har snakket for mye med BT igjen. Istendefor å svare "ingen kommentar" som våre konkurrenter har det blitt listet opp detaljert hvor mye Brann har betalt agenter på vegne av spillere. Konsekvensen er at RBH nå sitter og samler dokumentasjon til NFF når det burde vært brukt 24 timer i døgnet på å forsterke Brannlaget.

Det bekrefter vel strengt tatt inntrykket av en ikke altfor skarp kniv i skuffen. Det kan virke som det er bedre å være hestehandler enn byråkrat når man skal sitte i stillingen som sportssjef i Brann...

Jeg er fortsatt småforbannet fordi man ikke henter Addo. Joda, de sliter med økonomien, men man må jo stille lag i serien også, og jeg kan overhode ikke se hvordan man kan få noe tilsvarende kvalitet og potensiale til en rimeligere penge enn Addo. Bortsett fra å stikke hodet enda lenger opp i ræven og håpe man tar poeng i 2010 med høyrebente vikarer på venstrebacken.

krakra

http://fotball.bt.no/internasjonal/article156942.ece

Miller er ledig! Han er nok i eldste laget, men var det ikke snakk om at han holdt på å bli trener? Hadde kanskje vært kjekt med en kruttønne som vet litt om god angrepsfotball på treningsfeltet?

vebo

Orker ikke ta på mannen med en tang engang. Trenger ikke sånne intrigemakere. Han hadde garantert kommet på kant med Steinar, og vi har vel også blandede erfaringer med å hente gamle helter?
Tiocfaidh ár lá

skuteviken

Tror som vebo sier at vi bør holde oss langt unna. Ikke har vi noe god erfaring med å hente gamle helter heller.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

krakra

I natt drømte jeg at Reginiussen gikk til Hønefoss fordi han skulle tjenestegjøre i Forsvaret der. Så da kan vi bare glemme ham.

gladiporno

Quote from: skuteviken on December 04, 2009, 13:05:46 PM
Ikke har vi noe god erfaring med å hente gamle helter heller.


Tja, vi har jo hentet gamle helter som Kvisvik, Helstad og Morley tilbake. Kan ikke akkurat si at de var direkte flopper hele gjengen. 

Alzheimer/Silverspurs

Aberdeen vil hente Miller (det vil Falkirk og):

http://www.express.co.uk/posts/view/144293/Rangers-shock-move-for-Charlie-Miller-

Paul Obiefule sin overgong frå Lyn til Aberdeen kan gå i vasken pga han er for svak defensivt.

Huff

''Lokal'' spiller skal trene med Manu:

http://fotball.bt.no/forstediv/article157043.ece

Ettersom Brann er det sentrale vestlandets storklubb mener jeg faktisk Hovland kan karakteriseres som en lokal spiller, dersom en tar i bruk et utvidet lokalbegrep. Nå er det ingenting som tilsier at fyren faktisk skal få napp i Manu og bli signert, men prøvespillet er likevel en klar indikasjon på potensialet til fyren. Tar dette med ettersom jeg aldri har hørt om noen konkret Branninteresse for Hovland tidligere, og er du god nok til å bli vurdert som interessant i Man Utd er du per def mer enn god nok til å være kategorisert som supertalent i Brann. Nok en spiller i vårt nærområde som vi sikkert ikke har skikkelig kontroll på.

Og i mellomtiden skjer det ikke en dritt på overgangsfronten i Brann, vi har vel enten tatt juleferie evt roter sjefen gjennom dokumentasjon på overgangssaker og agenthonorarer. Vi kommer vel trolig til å agere etter Molde og Viking er ferdig å forsterke. Heldigvis ser trolig ingen av disse klubbene primært etter en stopper.

kabelmann

Om han er sogning så vet jeg ikke om "lokal gutt" er det første begrepet jeg ville brukt om fyren. Lokal, i mine øyne, strekker seg ikke særlig lengre enn til Hordalands grenser. På den annen side så er jeg ikke så veldig nøye på om personen er lokal eller ikke så lenge han er god nok.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Mick

He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man. Dr.Samuel Johnson

posemedsnopi

Quote from: Mick on December 05, 2009, 19:15:40 PM


Når Lyn har oversikt over talent i Norhordland bør en kunne gå ut fra at Brann har tilsvarende oversikt.

gladiporno

Brann bør ha oversikt over de aller, aller fleste talentene på hele Vestlandet. Den er grei. Dette er naturlig da Vestlandet er vårt naturlige nedslagsfelt ettersom vi er vestlandets største klubb. Det er synd om kartleggingsarbeidet har vært forsømmet. Hovland er fra Vadheim som ikke er så langt unna fylkesgrensene, og burde kanskje blitt oppdaget av Brann. Men vi vet alle at Sogndal er veldig flinke og aggressive når det gjelder talenthenting. Husker det ble mye spetakkel da Brann hentet Karadas fra Nordfjordeid. Stormannsgale sogndøler mente at det var deres område og Brann ikke hadde lov til å hente spillere derfra. Brann har heller ikke hentet noen fra Sogn og Fjordane siden den gang, mener jeg. En ting er sikkert, går et talent først til Sogndal, er det ikke mye håp for å se dem i Brann-drakt. De blir helt sikkert priset ut, slik Skjeldestad til de grader ble da Brann ønsket å knytte til seg keeperen. Mitt råd er derfor at Brann lærer seg å bli like dyktig og aggressive i talentjakten. Oppdages et talent, bør de hentes uavhengig om det er andre toppklubber i nærheten. Forhåpentlig er det slutt på snillismen.

Hvilke nordhordlending spiller i Lyn, forresten?

skuteviken

Hovland er fra Vadheim 2 og en halv time nord for Bergen, Vegard Gjermunstad er der i fra og, han spiller på Lyn, mange i dette området som har fått tilbud av Lyn om å prøvespille. Hovland er sett på som et stort talent.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

Gulløl

Quote from: skuteviken on December 05, 2009, 21:31:59 PM
Hovland er fra Vadheim 2 og en halv time nord for Bergen, Vegard Gjermunstad er der i fra og, han spiller på Lyn, mange i dette området som har fått tilbud av Lyn om å prøvespille. Hovland er sett på som et stort talent.
Vadheim en halv time fra Bergen ? Hvilken rakett bruker du da ? Så vidt jeg vet er Vadheim på andre siden av Sognefjorden.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

skuteviken

December 05, 2009, 22:06:50 PM #10421 Last Edit: December 05, 2009, 22:08:44 PM by skuteviken
Quote from: Gulløl on December 05, 2009, 21:52:28 PM
Quote from: skuteviken on December 05, 2009, 21:31:59 PM
Hovland er fra Vadheim 2 og en halv time nord for Bergen, Vegard Gjermunstad er der i fra og, han spiller på Lyn, mange i dette området som har fått tilbud av Lyn om å prøvespille. Hovland er sett på som et stort talent.
Vadheim en halv time fra Bergen ? Hvilken rakett bruker du da ? Så vidt jeg vet er Vadheim på andre siden av Sognefjorden.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

Spelaren

Quote from: skuteviken on December 05, 2009, 22:06:50 PM
[Edit: Selvfølgelig skal tall under tretten skrives med bokstaver :-[ ]


Berre dette er nok til å genierklære deg.

Obs, julebord.
Gå av.

skuteviken

Quote from: Spelaren on December 06, 2009, 00:09:55 AM
Quote from: skuteviken on December 05, 2009, 22:06:50 PM
[Edit: Selvfølgelig skal tall under tretten skrives med bokstaver :-[ ]


Berre dette er nok til å genierklære deg.

Obs, julebord.


Ok? Forsto ikke helt hvor du ville med den.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

Klaus_Brann

Quote from: Huff on December 05, 2009, 18:14:40 PM
''Lokal'' spiller skal trene med Manu:

http://fotball.bt.no/forstediv/article157043.ece


Vi har helt sikkert kontroll på han, men hvor mange sånne spillere drar ikke på prøvespill til det store utland?
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Xminator

At det ikke er større diskusjon og da mener jeg kritisk fokus på det storklubbene driver med nå skjønner jeg ikke. Det er en direkte konsekvens av dette med "lokalt utviklede spillere". Nå faller ikke Hovland i akkurat den kategorien, men storklubbene støvsuger jo markedene for alt som er i nærheten av å kunne trikse to ganger med ball. Det virker som de har ett par tusen unggutter hver i sine akademier. De setter standarden langt under det en klubb som Brann kan gjøre med tanke på sportslige mål vi må ha for å hente selv talenter for ett relativt sett begrenset budsjett.

Om ikke UEFA/NFF snart ser at valfartingen av norske (eksempel siden vi tross alt er nærmeste nabo ...) 14 - 16 åringer til diverse storlag ikke er ett sekund bedre enn å hente en drøss afrikanske 16 åringer, så ødelegger det fotballen for småklubbene. Man burde satt en grense på 20 år for overganger ut over landegrensene. Da innkludert å flytte denne aldersgrensen på 18 år for afrikanere til 20 år også. Fortsett med begrepet "lokalt utviklede spillere" og selv Arsenal og Chelsea ville igjen måtte spille med engelskmenn.

kabelmann

Quote from: skuteviken on December 06, 2009, 01:05:09 AM
Quote from: Spelaren on December 06, 2009, 00:09:55 AM
Quote from: skuteviken on December 05, 2009, 22:06:50 PM
[Edit: Selvfølgelig skal tall under tretten skrives med bokstaver :-[ ]


Berre dette er nok til å genierklære deg.

Obs, julebord.


Ok? Forsto ikke helt hvor du ville med den.


Det har kanskje noe med hvordan du skriver det du sier? :)
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

storB

Quote from: Xminator on December 06, 2009, 07:39:41 AM
Om ikke UEFA/NFF snart ser at valfartingen av norske (eksempel siden vi tross alt er nærmeste nabo ...) 14 - 16 åringer til diverse storlag ikke er ett sekund bedre enn å hente en drøss afrikanske 16 åringer, så ødelegger det fotballen for småklubbene. Man burde satt en grense på 20 år for overganger ut over landegrensene. Da innkludert å flytte denne aldersgrensen på 18 år for afrikanere til 20 år også. Fortsett med begrepet "lokalt utviklede spillere" og selv Arsenal og Chelsea ville igjen måtte spille med engelskmenn.


Det vil nok aldri skje, for de store klubbene har for stor makt. Det de kan true med er å trekke seg fra champions league å starte sin egen e-cup. Men er veldig enig med det du skriver, men i en global verden hvor landegrenser betyr mindre og mindre så er det litt utopisk å kun klassifisere nasjonale spillere som "egne".
"Ojo er en stor mann, og idag spillte han mot to kvinnfolk" Mjelde etter RBK kampen.

posemedsnopi

Quote from: gladiporno on December 05, 2009, 20:57:31 PM


Hvilke nordhordlending spiller i Lyn, forresten?


Ingen som eg vet om, men Lyn var interessert i K. Møvik før han signerte for Brann.

Spelaren

Quote from: kabelmann on December 06, 2009, 10:50:25 AM
Quote from: skuteviken on December 06, 2009, 01:05:09 AM
Quote from: Spelaren on December 06, 2009, 00:09:55 AM
Quote from: skuteviken on December 05, 2009, 22:06:50 PM
[Edit: Selvfølgelig skal tall under tretten skrives med bokstaver :-[ ]


Berre dette er nok til å genierklære deg.

Obs, julebord.


Ok? Forsto ikke helt hvor du ville med den.


Det har kanskje noe med hvordan du skriver det du sier? :)


Nei, det er omtrent ingen på internett som kjenner den regelen. Reell kudos.
Gå av.

gladiporno

Quote from: Klaus_Brann on December 06, 2009, 02:54:25 AM
Vi har helt sikkert kontroll på han,


Hjelper ikke å ha kontroll på ham nå. Poenget er å oppdage ham før Sogndal eller andre snapper ham opp.

kabelmann

Quote from: Spelaren on December 06, 2009, 12:19:36 PM
Quote from: kabelmann on December 06, 2009, 10:50:25 AM
Quote from: skuteviken on December 06, 2009, 01:05:09 AM
Quote from: Spelaren on December 06, 2009, 00:09:55 AM
Quote from: skuteviken on December 05, 2009, 22:06:50 PM
[Edit: Selvfølgelig skal tall under tretten skrives med bokstaver :-[ ]


Berre dette er nok til å genierklære deg.

Obs, julebord.


Ok? Forsto ikke helt hvor du ville med den.


Det har kanskje noe med hvordan du skriver det du sier? :)


Nei, det er omtrent ingen på internett som kjenner den regelen. Reell kudos.


Ok, sånn å forstå. Jeg er for øvrig enig, selv om jeg trodde det var ti som var grensen (om man kan kalle det det). Når det er sagt trodde jeg du kommenterte at han skrev "tretten" istedenfor 13 når regelen gjaldt tall under 13. My bad :)
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Klaus_Brann

Quote from: gladiporno on December 06, 2009, 12:21:44 PM
Quote from: Klaus_Brann on December 06, 2009, 02:54:25 AM
Vi har helt sikkert kontroll på han,


Hjelper ikke å ha kontroll på ham nå. Poenget er å oppdage ham før Sogndal eller andre snapper ham opp.


Selvfølgelig hjelper det. Hvis vi "har kontroll på han nå", så betyr jo det at vi allerede har oppdaget han, ikke at vi vet at det finnes en spiller ved det navnet.

Og det er selvfølgelig heller ikke sikkert at han er god nok.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

krakra

Det er ganske sikkert at han er god nok for et prøvespill iallefall.

gladiporno

Quote from: Klaus_Brann on December 06, 2009, 02:54:25 AM

Selvfølgelig hjelper det. Hvis vi "har kontroll på han nå", så betyr jo det at vi allerede har oppdaget han, ikke at vi vet at det finnes en spiller ved det navnet.



Even Hovland spiller for det norske U21-landslaget, vært kjent som et av landets største midtstoppertalenter i 2-3 år nå, og blir nå tilbudt et treningsopphold i ManUnited. Hvem har ikke oppdaget ham? Hva hjelper det oss at vi er 1 av 100 klubber som vet hva han står for? Og selv om alle andre lagene i eliteserien+utlandet faktisk er blind nok til å ikke vet hvem han er, så hjelper det heller lite at Brann mot all mulig formodning og sannsynlighet skulle være den eneste klubben som har oppdaget ham. Hvorfor? Fordi han har langtidskontrakt med Sogndal, ergo kan vi tidligst håpe på ham i Brann-drakt når han nærmer seg Bakke-alder og forlengst mistet tempoet sitt som kanskje er hans fremste styrke. Sogndal er i likhet med Tromsø ikke akkurat kjent for å gi slipp på spillerne sine så enkelt. Føler meg sikkert på at mange spillerkarrierer har blitt ødelagt som følger av det. Det klareste eksempelet er vel Terje Skjeldestad. Han var i sin tid regnet som et av de store keepertalentene i landet. Sogndal rykket ned, Brann var interessert. I en tid der de beste spillerne i tippeliga gikk for 3-5 millioner innenlands, krevde 1.divisjonsklubben 10 millionger for keeperen. Det ble selvfølgelig ingen handel. Nå er Skjeldestad 31-32 år, fortsatt i sogndal i 1. div, og i ferd med å miste plassen til en polakk eller hvor det var han "nye" sil-keeperen kommer fra. 

Gulløl

Eventuelle forhandlinger og overgang til Brann blir det vel fart i nå som Tore Reginiussen har kommet igjen fra Thailand ferien sin. Tror personlig at vi ser en avklaring innen 2 uker om det blir noe av. Lenger en det kan ikke Brann vente, slik at andre og tredjevalgene de har på midtstopperplass ikke forsvinner til andre klubber eller bestemmer seg for å bli der de er.

Klipp:

Jeg er faktisk på vei til Thailand akkurat nå (onsdag). Jeg er på vei til Krabi. Tom Høgli og Tore Reginiussen har jo akkurat vært der. Jeg får ta over stafettpinnen.

Hele artikkelen:
http://www.nettavisen.no/sport/fotball/tippeligaen/article2772082.ece
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Klaus_Brann

Quote from: gladiporno on December 06, 2009, 13:45:47 PM
Quote from: Klaus_Brann on December 06, 2009, 02:54:25 AM

Selvfølgelig hjelper det. Hvis vi "har kontroll på han nå", så betyr jo det at vi allerede har oppdaget han, ikke at vi vet at det finnes en spiller ved det navnet.



Even Hovland spiller for det norske U21-landslaget, vært kjent som et av landets største midtstoppertalenter i 2-3 år nå, og blir nå tilbudt et treningsopphold i ManUnited. Hvem har ikke oppdaget ham? Hva hjelper det oss at vi er 1 av 100 klubber som vet hva han står for? Og selv om alle andre lagene i eliteserien+utlandet faktisk er blind nok til å ikke vet hvem han er, så hjelper det heller lite at Brann mot all mulig formodning og sannsynlighet skulle være den eneste klubben som har oppdaget ham. Hvorfor? Fordi han har langtidskontrakt med Sogndal, ergo kan vi tidligst håpe på ham i Brann-drakt når han nærmer seg Bakke-alder og forlengst mistet tempoet sitt som kanskje er hans fremste styrke. Sogndal er i likhet med Tromsø ikke akkurat kjent for å gi slipp på spillerne sine så enkelt. Føler meg sikkert på at mange spillerkarrierer har blitt ødelagt som følger av det. Det klareste eksempelet er vel Terje Skjeldestad. Han var i sin tid regnet som et av de store keepertalentene i landet. Sogndal rykket ned, Brann var interessert. I en tid der de beste spillerne i tippeliga gikk for 3-5 millioner innenlands, krevde 1.divisjonsklubben 10 millionger for keeperen. Det ble selvfølgelig ingen handel. Nå er Skjeldestad 31-32 år, fortsatt i sogndal i 1. div, og i ferd med å miste plassen til en polakk eller hvor det var han "nye" sil-keeperen kommer fra. 


Jeg misforsto deg litt i første omgang, men forstår nå at du mener vi skulle vært tidligere ute...
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

krakra

December 06, 2009, 16:30:36 PM #10437 Last Edit: December 06, 2009, 17:21:39 PM by krakra
Quote from: Gulløl on December 06, 2009, 15:14:40 PM
Eventuelle forhandlinger og overgang til Brann blir det vel fart i nå som Tore Reginiussen har kommet igjen fra Thailand ferien sin. Tror personlig at vi ser en avklaring innen 2 uker om det blir noe av. Lenger en det kan ikke Brann vente, slik at andre og tredjevalgene de har på midtstopperplass ikke forsvinner til andre klubber eller bestemmer seg for å bli der de er.

Klipp:

Jeg er faktisk på vei til Thailand akkurat nå (onsdag). Jeg er på vei til Krabi. Tom Høgli og Tore Reginiussen har jo akkurat vært der. Jeg får ta over stafettpinnen.

Hele artikkelen:
http://www.nettavisen.no/sport/fotball/tippeligaen/article2772082.ece

Nilsen reiser jo til Tromsø og denne uken, så da får han slå av en prat med samen:) Hvis ikke han skal tilbringe ferien i Finmark.

Når det gjelder å ha kontroll over talentfulle stoppere burde vi kanskje sikre oss Kevin Dure på Løv-Ham snart. Han har vært fast på G16-landslaget i år og ble nevnt som et av de sterkeste navnene i årets kull av G16-treneren. Et kull bestående av blant andre Håvard Nielsen og Valon Berisha, så det er et sterkt kull. Han er nok best tjent med å bli i Løv-Ham i minst en sesong til, jeg tipper han kan få endel spilletid der neste sesong, men Brann burde likevel signere ham. Så kan han leies ut igjen.

kjegil

December 06, 2009, 20:50:17 PM #10438 Last Edit: December 06, 2009, 20:53:17 PM by kjegil
QuoteNår det gjelder å ha kontroll over talentfulle stoppere burde vi kanskje sikre oss Kevin Dure på Løv-Ham snart. Han har vært fast på G16-landslaget i år og ble nevnt som et av de sterkeste navnene i årets kull av G16-treneren. Et kull bestående av blant andre Håvard Nielsen og Valon Berisha, så det er et sterkt kull. Han er nok best tjent med å bli i Løv-Ham i minst en sesong til, jeg tipper han kan få endel spilletid der neste sesong, men Brann burde likevel signere ham. Så kan han leies ut igjen.



Når det gjelder kontroll så forstår jeg ikke hvorfor alle er så hissig på å sikre seg unge Løv-Ham-spillere. All historie viser at disse spillerne har best av å bli der de er. Løv-Ham er dessuten avhengig av Brann-hjelp, så det er lite som tyder på at de vil sette kjepper i hjulene for en mulig overgang... For merkevaren Løv-Ham vil det være bra å selge spillere til Brann.

Et mer interessant spørsmål er derimot om ikke Brann bare skulle lagt ned sin egen ungdomsavdeling og sprøytet penger inn i Løv-Ham-systemet. På meg virker det som om lillebroren i Fyllingsdalen har mer teft...

Vedrørende Even Hovland så nekter jeg å tro at Brann ikke har hatt kontroll på ham. Hovlands problem er at han har vært fryktelig mye skadet siste to år. Sånn set minner han litt om en annen Brann-aktuell spiller - Johan Lædre Bjørdal.




krakra

I dagens BA står det at Hønefoss er i ferd med å hente Addoø. De har allerede levert inn et bud som har blitt avslått, men kommer sannsyneligvis til å prøve igjen.

Huff

Quote from: krakra on December 08, 2009, 07:52:11 AM
I dagens BA står det at Hønefoss er i ferd med å hente Addoø. De har allerede levert inn et bud som har blitt avslått, men kommer sannsyneligvis til å prøve igjen.


Hurra! Så henter vel kanskje Sogndal M.C.Moldskred og, mens Haugen går til RBK eller noe om ett år.

krakra

Men slapp av! Brødrene Walde er jo fortsatt ledige.

dudo

Aaaaaaaa! For helvete da!
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Mick

Jeg skjønner ikke hvorfor Brann sitter på gjerdet i denne saken, han har vært kaptein på Ghanas U-17 landslag, han har tatt adecco nivået fint og han kan vel umulig kreve for mye lønn. Sånn jeg ser det er han på bra tippeliganivå innen et til to år, det er en no-brainer.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man. Dr.Samuel Johnson

Nixon

Problemet til Brann er vel at de har svært lite penger å handle for og at de ikke kan ha den luksusen å bruke penger på en venstreback i tillegg til Holmvik og de potetene som vikarierer for han. De vil heller bruke penger på lagdeler som skriker mer etter forsterkninger.
Rød makt på Hansa

krakra

December 08, 2009, 11:25:13 AM #10445 Last Edit: December 08, 2009, 11:26:53 AM by krakra
Hvor mye krever egentlig Løv-Ham for ham? Jeg tror nok vi kunne fått ham bortimot gratis hvis vi hadde ønsket det og til en lav lønnskostnad. Vi har to spillere på venstresiden og ingen brukbar backup. Sævarsson var dårlig, Onstad var elendig. På venstrekanten var Austin dårlig og Jaiteh elendig. Når førstevalget på venstrebacken i tillegg ble vraket i flere kamper av Sævarsson som selv var alt for dårlig så sier det seg selv at denne delen trenger forsterkninger og når vi kan få en billig, ung venstreback med et stort videresalgspotensialet så blir det for dumt å sitte på gjerdet. Her er det ikke snakk om å kaste millioner av kroner etter gamle stjerner, men en ganske billlig løsning med lav risiko og stort potensiale.o

Men RBH opererer som vanlig med skylapper. Nå er det midtstopperplassens om er i fokus og da er det uaktuelt å i det hele tatt vurdere forsterkninger i andre posisjoner. Selv om disse er nødvendige og billige løsninger er til stedet. Når Hønefss har råd skal faen meg vi og ha råd.


Jeg tviler forøvrig sterkt på at RBH kommer til å klare annet enn å kaste bort penger i de posisjonene han har sagt han skal forsterke og. Vi kommer til å se relativt dyre panikkløsninger når sesongen nærmer seg og da er det bare å forbanne seg over at vi ikke sikret oss Addo, som kommer til å spille i TL neste sesong enten Brann ønsker det eller ikke.

Huff

Quote from: krakra on December 08, 2009, 11:25:13 AM
Hvor mye krever egentlig Løv-Ham for ham? Jeg tror nok vi kunne fått ham bortimot gratis hvis vi hadde ønsket det og til en lav lønnskostnad. Vi har to spillere på venstresiden og ingen brukbar backup. Sævarsson var dårlig, Onstad var elendig. På venstrekanten var Austin dårlig og Jaiteh elendig. Når førstevalget på venstrebacken i tillegg ble vraket i flere kamper av Sævarsson som selv var alt for dårlig så sier det seg selv at denne delen trenger forsterkninger og når vi kan få en billig, ung venstreback med et stort videresalgspotensialet så blir det for dumt å sitte på gjerdet. Her er det ikke snakk om å kaste millioner av kroner etter gamle stjerner, men en ganske billlig løsning med lav risiko og stort potensiale.o

Men RBH opererer som vanlig med skylapper. Nå er det midtstopperplassens om er i fokus og da er det uaktuelt å i det hele tatt vurdere forsterkninger i andre posisjoner. Selv om disse er nødvendige og billige løsninger er til stedet. Når Hønefss har råd skal faen meg vi og ha råd.


Jeg tviler forøvrig sterkt på at RBH kommer til å klare annet enn å kaste bort penger i de posisjonene han har sagt han skal forsterke og. Vi kommer til å se relativt dyre panikkløsninger når sesongen nærmer seg og da er det bare å forbanne seg over at vi ikke sikret oss Addo, som kommer til å spille i TL neste sesong enten Brann ønsker det eller ikke.


Helt riktig. Det er direkte latterlig at en 4-4-2-klubb kun har 2 spillere som kan bekle posisjoner på venstresiden i stallen. Selv om både Holmvik og PVM hadde holdt verdensklasse hadde dette vært for dårlig. Vi har ingen alternativer til de to, og Holmvik er et mildt sagt usikkert kort, mens PVM  selvsagt kan bli skadet . Vi har ingen reserveløsninger, kun Klepp kan bekle venstrekant, da har vi ingen spiss. På venstreback er nest-bestemann (Sævarsson) rett og slett dårlig, mens de andre er værre. Vi kan ikke ha dobbeldekning på alle posisjoner, men vi må ha noen poteter som kan gjøre en ok jobb dersom noen blir skadet eller suspendert. At vi med en skade må omrokkere på hele ellveren og eksempelvis høyreback må spille venstrekant halve sesongen -tross null forutsetninger for å gjøre det bra i denne posisjonen- er altfor dårlig.

Helt enig i at vi bør prioritere å forsterke posisjoner der vi skriker etter forsterkninger, det gjør vi på venstresiden og her kan vi hente et billig alternativ.

Nixon

Quote from: krakra on December 08, 2009, 11:25:13 AM
Hvor mye krever egentlig Løv-Ham for ham? Jeg tror nok vi kunne fått ham bortimot gratis hvis vi hadde ønsket det


Det hadde jo vært strålende. Men er det noen grunn til at Løv-Ham skal gi vekk en slik spiller gratis?
Rød makt på Hansa

krakra

December 08, 2009, 12:12:49 PM #10448 Last Edit: December 08, 2009, 12:21:34 PM by krakra
Quote from: Nixon on December 08, 2009, 12:10:29 PM
Quote from: krakra on December 08, 2009, 11:25:13 AM
Hvor mye krever egentlig Løv-Ham for ham? Jeg tror nok vi kunne fått ham bortimot gratis hvis vi hadde ønsket det


Det hadde jo vært strålende. Men er det noen grunn til at Løv-Ham skal gi vekk en slik spiller gratis?
At de har uttalt at de ikke har råd til å ha helttidsspillere lenger, at Addo selv vil til TL og at de vet at det neppe er noen god idè å være vanskelige mot Brann og ødelegge samarbeidet med oss?

Addo er ingen nøkkelspiller på Løv-Ham, men en talentfull og spennende venstreback med kvaliteter som gjør at han allerede nå kan konkurrere om en plass i TL og på sikt bli en klasseback. Hvis Løv-Ham skal begynne å være tissefanter mot Brann i saker med slike spillere er det null poeng i å ha noe samarbeid med dem. Det må jo gå begge veier.

http://fotball.bt.no/eliteserien/article155423.ece

Denne artikkelen tyder jo på at Løv-Ham ikke har hatt noen planer om å være vanskelige heller. En liten sum(godt under millionen) og en akseptabel videresalgsklausul ville nok holdt. At de gjør seg vanskelige i forhandlingene med en helt annen klubb er forståelig. Jeg håper at dette presser Brann til å handle.

Xminator

Quote from: Nixon on December 08, 2009, 12:10:29 PM
Quote from: krakra on December 08, 2009, 11:25:13 AM
Hvor mye krever egentlig Løv-Ham for ham? Jeg tror nok vi kunne fått ham bortimot gratis hvis vi hadde ønsket det


Det hadde jo vært strålende. Men er det noen grunn til at Løv-Ham skal gi vekk en slik spiller gratis?


Nei, men i forhold til pris og kvalitet, og kombinert med at Løv-Ham neppe har råd til å være for grådige i forhold til Brann, så er det en mulighet det er utrolig at man lar gå fra seg. Nå er det jo mulig Holmvik holder seg i form, skadefri, uten karantene og spiller kanonbra hele 2010, men det er ikke noe av det vi har sett i år som tyder på akkurat det.

Go Up