• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Brann ønsker kunstgress?

Started by Nixon, March 14, 2008, 16:41:57 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Nixon

http://www.tv2.no/sporten/fotball/tippeligaen/article1681635.ece

TV 2 Sporten kjenner til at sterke krefter i Brann-styret ønsker å bytte ut matta med det nyeste og mest moderne kunstgressunderlaget på markedet fra og med 2009-sesongen.

Ikke bra. Forhåpentligvis vil sportslig avdeling stritte så mye i mot at det ikke blir en realitet.
Rød makt på Hansa

Gepard

Det blir nok kunstgress. Når en ser hvordan man uttaler seg "hjertet sier naturgress, men vi må tenke med hodet", kan det være liten tvil.

Og det blir nok ikke så gale... Men denne tråden kommer til å bli lang, for motstanden er nok meget stor.

Falkman

rett og slett jævlig dårlige nyheter. beslutningen er riktignok ikke  tatt, men magefølelsen sier meg at vi ender opp med å spille på plast.

dudo

Rett og slett en skandale om vi får kunstgress i Bergen. Når siddisene har en av landets beste matter og Molde det samme er det da ingen grunn til at ikke vi skal ha det samme om man bare bygger dette "bassenget" det er snakk om.

Brann Stadion er en fotballstadion, ikke en konsertarena.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Belfort

Kan aldri tenke meg at dette skjer. Vill møte så mye motstand fra ulike hold at dette går ikke.


Baunebob

Hvis Brann i det hele tatt vurderer dette bør protestene begynne så fort som mulig.

Gi meg heller en humpete åker enn en glinsende plastikkbane.

Gepard

Problemet er jo bare at det er ganske fornuftig for Brann å legge kunstgress, den matten vi har idag er en skam for et topplag, og tildels ødeleggende for Branns spill.

Valget mellom en matte som er spillbar hele året, det er jo forhåpentligvis ikke siste gangen vi spiller kamper i desember-februar, og en telebelagt og humpete åker er jo et ganske lett valg ikke ?

Selv er jeg ikke spesielt negativ til Kg, klart en perfekt naturgressmatte med undervarme, er førstevalget. Men tror at dette er prisen vi må betale for at det aldri ble et Nygårdstangen\Solheimsviken annlegg. Da hadde forholdene lagt mye bedre til rette for en naturgressbane.

Langhår

Det er ingen problem å lage til en ordentlig bane på Stadion med naturgress. Det eneste det står på er hvor mye ressurser en er villig til å bruke for å få dette til.

Dessverre ser det ut som om man velger den kjappe løsningen med å spille på plastikk i stedet. En hån mot fotballen og en gedigen skandale om så skjer.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

olebrann3

Da kan vi se laaaangt etter de beste spillerene de vil ikke spille på kunstgress

SKBMiller

folk må jo ikke tro at det er kunstgress vs dagens matte.

skal jo legges nytt underlag uannsett, så det nye naturgresset vil jo bli langt bedre enn det som er i dag

BBB-Tony

De mest moderne kunstgressunderlagene er faktisk ikke så værst! De er mye bedre enn de som var for ett par år siden! Men selvsagt, ingenting slår naturgress og det er trasigt visst det blir noe annet på Stadda! Tror ikke det sportslig sett er det lureste. Spillere vil nok vegre seg mot å komme til Brann. Men med utvidet serie og forhåpentligvis mange år med CL fremover, så ser det vanskelig ut med naturgress! I CL er det meget strenge krav til hvordan banedekket er og at f eks RBK fikk spille CL-fotball på sin sandåker for en stund tilbake er utrolig! Grunnen til at russiske lag som deltar i CL må ha kunstgress er jo fordi de rett og slett ikke har klima til å opprettholde en god nok naturgressbane.
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

Fabregas

Quote from: "SKBMiller"

Støttes!

Hva har dette med å tenke med hode å gjøre når: Norsk fotball ønsker å nærme seg Europa. Helt klart en annerledes type fotball når en spiller på kunstgress. En ubetydelig andel av de klubbene vi ønsker å nærme oss har kunstgress. Med litt ressurser er det null problem med det klimaet vi har her.

Som jeg har sagt før: Kunstgress er fabelaktig for bredde-fotballen, men for Brann!?!? Ikke f***.

Ricky

Ikke noe nytt, dette. Terje Reistad har vært ute i media med fire-fem måneders mellomrom og sagt det samme, helt siden 2004. Hans jobb er å få mest mulig penger ut av stadionanlegget, og det er for så vidt jobben hans som styreleder i Stadion AS å anbefale kunstgress overfor Sportsklubben.

Vårt store problem er at Branns styreleder Magne Revheim også sitter som styreleder i Stadion Event AS. Han har dermed, i likhet med Reistad, en viss egeninteresse i å få kunstgress på stadion. Da blir det lettere å arrangere konserter og messer o.l.

Utover disse to er det bortimot 100% støtte for naturgress, og ditto motstand mot kunstgress. Er jo bare to uker siden treningskampen mot Odense holdt på å bli avlyst fordi danskene foreslo en bane med kunstgressdekke. I fjor ble en treningskamp i Nederland avlyst av samme grunn. Ifølge Mjelde yter spillerne bedre på naturgress, selv på trening. Og da burde jo (antageligvis) avgjørelsen være veldig enkel. Men problemet her er som sagt at Revheim og Reistad sitter med en del makt.

smaalanda

KMO!!!

Bassew

Quote from: "Ricky"Men problemet her er som sagt at Revheim og Reistad sitter med en del makt.


De sitter ikke med mer makt enn den vi gir dem. Tenk over det
Fra Nordnes til Loddefjord Torg

Bossmann

Quote from: "Bassew"
Quote from: "Ricky"Men problemet her er som sagt at Revheim og Reistad sitter med en del makt.


De sitter ikke med mer makt enn den vi gir dem. Tenk over det


Nitrist om vi får grønn plastikk. Vurderer å droppe hele driten da. Får dårlige Fyllingen vibber. Om vi ikke blir ledd av ute i Europa etter 1-8 mot Everton så blir vi det om vi får kunstess. Faen ta folk altså. Hører de ikke etter hva spillerne sier? Vi kan se langt etter kremen av norske og utenlanske spillere om vi velger kunstmølet.

skb!

Quote from: "Bossmann"

Nitrist om vi får grønn plastikk. Vurderer å droppe hele driten da. Får dårlige Fyllingen vibber. Om vi ikke blir ledd av ute i Europa etter 1-8 mot Everton så blir vi det om vi får kunstess. Faen ta folk altså. Hører de ikke etter hva spillerne sier? Vi kan se langt etter kremen av norske og utenlanske spillere om vi velger kunstmølet.


Så underlaget det spilles på er viktigere enn følelsene for klubben? Skjerpings!
Uten at jeg uten videre støtter kunstgress av den grunn. Men jeg ser at det kan være en fordel for Brann i og med at sesongen blir utvidet, og vi håper på å spille i Europa. Men en fin gressbane er alltid å foretrekke. En potetåker derimot...

Super Hasund

La Folket Synge

*Feltz*

Gepard

Hvordan kan spillerne nekte å spille på kunstgress når de trener på det samme underlaget på Nymark støtt og stadig ?

Og hvorfor har Ajax (verdens største produsent av talenter) lagt KG på alle baner i sitt ungdomsakademi ?

Endel virker å ha et inntenst hat forhold til KG, hvor kommer dette fra egentlig ;) ?

Brann kan definitivt ikke velge dekke basert på at "det lukter mye bedre av naturgress"

Fabregas

Quote from: "Gepard"Hvordan kan spillerne nekte å spille på kunstgress når de trener på det samme underlaget på Nymark støtt og stadig ?

Og hvorfor har Ajax (verdens største produsent av talenter) lagt KG på alle baner i sitt ungdomsakademi ?

Endel virker å ha et inntenst hat forhold til KG, hvor kommer dette fra egentlig ;) ?

Brann kan definitivt ikke velge dekke basert på at "det lukter mye bedre av naturgress"

De trener vel strengt tatt minst mulig på kunstgress. Er jo to gressbaner på nymarken og(I tillegg til Stadion når det er virkelig fint). Hvis du ikke har fått det med deg så var jo Mjelde ute å sa før avreise til Malaga at det var en stor fordel at de nå kom til naturgress sånn at tilnærmet alle kunne delta på treningen, i MOTSETNING til på kunstgresset på Nymark der flere spillere må stå av/drive begrenset aktivitet.

Arsenal, en ledende(Som i: blant de 2-3beste) klubb i verdens beste liga, solgte stadion-navnet til en sponsor, ikke sjangs om jeg ønsker at Brann skal gjøre dette av den grunn.

Hvis du leste innlegget mitt så sa jeg at kunstgress er fabelaktig for breddefotballen, til en viss grad er dyrking av talenter breddefotball. Poenget er uansett at en ikke må hate kunstgress(Spiller for det meste på det selv, og siden alternativet i mitt tilfelle ville vært grus så er jeg veldig godt fornøyd.) for å mene at vi skal ha naturgress på Brann Stadion. På Brann Stadion skal det spilles toppfotball og da vil vi ha en del spillere over 30år som har store problemer med å omstille seg. Motstanden fra sportslig bør være mer enn god nok grunn til at d

aso008

Det har i mange år vært en agenda fra NFF at de norske toppklubbene skal over på kunstgress. Selv om jeg ber til høyere makter om at dette ikke skjer så tror jeg desverre de fleste klubbene vil ha kunstgress innen 10 år.  

Alikevel håper jeg at Brann ikke gjennomfører det før det blir pålegg eller at alle andre har det grunnet det faktum at de mest attraktive spillerne velger å gå dit det er naturgress. Og jeg er redd for at hvis Brann legger kunstgress nå at man vil tape mye av det man har opparbeidet seg de senere år med tanke på klubbens posisjon.

Noen som forøvrig vet om "grunnmuren" som ligger under selve underlaget (KG-NG) i stor grad skiller seg fra hvordan dekke som legges på toppen. Slik at hvis man legger naturgress nå for så at det kommer kunstgress pålegg om noen få år, om man da taper flere titalls millioner på dette og må begynne på nytt igjen ?

Noen som forøvrig kjenner grunnen til at man bruker en slik lysrigg som har vist å ha stor effekt blant annet på Viking Stadion?

Gepard

Greit nok, men for meg virker motstanden mot kunstgress å ha en emosjonell karakter, det skal liksom bare være slik at man spiller på naturgress, dermed basta. Argumentene slipper man jo mer og mer opp for. Skade-argumentet ble jo motbevist for noen år siden.

Men for all del, glimrende om man får til et flott naturgressteppe som holder gjennom hele året, men ting kan jo tyde på at det er vanskelig å få til på Stadion.  Brann skal også få gjøre en svært stor bevisgjøring for at det må velges KG. Det plikter de når motstanden er så stor.

krøvel vellevold

Quote from: "Bossmann"[ . Om vi ikke blir ledd av ute i Europa etter 1-8 mot Everton så blir vi det om vi får kunstess.  .


Hæ? Som om noen i Europa vil bry seg?
Legg ned hele klubben!

dudo

De vi spiller mot vil nok det.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

krøvel vellevold

Quote from: "dudo"De vi spiller mot vil nok det.


Så spillerne til motstanderne kommer til å LE av Brann hvis vi har kunstgress? I så fall er det jo håp om at de undervurderer oss kraftig... ("Haha! De har kunstgress! Jeg ler så jeg tisser på meg! For en latterlig klubb vi skal spille mot! Vi slår dem med en hånd på ryggen. Og med B-laget!")
Legg ned hele klubben!

dudo

And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Stalin

Foreslår at man begynner å spille ishockey på plast så slipper man kostnader med å vanne isen, og vedlikeholde den.

Bossmann

Quote from: "Stalin"Foreslår at man begynner å spille ishockey på plast så slipper man kostnader med å vanne isen, og vedlikeholde den.


Haha. Dagens.

Bossmann

Quote from: "krøvel vellevold"
Quote from: "Bossmann"[ . Om vi ikke blir ledd av ute i Europa etter 1-8 mot Everton så blir vi det om vi får kunstess.  .


Hæ? Som om noen i Europa vil bry seg?


Det handler om ambisjoner. Kunstgress i Europa blir ikke tatt særlig seriøst. Når norges seriemester anno 2007 velger å spille på plast er det et dårlig signal utad.

Stalin

Greier Brann mot all formodning og kvalifisere seg til CL, vil det ikke bli godt motatt av storlagene i Europa og spille på kunstgress.

Var jo lang diskusjon når Russland valgte og holde kvallik-kampen mot England, på en stadion med kunstgress.

krøvel vellevold

Quote from: "Bossmann"
Quote from: "krøvel vellevold"
Quote from: "Bossmann"[ . Om vi ikke blir ledd av ute i Europa etter 1-8 mot Everton så blir vi det om vi får kunstess.  .


Hæ? Som om noen i Europa vil bry seg?


Det handler om ambisjoner. Kunstgress i Europa blir ikke tatt særlig seriøst. Når norges seriemester anno 2007 velger å spille på plast er det et dårlig signal utad.


"Blir ikke tatt seriøst"? Begynner de å le da? Herregud, de vet da for faen at vi kommer fra et sted langt mot nord og at det ikke er ideelle forhold for naturgress her hele året. Ikke det at jeg vil ha kunstgress, men at vi kommer til å bli ledd av ute i Europa pga kunstgresset, tviler jeg på. I England ble det spilt på kunstgress allerede på 80-tallet. Det var QPR, Luton, Oldham og Preston som hadde det. Og den gang kunstgress var noe ganske annet enn hva det er i dag. For tiden spiller Salzburg på kunstgress, og dette skal brukes under EM. Dessuten er det vel kunstgress på Luzhniki Stadion i Moskva, hvor Russland, Spartak Moskva og Torpedo Moskva spiller.  Kunstgress er uansett mye bedre enn en humpete og gjørmete bane full av svære vanndammer. DET blir i hvert fall ledd av!
Legg ned hele klubben!

Andsto

Leser jo til stadighet om brannspillere som ikke kan trene\holder tilbake på treningene på kunstgress...det sier jo sitt. Dessuten trenger vi ikke kunstgress i bergen.


Langhår

Quote from: "Xminator"


Nettopp. Jeg er helt overbevist om at Brann vil få trøbbel med å tiltrekke seg attraktive spillere så snart disse blir klar over at de skal spille på plastikk og ikke på gress. Om Reistad og co får igjennom dette vil det være forretningens seier over det sportslige.

Kanhende at det i framtiden vil komme et kunstig dekke som er like bra/bedre enn kunstgress. Idag er det ikke det og mange spillere ønsker ikke engang å trene på denslags grunnet skade/belastningsproblematikk.

Hvorfor skal Brann være den første av de store klubbene som velger kunstgress? Hvorfor skal vi gå foran? I denne saken er det korrekte å være stokk konservativ. La andre klubber teste det ut før vi gjør det.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Gepard

Som sagt tidligere, både Elfsborg og Salzburg spilte og ble seriemestre med kunstgress, en skal faktisk ikke se bort ifra at de fikk en fordel av dekket. Og hva gjelder spillere, så er det bare å se på stallene til henholdvis Salzburg og Elfsborg + russisk lag , så skjønner man fort at kvalitetsspillere gjerne spiller på Kg.

Klaus_Brann

Quote from: "Gepard"Som sagt tidligere, både Elfsborg og Salzburg spilte og ble seriemestre med kunstgress, en skal faktisk ikke se bort ifra at de fikk en fordel av dekket. Og hva gjelder spillere, så er det bare å se på stallene til henholdvis Salzburg og Elfsborg + russisk lag , så skjønner man fort at kvalitetsspillere gjerne spiller på Kg.


Det er jo klart det finnes kvalitetsspillere som synes kunstgress er greit. Men hvorfor skal vi minske mulighetene våre for å tiltrekke oss dyktige spillere?
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Langhår

Quote from: "Klaus_Brann"
Quote from: "Gepard"Som sagt tidligere, både Elfsborg og Salzburg spilte og ble seriemestre med kunstgress, en skal faktisk ikke se bort ifra at de fikk en fordel av dekket. Og hva gjelder spillere, så er det bare å se på stallene til henholdvis Salzburg og Elfsborg + russisk lag , så skjønner man fort at kvalitetsspillere gjerne spiller på Kg.


Det er jo klart det finnes kvalitetsspillere som synes kunstgress er greit. Men hvorfor skal vi minske mulighetene våre for å tiltrekke oss dyktige spillere?


Et vesentlig poeng. Hvorfor oss? La de andre lagene teste ut kunstgress før vi gjør det. Den dagen den perfekte løsning finnes kan vi gå for det. Inntil den dagen bør naturgress være like selvsagt som nett i målene.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Stalin

Trenger jo ikke nett i målene, hva med plexiglass?

Snublefot

Quote from: "Stalin"Trenger jo ikke nett i målene, hva med plexiglass?


det er jo egentlig genialt, så slipper man brudd i spillet når det scores mål.. ballen spretter jo bare ut igjen så spillet kan fortsette.. på den måten kan man score flere mål med en gang=)

Stalin

Foreslår at vi dropper 16-metern, keepern har lov å bruke hele sin banehalvdel til disposisjon.

BBB-Tony

Og det bør bygges vegger rundt banen slik at det endelig går ann med litt skikkelig "vegg-spill".
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

Snublefot

med andre ord så bør Brann begynne med fussball istedetfor fotball..

BBB-Tony

Quote from: "Snublefot"med andre ord så bør Brann begynne med fussball istedetfor fotball..


Forsåvidt mer underholdende det, så ja! Flere mål og finere spill! :-)
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

HansaInferno

Blir det kunstgress på Brann Stadion så gir jeg vekk partoutkortet og tar meg en lang pause fra Brann og fotball generelt.
Breiflabben, baby!

SKBMiller

Så det du egentlig er på Stadion for å se er naturgresset? ^^

Ricky

Med den tankegangen kan jo Brann stort sett gjøre hva de vil. Bytte til blå drakter, spille en teit jingle etter hver scoring eller kanskje ansette Tommy Sulen som speaker/stemningssetter.
Alt bidrar med sitt til totalopplevelsen. Plastikkgress er og blir en klar negativ faktor.

Northside

Helt utrolig at dagens fotball har blitt så fisefin at vi ikke kan spille på naturgress. Med dagens teknologi og mangel på dager med snø og kulde så burde det vært fullt mulig å spille på naturgress! Vi har klart det i 100 år!

Nixon

Quote from: "Northside"Helt utrolig at dagens fotball har blitt så fisefin at vi ikke kan spille på naturgress. Med dagens teknologi og mangel på dager med snø og kulde så burde det vært fullt mulig å spille på naturgress! Vi har klart det i 100 år!


Jeg tror det har lite med å gjøre hva som er mulig. Men hva som er økonomisk mest gunstig. Det er ikke til å kome forbi at det er svært vanskelige grunnforhold på Stadion, og jeg er redd for at det vil bli avgjørende.
Rød makt på Hansa

revert

Quote from: "Northside"Helt utrolig at dagens fotball har blitt så fisefin at vi ikke kan spille på naturgress. Med dagens teknologi og mangel på dager med snø og kulde så burde det vært fullt mulig å spille på naturgress! Vi har klart det i 100 år!


Viking har jo hatt lyskasterer som har sendt lys ned på gresset i vinter. Dette for å sørge for at gresset skal være i best mulig forfatning til seriestart. I så måte må det jo sies at dette kun handler om prioriteringer.

Go Up