• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Eirik Bakke

Started by lekestuee, July 02, 2007, 03:38:32 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

dudo

Andresen hadde fortsatt i Brann om POL i sin tid hadde fått ut fingeren. Og kanskje også RBH. Uansett må man reagere når RBH tilsynelatende ikke løfter en finger når det gjelder våre kanskje beste spillere.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

storB

Har RBH en muntlig understanding m Bakke om kontraktsmøter til sommeren så er vell det ok!! Alle er ikke like kyniske og grådige som MA og kleppen.. Bakke har forøvrig sagt han ikke vurderer andre klubber i Norge enn Brann og Sogndal.

MA,(sleip og f***** ussel som han e) gikk bak ryggen til hele Bergen og Brann i høst og ville lokke Bakke m seg til oslo.Da fikk han NEI.Tror ikke Bakke e så kynisk og sleip at han går gratis til de når kontrakten hans går ut til vinteren..det nekter eg å tro.

Men cash is king, spesielt i fotball, så kan virke som om han er interessert i å melke mest muli han og, han e jo bare menneske han som oss andre
"Ojo er en stor mann, og idag spillte han mot to kvinnfolk" Mjelde etter RBK kampen.

monzilla

For å vri om et gammelt ordak: Alle fotballspillere er horer. Bare de smarte tar betalt. Ingenting overrasker meg lenger. Det er dessverre en del av spillet...

Fabregas

Xminator:(Kunne quotet men jeg synes det hadde blitt rotet når jeg skulle skrive så lite.)
Jeg er enig med mye av den kritikken du her skriver. Jeg var selv tidlig ute og viste mitt ønske om at RBH fikk unna den viktige kontrakten med Bakke så tidlig som overhodet mulig. Første unnsktyldning til RBH var at en skulle fokusere på Everton-kampene, nja ikke en helt håpløs begrunnelse. Men hva har skjedd etter dette da? Det er tydelig at en stoler ekstremt mye på Bakke. Uansett så lojal, så sikker han har virket på de ansatte i Brann er flere faktum for meg klart:
-Bakke har en agent som jobber kun for hans interesser, han bryr seg ikke det grann om Brann føler seg snytt. Selv om Bakke har sagt han skal signere i nesten et år snart(Iaf offentlig!) er det revnendes likegyldig for agenten.
-Bakke kan ombestemme seg. Mange forskjellige scenarioer en kan tenke seg; Bakke er dønn solid sesongen i gjennom og Brann har stor suksess. Både UEFA- og CL-gruppespill er gode utstillingsvindu. Da kan mange klubber bli interessert.               Bakke er etter alle solemerker interessert i et nytt proffopphold, et ikke umulig skrekkscenario er at han går til en grei klubb for kroner 0.
-Bakke får en veldig gunstig forhandlingsituasjon hvor nærmere kontraktslutt en kommer og også om han fortsetter sitt, til nå, gode spill. Huseklepp fikk 3,3 på tre sesonger(Riktignok en spesiell finansiering!). Hva skal bærebjelke nummer en, en eldre spiller som "trenger" pengene før han skal gi seg, en spiller som har vært HELT avgjørende(Kaptein, sentral midtbane, fast) for suksessen Brann har i år.(Snakker nå om han skulle spille bra og Brann gjør det bra.)
-Forhandlingene er ikke i nærheten av så enkle RBH og Bakke har påstått.

Kan sikkert bla tilbake i denne tråden å finne ut i hvilken måned det var jeg først maste om denne kontrakten. Konklusjonen blir den samme: Få det gjort Roald Bruun-Hanssen! Snakk er kun snakk, signering på papiret tror jeg vil være en god investering. Jeg synes 3 år med 4(Kanskje 5)millioner i lønn for Bakke er en grei investering mtp hva en KAN risikere om en driver å diskuterer på lønn fram til i sommer/til høsten. Bakke er både en potensiell bærebjelke og et potensielt salgsobjekt i årene som kommer. Men som Innlandsmax sier: Han har ikke prestert stabilt i Brann-trøyen enda.

Langhår

"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

ostraume

Huseklepp-signeringen var en flause, den er enormt grei.

Handlingen av Andresen-saken var derimot helt kurrant. Kravet til MA var enkelt: få ut MIM, la meg ta over som først-i-alt. Brann valgte å beholde Mjelde og prioriterte gull fremfor noen millioner i Andresen-salg i fjor sommer. Kan dere tenke dere hylekoret om Andresen hadde blitt solgt og gullet hadde glippet?

Når det gjelder Bakke og Hanstveit så er det to trøblete spillere å få signert. Begge er gamle, dyre og trolig storforlangende. Kanskje er det like greit å la de gå som Bosman istedetfor å sette enda flere spillere opp i "Huseklepp-sjiktet."
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Gud

Hanstveit er vel strengt tatt bare 27 år, så å kalle han gammel føler jeg blir litt feil. Bakke derimot, begynner å trekke litt på årene.

dudo

Erlend er under halvåret eldre enn meg, og jeg er bare barnet!
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

BBB-Tony

Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

krøvel vellevold

Quote from: fuskb on May 05, 2008, 15:10:36 PM
Quote from: lekestuee on July 02, 2007, 03:38:32 AM
TAKLER SOM EN GUD!!

http://webtv.tv2.no/webtv/?progId=182500

skulle hatt flere typer som han.


Ja, sånt er tøft. Ehe.... NOT Han er så dårlig at han må kompensere med ulovligheter. Ingen vits i å bli best om en må jukse vel. Dersom det er tilfredsstillende å vinne med juks foreslår jeg kaball. Eller yatzy, så kanskje du lærer regne samtidikt. Fiskebonde



Selv kan du jo lære deg å skrive. "Kaball" og "samtidikt"... Flink du!
Og spesielt tøff er du jo når du hele tiden kommer drassende med "fiskere" og "fiskebonde" hele tiden...
Legg ned hele klubben!

monzilla

Fatter ikke at det er mulig å være stolt av en by uten det snev av egen sjel. Men det gjenspeiler vel interessen i Oslo-fotballen tenker jeg...

Innlandsmax

Quote from: Langhår on May 04, 2008, 22:45:54 PM

Men er det RBH sin feil? Heller ikke han kan trylle, og sier brura nei, så er det ikke akkurat så mange tvangstiltak å ty til. Man har selvfølgelig benken, men hvis de beste gutta presterer, så er banen et bedre sted for dem enn benken - og da sett også med Branns øyne.

"Hvorfor i all verden skal noen av våre toppspillere gidde å forplikte seg til Brann"? Nei, si det. Så lenge de er så gode (enten objektivt vurdert eller i spillerens eget selvbilde) at de har potensiale til gå til en større klubb - og større lønn -, ja så vil de vel vente og se om anledningen byr seg. Det er de beste spillernes tro på denne muligheten som skaper "nøle-med-å-forlenge-kontrakten"-spillet, ikke RBH.

Langhår

Selvfølgelig er det BruunH sin feil. Ikke kom å fortell meg at det var umulig å få til en signering med Andresen. Klart det var det. Det hele handler om timing. At Andresen skulle ta over som trener i VIF ble først aktuelt i sommer etter at jobben ble ledig. Dessuten forsøkte de å hente flere andre før de landet på Andresen. Da var løpet kjørt for Brann. Ansvaret for at ikke dette spørsmålet ble prioritert før det var for sent er BruunHs. Han kan nok ikke trylle, men du må da være enig i at han har en rimelig slett record når det gjelder fornyelser så langt.

Kontrakter forlenges til stadighet over alt. Hvorfor ikke i Brann? Hovedpoenget med en kontrakt er jo at begge parter skal bli fornøyde, derfor vil det også være masse insentiver i kontrakten for spilleren. For personer som Helstad og Bakke vil vel punkter som lengde og lønn være av viktighet. Om BruunH klarer å komme med et attraktivt nok tilbud og bruke sin kløkt og sluhet bør det være fullt mulig. Både Helstad og Bakke har jo sagt i over ett år at de er klare til forhandlinger. BruunH vet tydeligvis ikke forskjellen på å barbere seg og skjære av seg hodet. Den ene gangen han fornyet kontrakten med en "stjernespiller" fikk Huseklepp både skjorten og slipset samt hele gullgryten for å signere, noe som gjorde alle kommende forhandlinger særdeles vanskelige.

Det verste er uansett hvordan BruunH åpenbart har et problematisk forhold til sannheten. Hvis man går tilbake og ser på tidligere uttalelser fra ham når det gjelder kontraktene vedr. Bakke, Andresen, Helstad også videre vil man oppdage at det er mange fagre ord. Svært lite er så langt gjennomført Hvordan skal vi ta noe av det han sier for god fisk? Mannen fablet i høst om at Andresen skulle forhandles med etter sesongen slik at alt fokus kunne settes på seriegullet. Vel Andresen sa rett ut at det var avklart med Brann allerede i sommer at han skulle til VIF etter sesongen (tirsdagens Sportstabloid). Hvem lyver?

Så kan man selvfølgelig si at BruunH kan ha taktiske årsaker til å si det han gjør. Hvorfor skal han spille ut alle sine kort i media osv. Men det må da gå an å uttale seg på en slik måte at man ikke fremstår som en tosk bare noen måneder etter? BruunH har stilt seg selv i en posisjon der han fremstår som en mann som lar seg presse fra skanse til skanse. Hvorfor sier han at vi ikke skal komme opp i en lignende situasjon med Bakke som vi gjorde med Andresen når det er akkurat det som skjer? Hvordan kan en sportslig leder for Norges beste lag være så naiv at han på ramme alvor får seg til å si at han forventer at andre spillere og agenter vil vise forståelse for at Huseklepp-saken var spesiell? Er det mulig?
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

dudo

Veldig bra innlegg, Langhår. Jeg føler ingen trang til å si noe mer etter dette. :-)
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

BBB-Tony

Quote from: dudo on May 08, 2008, 21:36:44 PM
Veldig bra innlegg, Langhår. Jeg føler ingen trang til å si noe mer etter dette. :-)


Make it two...
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

Macavoy

Jeg føler at det bør sies mer selv etter innlegget til Langhår!

Du og Trond Sollied bruker ordet timing om kontraktsforhandlinger og kontraktsigneringer. I MA sitt tilfelle tror jeg ikke timing i ypperste sveitsisk kvalitet ville hjulpet det spøtt. Føler meg sikker på at Brann hadde voldsomme reservasjoner mot å gi etter for de kravene MA stilte både økonomisk og enda viktigere sportslig. Tenker de så ganske tidlig at MA og Branns veier ville skilles etter sesongen 07.

QuoteSå kan man selvfølgelig si at BruunH kan ha taktiske årsaker til å si det han gjør. Hvorfor skal han spille ut alle sine kort i media osv. Men det må da gå an å uttale seg på en slik måte at man ikke fremstår som en tosk bare noen måneder etter? BruunH har stilt seg selv i en posisjon der han fremstår som en mann som lar seg presse fra skanse til skanse


Sesongen ifjor var sesongen der ALT handlet om å vinne. Frykten for å fyre oppunder et tørstig mediesirkus og viktigheten av å holde fokus på det viktige (å vinne) gjorde nok at uttalelser som gjorde at RBH så ut som en tosk i ettertid nesten måtte komme. MA var tapt for Brann, såklart dysser man slikt ned for å få ro ut høstsesongen! Hvem bryr seg uansett om valiumsuttalselser yttret under press etter at vi vant serien?

QuoteVel Andresen sa rett ut at det var avklart med Brann allerede i sommer at han skulle til VIF etter sesongen (tirsdagens Sportstabloid). Hvem lyver?


Hva med MA seierstale? Der har vi jo moren til alle dårlige uttalelser som i ettertid gjør tosk av den som sa det :)


For meg virker RBH på ingen måte som en mann som lar seg presse fra skanse til skanse. Snarere tvert imot. Ja, Huseklepp sin kontrakt inneholdt både skjorter slips og en hel del gull men viktigheten av å få hans signatur var slettes ikke liten. Brann må satse på fremtidens menn det kan vi vel alle enes om.

At RBH og Brann stiller hardt mot hardt i forhandlingene med den aldrende, kunstgressfornektende, maktsyke(i MAs tilfelle) garden er for meg et prov på at jobben som blir gjort der oppe både er viktig for nuet og ikke minst for fremtiden. Blir kravene for høye og urimelige fra spillerenes side og hvis mulighetene for enighet er små så er det jo klinkende klart at RBH ser fremover i en fei. Svært mange lønnskroner vil bli frigjort i nær og litt fjernere fremtid om ingenting nytt skjer. Feiler RBH på utnyttelsen av disse evt. kronene, ja da hiver jeg meg på hylekoret og.

Vil tilslutt bare si at det jeg skriver her kommer som en reaksjon på den ensidige og i mine øyne urettferdige behandlingen RBH får her inne. Jeg har på ingen måte lest\sett\hørt alt av uttalelser RBH har kommet med i forbindelse med kontrakter, men det jeg har fått med meg og måten jeg har tolket dette på er milevis unna det som tydeligvis er den gjengse oppfatning her inne.
"fører i nesten 25 meter og hvilken avslutning, hvilken avslutning!"

crm

Enig med Macavoy. Føler meg ganske sikker på at Andresen var tapt for Brann lenge før fjorårssesongen, da Mjelde ble gitt full tillit av styret og Peddien gikk som sportslig leder. I fjor gjaldt det bare å stå gjennom og oppleve det største som finnes i norsk fotball, altså å vinne gull i Bergen.

Hvem som driver hvem fra skanse til skanse i kontraktsforhandlingene nå, blir jo bare spekulasjoner, men jeg har i alle fall problemer med å tro at den sportslige ledelsen sitter med beina på bordet, slik det kan virke på enkelte. Jeg er imidlertid enig i at Huseklepps kontrakt er håpløs, men vi får heller se hva som skjer med de nåværende kontraktsforhandlingene før hetsen bryter løs...
"Quantify your love for me!"
K. Jæger

Christian

Huseklepp-saken var jo helt umulig for Brann å behandle på en god måte.

Om Brann hadde vært nøktern økonomisk hadde Huseklepp trolig gått til en klubb som lovet spilletid og Brann hadde blitt slaktet og skjelt ut for å ha latt et ungt, lokalt talent glippe. Hele Bergen og omegn var jo enig om at Huseklepp måtte bli i Brann.

Alternativet, som Brann endte med, var å legge fram et latterlig godt tilbud. Det resulterte i at Huseklepp ble værende i Bergen, men no får den sportslige ledelsen høre at de strakk seg for langt.

At Langeland må ha godtet seg noe helt voldsomt over denne saken kan de ikkje være mykje tvil om. Vinn-vinn. Brann driter på draget uansett hva de gjør.

ostraume

I Januar 07 uttalte RBH at MA hadde lagt frem klare krav for hva som skulle til for å fortsette. Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at det var følgende:

1) Eventyrlønn
2) Bort med Mjelde
3) Martin som trener og først-i-alt überstormführer

Hadde RBH latt seg drive fra skanse til skanse så ville Martin vært spillende trener i Brann i dag.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

nummer9

Mange bruker Andresen og Huseklepp som argument for RBH sin udyktighet. Synes det virker litt urimelig å trekke frem dette som uttalte sannheter på at RBH har gjort en dårlig jobb. Spesiellt når den versjonen vi blir servert i media, gjerne er milevis unna det som egentlig har skjedd, og var realitetene som RBH og resten av styre og stell i Idrettsveien måtte forholde seg til. Jeg sitter ikke på noe revolusjonerende inside info, men sitter i alle fall med en følelse at det bare er en brøkdel av sannheten vi har blitt presentert.

I Andresen saken er det vel ganske klart at det enten var Mjelde eller Andresen. Ser en på alternativene, og et påstått skyhøyt lønnskrav fra Martin, griner ikke jeg for at Mjelde gikk seirende ut. Peddi sin avgang hadde, såvidt jeg vet, ingenting med dette å gjøre. Var vel en annen utenomsportslig sak som gjorde at han måtte "skygge banen"? Om jeg ikke husker feil ble det kommentert her på forumet?

I Huseklepp sitt tilfelle har media fokusert utrolig mye på en samlet lønnspakke, lønn + "sign on fee" = lønn, og samtidig veldig lite på at Brann faktisk har "solgt" halvparten av spilleren til Hardball. Media fremstiller hele saken utrolig svart hvitt, og bruker det for alt det er verdt til å fyre opp lønnskampen, for er det noe som "selger" i Norge, så er det janteloven. Kan vel karakterisere hele saken som et prakteksempel på "damned if you do, damned if you don´t". At Brann ikke greier å forklare viktigheten i å signere et salgsobjekt til sine eldre storkrevende arbeidstakere som skal signere sin siste kontrakt, ser jeg på som usannsynlig.

Er generellt veldig enig med Macavoy her, at Brann skal gi Eirik og Thorstein blankofullmakt i lønnsforhandlingene er det vel ingen som ønsker. Det en gjerne ser for seg er at Brann faktisk tillbyr omtrent de beste lønningene i Norge til disse to, og at ingen andre vil gi noe mere. så får heller Eirik og Thorstein finne ut at de ikke får mere penger andre steder, og komme tilbake med hatten i hånden i sommer...

Laget vil svekkes uten de to, men jeg tror klubben blir svekket mere om de får skyhøye lønninger.

Nixon

vår spillerstall er førstesortering, de andre lagene som har lagt om er andresortering og spillere som er sjeleglad for å spille toppfotball i utgangspunktet (for å sitere Xminator). Vil ikke det samme gjelde med kontrakter? Det som skjer smertefritt i andre klubber er nok vanskeligere i Brann.

Men jeg er enig i at det har vært alt for mye tåkeprat. Det er mye bedre å si sannheten og beholde troverdigheten.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

kabelmann

Quote from: Macavoy on May 09, 2008, 01:56:54 AM
Føler meg sikker på at Brann hadde voldsomme reservasjoner mot å gi etter for de kravene MA stilte både økonomisk og enda viktigere sportslig. Tenker de så ganske tidlig at MA og Branns veier ville skilles etter sesongen 07.

Jepp, det var noen helt hinsides krav med i bildet, og jeg skjønner godt at RBH ikke ville innfri disse.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Xminator

Nå er det ikke det at Andresen ikke fikk kontrakt som var problemet. Det var "tåkepratet". For å sette det på spissen så kunne man få inntrykk av at kontrakten var en uke fra signering helt fra januar til han stilte i VIF-drakt i november.

Det ryddige hadde vert å sagt ting rett ut. "Ny kontrakt er lite sannsynlig, vi vurderer salg i sommer, men mest sannsynlig blir han ut sesongen. Vi håper selvsagt at Martin skal ombestemme seg og ta 3 nye år i Bergen."
Så kommer motargumentet; "Da hadde det jo vært spekulasjoner hele sesongen om hvor Martin skulle spille". Det ble jo rikelig med skriverier, så det argumentet er bullshit. Jeg tror heller det hadde blitt mer ro rundt MA ved å velge åpenhet. Journalistene, lagkammeratene og supporterene ville vist hvordan situasjonen var. Selv om gnaget var godt rundt Huseklepp også, så var det mer åpenhet rundt den saken, og på den måten ryddigere. Det som ikke var ryddig var knefallet for Huseklepp på høsten. Huseklepp på ræven ut ville vært glemt til seriestart og sannsynligvis idet erstatteren var på plass. Istedenfor får det konsekvenser for lønnsnivået og kontraktsforhandlinger i flere år fremover.

Det jeg reagerer på er at RBH nå gjør det samme i saken med Eirik Bakke og Hanstveit. Det tåkelegges over en lav sko. Det kommer ikke til å gi ro, det kommer til å spekuleres vilt rundt disse i andre halvdel av sesongen. Når det kommer ett kamera står RBH der og jodler som Komiske-Ali. Der POL svarte med Ingen Kommentar, renner kokkoet ut av RBH uten at hjernen er innom i prosessen. Og det er ett godt råd; Har man like dårlig medietekke som RBH så sier man sannheten. Kontraktene med Bakke og Hanstveit har om man skal tro det han sier ligget omtrent klar til signering i ett halvt år. Da må det være lov å stille spørsmål ved hvorfor ingenting skjer.

Slik det er nå må vi gå ut fra Bakke og Hanstveit spiller for andre klubber i 2009, det blir ett helsikes mediestyr om overganger for dem når vi nærmer oss stenging av overgangsvindu, og minst like mye styr når vi nærmer oss sesongslutt og eventuelt E-cupspill/cupfinale som går med redusert mannskap etter at de er reist til VIF.

Drister meg også til følgende spådom rundt kontrakten til Helstad: En gang i desember står RBH og sier at forhandlingene er i boks, i januar blir det sagt at kontraktene signeres andre uken på La Manga når RBH er ferdig med juleferien, og så blir det ikke kommentert igjen før Helstad scorer hattrick 16. mai 2009, og da er RBH "helt rolig og det ordner seg før kontrakten går ut".

Stian

Minner om at denne tråden heter Eirik Bakke. Opprett heller en ny tråd for å diskutere RBH og kontraktsforhandlingene.

Xminator

Frem til Bakke tar skoene sine og spiller for en annen klubb tror jeg RBH og kontrakter bør holde seg her. Det eneste du oppnår ved å opprette egen tråd er at Bakke blir diskutert i den tråden istedenfor her.

Innlandsmax

I det Huseklepp er tilbake på banen, og gjør det strålende, er vel RBH Gud igjen, og alle kan forenes i at "kvalitet koster". Tilsvarende hadde fyren vært tidenes største idiot og sviker av "fint-at-lokale-talenter-spiller-for-Brann"-tankegangen i det Huseklepp hadde vært tilbake på banen, og gjort det strålende - for Stabæk.

Xminator

I Husekleppsaken kan ikke Brann fremstå som vinner om BT/BA vil selge aviser. At han fikk den avtalen han fikk er uten tvil lønnsdrivende. Og det er på det grunnlaget avtalen må vurderes. Han skal selges for uhyggelig mange millioner for å veie opp for lønnskronene andre spillere vil koste ekstra når lønnen skal forhandles...

Innlandsmax

Avtalen må også vurderes utifra hva Huseklepp presterer, og hva hans prestasjoner betyr for Brann. Uten tvil en lønnsdrivende avtale, men heller ikke en avtale som skaper motorveier til de gode lønningene. Hver avtale skal forhandles for seg. Hver spiller/agent må ha mage til å påstå "Jeg er like verdifull som Huseklepp, jeg er like ettertraktet som Huseklepp var, jeg har et like stort videresalgspotensiale som Huseklepp, jeg har like stort lokalt goodwill som Huseklepp, jeg har like stort medietekke som Huseklepp". Vi snakker om flere variabler som det skal scores høyt på - i spesifikke forhandlinger, ikke i blåkopi-skjemaer fra Husekleppforhandlingene.

Som gammel erke-skeptiker til Bakke er jeg positivt overrasket over hva Bakke presterer for tiden. Men ovebevist er jeg ikke, og hvis kravene hans er urimelige, så gjør vitterlig RBH rett i å drøye - med fare for å miste han.

Langhår

Quote from: Innlandsmax on May 12, 2008, 06:00:17 AM
I det Huseklepp er tilbake på banen, og gjør det strålende, er vel RBH Gud igjen, og alle kan forenes i at "kvalitet koster". Tilsvarende hadde fyren vært tidenes største idiot og sviker av "fint-at-lokale-talenter-spiller-for-Brann"-tankegangen i det Huseklepp hadde vært tilbake på banen, og gjort det strålende - for Stabæk.


Jeg betviler verken Huseklepps viktighet, offensive dyktighet, eller hans potensiale. Det handler om at han som reserve fikk en lønn som ligger langt høyere enn de aller, aller fleste spillerne i eliteserien. Hvis du ikke ser det som et problem mtp reforhandling av kontrakter med nåværende spillere, eller signering av nye, ja så er du i godt selskap med BruunH som mener at både spillere og agenter må vise forståelse for at innbytteren Huseklepp skal tjene langt mer enn dem siden han er fra Sandsli.

Dere om det.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Innlandsmax

Reserven Huseklepp - eller Huseklepp, mannen som inngår som en svært sentral spiller i en mer langsiktig plan? Kommer vel an på øynene som ser, noe som igjen vil påvirke hvordan man ser på Huseklepps avtale.

Oss alle om det.

Langhår

Quote from: Innlandsmax on May 12, 2008, 12:31:06 PM
Reserven Huseklepp - eller Huseklepp, mannen som inngår som en svært sentral spiller i en mer langsiktig plan? Kommer vel an på øynene som ser, noe som igjen vil påvirke hvordan man ser på Huseklepps avtale.

Oss alle om det.


Vel, benekter du at Huseklepp er reserve på Brann? Det kommer ikke an på øynene som ser det min gode mann, det er et faktum. Hva som skjer når han kommer tilbake er det ingen som vet. Forhåpentligvis spiller han seg inn som førstevalg, men det vet ingen av oss. Det sentrale poenget her er at han fikk sin gullkantede avtale etter en sesong som innbytter, der han overhodet ikke var en fast del av gulllaget. Likevel fikk han den kontrakten han fikk. Derfor er det problematisk ovenfor nåværende og potensielle medspillere. Uenig i det?
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Langhår

Quote from: Innlandsmax on May 12, 2008, 12:12:36 PM
Avtalen må også vurderes utifra hva Huseklepp presterer, og hva hans prestasjoner betyr for Brann. Uten tvil en lønnsdrivende avtale, men heller ikke en avtale som skaper motorveier til de gode lønningene. Hver avtale skal forhandles for seg.


Finner det merkelig at du kan påstå dette. Vi vet jo at denne avtalen allerede brukes av agenter (Helstad) i forhandlinger og at den vil bli brukt av andre spillere og agenter. Dette har jo vært sagt og drøftet i media. Hvordan kan du påstå at ikke denne avtalen dramatisk forandrer det toppspillere forventer i Brann?

QuoteHver spiller/agent må ha mage til å påstå "Jeg er like verdifull som Huseklepp, jeg er like ettertraktet som Huseklepp var, jeg har et like stort videresalgspotensiale som Huseklepp, jeg har like stort lokalt goodwill som Huseklepp, jeg har like stort medietekke som Huseklepp". Vi snakker om flere variabler som det skal scores høyt på - i spesifikke forhandlinger, ikke i blåkopi-skjemaer fra Husekleppforhandlingene.


Ikke for å være stygg, men du har et veldig enkelt syn på dette. Alle spillere har jo sine egenskaper som de ønsker mest mulig betalt for. Du kan ikke sette opp en smørbrødliste som passer til alle spillerne. Det blir jo bare tøys. Både Helstad og Bakkes agenter kan nok utmerket og med rak rygg argumentere for hvorfor deres klienter fortjener mer enn Huseklepp. Tror virkelig at du undervurderer magemålet til både agenter og toppspillere. For det er jo toppspillere vi snakker om her, ikke stallfyll som bare er glad for å få lov å sitte på brannbenken. Toppspillere som kommer til klubben har bevist hva de er gode for, toppspilleren i klubben har gjort det samme. Huseklepp er et håp for framtiden, ikke mer foreløpig. Tror du Helstad synes det er ok at et lønnlig håp skal tjene mer enn mannen som blåste inn 22 mål ifjor og har en gedigen del av æren for seriegullet?


"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Innlandsmax

Mulig jeg har et enkelt syn på dette, omtrent som markedslovene. En tenkt dialog mellom RBH og Bakkes agent kunne godt se slik ut:

Bakkes agent: Jeg syns  nok at Bakke fortjener en "pakke" på linje med Huseklepp.
RBH: Ja, men det er jo greit.
B.a.: Hva er greit?
RBH: At du syns det.
B.a.: Jaha. Du syns også han fortjener det?
RBH: Godt mulig, men skulle vi operere med den slags lønninger som en slags standard, så kunne vi like gjerne gå ut på det åpne markedet og se hva vi fikk for den prisen, og da måtte jo Bakke vurderes på nytt, og i sammenligning med andre og betydelig mer attraktive spillere.
B.a.: Men Bakke er da en verdifull spiller for Brann?
RBH: Absolutt.
B.a.: Ja, burde han da ikke ligge på nivå med Huseklepp?
RBH: Huseklepp var, og er, et helt spesielt tilfelle.
B.a.: Skulle en reserve ha en bedre "pakke" enn kapteinen og spillstyreren?
RBH: Ikke en hvilken som helst reserve, en reserve som inngår som et sentralt ledd i en noe mer langsiktig plan.
B.a.: Dette er vanskelig å forstå og akseptere.
RBH: vel, vel, men slik er det altså. Burde vi ikke nå diskutere Bakkes betingelser mer enn Huseklepps?
B.a.: Jeg syns det burde være et problem for Brann at kapteinen og spillstyreren tilbys dårligere betingelser enn en reserve og ung-gutt.
RBH: Men det er det altså ikke.
B.a.: Vil dere ikke møte et økonomisk press fra samtlige av Branns ansatte spillere, samt fra spillere som vurderer å bli ansatt av Brann?
RBH: Jo.
B.a.: Og hvordan har dere tenkt å takle det?
RBH: Ved å fortelle dem det jeg nettopp har fortalt deg.
B.a.: Men det er jo svært urimelig?
RBH: Nå er det slik at det vi har å tilby den enkelte spiller, det er det vi har å tilby den enkelte spiller.
B.a.: Men hvis Bakke får betydelig mindre enn Huseklepp kan han jo like gjerne gå til en hvilken som helst klubb, og få omtrent like mye?
RBH: Nå tror jeg du overdriver litt. Men for all del. La oss diskutere Bakkes betingelser, ikke Huseklepps. Mitt tilbud er bla bla bla, og det er ca 65% av "en Huseklepp".
B.a.: Det kan jo Bakke få både i bla bla bla og i bla bla bla.
RBH: Javel, så hyggelig for han da. Da har han jo muligheten til å gå til den og den klubben, da. Med mindre han da altså skulle ønske å spille for Brann for de samme betingelsene.
B.a.: Tja, skulle han velge å spille for Brann, syns han nok at han burde opp et par hakk.
RBH: Men det kan vi altså ikke tilby.
B.a.: Syns det er veldig urimelig, sett i lys av Huseklepps betingelser.
RBH: Jo, jeg har hørt deg si det et par ganger nå, men det forandrer altså ikke noe på vårt tilbud.
B.a.: Veldig provoserende, dette.
RBH: Beklager, men vi har en spesifikk vurdering av Huseklepps betydning, og en spesifikk vurdering av Bakkes betydning. Jeg har mine rammer som jeg ikke kan gå utover.
B.a.: Da får dere heller drite og dra.
RBH: Det må gjerne du også gjøre. Toalettet er ut og til høyre.

Xminator

Du har ett herlig naivt syn på verden. Huseklepp var og er reserve, med offensive egenskaper som først og fremst er nyttige når kampene åpner seg opp. Og defensive kvaliteter som ikke eksisterer. Det siste handler om holdninger, for klarer du å spurte fremover så klarer du å spurte hjemover også. Ikke bare trekke skuldrene opp over ørene og liksomjogge bakover.

Ryktet om talentet hans er overdrevent, snakket opp like mye på grunn av ett ønske om en slik spillertype som at han faktisk er det. Og det vet de andre spillerene som trener med ham hver dag, og spiller kamp mot ham hver helg. Inkludert Bakke. Og erstatteren til Bakke, for han vil bruke en agent som kan historien om Huseklepp han også.

Om Herr RBH inntar den holdningen du nevner så kan jeg love en ting; Huseklepp er stjernen på laget vårt om 5 år (om han ikke er gått som bosman til Bryne) og Brann har ett lag med Helge Haugener rundt ham. Med hederlige 9. plasser, lugubre sør-amerikanere og trenerbytte hver 9. september.

olebrann3

Huseklepp er en lokal spiller som vil komme godt med når vi er med i europacuper og med de nye reglene

Innlandsmax

May 12, 2008, 20:53:41 PM #235 Last Edit: May 12, 2008, 20:56:41 PM by Innlandsmax
Jeg syns Huseklepp er en svært verdifull spiller. Dette er likevel ikke hovedpoenget, men at fotballspillere må finne seg i en verden der ulike spillere får ulik behandling og ulik lønn. Hvis det er naivitet, ja hva skal en da kalle folk som innenfor et prestasjons-, konkurranse- og kapitalismebasert system påkaller sosialismen og likelønnsprinsippet?

Edit: En spiller som vil bli vurdert som mer verdifull enn Eirik Bakke i det tenkte eksemplet over, vil (fortsatt i et tenkt tilfelle) bli møtt av en annen holdning av RBH: "Jaha, du ønsker "en Huseklepp" du også. Ja, akkurat deg trenger vi sårt, så du skal faktisk få "en Huseklepp", inflasjonsregulert også, pluss litt til!"

Langhår

Quote from: Innlandsmax on May 12, 2008, 20:53:41 PM
Jeg syns Huseklepp er en svært verdifull spiller. Dette er likevel ikke hovedpoenget, men at fotballspillere må finne seg i en verden der ulike spillere får ulik behandling og ulik lønn. Hvis det er naivitet, ja hva skal en da kalle folk som innenfor et prestasjons-, konkurranse- og kapitalismebasert system påkaller sosialismen og likelønnsprinsippet?


Fotballspillere vet nok dette bedre enn noen. Det er vel knapt et annet yrke der lønningene følger prestasjonene i en slik grad. Utenom i Huseklepps tilfelle da. Han får lønn ut fra hvor han kommer fra, samt hvor god man håper han skal bli. Det er det som gjør denne saken spesiell. At en spiller uten fast plass er blant de best betalte på laget. Du synes Huseklepp er en verdifull spiller, men vi VET at Bakke og Helstad er sentrale spillere i Brann. Hva vet vi egentlig om Huseklepp? Ikke mye, men vi håper en masse. Spillerne er vant til å bli forskjellsbehandlet lønnsmessig, men omvendt av hva Brann har gjort i dette tilfellet. Det som er naivt er å tro at direktøren aksepterer å tjene mindre enn vaskehjelpen. I en perfekt verden er det kanskje slik, men ikke i fotballverdenen.

QuoteEdit: En spiller som vil bli vurdert som mer verdifull enn Eirik Bakke i det tenkte eksemplet over, vil (fortsatt i et tenkt tilfelle) bli møtt av en annen holdning av RBH: "Jaha, du ønsker "en Huseklepp" du også. Ja, akkurat deg trenger vi sårt, så du skal faktisk få "en Huseklepp", inflasjonsregulert også, pluss litt til!"


Dette teaterstykket ditt over her er jo det rene vissvass. En tenkt dialog mellom BruunH og Bakkes agent? Javel. Men det er jo nettopp det som det er, en tenkt dialog. I likhet med Xminator håper jeg virkelig ikke det er slik forhandlingsteknikk BruunH bruker. Og ihvertfall ikke ovenfor lagkapteinen og toppscoreren, samtidig som han øser ut millioner på Huseklepp. Hvor er logikken i en sånn politikk? Huseklepp er et håp, Bakke og Helstad er klasse.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Innlandsmax

Bakke har vært "håp" så lenge han har vært i Brann, begynner å vise noe nå. Hyggelig det, men hvor lenge varer det. Helstad har vist klasse - og kommer til å gjøre det i ett år til, to år til, tre år til, eller 14 dager til?

Huseklepp er det man kan kalle en "satsning", med et visst element av gambling. Syns det er OK at Brann prøver nettopp det - en satsning. Om han om et år eller to har vist seg å være tidenes investering eller tidenes nedtur er vel ikke så godt å vite - skjønt tyngden og patosen i enkeltes evne til å uttale seg, skulle indikere at noen kjenner fasiten allerede. Ingen tvil om at de som kan kunsten å spå har et konkurransefortrinn. Fint om de melder seg til tjeneste.

Kjell249

Knelingen for Huseklepp var uheldig, og jeg var veldig imot at RBH (som Branns representant i forhandlingene) så til de grader skulle legge seg ned på kne.

Gjort er gjort, og nå må RBH statuere et eksempel, kanskje blir det Bakke eller kanskje blir det Helstad. Ingen er uerstattelige selv om det er vanskelig å finne en goalgetter som leverer så jevnt som Torstein, men denne lønnspiralen kan ikke fortsette.
Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

Langhår

Quote from: Innlandsmax on May 12, 2008, 21:45:24 PM
Bakke har vært "håp" så lenge han har vært i Brann, begynner å vise noe nå. Hyggelig det, men hvor lenge varer det. Helstad har vist klasse - og kommer til å gjøre det i ett år til, to år til, tre år til, eller 14 dager til?

Huseklepp er det man kan kalle en "satsning", med et visst element av gambling. Syns det er OK at Brann prøver nettopp det - en satsning. Om han om et år eller to har vist seg å være tidenes investering eller tidenes nedtur er vel ikke så godt å vite - skjønt tyngden og patosen i enkeltes evne til å uttale seg, skulle indikere at noen kjenner fasiten allerede. Ingen tvil om at de som kan kunsten å spå har et konkurransefortrinn. Fint om de melder seg til tjeneste.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Innlandsmax

Jeg har spådd to ganger her på forumet, den ene gangen i tabell-tippinga, den andre gangen når jeg hevder at Ruud går til Viking. Ellers har jeg ingen ting i mot spåmenn, jeg syns bare at hvis de besitter dette konkurransefortrinnet som heter "å se fremtiden", ja så bør de melde seg til tjeneste i en (gjerne godt betalt) jobb blant Branns rådgivere.

Ellers er jeg enig i at Huseklepp-avtalen er et bra eksempel på å ville gjøre det vanskelig, dog ikke umulig, for seg selv. Er ikke engang sikker på om jeg er enig i den, men jeg anerkjenner RBHs/Branns rett til å gjøre ekstraordinære tiltak ved det de vurderer som ekstraordinære spillere/ekstraordinære situasjoner (les: hindre et ekstremt pågående Stabæk i å få spilleren). I tillegg erkjenner jeg Brann/RBHretten til i etterkant slå fast at det ekstraordinære tilfellet IKKE skal automatiseres som den nye standarden, selv om (igjen) dette er en vanskelig øvelse.

Ellers er mitt hovedpoeng at i et europeisk perspektiv er Brann en ren transitt-/springbrettklubb på linje med Lierse, Young Boys og Basel. Hvem vil spille for dem hvis de selv føler at de har potensiale til å spille for Manchester City eller Tottenham? Det er faktisk spillerens ferdigheter og tro på sine ferdigheter - og ikke minst agentens tro på samme - som er "problemet" her. Ingen kan laste Bohinen/Stabæk fordi de ikke får re-signert Alanzinho. Mannen føler jo (med rette) at han har potensiale til å spille i en større liga, og han vil kort og godt dit. Mulig at fyren er grådig, men 1) ikke mer enn normalt ville være med hans ferdigheter og 2) hans "overprising" av seg selv er bare en annen måte å si "nei, takk, jeg vil heller ut i Europa" til Stabæks forhandlere.

Uten sammenligning forøvrig, så mener jeg at samme syndrom gjelder Helstad og Bakke. Proffdrømmen utenlands er på ingen måte død og begravet for disse gutta - og det er det vel faktisk heller ikke så mye å si på, selv om det kanskje ikke er så åpenbart som i Alanzinhos tilfelle. Jeg mener uansett at det er denne drømmen som er kraftfeltet i kontraktstenkningen til disse gutta. Det er begrensa hvor mye RBH får gjort med det, og jeg blir i alle fall ikke med på noe henrettelseskrav av RBH med dette som bakgrunn.

nummer9

Sitter med følelsen at den neste kontrakten Helstad og Bakke signerer gjerne blir dems siste i karrieren, i alle fall den siste der de har toppferdigheter. De sitter da gjerne med følelsen at «om jeg skal ta til takke med å bli i TL resten av karrierern, skal jeg i alle fall ha svært godt betalt for det». Er dette et godt utgangspunkt for Brann sin mulighet til å få best mulig spiller til en rimelig lønn (dette er før Huseklepp-argumentet er tatt med)?

Macavoy

Ytterst fantastisk det liggende "brassesparket" fra hjørnet av egen 16-meter Bakke hadde igår. Det må jo være sesongens "move" hittils.
"fører i nesten 25 meter og hvilken avslutning, hvilken avslutning!"

Henrik8

Så skal det sies at han rett før hadde mistet ballen 25 meter fra eget mål, og at det var det som ga mulighet til brassesparket. Hadde satt mer pris på det om han bare kunne spilt ballen ut på vanlig måte halvminuttet før.
Kjør over pakket 09`

dudo

Bakke har forlenget ut 2010! KONGE!
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

vebo

May 30, 2008, 13:24:18 PM #245 Last Edit: May 30, 2008, 13:26:50 PM by vebo
Har forlenget ut 2010!


Skrevet i lykkerus, slett gjerne posten:)
Tiocfaidh ár lá

revert

Dette er alletiders! Alldeles glimrende!

Kjell249

Quote from: vebo on May 30, 2008, 13:24:18 PM
Har forlenget ut 2001!


Får håpe det er lengre enn det :-)

Veldig gode nyheter.

Får håpe Xmin og Langhår blir litt mer fornøyd med RBH nå :-)
Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

mot

Helt Fantastisk!!  ;D

Og kanskje like bra; Betyr dette at det blir naturgress på stadion?

Kjell249

Bakke har en kunstgress klausul i kontrakten og det er jo godt nytt. For da blir det press på styret om å gå for natur...
Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

Go Up