• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Mjelde må gå anno 2007

Started by Mr_Soma, February 17, 2007, 17:45:03 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Nixon

http://henrikibergen.nettblogg.no/1176123218_mons_ivars_siste_sjan.html

Dersom det ikke blir gull til Brann i år kommer dette til å bli Mons Ivar Mjeldes siste sesong i klubben. Slik er det bare.

Ifølge Henrik Færevåg...
Rød makt på Hansa

Endre

Færevåg er en vits med ego på størrelse med Finnmark fylke. Latterlig å lese hvordan han mener å sitte med absolutte sannheter og krever ditt og datt.

Xminator

I VG-lupen har de også touchet temaet om trenerskifte. Mjelde bekrefter at han og Brann er enige om hva som skjer om han får sparken. Så når skillsmissen kommer så tror jeg det blir like udramatisk som resten av trenergjerning til Mjelde så langt.

Nå er jeg mest spent på hvordan vi opptrer mot Stabæk. Ingen av de andre lagene har vist 90 minutter med storspill så langt. Både LSK, Viking og RBK viste perioder med meget god fotball.

enavgutta

Ikke overrasket, men forbannet hva denne fyren uttaler ....


http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=140099


Jaja, nå tror jeg rett og slett laget er for godt til å ta gull uavhengig av hvor dårlige valg evt Mjelde tar.

Belfort

Alt annet enn gull blir ikke akseptert. Klarer han det ikke i år heller så må nye koster få prøve seg.

Nixon

Det kommer jo helt an på.
Brann kan ha en knallsesong og få 55 poeng, men vinner likevel ikke serien fordi Rosenborg er umenneskelige og får 57 poeng.

Har da Mjelde gjort en dårlig jobb? Dårligere enn hvis vi vinner serien med 51 poeng?
Rød makt på Hansa

Xminator

Du er ikke ekstrem nok Nixon. Eksempelet skal selvsagt være 74 poeng til både RBK og Brann, der 2-2 på Stadion ikke holdt mot 1-1 på Lerkendal...

Er laget godt nok til å tåle skade på Opdal, Sigurdsson og/eller Andresen? Eller for den del de samme spillerene ute av form? Vi har bredden, men er minst like avhengige av enkeltspillere som RBK er av Iversen.

Laget og stallen er bra, men jeg fikk en aha-opplevelse med tanke på innbytterbenken til Viking, RBK og LSK i går.

naitsirk

rbk viste i går at dei er totalt avhengig av ein iversen i form.
kven ellers kan score 15 mål?
det samme kan ein sei om brann og viking. helstad og ijeh ute av form/skada vil få store konsekvenser.
lsk derimot er eg litt meir redd. dei har i det minste to spissar som kan score mange mål+ ein meget målfarlig brenne.

Lurkin

Jeg er enig med Nixon. Folk må ikke forlange gull i år, blir det sølv og vi taper med noen poeng så er vi der vi skal være. Som et topplag skal. Vinner vi ikke gull i 2007, så har vi muligheten i 2008. Skifter vi trenger går vi på den samme smellen (igjen), og vi må jobbe oss oppover gjennom flere sesonger.
Berømte Brann fra Bergen

Marek

Selvsagt skal han ikke kastes på dør uansett, men som han selv ønsker så må vi se bak resultatene. Da må vi se på måten vi taper gullet på, at han ikke klarer å få laget til å holde distansen er noe vi ikke kan godta i det uendelige selv om vi klarer 2. og 3. plasser. Målet må være å gå helt til topps, og det tror jeg ikke Mjelde er i stand til.
Men at han kan lede Brann til hederlige plasseringer noen år til tror jeg så gjerne.
ons Ivar skal hem...

BRANN - FOR ALLTID

Etter i dag lar vi vel Mjelde sitte en serierunde til...?
RANN - FOR ALLTID

Klaus_Brann

Quote from: "BRANN - FOR ALLTID"Etter i dag lar vi vel Mjelde sitte en serierunde til...?


Nei da, det er nok en del som vil ha han ut fordi vi BARE vinner 1-0. Er du gal mann!Det er noen som aldri blir fornøyd med hva den mannen gjør vet du.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Lurkin

Kan forresten legge til at hvis Mons går i løpet av 2007 så kan man vinke farvel til visse underskrifter.
Berømte Brann fra Bergen

Marek

Quote from: "Klaus_Brann"Nei da, det er nok en del som vil ha han ut fordi vi BARE vinner 1-0. Er du gal mann!Det er noen som aldri blir fornøyd med hva den mannen gjør vet du.


Neida, gull tror jeg vi blir fornøyd med.
ons Ivar skal hem...

monzilla

Quote from: "Lurkin"Kan forresten legge til at hvis Mons går i løpet av 2007 så kan man vinke farvel til visse underskrifter.


Spørs hvem som blir hentet inn som erstatter det.

cm

Nå har vi, for første gang på gud vet hvor lenge, en fordel i forhold store deler av våre konkurrenter. Vi har kontinuitet i de fleste ledd, fra Bjørn Dahl, via Mjelde og helt ned til ytre benk der Dan Riisnes og Johan Torbjørnsen sitter. Kan noen snart fatte at det er derfor vi er i posisjon til å kunne ta mål av oss om gull?

Skifter vi trener, så skal han gjerne ha eget støtteapparat(les: alle andre høyprofilerte trenere i TL har dratt med seg egne folk) og egne spillere. Vi river ned hele korthuset som har tatt 5 år å bygge opp på no time. Se på Viking, de brukte 35 pene mill på nytt lag i fjor, hadde to trenere som er meget profilert og genierklært og klarte seg i siste runde etter mye marginer.

Faen, klubben går så det griner og det lages årlige tråder om at treneren må gå. Jeg blir flau over hvor historieløs det er mulig å bli.

Langhår

At Mjelde må gå om det ikke blir gull i år er bare mediaskapt vissvass. Målet er selvsagt gull, men om Brann henger med i toppen sesongen igjennom og ender opp med bronsemedalje er det ingen grunn til å skifte trener.

Det kan jo tenkes at avstanden fra tredje til gull bare er et fattig poeng, hva gjør man da? Sparker treneren og begynner på nytt? Nei, da bretter man om ermene og jobber videre, vel vitende om at man er et topplag og kun mangler noen få steg før gullet blir vårt.

Det finnes heller ingen såvidt jeg vet innad i klubben som mener at Mjelde skal sparkes om det ikke blir gull.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

jako

Helt enig med Langhår. Mjelde viser progresjon.

Han gir også et lite spark til alle sine kritikere innkludert undertegnede som hevder han er dårlig taktisk.

Taktikken mot Stabæk var særdeles god. Ved å stå lavt med både forsvarsfireren og midtbanefireren hindrer man både Nannskog bakrom og Gunnarson mellomrom. Og dette var helt klart nøkkelen til at Brann fikk med seg alle tre poengene mot Stabæk.

Om det var meningen at vi skulle angripe med så får spillere i annen omgang aner jeg ikke men fordelen ved å gjøre det er jo at man da forhindrer strekk mellom lagdelene noe som er særdeles viktig mot et lag som Stabæk. Kun en gang glapp det og vi så jo alle hva som skjedde da.

Rett og slett en skikkelig taktisk triumf for Mjelde.
quot;One Evertonian is worth twenty Liverpudlians,"
-Brian Labone

tr0Ndemann

Min mening om denne saken;

Jeg husker jeg satt hjemme med hjertet i halsen, da Brann spilte kvalik mot Sandefjord, en sen høstkveld. Da var det Teitur som styrte laget. Vi så jo etter en stund hvordan det gikk. Heldigvis klarte vi og ta Sandefjord, og beholde plassen.

Så tok Mjelde over.

Han var sikker i sin sak da han begynte, han ville han bygge laget stein for stein. Ta en kamp om gangen. Den jobben har han lykkes 100% med. Han har løftet Brann til de grader, og har gjort en kjempejobb.
I fjor var vi en fyrstikkeske fra å ta gull, etter mangfoldige år med gulltrørke. I år er vi garantert med i kampen, og jeg er sikker på at vi vil ta gull, om vi fortsetter som vi har gjort.

Jeg mener Mjelde har gjort den jobber en nyinsatt trener skal; han har løftet laget fra bunn til gull.
Monsemann; du har min fulle støtte!

(Kommentert av en uerfaren kar. Ikke flame meg!) :)

-Trond
What a waste of council tax, we paid for your hats!

enavgutta

Begynner Brann å legge seg bakpå som på Nadderud og vi ser disse "taktiske grepene" videre utover sesongen er jeg ikke i tvil om at fyren må gå før vi skriver høsten 2007...

dudo

Quote from: "enavgutta"Begynner Brann å legge seg bakpå som på Nadderud og vi ser disse "taktiske grepene" videre utover sesongen er jeg ikke i tvil om at fyren må gå før vi skriver høsten 2007...
_________________
Klovneriet fortsetter !


Det siste der kan du ta deg en faen på.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

naitsirk

stabæk scorte mål i 23 av 26 kamper i fjor.
brann scorte mål i 20 av 26 kamper.

å kome med kritikk  av mim/brann etter 0-1 siger på nadderud er tåpelig. eg er ein svoren utd fan og irriterer meg grønn over chelsea kvar gong dei vinner med 1 mål. og i tillegg på overtid. men dei gjer det gong på gong. kanskje dei ikkje er så heldige likevel.

det seier litt om brann når 2 av fjorårets toppscorarar ikkje får opdal til å slenge seg ein gong.

Nixon

Quote from: "enavgutta"Begynner Brann å legge seg bakpå som på Nadderud og vi ser disse "taktiske grepene" videre utover sesongen er jeg ikke i tvil om at fyren må gå før vi skriver høsten 2007...


Hvilke taktiske grep fra i går var så ille?
Jeg synes faktisk vi legger oss mindre bakpå i går enn hva som var vanlig i fjor. Stabæk får aldri noe stort trykk på oss.
Rød makt på Hansa

Brann_copper

Helt enig. Det er grenser for hvor taktisk genial man bør være når man skal få elleve mann til å samhandle på banen. Keep it simple, solid er det et gammelt militært ordtak som sier. Og i Forsvaret kan man det der med å få folk til å samhandle i flokk. MIM er litt av samme legning. Finn motstanderens svake og sterke sider. Utnytt de svake og forsvar deg mot de sterke. Sett så alt inn i en sammenheng som ALLE elleve pluss inbyttere lett kan forholde seg til. På Nadderud så vi hvordan dette fungerte i praksis. Stabæk hadde knapt en målsjanse i kampen og Brann vant ved å utnytte sine få. MIM er kanskje ikke den taktisk mest geniale treneren i TL, men han er taktisk nok, og han er klok.

Trenere som Keiko, Henning Berg og Røsler er muligens rent teoretisk sett bedre taktikere enn MIM, men jeg tror ikke de er bedre når det kommer til å omsette teori i praksis. Jeg kan levende se for meg tilfeller hvor Keiko har klekket ut en genial plan om hvordan han skal slå VIF, men sliter seg i håret (om han hadde hatt noe) over at spillerne ikke lojalt fulgte planen. Problemet er vel heller at den selvsamme Keiko ikke klarte å nå spillerne med sitt budskap. MIM vil ikke like lett komme i samme situasjon, tror jeg. Han har over årene tilegnet seg en smartness som kan vise seg gull verdt. Han skal aldeles ikke sparkes, han skal støttes! Og for øvrig; BRANN skal støttes. I tykt og tynnt.
We will fight them on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets...  We will never surrender!  - Sir Winston Churchill -

enavgutta

Vel vel, vi får håpe dere har rett folkens ! Dette laget er uansett for godt til å tape gullet igjen uansett hva Mjelde finner på ;-)

ostraume

QuoteDette laget er uansett for godt til å tape gullet igjen uansett hva Mjelde finner på


Grei helgardering du lager deg der. Blir det gull så er det fordi laget er så sabla godt. Blir det ikke så er det fordi Mjelde er en tosk.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

tormi

Quote from: "ostraume"
QuoteDette laget er uansett for godt til å tape gullet igjen uansett hva Mjelde finner på


Grei helgardering du lager deg der. Blir det gull så er det fordi laget er så sabla godt. Blir det ikke så er det fordi Mjelde er en tosk.


Ja det er ikke akkurat matnyttig å diskutere med slike folk. For Mjelde har jo ingenting med spillerstallen å gjøre han er jo bare en dum idiot som kun kan gjøre feile ting, og skulle han gjøre noe riktig så er det seff laget og alle rundt Mjelde sin feil.


Jesus for en gjeng.
SK BRANN - SK BRANN - SK BRANN
-----------------------------------------

Knasen

Er helt enig med deg Brann:Copper. Vi bør støtte Brann for fult selv om det er spillere eller trener. Er enig i at MIM ikke har det klokeste hodet, men han lærer av sine feil, og det er jo viktig. Han har folk rundt seg som også hjelper han. Han har jo gjort det veldig bra de årene han har vært her. Bronsje, sølv og cupgull. Nei jeg synes at vi bør gi mannen litt mer tid.

chris_henrik

http://fotball.bt.no/eliteserien/article78819.ece
"Diamanten var Gull"
Mjelde og Steffensen krediterer midtbaneformasjonen og seg selv for seieren mot Stabæk. Jeg vil påstå at Mjelde har vist en evne til kontinuerlig forbedring.
<BRANN> ..... DKFM


naitsirk

har lagt merke til at fleire kjem med utsagnet:
"mjelde har ikkje det klokaste hovudet ..."

korleis i helvete veit de kven som er smartast?og å sei at rösler,nordlie etc er teoretisk smartare blir berre komisk og useriøst.

skal ein måle klokskap som på skulen med karakterer, er mjelde eit godt stykke framfor dei fleste i norge.

og til slutt ein liten kommentar til enavgutta:

lsk og rbk er uansett for gode til å tape gull uansett kva nordlie og tørum finner på.

ostraume

Quoteog til slutt ein liten kommentar til ostraume


Regner med den kommentaren skulle til Enavgutta.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

naitsirk

he he. sorry.
såg feil. ingen ønsker å knyttast til dette utsagnet:)

enavgutta

Du har et poeng med helgardering tormi. Men e faen meg utrolig at Mjelde med fjorårets mannskap klarte å rote bort gullet, i år er det enda bedre, bør strengt tatt være umulig!

naitsirk

då kan ein og sei at det var heilt utrulig at lsk og vif rota vekk gullet. lsk låg likt med brann ganske lenge.

cm

QuoteMen e faen meg utrolig at Mjelde med fjorårets mannskap klarte å rote bort gullet


Du fortsetter med samme retorikk enavgutta. Hvem er det egentlig som har funnet ut at det er treneren alene som vinner og taper fotballkamper?

Fakta er at Brann ikke tapte gullet i fjor, Rosenborg vant det. Brann tok i 2006 like mange poeng som serievinneren i 2005. RBK hadde 10-2-0 på de siste 12 kampene av serien og ble med det fortjente vinnere. Om tippeligaen holder seg så jevn som den er i disse tider vil vi nok aldri se en slik streak igjen.

naitsirk

klart mjelde var ansvarlig for at andresen, sæternes, ørn 2, dahl, winters etc var ute av form på hausten. det er jo han som styrer kroppen deira med ein fjernkontroll. kontrollen gjekk dersverre tom for batteri og mjelde gløymte å kjøpa nye batteri.

monzilla

Mjelde, som hovedtrener, må ta ansvar for at de greide å rote vekk en ledelse på 10 poeng halvveis i sesongen. Det var der han feilet. Vi hadde så godt utgangspunkt, at so fucking what om RBK spilte 10-2-0 siste halvdel?

naitsirk

det er forskjell på å ta ansvar for noko enn å vera ansvarlig.

Klaus_Brann

Quote from: "monzilla"Mjelde, som hovedtrener, må ta ansvar for at de greide å rote vekk en ledelse på 10 poeng halvveis i sesongen. Det var der han feilet. Vi hadde så godt utgangspunkt, at so fucking what om RBK spilte 10-2-0 siste halvdel?


Han må ta ansvar for at vi ledet med 10 poeng og da..Hva hvis vi hadde ligget likt med RBK da de begynte "opphentingen", regner med det hadde vært en del klaging på de 3 kampene vi tapte unødvendig og den ene uavgjorten!
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

monzilla

Hvorfor i det heletatt bry seg om hypotetiske situasjoner? Faktum er at vi ledet soleklart, og det gikk til helvete. Så kan man spørre seg selv hvorfor det gikk til helvete, og om Mjelde, som hovedtrener, bør ta sin del av ansvaret. Blir det ikke gull i år forventer jeg utskiftning på trenersiden.

pidre

Quote from: "monzilla"Så kan man spørre seg selv hvorfor det gikk til helvete, og om Mjelde, som hovedtrener, bør ta sin del av ansvaret.


Selvfølgelig skal Mjelde sa sin del av ansvaret!
Saludar a los monos!

monzilla

Og det håper jeg han har gjort ved å lære av situasjonen i fjor, og sørge for at det ikke skjer i år igjen. Hvis det ikke skjer i år igjen tar vi gull, hvis det skjer viser det at han ikke greier å utvikle seg selv som trener. Og da må vi ha ny trener. Hvem? Det kan vi evt ta stilling til i november. Men for all del, ingenting er bedre enn at MIM lykkes med det han prøver på.

Xminator

Så Mjelde må gå uansett? 10-2-0 er 69 poeng på 26 kamper. Jeg vil si noen bør ta seg en aldri så liten reality check.

Klaus_Brann

Quote from: "monzilla"Og det håper jeg han har gjort ved å lære av situasjonen i fjor, og sørge for at det ikke skjer i år igjen. Hvis det ikke skjer i år igjen tar vi gull, hvis det skjer viser det at han ikke greier å utvikle seg selv som trener. Og da må vi ha ny trener. Hvem? Det kan vi evt ta stilling til i november. Men for all del, ingenting er bedre enn at MIM lykkes med det han prøver på.


Flere har vært inne på at det finnes andre gode lag i tl, og hvis de også får en kjempesesong og vinner på målforskjell, så må Mjelde gå?selvfølgelig ikke!
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

BL

Dette begynner bare å bli latterlig!

Uansett hva Mjelde gjør, til tross for 3 poeng hjem fra Bærum , så må han gå. Sølv, Bronse, Cup-gull...Mjelde må gå!

INGEN trener har klart å ta Brann i nærheten av noe stort siden 82 og 63. Og Brann har prøvd mange! Men nå som vi har store muligheter og allerede har et trofè i skapet så er gresset så mye grønnere på andre siden av gjerde. Nå kan ALLE gjøre en bedre jobb en den mannen som har tatt laget fra nesten nedrykk og et bunnlag av det sjeldne til storlag på få år.

Ta dere en pille! Mjelde er vår vår mann!!
Hansa-
Felt Z

monzilla

Klaus_brann : Det kommer helt an på. Om Brann og RBK begge havner på 48 poeng, og Brann har en gedigen down-periode med 6 kamper uten seier, er det godt nok for deg da?

Og du, X, som sier jeg må ta meg en reality check? Snakker om å dra ting helt ut av proporsjoner. Om Mjelde må gå eller ikke skal jeg heller moderere meg til å svare på etter sesongen, spørsmålet er hvordan sesongen gjennomføres. Jeg driter i om RBK hadde en god sesonginnspurt i fjor. Vi ledet med 10 poeng, med enda flere poeng over RBK. Vi burde greid å dra det i land uavhengig hvor mye RBK vant.

Skal brann vinne gull må vi gjøre det på egenhånd. Og det er Mjelde som styrer skuten.

Kjell249

Quote from: "monzilla"Hvorfor i det heletatt bry seg om hypotetiske situasjoner? Faktum er at vi ledet soleklart, og det gikk til helvete. Så kan man spørre seg selv hvorfor det gikk til helvete, og om Mjelde, som hovedtrener, bør ta sin del av ansvaret. Blir det ikke gull i år forventer jeg utskiftning på trenersiden.
Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

Klaus_Brann

Quote from: "monzilla"Klaus_brann : Det kommer helt an på. Om Brann og RBK begge havner på 48 poeng, og Brann har en gedigen down-periode med 6 kamper uten seier, er det godt nok for deg da?

Og du, X, som sier jeg må ta meg en reality check? Snakker om å dra ting helt ut av proporsjoner. Om Mjelde må gå eller ikke skal jeg heller moderere meg til å svare på etter sesongen, spørsmålet er hvordan sesongen gjennomføres. Jeg driter i om RBK hadde en god sesonginnspurt i fjor. Vi ledet med 10 poeng, med enda flere poeng over RBK. Vi burde greid å dra det i land uavhengig hvor mye RBK vant.

Skal brann vinne gull må vi gjøre det på egenhånd. Og det er Mjelde som styrer skuten.


Det vet du svaret på selv. Det er selvfølgelig ikke snakk om at det er en god sesong da, men hvis vi får en del fler poeng enn det og RBK dessverre klarer det samme, så må han for min del sitte fortsatt.
Jeg tror de fleste Brann supportere er sultne på gull, og det Mjelde har drevet med/driver med, er langsiktig tenking, og det gagner Brann og oss mye bedre, enn å sparke trenere i hytt og pine sånn som andre gjør.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

tr0Ndemann

Quote from: "Kjell249"
Quote from: "monzilla"Hvorfor i det heletatt bry seg om hypotetiske situasjoner? Faktum er at vi ledet soleklart, og det gikk til helvete. Så kan man spørre seg selv hvorfor det gikk til helvete, og om Mjelde, som hovedtrener, bør ta sin del av ansvaret. Blir det ikke gull i år forventer jeg utskiftning på trenersiden.


Jeg er helt enig, Kjell. Mjelde gjør en topp jobb for tiden, og med han som leder tror jeg Brann vil nå langt. Når et lag går fra f.eks medalje til kvalik, det er da man kan begynne å tenke på trenerbytte.
Ja, vi i Bergen lengter etter gull, men et trenerskifte vil ikke gjøre noenting bedre.
What a waste of council tax, we paid for your hats!

Go Up