• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overgangsvinduet sommeren 2006

Started by OmOssSjølOgHansaøl, June 05, 2006, 22:01:37 PM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

OmOssSjølOgHansaøl

Vårsesongen e over, og Brann troner i ensom majestet på toppen av tabellen. Men i de siste kampene har slitasjen begynt å gjøre seg gjeldende. Jøsendal melder om stadige småskader, spillere må stå over eller hinke ut underveis i kamper, og karantener begynner å skape problemer for Mjelde. På ett område har vi vært heldige i vår: De beste spillerne har startet nesten hver kamp. Men ut over høsten kommer vi i større og større grad til å trenge den mye omtalte bredden i stallen ...

Brann har i år en unik sjanse til å bli det storlaget vi alle har drømt om, men kanskje ikkje helt tør å snakke høyt om enno. De nødvendige kvalitetene e der, men et serieg... krever kanskje en enda bedre forsvarsfirer, og det trengs i hvert fall sterkere backuper bakerst og på sentral midtbane. Det krever at Per Ove Ludvigsen og styret ser at det kan være no eller aldri og legger nok penger på bordet. Gi oss en El Fakiri, Karadas, Priske eller kanskje til og med Olofinjana. Ikke skusle bort dette med en Låstad eller gambisk unggutt. Det e no vi sitter i førersetet.

PS: Det kan kanskje være på tide å pensjonere tråden "Sesongslutt og nye spillere"? Hvis vi skal rette fokus riktig vei, e sesongslutten enno fem måneder unna ... :)
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

steinbygger

Man kan aldri få for mange gode spillere, men samtidig tror jeg vi alle skal være fornøyd med den stallen vi har. Vi har de to siste kampene hatt både skader og karantener og spillerene som har stått klar har gjort en minst like god jobb som de som var vært ute. Mener bestemt at spillere som Zavrl og Migen er kjempespillere som er mer enn god nok som erstattere den dagen det er behov for det. Jeg sier ikke nei til Azar, men mener at 12 mill er for mye for en som ikke har spillt de siste to årene og det siste året på ett lag som jeg mener er dårligere enn BRANN

Esskåbrann

Men Azar passer jo bedre i norsk fotball enn der han er nå!

Uansett, så har Brann faktisk den beste stallen i Norge. Kanskje vil vi slite litt mot slutten, men det vil samtlige lag i TL også. Vi vil sitte igjen med en bredere og bedre stall enn de andre lagene i Tippeligaen, og vi VIL vinne serien i år.
å skal det skje!

OmOssSjølOgHansaøl

Eg tar meg den frihet å svare på dette her:
Quote from: "Xminator"Vi blir for sårbare når Andresen er ute. At Haugen er ute betyr mindre.

Andresen sier at Haugen og han fungerer bra sammen. Forsvarerne sier at det gir trygghet bakover å ha Haugen løpende i rommet foran fireren.

Vi så mot RBK i dag at Haugen ikkje uten videre e lett å erstatte. Vaagan Moen fungerte dårlig i "Haugen-rollen". Zavrl gjorde en grei nok jobb, men stabilserte ikkje like godt som Haugen. Selvfølgelig e det viktigere å finne "Andresen-erstatteren" og superstopper nummer to, men deretter ville eg vurdert å gitt en Haugen-erstatter delt tredjeplass på Ludvigsens prioriteringsliste, sammen med nye utfordrere på backplassene.
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Mr T

Etter at Brann kom inn i UEFA-cupen vil vi etter sommerferien ha to kamper i uken i lang tid fremover. Vi vil få skader og karantener og det skal ikke så mye til før laget blir alvorlig svekket. Vi har gode reserver, men skal Brann ta steget helt opp så trenger vi først og fremst en ordentlig midtbanespiller og en god og rutinert midtstopper. Hvorfor ikke Lundekvam? Er ikke han Bosman da?

Mr_Soma

Quote from: "OmOssSjølOgHansaøl"Selvfølgelig e det viktigere å finne "Andresen-erstatteren"


En såkalt "Andresen-erstatter" finner du ikke hvor som helst, ei heller er prislappen liten. Hvis man skal gå etter en person som er fullt på høyde med Andresen, så befinner ikke den personen seg i å sitte på benken til Andresen evnt blir skadet eller suspendert.

Uansett trenger vi spillere som kan gå inn å snu en kamp vi ligger under. Det har vi kanskje i Memelli, men han har ikke imponert meg kjempemye til nå.

Heldigvis ser det ut til at vi slipper salg denne sommerpausen, vi er ubeseiret nesten halvveis i sesongen, dette lover vanvittig bra!

Nixon

Quote from: "OmOssSjølOgHansaøl"PS: Det kan kanskje være på tide å pensjonere tråden "Sesongslutt og nye spillere"? Hvis vi skal rette fokus riktig vei, e sesongslutten enno fem måneder unna ... :)


Så du bare dreper en god gammel venn på denne måten?:)

Jeg registrerer at vi stort sett diskuterer spillere fra utlandet. Men det er jo ganske mange gode spillere i Norge som Brann kan gi bud på. For det må jo være svært fristende for norske spillere å gå til Brann akkurat nå. Sjansen til å vinne serien kommer for mange ikke akkurat hvert år.

Men det spørs vel om klubbene synes det er svært fristende...
Rød makt på Hansa

Gud

Lundekvam er tilbudt ny kontrakt med Soton' og har sagt seg positiv til forlengelse av kontrakten. Føler heller at Karadas er et bedre valg ettersom han er langt yngre og ikke så skadeplaget som det Lundekvam har vært.

Langhår

Personlig har jeg sans for FFK`s Simen Brenne, en meget god og hardarbeidende midtbanespiller. Har ikke prestert så bra i år (puttet vel ett idag), men det bor mye bra fotball i ham.

Så spørs det om FFK vil slippe ham. Og det er jo tvilsomt, men siden man etterlyste potensielle norske spillere er han en jeg gjerne skulle sett i Brann.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Mr T

Quote from: "Gud"Lundekvam er tilbudt ny kontrakt med Soton' og har sagt seg positiv til forlengelse av kontrakten.


Ukjent for meg, men det kan godt hende. Jeg tenkte bare det at hvis vi fikk ham gratis er det bedre enn å betale 12 mill for Karadas som jeg ikke er helt trygg på.

Mr_Soma

Veldig enig Langhår!
Har sansen for Simen Brenne, har ikke spilt noen dårlig sesong. Han herjet jo med midtbanen vår når vi var i Fredrikstad i sesonpremieren.

Kanskje vi har en god tone med styret i FFK etter ordningen med Kvisvik?

morten_61

Ja Simen Brenne og Pelle Nilsson i odd hadde vært konge.

Mr T

Hva med Frode Johnsen? Han uttalte før sesongen at ville forsøke å skaffe seg en ny klubb hvis han ble sittende på benken. Han har sålangt vært en av rbks beste selv om han ikke har fått spille spiss slik han vil.

Kunne ikke det vært noe med Andresen og Johnsen på midbanen? Han er en hardtarbeidende spiller slik som Helge Haugen, men etter min mening betydelig bedre. Kunne også tilført Brann rutine nå når vi skal spille e-cup.

Endre

Quote from: "Mr_Soma"Kanskje vi har en god tone med styret i FFK etter ordningen med Kvisvik?

"Ordningen" der de betalte 6 mill for en avdanket spiller? :D
Jeg har mine tvil, hehe.
Forøvrig enig i at Simen Brenne bør være på lista til POL.

OmOssSjølOgHansaøl

Quote from: "Mr T"Frode Johnsen (...) har sålangt vært en av rbks beste selv om han ikke har fått spille spiss slik han vil.

Kunne ikke det vært noe med Andresen og Johnsen på midbanen?

Hm, hvis han ønsker å forlate RBK fordi han ikkje får spille spiss der, som du sier, så e han vel ikkje interessert i å gå til Brann for å erstatte Haugen i en defensiv midtbanerolle?
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Mr_Soma

Tonen vel uansett bra når de klasket 6 mill på bordet :)
Ingen hemmelighet at han ble så til de grader overpriset.

Pelle Nilsson koster garantert mer en hva Karadas vil komme til å gjøre.

Mr T

Quote from: "OmOssSjølOgHansaøl"
Quote from: "Mr T"Frode Johnsen (...) har sålangt vært en av rbks beste selv om han ikke har fått spille spiss slik han vil.

Kunne ikke det vært noe med Andresen og Johnsen på midbanen?

Hm, hvis han ønsker å forlate RBK fordi han ikkje får spille spiss der, som du sier, så e han vel ikkje interessert i å gå til Brann for å erstatte Haugen i en defensiv midtbanerolle?


Vi kunne jo kjøpt han inn som spiss og så tvunget han til å spille midtbane. :twisted:

Mr_Soma

RBK vil fremheve de 2 målene han hadde mot Paraguay, samt drømmetreffet mot Lyn, så overpriser de han så til de grader.

Fantastisk banner til Helstad forresten! Samt de 5 karene som stod i bar overkropp.

morten_61

Quote from: "Mr_Soma"Tonen vel uansett bra når de klasket 6 mill på bordet :)
Ingen hemmelighet at han ble så til de grader overpriset.

Pelle Nilsson koster garantert mer en hva Karadas vil komme til å gjøre.


Om Brann har tenkt og kjøpeAzar for 12 mill, så tror jeg Pelle blir en billigere løsning

hanioslo

trandlien ut av Bergen!

Nixon

Uansett hva som finnes der ute. Ingenting hadde vært bedre enn å vinne serien med Haugen fast på midten!:)
Rød makt på Hansa

Mr_Soma

Du (morten_61) tror Pelle Nilsson (24) som er en fremadstormende landslagsspiller fra Sverige, som de betalte 3 mill for vil koste under 12 mill?

Jeg har mine tvil på det...

Men på lang sikt så svarer det seg fremfor Azar.

morten_61

Quote from: "hanioslo"


Somen A Tchoyi håper jeg for guds skyld at vi ikke henter, har hørt mye negativt om holdningene han har. (fra person som jobber i klubben)

Mr T

Quote from: "Nixon"Uansett hva som finnes der ute. Ingenting hadde vært bedre enn å vinne serien med Haugen fast på midten!:)


Enig, men vi så idag hva som kan skje hvis noen av de faste ikke kan spille. Vi kan ikke risikere å tape gullet pga unødvendige skader og suspensjoner. Bedre å ha en spiller for mye enn for lite.

Langhår

Jeg er stygt redd for at det å hente inn en toppspiller fra en annen tippeligaklubb i dette vinduet kan vise seg svært vanskelig.

Mye har forandret seg de siste årene, spesielt gjelder dette økonomien til klubbene. Det er få om noen, som er avhengige av salg midt i sesongen for å unngå konkurs. Mye skyldes den nye TV-avtalen som har gitt klubbene et solid økonomisk løft.

Merk at jeg sier vanskelig, ikke umulig...
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

morten_61

Quote from: "Mr_Soma"Du (morten_61) tror Pelle Nilsson (24) som er en fremadstormende landslagsspiller fra Sverige, som de betalte 3 mill for vil koste under 12 mill?

Jeg har mine tvil på det...

Men på lang sikt så svarer det seg fremfor Azar.



Ja det føler jeg meg ganske sikker på, odd må selge spillere for og få det til og gå rundt, så 10 mill vil nok friste.

Langhår

"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

hanioslo

Quote from: "morten_61"

Somen A Tchoyi håper jeg for guds skyld at vi ikke henter, har hørt mye negativt om holdningene han har. (fra person som jobber i klubben)


Da er den grei og han ute av bildet... :)
trandlien ut av Bergen!

Mr_Soma

Odd ser ut til å styrke stallen i sommerferien med 2 spisser som de har hatt på prøvespill.
Henry Nwosu (26) fra Nigeria,Ryan Botha (25) Sør-Afrika, samt Patrick Suffo som de hadde i ett halvt år. Så de ser ut til å ha planer om å virkelig kjempe om medalje denne sesongen.

Om de selger Pelle Nilsson for 10 mill gjenstår å se, men jeg tviler sterkt.

En annen midtbanespiller som Brann kunne snust på er lillebroren til tidligere Arsenal og West Bromwich-spiller Nwankwo Kanu, Christopher Kanu.

Han spiller for tiden i Peterborough - og skal ifølge agenten til de andre nevnte spillere være fremadstormende, selv i en alder av 26.

OmOssSjølOgHansaøl

Quote from: "Langhår"Jeg er stygt redd for at det å hente inn en toppspiller fra en annen tippeligaklubb i dette vinduet kan vise seg svært vanskelig.

Ja, det e'kje mange lag som vil gi fra seg gode spillere midt i sesongen. Derfor e det relativt sett lettere å hente spillere fra norske klubber i vintervinduet og spillere fra utenlandske ligaer i sommervinduet.
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Mr T

Jeg har nevnt Brede Hangeland i en annen tråd på dette forumet, men ikke fått noe særlig positiv respons. Hvis vi kjøpte han som midtstopper kunne han også vært en erstatter for Haugen hvis Haugen ikke kan spille. Men blir vel en dyr spiller siden han nettopp har skrevet under kontrakt med København.

Hvis Brann vinner serien og spiller CL kvalifisering neste år ønsker jeg at Brann skal ha mulighet til å komme inn i gruppespillet. Slik det er nå er jeg stygt redd for at de vil falle igjennom i det selskapet. De vil komme inn i andre kvalrunde og måtte vinne både der og i tredje kvalrunde. I dag har de ikke mannskap til det.
Jeg vil ha Manchester United og Barcelona på Stadion og ønsker først og fremst de beste norske spillerne for å få drømmen oppfylt.

OmOssSjølOgHansaøl

Per Ove Ludvigsen hadde en del reiser til "VM-klare land" i vinter, og sa då at han hadde langsiktig perspektiv med noen av spillerene han snakket med i den runden. Kanskje noen av de kan komme no? Men ka har VM å si for mulighetene til å hente noen til Brann i sommer? Landslagsspillere vil vel vente til etter VM i håp om å ha økt markedsverdien sin og kunne komme seg til mer profilerte lag i sterkere ligaer?

Eg vil tro at det i juli vil være enklest å hente spillere som ikkje e gode nok til å bli med i VM-troppene, eller spillere fra land som ikkje deltar i VM. Etter VM bør sjansen ha økt for å kunne hente spillere som var med i troppen, men ikkje fikk mye spilletid ...
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Mr_Soma

Quote from: "Mr T"Jeg har nevnt Brede Hangeland i en annen tråd på dette forumet, men ikke fått noe særlig positiv respons. Hvis vi kjøpte han som midtstopper kunne han også vært en erstatter for Haugen hvis Haugen ikke kan spille. Men blir vel en dyr spiller siden han nettopp har skrevet under kontrakt med København.


Hangeland er bare å glemme, som andre sier, så er han like mye oppskrytt som en viss Solli.
Makan til stasjonær stake skal du leite lenge etter.

Samt det å sammenligne Hangeland med Haugen er som å sammenligne Miller med Tom Sanne.
De er 2 vidt forskjellige spillere, Hangeland har duellstyrken,men langt fra radiusen Haugen jobber i.

Mr T

Hvis vi tar for oss det norske landslaget, hvilke spillere kunne dere tenkt dere å få til Brann? Det er ikke mye å ta av. Jon Inge Høiland?

Mr_Soma

Høiland hadde jeg ikke sagt nei til :)
men der er det jo tysklandsnakk.....

Azar ble forøvrig observert i en taxi i Trondheim igår... får inderlig håpe at det var for å se Brann, vi vil ikke ha en reprise av en rbk-overgang.
Anderlecht skal visstnok også være ute etter han...håper han tenker med hjertet fremfor lommeboken.

Men vi kan ihvertfall nyte målet hans mot Portugal for U21 for noen år siden, vanvittig :

http://media.putfile.com/karadas-portugal-u21-2003

Xminator

Det er ingen krise om Azar glipper, men vi trenger en hurtig midtstopper til.

Når det gjelder andre tippeligaspillere - som er gode nok - så tror jeg de er priset i en annen verden akkurat nå. Alle klubbene har noe å spille for. Ingen klubber sliter egentlig med økonomien.

Lønningene til en spille som kommer fra en annen tippeligaklubb er nok i høyeste grad overkommelig, overgangssummen derimot vil få Andresen og Vaagan Moen til å virke billige.

Zavrl gjør en god jobb sentralt mot RBK. Med mindre vi snakker om en spiller i klasse med Bakke eller Olofinjana glemmer vi noen Haugen-erstatter. Zavrl er derimot ikke noen Andresen-erstatter. Her kunne spillere som Brenne og Bernier passet perfekt. Olofinjana ville jo også kledd rollen som Andresenerstatter når behovet var der. Miller kan kle rollen, men har til gode å overbevise sentralt, så det er ett usikkert trekk. Vaagan Moen var ikke noen åpenbaring sentralt han heller.

Problemet med utenlandsproffene er selvsagt lønnsnivået. Overgangssummene tror jeg er lavere enn fra norsk-til-norsk.

AtroZ

Quote from: "Xminator"Det er ingen krise om Azar glipper, men vi trenger en hurtig midtstopper til.

Når det gjelder andre tippeligaspillere - som er gode nok - så tror jeg de er priset i en annen verden akkurat nå. Alle klubbene har noe å spille for. Ingen klubber sliter egentlig med økonomien.

Lønningene til en spille som kommer fra en annen tippeligaklubb er nok i høyeste grad overkommelig, overgangssummen derimot vil få Andresen og Vaagan Moen til å virke billige.

Zavrl gjør en god jobb sentralt mot RBK. Med mindre vi snakker om en spiller i klasse med Bakke eller Olofinjana glemmer vi noen Haugen-erstatter. Zavrl er derimot ikke noen Andresen-erstatter. Her kunne spillere som Brenne og Bernier passet perfekt. Olofinjana ville jo også kledd rollen som Andresenerstatter når behovet var der. Miller kan kle rollen, men har til gode å overbevise sentralt, så det er ett usikkert trekk. Vaagan Moen var ikke noen åpenbaring sentralt han heller.

Problemet med utenlandsproffene er selvsagt lønnsnivået. Overgangssummene tror jeg er lavere enn fra norsk-til-norsk.


Er ikke så lenge siden du protesterte når jeg foreslo bernier. Oppskrytt var vel det du kalte han..

Skal ikke dvele ved det, bernier hadde vært en glimrende forsterkning. Om så tromsø sa nei til 10 mill i fjor. Noen som så fintene hans i går eller? Bernier har teknikk på linje med våre egne spillere, og da snakker vi klasse :P

Det er ikke krise om Azar glipper så lenge vi får en ny stopper som kan utkonkurrere bjarnason. Men skulle han gå til en annen norsk klubb nå blir jeg utrolig forbanna. DA trenger han ikke tenke på brann-spill igjen.

Hvis ikke guntveit blir klar til høsten trenger vi en som kan konkurrere om både venstre kant og back plassen. (Samme spiller).

Av de to løpsmaskinene i start tror jeg at strømstad hadde vært den beste, virker som en bedre passningslegger. Jeg innser at det er helt usannsynlig, men det er også hangeland. Jeg blir overrasket om han går til en annen norsk klubb enn viking, på samme måte som hanstveit er dette en av få spillere med ekte klubbfølelse.
Football is a game in which a handful of fit men run around for one and a half hours
watched by millions of people who could really use the exercise.`

nummer9


C@Bøe_79

Bergen og Hansa til eg dør!!!!!

Vær med og støtt tifo-gruppen med noen kroner, kontonummer 3628.52.72631

Snublefot


Xminator

Dette med at kvoten kan bli utvidet har vert kjent en stund. Det er faktisk noe av bakgrunnen for Branns interesse i disse unge afrikanerene.

nummer9

Sant det, men det var vel mere for at kanskje Uefa skulle utvide (eller har utvidet) dette med 1 spiller eller noe i den duren.

Her er det vel mere at det strider mot norsk lovgivning, burde vel kunne bety at det blir ekstra press på det.

abe78

Har man disse reglene (max 2 fra ikke-EU) i hele Europa? Det tviler jeg seriøst på. Trodde dette var nasjonale (NFF) regler jeg.
.og husk!

Xminator

Portugal har vel kvote på 3 tror jeg.

C@Bøe_79

Quote from: "Snublefot"


Brannvesenet har ikke noe og si når det gjelder brannsikkert stoff, det skal testes av NFF..
Bergen og Hansa til eg dør!!!!!

Vær med og støtt tifo-gruppen med noen kroner, kontonummer 3628.52.72631

atlascopo

Quote from: "Xminator"Portugal har vel kvote på 3 tror jeg.



I Portugal kan du stille med 11 Brasser.

Kjell249

...og i Norge kan du stille med 11 fra Svalbard.
Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

Tom C

Jeg må si at respekten min for Karadaz stiger et par hakk dersom han avslår lukrative tilbud fra Galatasaray m.fl for å spille for Brann. Er isåfall ikke bare pengene han går etter ihvertfall...

http://fotball.bt.no/internasjonal/article58437.ece
Aldri mer Obos....

abe78

Et par hakk? At denne mannen vil spille for Brann er det ingen tvil om. Det er ikke småklubber han takker nei til her. Dette står det stor respekt av. Kommer han vil jeg ta i mot han med åpne armer.

http://pub.tv2.no/nettavisen/ibergen/article659029.ece

Takket nei til 35-40 millioner (i følge iBergen).
.og husk!

tormi

Jeg begynner å bli lei det hele kommer til å rakne... Så store penger hadde de færreste sagt nei til.

Forstår godt Azar om han ikke klarer å si nei til disse tilbudene. Men gud så fett om han kom hjem - knakk alle spissene i eliteserien og ble solgt for 40 millioner. (Nest best etter at han blir i Brann resten av karrieren.)
SK BRANN - SK BRANN - SK BRANN
-----------------------------------------

Go Up