• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Hva misliker gjestelag mest når de kommer ?

Started by batty, May 06, 2006, 13:25:19 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

batty

De misliker mest at hjemmepublikum er mot dem i alle situasjoner, ved dueller og hver gang de tackler/hindrer en Brannspiller. De misliker at publikum håner feilpasninger og raser mot dem. Jeg tror ikke på at sang til støtte for hjemmelaget er det de er så redd for. Det kan være positivt for de røde selvsagt, og er vakkkert men har du spillt selv vet du at det er ekkelt å føle alle mot seg i enhver duell og situasjon. Piping rasing lett hetsing og ville protester mot alle former for bortedømming og gale brøl mot alle tacklinger de foretar er fin medisin. Jeg for min del brølte villt mot motstander som tok innkast for å bringe de ut av fatning da jeg var yngre. Forutsetter at man er på nederste rad og plutselig brøler uten forvarsel. Litt galskap er noe gjester frykter. Mener nå jeg da. Mike Mills sa han HATET å spille på Anfield og han var vel på besøk der 12-14 ganger. Aldri fred å få. For at et hjemmelag skal kunne dra nytte av publikum må de være over dem hele tiden. Aggresivt og intensivt.

batty

Det som skiller stadion fra mange andre steder erinnlevelse og at publikum lever med i kampene .Virkelig reagerer på hendelsesforløpet.
Flott å synge høyt og mye, men ikke bli monotone. I min kjære barndom i nærheten av stadion var stadionbrølene, pipekonsertene og folkemassene noe som gjorde et uutslettelig inntrykk. Mye av dette er vedlikeholdt og det er verdifullt. Når noe råttent gjøres mot våre er som oftest hele stadion på alerten mens østpå er det bare deler av publikum som hisser seg opp. Legendariske Brann-Frigg onsdag 22. august 1962 glemmer ingen av naboene til Brann stadion. Et helvete av en kveld.
Med fare for fjortisfaktor og sminkede jenter, feite svigermødre og dresskledde japper blandt publikum er det likevel bedre med tja 15 slike enn 15% tomme heslige seter.


Klaus_Brann

Quote from: "Xminator"


Selv om de sier at de gleder seg te å spelle på stadion foran så mye folk og bla bla bla, så er det ikke sikkert at de mener det...
Tviler på at de hadde gått ut i media etter å ha fått med seg at stadion blir stappfull på søndag og sagt at dette her kommer te å bli litt ekkelt, med så mange gale bergensere på ett sted som er i mot oss.
Du kan godt si at det hører med å bli pepet ut av publikum, men det er stor forskjell på å bli "pepet" ut av enten forretningsforbindelsene til røkke i Molde, av pampene i Lyn, eller av 16000 gale bergensere som gir alt på tribunene for å hjelpe Brann på vei mot seriegull!Veldig bra innlegg Batty.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Veggen

Nå er det faktisk bare denne og forje sesong hvor Brann har eid på Stadion. Tidligere sesonger har Brann vært fryktelige på hjemme bane, tap etter tap. Mye av grunnen til dette lå i innstillingen til bortelaget. Den heksegryten Stadion var, gjorde at motstanderlagene ble ekstra tent til disse kampene, mer enn våres gutter. Dere kan jo se for dere å spille forran 15 000 med kjempe stemmning enn å spille på Nadderud friidretsarena med et par tusen finkledde og forsiktig klappende bærums snobber.

Men dette tror jeg MIM har ordnet opp i. Brann virker mye mer tent i store kamper, mer enn motstanderene, mens de sliter mer ved mindre oppgjør og bunnlag.

Husk at det er stor prestisje for andre lag å vinne på Stadion. Jo mer vi hetser, jo mer vil de sparke igjen kjeften vår med borteseier.
Jeg sier at det ikke hjelper å hetse, for det gjør det nok absolutt!

Stoffi

Quote from: "Xminator"




Pussig det at Nordlie sa at laget hans holdt på å pisse på seg for noen år siden når de besøkte stadion....
Min bestemor er tilgjengelig som Branntrener, løp og kjøp!

tormi

Jeg tror faktisk at om vi hånet motstanderen hver gang de mistet ballen, hver gang de gjorde feil så hadde de blitt påvirket og blitt usikre. Ikke nødvendigvis de mest rutinerte spillerne men veldig mange. Jeg tror vi kunne gjort Brann til et enda bedre hjemmelag dersom vi hadde klart å få til noe slikt!
SK BRANN - SK BRANN - SK BRANN
-----------------------------------------

Langhår

Det er helt klart at det går an å påvirke spillerne gjennom publikumsengasjement. Enten vårt lag jager en utligning, eller om det gjelder å psyke ut motstanderen. Det at det regnes som en stor fordel å ha hjemmebane er delvis på grunn av dette.

Noen som husker Frode Olsens siste kamp på Stadion? Pipekonserten var unison og tilslutt klarte ikke den erfarne keeperveteranen og treffe banen med et eneste utspark engang. Det endte med et raserieanfall som fikk ham utvist. Mannen mistet grepet rett og slett.

Et annet internasjonalt eksempel er ManU`s Gary Neville. Den vanligvis så bunnsolide spilleren møtte et Anfield fullt av hat som pep og hånet ham i 90 minutter. I den kampen var han ManU sin klart dårligste spiller. Tilfeldig?

Jeg sier ikke at alle spillere lar seg påvirke, men jeg har liten tro på at særlig mange får ekstra tenning av å bli hånet av 15-20 000 mennesker. De sier selvsagt det selv, men hva skal de si?

Noen lar seg imidlertid selvsagt påvirke mindre enn andre. Jeg tror imidlertid at nyopprykkede Stabæk kan bli litt gele i knærne av å møte et publikum av internasjonalt format....
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Go Up