• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Bergen Inferno

Started by MyWay, March 08, 2006, 16:42:59 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

krøvel vellevold

Quote from: "RC"Og her skal vi herme etter reserveløsningen til engelsk fotball?

!
Legg ned hele klubben!

Nixon

Quote from: "krøvel vellevold"Tror ting vil bli merkbart bedre når vi flytter over til Hansa. Da er jeg også sikker på at en del gamle Store Stå'ere vil kunne tenke seg å bli med igjen. Vi vil heller ikke bare bli en større gjeng, men jeg tror også at andelen menn vil øke.


Husk på at det allerede sitter en stor gjeng gamle SS-folk på Hansa.
Sågar mange menn..
Rød makt på Hansa

Yngve

Dei fleste bilda frå England, med nokre unntak, var i frå småklubbar. Det er dei same klubane som følger landslaget. Ergo er det nok ein samanheng mellom dei trommene du har høyrd på landslagskamp, nordsida.

Det mangla heilt bilder frå andre klubbar som United, L'pool, Newcastle, Tottenham osb. Og då tenkjer eg ikkje på det salige kaoset som var på dei gode gamle stå tribunane der borte, for det er ikkje tvil om at det var ein flaggtradisjon. Men det var definitvit ikkje noko organisert mosaikk der borte før.

Takk gud for det.

Men no veit eg blant anna Celtic har innført ein eigen tribunedel, som er dedikert for tifo. Så det er fare for at det er på veg inn i Skottland, trur kanskje det går endå ei tid før det kjem noko av det i premier league. Kva som skjer i irland, er vel strengt tatt irelevant. Der er interessa for lokalfoppallen særs liten.

krøvel vellevold

Quote from: "Nixon"[ Husk på at det allerede sitter en stor gjeng gamle SS-folk på Hansa.
..


En stor gjeng "gamle SS-folk"? Huff og huff! Er det dette som kalles gammelnazister? Har vi fått infiltrasjon av nazister her i byen også nå?
Legg ned hele klubben!

feltf

Etter å ha fulgt med på diskusjonen ganske lenge følte jeg at det var på tide å kaste seg inn i debatten, med et par poeng. Ok ble litt langt innlegg.

Først litt om meg selv. Jeg er 22 år og likevel tilhører jeg gruppen gamle grinebitere i følge enkelte på dette forumet. Jeg har stått på store stå fra 2000-2002. Før dette var det klokkesvingen og gode gamle solosvingen. De siste årene har jeg benyttet meg av studentplasser i hansasvingen og i år blir det 3 sesong med patoutkort på felt F Min første kamp var i 95.

De som skriver på forumet og som er de største tilhengerne av ultras kulturen, klager stadig på at stemningen er for dårlig. De ikke skjønner hvorfor vi skal holde på en kultur og tradisjon som ikke fungerer lengre. De mener alt kan bli bedre hvis det blir mer flagg, hopping synging også videre. Krøvel har helt glimrende utdypet at stemningen kan være stor selv uten at det synges noe. Ref. Reaksjoner på ting som skjer på banen etc. Jeg er veldig enig i mange av hans tidligere innlegg.

Problemet i dag ligger vel stort sett på at for få folk synger med på store stå. Samt at sangene startes på feilt tidspunkt. Her overgår hansatribunen og Felt Z store stå noe helt vannvittig når de først starter. Men de kunne kanskje ha trykket til litt flere ganger i løpet av en kamp. I de 11 årene jeg har gått på stadion har jeg alltid oppfattet det slik at det er store stås oppgave å starte sanger og være stemningsskaperen. Resten av stadion kaster seg med på sanger når de føler for. Dvs noen ganger pr kamp. Dette er noe som er unikt i Norge. Nemlig at vi klarer å få med alle tribuneseksjonene. Hvem husker ikke cupfinalen? Vi var nærmere 20000 som sang masse gamle gode brannsanger med et unikt lydnivå. Jeg leste på forumet til Kanarifansen noen dager etter. Der var flere imponert over det vannvittige potensialet vi har. Vi klarte å få med alle.
Hva skjedde når de selv var der året etter? De var drit dårlig. Selvfølgelig var de færre enn oss, men gjennom sesongen i fjor holdt de et høyt nivå. På slutten av sesongen i fjor sang kanarifansen litt for mange sanger om og om igjen. Disse evighets sangene (forza fula og den gjengen der som synges i 15 min uten å ta hensyn til det som skjer på banen )fenger kanskje de som er med i den harde kjernen, men de appelerer ikke til resten. Der vi fikk med oss alle Brannfans på cupfinalen fikk ikke kanarifansen med seg den vanlige Lillestøm supporter på sangene. Jeg tror at ved å starte med hopping og ropert, tromme, megafon og alt det der, kan det hende store stå blir litt bedre, men resten av stadion kommer ikke til å følge dere. Der er problemet.

For å utdype dette med engelsk stemning, går dette på at synging er hovedfokus. Ja de har nok noen tifo og slike ting de også, men dette er en mindre del. Se en tippekamp fra england og sammenlign dette med Lsk på åråsen. Jeg vil heller ha litt stille perioder, men med ordentlig trykk når det først synges. Heller det enn trommer og monoton sang, hopping og flaggvifting gjennom hele kampen. Heldigvis har de fleste avkreftet at de vil ha dette, men det er nettopp dette vi gamle grinebitere er redde for at det skal bli når dere snakker om ultras. My Way synes ikke det var moro at paf prøvde å gi han tips om hvor de kunne stå. Ingen skulle fortelle han hvor han skulle oppholde seg på stadion. Samtidig ser han ikke helt problemet med at en person styrte showet med mikrofon. Artig det!

De siste årene har flere og flere gått over til hansatribunen. Mange av de gamle stemningsskaperne på stadion klarer ikke lengre å identifisere seg med dagens store stå. Hvis dere ønsker å gå lengre mot en ultras kultur, kommer de i hvert fall ikke tilbake. Man har mistet mange av de kreative sjelene. De som lagde spontane og morsome sanger, de som vet når man skal trykke til, hvilken sang som passer best i rett øyeblikk, osv. I dag oppholder mange av dem seg på hansa og andre deler av stadion.

Når jeg begynte å gå på stadion var store stå noe skremmende som jeg ikke turte, og ikke minst, følte meg for ung til å gå på. I dag begynner mange sin Stadionkarriere på store stå. Tror en del unge hadde hatt godt av å være to sesonger litt rundt omkring på stadion. Fått et litt mer nyansert bilde av hvordan folk er. Flere på dette forumet tror jo at folk på sittetribunen aldri synger eller er engasjerte. Nå er dette ikke en veldig relevant diskusjon lengre siden tribunen rives etter sesongen og ny plassering blir hansatribunen Der tror jeg ting blir bedre.

Northside

Er klar over at det ikke er den "engelske tradisjonen" sin skyld at stemningen er dårlig, for den fungerer jo andre steder, det vet eg. Men når det ikke virker her, så må vi finne på noen løsninger for å bedre stemningen. Vi kan ikke bare sitte på ræven oppe på Hansa og tenke, "Vi skal ikke fornye oss, klanen og england har god stemning og vi må viderføre tradisjoner, selv om vi ikke får det til".


Vet at det er bare 1år igjen til vi skal flytte til Hansa, då er eg også rimelig sikker på at det er bedre, men betyr det at vi bare skal drite i hele denne sesongen?

Til Yngve:
QuoteDet mangla heilt bilder frå andre klubbar som United, L'pool, Newcastle, Tottenham osb. Og då tenkjer eg ikkje på det salige kaoset som var på dei gode gamle stå tribunane der borte, for det er ikkje tvil om at det var ein flaggtradisjon. Men det var definitvit ikkje noko organisert mosaikk der borte før.


Her har vi noen bilder fra stor klubbene, men så må du huske at reglene for de små klubbene er mye mildere, dermed så får de gjort litt mer enn stor klubbene.

Newcastle:
http://img304.imageshack.us/img304/4339/27cv.jpg
http://img178.exs.cx/img178/9933/new2zp.jpg
http://img468.imageshack.us/img468/329/ultrastifopic2bx.jpg
http://img429.imageshack.us/img429/7770/newc3ll.jpg

Arsenal:
http://img160.echo.cx/img160/1184/21jz.jpg

Birmingham:
http://img236.exs.cx/img236/4733/bir0jo.jpg

Chelsea:
http://img165.imageshack.us/img165/981/21dc.jpg
http://img492.imageshack.us/img492/1673/tifofoto39c5sy.jpg
http://img444.imageshack.us/img444/4905/tifofoto39c8tv.jpg

England:
http://img457.imageshack.us/img457/4890/tifofoto8yi.jpg
http://img240.echo.cx/img240/3912/22oy.jpg

Liverpool:
http://img137.exs.cx/img137/6011/liverpool_02.jpg
http://img335.imageshack.us/img335/46/12ge.png
http://www.stadionwelt-fanfotos.de/stadionwelt_fans/Fan-Fotos/Fotos-Fussball-Fans/StadionatmoEngland/Bilder-Atmo-Liverpool/LIVERPOOL_leverkusen0102/liverpool4.jpg
http://www.stadionwelt-fanfotos.de/stadionwelt_fans/Fan-Fotos/Fotos-Fussball-Fans/StadionatmoEngland/Bilder-Atmo-Liverpool/BilderLiverpoolB1/liverpoolcdalavesuefafinal2001bp2.jpg
http://img186.exs.cx/img186/4213/16107ia.jpg
http://img186.exs.cx/img186/1425/20042005perugiavicenza0023hp.jpg
http://img169.echo.cx/img169/78/33tk.jpg

Har også bilder fra NewCastle, Man U, Sheffield Wednesday og en del andre lag, gidder bare ikke å poste mer no.
Men poenget er, at dersom reglene ikke hadde vært så streng i england, så ville eneste forskjellen mellom den kulturen og ultras kulturen at engelske sanger har mer tekst! (mer tekst er positivt).

Feltf:
QuoteDe som skriver på forumet og som er de største tilhengerne av ultras kulturen, klager stadig på at stemningen er for dårlig. De ikke skjønner hvorfor vi skal holde på en kultur og tradisjon som ikke fungerer lengre. De mener alt kan bli bedre hvis det blir mer flagg, hopping synging også videre. Krøvel har helt glimrende utdypet at stemningen kan være stor selv uten at det synges noe. Ref. Reaksjoner på ting som skjer på banen etc. Jeg er veldig enig i mange av hans tidligere innlegg.


Har selv sagt at stemningen kan være stor uten synging, og det er positivt og slik det skal være, men!. Når det ikke er noe spennende som skjer, så er heller ikke stemningen på noe som helst måte stor, verken synging eller gauling. Det er her laget vårt trenger litt støtte og det er her vi må forbedre oss.

QuoteJeg tror at ved å starte med hopping og ropert, tromme, megafon og alt det der, kan det hende store stå blir litt bedre, men resten av stadion kommer ikke til å følge dere. Der er problemet.

Hvorfor tror du det?
Dersom det skulle skjedd, så ville det hvertfall vært det totalt motsatte av hva som har skjedd rundt om i verden.
Har fortsatt til gode å se 2 kortsider i england synge vekselsang eller samlet, har fortsatt til gode å se hele stadioer i england hoppe eller synge i takt. Vi har klart det, så hvorfor ikke klare det med litt annen kultur også? Sangene vil jo bli nesten de samme uansett, og vi skal jo ikke importere nye folk til Bergen heller får å få i gang denne kulturen.

QuoteSe en tippekamp fra england og sammenlign dette med Lsk på åråsen. Jeg vil heller ha litt stille perioder, men med ordentlig trykk når det først synges.


Vær så snill å ikke sammenlign LSK med noe, de har verre oppfinnsomhet i sangene sine enn en unge på 1år. Og de har ferre sanger enn antall fingre eg har på en hånd, med andre ord latterlig.
Ordentlig trykk blir det garantert på en del sanger selv om vi synger litt mer utenom "det vanlige". Hvorfor skulle vi ikke har ordentlig trykk på noen sanger selv om vi synger mer då?

QuoteHvis dere ønsker å gå lengre mot en ultras kultur, kommer de i hvert fall ikke tilbake.

De kommer ikke tilbake uansett, så den saken er jo grei.

En annen ting eg tenkte litt på i farten...
Snart er det bare vi i hele verden som har engelsk stemning, klanen, england og de fleste andre klubber som holder på denne kulturen går mer og mer over til en blanding av engelsk og ultras kultur nettopp pga det fungerer bedre.
Blir som å ta de beste spillerene fra 2 lag og samle de til 1 lag, då vil det laget selvsagt bli bedre enn hva de 2 andre var før.
Anywya, ultras kulturen brukes i America, Afrika, Asia, Australia, og i nesten hele europa, rart de ikke bruker den engelske dersom den er bedre.

Snart kan vi vel skryte over å være nesten de eneste i verden med engelsk stemning, så får du selv bestemme om det er positivt eller negativt...

paf

Quote from: "NorthsideFCDH"Skulle gjerne holdt oss til tradisjoner eg, men ser ikke poenget med å holde på en tradisjon når den ikke fungerer, då har vi ikke noe å være stolt over. Og i tillegg når 80% av de som maser om tradisjoner sitter seg på hansa å holder skjeft, så begynner eg virkelig å lure på hvilken tradisjoner de snakker om!

Synes ikke det er noe i veien med tradisjonen - som jeg også prøvde å synliggjøre. Når det gjelder det å mase på tradisjoner, så er det gjort av Krøvel og meg som begge har stått på Store Stå siden mer eller mindre siden hele ultrasgjengen gikk i barnehagen og fortsatt gjør det...

paf

Quote from: "NorthsideFCDH"Den sykeste regelen er jo at de ikke får lov å stå under kamper, dermed ingen hopping.

Enig med deg i at dette er en alldeles latterlig regel. Dessverre gjelder den også i Norge på sitte tribunene... NFF er særs opptatt av at folk skal sitte der og oppfatter det som en alvorlig sikkerhetsrisiko at folk står på sitteplasser...

paf

Quote from: "NorthsideFCDH"E"Vi skal ikke fornye oss, klanen og england har god stemning og vi må viderføre tradisjoner, selv om vi ikke får det til".

Det er klart vi skal fornye oss - hele tiden faktisk. Men skal det fungere må vi faktisk ha respekt for tradisjonen vi er ei i. Tradisjon handler ikke om å tviholde på noe som ikke fungerer men det handler om respekt. Det kan jo også være at noe av det vi gjør er verdt å ta vare på selv om du ønsker noe annet videre. Og som sagt: Det er ingenting som hindrer deg heller. En tribune er en utrolig darwinistisk organisme. Det som fungerer overlever. Den som synger høyest styrer hva som synges. De med de beste argumentene vinner "kampen om tribunens sjel". Et godt eksempel er da vi for en 15 års tid siden gikk over fra i all hovedsak å synge på engelsk til å synge på norsk. Men selv om vi begynte å synge på norsk hentet vi fortsatt melodier fra den engelske tradisjonen. Det samme gjorde vi med temavalg i sangene. Nystemten er en annen "nymotens" greie som går fint inn i vår tradjisjon.

krøvel vellevold

Quote from: "NorthsideFCDH".
Har fortsatt til gode å se 2 kortsider i england synge vekselsang eller samlet, har fortsatt til gode å se hele stadioer i england hoppe eller synge i takt.  
---
Snart er det bare vi i hele verden som har engelsk stemning, klanen, england og de fleste andre klubber som holder på denne kulturen går mer og mer over til en blanding av engelsk og ultras kultur nettopp pga det fungerer bedre.

Anywya, ultras kulturen brukes i America, Afrika, Asia, Australia, og i nesten hele europa, rart de ikke bruker den engelske dersom den er bedre.

Snart kan vi vel skryte over å være nesten de eneste i verden med engelsk stemning, så får du selv bestemme om det er positivt eller negativt...


Er du vittig? Er det noe sted i verden hele stadion er med på stemningen, så er det jo i England! Selvsagt mest synging på den kortsiden der den harde kjernen står, men du har ikke noen sånn utpreget grense mellom syngende / ikke syngende som du finner alle andre steder! Hvis du ser en kamp fra England på tv, så er det jo hundre ganger bedre stemning der enn på kampene de sender fra Spania, Tyskland og Italia. Og spesielt på e-cup er engelske tilhengere fantastiske! De som har sett Liverpool (usj!) spille hjemme i e-cup, vet hva jeg mener! Det er noe ganske annet enn Juve-kamper foran nesten tomme tribuner... Ikke rare stemningen der nei!

Engelskmennene er ikke noe særlig på hopping nei, men jeg har nå sett hele Ibrox stå og hoppe på den der "hello, hello!"-sangen. Hvor har DU forresten sett hele stadion være med på hopping? Hvis det er Brasil eller Argentina du snakker om, så er jo det uansett en helt annen verden hva levesett og kultur angår! At de liker trommer, rytmer, dansing, farger og stesj i Latin-Amerika, Sør-Europa og Afrika, er vel ikke noe rart? "Alt" handler jo om dans og rytmer i sånne land! Klart ultras-kulturen apellerer til folk der! I England er sang en del den historiske kulturarven. Engelskmenn har alltid elsket allsang. De har sunget sjømannsviser, sjantis, pub-/drikkesanger til alle tider. Engelsk kultur er noe som ligger oss nærmere og kler oss mye bedre enn denne latinske kulturen.

Ingenting hadde vel vært bedre om vi hadde vært de eneste utenfor England/Skottland med engelsk stemning? Jeg er veldig for at Brann og Bergen skal skille seg ut og være annerledes enn alle andre! Så det med "å være de eneste" var ikke akkurat noe argument for å få meg til å skifte mening...
Legg ned hele klubben!

Northside

Lyon og en del franske klubber. Ascoli og en del andre italienske klubber. Selvsagt Afrika og sør-Amerika. En del lag fra Balkan, til og med landslag har jeg sett kamper fra eller filmer hvor alle på hele stadion hopper.

Eg liker hvertfall bedre stemningen fra toppklubbene i Frankrike, noen i Italia, en del i Spania/Portugal osv enn de engelske, men det finnes jo unntak med Liverpool og the kop, de er jo fantastiske når de spiller bra.

krøvel vellevold

Quote from: "NorthsideFCDH"Ascoli og en del andre italienske klubber.  (...) En del lag fra Balkan, (...) har jeg sett kamper fra eller filmer hvor alle på hele stadion hopper.

Eg liker hvertfall bedre stemningen fra toppklubbene i Frankrike, noen i Italia, en del i Spania/Portugal osv enn de engelske, men det finnes jo unntak med Liverpool og the kop, de er jo fantastiske når de spiller bra.


Ascoli og en del klubber på Balkan? Ascoli har hatt et snitt på rundt 6000 de siste sesongene, så det var sikkert kjempegøy! Balkan? Tja, de store klubbene på Balkan (som Røde Stjerne og Levski) trekker jo 5-6000 i snitt. Sikkert overveldene det også! Men så er det jo ikke tvil om at folk på disse breddegrader er litt villere og mer løsslupne enn vi er her i Norge! Det er lettere å få hele Brann Stadion til å synge/rope, enn å få dem til å hoppe, for å si det sånn...
I Portugal er f.eks. Benfica-fansen. Så dem mot Liverpool (usj) hjemme+ borte. Kan ikke akkurat si at det var ultraskulturen som var fremtredende. Syns faktisk Benfica-fansen virket veldig engelskinspirerte! Når det gjelder Spania, så er jo stemningen ELENDIG! Kanskje Athletic Bilbao kan duge litt, men også disse er jo engelskinspirerte. Ser man på Real Madrid og Barcelona, så er det jo nesten bedre stemning i engelsk conference league!

En annen ting: Disse filmene du har sett av "hele stadioner som hopper"; har de filmet 360 grader rundt, slik at det ikke bare er et inntrykk du har fått? kan det kanskje være at det var 1 minutt etter en viktig scoring mot erkefienden, eller i en avgjørende kamp om seriegull? Kanskje de nettopp hadde snudd 0-3 til 4-3 de siste 10 minuttene av kampen?

Sitter forresten og ser på Deportivo - Sociedad. Altså; man hører jo spillerne rope til hverandre! Sånn er det alltid når det er tv-kamp fra Spania! Ikke akkurat mye stemning, men jeg hører det hamres løs på en tromme. Hvis den trommen virkelig hjelper på syngingen, tør jeg ikke engang tenke på hvor dårlig stemningen hadde vært om de ikke hadde tromme...
Legg ned hele klubben!

DJ_ADG

Røde Stjerne har meget lavt sitt. Mye pga etter at Serbia ble egen stat har mange små klubber kommet opp i øverste div. Før hadde de jo kamper mot Zagreb, Hajuk, Sarajevo. Nå spiller de mot eks Rad beograd.

Bilder fra det oppgjøret:
http://www.delije.net/galerija//05_06/0506_cz_rad_2.jpg
http://www.delije.net/galerija//05_06/0506_cz_rad_8.jpg
der ser det bra ut, men se lang sidene;
http://img82.imageshack.us/img82/7343/marakana18kg.jpg
http://img216.imageshack.us/img216/5387/marakana2sk.jpg

Delije liker å si at de é best i verden. De synger høyere enn engelskmennog italienere, de sloss bedre enn engelskmenn og har bedre tifoer enn Italienere. Var ihvertfall det de sa på en BBC dokumentar
ær med å støtt tifo-gruppen med noen kroner, konto nummer 3628.52.72631 (merk tydelig med TIFO)

Yngve

Jau, du hadde fleire bilde nordsida. Men alle var jo kliss like. Veit du om dei er alle klubbsponsa? Ala rbk sine i meisterligaen for nokre år sidan.

Når det gjeld desse sør europearane, så hadde vel deportivo med seg 9 (ni) suportarar til kampen mot Barca forige helg. Hengivne folk..

Northside

Quote from: "krøvel vellevold"
Ascoli og en del klubber på Balkan? Ascoli har hatt et snitt på rundt 6000 de siste sesongene, så det var sikkert kjempegøy! Balkan? Tja, de store klubbene på Balkan (som Røde Stjerne og Levski) trekker jo 5-6000 i snitt. Sikkert overveldene det også!


Ascoli hadde hadde no en del folk på kampene før i tiden, du husker sikkert selv den hoppe filmen som ble postet her? Skal se om eg finner den igjen.
Men så har vi jo Olympique Marseille, Lyon,  og en del andre storlag hvor alle hopper også, selvsagt når laget gjør det bra, men det skjer ofte nok til å bli imponert.
Er vel ingen store lag hvor alle hopper, av den enkle grunn at veldig mange egentlig ikke bryr seg om laget som spiller, de er der for å se en stor kamp, ikke for å støtte noen av lagene...
Men tviler selv på at vi noen gang får hele stadion til å hoppe, men ss og Hansa burde vært mulig.

Og ja, disse filmene eg har sett har vært filmet 360 grader... Ellers så kunne eg ikke sagt at alle hoppet :wink:

Northside

Quote from: "Yngve"Jau, du hadde fleire bilde nordsida. Men alle var jo kliss like. Veit du om dei er alle klubbsponsa? Ala rbk sine i meisterligaen for nokre år sidan.

Når det gjeld desse sør europearane, så hadde vel deportivo med seg 9 (ni) suportarar til kampen mot Barca forige helg. Hengivne folk..


Hva mener du med at alle var like? Vet at en del av de er sponset, men det er pga grupper ikke får lov å lage det selv, i tillegg har nesten ingen lag egne grupper som betaler slikt pga alle reglene. Men en god del av det er kjøpt å betalt av fansen ja.

Vet ikke hvor mange folk Deportivo reiser med, men kan jo nevne at Benfica reiste med mellom 40 000-50 000 fans til kampen i Paris mot Lille i November(?) 2005

Yngve

Quote from: "NorthsideFCDH"Hva mener du med at alle var like?


Du må jo innrømme at dei har tenkt rimleg likt dei som står bak desse:

http://img304.imageshack.us/img304/4339/27cv.jpg
http://img160.echo.cx/img160/1184/21jz.jpg
http://img457.imageshack.us/img457/4890/tifofoto8yi.jpg
http://img240.echo.cx/img240/3912/22oy.jpg
http://img137.exs.cx/img137/6011/liverpool_02.jpg

Ikkje mykje variasjon å sjå..

samt:

http://img468.imageshack.us/img468/329/ultrastifopic2bx.jpg
http://img444.imageshack.us/img444/4905/tifofoto39c8tv.jpg

Sjølv om chelsea flagget var litt kult, så er det mykje det same.. Var forsåvidt det same på bilda med laga nede i systemet og. Lite heimalaga, sjamrerande stygge flagg som her: http://www.stadionwelt-fanfotos.de/stadionwelt_fans/Fan-Fotos/Fotos-Fussball-Fans/StadionatmoEngland/Bilder-Atmo-Liverpool/BilderLiverpoolB1/liverpoolcdalavesuefafinal2001bp2.jpg Slik vil eg det skal sjå ut. Hadde det vorte noko slik på stadda, hadde det vore suverent. Men ikkje dei kjipe standard flagga som heile europa bestiller.

Bartegutta, dei har vel ein del slike flagg eg etterlyser, men dei ser ein vel helst på bortebane..

Northside

Quote from: "Yngve"
Du må jo innrømme at dei har tenkt rimleg likt dei som står bak desse:

http://img304.imageshack.us/img304/4339/27cv.jpg
http://img160.echo.cx/img160/1184/21jz.jpg
http://img457.imageshack.us/img457/4890/tifofoto8yi.jpg
http://img240.echo.cx/img240/3912/22oy.jpg
http://img137.exs.cx/img137/6011/liverpool_02.jpg

Ikkje mykje variasjon å sjå..

samt:

http://img468.imageshack.us/img468/329/ultrastifopic2bx.jpg
http://img444.imageshack.us/img444/4905/tifofoto39c8tv.jpg

Sjølv om chelsea flagget var litt kult, så er det mykje det same.. Var forsåvidt det same på bilda med laga nede i systemet og. Lite heimalaga, sjamrerande stygge flagg som her: http://www.stadionwelt-fanfotos.de/stadionwelt_fans/Fan-Fotos/Fotos-Fussball-Fans/StadionatmoEngland/Bilder-Atmo-Liverpool/BilderLiverpoolB1/liverpoolcdalavesuefafinal2001bp2.jpg Slik vil eg det skal sjå ut. Hadde det vorte noko slik på stadda, hadde det vore suverent. Men ikkje dei kjipe standard flagga som heile europa bestiller.

Bartegutta, dei har vel ein del slike flagg eg etterlyser, men dei ser ein vel helst på bortebane..


ok, no er eg med. grunnen til at mosaikken er den samme og av den enkle utgaven er at de ikke vil gå på en smell som f.eks Celtic her:
http://img86.imageshack.us/img86/4791/a2rk7k5vs.jpg
Må huske at dette er nytt over sjøen, dermed så er ikke alle like ivrige til å holde oppe disse papirbitene.

Kruxleiven

Folk sier at ultras og italiensk/europeisk supporterkultur ikke er noe for Brann. Tradisjonelt sett er det ikke det nei. Vi tviholder på noen gamle sanger av Ove Thue og noe Fred Ove Reksten greier. Når man skal argumentere mot en mer moderne supporterkultur og noe i retning av ultras så nevnes det at trommer er negativt og en uting. Jeg er enig, men det finnes mange ultrasgrupper som ikke bruker trommer.

Som jeg har skrevet over er det tradisjonelt sett ikke noen kultur for at en ultraskultur skal passe inn for Brann. Men det finnes noe som heter utvikling. Det kommer jo opp en ny generasjon nå som vil skape noe nytt. Om vi skal stå på samme sted i 20 år til og dyrke engelsk supporterkultur så vil vi synge "there is only one Erlend Hanstveit" (generalisere og latterliggjøre litt som motparten er så flink til)om 20 år. Eventuelt "there is only one skjønning". Barten er latterlig forresten. De tror at hver gang noen er misfornøyd med dem så er det fordi vi er hårsåre og ikke tåler kritikk. Vel, nei. Barten og den gamle "supporterkoden" er bare så gammeldags og håpløst utgått på dato at det ikke ligner noenting. Hold dere til å lage dagbøker om POL. Det kan dere.

Vi må være åpen for noe nytt. Reksten og Thue er snart pensjonister, og det kommer ikke flere som dem. Enda en gang vil jeg nevne kanaris. Folk tror at jeg skal melde overgang til dem. Det var bare en provokasjon. Saken med dem er at de har vært gjennom en omfattende utvikling. Inn med tromme. Enda mer fokus på å lage liv. Mer internasjonale sanger. Det virker som om det for dem er viktig å ha det moro på kamp med det som skjer på tribunen. Ikke bare det som skjer på banen. Om jeg fikk bestemme ville jeg hevet på dør maset om at Bergen ligger utenfor Norge, Vi e nokke for oss sjøl. Jeg sier noe og selv og er absolutt fra Norge! Lokalpatriotisme okay, men gjør det på en mer diskret måte som ikke ser så jævla fjernt ut. Vi er faen ikke fra baskerland eller noe. For øvrig lider vi over ikke å ha en ekte rival.

Jeg ønsker ultras velkommen. Jo mer, jo bedre. Men alle kan samles på samme sted. Casuals, "liggesvin", normale SS gjengere, fjortiser eller nøytrale kan alle være med å synge og bidra med liv. I mine øyne er det likevel ultras som tar mest tak i det og prøver hardest på å skape stemning både visuelt og oralt.

krøvel vellevold

Quote from: "Kruxleiven"Folk sier at ultras og italiensk/europeisk supporterkultur ikke er noe for Brann. Tradisjonelt sett er det ikke det nei. Vi tviholder på noen gamle sanger av Ove Thue og noe Fred Ove Reksten greier.  
----
Vi må være åpen for noe nytt. Reksten og Thue er snart pensjonister, og det kommer ikke flere som dem. Enda en gang vil jeg nevne kanaris. Folk tror at jeg skal melde overgang til dem. Det var bare en provokasjon. Saken med dem er at de har vært gjennom en omfattende utvikling. Inn med tromme. Enda mer fokus på å lage liv. Mer internasjonale sanger. Det virker som om det for dem er viktig å ha det moro på kamp med det som skjer på tribunen. Ikke bare det som skjer på banen. Om jeg fikk bestemme ville jeg hevet på dør maset om at Bergen ligger utenfor Norge, Vi e nokke for oss sjøl. Jeg sier noe og selv og er absolutt fra Norge! Lokalpatriotisme okay, men gjør det på en mer diskret måte som ikke ser så jævla fjernt ut. Vi er faen ikke fra baskerland eller noe. For øvrig lider vi over ikke å ha en ekte rival.

.
Legg ned hele klubben!

DJ_ADG

Quote from: "krøvel vellevold"Fred Ove Reksten? Når sang vi en sang av Fred Ove Reksten?


Her Kommer Bergen sinne gutter....den synger vi ofte, personelig bare elsker eg den sangen.

Det  eg tror han menner é Ove Thue sinne sanger e meget gode sanger som altidd vil bli sunget av Brann supportere. Men det é rom for å fornye oss litt. Men å dra det så langt som Kanaris, det skjer ikkje.

Quote from: "krøvel vellevold"
PS! Ser ut du har "Curva Nord" oppført som "bosted" i margen... Det skulle ikke tilfeldigvis være de voldelige, høyreekstremistiske og fascistiske Lazios ultras, Irriducibili, du har som dine helter


personelig liker eg bedre Sout Winners :lol:
ær med å støtt tifo-gruppen med noen kroner, konto nummer 3628.52.72631 (merk tydelig med TIFO)

MyWay

Nå er hvertfall "Brann Ultras" oppe å går igjen! Så nå gjelder det å organsere oss slik at dette blir bra.

http://www.takeforum.com/forum/viewforum.php?f=1&mforum=tribunelivbrann&sid=33c1b628511cba8d1eb5739c3612f98b

Så kan dere som ikke har troen på dette dra dit pepperen gror!

Dette er et spennede og utfordrende prosjekt. Vi skal ihvertfall sørge for at vi selv har det gøy, og at dere som er så negative til oss kanskje endrer mening i løpet av sesongen.

Fjoråret var så som så. Men jeg tror at denne sesongen blir mye bedre. Med litt struktur og planlegging skal vi nok heve oss et par hakk siden i fjor. Så håper vi at flere henger seg på etter hvert. Regner med at det blir et par nye ansikter i år, der i blandt meg selv :)

Det har jo blitt diskutert en del i denne tråden, og det virker som om de største kritikerne her på forumet har fått lire i fra seg det de hadde på hjertet, og vi har fått forsvare oss og argumetere for det vi mener.

Så håper jeg at alle som er interessert gir en lyd! Vi trenger flere folk, og det er ikke noe i veien for at hvem som helst melder sin interesse..

Roffarne

Quote from: "krøvel vellevold"At de liker trommer, rytmer, dansing, farger og stesj i Latin-Amerika, Sør-Europa og Afrika, er vel ikke noe rart? "Alt" handler jo om dans og rytmer i sånne land! Klart ultras-kulturen apellerer til folk der! I England er sang en del den historiske kulturarven. Engelskmenn har alltid elsket allsang. De har sunget sjømannsviser, sjantis, pub-/drikkesanger til alle tider. Engelsk kultur er noe som ligger oss nærmere og kler oss mye bedre enn denne latinske kulturen.


Inne på noe vesentlig her.
Selv om Davy liker å kalle oss nordens latinere, så er vi hakket mer frossen i blodet enn disse fra ultraens fødested.
Men der latinerne liker dans, afrikanerne liker rytme og anglosakserne liker sang sitter vi i nissefolket og liker fred og ro.
Ja, det dukker selvsagt opp noen som vil ha trommer, konfetti og "forza Hasund, olè-olè-olè", men de store massene her til lands tørr ikke stikke nakken frem i frykt for å møte øksen.

krøvel vellevold

Et interessant poeng må det jo være at disse ultas-elskerne antagelig baserer sin fascinasjon for ultraskulturen på noen videoer og bilder de har sett. Videoene er jo selvsagt skrytevideoer som viser de gode øyeblikkene.Det blir vel det samme som om at vi skulle lagt ut stemningsvideoer fra cupfinalen, eller f.eks. Brann -Lillestrøm semien 1995 eller Brann - Lillestrøm 16/5 2005. Da ville jo alle nedover på kontinentet få inntrykk av at Brann-publikummet er helt fantastisk og på Brann Stadion er det alltid god stemning.

Har sett en god del tv-kamper fra italiensk og spansk serie på hhv TV4 og TV2 Extra, og der er det aldri god stemning. Man kan høre spillere og trenere rope, man kan høre trommer som slår monotont, litt søvndyssende allsang fra et hjørne, men aldri noe stemning og engasjement som man ser på tv-kamper fra England. Man kan selvsagt si at mikrofonenes plassering og tv-sendingens prioritering av stadionstøy kan ha sitt og si. Men det er jo merkelig hvis man kan høre trommen,men ikke de "titusener" som synger i takt med den!

TV4 viste jo f.eks. 2.omgangen av Lazio sin hjemmekamp på søndag. Hjemmelaget vant 3-1,men noe særlig til stemning var det jo ikke! Og det til tross for at Lazios fans visstnok skal være forbildet til enkelte her inne. Fra Spania har jeg kun sett EN kamp med kanonstemning, og det var en kamp der Athletic bilbao snudde 0-2 eller 0-3 til seier. Da kokte det skikkelig og "hele stadion" stod og hoppet i takt! Det skulle vel tross alt bare mangle med en slik kamputvikling! På søndag viste tv2 Osasunas hjemmesier mot Europas kanskje beste lag, Barcelona. Stemning? Nei! Men jeg hørte en tromme slå og slå i det uendelige. Trodde faktisk en stund det var noen som holdt på å bygge trehytte inne på stadion.  

Det kan godt være at ultras lager kjempestemning på sitt beste, (dvs når de slår erkerivalen i avgjørende kamp om seriegullet) og at de derfor har klart å lage noen flotte skrytevideoer dere ultraselskere har latt dere imponere av. Men jevnt over trenger det slett ikke være noe bra! Og jeg vil påstå at en FA-cupkamp med 4000 tilskuere på Accrington Stanleys bane, har mer stemning enn 25000 på seriekamp i Italia!
Legg ned hele klubben!


krøvel vellevold

Quote from: "MyWay". Det er ikke slik at vi skal kopiere en eller annen ultras-gruppe fra Italia. Vi skal selv sitte oss ned sammen og diskutere hvordan vi som gruppe skal gjøre dette!  
---
Slutt å mas så mye om hvordan det er i England og Italia.. Faktumet er at vi ikke kommer fra noen av disse nasjonene, og trenger derfor ikke å følge noen av de.  
---
Det er synd at dere frykter oss mer enn dere er positive til oss.
Men jeg kan jo forstå at dere er redd for denne nye supporterkulturen, for slik jeg ser det har den potensial til å ta over hele supporterkulturen på Stadda.. Grunnen til dette er jo at den gode gamle stilen som var på SS før i tiden er nesten helt vekke. Når det gjelder resten av publikum på stadion så er de flinke når det går bra, da er vi best i landet.. Men når ting ikke går så bra så er det verre..
---
Frykter dere tromme og ropert, så tror jeg ikke at dere trenger å være så fryktelig redd. Jeg tror nemlig ikke at tromme er noe som blir innført på SS. Trommen er et redskap, og om vi ikke trenger den, så er det heller ikke vits i å ha den.
Jeg er heller positiv til forslaget til han som mente at walkie talkie kunne vært løsningen.
---
Vi skal i første omgang lage flagg og bannere, så får vi se. Det er ingen som har sagt at vi skal synge monotont gjennom hele kampen heller. Men vi skal synge MYE. Vi har jo en del sanger allerede, hvorfor skal vi ikke synge disse? Vi vil helt sikkert også være innovative når det gjelder nye sanger, men noe "forza forza" er jeg ikke særlig fan av.. Jeg håper at vi klarer å fokusere det meste vi gjør mot Brann og bergensk kultur. Vi har mye å ta av her, så nye sanger må jo være "bergenske" mener ihvertfall jeg..
---
Jeg mener at vi ikke bør fokusere så mye på hva andre gjør rundt om i verden. Det hadde ikke vært så dumt om vi klarte å bygge videre på det som er unikt med Bergen.
Legg ned hele klubben!

krøvel vellevold

Quote from: "MyWay". Jeg er sikker på at det er dere som har sett for mange "skrytevidoer", og går vel ut i fra at vi har akkurat det samme synet på det som dere har, men at vi liker det.. ikke vær så sikker på det!


Får ikke helt tak i hva du mener med denne setningen.  Mener du at vi baserer vår holdning til engelsk stemning på skrytevideoer? I så fall kan jeg si at jeg ikke baserer min holdning til hverken det ene eller det andre pånoen skrytevideoer. Har forresten aldri sett noen skrytevideoer for engelsk stemning. I England lager de først og fremst videoer om KAMPER - ikke om supportere! Jeg baserer mitt inntrykk av hhv engelsk, tysk, italiensk og spansk stemning ved å se live-kamper i sin helhet. Da får man den usminkede og uredigerte sannheten. Hverdagen - ikke høydepunktene. Da ser man ikke bare de to minuttene det var stemning, eller utelukkende klipp fra kamper man leder 3-0 over erkefienden i en avgjørende kamp om gull...
Legg ned hele klubben!

MyWay

Fint å se at vi etter hvert er kommet litt mer på bølgelengde. Jeg skal ikke si for mye nå om hvordan vi kommer til å gjøre dette, men jeg er sikker på at dere vi se mye posistivt i det vi gjør denne sesongen!

Når det gjelder skrytevideoene så mente jeg at kanskje dere har sett noen filmer av ultras, og at dere kanskje tror at vi gjennomfører alt som vi har sett der (les:dere har sett der).
Slik jeg ser det ville det vært helt tankeløst å følge en annen ultrasgruppe helt slavisk.. det har seg nemlig slik at vi ikke kommer ekaspandere med en eneste mann om hele SS hater oss. Jeg tror ikke at det er lurt å overkjøre den gamle stilen som er på SS, men dere vil nok merke at vi er der ;)

Hvilken stil vi kommer til å gå for må vi diskutere internt før vi begynner å mase for mye om det her, så det vil jeg egentlig ikke si noe mer om foreløpig.

Kruxleiven

Har lest gjennom tråden der dere søkte etternytt navn på My way sitt forum. Brigate rosse synes jeg er bra (ev. rossobianchi). Det er flere som heter det (blant annet en særs fryktet terroristorganisasjon), men få kan gjøre seg mer fortjent til navnet enn vårt klubbnavn og våre draktfarger.

På spansk blir det mer nøytralt om man vil da kalle seg brigadas rojas! Kjenner til en ultrasguppering kalt CML 74. Kan si såpass at navnet er tatt etter at de vant en stor tittel. Bare et tips angående det å lage klingende forkortelser. Det fantes jo fdl også, men de er død. Curva Nord/sud er jo mye brukt på italiensk også uten at det nødvendigvis symboliserer noen ultrasgruppering.

Kruxleiven

Quote from: "paf"Siden jeg også er en av de med svært lang fartstid på SS tillater jeg meg også å mene litt.

Vi har en del problemer på Store Stå. Det jeg tror er det viktigste er som Krøvel er inne på. Det er for få som er opptatt av å skape stemning og for mange som er der for å oppleve den. Jeg er ikke tilhenger av noe RedArmy-regime der du ble hudflettet hvis du ikke sang med på hver eneste sang, men jeg ønsker at hver enkelt går i seg selv og spør om jeg ønsker å bidra til å skape stemning. Hvis ikke bør man strengt tatt finne seg en annen plass å oppleve kampen fra. Store Stå skal være tribunen for de som ønsker å støtte laget verbalt. Det tror jeg egentlig mange fler enn de som faktisk åpner kjeften i dag ønsker å være med på. Men det er et problem at sangene som startes er for spe, at det startes feil sanger i feil sammenheng (som flere har vært inne på - du synger ikke "Jobbe Brann" når vi leder 4-0 og overkjører motstanderen) og at en del sanger og rop startes for ofte. Disse tingene handler om at det er for få kulturbærere på tribunen i forhold til de som ikke er det. Det er IKKE et problem at vi har for få sanger - sangboken er omfattende (Og Krøvel har sannelig bidratt med sin del) - selv om det ikke betyr at de er kjent for alle. Igjen en jobb for kulturbærerne.

Som Krøvel er jeg en av de gamle, gretne gubbene som vil ha ekte stemning - ikke noe koreografert vrøvl. Jeg vil ha en tribune som trøkker til og skremmer motstanderen nesten inn i garderoben igjen.

Jeg er også en av de som synes tradisjoner er verdt å ta vare på - spesielt i Bergen. Vi har en tradisjon for stemningsskapning på Stadion som sier at stemningen skapes der og da av oss som gruppe. Vi har ikke brukt musikkinstrumenter, roperter, oppmikking, blåsehorn (heter det det?), rangler eller capoer. Sånn vil jeg gjerne at det skal fortsette, selv om jeg er pragmatisk nok til å kunne ønske å gjøre enkelte tekniske grep for å få bedre samsynging på tribunen.

Et virkemiddel som har vært brukt med hell på andre tilsvarende tribuner som vår er rett og slett å utstyre en del folk som starter sanger med Walkie-Talkie. Et av hovedproblemene våre i forhold til å skape trøkk er jo nettopp det at du ikke hører hva som synges 20 meter bortenfor deg, og det blir ganske lite samkjørt. Med WT unngår man det problemet hvis de aktuelle personene er spredd bortover tribunen. Vesentlig mer effektivt enn en løk som står med ryggen mot banen.

Til Ultrasgjengen ønsker jeg å si følgende: Kjør på. Bruk for Guds skyld hva dere ønsker, men ikke gjør det sånn at det ødelegger for oss andre. Respekter at dere går inn i et område med en lang tribunekultur (20 år neste år) og la være å prøve å kuppe den. Finn deres egen identitet, men hold den unna den syngende midten av SS. Hvis det er det folk vil være en del av så kommer de uansett. Hvis ikke blir dere 10 stykker i et hjørne... Hva med å etablere dere i den enden av SS som er nærmest klokkesvingen. Der blir det sannsynligvis minst trangt i år og gode muligheter for både å holde opp to-stangsflagg og å spille på instrumenter. Og husk Knut Waldes meget kloke ord: "Den som trekker seg nå, er feig!"


Mange veldig kloke ord her, men jeg er uenig i det som sies at det finnes nok sanger å ta tak i. Det finnes en del sanger. Jeg har vært av den typen som prøver å dreie sangene inn på noe annet når vi drar "no ser eg rødt..." for 4. gang på rad. Men alternativene til det har etterhvert blitt rævva. Da skal jeg liksom dreie det inn på "... sååå klikker det for meeeg. At eg hater.....". Det finnes selvsagt også mange andre sanger som jeg kunne startet, men jeg føler de alle er i samme kategoriene. Tamme, kjedelige og lite engasjerenede. Det er på tide med noe nytt og nyskapende.

Det er ingenting som heter at så lenge det kommer noe nytt må man følge det blindt. Det dukker opp en del rart innen ultraskulturen også. Blant annet banneret om Michael Jakcson rundt om rettsaken hans. Folka som satt opp det banneret har innrømmet i ettertid at den ikke var nødvendig og at rettsaken kunne gå sin gang uten dem. Likevel føler jeg det er "gli ultras" som er mest på rett vei.

Joda. Vi "ultras" har nok ikke til hensikt å ødelegge for noen andre. Vi kan lage et nytt miljø på tribunen sammen med mange andre, men hvilken kultur (20 år lang) vil dere beskytte? Jeg mener det bare kan bli bedre. Jeg er ikke på Store stå fra denne sesongen av. Det er slutt etter 5 år. Men jeg håper som sittende å høre noe nytt og stemningskapende. Om det skjer med norske, engelske eller italienske ord er ikke så nøye for meg. Bare det skjer! Vi Brannfans har tapt veldig terreng og vi har ingen grunn til å le av RBK-fansen lenger. Det har kanskje litt å gjøre med at de andre har hentet inspirasjon utenlandsfra å gjøre? Vi må ikke kopiere den inspirasjonen, men jeg tror likevel det beste å gjøre er å ta inspirasjonen til seg. Dermed ultras, ikke engelskinspirert stemning!

krøvel vellevold

Quote from: "Kruxleiven"Har lest gjennom tråden der dere søkte etternytt navn på My way sitt forum. Brigate rosse synes jeg er bra (ev. rossobianchi). Det er flere som heter det (blant annet en særs fryktet terroristorganisasjon), men få kan gjøre seg mer fortjent til navnet enn vårt klubbnavn og våre draktfarger.

På spansk blir det mer nøytralt om man vil da kalle seg brigadas rojas! Kjenner til en ultrasguppering kalt CML 74. Kan si såpass at navnet er tatt etter at de vant en stor tittel. Bare et tips angående det å lage klingende forkortelser. Det fantes jo fdl også, men de er død. Curva Nord/sud er jo mye brukt på italiensk også uten at det nødvendigvis symboliserer noen ultrasgruppering.


Herregud! Skal vi ha spanske og italienske navn på supportergjengen nå? Og som atpåtil er stjålet fra noen andre? Ja, det er slik man skaffer seg en egen identitet! Nei, ta og gjør alvor av dine planer om klubbskifte, Kruxleiven! Hvorfor ikke bare flytte til Roma og fascistkulturen i Curva Nord?
Legg ned hele klubben!

MyWay

Tror det innlegget var preget av tung sadistisk ironi Krøvell. Om ikke så var det et idiotisk innlegg(noe det var uansett, sett fra min vinkel), man kan ikke velge et navn som linker oss opp mot en terroristgruppe.. Selv om vi alle er "ultras" trenger vi ikke å være enig i alt. Jeg personlig tar avstand fra alt som heter vold og alvorlige ulovligheter. At en utrasgruppe oppererer på grensen til hva som er lov er ingen hemmelighet, men å oppkalle oss etter en slik gruppe er ikke aktuelt i det heletatt. Jeg etterlyser navn som kan knytte oss til Brann og Bergen, og som kan gi oss et mer seriøst image. Vi har også bestemt at vi ikke ønsker å ha ordet "ultras" i selve navnet.

Men navn trenger vi, så det hadde ikke vært så dumt om folk kom med forslag til navn:
http://www.takeforum.com/forum/viewtopic.php?t=28&postdays=0&postorder=asc&start=15&mforum=tribunelivbrann

krøvel vellevold

Quote from: "Kruxleiven"Det finnes selvsagt også mange andre sanger som jeg kunne startet, men jeg føler de alle er i samme kategoriene. Tamme, kjedelige og lite engasjerenede. Det er på tide med noe nytt og nyskapende.

Det er ingenting som heter at så lenge det kommer noe nytt må man følge det blindt.  (...) Likevel føler jeg det er "gli ultras" som er mest på rett vei.

(...) Jeg er ikke på Store stå fra denne sesongen av. Det er slutt etter 5 år. Men jeg håper som sittende å høre noe nytt og stemningskapende. Om det skjer med norske, engelske eller italienske ord er ikke så nøye for meg. Bare det skjer! Vi Brannfans har tapt veldig terreng og vi har ingen grunn til å le av RBK-fansen lenger. Det har kanskje litt å gjøre med at de andre har hentet inspirasjon utenlandsfra å gjøre? Vi må ikke kopiere den inspirasjonen, men jeg tror likevel det beste å gjøre er å ta inspirasjonen til seg. Dermed ultras, ikke engelskinspirert stemning!


Når det gjelder det med å fornye seg, så må det vel være nok at det lages nye sanger. Man trenger vel ikke forandre på hele imaget!

Hvis det ikke spiller noen rolle HVORDAN stemningen lages og HVA (hvilket språk) vi synger; er det ikke da bare å ta opptak av en sånn ultrasgjeng fra Italia på bånd, og så spiller vi det båndet på full guffe over høyttalerne gjennom hele kampen... De synger jo en masse universelle sanger med forza, chalala, allez, som passer til hvilken som helst klubb, så hva venter vi på? Det hadde blitt kanonstemning uten at noen på Stadion hadde trengt å åpne kjeften en eneste gang!

Når det gjelder dette med at ultrasstemning er så mye bedre enn engelsk stemning, så er jo det bare piss! Ser man henholdsvis italiensk, spansk og engelsk fotball på tv, så er det overhodet ingen tvil om at den beste stemningen er i England. Stemningen i ultras-landene Italia og Spania er jo forferdelig! Et annen tankevekker må det jo være at den supportergjengen i Norge som er desidert størst og dermed også mest høylytt (Klanen), klarer seg fint uten både trommer, megafoner, capo og "forza allez"-sanger. Ergo er det vel heller folket på SS det er noe i veien med - ikke den engelske kulturen! Folk på SS er late og gidder ikke åpne kjeften. Dessuten er det for mye folk med lyse, svake stemmer (unger og jenter) i miljøet til at trøkket kan bli noe bra.

Er skråsikker på at vi kommer tilå bli MYE bedre i Hansa! Der kommer vi garantert til å bli flere også!

Når det gjelder det du skriver om RBK-fansen, kan jeg ikke skjønne at de skal være så fantastiske! De synger kanskje mye i Kjernen, men sangene er jo talentløse, de bruker megafon gjennom HELE kampen og oppå alle sangene, og de resterende 95% av publikum på Lerkendal holder godt kjeft!
Legg ned hele klubben!

Go Up