• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Olofinjana selges

Started by Xminator, December 29, 2005, 08:00:03 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

2rB

Seyi til RBK?
Rosenborg har kastet seg inn i kampen om den tidligere Stadion-yndlingen.

Link til saken på BA.no:
http://www.ba.no/sport/fotball/brann/article1894325.ece

B-moderator

Jeg har faktisk en viss følelse av at Seyi selv ønsker å komme tilbake til Bergen. Han bodde faktisk hos noen i familien min, og har hørt fra de at han fikk bygget seg opp et godt nettverk da han var her, som gjør at han kanskje har et mye bedre holdpunkt her i Bergen enn i Trondheim.

Selv om han kansje vil kreve høy lønn, er det sikkert bedre for han å være et sted han trives, enn å være i Trondheim eller København for den saks skyld bare for pengene. Greitt at fotballspillere gjerne vil ha mest mulig betalt, men de er jo ikke akkurat prostituerte heller. Hvem av oss er det som vil gått ned på strankaien bare fordi det er en mye bedre betalt jobb? :)

Nei, la oss heller gjennom supporter gruppen være positiv ovenfor en slik overgang, av den beste spilleren som har satt sine føtter på gressmatten siden Kninksen!
Brann inside

Mico

Quote from: "tormi"Mener også Olof har videresalgsklausul. Men en slik klausul blir i all hovedsak utifra det beløpet som overstiger første kjøpssum.

Altså olof tilbake til Brann for mindre enn det han ble kjøpt for gir ikke Brann noen gevinst. Har Brann klart å få inn en klausul som tilsier at de får 30% uansett overgang, da er de faen meg geniale!


Om de har klart det kan man trygt fasstslå at de har vært flinke. Men det er nok ikke sånn. Vanlig praksis er jo at man trekker fra salgssum. Jeg tror aldri jeg har hørt om avtaler der man ikke gjør det.

Roffarne

Quote from: "gjertm"Greitt at fotballspillere gjerne vil ha mest mulig betalt, men de er jo ikke akkurat prostituerte heller. Hvem av oss er det som vil gått ned på strankaien bare fordi det er en mye bedre betalt jobb? :)


Det er ikke mange jobber her til lands som er dårligere betalt enn den typen du henvsier til på Strandkaien, så jeg håper virkelig ikke for din del at det ville vært et hopp i lønn :)

Og hva fotballspillere og prostitusjon angår så er dette en debatt som er omtrendt ike gammel som den profesjonelle fotballens historie. Selv om en spiller føler en viss tilhørighet geografisk eller klubbmessig så man ta høyde for at deres karriere varer betydelig kortere enn en vanlig lønnsmotaker (, kanskje like kort som de på Strandkaien), og dermed de faktisk tenke lønn den korte tiden de har jobb.
Jeg ville vært fristet til å dynke hele "brakka" til RBk i flybensin dersom de signerte Olof, men skjønner så absolutt at han kan stille lønnskrav som Brann ikke kan møte.

På den andre siden har Brann bevist, både med Seyi og Paul, at de lar enkeltspillere stå fra og få spilletid, samt at de selger dem når de rette budene kommer. Dette bør faktisk vår venn fra Afrika ta med i regnestykket når han vurderer ny klubb, for det begynner å bli noen år siden bartepakket kunne skryte på seg "innkjøring" og salg av talenter.
Vi har solgt deg til en storklub før, Olof.
Vi skal klare det igjen.

Xminator

Nå blir det betydelig dyrere for RBK å hente Olofinjana. Både pga videresalgs-% og fordi Brann fortsatt har penger utestående hos Wolves. (BA)

Mico

Quote from: "Xminator"Nå blir det betydelig dyrere for RBK å hente Olofinjana. Både pga videresalgs-% og fordi Brann fortsatt har penger utestående hos Wolves. (BA)


Vet du at prosenter ved videresalg baserer seg på hele salgssum. Det høres nemlig veldig lite realistisk ut.
Penger utestående er egentlig irrelevant. Det er jo penger Brann uansett vil få.

Xminator

Ikke urelevant nei. For det er penger Brann har, ikke RBK, noe som gjør det billigere for Brann enn for RBK. Slik jeg tolket BA var det ikke noen føringer på når % kicket inn.

Pi_Meson

Quote from: "Roffarne"Dette bør faktisk vår venn fra Afrika ta med i regnestykket når han vurderer ny klubb, for det begynner å bli noen år siden bartepakket kunne skryte på seg "innkjøring" og salg av talenter.
Vi har solgt deg til en storklub før, Olof.
Vi skal klare det igjen.


Storklubb? Er det Wolverhampton vi snakker om her?

Mico

Quote from: "Xminator"Ikke urelevant nei. For det er penger Brann har, ikke RBK, noe som gjør det billigere for Brann enn for RBK. Slik jeg tolket BA var det ikke noen føringer på når % kicket inn.


Greit nok. Brann har en ekstra sum liggende der, men dette er jo penger som kunne vært brukt på andre ting etterhvert.
Billigere for Brann blir det definitivt ikke!
Pengene man har til gode + eventuelle prosenter ved videresalg tilhører salget, og vil tilfalle klubben uansett hvem som kjøper ham.

Og Rosenborg har vel uansett nok penger om de skulle ønske å kjøpe ham.

Mr_Soma

Er en skandale om Olofinjana går til Tr.heim... en virkelig stor skandale.
Om han ender opp i barteland,uten att Brann har en eneste solid erstatter til Scharner på plass i april,så er det nesten som om at jeg vurderer å  boikotte Brann. Da har virkelig POL og de andre oppe i Idrettsveien vist prov på at de ikke eier dømmekraft.

Ikke kom her å si at det bare står på lønnen. De kan uten tvil få investorer til å bidra der. Hardball har jo ræven full av penger nå.

bulldog

klart det er en skandale om vår alles seyi havner hos rbk. har imidlertid sjekket litt rundt her oppe (trondheim) og nyheten ser ut til å komme fra bergen...
vi får se hva som skjer...
rbk har 2 ikke eu spillere i stallen fra før, vet ikke status på essediri som de nettop har kjøpt
bulldog

Pi_Meson

Quote from: "bulldog"klart det er en skandale om vår alles seyi havner hos rbk. har imidlertid sjekket litt rundt her oppe (trondheim) og nyheten ser ut til å komme fra bergen...
vi får se hva som skjer...
rbk har 2 ikke eu spillere i stallen fra før, vet ikke status på essediri som de nettop har kjøpt

Super Hasund

Altså, Det e rett å slett ekkelt å se tidligere brann spillere i barte drakten. Men den dagen eg ser seyi ta på seg den satans drakten, då spyr eg. Fy faen vollvik, friele, trond mohn eller kem faen. Få denne mannen te brann!!! Få ut fingen brann. SPør om hjelp eller selg resten a laget. Bergen has spoken. Vi vil ha tebake guden vår. Me engang!!!
La Folket Synge

*Feltz*

dudo

Liten tvil om at han er en mer enn adekvat erstatter for Paulie på midtbanen, så her er det bare å hive seg rundt! Men også her må vi nok vente til det internasjonale vinduet er stengt før noe skjer.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Brann supporter Delux;)

for og si det sånn! Vi må ha olof! vi krever olof!!! no må brann få fingeren ut!!
i krever olof tilbake til bergen!!!

Langhår

Ingen tvil om at et kjøp av Olof vil få fart i P-salget ihvertfall. Olof bør kjøpes, det er helt klart. En kvalitetsspiller som vil kunne komplettere vår skadeutsatte midtbane.

Selv om jeg alltid setter laget foran enkeltspillere må jeg innrømme at tanken på å se Olof i RBK-drakt gir meg antydninger til migrene...

Nå melder forresten TV2 at Olofinjana er høyaktuell for RBK. At Brann skulle være interessert nevnes ikke.

Det er en liten skandale om Brann ikke gjør et ordentlig forsøk på å hente en så god spiller.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

OmOssSjølOgHansaøl

Eg har tygget på det, og tygget og tygget og tygget på det, og tanken på Olofinjana i RBK gir meg like vond smak i munnen uansett kor lenge eg prøver å fordøye det. Enig med Langhår: Laget går først, men tanken på Olofinjana i RBK e rett og slett litt for sur. Høgmo e god på mentaltrening, og hvis han også ska prøve seg på ondsinnet psykologi, kan han knapt gjøre et smartere trekk overfor Brann-fansen!

For en gangs skyld vil det kunne verdt å betale mer enn en spiller isolert sett e verdt. Olofinjana i Trondheim? Eg tygger og tygger og klarer ikkje lenger å svelge!
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Roffarne

Quote from: "Pi_Meson"
Quote from: "Roffarne"Vi har solgt deg til en storklub før, Olof.
Vi skal klare det igjen.


Storklubb? Er det Wolverhampton vi snakker om her?

Vel vi kan jo slå oss på kassen over lappe-teppe-stadiumet vårt og kalle oss minst like stor som Wolves hvis vi vil, men i rimelighetens navn så er de større enn oss.
Men greit; mulig det var dårlig formulert.
Hvis man med storklubb kun mener Braca, Chelski og deres likemenn, så er jo Wolves ikke noe å rope hurra for.
Men de er større enn oss.
Og de har mer penger.
Home is where the check lies.

rødesk

Jeg vil så gjerne ha Olofen tilbake, men kunne jeg velge mellom han og Helstad.. Velger jeg Helstad..

Men helst begge deler.. Brann bør uansett få fingen ut..
oen må gå...!

Jrgn

Quote from: "rødesk"Jeg vil så gjerne ha Olofen tilbake, men kunne jeg velge mellom han og Helstad.. Velger jeg Helstad..


Uten tvil Olofinjana!

brannbrus

kan vi ikkje bytte lag med enga???

lol

Bruiser

Hørt slikt? Einaste voff-speleren eg kunne tenkt meg aksle Brann-trøya er Grindheim.
Ein flokk sauer leda av ei løve vil alltid slå ein gjeng løver leda av ein sau

Gud

Quote from: "Bruiser"Hørt slikt? Einaste voff-speleren eg kunne tenkt meg aksle Brann-trøya er Grindheim.


Kunne tenkt meg Arason i samme slengen. En av få spillere på VIF
jeg ikke finner usympatisk.

BrannFa(e)n

Arason er konge utenfor banen. Husker etter RBK-kampen.. Han bare lo med han.
rannfasiten

Derabilo

Korfor Arason?:S har jo Opdal;) Ishizhaki eller kordan det skrives virker og som en brukandes kar.. Virker ikke som han trives over der, så da burde han jo vere en som kunne trives i Brann.. De som vantrives i VIF er folk som kunne vert noe for Brann.. Selv om det beste hadde jo vert at VIF hadde sine møkkaspillere og Brann hadde sine klassespillere, og det var det..

Men hva var det denne tråden egentlig handlet om..?:S
Bergen ut av Norge -

fettnok

izhisaki spiller vel ikke for kålåkeren lenger så
ette går aaaaaldri bra!

hanioslo

trandlien ut av Bergen!

KennethS

Quote from: "Derabilo"Korfor Arason?:S har jo Opdal;) Ishizhaki eller kordan det skrives virker og som en brukandes kar.. Virker ikke som han trives over der, så da burde han jo vere en som kunne trives i Brann.. De som vantrives i VIF er folk som kunne vert noe for Brann.. Selv om det beste hadde jo vert at VIF hadde sine møkkaspillere og Brann hadde sine klassespillere, og det var det..

Men hva var det denne tråden egentlig handlet om..?:S


Ishizaki e reist tilbake til Sverige og Elfsborg.
tå på Brann

tormi

SK BRANN - SK BRANN - SK BRANN
-----------------------------------------

enavgutta

Det der var rett og slett et teit og urealistisk regnestykke. Oluf tilbake til Brann virker ikke særlig rasjonelt  og et helt drøyt dårlig karrieretrekk av spilleren selv spør du meg. 11 millioner og en lønn som skal tidobles i forhold til den gang han var her?
Nei, nå må folk kjenne sin begrensning. Forelsår dere Oluf fans legger ballen død og kommer dere videre :-)

sga55

Quote from: "Toa"Olofinjana har allerede vist at han ikke nødvendigvis er noen suksess på et høyere nivå enn norsk tippeliga, og det vil dermed være vanskeligere å få solgt han med god fortjeneste om de skulle hente han tilbake til Brann.

Investorer ser nok på Olofinjana med litt mer skeptiske øyne nå, da det er mer usikkerhet i om man kan tjene penger på dette. De er nok mer interessert i en ny Scharner.
ga55

P-K

Problemet til Olofinjana var at han ikke gikk til premier league. Fotballen som spilles i Nationwide er det nordmenn kjenner som rævvafotball. Mye fysikk, lange baller og ikke den helt store plassen til teknikkere. Dette er og noe av det som gjør at klubber som rykker opp fra Nationwidesystemet gjerne bygger et helt nytt lag, og at de som rykker ned gjerne ikke rykker rett opp igjen.
lo til Chelsea - 3,75 millioner, Harrys lydanlegg - 3 millioner, Hansasvingen - 40 millioner+. Følelsen den dagen Brann vinner serien - Ubetalelig!

sga55

Quote from: "Xminator"Olof inn er langt fra noen exit for Miller. Ikke glem at han nylig signerte ny kontrakt... I Miller har vi en "3-millioner" på midtbanen. Om man skal se på begrensingene til Miller så ligger det først og fremst i konsentrasjon/intensitet i spillet. Det er ikke nok å jobbe som Hæstad på 6 av 10 baller. Det må jobbes på samtlige. Det var dette Miller gjorde de siste kampene før ferien, og derfor i mine øyne seiler opp som ett fullgodt midtbanealternativ.

På "drømmelisten" vil jeg rangere slik:
Olofinjana
Helstad
Lundekvam

Jeg tror vi ender opp med nødlisten:
Monkam
En svenske
En østerriker

Altså 3 spillere vi overhode ikke vet noe om... Det er fordelen med de på drømmelisten. Vi *vet* hva de står for. De har allerede bevist for lagkameratene at de holder mål. Det vil nok for Haugen være lettere å sitte på benken til fordel for Olofinjana enn Monkam - som ett eksempel.

Og som før sagt, jeg tror ikke noen av de på drømmelisten egentlig er realistiske å forvente.


Kunne ikkje vært mer enig.

Brann er stort sett helt tamme på overgangsmarkdet og det irriterer.
Noen ganger må man betale for kvalitet og når Olaf e tilgjengelig til en pris vi kan leve med er det bare å slå til.

LIVREDD For at rosenborg røver ham.

Tror du forresten at han bilr fristet av Brann? Blir det ikke et steg tilbake for ham?

Stian
ga55

sga55

Quote from: "jako"
Quote from: "Botch"Det er klart at Olof vil sprenge lønnsrammene i brann. Disse lønnsrammene er viktige å ha for å holde lønnsnivået noenlunde under kontroll. Men jeg vil likevel driste meg til følgende utregning:

Olof er til salgs for 11 mill. Av disse har brann så vidt jeg vet krav på 30% (videresalgsklausul). Det betyr at Olof i realiteten vil koste brann 7,7mill.
Det er vel omtrent det samme vi må ut med for Helstad dersom han blir aktuell.

Så var det lønnen da. Olof skal ha omlag 3 mill/år. Helstad skal sikkert ha rundt 2mill/år.



Hvor får du disse tallene i fra?

Tror nok vi må opp i minst fem mill i året for å få ham tilbake. Den videresalgsklausulen du referer til har jeg aldri fått med meg. En liten referanse hadde vært på sin plass.

Uansett vil vi sprenge hele budsjettrammen på en spiller. Og det på den posisjonen vi er minst svakest.

Selvom Andresen ikke vil bli skikkelig frisk til seriestart er jeg usikker på om Olof er noen god løsning. Har liten tro på at han og Miller klarer å balnsere midtbanen på tilfredstillende måte.



Olaf går utenpå alt som spiller i Brann, kanskje utenom seternes.

Denne mannen må bare signeres. Jeg ville gjort alt jeg kunne for å hente ham til Bergen. Både med tanke på videresalg og med tanke på det at han hever laget flere hakk.

Da kan vi kjøre miller ut igjen på høyre hvis ikke huseklepp eller TFL slår til samtidig som kan kan holde monkam sentralt.

Jeg er enig i at svakheten til brann ikkje ligger i midtbaneleddet men det betyr ikkje at vi ikkje skal se bort fra en mulighet som denne.

Kanskje kan han omrokeres til midtstopper. Det er ihvertfall der vi trenger folk. Mangler en som kan organisere forsvaret. Mjelde har ihvertfall ikkje veldig peiling. Trenger fart der.
ga55

sga55

Quote from: "jako"
Quote from: "morten_61"jako?
Mens på spissplassen og midtstopperplassen har vi bare to i hver posisjon, Soma og Bjarnasson samt Winters og Sæternes.


Så du mener Brann har bare 2 spisser, vi kan vel bruke disse også
1 Dylan Macallister 2 Charlie Miller 3 Trond Fredrik Ludvigsen
Og vi kan rokere på midtstopper plassene også, men ikke med samme kvalitet


Miller er en offensiv midtbanespiller, og har først og fremst vært brukt som hengende spiss i en såkalt 4-4-1-1 formasjon i de kampene han har spilt fremme. Vi er vel alle enige om at Brann er best i 4-4-2, og at Miller primært er midtbanespiller?

Jeg synes det er uheldig at spillere skal rokeres rundt på banen og årets sesong har vel vist det?

McAllister, Ystaas, Klock og Walde er ikke gode nok til å være en del av en potensiell førstelver. Det tror jeg vi allle er enige om.

TFL er høyrekant og da regnes ikke han som en av spissene.


Hva med å flytte ørn to inn i midten. Han har mer fart en ørn 1. Så har vi guntveit og knudsen som begge spiller bra på høyreback.
ga55

enavgutta


Derabilo

Quote from: "enavgutta"


Seriøst? sett Brann når de har spilt med 3 bak, da Sigurdsson har spilt en slags sentralback.. Han har storspilt hver gang! Sigurdsson er ingen kriseløsning sentralt, mer en bra løsning.. Bjarnason er dyktig sentralt, men Sigurdsson er bedre, han er rå defensivt og i tillegg er han kjapp, noe Brann trenger sentralt.. Guntveit på høyreback og tjohei det var ordnet der bak;)
Bergen ut av Norge -

Langhår

Agenten jobber med å få Olof til å skjønne at han må flytte på seg for å redde karrieren. Ifølge agenten hans er Brann ikke blant de interesserte klubbene.

http://www.ba.no/fotball/internasjonal/engelsk/article1905380.ece
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Snublefot

Quote from: "Gud"
Quote from: "Bruiser"Hørt slikt? Einaste voff-speleren eg kunne tenkt meg aksle Brann-trøya er Grindheim.


Kunne tenkt meg Arason i samme slengen. En av få spillere på VIF
jeg ikke finner usympatisk.


Hvis jeg skulle hentet noen vif spillere til brann mener jeg faktisk (selv om sikkert mange er uenige) at Freddy Dos Santos ville vært en fin tilvekst.

Han er ingen matchvinner.. ihvertfall ikke ofte, men han gjør veldig sjeldent feil. Han er oversympatisk, og kan spille på de fleste plasser, i allefall på kantene..  back, ving og spiss..

Som sakt,  ikke en matchvinner, men en trygg og solid spiller som alltid setter laget foran seg selv, og veldig sjeldent gjør store feil..

Go Up