• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Den nye boken

Started by krøvel vellevold, December 02, 2005, 13:11:03 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

krøvel vellevold

Det har kommet en ny Brann-bok på markedet. Kjøpte den i går og skumleste litt her og der. Førsteinntrykket er bra, og man kan lese om hele Branns historie fra 1908 til 2004. Jeg skal ikke røpe hvordan det går, men det ble cupgull til sist! Morsom lesing om da Brann vant cupen i 1923 og feiringen i Nygårdsparken etterpå! Det stod at det ble spilt piano og bratsj hele natten, og at pianisten sovnet. Også herlig lesing fra 1923 (eller var det 1925) om en "supersupporter" som fikk et innfall om at hvis alle på toget prøvde en skinnlue han hadde lånt, så ville Brann vinne finalen. Han prøvde visst også å sette luen på ballen midt under kampen, men han ble stoppet av vaktene. Interessant også å se at publikum kunne lage brudulje på 50 og 60-tallet. Tilskuerbråk er altså ikke noe nytt...
Legg ned hele klubben!

andreas27

nå er helgen over og du har kansje lest enda mer??
hva synes du om boken er den å anbefale??

BL

Fikk denne i går og det virker som veldig fin bok. Alt fra da det stod mellom "Fart" eller "Brann" og til cupgullet i fjor.
Hansa-
Felt Z

DJ_ADG

Den boken é vrikelig å anbefale. Det starter med første kampen i Bergen i 1884 som ente i bråk pga selvservering av øl. Og den slutter med 2004. Bak hovedelen av boken står det om de viktigste og største brann spillerene igjenom tidene og heltbak é det mye statestikk og tabeler.
ær med å støtt tifo-gruppen med noen kroner, konto nummer 3628.52.72631 (merk tydelig med TIFO)

Kristoffer M

Fikk også denne boken, og leste om navnevalget. Et skip kalt "Brann" skal visstnok ha vært inspirasjonen i følge bokens forfatter. Men jeg mener å ha fått for øre at navnet kom fordi denne guttegjengen som stiftet Sportsklubben hadde sittet på Telegrafen og tittet ut i retning Fløyfjellet. Der lå brannstasjonen, i røde og hvite farger, og det var derfra navn og draktfarge hadde sin opprinnelse fra. Noen som har andre/sikrere opplysninger?


God jul og godt nytt år, forresten!

StoreS gutt 16

Har selv hørt at det var noen gutter fra Nygaards buekorps som stiftet klubben... uten at jeg har noen kilder å henvise til bortsett fra arkivet i nygaards... noen som hadde giddet å gjøre litt research?

www.nygaards-bataljon.com

Skulle gjort det selv men er noe trøtt.

mr-bolstad

Quote from: "kris2ffer"Fikk også denne boken, og leste om navnevalget. Et skip kalt "Brann" skal visstnok ha vært inspirasjonen i følge bokens forfatter. Men jeg mener å ha fått for øre at navnet kom fordi denne guttegjengen som stiftet Sportsklubben hadde sittet på Telegrafen og tittet ut i retning Fløyfjellet. Der lå brannstasjonen, i røde og hvite farger, og det var derfra navn og draktfarge hadde sin opprinnelse fra. Noen som har andre/sikrere opplysninger?


God jul og godt nytt år, forresten!


jeg har hørt det jeg og, eller det vil si lest det når jeg holdt på med noe proskjekt greier på skolen for et par år siden.
mener det står på brann.no
get land, Eget Landslag.
Brann!!

Langhår

Quote from: "BL"Fikk denne i går og det virker som veldig fin bok. Alt fra da det stod mellom "Fart" eller "Brann" og til cupgullet i fjor.


Takk og pris for at det endte med "Brann". Ordet "Fart" har jo en litt annen betydning på engelsk. Kunne fort blitt litt kjedelig i internasjonale turneringer.....
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Strilen

Quote from: "Langhår"Takk og pris for at det endte med "Brann". Ordet "Fart" har jo en litt annen betydning på engelsk. Kunne fort blitt litt kjedelig i internasjonale turneringer.....


Kunne egentlig vært ganske greit det. Tenk på de sangene vi hadde fått på engelsk.

"We are the famous Fart from Bergen......."
"SK Fart, Bergen pride..."

RABALDER

Har skummlest boken, og det er fantastisk mye bra lesning.

Eneste man kan klage på er evt all feilskrivingen i boken.
De har f.eks glemt å bruke mellomrom på enkelte avsnitt, sådetblir noenekstremtlangeord.... :) he he he, sjarmerende det.
ollocks!!!!!

JS

å joda...boken er virkeli å anbefale. har lest fra perm til perm og føler meg virkelig fyllt med god kunnskap om laget. utrolig kult å lese om tall og tabeller fra barndommen da man begynte å få en følelse av ka Brann var. Mitt første minne var første cupfinalen i '88, Torvanger og gjengen...gode minner...håper 2006 bringer nye og bedre enn dem fra '88...
7.11.04.....4-1....finnes det bedre lesning?

Go Up