• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Spillere ut (Tippeligaen)

Started by Ricky, December 01, 2005, 19:37:08 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Ricky

Spillere (av et visst format) som forsvinner fra sine klubber i Tippeligaen, rangert etter årets tabell:

VIF: Steffen Iversen, David Brocken, Stefan Ishizaki
Start: -
Lyn: Ali Al-Habsi, Jan Derek Sørensen, en og to og tre nigerianere ♫ ♫
LSK:
VikingBrann: Tom Sanne
RBK:
Tromsø: Bjørn Johansen, Arne Vidar Moen, Lars Hirschfeldt
Odd: Morten Fevang, Erik Holtan, Sebastian Henriksson, Christian Flindt Bjerg, Bent Inge Johnsen
HamKam: Petter Vaagan Moen, Geir Frigård, Peter Sørensen, Glenn Ståhl, Axel Smeets, Jarl-Andre Storbæk
FFK: Roger Helland
Molde

jako

Quote from: "Ricky"Eddie Gustafsson spiller neppe i HamKam neste år, og verken Suffo eller Occean er Odd-spillere i 2006.

Foreløpig synes jeg vi har kommet veldig godt ut av den første "overgangsmåneden"...


Tipper Occean spiller i Odd frem til sommeren. Hvis ikke går han for syv mill som LSK bød. Har ingen tro på at han går for noe mer.

Her er det bare å ha is i magen. For Occean fornyer ikke med Odd.

Vet ikke om vi er kommet så godt ut i forhold til VIF. Og det er jo der vi må sikte oss inn på. Er stygt redd for at toget har gått for denne gang. VIF og RBK kjører i fra. Mens vi må begynne å konkurere om bronsen. Mens vi drømmer oss tilbake til den tiden sølv var mer en en fjern drøm.
quot;One Evertonian is worth twenty Liverpudlians,"
-Brian Labone

Ricky

VIF har jo ikke kommet noe særlig bra ut av det. Iallefall ikke før de eventuelt får signert en klassespiller.
Endringer: Brocken ut (Storbæk inn), Ishizaki ut (Sørensen inn), Iversen ut (uerstattet).
Og siden Ronny Johnsen ennå ikke har villet signere noen ny kontrakt, så tyder vel det meste på at også han gir seg når den nåværende kontrakten løper ut om bare et par dager.

Da begynner vi å snakke om en svekkelse. I tillegg er det ikke nødvendigvis så heldig å skifte ut så mange posisjoner samtidig, selv om det skulle være gode enkeltspillere som kommer inn i løpet av vinteren. Skal jo bli et komplisert maskineri utav det hele, og det får man gjerne ikke til i løpet av et La Manga-opphold. I løpet av vårsesongen pleier det iallefall nesten uten unntak å være de lagene som har gjort få endringer som tar flest poeng, før de antatt sterkere klubbene etterhvert kliver innpå.
Start i år, Tromsø i fjor, Sogndal året før der igjen etc.

Også for vår del passer vi så godt som alltid inn med denne trenden. Når vi bytter ut mange plasser samtidig (som foran 2003-sesongen), så går det over stokk og stein i opptil flere måneder, selv om laget tross alt har blitt forsterket. Samme i 2004, hvor vi vel også gjorde en del rokeringer før sesongen. Foran denne sesongen gjorde vi derimot nesten ingen endringer, og vi plukket veldig bra med poeng på vårsesongen. Andresen og Sigurdsson virket riktignok litt forfjamset den første tiden, men resten av laget var såpass samkjørt at det allikevel fungerte veldig bra. Tror fremdeles vi hadde vunnet gullet uten de fordømte skadene.
Av denne grunnen gleder jeg meg veldig til neste sesong. Vi har en bunnsolid stamme som kjenner hverandre veldig godt etterhvert, og en fin mix av unge og gamle som alle virker temmelig sugen på å vinne noe. Det er dette som er den reelle suksessoppskriften. Ikke å kjøpe seks forsterkninger.
Et par-tre gode 'squad-players' nå for dekningen og den taktiske variasjonens skyld, så tror jeg det skal bli veldig vanskelig å få has på Brann kommende sesong.. 13.00 i odds på Bet24, løp og kjøp :D

Lurkin

Berømte Brann fra Bergen

Mick

Jeg vet ikke hva Viking driver på med, men jeg liker det jeg ser. Man kan vel trygt si at de heller ikke blir direkte forsterket på trenerfronten. Prahl er vel en grei trener, men har vel langt fra de samme ferdighetene og fleksibiliteten til Hodgeson. VIF kommer til å slite med ujevne prestasjoner utover sesongen hvis de ikke får fler forsterkninger, de har en bred stall, men Iversen er en enormt viktig spiller både for moralen og det spillermessige.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man. Dr.Samuel Johnson

Xminator

Poengsummen man trenger for å vinne neste sesong blir helt avhengig av hvor stabile RBK blir. Tror ikke noen av de andre lagene (inkludert oss) tar mer enn 50 poeng.

Det ser vel også ut som Start begynner å betale for liberal bruk av smertestillende. Høres jo ut som halve laget er ute med diverse skader.

Yngve

Quote from: "jakoVet ikke om vi er kommet så godt ut i forhold til VIF. Og det er jo der vi må sikte oss inn på. Er stygt redd for at toget har gått for denne gang. VIF og RBK kjører i fra. Mens vi må begynne å konkurere om bronsen. Mens vi drømmer oss tilbake til den tiden sølv var mer en en fjern drøm.


Det var då voldsomt med syting,prøv å sjå dei poitive sidene. Me har ein god startellvar, og me får endeleg bruka ludvigsen, andresen, pvm og forhåpentlegvis ei forsterkning eller to til benken.

Dette ser lyst ut.

Ricky

RBK blir nok en joker, ja..  RBK må jo nesten foreta seg noe i alle ledd (hvis ikke hadde jeg skreket etter Bratseth-blod om jeg var Kjernen-medlem). Midtbanen er jo helt nede for telling, nesten alle angriperne har floppet, og i forsvaret er det vel kun Dorsin som er skadefri, og ikke banker på døren til geriatrisk avdeling.
Uansett hva som skjer, så tror jeg ikke vi får se noe "godt, gammelt" RBK verken i 2006 eller 2007. Det er prisen de må betale for å ikke ha tatt fornyelsen av laget alvorlig før det var for sent. Nå må de handle stort i hvert eneste overgangsvindu i flere år fremover. Og normalt sett viser iallefall minst hver tredje nyinnkjøpte spiller seg å ikke gjøre en så god jobb som det man hadde håpet på.
RBK har tråkket skikkelig i salaten, IFK-stil. Det er mitt stalltips. Selv tror jeg de skal få nok arbeid bare med å ta medalje.

Litt eklere med VIF, for de beholder iallefall sentrallinjen sin temmelig intakt, med nesten alt av nøkkelspillere. En opplagt gullkandidat sammen med Brann. Rosenborg, Lillestrøm og Start er outsiderne som har det i seg, men som det skal klaffe veldig godt for om det skal holde helt til gull.

Xminator

Ikke glem at Grindheim skal følge opp. Det er *ikke* lett. Det samme gjelder sølvguttene i Start. Nå tror jeg VG har invistert for mye prestisje i dem til at de river dem ned igjen.

naitsirk

Ricky skreiv:
QuoteLitt eklere med VIF, for de beholder iallefall sentrallinjen sin temmelig intakt, med nesten alt av nøkkelspillere.


sentral linja til vif e jo på 20-22 mann. rekdal e omrokkeringskongen i tl.

eg trur rbk blir gode til neste år. brann, vif, lsk, start osv må kjempa om sølvet.

ps. berre dersom brann ikkje får fleire spelarar.

fettnok

start kommer til å floppe til neste år.
ette går aaaaaldri bra!

JS

Slik eg ser det er gullet så godt som utdelt neste år. Høgmo har gjort en god jobb i RBK, og har til seriestart mer tid på seg enn han fikk til å snu den negative trenden de var inne i. Tror nok de e tilbake på vanlig "track" 2006. Vår jobb må bli å bli mer jevne, og ha tro på ferdighetene som finnes i stallen. Stallen er per nå egentlig god nok til å kjempe om medaljer (kanskje tom gull), men skal det bli heilt på topp er vi avhengige av usikkerhet i RBK og flyt fra dag 1 for oss. Håper monsamjelden har lært seg litt taktikk si årets sesong-og at han ser egne begrensninger tidlig om det skulle butte mot. Han er ein fin fyr-men eg har dessverre ikkje troen på mannen som hovedtrener i SKB

Kjære Mons - vis at eg tar feil så ska eg vær mann nok til å innrømme det     men tar ikkje eg feil, og du viser deg å være feil mann for Brann - ta konsekvensen av det
7.11.04.....4-1....finnes det bedre lesning?

fettnok

hvis man er trist/sur/lei/forbanna så kan man bare gå inn på dette forumet så ler man iløpet av sekunder. er LITE som slår dette forumet.
ette går aaaaaldri bra!

naitsirk

QuoteKjære Mons - vis at eg tar feil så ska eg vær mann nok til å innrømme det men tar ikkje eg feil, og du viser deg å være feil mann for Brann - ta konsekvensen av det


typisk anti-mjelde posting.
skal liksom sikra seg dersom brann gjer da bra!

Ricky

Quote from: "JS"Slik eg ser det er gullet så godt som utdelt neste år. Høgmo har gjort en god jobb i RBK, og har til seriestart mer tid på seg enn han fikk til å snu den negative trenden de var inne i. Tror nok de e tilbake på vanlig "track" 2006.



Tja, kan ikke si jeg har sett noe som skulle tilsi at RBK er 'back on track'. De vant riktignok et par kamper på slutten, men ser man litt bak resultatene, så var det jo egentlig ikke kombinert med særlig godt spill. De møtte formsvake lag og scoret noe j** på dødballer, men spilte egentlig ikke noe særlig bedre fotball enn hva de gjorde da de tapte seks strake før dette. I begge bortekampene (HamKam/VIF) skapte de omtrent ingenting annet enn dødballer og kontringer, og tapte sjansestatistikken i begge (3-9 mot VIF!). Ble allikevel tilsammen 5-0 ut av det. Meget flatterende, kan man vel si...
De fleste var vel også overrasket over hvor bra Branns midtbane bestående av Huseklepp, Sanne, Haugen og Knudsen klarte seg på Lerkendal. Samtlige Rosenborg-mål kom vel som følge av slett markering på dødballer, om jeg ikke husker feil.

Nei, jeg vil ikke friskmelde Rosenborg ennå. Da vil jeg først se dem spille bra fotball, slik de gjorde den gang de var bankers til seriegullet. Nå har de blitt "nye Lillestrøm", hvor finspillet og angrepsviljen knapt viser seg før man leder, helst med mer enn ett mål.
Og det tror jeg har mer med spillerne å gjøre enn treneren. Om Høgmo får skikk på sakene igjennom vinteren skal bli spennende å se, men selv har jeg foreløpig mine små tvil til at dette er noe man kan ordne med noen ord og en taktikktavle. Håper Brann får til en treningskamp eller to mot pakket i løpet av vinteren/foran, så vi kan få en pekepinn på hvordan forholdet er..

ostraume

Her er jeg faktisk helt uenig. Skitspillet til Rosenborg kommer direkte fra treneren. Defensiv-destru-dødball-drillo-Høgmo kommer til å lage en utgave av RBK som får Eggen til å sette kaffien i vrangstrupen.

Defensiv kontroll, kontringer og dødballer er mantraet i Høgmo sin filosofi.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Svante!!

rann er best

Ricky

Quote from: "Ricky"
Og siden Ronny Johnsen ennå ikke har villet signere noen ny kontrakt, så tyder vel det meste på at også han gir seg når den nåværende kontrakten løper ut om bare et par dager.


Ser visst ut til at han fortsetter på en ny korttidskontrakt. Men Tommy Stenersen drar tilbake til Stabæk, så litt av bredden i forsvaret mister de nå allikevel.
I tillegg er de jo temmelig handlingslammet for øyeblikket, siden Siem mer eller mindre jobber fra dag til dag på oppsigelse, og Rekdal sitter i fastlåste kontraktsforhandlinger i påvente av å få vite hvem den neste sjefen blir.

Måtte det ende med turbulens og nedtur! ;)

Superjack

Brannsupporter.

Xminator

Er forferdelig usikker på hvor lagene ligger før neste sesong. VIF/Start/Lyn/LSK/Viking har alle en spillestil der de skaper omtrent like mange sjanser som de får i mot seg. Er usikker på om noen av de lagene får over 50 poeng sett gjennom sesongen. Brann har en spillestil der vi gjerne slipper motstanderen til litt oftere, men vi skaper som oftest mange flere sjanser enn motstanderen.

Så med en sesong der vi har uttelling på sjansene, og unngår de store personlige feilene i  forsvar har vi ett poengpotensiale langt over 50. RBK *var* litt av det samme. Høgmo er derimot en eksponent for "moderne" norsk fotball, der "alle" legger seg bakpå for å kontre. Så jeg er usikker på om RBK under Høgmo faktisk klarer å ta mer enn 50-52 poeng.

Ricky

veldig smart bare for å beholde status quo.
Lyn sliter også fremdeles, mens Rosenborgs midtbane er i verre forfatning enn på 20 år etter salget av Winsnes. Hadde det vært kamp i dag, hadde kanskje midtbanen bestått av Solli, Frode Johnsen og Tettey..

Langhår

Det går vel egentlig tregt med forsterkningene til nesten samtlige tippeligaklubber foreløpig. Det betyr at vi slett ikke har falt av lasset, eller som Mjelde kanskje ville sagt det; "toget står ennå på perrongen" :) .  

Skulle helst beholdt Scharner, men dersom vi får Helstad og Lundekvam i retur er det et solid plaster på såret. Heldigvis tyder alt på at Brannledelsen er inneforstått med at det nå må handles så vi går nok en begivenhetsrik senvinter imøte.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

andy

Toget har absolutt ikke gått for Brann, vi er langt unna å haa  en bred stall, men vi er ikke langt unna en veldig god første elver. Første nevnte har jo vist seg å være nesten en nødvendighet for å vinne serien de siste 13 årene, men vi er absolutt ikke langt unna å ha en strålende startoppstilning, kansje tillogmed den beste i Norge. Hvis vi skaffer Helstad og Lundekvam begynner det å bli fart på sakene. Det gledlige med den generelle negativiteten rundt Brann (fra alle hold) og de store forventningene til RBK, VIF og Start er at Brann kan gjøre akkurat det de er best på: være underdogs.
Andy

*Soma kom og hjelp meg for bart e alt eg ser!*

OmOssSjølOgHansaøl

Hehe, det e kanskje litt drøyt å si at toget allerede har gått for Brann, no når det ennå e over tre måneder igjen til neste overgangsvindu stenger.  :) Men toget e på vei ut av perrongen, så det e bare å kaste seg på.

Uansett synes eg at en forsterkning 2. januar e bedre enn samme forsterkning 31. mars. Ikkje bare vil det gi vedkommende bedre tid til å venne seg til nye lagkamerater og spillestil, men det vil hjelpe på nervene til alle oss her på forumet. :)
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Ricky

Vi har rundet 2006, og det er kanskje på tide å lodde stemningen litt blant toppklubbene på deres egne fora:


VIF: Middels stemning. Bred enighet om at flere forsterkninger trengs, og i særklasse på spissplassen. Pessimistene snakker om en sørgelig 'mellomsesong' dersom ikke ledelsen henter flere klassespillere, mens optimistene mener at laget først og fremst kun trenger å samspilles for å henge med i toppen. Sitatet: "(...) Egentlig så håper jeg ikke at vi bruker mer penger på spillere"

Start: Middels stemning. De fleste forlanger at toppnavn hentes inn, men optimistene mener at laget er bra nok som det er, og at det eneste som trengs er å finne tilbake til vårformen. Sitatet: "Folk skriker etter forsterkninger høyere enn Julius skriker etter bananer".

Lyn: Bra stemning. Man håper og tror at talentene skal redde Lyn, og at stallen mer eller mindre er god nok som den er nå. Noen har derimot gangsynet i orden, og mener at det å selge 10 til dels viktige spillere ikke er noen spesielt god strategi. Spesielt når man kun henter inn én erstatter. Sitatet: "4-5 nye spillere er alt for mye! En spiss og en forsvarer! MAX."

LSK: Ok stemning. LSK gjorde tross alt en ganske bra sesong, og nå har de hentet inn Occean. Men faren for å miste viktige spillere er overhengende. Nesten som om det nå kun er et spørsmål om hvem

OmOssSjølOgHansaøl

Hehe, takk for en glimrende oppsummering. :)
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Xminator

Quotesamt at minst 4 landslagsspillere må hentes inn for å unngå bunnstrid.


Er det ikke bred enighet om det da? :)

tormi

SK BRANN - SK BRANN - SK BRANN
-----------------------------------------


Pilsen19

spillerene har jo ikke nødvendigvis forsvunnet fra tippeligaen, mange av de du nevner er jo gått til andre klubber i tippeligaen og forsterker noen lag.

Ps du glemte noen på Brann:P

Arve Walde, Thor jørgen spurkelan, helgebe og ystaas inn:P
 år var det VM og Brann kom skje med, pø VM ka er no det.

Go Up