• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Brann og bergenspatriotisme

Started by krøvel vellevold, September 26, 2005, 10:09:43 AM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

arnes1

Selv om de ikke er erkebergensere og ultrapatrioter må de få lov å komme på stadion og klappe, juble for scoringer.... Eller er det noen her som heller vil ha 7000 tomme seter hvis det kun er erkebergensere på stadion ? Noe hesligere enn tomme plastseter finnes ikke. Er trolig 20 000 innflyttere i byen + alle som er førstegenerasjons med foreldre fra andre steder. Disse må være velkommen.

Mot TIL kreves dessuten max for p vinne.

RC


Vidarvalium

Eg e Liverpool pool fan, men synes Norge e et finere land og Bergen en finere by....Snodig det og?? Du synes neppe det;) Joda STORE klubber har supportere fra hele verden.

Brann har vel ambisjoner om å være en STOR klubb i Norge ihvertfall, og da må dere Bergensere være såpass romslige at dere lar folk utenbys være supportere. Tenk om Royal League skulle blitt så stort og medieprofilert at noen svensker begynner å få sansen for Brann pga av Branns flotte angrepsfotball..De må vel ha lov til det selv om de skulle synes at Stockholm er en finere by?:)

Eg e frå Austevoll,elsker Brann, synes Bergen er en fin by, men liker Austevoll bedre. Er nokså naturlig at det er mange "striler" som er Brannsupportere siden Brann opp gjennom årene har hatt gode spillere fra disse områdene i tillegg til at det er Bergen som er vår by.

Håper brannsupporterene fra Bergen ser engasjementet fra "landet" rundt Bergen som noe positivt selv om noen av disse også kanskje måtte synes det er bedre å bo i strandlinja med stor hage enn å ha skikkelig Kino og McDonald resturant...

Måtte Brann feie over Tromsø i kveld!!!! Tenk når dette laget tar ut hele potensialet...oioioi!!!

aaleby

Quote from: "krøvel vellevold"Men hvor var alle disse folkene frem til 2002?


Hva med å lese hva jeg skrev lenger oppe i tråden?


Quote


Det er ingen selvfølge at et lag skal få stor oppslutning selv om det befinner seg i et område med en ekstrem patriotisme. Patriotisme betyr blant annet sterk støttesnakke
QuoteAt dere har 8000 sesongkort i 1.div. skyldes jo at samtlige av fjorårets kamper ble raskt utsolgt. Dermed oppstår det en "redsel" for at det skal bli vanskelig å få billett på annen måte. Om 5-10 år kommer AaFK ikke til å fylle Danskebåten hver kamp. Selv ikke i Tippeligaen!


Selvsagt er dette noe av grunnen, hva så? Et tall som er HELT unikt i Norge kan ikke forklares så enkelt at det kun
QuoteHar ett inntrykk av at Brann og �lesund fansen kommer veldig godt overens og lagene har sympati for hverandre. Plager meg ikke, men hvorfor er det sånn? Noe jeg ikke vet?


Kanskje fordi vi er skremmende like i sinn og sjel ;)

krøvel vellevold

Quote from: "aaleby"Et tall som er HELT unikt i Norge kan ikke forklares så enkelt at det kun
Legg ned hele klubben!

aaleby

hehe.. kanskje like greit å gi opp dette prosjektet, bastante meninger som ikke kan rokkes er en ærlig sak :P

lykke til med sesongen!

Andrés

niagara fossen, london og paris -  ka e det mot bergen, nordens paradis?

krøvel vellevold

Quote from: "Andrés"


�lesunderne er store patrioter, og sannsynligvis de som ligner oss mest på det. Men å argumentere med at de har hatt høye tilskuertall et par-tre år, blir for dumt. Fyren unnskyldte seg først med at bypatriotismen ikke nødvendigvis hadde en sammenheng med patriotismen rundt det lokale laget. Men samtidig er nesten alle argumentene hans rundt ålesundernes patriotisme, relatert rundt AaFK's tilskuertall. Greit nok det, men gjaldt ikke tilskuertallargumentet før 2002?

Når vi ser bort i fra hvor store supportere de skryter på seg å være (til tross for at de ikke brydde seg før 2002), så skal AaFK-fansen ha ros for å være hyggelige folk.
Legg ned hele klubben!

aaleby

Quote from: "Andrés"Men å si at Brann og Aafk e likestilt på patriotisme, supporterblod etc.. e å dra ting for langt
hvorfor så få dro på myra forut for 2002

aaleby

Quote from: "krøvel vellevold"

Men samtidig er nesten alle argumentene hans rundt ålesundernes patriotisme, relatert rundt AaFK's tilskuertall. Greit nok det, men gjaldt ikke tilskuertallargumentet før 2002?


hehe.. selvsagt er de fleste av argumentene mine spunnet rundt AaFK`s tilskuertall da dette vel er det gjennomgående temaet ;)

Tilskuerargumentet gjaldt ikke før 2002 da storparten ikke kunne fordra klubben av ymse grunner. MYE er gjort siden den gang, noe bl.a fotballforbundet har påpekt mang en gang (hvilken fantastisk jobb AaFK har gjort i forhold til nærmiljøet de siste par årene) - og dette er grunnen til at klubben er tatt inn i varmen og blitt inkludert i henhold til stoltheten av å være sunnmøring generellt og ålesunder spesielt.

krøvel vellevold

Quote from: "aaleby"[ Tilskuerargumentet gjaldt ikke før 2002 da storparten ikke kunne fordra klubben av ymse grunner.  


Kan love deg at veldig mange bergensere heller ikke kan fordra Brann. De sier i hvert fall det. Men de dukker opp når det er cupfinale...
Brann har opp gjennom tidene skaffet seg et meget dårlig image. Og det i tillegg til alle de sportslige skuffelsene. Brann har vært en klubb man ler av og slenger drit om. "De vinner jo aldri noe", "Det é jo bare rot der oppe på Stadion", "typisk Brann", osv. Men folk har nå møtt opp på Stadion i akseptabelt antall for det!
Legg ned hele klubben!

aaleby

Quote from: "krøvel vellevold"

Men folk har nå møtt opp på Stadion i akseptabelt antall for det!
så snodig?

krøvel vellevold

Quote from: "aaleby"
Quote from: "krøvel vellevold"

Men folk har nå møtt opp på Stadion i akseptabelt antall for det!
så snodig?


Sportslig elendighet har det vel vært her også! Som jeg har sagt før: Brann på nedre halvdel av Tippeligaen er en dårligere prestasjon enn AaFK midt på treet i 1.divisjon. Man må jo se på hva man kan forvente i forhold til størrelse på by og klubb.
Legg ned hele klubben!

aaleby

Quote from: "krøvel vellevold"
Man må jo se på hva man kan forvente i forhold til størrelse på by og klubb.


Hva man kan forvente?? Hvorfor i huleste skal folk gå man av huse av å ligge å vake rundt midten av 1. divisjon for 90`ende gang på rad?

Selvsagt skal bergensere ha all mulig ære for å ha støttet laget i tykt og tynt, men man har da tross alt hatt grunner til å være optimister til jevne mellomrom! Dette har vært total mangelvare i Aalesunds 92 år lange historie.

Med enkelte unntak, som da man spilte om opprykk mot Brann i 1962 og samlet 12 000 pÃ¥ aksla stadion. Omtrent samtlige butikker i byen ble stengt, og folk stod pÃ¥ lastebiler og det som var for Ã¥ fÃ¥ sett kampen. Ellers har det kun vært mørke skyer siden klubben ble stiftet i 1914.  

Hvordan er det egentlig mulig å skape entusiasme i en klubb som alltid har mislykkes, til tross for at sunnmøringer ellers lykkes med det meste? ;P

Når man sper på dette med et selvbilde som var totalt feilslått og en arroganse som gjorde jordnære sunnmøringer nærmest kvalme, så er det vel ikke rart at interessen rundt klubben var så som så

Chrisstah

Quote from: "Xminator"Jeg tror ærlig talt at de i Aalesund knuser alt og alle når det gjelder bypatriotisme ;)


eg bor no på østlandet og her sier de at det finnes ingenting som slår oss bergensere av å skryte av byen sin og laget sitt.
bare hør på bergens visene for eksempel.
det ikke nokken som e mer bypatrioter en bergensere og aånn e det med den saken
Mjelde: Her i Brann har vi det kjekt og det må han bare forholde seg te

Go Up