• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Har Brann ett moralsk ansvar

Started by Xminator, July 20, 2005, 00:35:04 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Xminator

Det ligger i kortene at vår Slovenske venn blir sendt hjem med benet i strekk. Men har ikke her Brann en moralsk/etisk problemstilling? Det var tross alt under prøvespillfor klubben vår at uhellet var ute.

Burde ikke her Brann gitt spilleren 1 års kontrakt (lav lønn), gitt han muligheten til å bruke vårt glimrende støtteaparat og levere fra oss en spiller i omtrent samme stand som før 44 minutter av dagens kamp?

Jeg har jo full forståelse for at Brann ikke har noe juridisk/kontraktsmessig ansvar. Likevel...

Diskutere ;)

SuperBrann

Moralen her heter forsikring, hadde ikke han hatt det så hadde ikke han fått prøvespille for Brann. Bergdølmo fikk ikke spille for Birmingham da han ikke kunne fremvise forsikring. Tor nok at han er godt dekket, og gode minner fikk han jo med regnvær og noen nye venner og 4000 brannfan på staddaen. Synd på karen ja, føler med han og det stakk gjennom kroppen når jeg hørte lyden, og når jeg  så han ble båret av banen med en legg som ikke pekte rett vei.
VH Rune Nilsen            
          Brann Bataljonen Bergen
                Mob: 95025303

        for bilder: www.runenilsen.dk
mail: rune@bataljonen.no / rune@runenilsen.dk

sekto

Som alle fotballspillere, så er han nok meget godt forsikret, så det økonomiske tror jeg ikke skal bli noe problem. Det sportslige er en helt annen utfordring. Uten et støtteapperat rundt seg, så kan det bli vanskelig å trene seg opp, samtidig, så vil nok ingen klubber kjøpe en spiller som ute i minst seks måneder, kanskje mer.

Brann har i mine øyne ikke noe ansvar for spilleren. Hadde jo vært flott om de sa at han kunne få trene med laget, men helt realistisk, så tror jeg aldri det skjer. Selv med en lav lønn, så vil det være en ganske stor utgift for Brann. Penger jeg tror klubben ikke vil gi slipp på.

Det jeg håper mest på skjer i denne saken er egentlig at noen stiller opp for han nå i de neste dagene når det er verst. Noen av spillerne stikker opp og besøker han og at han får snakket med noen i familien. Må være fryktelig å ligge på sykehus med ødelagt bein, uten å snakke språket, og uten venner og bekjent. Så jeg mener ansvaret Brann har kun går på det å stille opp for han som menneske nå i de neste dagene.

SuperBrann

Ikke det at det har så mye å si, men han snakker meget godt både engelsk og tysk, snakket selv litt med han i Dale. Men klart Brann følger han opp, det er de forpliktet til og ville nok gjort det uansett.
VH Rune Nilsen            
          Brann Bataljonen Bergen
                Mob: 95025303

        for bilder: www.runenilsen.dk
mail: rune@bataljonen.no / rune@runenilsen.dk

sekto

Hjelper fint lite å snakke flytende engelsk om de ikke skjønner et ord norsk. Leger og sykesøstre som løper rundt og snakker om deg og du har ikke peiling på om de sier at dette ser bra eller veldig dårlig ut.

Tror nok ikke Brann kommer til å følge han veldig opp. Det er helt sikkert rutiner for hva som skjer i lignende situasjoner og det kommer sikkert frem i morgen.

Laksevåggutten

Kronerulling hadde vært tingen. Vist karrieren for sloveneren går mot slutte så alt for tidlig. Kan ikke annet en syntest utrolig synd på fyren :(

Ricky

Noen må vel ha forsikret disse beina? Enten klubb, agent eller spilleren selv.. ingen er vel så dum at de spiller toppfotball uten skadeforsikring?

Nixon

Han skal ifølge avisene i dag være forsikret.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

cm

Bergølmo sier at han ikke spilte kampen fordi han ikke hadde forsikring... Han er jo, akkurat som vår slovenske venn, kontraktsløs. Nå har Bergølmo trent med mange klubber i sommer, og stygge skader kan jo forekomme der også. Dette blir ren spekulering fra min side, men jeg regner med at det finnes forskjellige forsikringer, noen som dekker både kamp og trening, andre som bare dekker trening. Disse forsikringene er slett  ikke billig,mener å huske at Strandli betalte et sekssifret beløp i året(han ble jo idrettsinvalid men slet med å få utbetalt pengene) så det er slett ikke sikkert Cipot var forsikret. Når spillerne er under kontrakt er jo klubben med å betale.Når Bergdømlo ikke har en slik forsikring tror jeg heller ikke Cipot hadde det.

Nixon

Hadde Brann skrevet 1-års kontrakt med fyren nå og gitt han skikkelig medisinsk og menneskelig oppfølging hadde det gitt Brann utrolig mye positiv goodwill. Ikke bare i Norge, men også i hele Europa.

Klarer han å komme tilbake har vi en spiller som kommer til å blø for Brann resten av karrieren! Hvis ikke har Brann rett nok brukt noen penger, men kjenner jeg denne byen rett skaffer Brann lett disse pengene gjennom en sponsordugnad. Vil uansett ikke være snakk om å bli en del av lønnsadelen dette året.

Vil bare minne om Henke Larsson som kom tilbake bedre enn noensinne etter tilsvarende. Og Djibril Cisse skårte mål for Liverpool i går. Han låg også med foten i vinkel i fjor høst.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

LandåsKongen

Leste også i avisen i dag at Cipot er forsikret.
Når det gjelder spørsmålet om å gi mannen 1 års kontrakt så mener jeg du er på ville veier nixon. Moralsk ansvar eller ikke, brann kan jo ikke fylle opp stallen sin med en spiller de VET er skadet.
Uansett, tviler på at Cipot hadde vært interessert .hadde du giddet å flyttet til et fremmed land, hvor du ikke kjenner noen, ikke snakker språket, ikke er med på treningene??

howieh57

Nå uttaler vel POL/MIM(en av de) seg til BT i dag at de vil ta seg av Cipot og følge han opp.
ra Sandsli, der teknikk og sleik fødes

Skotten

Hadde Fabijan skrevet under en kontrakt for Brann rett før kampen, så hadde han i dag vært sikret den beste oppfølgingen og rehabiliteringen vi kan tilby. Mye tyder på at han ville skrevet under for Brann i løpet av uken, men nå ender det mest sannsynlig i ingenting. Etter å ha tenkt litt på det, så mener jeg at Brann HAR et moralsk ansvar for å hjelpe Fabijan tilbake til fotballen så godt de kan.

Det er kynisk å trekke seg unna nå med en blomsterkvast og en "lykke til på ferden" når de innrømmer at kontrakten så og si var i boks. Hentet ikke Brann Guntveit og Kalvenes med skader som det var usikkert om spillere ville kunne bli kvitt? Det har gått bra med dem til slutt, kanskje Brann skal forsøke det samme med Cipot?

Blir spennende å høre hva legene sier om prognosene. Er det snakk om 4 - 6 måneder er det ingen tvil i mine øyne. Da bør han få kontrakt. I slutten av denne sesongen kommer han joggende ut på stadion og sier han er klar for spill neste sesong.  Publikum gisper hver gang foten treffer bakken, og hver gang han takles reiser hele stadion seg og skriker "ut med pakket!".

Her har vi ingenting annet å tape enn penger!

(som selvfølgelig er lett for meg å si når det ikke er mine penger, selv om jeg som alle andre betaler blodpris for billettene som bidrar til at det hele går rundt)

Aksjon : Redda Fabijan! er herved støttet.
 Sportsklubben Brann feirer i år et noe spesielt jubileum, hvilket?

Trivial pursuit anno 2063.

Kallingen

Fra Nettavisen (http://pub.tv2.no/nettavisen/sport/tippeliga/brann/article425146.ece)

- Godt forsikret
- Han skal heldigvis være bra forsikret. Han skal ha to personlige forsikringer, sier Branns Per-Ove Ludvigsen til TV 2 Nettavisen.

Det betyr at sloveneren i hvert fall sitter igjen med noe - hvis karrieren går fløyten.

Brann henter kjæresten
Ludvigsen var sammen med spilleren på sykehuset til sent natt til onsdag. Han møtte Cipot igjen på sykehuset onsdag.

- Hvordan går det med ham?

- Han er veldig klar. Det er selvfølgelig trist, men han sier at dette er jo slik fotballen er. Han er ved godt mot, men er mest opptatt av å få operert beinet, og gjort de tingene som skal gjøres slik at han kan komme seg på beina og fungere igjen, sier Mjelde.

- Hva gjør Brann videre nå?

- Vi gjør alt det vi kan gjøre for ham. Jeg har vært hos ham en del allerede. Vi kjørte akkurat agenten hans til Flesland. Et par spillere besøker ham også i dag. I tillegg har vi booket inn kjæresten hans slik at hun får besøkt ham her i Norge. Det betaler selvfølgelig vi i Brann, sier Ludvigsen.

Opereres snarlig
Cipot opereres onsdag kveld eller torsdag, og blir trolig i Norge til førstkommende mandag. Først om noen måneder, etter at bruddet har leget, vil det være mulig å si noe om han kan komme tilbake på banen eller ikke.

- Hvis alt går greit, så er det en mulighet for at han komme tilbake igjen, sier Ludvigsen.

For Cipot ødela tirsdagens benbrudd en kontrakt med Brann. Han ville nemlig fått et tilbud.

- Ja. Vi har vel sagt til Fabian og agenten at hvis ikke dette hadde skjedd, så ville vi gått i forhandlinger med dem, sier Branns sportslige leder.

-----------------------

Håper selvsagt han blir bra igjen, og håper også at Brann tar til vettet og støtter mannen i rekonvalisensperioden om Cipot selv ønsker dette. Lykke til!

Nixon

POL sier i dag at Brann hadde gått i forhandlinger med Fabijan hvis ikke dette hadde skjedd. Desto større grunn til å vurdere om man skal følge han opp mer enn å bare sende han hjem med klapp på skulderen.

Ellers positivt at Brann betaler tur for kjæresten til Bergen.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

Langhår

Enig med Nixon i at det ville gitt Brann en formidabel goodwill i hele fotball-europa dersom gutten tross bruddet hadde blitt tilbudt kontrakt. En slik goodwill kan være mye verdt når det gjelder å hente andre spillere senere.

Når det gjelder eksemplene som omhandler Cissè og Larsson var disse tross alt under langtidskontrakter med sine respektive klubber når uhellene inntraff. Sånn sett kan det ikke sammenlignes.

Min holdning i denne saken er at begge løsninger er akseptable. Etter som det nå er brakt på det rene at gutten er godt forsikret og at Brann er sitt ansvar bevisst mht å gjøre situasjonen best mulig for ham er det akseptabelt at man er litt kynisk og ikke gir ham kontrakt.

Dersom Brann velger å tilby ham en kontrakt, regner jeg med at de har gode grunnet til det når det gjelder hans ferdigheter. Da har han nok imponert på treningsleiren. Goodwillbonusen som vil komme ut av en slik løsning er heller ikke til å kimse av.

Som den myke mannen jeg er håper jeg på det siste, men forstår dersom Brann velger å benytte seg av at de ikke har noen forpliktelser til å gi ham kontrakt.

Dersom det viser seg at karrieren hans er ødelagt og forsikringene ikke holder mål, håper jeg at Brann eller andre tar ansvar og sørger for at han blir kompensert.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Xminator

Har en følelse av at hva Brann gjør videre er mye avhengig av rapportene de får etter operasjonen i morgen. Om legene sier det er ett rent brudd, og at ikke muskler/nerver er ødelagt så skrur de nok på 2 vinkeljern og starter opptreningen.

Det hadde faktisk vert lettere om spilleren ikke var forsikret. Nå sitter selskapet som forsikret spilleren med ansvaret rent økonomisk, og de siste jeg ønsker skal sno seg ut av ett økonomisk ansvar er forsikringsselskaper :p

Mener fortsatt Brann sitter på ett moralsk ansvar. Vil helt klart være lettere å svelge dette om han tar sine første spark med ballen for Brann mot Fana i treningskamp neste vår.

Nixon

Quote from: "Langhår"Når det gjelder eksemplene som omhandler Cissè og Larsson var disse tross alt under langtidskontrakter med sine respektive klubber når uhellene inntraff. Sånn sett kan det ikke sammenlignes.


Eksemplene ble brukt for å vise at man kan komme tilbake sportslig. Noe som tross alt er viktigst her. Hadde ingenting med kontrakter å gjøre.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

viks

http://pub.tv2.no/nettavisen/sport/tippeliga/brann/article425146.ece

Syntes Brann gjør mer enn nok. Fotball er ikke veldedighet, men jeg syntes virkelig Brann har utvist goodwill her..
Da Miller lobbet inn 4-1 -hans tredje scoring for kvelden -rett før slutt, gikk et fullsatt Brann Stadion helt av hengslene. Folket reiste seg og sang "Rosenborg rykker ned!", så det hørtes nesten helt opp til Trondheim" (VG 20.06.05)

Snublefot

det å ha en spiller i støtteapparatet koster sikkert brann nok av penger..

Men hvis det er slik at denne Fabijan var godt forsikret, slik at penger får han, så er det nettopp kun et støtteapparat rundt seg han trenger.

Muligens dette er noe han kan få i hjemlandet, han er jo trossalt landslagspiller, og til interesse for landet at han blir bra igjen... men hvis det ikke vil bety mye for brann økonomisk å ha han i støtteapparatet, og bruke tid på at han skal bli bra, for så og signere kontrakt (med lønn såklart;);) når han er klar for spill igjen, så betviler jeg at dette er en spiller som ikke vil ofre mye i brann trøya.. pluss denne goodwillen som det er nevnt ofte..

Jeg ville ihvertfall ikke lagt meg på bakbeina om Brann hadde valgt å hjelpe denne karen "bokstavelig talt", opp på beina igjen..

mr-bolstad

get land, Eget Landslag.
Brann!!

EPPY

http://icbirmingham.icnetwork.co.uk/mail/blues

Steve Bruce var ikke helt enig at det var en kjempestygg takling.
Hvor hadde han øynene sine??????

Yngve


mr-bolstad

Quote from: "Yngve"http://fotball.bt.no/nyhetsarkiv/article.jhtml?articleID=82378  - Fyren klarar seg nok..


på det bildet ser det faktisk ut som at han mistet høyre-foten! hehe
get land, Eget Landslag.
Brann!!

Dinho

Quote from: "Xminator"Det ligger i kortene at vår Slovenske venn blir sendt hjem med benet i strekk. Men har ikke her Brann en moralsk/etisk problemstilling? Det var tross alt under prøvespillfor klubben vår at uhellet var ute.

Burde ikke her Brann gitt spilleren 1 års kontrakt (lav lønn), gitt han muligheten til å bruke vårt glimrende støtteaparat og levere fra oss en spiller i omtrent samme stand som før 44 minutter av dagens kamp?

Jeg har jo full forståelse for at Brann ikke har noe juridisk/kontraktsmessig ansvar. Likevel...

Diskutere ;)


Er det noen som i den grad har et moralsk ansvar, så burde for f... Birmingham gitt ham en ett års kontrakt!!!!!

Northside

Kunne jo gidd han en 1års kontrakt, trenger ikke noe særlig lønn ettersom han mest sannsynlig vil være skadet hele året. Han vil jo sikkert ikke få noen andre tilbud og han sier selv han har tjent nok penger der han spilte før til å overleve en stund. Gi han 200-400k i lønn dette året så skal du se han e tilbake neste år å virkelig blør for drakten! (uten slike skader).

Go Up