• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

For få lokale talenter slipper til

Started by kritikeren, April 09, 2005, 20:16:32 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Andrews

Ser mange etterlyser talentdyrking i Brann. De samme slakter Opdal og mener han aldri skulle spilt på Brann. Opdal er vel kanskje et av de største talentene i klubben (som 22 åring mener jeg du enda er et talent som keeper). Hadde Walde, Storesund og Spurkeland spilt fast på Brann hadde prestasjonene deres variert, og hylekoret på dette forumet hadde stemt i for full hals. Så mye for talentsatsing...

Langhår

Helt og totalt enig med deg her Andrews. Med den godviljen og tålmodigheten som enkelte elementer utviser tror jeg talentene har best av å sitte på benken. .....

Jeg synes imidlertid denne påstanden som stadig går igjen om at brann ikke gir talentene muligheter, faller på sin egen urimelighet. Det jeg tror mange ikke forstår er at spranget fra "talent" til "habil tippeligaspiller" er langt. Lengre enn mange tror. Derfor vil de fleste talentene under 20 år ikke makte dette steget.

De siste årene har brann gitt talenter som Hanstveit, Karadas, Valencia, Knarvik, Haugen, Opdal, og tildels Walde, m.fl muligheter på øverste nivå. Dette synes jeg vitner om at Brann gjør et godt stykke arbeid på talentfronten. De aller fleste av dem som ikke når opp, hører vi aldri mer til i andre klubber heller. Det skulle vel tyde på at Brann stort sett gjør de riktige vurderingen i forhold til denne problemstillingen.

Et annet viktig poeng er at det ikke er mulig å vinne noe uten å ha en bred og god stamme av etablerte spillere i alle ledd. Det vil derfor ofte bli et valg om man skal satse på talenter (som de klubbene uten penger må gjøre) eller å hente inn kvalitet (som de som har penger og dermed tilttelambisjoner gjør). Jeg for min del er ikke i tvil om at brann gjør rett i å kjøpe inn kvalitet, selv om det vil gå på bekostning av talentarbeide.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

kritikeren

I og for seg enig. Det er de underlige "tullekjøpene" jeg vil til livs. Med det mener jeg når man kjøper en spiller langveisfra bare for å kjøpe. Når vedkommende ikke styrker startellveren og kanskje ikke styrker 16-mannstroppen engang. Det er slike ting som ødelegger for egne lokale talenter. Soma,Kvisvik og Sæternes er innkjøp som er riktige; de er soleklare forsterkninger av ellveren, og ikke er de for gamle heller. Dessuten snakker de norsk ! Er det tvil mener jeg en Arve Walde må foretrekkes som eksempel. Karadas var et bevisst ungdomskjøp, han ble god pluss at salget la igjen en god del penger.

Go Up